Geplaatst onder pijn

nekhernia

90 reacties , oudste reactie bovenaan
Desiree zei op

Slik-klachten, ja daar ben ik ook bekend mee, dus
ik hoop dat je je nu minder alleen voelt. Wat een botte vent zeg die UWV arts! Praatklachten alleen
in het opzicht lichte heesheid. Toen ik 8-1-2007 in
het slotervaart ziekenhuis was, maakten ze nog
een foto van mijn nek ivm de operatie. Daarbij
moest ik mijn nek zo lang mogelijk maken en licht
achterover houden, ik moest ff slikken, dat lukte niet
en ik kreeg me daar een hoestbui op wielen! Ik heb
gisteren telefoon gehad van Slotervaart, a.s.
woensdag mag ik binnenkomen. Donderdag erop de
operatie!! :)

geer55 zei op

http://www.fysiomanueel.nl/forum/index.php?act=ST&f=4&t=409&

Hier heb je een forum van nekhernia's wellicht kan je er iets mee
Ik heb mensen met 2 dagen na een operatie naar hius zien gaan dus ja ik weet niet elke patient is weer anders

Maria zei op

sinds enige jaren weet ik dat ik 'n nekhernia heb; begin dit jaar kreeg ik bij slikken praten ook pijn achter in m'n nek, toen ik dit vertelde aan 'n UWV-arts lachtte deze me zowat uit. Tot 2 wkn geleden, toen werden deze klachten zó erg dat ik naar 'n huisarts ben gegaan, heb ik daar niet meer over gesproken. Deze huisarts sloeg meteen alarm, na 45 min zat ik op de 1e hulp, hij wilde uitsluiten dat de nekhernia naar achteren uitstulpt en zo het centrale zenuwstelsel plat kan leggen!
Wat ik graag zou willen weten of er meer mensen zijn die deze slik- en praatklachten hebben, zo ja graag 'n reactie want ik kan hier erg weinig over vinden.

teun zei op

Ik heb ook een nekoperatie achter de rug nekwervel c5 c6 ik heb nu nog slik problemen en praat problemen
het is net of je dronken bent als ik gaap dan begint mijn linker spier in de rug trillen onder het lopen zak ik ook door mijn knieen en het is net of ik in de draaimolen zit de heledag

Desiree zei op

Ik ben 25 januari geopereerd, en heb nu dus een titanium tussenwervelschijf. Ontslagdag stond op zondag 28 januari geplanned, maar ik mocht zaterdag de 27ste al naar huis! :D Het is allemaal goed verlopen, ik merk nu dat me zenuwbanen al niet meer in de beknelling zitten, dat gaat soms gepaard met zware tintelingen...maar in dit geval is dat dus een goed teken!!>> HERSTEL!!! 14 maart worden er weer foto's gemaakt om te kijken hoe het herstel ervoor staat. Ik maak het goed, en de klachten van de operatie, dus pijn bij het slikken zijn maar van korte aard. Ik heb er alle vertrouwen in want ik merk al verbetering!!! Aan iedereen die de operatie niet aandurft: DOEN!!....zeker als je door DR Luitjes in het Slotervaart-ziekenhuis te A'dam geholpen wordt...hij heeft zijn Aureltje en zijn vleugeltjes echt verdient als je het mij vraagt :D...wat een engel is die man!!

cdb voor teun zei op

Ik herken wat je zegt, in het begin, net na de operatie was ik positief omdat alles me op dat moment meegevallen was ( geen napijn e.d. ) ik heb 3 maanden met een kunststof kraag moeten lopen om de spondylodese in mijn nek vast te laten groeien en weet alles aan dat ding ( dwangstand ) nu ruim 7 maanden later voelt het nog steeds of er iemand heel de dag met zijn vingers op mijn strottenhoofd drukt, het zakken van mijn eten gaat moeilijker, kan niet snel mijn hoofd bewegen anders val ik om en ik heb overal in mijn lichaam "brandende" plekken en krampen in spieren. 1 Maart gaan ze een nieuwe MRI maken om vast te stellen of de vernauwing die de hernia veroorzaakte nu toch niet erger is geworden door evt. littekenweefsel o.i.d. tevens is mijn ruggenmerg beschadigd omdat het werd verdrukt door die hernia dus ik dacht hernia eruit en klaar is kees, maar helaas dat valt me nu na 7 maanden steeds meer tegen. De mijne zat ook C5-C6, tussen 3-4-5 zitten ook bij mij overigens ook nog uitpuilingen, slijtage he, jammer maar helaas.

