Geplaatst onder pijn

Zenuwbeschadiging

23 reacties , oudste reactie bovenaan
Nicole zei op

Misschien dat ze je op een pijnpoli verder kunnen helpen?
Voor een andere pijnplek heb ik eens een tens gehad, dit apparaatje verdoofd tijdelijk de pijnprikkels (heel kort gezegd). Maar de specialisten daar zijn op de hoogte van allerlei methoden.
Sterkte ermee, Nicole

Berkana zei op

13 september j.l ben ik geopereerd aan het carpaal tunnel syndroom en daar nog veel pijnklachten aan
had. Inmiddels ben ik in het ziekenhuis geweest en de plastische chirurg melde mij dat de zenuw (nervus medianus) die bekneld heeft gezeten beschadigd is, gelukkig niet permanent.

Hij vertelde dat een zenuwbeschadiging erg lang kan duren en dat ik vermoedelijk altijd pijn blijf houden in de muis van mijn duim. Met een "de tijd zal het leren" en "veel succes" stond ik weer buiten...

Ik kan op internet werkelijk niks vinden van lotgenoten en hoe zij hier nu mee omgaan. Ik ben namelijk erg benieuwd of er manieren zijn van pijnstilling of het (al dan niet) tijdelijk uitschakelen van de zenuw?
Het is mijn rechterhand en ik ben rechts, dus het beperkt me behoorlijk in mijn doen en laten. Zelfs aanraking van de huid is al gevoelig.

Kan iemand me hier misschien meer vertellen?

Vriendelijke groeten,
Berkana

Dewi zei op

Hoe is het intussen? Ik weet niet hoe erg die pijnen zijn, maar er zijn wel pijnkillers zoals neurotin en lyrica.

janita zei op

ik ben afgelopen september ook geopereerd aan het carpaal tunnelsyndroom en heb ook nog steeds vreselijk veel pijn in me duim waarschijnlijk ook me zenuw beschadigd krijg aanstaande donderdag een emg om te kijken of dat zo is ..
hoe is het verder bij jou verlopen ?

groetjes

Babs zei op

Nicole,
Ik ben erg nieuwsgierig hoe lang je het Tens-apparaat hebt gebruikt; of misschien gebruik je het nog? Had je ook neuropatische pijnen en waar dan?
Ik heb na een bikinisnede-operatie" ook neuropatische pijnen "opgelopen". Ik slik per dag 450 gr Lyrica (bevalt me ondanks bijwerkingen goed) en sinds ongeveer 3 maanden heb ik daarbij een Tens-apparaat. Ik ben er erg blij mee. Ik kan nu ongeveer 2 uur zonder.
Hoe werkte dat bij jou? Na hoeveel tijd kon jij hoeveel uur zonder? En wanneer kon jij helemaal zonder? Moet je soms nog aan het Tens-apparaat? Tenminste... als dat allemaal van toepassing is?
Zo zie je maar, vragen genoeg. Ik hoop dat je nog op het forum komt en mijn vragen kunt beantwoorden. Ik kan nog maar weinig details (ervaring van mensen ermee) op internet vinden. Bedankt

Anneke zei op

Lieve mensen.Een beschadigde zenuw geneest nooit. Laat jullie dat niet wijsmaken .Ik loop al 22 jaar met zenuwpijn nadat er bij een operatie een zenuw beschadigt is. Alleen steeds meer medicijnen en zenuwblokkades helpen redelijk .
Heel veel strekte Anneke .

Nicole zei op

Ha Babs,
Sorry ik lees je vraag aan mij nu pas. Ik gebruikte de tens voor mijn SI-gewricht. De tens lag na een paar weken in de kast en is daar sporadisch uitgekomen. Ik had er weinig baat bij en vond het te onhandig (en ook vermoeiend om steeds die schokjes te voelen). Ik ben op de pijnpoli geweest voor zenuwblokkades; na twee besloten arts en ik te stoppen, omdat hij het vermoeden had dat ik meer last had van de spierziekte dan van de pijn.
Ik ben onder behandeling gekomen van een revalidatiearts en daar ben ik erg tevreden over.

