Geplaatst onder pijn

pijn benen na tijdje stilzitten

54 reacties , oudste reactie bovenaan
lisa2 zei op

Ik vroeg me af of er mensen zijn die net als ik na een tijdje stilzitten erge pijn in hun benen krijgen. Vooral als mijn benen naar beneden hangen. Ben benieuwd wat men er tegen kan doen? Een film kijken in de bioscoop wordt hierdoor bijvoorbeeld al lastig en als ik het toch probeer vol te houden zijn mijn benen heel erg stijf.Ik ga binnenkort op vakantie zo'n drie uur vliegen met het vliegtuig en ik ben bang dat ik dat niet goed kan volhouden. Ik heb verdenking op een spierziekte maar de diagnose is tot op de dag van vandaag nog niet gesteld. Alle reacties zijn van harte welkom. Alvast bedankt! groetjes Lisa2

lente-zonnetje zei op

Hallo

Kun je de pijn omschrijven als een soort 'verdovend gevoel' ? indien dit zo is, zou het eventueel kunnen zijn dat door een bepaalde zithouding de 'bloedstroom' wat afgesloten wordt...maar dit geeft eerder een verdovend/tintelend gevoel...
Ook door vb een geknelde zenuw kan dit effect hebben op de benen etc.
Een tip: probeer af en toe recht te staan tijdens de vlucht, of probeer met je voeten wat te bewegen !!
Ik ga binnenkort ook op vakantie (ong 7 u vliegen) en heb er ook wat schrik voor....

Zelf heb ik ook veel last van pijnlijke benen, maar niet echt alleen bij het zitten....

Dat je eventueel denkt aan een spieraandoening, heb je dan nog andere symptomen ?

groetjes

lente-zonnetje

lisa2 zei op

hallo lente-zonnetje,

Dankjewel voor je snelle reactie.
De pijn van mijn benen is best moeilijk te omschrijven. In ieder geval geen verdovend gevoel, maar heel erg pijnlijk, kan dan ook bijna niet stilzitten. Moet continu mijn benen bewegen. Het lijkt wel een soort verzuring van mijn beenspieren op dat moment. Als ik dan ga lopen / liggen gaat het langzaam over. Maar even bewegen en dan weer terug zitten (bijvoorbeeld in vliegtuig) heeft weinig zin, komt de pijn net zo snel weer terug.

Ik heb verder idd nog andere klachten en de arts denkt aan een spierziekte, maar helaas na veel onderzoeken is dit dus nog steeds niet duidelijk. Mijn klachten zijn o.a. vrij weinig energie, snel moe, bij inspanning last van mijn spieren o.a. lopen (zak door mijn knie), bij lezen last van mijn ogen, zitten soms last van spieren bij mijn romp, af en toe last van mijn hals net alsof deze mijn hoofd niet kan houden (krijg ik soort brandende pijn, denk ik ook soort verzuring)..etc..

En jij heb jij een spierziekte?

Bedankt voor je reactie. Groetjes Lisa2

piet aarse zei op

Bij Lopen, fietsen en b.v.trapklimmen komt al snel pijn opzetten vanaf de kuiten naar boven, een moeilijk te omschrijven pijn die bij rust weer weg zakt.
Er is gecontroleerd op eventuele vaatvernauwing er zijn foto's gemaakt ven de onderrug, echter zonder diagnose. Deze klachten heb ik al meerdere jaren
en verhinderen mij in het vrij bewegen. Ik ben benieuwd of er mensen zijn met soortgelijke ervaringen.
Groet, P.J.A.Aarse
piet.aarse@zonnet.nl

piet aarse zei op

Bij Lopen, fietsen en b.v.trapklimmen komt al snel pijn opzetten vanaf de kuiten naar boven, een moeilijk te omschrijven pijn die bij rust weer weg zakt.
Er is gecontroleerd op eventuele vaatvernauwing er zijn foto's gemaakt ven de onderrug, echter zonder diagnose. Deze klachten heb ik al meerdere jaren
en verhinderen mij in het vrij bewegen. Ik ben benieuwd of er mensen zijn met soortgelijke ervaringen.
Groet, P.J.A.Aarse
piet.aarse@zonnet.nl

maria zei op

Ik herken dat gevoel heel goed, van die vermoeide zere benen, ook ik heb het voornamelijk met het lang zitten in de auto, van die ontzettende vermoeiede en pijnlijke benen. Wij zijn net terug van vakantie ,en heb ook 3 uur in het vliegtuig stil gezeten, en had ook van die zere benen, het liefste wil je ze dan hoog leggen, maar dat gaat niet in een vliegtuig.Ik heb wel een spierziekte, Nemaline Myopathie met voornamelijk de spieren het dichts bij mijn romp, dus bovenarmen boven benen en de nek.Lisa hebben ze bij jouw al een spierbiobt genomen? daar kunnen veel spierziektes uitgehaald worden.
Maar ik herken het probleem heel erg goed. Groetjes Maria