Carina zei op

14/2/2001 ben ik geopereerd van nek hernia nu
13/2/2007 ben ik terug geopered in nek omdat ik last had van schouders en hoofdpijn nu mijn hoofdpijn is fel gebeterd maar heb nu last van branderige plekken in mijn schouders als ik 5 à 10 minuten met iets bezig ben moet ik stoppen van de pijn is juist of ze er met
naalden in steken en heb ook slik problemen hoop dat het vlug beter wordt.

hanny zei op

Ik ben 5 maart 2007 geopereerd aan een nekhernia die zat tussen de c5 en c6. De operatie is me erg mee gevallen en de dag daarna mocht ik al weer naar huis.Maar nog steeds heb ik uitstalende pijn aan mijn linkerarm. Weet iemand of dat normaal is. De tintelingen die ik had zijn wel weg en ook moet ik 6 weken een nekkraag dragen en dan wel dag en nacht die mag helemaal niet uit. Nou en dat valt me erg tegen.
gr hanny

Karin zei op

Hoi, ik heb een vraagje.
Sinds 2 weken weet ik dat ik een flinke nekhernia heb c5-c6, advies neuroloog = operatie. 4 april heb ik een gesprek met de neurochirurg. Maar ik moet zeggen dat het op dit moment aardig gaat. Die heftige pijnen die ik de eerste twee weken heb gehad zijn een stuk minder, nog wel uitstraling naar de linker arm en pijn in mijn nek. Weet iemand van jullie of er dan toch een operatie gaat plaatsvinden en/of is het normaal dat de klachten naar mate de tijd verstrekt afnemen.
Heeft iemand hier ervaring mee.

Valerie zei op

Hoi nekjes!

Ik wordt nu niet bepaald blij als ik sommige berichten lees over nekoperatie. Ik zelf moet ook geopereerd worden. mijn klachten zijn, pijn in de nek, schouder, arm, in de rug bovenin. Tintelingen vooral in de drie laatste vingers. Uitval in mijn been ik zak er steeds doorheen en ook zo af en toe een slaapbeen. Dit laatste zegt de neuroloog komt ook van een nek hernia af, alleen heb ik het nog nooit bij iemand gelezen. Ben dus benieuwd of er mensen zijn op dit forum die ook kampen met uitval aan de been.

Ook een verschijnsel die ik weinig lees is, tintelingen aan een kant in het hoofd, brandend net of er beestjes in mijn hoofd lopen.

Ik zie erg tegen de operatie op! Wie weet er een goede chirurg?

Groeten, Valerie

Valerie zei op

Hoi Allemaal,

Kan iemand mij misschien helpen met de volgende tekst!


Bij mij stond in de laatste MRI het volgende; Zeer waarschijnlijk ook enige compressie van het myelum. Waarschijnlijk toont het myelum ter plaatste toch een miniem verhoogde signaalintensiteit. Op de overige niveaus geen afwijkingen. Conclusie een grote HNP op het niveau C5-C6 met vernauwing van het cervicale kanaal en waarschijnlijk ook enige compressie van het myelum .
veder een uncovertebrale artrose!

fred zei op

hoi valerie,

ik word zeer binnenkort(t.w. 10april) geopereerd
in het klinikum in Krefeld (Duitsland) aan een binnen-hernia in C6,in Nederland is dit moeilijk te realiseren.
In krefeld doen ze aan neuro-micro-chirurgie er zijn daar na genoeg geen wachttijden en in het algemeen word alles vaak vergoed door zorg verzekeraars.

