Geplaatst onder algemeen door Evelyn

WLZ voor onze dochter?! Criteria verwarrend

Goedendag,

Enige jaren geleden heb ik hier al eens een balletje opgegooid ivm met een WLZ indicatie. Die hadden we toen voor onze dochter maar ze moest uit de WLZ daar ze alleen lichamelijk beperkt is. 

Onze dochter is 15 jr en ze heeft de spierziekte SMA, en is daardoor lichamelijk behoorlijk beperkt.

Nu hebben wij in maart een herindicatie gekregen van de ZVW en de Begeleiding is er uitgehaald, daarvoor moeten we aankloppen bij Jeudgzorg. (de gemeente HIlversum heeft schijnbaar totaal geen sjoege van een PGB voor Begeleiding, ze snappen er niets van!?)

In maart hebben zowel Per Saldo, als Ziektekostenverz. als sticht. MEE me aangeraden een WLZ indicatie aan te vragen op div. gronden. 

Gisteren kreeg ik het telefoontje, dat vanuit de CIZ arts de indicatie in principe afgewezen is vanwege haar leeftijd. Ze is nog geen 18 jaar. Na haar 18e zou het op de gestelde gronden, van 24-uur zorg in nabijheid, niet zelf kunnen alarmeren ivm verslikken en stik gevaar, etc. Wel toegewezen worden. 

Ze heeft SMA 2, nachtelijke beademing, en constante hulp in nabijheid nodig, etc. 

Zijn er andere ouders die niet ervaring mee hebben?

Het gaat mij om die 18 jr. regel ik kan deze niet zo gauw terug vinden op de site van Rijksoverheid (WLZ) wellicht kijk ik er overheen... 

Ik hoop andere ouders te kunnen spreken, die hier ervaring mee hebben.... Ben al sinds eind februari hiermee bezig en ik heb het idee dat niet iedereen het naadje van de kous weet nl.

Alvast bedankt,

Evelyn 

1 reactie
Pline zei op

We nodigen u van harte uit dit gesprek voort te zetten in het vernieuwde Myocaf?é

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login