lisa2 zei op

Hoi Maria,

Ik heb al wel, zo'n zes jaar geleden een spierbiopsie gehad en daar kwam toen niks uit. Inmiddels ben ik onder behandeling sinds kort in het AMC en ze doen een second opinion, ook op het stukje spierweefsel wat toen is weggehaald. Het kan schijnbaar zo zijn dat ze tijdens zo'n spierbiopt niet alles onderzoeken of dat de waarden van het onderzoek net wel net niet afwijkend zijn. Ik krijg hier aankomende woensdag meer over te horen. Inmiddels heb ik die pijn in mijn benen dus vaak ook s'nachts. ik kan mijn benen dan niet meer helemaal recht krijgen.en dat niet alleen in mijn benen, maar sinds kort ook in mijn armen. tijdens onderzoek zijn ze er al wel achter gekomen dat mijn spieren in mijn benen (bij de hamstrings) niet kunnen ontspannen. Is dat ook zo bij jou?
De vakantie zit er inmiddels op. De heenreis verliep goed, maar de terug reis in het vliegtuig was echt een ramp. Als de pijn eenmaal begint kun je geen kant op in zo'n vliegtuig. Even lopen haalt weinig uit als ik daarna weer moet gaan zitten. herken je dat ook?

Bedankt in ieder geval voor je reactie.

groetjes lisa2

maria zei op

Hoi Lisa
Ja ik herken het heel goed dat stilzitten in het vliegtuig, 3 uur was ook meer dan genoeg voor me.Ik heb er de laatste tijd ook wel meer last van ook snachts in bed, dat je je benen bijna niet stil kan houden.Ben benieuwd na de uitslag van je, laat je het even weten hier als je meer weet?
groetjes Maria

lisa2 zei op

Hoi Maria,

Ik zou je nog laten weten van afgelopen woensdag. Nu ze hadden nog niet alle informatie binnen en ook het stukje spierbiopt wat ze opnieuw gaan onderzoeken, het belangrijkste was nog niet binnen. Ik heb wel gevraagd of ze opzoek gaan in het biopt naar iets specifieks. Toen zei de arts, ja naar een myopathie. Later bedacht ik me dat er ook verschillende myopathien zijn he.
Maar wat voor klachten heb jij nog meer? Wat je beschrijft over de pijn s'nachts en het niet stil kunnen liggen dat herken ik ook. Heb je dan ook het idee alsof je beenspieren (ik heb het soms ook in mijn armspieren) heel sterk aangespannen zijn? De pijn zit dan wel in mijn onderbenen en onderarmen. En dat terwijl volgens mij wel mijn bovenarmen en bovenbenen het zwakst zijn.

groetjes Lisa2

maria zei op

Hoi Lisa
Ik heb het meeste last met traplopen, dat is heel zwaar voor me, ik heb nu wel twee leuningen dan kan ik mezelf meer ophijsen.Ook met het opstaan uit een lage bank kost enorm veel kracht, dus pak liever een hoge stoel, dat gaat makkelijker Het lopen gaat nog wel aardig maar met een klein oneffenheidje lig ik op de neus, verder heb ik met tillen veel last bv een kratje bier kan ik niet tillen, of een baby van een mnd of 7a 8 dat is ook heel zwaar. Ik hoop dat je snel de uitslag hebt, en heel veel sterkte groetjes Maria

linda zei op

hallo,


ik ben hiervoor toevallig eergister voor naar de dokter geweest,daar ik het ook al een half jaar heb,en mij werd verteld dat het niet een kwestie is van doorbloeding,maar met spieren,en dat het kan voorkomen bij mensen met overgewicht waardoor je spieren afknellen en anders had het met mijn smetvrees en of trage schildklier te maken,dus ik weet niet of mensen hier iets aan hebben,maar ik schiet er eigenlijk nog niet veel mee op,maar oke.

