Geplaatst onder myotone dystrofie, algemeen

vriend wordt getest en wat als je nu zwanger bent/word

8 reacties , oudste reactie bovenaan
Rachell zei op

Hoe weet ik dat ik zwanger ben?

ik heb het vorige week met men vriend gedaan en ik slik de pil niet maar het condoom is gescheurd hoe weet ik nou zeker of ik zwanger ben?

ik moet pas over 2 en een halve week ongesteld worden..

aub help me..

Groetjes Rachel

irene zei op

Rachel, maak meteen een afspraak met je huisarts, die van je vriend of de huisarts van een vriendin (let op dat je bij een andere dan je eigen huisarts het consult waarschijnlijk contant moet betalen). Hij/Zij kan je het beste helpen. Ook met voorlichting voor andere vormen van aanvullende anticonceptie!

Erika zei op

Beste NO,

volgens mij kan je, als je de situatie uitlegt aan de huisarts, best vragen om een versneld resultaat bij het DNA onderzoek van je vriend.
Als er namelijk spoed achter zit, kan de uitslag echt wel eerder komen.
Maar als ik eerlijk ben, horen dit soort vragen niet door een huisarts behandeld te worden.
Als jouw vriend onder behandeling is van een neuroloog, kan je hem vragen om een verwijzing naar een klinisch geneticus. Deze zal jullie verzoek in alle ernst met jullie bespreken en indien nodig gerichte actie ondernemen.
Succes Erika.

laura zei op

Ik vraag me af No...wat ga je doen met het antwoord van de punctie?? gr laura

Heidy zei op

Ik ben nu 3maand zwanger en zou zekerheid willen wie de vader is.
Kan ik dit bewijzen door vruchtwaterpunctie?
Alvast bedankt

Judith voor Heidy zei op

Is er een relatie m.b.t. MD?

Biamarth zei op

Hoi Mo,

Toen mijn man zijn DNA liet testen op de ziekte van Thomson raakte ik zwanger. Toen wij dat melde aan het AZM, konden ze met zekerheid stellen dat hij niet aan Thomson leed. In het WKZ, waar ik liep probeerde ze echt op prenataal onderzoek aan te dringen. Dit wilde ik niet, omdat het toch de kans wat vergroot op een miskraam, en wij hadden al besloten dat we het kindje toch zouden houden. Na de 25e week van mijn zwangerschap, werd bekend dat hij aan de ziekte van Eulenburg lijdt. Weer drong het WKZ aan op prenataal onderzoek. Weer hebben wij het toen geweigerd.

Als de diagnose nog niet bij de vader is gesteld, is het ook moeilijk om van te voren vast te stellen wat het kindje heeft. Wel is het zo, dat op het moment ze bij de vader hebben vastgesteld wat het is, er binnen 1,5 week bekend is bij het ongeboren kindje of het ook is aangedaan.

Waarom wil je prenataal onderzoek? Om het te weten, of om een beslissing te nemen voor abortus? Dat laatste maakt het moeilijk. Op het moment dat je weet dat je zwangerbent, ben je tussen de 8 en 10weken. Tel daat 12 tot 16 weken bij op.... abortus is in NL tot de 24e week legaal, en dan te veronderstellen dat je vanaf je 16e week al leven kunt voelen.

Erika zei op

Bij prenataal onderzoek is er inderdaad een kans op een miskraam, maar je praat hier over een kans van 1 op 200 bij een vlokkentest (11 weken zwangerschap) en 1 0- 300 bij een vruchtwaterpunctie (16 weken zwangerschap).
Wees blij dat er in nederland keuze vrijheid is. Je kan voor prenataal onderzoek kiezen maar je kan het ook weigeren. O.h.a. wordt er pas prenataal onderzoek gedaan als men weet waar men op moet testen.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het een zwaar emotioneel traject is als je kiest voor prenataal onderzoek. Maar voor ons staat vast dat nog een kindje (met bij behorende vroeggeboorte) met MD niet haalbaar is.
Als je kiest voor een vlokkentest bij 11 weken, heb je binnen 2-3 weken de uitslag en hoef je ook niet naar een abortuskliniek maar kan er een curettage in het ziekenhuis plaatsvinden.
Erika

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login