Er worden daar veel nederlanders geoppereerd aan hersenen en rug e.d.

oberst arts (neurochirurg) dr rademaker opereert daar met zijn team,hij is een aardige man en zeer goed chirurg.

wil je meer weten mail me dan,
gr

fred

Yvonne zei op

hallo
Ik ga 18 april onder het mes voor c2 en c3 vast te laten zetten. Bij Dr vd eden in het MCA in Alkmaar. hele aardige arts, kan hem aanbevelen.

ink zei op

Hoi, Dinsdag ga ik op gesprek met neurochirurg. Ben op zoek naar contacten in oost-brabant(vught) van ex-patienten met een nekhernia en naar aanbevolen chirurgen of klinieken. Wie kan mij helpen?

groet ink

Ro te Deventer zei op

hallo ik ben op 11September in 2004 ook aan een nek hernia geoprereerd, volgens de voorafgaande behandelingen van een arts zei die steeds maar weer dat het tussen mijn oren zat. Toen kwam ik bij een orthopeet terecht En daar eiste ik een mri scan, en daaruit bleek dat ik een felle en heftige nekhernia had, en direct geopereerd moest worden ook net als bij zovele lot genoten een c5 en c6 tussen wervel. Dze hebben ze geopreerd in Zwolle, door Dokter de Beer, ( Werkelijk een top chirurg) Ik heb 5 dagen in het ziekenhuis gelegen en later dat ik naar huis mocht allerlei informatie meegekregen hoe ik mijn nek moest bewegen en moest en kon gaan liggen. WAt ik me nu afvraag is wie kan mij vertellen waarom bijna iedereen een c5 en c6 wervel operatie hebben of moeten ondergaan. Zijn dat 1 van de zwakste wervels in je nek, ze hebben mij toen het nieuwste van het nieuwste aan de wervels gedaan, dus niet meer een stukje uit je dijbeen. Ik moet zeggen tot ongeveer een jaar terug ging alles prima maar nu heb ik weer zo,n zwaarhoofd en beginnen de tintelingen ook weer regelmatig naar mijn arm en vingers van mijn linkerhand. Kan het zo zijn dat er dan toch iets is mis gegaan toenertijd met de operatie??? Ik wens iedereen hierbij een gezond herstel, en zeker die operatie wel laten doen ondanks mijn laatste vraag.

sonja zei op

Hallo,door jullie verhalen te hebben gelezen zie ik zoveel erkenning.Bijna 7 jaar geleden begon t met een slapend gevoel in mn handen en de tintelingen.die breide zich in allebei mn handen en buik.Of er een band om je buik zit en strak aan getrokken wordt.Naar de neuroloog en konden niks vinden .Pas na een half jaar zagen ze een nekhernia en artrose.c4,c5 c6 c7.Ben in 1 jaar 2 keer geopereerd.zonder resultaat.De pijnen bleven en nu heb ik veel krampen in handen en voeten.Slik veel medicijnen,waaronder lyrica,het brandende gevoel is weg,maar de stijfheid en een been wat vaak trilt.pas weer gehoord dat er tussen c5 en c6 verslechtering is op getreden.Zak vaak door mn benen en ben al een paar keer gevallen.Ben niet tevreden neuroloog schreef voor 1 jaar medicijnen voor.wil in kontakt komen met mensen die behoefte hebben ervaring uit te wisselen.Zit nu van af mn nek tot aan mn tenen met zenuwpijn.heb ook problemen gekregen met woorden uitspreken.sonja

radiohead zei op

Ik heb enige tijd geleden een behandeling ondergaan, in een prive sfeer dus niet in een ziekehuis, die geleidt heeft tot een soort van opstroping van een hersenstam waardoor het nu mogelijk is om de electrische impulsen die vrijkomen bij het verrichten van denkwerk, worden gedeeld met iedereen in amsterdam e.o.

Daarnaast heb ik een continue discussie met stemmen in mijn hoofd die leidt tot een ongelovelijke filosophische discussie die mij belet om gewoon mijn eigen plannen te maken en door te voeren en verder de omgeving helemaal suf lult.

Ik hoop dat ik snel wordt dicht gemaakt en liefst zonder het gebruik van hamer en beitel. Met straling is het toegepast en zo zou het weer hersteld moeten kunnen worden. Als iemand concrete verwijzingen heeft naar informatie, ben ik zeer benieuwd.
BVD
Radiohead.
PS: Juridisch ben ik ook benieuwd naar de rechten die je hebt als mens in deze situatie.