Groeten, Nicole

emu zei op

hallo Berkana, als een zenuw beklemd heeft gezeten kan dat tot een jaar na de operatie nog verbeteren.Bij mij hebben er een aantal zenuwen in de nek klem gezeten met alle uitval vandien. Ben na operatie toch wat opgeknapt.Van die pijnen, tintelingen en branden moet je je niet teveel aantrekken. Ik lees dat veel mensen er medicijnen voor gebruiken, zelf doe ik zonder. Zorg wel voor oefeningen om je spieren in het aangetaste gebied niet achteruit te laten gaan. Volgens mijn arts is er een jaar na de operatie geen vooruitgang meer in herstel en dan heet het : leer er mee leven. Wat ik over pijnstillende medicijnen lees, vooral op het forum van rugpati'enten, NVVR, is dat er allerlei klachten zijn : aankomen in gewicht,stoelgang,moeilijk kunnen afbouwen door gewenning.Misschien zijn er lichte pijnstillers,vraag eens aan je huisarts en sterkte, ellen

miek zei op

anneke wat voor medicijnen slik jij , en het is wat je zegt een beschadigde zenuw geneest niet .

Babs zei op

Hallo allemaal,

Mij is ook gezegd dat er een kleine kans is dat de pijnen nog voor het jaar spontaan ophouden. Die kans was te klein, blijkt nu.
Nicole hoe is het nu? Komt het van de spierziekte?
Half augustus ging het zo goed dat ik heb geminderd met medicijnen en hoopte dat het Tens-apparaat het zou opvangen. Dat ging dus niet zo goed. Na een week had ik zelfs de pijnen die normaal door een dosis van 2x2 caps. waren opgevangen. Verder kreeg ik uitslag van de elektroden en kon de elektroden niet op de goede plaatsen plakken.
Nu ben ik weer terug naar een 2x 3 caps.-dosis, draag mijn tens met maar 2 elektroden die ik na veel stomaspray kan plakken, en heb nog een serie verdovingsinjecties gehad.
Ik word helemaal gek van de jeuk, maar het is elke keer het een of het ander. Prefenac, een zalf dat vrij goed helpt tegen de bultjes, maar niet tegen de jeuk. Mentholpoeder gebruiken tegen de jeuk (voor een klein deel) of een tabletje tegen de jeuk waarvan je bovenop je dufheid van Lyrica nog duffer maakt.
Al met al kun je niet anders dan doorgaan ondanks de pijnen en ongemakken die toch wel blijven.

m zei op

anneke ik heb gehoort dat een zenuwblokkade maar voor korte duur werkt . heeft de arts jouw vertelt hoe lang je hier profijt van kan hebben .En waar heb jij de zenuw pijn .

carla hendriks zei op

Lieve mensen
Ik ben voor twee weken terug gedotterd via de arm, het heeft veel pijn gedaan , ook voelde ik een flinke stroom stoot. Ik he nu een dood gevoel in mijn middelvinger 'wijsvinger en duim ook maar die kan ik niet krom buigen.ik heb veel pijn en prikkels. Kan iemand mij vertellen of dit over gaat ,of iemand die hetzelfde mee heeft gemaakt. Ik maak me erge zorgen.
Gr. Carla

j.huijgens zei op

Ik ben 4 jaar geleden gedotterd,hierbij heeft de chirurg toen hij een buisje in mijn lies sloeg,een zenuw beschadigd,mijn been ging automatisch omhoog.Sinsdien lijd ik verschrikkelijke pijnen in mij liestreek en dat loopt door over mijn hele zijbeen tot aan mijn tweede teen naast mijn grote teen,die een beetje verlamt aanvoelt en ook zo zeer doet dat ik nauwelijks kan lopen.Heb pijnstillers hiervoor en heb een steunzool aan laten meten,maar niks helpt,wie kan mij helpen?

addy zei op

hallo allemaal,

ik lees hier over zenuwbeschadiging en volgens mijn neuroloog heb ik dat ook.nu heb ik een vraag aan jullie
mijn enkels en voeten zijn helemaal verstijft met is net of ik metalen laarsjes aanheb.
wie herkent dit want k ben het nog nergens tegen gekomen.

alvast bedankt.