marijke zei op

Sinds 3 maanden heb ik af en toe erge brandende
pijn in mijn scheenbeen. De brandende pijn begon in mijn nek en later ook in mijn hals. Eerst was het alleen s-middags en s-avonds (in mijn hals voornamelijk), maar nu de hele dag.
De artsen begrijpen er niets van. MRI-scan en bloedonderzoeken gehad. Sinds kort komt de pijn ook in mijn hand, maar meestal kort en niet zo hevig. Ik heb het idee, dat ik meer last heb in dagen met stress.
De hele dag gloeit mijn gezicht en mijn hals tot aan mijn borst. Ik verdraag nauwelijks kleding. Ik ben 65 jaar, gebruik (nog) geen medicijnen). Wie heeft hiervan gehoord?
Op internet vond ik causalgie. Daar lijkt het op, maar dat komt meestal voor in de ledematen alleen.
Ik word vaak wakker van de pijn en ga dan maar een beetje het huis schoonmaken. Is het nog ergens goed voor!
Brandende pijn onder een teen heb ik ook al heel lang, maar niet altijd. Ik ben vroeger aan mijn tenen geopereerd en dacht altijd dat het daarvan kwam.
Ik zoek contact met mensen, die iets dergelijks als ik hebben of weten wat het zou kunnen zijn.
In oktober heb ik 6 afspraken met een functioneel psygoloog. Ik hoop, dat hij me kan helpen.

dieuwke zei op

ben je al nagekeken op m.s.?

evelien zei op

Na het verwijderen van mijn baarmoeder, 2,5jr geleden, zijn bij mij deze klachten begonnen.
Voornamelijk vliegvakanties zijn hierdoor aardig verpest.
Ik heb dan nog ± 3dagen zere benen. Weet niet hoe ik moet zitten en slapen is ook erg onrustig.
Vaak helpt een pijnstiller wel wat.
Draag nu steunkousen tijdens het vliegen, dat is echt een verbetering. Dit is trouwens in Zweden in normaal, iedereen draagt deze als men gaat vliegen, is ter voorkoming van trombose ook erg preventief.
Je kunt ze via de huisarts krijgen.
Het is vrnl een vaatprobleem volgens de huisarts.

marian zei op

Tja ik denk dat bijna iedereen er wel wat last van krijgt op een bepaalde leeftijd en na lang zitten, ik ook (hoewel lang soms al na 30 min.)
Maar volgens de dokter is er niets aan de hand hoewel het ook overgangsklachten zouden kunnen zijn ;-(, m.a.w. het zal vanzelf wel weer overgaan
Ach ja het is ook vanzelf gekomen niet

danielle zei op

hoi,
ik heb ook al een tijdje last van mn linker onderbeen als ik een langere tijd zit (vanwege studeren). na het lezen van al deze berichten lijkt mijn probleem maar klein maar het blijft irritant en vervelend. Ik heb het gevoel dat het alle kanten op straalt, zowel mn scheenbeen als mn spier. Het is niet alleen pijn maar het tintelt ook. Herkent iemand dit?Heeft iemand tips hiertegen?

adiah@tiscali.nl zei op

heb ook vreselijke pijn in mijn benen tot aan de lies. begonnen na 15 minuten op mijn knieen zitten tijdens een meditatie en alleen maar erger geworden na reis naar Korea met twee binnenlandse vluchten, kan al twee nachten niet slapen van de pijn, lopen is het minst pijnlijke maar slaapwandelen lukt nog niet.
ben van plan vanavond te gaan zwemmen omdat dit hopelijk de pijn weg neemt.

lucia zei op

ik heb ook pijn in de benen en in de kuiten.
voelt als of je enorme groei in de benen hebt.
kan mijn benen niet stil houden, het begon met pijn in mijn voeten, en toen de kuiten en nu de boven benen,
straalt na de billen toe die pijn.

anne-mieke voor lisa2 zei op

Ik herken me wel een beetje een jou verhaal, qua pijn in je benen dan, want een spierziekte is al gediagnostiseerd (een onbekende welliswaar progressief)

bij helpt het als mijn benen goed ondersteunt zijn. Ook krijg ik er extra last van als het weer verandert, daar kan je niet zoveel aan doen maar in de winter kun je zorgen dat je je benen extra warm houdt. Wisseling in houding wil ook nog wel eens helpen.
En de overgang van zit naar lig of andersom kan beter geleidelijk gaan. want dit geeft bij mij ook veel pijn. Alhoewel ik er bij moet zeggen dat ik door mijn ziekte 90% van de tijd in bed lig, en dan de overgang natuurlijk extreem groot is.

