Geplaatst onder myotone dystrofie, pijn

pijn na orgasme

9 reacties , oudste reactie bovenaan
Marieke zei op

Ik heb md en na een orgasme heb ik vreselijke pijn i m'n buik en darmen, en last van diarree. hebben meer mense deze ervaring en is hier iets aan te doen?

Karin zei op

Ik neem eigenlijk aan dat dit een andere oorzaak heeft dan de MD. Ik heb zelf ook MD maar herken dit absoluut niet. Misschien verstandig om dit bij een dokter of gynocoloog voor te leggen.

Veel succes Karin.

Joke zei op

Beste Marieke,

Ik herken dit verschijnsel. Ik heb geen MD (wel postpolio).
Het heeft er volgens mij mee te maken dat door het orgasme plotseling extra prostaglandinen vrijkomen die een soort weeën veroorzaken.
Ik had hier vooral last van in de 2e helft van de menstruatiecyclus en nu ik in de postmenopauze zit heb ik er helemaal geen last meer van. Dus er is nog hoop!

Ik heb het indertijd aan de gynaecoloog voorgelegd en die ondersteunde het prostaglandinenverhaal. Ze stelde voor om tevoren - als ik een orgasme dacht te gaan krijgen - een anti baarmoederkramppil te nemen die ook tegen menstruatiepijn helpt. Ik heb dat nooit gedaan overigens. Sterkte ermee, Joke

Marieke zei op

Bedankt voor jullie reactie! Ik ga ws. die pil proberen.

karin zei op

Ik kom bijna nooit klaar kan dat ook door MD komen???

Mark (samen met mijn vrouw) zei op

Beste Karin

Er zijn twee soorten klaarkomen: clitoriaal en vaginaal. Veel vrouwen komen wel vaginaal klaar maar niet clitoriaal. slechts bij weinig vrouwen komt het clitoriaal klaarkomrn tijdens de sex voor. Meestal ligt dit aan de man en aan de anatomie van de vrouw. aandacht voor de stand waarop je sex hebt kan helpen. Strelen kan dan ook altijd nog een optie zijn.

of kom je dan nog niet klaar? (niet onaardig bedoeld)

Grietje zei op

hoi,

ik herken dit ook idd en ik ben nu aan de prikpil en heb er geen last meer van.

sterkte ermee

gr grietje

Marieke zei op

ki heb nagedacht over die anti baarmoederkramppil, maar de pijn zit niet in m' n baarmoeder, maar slaat echt op mijn darmen.

NadjaMD zei op

Beste Marieke,

Ook ik had er last van toen ik aan de pil zat (sobds spiraaltje niet meer).

Doordat baarmoeder verkrampt komt er denk ik meer druk op darmen.

Het prostaglandine verhaal van Joke klinkt logisch, je voelt een soort lichte weeen waardoor je persdrang krijgt en er vervolgens dus ontlasting komt. 

De huisarts kon er niks mee. Het hielp vaak als ik een stopweek inlaste (ik slikte de pil normaal door), dan was het even over

Hopelijk kan je er iets mee.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login