riet de waele zei op

Ik ben op mijn gezicht gevallen op de linkerkant en had een blauw oog en voos gevoel in kaken neusvleugel en bovenlip. Mijn linker oog zat twee weken vol met bloed, de eerste dag had ik ook een neusbloeding en een hersenschudding. Ook mijn tanden links doen pijn. Ben naar tandarts geweest, heeft tijd nodig. Arts van wacht zegde 3 weken. Nu besef ik wel dat het om de 5de oogzenuw gaat en ik geen beterschap voel na 5 weken. Mijn huisdochter vind niet dat ik foto's moet laten nemen en ook mij kiné zegt dat dit minimum 6 weken zal duren. Ik heb veel pijn en ben bang dat dit niet meer goed komt. Het voze gevoel blijft en ook elektrische schokken in kaak en bovenlip. Heeft iemand ervaring? Wat kan ik het beste doen?

hennie G zei op

Ben in september 2013 ernstig gevallen en was circa 20 min nagrnoeg volledig verlamd in armen en benen.
Tydens 4 dagen ziekenhuis en mri bleek vernauwing in nek en beschadigde zenuwen. Operatie noodzakelijk zonder dat zrnuw daardoor zou kunnen hrrstellen. Een neuroloog hsd nog nooit herstel van een beschadiging gezien en volgens neurochirurg zou er wrl enige verbetering kunnen optreden.
ben nu half jaar verder en heb geen verbetering in balans en kracht in atmrn en benen en veel prikkels in handen rn voeten.
gebtuik nog lyrica wat enigszins dempt.
wie heeft tipd.
ik probeer zo veel mogelijk te bewegen en sporten.

Rene Ras zei op

Ben in 2012 geopereerd aan mijn nek.
had vernauwde nekwervels.
Na mijn operatie is het alleen maar verslechterd.
Het gevoel dat je een hele strakke band om mijn nek zit.
Het lopen gaat steeds moeilijker,krijg stroomschokken door mijn rechterbeen.Zal dit zo blijven,zijn mijn zenuwen beschadigd tijdens de operatie?

Dit is voor mij moeilijk te accepteren, maar ja het is niet anders.Zijn er voor mij nog mogelijkheden????

Groeten Rene

Sonja P.aan Hennie zei op

Dag Hennie,
Mij heeft acupunctuur ( door een daarvoor gediplomeerde fysiotherapeute) goed geholpen nadat twee rugwervels waren gebroken. Ze gaf me ook een TENS apparaat wat ook prima hielp. De vreselijke pijn werd snel minder en mijn rug werd ook langzaamaan wat rechter.Ze kwam bij mij thuis.

Ik heb osteoporose door een medische fout vroeger, een veel te hoge dosis prednison.

Heel veel sterkte. De prikjes doen een beetje pijn maar dat is meteen weg. Sommige zorgverzekeringen vergoeden het en andere ook als het onder fysiotherapie valt.

Hartelijke groet van Sonja P.

Annie zei op

Mijn vader is 28 oktober 6 uur aan zijn rug l4 l5 s1 geopereerd en vast gezet werd wakker zei dat zijn rechtervoet op springen stond hebben toen bij de mri maken hem zo verschoven dat hij verschrikkelijke pijn in zijn linkervoet kreeg is daarna nog eens3 uur geopereerd om de schroeven goed vast te zetten nu heeft hij een klapvoet rechts en zijn rechterbeen is vanaf zijn heup geen gevoel en de besturing vanuit zijn heup is weg en heeft daardoor geen evenwicht en kan niet zonder stokken lopen maar hij krijg nu steeds meer strakgetrokken enkels en benen en heeft pijn en het lijkt of er zoveel spanning op zijn benen komen dat ze uit elkaar willen springen hij weet dan hoe hij het heeft en raakt in paniek ook heeft hij het idee dat zijn benen verzwakken en minder kracht heeft terwijl hij 3 keer in de week onder begeleiding sport om alles sterker te krijgen weten jullie misschien wat het kan zijn en wat er aan te doen

sjane zei op

Hallo lotgenoten .ik ben opgenomen omdat ik een bloedprop in mijn stent .had .met heparine .bloedverdunner en urikinase .prop op losser .vis een lies cathether .na een paar dagen kreeg ik een ader bloeding .ook had ik buitenenwaarts een hele erge bloeduitstorying ik had zulke ondraaglijke pijnen .daarna kreeg ik een doof gevoel met vresrlijke zenuw pijn .heb 14 dagen op bed gelegen .ik moest mobiel worden maar zakte door mijn benen .ik ben 6 weken thuis .en mijn onderbeen wil niet .kan hem niet strekken .mijn spieren zijn afgenomen .de neuro zei dat het 6 wrken zou duren .maar alles is nog doof .en zak door mijn knie .ik ben zo bang dat dit nooit meer goed komt .ik heb femoralis neuto pathie