In elk geval wens ik je heel veel sterkte met alles!

lisa2 zei op

Lieve Anne-mieke,

dankjewel voor je reactie.
Het altijd wel beetje fijn om te weten als mensen begrijpen wat je bedoeld. Wat je zegt herken ik wel. ALs mijn benen warm zijn is het idd minder erg en ook het ondersteunen helpt bij mij zeer zeker. En het is met name bij langere tijd in een houding zitten. Liggen heb ik er vaak minder last van. Eigenlijk heb ik weinig tot geen klagen in vergelijking helaas met jou. Ik heb wel vaker hier stukjes van jou gelezen, echt bewonderenswaardig vind ik je! Toch nog positief blijven ondanks dat je bijna 90 % van de dag op bed ligt. Petje af!Ik wens jou heel heel veel sterkte. Liefs Lisa

kjad zei op

hoi lisa2
ik lees je bericht, heb ook sinds 1 1/2 jaar last van brandende onderbenen, eerst vooral 's avonds, 's nachts maar nu ook overdag. Het heeft vooral te maken met te veel warmte (te warme kleding en of zo)of kou (tocht). En met af en trekkende, onrustige benen. Heb er nooit last van als ik beweeg, alleen bij stilzitten.
Ben bij de dermatoloog geweest en bij de allergoloog. Konden mij niet helpen. Ga nu in maart naar een neuroloog, hoop dat deze er wat aan kan doen. Af en toe is het zeer pijnlijk, meestal voelt het brandend, soms lijkt het net of mijn benen slapen, beetje doof gevoel.
groetjes kjad

wiesia zei op

hallo.
Ik zoek een verklaring voor mij problemen.
Brandende pijn in mijn benen, pijn in mij onderrug en in mij zitvlak. Gaat beter als ga ik lopen. Ga ik weer ziten alles begin opnieuw. twee weken geleden nog pijn in mij rug, van boven hoofd tot grote tenen.Toen kan ik niet op mijn rug te liggen , so veel pijn had ik.
Alles brand, zeurt, concentracie verminderd enz.
Ik was nog niet onderzocht op deze problemem.
Ik zit bij maag en darm specialiest.
Alle reacties en adviezen zijn van harte welkom.
Groetjes
Wiesia

Frank zei op

Hallo
heb de laatste tijd erge last van het lijken wel groeipijnen. Vooral als ik na een tijdje veel heb gecomputerd maar ook in bed. Kan iemand mij helpen

Frank

g imming zei op

Hoi iedereen met het zelfde probleem. Ik heb 30 jaar op mijn benen gestaan en dat is dus het zelfde als je zoveel jaar gaat zitten. ik ben er aan geopereerd door mijn grootste slagader weg te laten halen maar ik verzeker jullie allemaal dat helpt geen bal , maar mij werd wel verzekert dat het dus weg ging maar niet dus.Nu zit ik met 6 littekens op 1 been en ik heb er nog steeds heel veel last van,als ik over mijn rechterbeen strijk dan lijkt het wel of er allemaal knopen in zitten en als ik daar over vrijf dan doet dat heel veel pijn.Ik ben bang dat ik hier nooit meer van af kom.

Nav zei op

Hey Frank,

Ik heb die 'groeipijnen' ook, al meer dan 5 jaar..
En geen enkele dokter weet waar hij vandaan komt, ze hebben allemaal hun theorieën, maar meer dan heel sterke pijnstillers geven doen ze niet..
Ik krijg nu een discusprothese in mijn rug, 19 februari, en ben al 2 x aan een hernia geopereerd (ik ben 21).
Maar ik ben er 100% zeker van dat de pijn niet uit mijn rug komt. Die 'groeipijnen' verdwijnen niet na operaties aan mijn rug...
Als ze er bij jou achterkomen wat het is.. ;-)

thea zei op

hallo allemaal ik las dat een paar van jullie last hebben van ONRUSTIGE BENEN ook wel restles legs genoemd komt veel voor bij zwangere vrouwen en vrouwen die in de overgang zijn natuurlijk komt dat ook wel bij andere mensen voor maar ik heb misschien een goed idee kost je niets en is het proberen waard TIP leg een stukje normale handzeep onder je kussen en je problemen zijn over mijn moeder 54 en mijn zwangere zus kunnen niet zonder. dus proberen maar! een echt oma recept.

groetjes thea

c. pennings zei op

wat kanik hier aan doen

Martin zei op

Normaal gesproken beweeg ik veel, fiets iedere dag 12 kilometer en zwem iedere week 1 kilometer. Wanneer ik nu een dag niet zo veel beweeg, bijvoorbeeld bij ziekte of op het werk een dag vergaderen, dan krijg ik in mijn bovenbeen een verschrikkelijk zeurende pijn. Het is geen spierpijn, maar volgens mij meer iets van een soort zenuwpijn. Overdag wanneer je dan bezig bent gaat het wel, maar vooral als je in bed gaat liggen dan verga je van de pijn en is slapen daardoor ook niet mogelijk zonder pijnstiller. Na een dag of 5 gaat het dan weer over. Wie herkent dit of heeft oplossing. Het gekke is dat wanneer die pijn aanwezig is ik zo hard kan lopen, fietsen of zwemmen wat ik wil zonder pijn.

