Geplaatst onder hulpmiddelen door Mirjam

Rolstoel bij verhuizing overnemen van leverancier

Over ongeveer een jaar gaan we verhuizen naar een huis dat nu nog gebouwd moet worden. We gaan naar een andere gemeente.

Nu heb ik een handbewogen rolstoel die ik regelmatig maar niet vaak gebruik. Ik zit er niet dagelijks in, maar het betekent voor mij wel de vrijheid dat ik kan doen wat ik wil, ook met mijn kinderen, zonder dat ik bang hoef te zijn dat ik de volgende dag niet of nauwelijks kan lopen. Gaat lopen namelijk niet, dan pak ik mijn wielen en kunnen we alsnog op pad!

Deze rolstoel kreeg ik bijna zeven jaar geleden in bruikleen. Hij kwam toen al uit het depot van de leverancier, maar hij was prima voor mij en kreeg nog een paar handige extra aanpassingen voor mij.

Ik denk dus dat deze stoel al lang afgeschreven is, maar voor mij is hij prima! De laatste keer dat er iets aan gedaan is was vijf jaar geleden toen er een lekke band is geplakt (even afkloppen). (Komen ze uberhaupt ooit voor onderhoud langs?)

Gezien de verhuizing zou ik deze rolstoel wel over willen nemen van de leverancier. Dan hoef ik ook niet te hannesen met de huidige en de nieuwe gemeente om de rolstoel te verhuizen.

Twee vragen:
- Hoe zouden jullie dit aanpakken?
- Wat zou zo'n rolstoel moeten kosten als ik hem overneem van de leverancier??

2 reacties , oudste reactie bovenaan
elmo05 zei op

Tsja, dit forum is jammer genoeg niet meer zo druk bezocht... Ik heb deze situatie zelf niet meegemaakt en heb dus geen ervaringen te melden. Misschien op facebook kijken naar een groep als Rollers, wheelchairmania, of een spierziekte-specifieke (besloten of soms geheime) groep, die laatste weet de diagnosewerkgroep van jouw spierziekte (als die er is) je te melden.

Weet je of je rolstoel lease is via de leverancier of nog in eigendom is van de gemeente? Dat kan uitmaken. Als je nog een contact bij de gemeente hebt zou je navraag kunnen doen, of het er gewoon op aan kunnen laten komen en kijken wat er gebeurt. 

De kosten zouden m.i. laag moeten zijn gezien de leeftijd en het feit dat ie is afgeschreven, een prijs hangt echt af van het type en merk van de rolstoel). Kijk es rond op marktplaats naar wat er zoal gevraagd wordt (niet dat dat alles zegt, maar dan heb je een idee). 

Als je m niet kan overnemen, dan zou ik er gewoon weer een aanvragen in je nieuwe gemeente. Je hebt een rolstoel nodig voor incidenteel gebruik. Enige nadeel is dat je dan wrs met een zeer eenvoudige en vaak zware rolstoel opgescheept wordt. Dus als dat niet werkt, alvast op voorhand goed motiveren wat je wel nodig hebt en waarom, evt. voorzien van een advies van een ergo of revalidatiearts. 

Maar, dit is dus allemaal zonder eigen ervaringen op dit gebied. Ik hoop dat je iemand treft met meer op de praktijk gebaseerde tips. Veel succes!

Mirjam zei op

Van de leverancier kreeg ik, veel vlotter dan verwacht, een antwoord. Ik kan de rolstoel overnemen voor 200 euro. Dat ga ik dan ook maar doen vlak voordat we gaan verhuizen.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login