Geplaatst onder pijn door marijke9

Schouderoperatie

Dag,

Op 18 juli moet ik een schouderoperatie ondergaan, ik ben 65.

Ik heb twee pezen die afgescheurd zijn.

Kan iemand me meer vertellen over de operatie, pijn, revalidatie enz.

Alvast veel dank.

Marijke

8 reacties , oudste reactie bovenaan
Roefie zei op

Dag Marijke,

Ik weet niet of je hier nog kijkt want het is hier vaak teleurstelend stilletjes.

Helaas kan ik je vraag niet beantwoorden omdat ik deze operatie niet heb ondergaan maar van schouderellende weet ik genoeg ! Bij mij is de pees van de lange biceps afgescheurd door ong. 10 x Prednisoninjectie.Mijn schoudergewricht heet in Utrecht 'de totale ravage'  oorzaak artrose. Helaas is voor mij een narcose extra gevaarlijk en dus operatie niet mogelijk.

In ieder geval wens ik je sterkte en veel succes voor de 18e en ook daarna, ik zal aan je denken. Maar ik zou ook erg graag van je horen waardoor  er bij jou 2 pezen zijn geknapt. Ook door Prednisoninjecties ? Die mogen eigenlijk maar 2 x worden gegeven m.h.o. op aantasting van de pezen. Mij was dat tevoren heel goed duidelijk gemaakt maar er was door de heftige pijn ook 's nachts geen keuze. De kleine biceps is nog heel en ook de beide pezen van mijn r.arm zijn nog heel. Er is zeer veel beeld van gemaakt waarop te zien is dat deze wel ook heftig zijn aangetast door de Predn.

Laat wat van je horen s.v.p. nu en ook na de operatie hoe het dan gaat.

Hartelijk gegroet door Roefie

marijke9 zei op

Dag Roefie,

Dank voor je reactie.

Ik weet eigenlijk niet waardoor de pezen van mijn L schouder afgescheurd zijn. Ik heb nooit injecties gehad van het middel dat je beschrijft.

Mijn R schouder is perte totale, die kan niet meer geopereerd worden, op termijn zal dat een prothese worden. Die doet momenteel minder pijn dan de L schouder.

Rechts heb ik een hele oude scheur. Als 15-jarige had ik een turnlerares, die zette haar knie in je rug en trok dan je armen keihard naar achter, op dat moment heb ik iets voelen "knakken". Dat is nu dus 50 jaar geleden. Ik heb aan die schouder ook veel artrose. Een ongeval op een bus eind november van verleden jaar maakte de chaos in mijn schouder volledig, perte totale dus.

Ik laat zeker iets weten na de operatie en ik vind het een hele geruststelling dat jij aan me gaat denken.

Vele groetjes,

marijke

Roefie zei op

@ Marijke, bedankt voor je bericht, toen ik het las zei ik  'oei !!!! '   Roefie

Roefie zei op

Nog één nacht in je eigen bed; ik hoop dat je goed slaapt !

Roefie

marijke9 zei op

Ik ben al terug thuis Roefie.

De operatie is heel goed meegevallen, ik heb weinig pijn.

Binnen 3 weken mag ik al met kinesistherapie beginnen.

Dank voor uw steun.

Groetjes,

Roefie zei op

Wat 'n geluk ! Hoop later nog van je te horen hoe het verder is gegaan. Groet van Roefie

marijke9 zei op

Dat laat ik zeker weten Roefie!

Wilma@milo zei op

Ik ben in februari voor de 3e geopereerd aan afgescheurde schouderpezen en krijg nu een scr operatie en hebben ze met donor weefsel alles hersteld. Ik had na de operatie weinig tot geen pijn tot ik weer voorzichtig ben gaan werken. Ik slik nu oxicodon voor de pijn  in afwachting wat de chirurg volgende week gaat zeggen.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login