dolly zei op

nou ik heb geloof ik al meer dan 20 jaar last van onrustige benen ,ik was ook vanavond op zoek gegaan ,daarom dat ik hier ben terecht gekomen ,want ik werd er naar van ,ik moet elke avond met een paracetamol naar bed omdat ik anders niet in slaap kom ,ik lig dan ook in bed heel onrustig (mijn benen dan)steeds verschuiven en ik moet steeds de koude stukjes van het bed opzoeken ,of ik doe een kussen onder mijn benen ,zodra ik rustig ga zitten komt het na een tijdje opzetten ,mijn broertje heeft daar ook al jarn last van ,ik had gelezen als je onrustige benen hebt ,dan dat je meestal een cronische ziekte onder je leden hebt ik heb dat dan ook toevallig ,maar als het goed is zijn er ook medicijnen voor onrustige benen .
maar dat moet ik nog uit proberen.
ben benieuwd of iemand anders nog wat weet .
dolly

millie zei op

mijn man heeft pps dat wist ik meteen maar ik hield van zijn karakter en hart!!ik was vreselijk sterk en had alles in de hand en bleef op de hoogte als er veranderingen waren of suggesties.
ik heb hem wel erg in de watten gelegd omdat zijn wilskracht ons bijstond wat volgens de spiermetingen van het bronovo eigenlijk onmogelijk was,dus zijn wilskracht heeft hem op de been gehouden.
Tot vorig jaar je zal dit niet geloven toen ben ik onderuit gegaan met een tumor rechterlong en uitgezaaid onder mijn hartzak op de lymfe.een diagnose van drie jaar als alle (zware chemo's)zouden helpen.
voordat ik begon was ik niet meer mobiel en van iedereen afhankelijk,mijn hele leven stond in het teken van pps allles wat met polio te maken had en jneens zit ik in een rolstoel die mijn man moest duwen met zijn vergevorderden fase pps.
ik heb moet op kunnen brengen om vrolijk te blijven terwijl er aantekeningen werden gemaakt over de begravenis.ik ben ruim een jaar verdr en ik heb al vele hindernissen overwonnen en de rest komt zeker!!mijn man heeft al zijn kracht aan het gezin gegeven maar is nu helemaal op.soms heeft hij recht op zijn verzorging en pijnbestrijden maar in dit jaar heb ik twee grote tumors overleefd daarna een acute blindedarm en een besmetting streptokkok met alle gevolgen van dien.ik weet dat onze liefde na zoveel jaar rotsvast is maar het neemt niet weg dat ik me nog nooit zo rot en onzeker heb gevoeld naar henm.
ik heb di geschreven omdat ik dacht dat ik onsterfbaar was en zo zie je.....?en dan????allemaal liefs en sterkte komt altijd wel goed!millie

Bart zei op

Ikheb sinds een dag zo'n verdovend gevoel aan m'n scheenbeen. Ik voel het nog wel, maar het is precies licht verdooft. En enkel aan mijn rechter scheenbeen...
Maak me er wat ongerust in... Ik rook ook tamelijk veel, misschien ligt het daaraan?
Wie kan me helpen?

Yvonne zei op

Ik heb op het ogenblik verschikkelijke pijnen in mjin benen. Soms is het even weg. Normaal had ik het bij mijn menstruatie, maar na het innemen van een paracetamol ging het weg. Nu ben ik in de overgang en de pijn is niet uit te houden. Als ik een eind gelopen heb, is het ook weg. Ben nu ziek thuis vanwegen een ontsteking aan mijn nieren. En ben even aan huis gekluiserd. Zou er nu echt niets tegen deze pijn zijnen? Zou het is met de spieren te maken hebben? Soms lijken het wel zenuwpijnen of zoiets.
Groetjes Yvonne

mij zei op

bart als je het vermoeden hebt dat het met te veel roken te maken kan hebben , waarom ga je dan dat is minderen als je werkelijk zoveel last hebt is dat dan niet het eerste wat je uit probeert