Ronald zei op

Hallo lotgenoten
Ben 4 jaar geleden al een keer geopereerd aan vernauwing tussen c5 c6 had last van tintelingen en pijn in arm en schouder links ,had last botvorming en ik kon mijn werkzaamheden 6 maanden niet uitvoeren
ik ben timmerman van beroep,na herstel van 3 maanden ben ik weer begonnen met werken.
ik was er van af dacht ik. De ellende begon weer 2half jaar later. kreeg weer de zelfde symtomen
ik dacht o nee he. kreeg weer de zelfde klachten
toen ik naar de neuroloog ging geloofde hij het niet.
emg onderzoek carpaaltunnelsyndroom zei hij.
ik dacht toen me reet.ik weer terug naar de huisarts
andere neuroloog speelt nu op dit moment
weer mri rontgen ct scan
en emg wat blijkt het zelfde en nu meer slijtage,atrose
waarschijnlijk nieuwe operatie . word vervolgd

han zei op

wacht al 11 weken op operatie nekhernia.duurt nog zeker 4 weken,maar klachten zijn verdwenen, wat nu te doen ?

hans uden zei op

Hallo
Na ongeval oktober 2006 ben ik geopereerd aan nekhernia.
Na 7 maanden zijn mijn klachten als volgt stekende pijnen in mijn schouders maar daar is wel mee te leven.
Wat me enorm frustreerd is mijn rechterhand die een gevoel geeft van vol zitten handpalm en vingers in belgie zeggen ze heb je nog mieren in je hand.
Wie herkent dit?????
graag reacties.

Richard zei op

Hallo,
Bij mij is ook een nekhernia (C5-C6) geconstateerd. Men was eerst bang voor MS. Ik heb tintelingen in mijn beide handen en dan met name in de laatste drie vingers. Ook heb ik soms moeite met lopen en hardlopen gaat al helemaal niet.
Af en toe heb ik een doof/tintelend gevoel in mijn
linker onderbeen. Daarnaast heb ik een plekje in mijn
rug, tussen de schouderbladen, dat ook pijnlijk is.
Ik moet geopereerd worden, maar weet nog niet
wanneer. Ik heb eerst een gesprek met de neuro-
chirurg (dr. Lamers uit Groningen, waar ik ook
geopereerd word) op 24 juli en dan zien we wel weer
verder. Dr. Lamers heeft mij eerder geopereerd aan
hernia in de onderrug, dus het zal nu ook wel weer
goed komen.
Iedereen sterkte !!!

Jakob-Jan zei op

Hallo,

Ik herken het verhaal van Richard helemaal,
Ik moet komende dinsdag ook in Groningen geopereerd worden, maar dan bij dr. Koopmans.

Ik ben daar best wel een beetje nerveus voor.
Het is voor mij de eerste keer dat ik "onder het mes" moet, en ik weet niet helemaal wat ik allemaal verwachten moet.
Ik draag op dit moment een Nekkraag, en dat is behoorlijk vervelend..

Ik heb vandaag te horen gekregen dat ik dinsdag al geopereerd zal worden, dat komt wel een beetje rauw op je dak vallen, wij hadden rekening gehouden met 2 tot 3 weken, maar 1 week is wel heel snel.

Wel raar dat Richard wat langer moet wachten, maar dat zal wel aan de neuroloog in kwestie liggen, bij mij was alles binnen 2 maanden geregeld , na melding van de klacht tot operatie..

Waar ik heel nieuwsgierig naar ben is de hersteltijd na een operatie, daar heb ik eigenlijk nog geen duidelijkheid in gekregen..

Iedereen heel veel success.

Jakob-Jan zei op

Hallo Iedereen,

Ik ben afgelopen dinsdag geopereerd en vandaag donderdag weer thuis gekomen..

Ik moet zeggen het valt me niet tegen, ik heb nog wel steeds tintelingen in mjn handen, en wat last van doofheid in mijn linkerkant, maar over het algemeen, voelt het beter dan voorheen, ook het lopen gaat redelijk goed..

Ik mocht dus na 1 dag ziekenhuis al weer naar huis, en ik kan al weer redelijk rondlopen.

Ik kan ook alle bewegingen weer zo'n beetje maken binnen de pijngrenzen.

Ik voel me goed,

Richard, ik hoop dat het jou ook zo vergaat..

Groeten een tevreden patient..

