Help

Hoe kan ik de eerste keer aanmelden?

Klik op aanmelden en vul de velden in. U ontvangt een e-mail van ons. Volg de instructies in de e-mail om jouw aanmelding te bevestigen. Daarna kun u voortaan altijd via jouw e-mailadres of gebruikersnaam en jouw wachtwoord inloggen, of ingelogd blijven.

Hoe kan ik als vast gebruiker inloggen?

Klik op aanmelden/inloggen. Vul in het inlogscherm jouw e-mailadres of gebruikersnaam en jouw wachtwoord in. U kunt ook ingelogd blijven.

Hoe kan ik als lid van Spierziekten Nederland inloggen?

Log in als gebruiker, u krijgt dan toegang tot alle openbare gesprekken.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten?

Klik op de link wachtwoord vergeten in het inlogscherm. U ontvangt een e-mail met eentijdelijk wachtwoord. Gebruik dit wachtwoord om in te loggen. Op de aanmeldpagina kunt u vervolgens het tijdelijke wachtwoord veranderen in door uzelf gekozen wachtwoord.

Hoe start ik een gesprek?

Klik op de button start een gesprek en vul de velden in. Geef het gesprek altijd eenonderwerp en/of diagnose mee zodat uw gesprek gemakkelijk door anderen gevonden kan worden. Die anderen zijn bijvoorbeeld mensen die zoeken op hetzelfde onderwerp of op dezelfde diagnose.

Hoe vind ik de gesprekken terug waaraan ik heb meegedaan?

Zorg dat u ingelogd bent. U ziet dan een overzicht van alle openbare gesprekken en alle gesprekken binnen uw diagnosegroep. Alle gesprekken die u hebt gelezen, zijn grijs. Als er nieuwe reacties zijn, heeft de tekst een andere kleur.

Ten slotte zijn gesprekken terug te vinden via de zoekfunctie. Zoek op een onderwerp, diagnose of in het open zoekveld.

Hoe kan ik een reactie plaatsen?

Als u ingelogd bent kunt u reageren via het tekstvak ‘Plaats een reactie’ onder een gesprek of onder de laatste reactie.

Hoe plaats ik een link in de tekst?

Selecteer met de linkermuisknop de tekst die u wilt linken, bijvoorbeeld 'klik hier voor het hele artikel'. Klik vervolgens op het schakelteken onderaan het tekstvak. Type (of kopieer) in Link URL de url van de tekst waarnaar u wilt linken. Klik vervolgens op ´insert´. Na het opslaan zal de tekst uit dit voorbeeld 'klik hier voor het hele artikel' onderstreept zijn en zal deze als link werken.

Wat zien anderen van wat ik schrijf op Myocafé?

Als u een gesprek start, kan iedereen die op Myocafé kijkt uw tekst lezen. Alleen mensen die zijn ingelogd, kunnen op uw tekst reageren.

Door deze openbaarheid worden mensen die net een diagnose kregen of mensen die meer willen weten over wat ze ervaren met een bepaalde aandoening enorm geholpen. U wordt geholpen doordat mensen kunnen reageren op wat u vraagt of deelt.

Bedenk vooraf of wat u deelt op Myocafé voor iedereen bestemd mag zijn, of u herkenbaar bent aan uw tekst of gebruikersnaam - voor lotgenoten maar ook voor uw arts, werkgever, buren enzovoort (mochten zij rondkijken op Myocafé).

Hoe zorg ik ervoor dat niet iedereen kan lezen wat ik deel?

Wilt u niet dat iedereen leest wat u schrijft, start dan een gesprek in uw diagnosegroep. Deze groep is ´besloten´, dat wil zeggen alleen toegankelijk voor leden van Spierziekten Nederland die binnen dezelfde diagnosegroep vallen.

Waar plaats ik mijn gesprek?

Bij het plaatsen van het gesprek in uw diagnosegroep kunnen mensen die ook in die groep actief zijn op uw gesprek reageren. Wanneer u het gesprek op het openbare deel plaatst, zullen meer mensen uw gesprek zien en kunnen ook mensen uit andere diagnosegroepen en niet-leden reageren.

Wat betekent het slotje voor een gesprek?

De afbeelding van het slotje voor een gesprek betekent dat het gesprek alleen toegankelijk is voor leden van Spierziekten Nederland die in de diagnosegroep vallen waarin het gesprek is gestart.