Diroon zei op

Heb ook veel last van zere benen. Ben vrouw, 49 jr. Overgang. Sinds nov 2007 met pil gestopt. Toen ook onverwachts hoog cholesterol van 8 geconstateerd. Vooralsnog geen familiair cholesterol in familie bekend. Niet dik, 1.73/65 kg, eet bewust, beweeg boven gemiddeld. Heb in juni 2008 vasculair onderzoek (vaten). Haal me nu vanalles in mijn hoofd. Zie mezelf al met 20 omleidingen. Pijn is sinds januari 2008 langzaam verergerd. Zou het overgang kunnen zijn? Na slapen doen voeten en enkels pijn, maar onderaan de trap weer voorbij. Na autoritje van een half uur erge pijn in aanhechting been aan heup zeg maar, voorkant. Loop dan 100 meter als een oud ***. Maar krijg nu ook zere kuiten overdag. Wordt eigenlijk steeds erger, vaker en op meer plaatsen. Allebei de benen hetzelfde. Eerst dacht ik nog aan bandenpijn, zoals bij zwangerschap.

Graag reactie!

Jill zei op

Een paar maanden geleden begon het bij mij met 1 plekje op mijn bovenbeen waar het soms echt steekte.
Hoog aan de binnenkant van mijn bovenbeen.
Nu heb ik vaak last van een licht verdovend gevoel over heel mijn bovenbeen en breidt het gebied waarin het steekt zich uit.

Herkent iemand dit? En wat heb je er tegen gedaan?
Ik heb het stekerige gevoel vaak als ik voorovergebogen sta, maar ook als ik normaal zit/sta.

Ragy zei op

Hey
Heb hier ook last van vooral na lang zitten
Op het werk dus constant.. S 'morgens gaat het wel maar zodra ik even aan men pc zit is het weer van dat doen men benen kei veel pijn.. heb ook last van tintelende handen.
Ben bij de dr geweest bloed getrokken alles in orde, bij de vaatchirurg ook alles in orde perfect eigenlijk
Die stuurde me door naar Orthopedie want die zei dat het voortkomt van mijn rug.. dus wss geknelde zenuw/hernia.. morgen maak dus een afspraak bij orthopedie.. maar ben het beu hoop dat ze iets vinden en het kunnen oplossen want ge wordt beperkt in al wat ge doet
Ragy

Erik Lievens zei op

Mijn echtgenote heeft al een par jaar een brandende pijn ter hoogte van haar zitvlak. De laatste maanden is de brandende pijn proportioneel enorm toegenomen. Deze pijn uit zich enkel bij het zitten na contact met een stoel of zetel. Zij weet niet waar kruipen.
Ondertussen heeft ze al verschillende onderzoeken ondergaan:MR scan, bloedonderzoek,neuroloog, homeopathie, alternatieve geneeskunde enz.
Ze vinden geen aanwijsbare reden. alles is perfect.
Laatste diagnose: er kan zich stress vastzetten op een bepaald lichaamsdeel. Zenuwen worden te zwaar geprikkeld en gaan ontsteken.
ja, stress vermijden of verminderen is de oplossing maar als de reden van de stress niet verdwijnt . Wat dan?
Kan iemand mij op de hoogte brengen wat er kan gedaan worden?
De toestand is ernstig.
Alvast bedankt !

Lianne zei op

Hallo,

Ook ik heb al jaren last van mijn benen. Ik ben 28 en de laatste jaren wordt het steeds erger. Als ik het aan doktoren moet omschrijven, geef ik ook meestal aan dat het voelt als groei pijnen. Er zijn tijden dat ik niet zonder pijnstillers naar het werk kan, of soms gaat het zelfs helemaal niet. Het maakt op dat moment ook niet uit of ik zit, sta of lig, het doet gewoon constant pijn. Op de erge momenten moeten ook mijn rug en nek er aan geloven.
Maar er zijn ook tijden dat ik gewoon een potje kan tennissen en spinnen in de week, dat gaat dan meestal zonder pijn. De pijn begint dan vaak pas na het sporten.
Ik ben al onderzocht door othopeed, neuroloog, reumatoloog, internist, revalidatie arts enz, maar 'helaas' kan niemand iets vinden.
Is dit herkenbaar bij anderen??

mike zei op

ik heb ook last van dit soort pijn al ik een langere tijd in de 'Auto' houding zit (dit wil zeggen) bekken goed gekanteld en knieën in een haakse hoek stevig op de grond)

de pijn begint in mijn knieholtes, en trekt vrij snel 15 tot 30 min naar de achterkant van mijn boven benen.

ik heb hier al last van sinds ik op de basis school zat (ik ben nu 23)
Het is door doctoren bij mij altijd afgeschreven als een groei pijn.
maar toen kreeg ik een ontsteking in mijn pols, en daar kreeg ik remmers voor... ontsteking ging weg..., maar de pijn in mijn benen ook!
helaas moest ik na het genezen van mijn pols stoppen met die remmers... en daar was de pijn weer.

