Geplaatst onder hereditaire motorische en sensorische neuropathie n.n.b., algemeen

Omeprazol en alternatief?

9 reacties , oudste reactie bovenaan
Cindy zei op

Hai iedereen,

Zag onlangs dat omeprazol (maagzuurremmer) op de medical alert lijst voor HMSN staat. Geldt dat voor alle merken of kan dat nog verschil maken?

Voel me een stuk beter als ik de omperazol niet neem, behalve dat de gaten dan in mijn maag en slokdarm vallen. Kent iemand een goed alternatief buiten de gebruikelijke middelen?

Groetjes,
Cindy

Johanna zei op

Dag Cindy, dat is heel naar, als je een serieuze klacht hebt en het aangewezen middel op die lijst staat. Ik ken dat ivm een ander probleem. Heel gedoe. Ik weet natuurlijk niet wat je precies bedoelt met "vallen de gaten in etc", maar als je buiten de gebruikelijke middelen wilt kijken, kun je misschien een second opinion of (eenmalig) consult vragen bij een huisarts die ook homeopathisch arts is, of een antroposofisch huisarts. Ik wens je sterkte en succes met je zoektocht. Johanna

Cindy zei op

Hai Johana,

Ja, dat is een wat lompe beschrijving van mijzelf zie ik. Ik heb een maaghernia plus zuurzenuwen die te veel en te zuur produceren. Neem ik de maagzuurremmer niet, ontstaat er zoveel zuur dat ik in mum van tijd ontstekingen in het slijmvlies van de slokdarm en maag krijg (plus enorm veel gaatjes in mijn gebit). Het is uit en te na getest en we hebben verschillende soorten medicatie geprobeerd maar de omeprazol is het enige wat werkt en de bijwerkingen doenlijk blijven. Dieetaanpassingen hebben onvoldoende geholpen helaas.

Ben aan het rond vragen over natuurlijke middelen, zoals magnesium.

Groetjes,
Cindy

Peter zei op

Beste Cindy,

Er bestaat ook Esomeprazol, dit schijnt beter te werken,de bijwerkingen verschillen niet zo veel maar bij de één wellicht minder als bij de ander.
Zoek op Google "Wat is het verschil tussen Eso- en Omeprazol. en vraag je arts
Sterkte ermee

Marloes K zei op

Ook ik heb HMSN en slik sinds 2 jaar Omeprazol. Heb gelukkig geen bijwerkingen.
Maar nu is het weer bijna tijd voor een herhaalrecept, en weet ik niet zo goed wat ik doen zal. Dit blijven gebruiken of toch gaan praten voor een ander middel?
Het werkt bij trouwens uitstekend! 1x per dag slik ik het.

Groeten
Marloes.

Cindy zei op

Peter: dankje, daar zal ik meer naar informeren binnenkort.

@Marloes K: Ja het werkt bij mij ook heel erg goed. Als je er geen bijwerkingen van hebt, kan je het wel herhalen denk ik. Het staat op de medical alert lijst onder kleine kans/kleine waarschijnlijkheid.

Groetjes,
Cindy

Marloes zei op

Wat voor klachten had je ervan Cindy?

Gr. Marloes

Jdeblaauw zei op

Ik heb aan omeprazol pds klachten overgehouden en zoek daarom een alternatief voor omeprazol

Corrie@ zei op

Hoi Jdeblaauw, ook ik had problemen met mijn darmen, volgens de huisarts zou dat door de Omeprasol kunnen komen. Ik slik het nu 1,5 week niet meer en het gaat stukken beter. Ik slikte het als een maagbeschermer omdat ik Prednison slik. Alleen volgens de laatste bevindingen zou het middel helemaal niet als een maagbeschermer werken, volgens mijn huisarts. Ik had overigens nooit maagklachten gehad. Wel ben ik erg vergeetachtig, ook een bijwerking van de Omeprasol. Dus je kunt van medicijnen zomaar zieker worden!

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login