Firefly zei op

Hoi allemaal..

sinds vorig jaar april heb ik ernstige klachten in me rechter arm,schouder/hand constante pijn en verergering bij belasting. ook pijn in sleuelbeen, en concentraties in elleboog en pols.
zo ernstig dat ik ergens meer functioneer zoals eerder.
het begon allemaal na een aanrijding van achter op de snelweg. klachten begonnen zich te ontwikkele.
IN het Sint lucas geweest, mri gemaakt en een zenuwprikken test (ff de naam kwijt) op de mri is duidelijk een hernia c5/c6 te zien, maar uit de zenuwtest kwamen geen afwijkingen naarvoren.
Conlcussie neurloog, klachten zijn niet zenuw gebaseerd dus hij kon er niks mee
Second opinion in het VU, klachten door de hernia is niet 100% maar we gaan het wel proberen want misschien helpt het.

Nu heb ik vandaag oproep gehad voor volgende week woensdag hernia operatie, en komt alles ineens heel dichtbij.
Ik ben nog nooit zo bang voor iets geweest, en vooral angst omdat ik niet weet of de klachten daadwerkelijk door de hernia komen. En hoe zal het zijn na de operatie, levenslange klachten etc

miscchien dat jullie ervaringen me op weg kunnen helpen.

Hoor het graag firefly

Jakob-Jan zei op

@firefly,

Hallo Firefly,

Zoals je misschien wel gelezen hebt, heb ik net een c5/c6 hernia operatie achter de rug.

Ik moet zeggen, het is mij reuze meegevallen, dus wat dat betreft hoef je , je geen zorgen te maken..

Maar.... elk persoon is anders en reageerd anders ergens op.

Over de klachten, ik had tintelingen en soms zo erg dat het pijn ging doen.
Ook de linkerkant van mijn lichaam op de huid gevoelsdood.

Die tintelingen zijn na de operatie behoorlijk afgenomen , en ook het gevoel keert langzaam terug.. dit is trouwens geen garantie dat het bij iedereen zo gaat.

Een hernia operatie is er voornamelijk op gebaseerd om de klachten niet erger te laten worden.. verbetering is meegenomen, maar niet gegarandeerd.

Zouden jou klachten ook kunnen voortkomen uit een whiplash ??? als zoiets na een ongeluk ontstaat is het vaak een whiplash, en daar is weinig aan te doen..

Success volgende week woensdag, en ik hoop voor je een spoedig herstel..

Anne zei op

Hallo, Ik ben een vriendin van iemand die 30 maart is geopereerd aan een zeer zware nekhernia. Hij is door het oog van de naald gegaan. Dokter nam zijn klachten niet serieus en heb zelf de nachtpost moeten bellen omdat het gevoel en kracht uit zijn lichaam weg trok. Het begon met maanden pijn tussen de schouder bladen.Veel pijn.niet kunnen liggen of zitten,lopen.Vingers trokken krom.pijn onder aan de armen naar de pink toe.Neem dit serieus!!Trek aan de bel.Laat een MRI scan maken!!!! dat vonden ze bij me vriend niet noodzakelijk.In Slotervaart ziekenhuis zijn we de volgende dag fantastisch opgevangen door proffessor Luitjes!! Mijn vriend loopt weer, maar houd waarschijnlijk blijfend letsel over.Korte spieren,stijfe en pijnlijke nek.vermoeidheid,evewicht niet oke.Linker kant is zwakker.Tja,en niet door een ongeluk.Het kan je zo overkomen.Hoe ga je om met de beperkingen?Valt niet mee. Beterschap!!

corrie zei op

al een jaar lang heb ik nek en schouderklachten, na verschillende behandelingen,foto en scan gemaakt,conclusie:nekhernia c5 en c6,advies van de chiropracter: laat je opereren in de alphaklinik in munchen
door middel van een kijkoperatie,wie heeft hier ervaring mee en weet door welke ziekenkostenverzekering dit wordt vergoed ?