wat voor mij heel prettig is, en ook echt helpt: fietsen, wandelen of rennen. 1 a 2 keer per week.
dan beweeg je die spieren goed en intensief. en gaat het minder zeer doen.

anneke zei op

ik heb ook sinds een paar dagen elke nachts een zeurend gevoel in mijn bovenbeen (allebei de benen) aan de achterkant en dat trekt naar de billen het stuitje als ik op sta dan heb ik geen last maar zodra ik ga zitten en daarna weer opsta is het weer zo ver.dus zolang ik loop is er niets aan de hand en als ik lig moet ik steeds mijn benen verplaasten echt heel pijn doet het niet maar het lijkt net of het zeurt of licht onstoken is van binnen
wie heeft daar ook last van

groetjes anneke

randy zei op

Ik heb er ook last van... als ik een tijdje heb gezeten. Het maakt eigenlijk niet uit hoe ik zit, het doet na een tijdje pijn. Mijn oplossing: de hele dag trillende benen. Ik verander constant van zit-positie, doe mijn benen af en toe een paar minuten op en neer, en sporten helpt. Wat ook een enorme killer is, zijn strakke broeken: mijn broek trekt wel eens omhoog, waardoor het dunnere gedeelten om mijn bovenbenen komt, dan krijg ik erg snel pijn. als ik de pijpen dan weer naar beneden trek, gaat de pijn vaak sneller weg. Ik heb het nu vaker, omdat ik de hele dag zit op mijn stage. Op school mag je elk uur 2/3 min lopen van lokaal naar lokaal, en vaak tussen de lessen ook, dan heb ik er geen last van. Soms komt het al na 5 min, soms duurt het een half uur, afhankelijk van hoe ik zit denk ik... heb het al sinds ik een jaar of acht was, ben nu 19... en nee: je leert er niet mee omgaan, het blijft k**!

hallo ik heb al tijdje ontzettend pijn ik kan snachts niet slapen word elke ochtent wakker met het zelfde brandende pijn in me been lijkt wel iets bij me bot ofso overdag als ik bezig ben met werk of stad loop heb k nniks zo dra ik weer thuis ben begint het ik vind het echt erg en ben gwn bang om er mee na dokter te gaan want dit is niet normaal ik gebruik ibrofene zonder dat ken ik niet slapen kan iemand me advied gefe aub

dieuwke zei op

hoi, misschien is het iets met je zenuwen. het zou bijvoorbeeld een ischias of hernia kunnen zijn. ik ben een tijdje terug van mijn paard gevallen en had daarbij een hernia opgelopen. ik herken wat je schrijft: enorm brandende pijn. lijkt wel in het bot van mijn bekken te zitten. ik ben het bijna kwijt nou, maar heb nog een beetje last er van.

Margriet zei op

Ik heb de laatste dagen pijn in mijn benen met lopen en ook vooral als ik stil moet staan.
Ook als je op een stoel zit en op het randje waar je bovenbenen begint doet dat veel pijn dat je dan moet gaan verzitten.Op de fiets als je stevig moet trappen begint het ook, het is ineens begonnen.
Wat kan dit wezen?
Groetjes Margriet

Marion zei op

Hallo iedereen,

Ook ik heb pijn aan de achterzijde van mijn bovenbenen.
Voornamelijk bij zitten, al trekt het daarna niet altijd weg.
Het valt me op dat ik alleen maar reacties zie van klachten en de hoop op diagnose, maar niet echts iets wat helpt... Heeft niemand van jullie gekeken naar bepaalde tekorten die de pijn zou kunnen veroorzaken?
Dit kan natuurlijk ook via de alternatiefe weg naast de reguliere geneeskunde.

Bij mij is het een tijd weggeweest naar vitamine B12 spuiten (de ene doktor vindt dat ik een tekort heb, mijn huisarts helaas niet, kwestie van hoe men de waardes interpreteert en dat mogen artsenen c.q. ziekenhuizen zelf bepalen...). Dat onderzoek was niet naar aanleiding van de pijn in mijn benen, maar het viel me op de pijn zo goed als over was bij de vitamine B12 spuiten. Hierna toen het weer terugkwam ben ik klei gaan drinken voor mineralen en sporenelementen.
Toen ik hiermee stopte was het vrij snel terug. Ik ga dus weer beginnen. E.v. allebei.
NB ik ben niet echt hiervoor naar de dokter geweest daar mijn doorbloeding goed is. Ik heb geen last van verkleuringen of andere verschijnselen. Ga ik wel doen als het nu niet lukt met bovengenoemde produkten.
Misschien dat één van jullie iets hieraan heeft.

