Geplaatst onder algemeen door Uil

Prednison bijwerkingen hulp?

Hallo, heeft er iemand ervaring met benzodiazepine (“pammetjes” zoals oxazepam, valium) of een ander kalmerend middel bij MG? Het lijkt wel alsof elk middel gebruikt bij onrust / angst een effect heeft op de spieren. Het gaat om iemand die Prednison afbouwt en daardoor ineens paniekaanvallen ervaart. Ik vraag mij vooral af, stel iemand met MG neemt een oxazepam en wordt inderdaad slapper. Is dat dan alleen tijdens de werking van de pil (dus paar uurtjes slapper, daarvoor kan je als je verlamd bent liggen en hulp vrageb) of kan het ook een verslechtering veroorzaken, die langduriger is dan enkel paar uurtjes? Want dan zou het ook invloed hebben op je antistoffen en dat lijkt me vreemd. Maar ik hoor heel graag ervaringen en wat anderen hebben gedaan bij dit soort klachten bij afbouwen prednison.
3 reacties , oudste reactie bovenaan
JanMortsel zei op

ik heb 25 jaar prednisone gebruikt van 36mg tot 8 mg, maar de bijwerkingen die je hier beschrijft daar heb ik niets van gemerkt. Misschien komt dit omdat de combinatie van medicatie bij mij anders was

Uil zei op

Het komt vaker voor. Maar net als elke andere bijwerking niet bij iedereen.

Thomas zei op

Ik heb geen MG maar een ander spierziekte. Ik herken de paniekaanvallen bij verlaging van de dosis Prednison. Ze komen uit het niets en er is op dat moment ook niets waar je bang voor bent. Met behulp van een psychiater heb ik gezocht naar een geschikte medicatie. Bij mij hielp een SSRI, Citalopram, in (zeer) lage dosis. Normale dosis is 20 mg per dag, ik gebruikte 5 tot 7 mg. Dit was te doseren omdat ik het in druppels kreeg (Cipramil). Het heeft een opbouwtijd van weken maar het hielp mij echt goed. Ik weet niet of het voor MG veilig mogelijk is. Bespreek het met je behandelaar.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login