Pluis zei op

April 2005 kreeg ik ernstige pijn in nek, arm en tussen schouderbladen. Na enkele weken tobben werd er een MRI gemaakt, resultaat; forse hernia's op C5 en C7.
De neuroloog aardig in paniek, stuurde me door naar Nijmegen. Daar was de conclusie: de kracht in je hand neemt alweer toe, het gaat vanzelf over. En idd, na enkele maanden ben ik langzaam weer aan het werk gegaan. Er bleef restpijn, maar daar viel mee te leven.
Helaas kreeg ik een half jaar later een lichte aanrijding. De klachten kwamen terug. Neuroloog vond dat ik er maar mee moest leren leven. Uiteindelijk heb ik in Arnhem een second opinion gekregen. In overleg met de orthopedisch chirurg is toen gekozen om eerst pijnbestrijding te proberen. De eerste 2 behandelingen gingen best goed. De derde gaf een forse pijn tussen de schouderbladen, wat betekende dat er weer druk op 1 van de hernia's stond.
Ik kwam terug bij de orthopeed en ben 2 weken geleden geopereerd aan beide niveau's. Volgens de arts was het een moeilijke operatie en absoluut geen overbodige luxe. Op het moment moet ik minimaal 6 weken de kraag om, veel rusten en vooral zo min mogelijk de nek bewegen.
Hoewel ik de operatie niet erg vond, valt het herstel me enorm tegen. Ik heb veel pijn, die ook veel lager doortrekt. Hoe was dat bij anderen?
Het helpt natuurlijk niet dat ik inmiddels al meer dan een jaar stilzit....Maar ik wil zo graag weer eens normaal functioneren!!
De opmerking van de arts: voor een vrouw van uw leeftijd (42) heb ik nog nooit zo'n slechte nek gezien! Maakt me niet vrolijk. Mijn nek blijkt volledig versleten te zijn......

paula zei op

een aantal weken geleden hebben ze bij mij een nekhernia ontdekt,
is al de tweede keer jaar geleden heb ook gehad .toen was ook nog zwanger van mijn derde kind .
maar door rust is toen overgegaan ,
nu heb dus weer moet weer rust nemen ,
aleen zij/ik vinden nu wel heftiger ,is ook pijnlijker .
als niet over gaat binnen 6 weken dan zal echt moeten worden geopereerd .
hebben jullie daar goede ervaringen mee ?
zou graag jullie meningen hier over willen horen .


groetjes paula

Danny zei op

Na 2 mnd gekloot hebben ze bij mij ook een nekhernia geconstateerd.
In de c6 en c7.
Moet geopereerd worden in het Slotervaart.
Ik heb zelfs op mijn behandel papieren spoed staan.
Ik zit alleen met het probleem dat ik te brede schouders heb en dat ze de c6 en c7 niet kunnen zien tijdens de operatie omdat ze deze willen uitvoeren met de hulp van een röntgen apparaat.
En als dat nog niet erg genoeg is, is mijn bloeddruk te hoog op het moment voor een operatie.
Herkent iemand dit?
Weet iemand wat me te wachten staat als ze niet kunnen operen?

Hans zei op

Vraag ik heb al jaren last van Thoracale Hyper Kyhosis dat is de ziekte van Scheuerman. Rugvergroeing van 1290 graden.

Nu heb ik al meer dan een jaar last van slikproblemen bang dat mn eten blijft hangen maar ook toenemende nekklachten heb het gevoel of er beestjes in mijn nekwervel lopen. Wie herkent deze problemen?
En mailt me even.

Gr.Hans

Petra zei op

Het stellen van de diagnose hernia is het beste mogelijk naar aanleiding van een MRI scan. Helaas kost het vaak erg veel moeite om een verwijsbrief hiervoor te krijgen, laat staan dat er dan een lange wachtlijst voor is. Nu heb ik er een laten maken bij Privatescan in Duitsland. twee dagen nadat ik belde kon ik al terecht. Fantastisch. Ze laten je de beelden ook zien en leggen dan uit wat er te zien is. In mijn geval een "leichte Bandscheiben Vorfall" ofwel een lichte slijtage van de tussenwervelschijf. Ook kreeg ik uitgelegd wat ik eraan kon doen. En dat alles in nog geen twee uurtjes tijd. Ben er erg goe mee geholpen en het gaat inmiddels al een stuk beter. Kijk maar eens op: http://www.privatescan.nl waar je veel informatie hierover kunt vinden.