sundancer zei op

HOi

IK heb vooral last van zware vermoeide pijnlijke onderbenen, vooral aan de zij en achterkant. In bed kan ik mijn benen niet stil neerleggen, ik blijf er mee aan het bewegen, ik heb al een vaten onderzoek en een spataderonderzoek gehad, niks uitgewezen, zag er allemaal gezond uit. nu heb ik TRAMADOLLI gekregen ,enige wat ik hier van kan is slapen, deze medicijnen werken slaapverwekkend,maar de last in mijn benen gaat daar niet aan over. Ik heb goeie schoenen, ik wandel buitenshuis en heb een loopband in huis,aan het weinig bewegen is het dus ook niet.

wat fijn is als er over de benen gestreken word, niet gemaseerd maar gewoon wrijven, maar als daar mee gestopt word is het ook meteen terug, snachts wil een dik kussen onder de onderbenen ook wel eens helpen,maar na een dag of helpt dat ook niet meer
zwaar irritant

iemand nog tips voor mij??

carla zei op

sinds 5 jr. pijn in mijn beide benen, aan de achterzijde uitstralend naar kuiten, bovenbenen en ook billen.
Kon niet meer hardlopen door pijn in knieholte.
Vooral pijn bij autorijden, stillzitten en 'snachts.
Brandende zeurende pijn waardoor ik niet stil kan zitten of liggen.
Orthopeed: binnen meniscus beschadigd. Ik kon niet geloven dat de beschadigde meniscus de oorzaak was van alle pijn. Ondanks dat ik het eigenlijk niet mee eens was meniscus laten opereren.
Resultaat nu na 5 jaar, ook pijn in knie rondom meniscus, ws. door aantasting van kniegewricht door gemis aan meniscus. Daarnaast nog meer pijn in mijn benen. Kreeg zomaar een ontsteking inwendig in 3e teen. zie Raynaud. Ik denk nu aan sclerose van de vaten in mijn benen. Dus maar proberen of ik naar een fleboloog (specialist bloedvaten) kan.

g.klooster zei op

Ik heb bij stevige wandelingen van plus/minus 15km soms de eerste 6 km last van stijve onderbenen...maar dan loop ik toch door,en het gaat vanzelf weer over,maar lastig is het wel.
Mijn vraag is hoe kan dit,en hoe kan ik dat voorkomen.

Warbout zei op

Als oud natuurgeneeskundig therapeut en tevens ervaringsdeskundige op het gebied van deze pijnen in één of beide onderbenen na /tijdens het zitten, kan ik het gebruik van 'Magnesium'aanbevelen.
En is gewoon te koop bij drogisterijen zelfs bij het Kruidvat.

Na enig gebruik ervan verdwijnen de pijnen behoorlijk snel.

Jacqueline zei op

Ik zou wel ff checken of je magnesium mag gebruiken. Bij MG moet je namelijk oppassen met magnesium en ik weet niet of dat bij andere diagnoses ook zo is.

radar zei op

hallo ik heb sinds kort pijn in de boven benen met op staan net of ik erge spierpijn heb. komr van uit mijn heupen op staan of zitten is een ramp. het is van de ene dag op de andere dag gekomen. met lopen en bukken heb ik geen last, maar in de nacht wordt het erge. wat kan de oorzaak zijn. ik rook niet. gr

Roy zei op

Ik heb enige tijd last van pijn aan mijn benen.De pijn trekt door naar mijn heupen bij het tillen wordt het erger.In de avond uren bij het slapen soms onrustige benen terug trekkingen. de enkels schrikken af en toe bij het lopen.Weet iemand hoe dit kan voorkomen worden.

dees zei op

hoi lisa
Als eerste hoe is het nu met je? Ook ik heb last van mijn benen altijd die zeurende pijn eraan en als ik dan over me benen wrijf dan kan ik het wel uitschreeuwen zo een pijn doen de spieren. vaak als ik de vitamine b12 spuit heb gehad gaat het ietsje beter misschien een idee om daar eens op te laten prikken. Wat de mg betreft heb je ook last van hangende oogleden? Bij mij is het ontdekt toen ik naar de oogarts ging . En zie je ook dubbel? Zo ja ga naar je huisarts en vraag verwijs oogarts aan. Ik hoop nog wat van je te horen
gr dees

jos beltman zei op

Ik heb al jaren ms en heb soms een zeer linkerbeen. Vooral bij stil zitten Nu vraag ik mij af of dit nu van de ms komt. Ik ben een wielrenner en heb tijdens het fietsen geen last.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login