Geplaatst onder algemeen door Kaylie90

Open spierbiobsie ervaringen

Beste mensen, 

Ik krijg as. donderdag mijn eerste spierbiobsie in het uzGent. Ik ben een beetje verbaasd dat ik weinig uitleg heb gekregen over het onderzoek en weet dus absoluut niet wat mij te verwachten staat. Ik heb vandaag zelf nog even contact opgenomen om uitleg te vragen en wat ik tot nu toe weet is dat ik een snede van een paar cm in mijn bovenbeen krijg en dat er met een tangetje spierweefsel word weggehaald. Het word dus geen naald biopsie werd er gezegd. Het zou ook aan de chirurg liggen welke hechtingen ik ga krijgen en of deze nog verwijderd moeten worden na dien. Ik krijg een plaatselijke verdoving. 

Dit is alle info die ik heb, vokgends de assistente vN de neuroloog zou ik waarschijnlijk zelf naar huis kunnen rijden en stelt het 2x niets voor. Echter als ik de patiënten folder van de Nederlandse ziekenhuizen lees zie ik staan dat het handig is een rolstoel mee te brengen om terug naar de auto te gaan en dat het 24 uur belast mag worden en dat ik daarna langzaam moet opbouwen. 

En op het internet lees ik daar in tegen veel verhalen dat het pijnlijk is en dat krukken voor de eerste dagen wel handig zijn. 

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen en dan vooral hoe het verloop hoort te gaan. En mogelijk meer mensen die hiervoor in Gent zijn geweest. 

Ik ben een jonge mama van 3 kinderen, met een lieve man die 4 dagen buiten de deur werkt en verblijft, ik wil mij graag goed voor bereiden en eventueel oppas Etc voor de kindjes regelen. 

Alvast bedankt! 

Groetjes kaylie

0 reacties

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login