justin zei op

bij mij wordt een operatie van C4-5-6 aangeraden,
geen uitstraling naar armen of zo, maar wel al 2,5 jaar 3 tot 4 dagen in de week knallende hoofdpijn.
Daar lees ik eigenlijk van niemand klachten over?
Wat is een te verwachten herstelperiode?

gerda zei op

nekhernia c5-6 c-67 rechteram zenuwpijnen de hele dag/nacht stroomtintelingen heel veel pijn in bovenarm nu ook al op bovenste deel van schouder slik paracetamol 3x daags 2stuks 500mg ibrofen 400mg 3x daags en 3x daags diazepam 5mg pijn komt er dwars doorheen zetten krijg nu mijn rechteram niet zonder steun meer omhoog krijg woensdag uitslag van mri ben benieuwd wat daar uit komt verder maar ik trek het niet om nog langer met deze pijnen te blijven doorlopen zit al vanaf 13 december thuis werk als huishoudelijk medewrkster maar als ik thuis een beetje afwas doe ben ik helemal op moet steeds door mihjn pijngrens heen en dit is niet leuk meer

peter zei op

Hallo,
Ik ben nu een jaar geleden geopereerd aan een nekhernia.
De pijn die ik ervoor had is volledig verdwenen, maar nu zit ik met een probleem dat ik eigenlijk nog erger vindt.
Ik heb constant het gevoel of er iets in mijn keel zit.
Heb al foto's laten nemen, maar er is niets te zien?
Zijn er mensen die dit ook meemaken, of meegemaakt hebben?
Alvast bedankt.
Peter

kera zei op

hoi,

ik ben 26 september geopereerd aan een nekhernia en ik kan nog niet zeggen dat het beter gaat, ook ik heb nog het gevoel of er iets in mijn keel zit is zeer irritant.
is het bij jou albeter geworden peter.

groetjes kera

nadia zei op

in 2007 ben ik ook geopereerd aan nekhernia c3.de dag na operatie mocht ik al terug naar huis wat ik op zich niet verantwoord vond!!gewoon al met de auto naar huis was al een marteling,had ook zo een brok in mijn keel maar is na 3weken over gegaan!!!we zijn nu 4jaar verder en moet terug onder de mri,gedurende die 4 jaar moet ik zeggen dat het toch nooit zo goed is gekomen want heb tot nu toe nog altijd last van nek,schouder pijn,echt steken in de schouders streek,wist wel na operatie dat c4 ook bijna stuk was en vraag me nog altijd af waarom mn me 4 jaar geleden niet ook aan c4 hebben geopereerd!!nu zit ik terug van bij het begin en ben benieuwt volgende week wat de uitslag zal zijn en hoop dat ik er van verlost word.

nantje zei op

Beste lezer,
Ik ben ook geopereerd aan nekhernia C 4,5,6.
Ik had klachten van pijn in mijn vingers, evenwichtsklachten, hoofdpijn, oorpijn, prikkelingen op mijn gezicht enz. Na de operatie (april vorig jaar) ben ik van deze klachten af gekomen. Het heeft langer geduurd voordat deze klachten weg waren. Ik heb nu alleen last van erg moeheid! Mijn conditie is op nul! Ik moet binnenkort naar het ziekenhuis voor verdere onderzoeken. Herkent iemand het?

theresia ellen zei op

ik ben 27 jan 2012 geopereerd aan een nekhernia tussen de vijfde en zesde ik ben geholpen in het slotervaart door ds tjaja een hele goede chirurg ik ben op donderdag geopereerd en mocht zondags pas naar huis omdat me bloeddruk heel laag bleef maar ik heb nog steeds tintelingen in me armen en af en toe een dood gevoel in me duim en nou vraag ik me af ze zijn tweeen een half uur aan het opereren geweest en nog steeds klachten is dat normaal

lena zei op

Ik ben 23 december 2011 geopereerd aan c3 t/ c6.
Ik heb hsp en veel van mijn klachten waren daar eerst naar toe geschreven totdat mijn lichaam zich geheel uitschakelde. Ik kon niets meer, kreeg toen een mri, daar zagen ze een vernauwing bij c5 en c6,maar tijdens de operetie kwamen c3 en c4 er nog bij. Al na 3 dagen kon ik mijn pakje kaas in het ziekenhuis weer openmaken, ook het gevoel in mijn benen kwam weer terug.
Ik ben door gestuurd naar het revalidatiecentrum beatrixoord in Haren. Ik ben hier nu 4 weken en maak nog steeds vooruitgang, wel heb ik nog steeds last van mijn handen. Een doof gevoel, maar de moteriek gaat nu wel per week vooruit en de kracht in de armen ook. Voor de pijn in de handen krijg ik lyrica en dat helpt goed, verder zei de arts dat het tijd nodig had. Maar er kan ook restpijn achterblijven.
Nog 2 weken en dan mag ik met onslag naar huis.