Mieke51 zei op

Ik ben voor de 2e keer geopereerd aan me hernia bijna 5 jaar geleden dan mag je de volgende weer uit bed en ging door me benen heen kon dus niet meer staan. Arts geweest kreeg ik een grote mond van snap nog niet waarom,maar loop wel weer je moet niet kijken hoe. Helemaal krom loop ik en verrek van de pijn in me voeten zenuwen beschadigd blijkt achteraf en er is niks meer aan te doen wat een ellende zeg.Veel pijn heel moeilijk lopen en fietsen kan me evenwicht niet goed houden en kan amper schoenen aan,en op blote voeten lopen of met sokken aan lukt ook heel moeilijk. Kon amper bij de huisarts komen en na 9 maanden heb ik hem kunnen overtuigen om bij me langs te komen. Zenuw pijn daar kreeg ik pregabaline voor eerst 1op een dag van 75 mg maar zat al snel op 7 capsules per dag en steeds dikker worden wat niet leuk is ben nu aan het afbouwen omdat ik half juni op vakantie ga en schaam me dood zo dik dat ik ben.Nog 1 capsule en dan ben ik eraf maar me gewicht raak ik niet kwijt en de pijn is tot nu toe nog te doen.Heeft iemand anders hier ervaring mee en heeft die misschien wat tips voor me.

dit bericht is gewijzigd door Mieke51 op 23 april 2017 om 15:39

Saskia1 zei op

Ik heb een lang verhaal. 2 jaar geleden heb ik een schaamlipverkleining ondergaan omdat ik daar hinder van had en ik me daar erg over schaamde. Die chirurg toen nam een deel van mijn schaamlippen weg met een zeer lelijk en rommelig resultaat. Waardoor ik 7 maand later weer een herziening had. Bij de 2de operatie werd er veel te veel weggenomen waardoor ik daar heel gevoelig werd en met pijnlijke littekens achter bleef. Het was geen zenuw pijn toen maar gewoon het litteken die pijn deed en waar ik dus veel ongemak door ervaarde bij vrijen, strakke kledij, etc.. Door dat ik daar mee bleef sukkelen bleef ik zoeken naar een oplossing. Ik kwam bij 3 chirurgen terecht die mij alle 3 dezelfde oplossing gaven. Opvullen van kleine en grote schaamlippen met eigen vet. Waardoor het litteken niet meer zou trekken en soepeler zou worden en alles meer beschermd zou worden. Nu ben ik 6 weken geleden dus geopereerd. Geopereerd zou ik het niet noemen aangezien ze niet snijden, ik noem het eerder een behandeling. Nu denk ik dat ik zenuwschade heb opgelopen. De pijn loopt van de kleine schaamlip waar dus dat litteken zit volledig door onderde grote schaamlip naar de plooi van mijn been. Ik ben daardoor zeer emotioneel omdat het telkens maar slechter gaat en dat heel gevoelige plaats is en ook voor je relatie nadelig is. Ik heb nu continue pijn. Smorgens minder maar gelijdelijk de dag steeds erger word door bewegen en zitten. Het is een echte hel. Ik ben nu al 2 maanden thuis van bet werk en heb echt bang om terug te werken, want als ik hier nog maar 1 kamer aan het schoonmaken ben moet ik me al even rusten omdat ik zoveel pijn heb. Ben namelijk schoonmaakster dus lastig beroep met veel beweging. Nu ben ik bij de gynaecoloog geweest en die heeft me een verdovende zalf voorgeschreven die dus niet werkt. En behandelingen bij de kinesist voor mijn bekkenbodemspieren. Ik heb echt een tintelend gevoel. Branden ook en spierachtige pijn. Ik hoop echt dat daar medicatie voor bestaat die zal helpen. Iemand raad?

Sjaki zei op

Ik heb jaar geleden rug operatie gehad en l4 en l5 is vast gezet maar nog steeds uitstraling in rechterbeen slik daar lirica en octiordon voor dat helpt wel iets maar is ook verslavend dus ook niet goed 

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login