Geplaatst onder pijn door Tonicum

Verwijderen zwevende ribben

Ik lijd al vier jaar aan het rib tip syndroom. Al zeker acht zenuwbloccades gehad, zowel links als rechts. Geen enkel resultaat. Wel heeft een cortison injectie ongeveer twee uur geholpen.

Uiteindelijk heb ik nu al vier jaar geen leven en zonder het slikken van Oxycodon is de pijn helemaal niet te verdragen.

De oorzaak van de pijn is het schuren van de onderste zwevende ribben over de bekkenrand.

Heeft iemand ervaring met het verwijderen van de onderste zwevende ribben?

9 reacties , oudste reactie bovenaan
Hoogevener zei op

Hebt u inmiddels de ribben laten verwijderen? Ik heb hier sinds september ook last van en ook op zoek naar een oplossing.

Tonicum zei op

Sinds gisteren weet ik dat het UV Gent deze behandeling doet. Daar ga ik dus komende week achteraan.

Afgelopen week is wederom met een echo aangetoond dat de onderste zwevende rib in zittende houding op de heup komt.

Tonicum zei op

Ik schreef UV Gent en dat moet natuurlijk UZ Gent zijn.

Tonicum zei op

Ik heb mijn ribben 24 april 2017 laten verwijderen. Het is een echte operatie maar nu, na nog geen week, heb ik het ergste achter de rug. Over een week of zes moet het echte resultaat blijken. Ik ben geholpen in het Stuk. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg door Dr Bemelman en ik ben zeer tevreden over de chirurg en het ziekenhuis. 

imogeen zei op

hoe gaat het nu? ga volgende week  naar arts, die er niet voor is ömdat ik toch al gammel in elkar zit. ben 83 en veerrek van de pijn, ondanks de fentanylpleisters.

debby1975 zei op

Ook ik lijd al 5 jaar aan het rib tip syndroom en overweeg serieus om de zwevende ribben te verwijderen. Ik las dat jij hiervoor bij het etz dr bemelman bent geweest. Wat is hier aan vooraf gegaan en heb je lang herstel van de operatie?

Loes1949 zei op

Ik denk dat ik het zwevende rib syndroom hebt, heb 7 weken geleden een auto-ongeluk gehad, er zijn rontgenfoto`s gemaakt, ook is er een echo gemaakt, daar konden ze niets op zien. Heb constant pijn en ben al 2 x bij de EHBO geweest, daar kreeg ik oxicodon eerst 5mg, daarna 10mg, maar hoelang mag je deze morfinepillen slikken? En is een operatie het overwegen waard. Ik ben 68 jaar en weeg 42 kilo 

Jose62 zei op

Ik volg dit met grote interesse ik zit ook in die molen heb nu tremadol voor de pijn en moet een dexa onderzoek doen voor botontkalking is het de zwevende rib wil ik ook een operatie overwegen om de rib te verwijderen

Leo2 zei op

Hoe is het effect geworden van de verwijdering?

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login