Geplaatst onder algemeen door brenneke1972

rechter stembandverlamming

hoi mijn naam is brenda.ik ben 6 december 2016 voor de 2e keer aan een nekhernia geopereerd.1ste keer dubbele hernia c4/5 c5/6 in 2015 aan geopereerd 2 blokjes tussen gezet.maar altijd gevoel gehad dat het niet geholpen had.na half jaartje weer terug naar neuroloog.en ja hoor weer nieuwe nekhernia nu op c6/7.eerst na pijnpoli maar hielp niet dus weer opereren.was nu ook niet zo bang als 1 ste keer.maar toen ik wakker werd meteen hees.maar dacht dat kan heeft tijd nodig.kan tot 6 weken.maar alles werd alleen maar erger verslikte me met eten en drinken.adem te kort.en werd er verschrikkelijk moe van.moest naar 6 weken op 1ste na controle van operatie van mijn nekhernia.de neurochirurg zei heesheid duurt wel lang.stuur je naar kno arts.en ja hoor rechter stemband verlamd en de zenuw naar de stemband is geraakt en zelfs doormidden.dus blijvend verlamd.dus mijn stemband sluit nu niet.nu logopedie om de 2 maanden onderzoek of dat er verbetering is of meer gesloten is.zo niet eerst proberen de stembanden te sluiten met spuiten .En anders weer operatie.hoop.zo van niet want durf niet meer in mijn hals te laten opereren.fijn he .laat je opereren aan nekhernia en pakken ze je stem af.ik vind dit nog erger als mijn 2 nekhernia.s. hoop dat ze me stem nog iets kunnen verbeteren .En dat ik weer normaal kan eten .en niet meer zo moe wordt.maar we blijven optimistisch.anders wordt mijn wereld voort helemaal zo klein.

3 reacties , oudste reactie bovenaan
brenneke1972 zei op

ik hoop dat er lotgenoten zijn.die mij wat zelfvertrouwen kunnen geven.want heb het zelf helaas niet.

albert2 zei op

Ik heb twee jaar geleden een stembandverlamming opgelopen. Omdat ik mijn hoofd niet naar achteren kan doen, was opspuiten van de stembanden geen optie. De verlamde stemband is daarom met een blokje iets naar het midden geschoven en is daar gefixeerd. Omdat je stem toch wel heel belangrijk is, ben ik voor de operatie naar het Meander-ziekenhuis in Amersfoort gegaan. Dat was voor mij niet helemaal naast de deur, maar twee KNO-artsen hebben zich daar in de stembandchirurgie gespecialiseerd. Direct na de operatie sprak ik weer goed. Toen de zwellingen wat afnamen, is  het nog wel iets minder geworden maar in het algemeen genomen, kan ik met het resultaat goed leven.  
De operatie zelf is mij heel erg meegevallen. Na één nachtje was ik weer thuis. 

Claudia.C zei op

Hallo Albert, Ik heb vanwege een stemband verlamming een doorverwijzing gekregen naar een professor in het Meander. Je vertelt dat je operatie is meegevallen. Hoe lang duurt het herstel proces? Hoe lang kan/mag je niet praten na de operatie? Dit omdat het gebruik van mijn stem erg belangrijk is voor mijn werk. 

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login