vriendelijke groeten, Lena

Paul zei op

na jaren te sukkelen met uitstralende pijn van nek naar armen en handen laten opereren van nekhernia,dit is nu reeds 5jaar geleden,c5C6,heb spijt dat ik het laten doen heb,nooit volledig pijnvrij geweest!Nu leren mee leven zeggen ze.Een goeie raad voor dat ge u laat opereren ga eens naar ne goeie osteopaat.......

cv zei op

ik ben een week geleden geopereerd aan een nekhenia tot nu toe gaat alles goed

ivanca zei op

Hoiii lotgenoten...

Ik afgelopen nov 2011 de diagnose nekhernia en afgesleten nekwervels. 23de Februari ben ik geopereerd en voor mij is het echt een goede keuze geweest. Voelde gelijk dag na de operatie veel beter, geen pijn meer in me arm en kon me nek weer bewegen.
Maar nu komt het... Ik ben 3 dagen voor de operatie al gaan minderen met de fentanyl pleisters, van 62mg per 3 dagen na 50mg. Nu hadden ze tijdens me operatie me pleister verplaats dus de werking was gestopt. Met als resultaat ik een coldturkey kreeg! Ik heb toen gelijk nieuwe geplakt, maar mede doordat ik vrijwel pijn vrij was, ben ik verder gegaan met afbouwen 24mg per 3 dagen!
Maar pffff tis zwaar heeeel zwaar. Ik vraag me af hoelang dit gaat duren.. Morgen ga ik eens een heel goed gesprek voeren met me huisarts want begeleiding is er totaal niet. Maar ik ben wel mama en de kids hebben de afgelopen maanden genoeg moeten inleveren!

Ik hoop dat er mensen zijn die idee hebben over hoelang ik nog moet afkicken en of het zo erg als nu blijft? Want kan ik dan niet beter gelijk met alles stoppen?

groetjes ivanca

An zei op

20 jan. 2012 ben ik geopereed aan een nekhernia.
Het is tot nu Dag en nacht pijn in mijn nek en uirtstralingen naar beide armen en rug.
Ik heb meer pijn dan voor de operatie.Dit is mij erg tegen gevallen.

An zei op

De pijn in mijn arm en nek is veel erger dan voor de operatie. Dus op nieuw een mri.
Hier kwam uit dat de vernauwing tuseen 3 en 4
veel dieper zat en dat was volgens de Chirugr niet te zien op de mri. Volgens de chirurg kan daar niets aan gedaan worden om dat dit veel te diep zit. en stelde voor eerst twee keer een spuit in mijn nek en als dat niet helpt wil hij misschien toch nog een keer operen via mijn nek.
Heeft iemand dit ook meegemaakt?

Gr. An

Dick zei op

Ik heb sinds november vorig last van m´n rechterarm maar niet echt aandacht aan geschonken. Sinds 3 weken in beide armen in alle hevigheid toegenomen. D.w.z. continu slapende, tintelende, dove armen-handen. Pijn in nekstreek maar niet altijd. Het gevoel in de armen is heel naar en is moeilijk te omschrijven. Verdere symptomen, soms misselijk, oorsuizen, tintelende tong, krachtverlies, slechte concentratie, weinig nachtrust. Volgens de oefentherapeute naar alle waarschijnlijkheid een nekhernia. Zorgverzekeraar gaat bemiddelen om een snelle mri scan mogelijk te maken. CWK foto voor rug en nekwervels zag er verder goed uit. Maar wordt zo moe van dat gevoel, is dat voor jullie herkenbaar bij een nekhernia. Alvast bedankt voor de reacties.

lenie zei op

de slik lachten schijnen te komen dat de keel spieren geen genoeg bloed toevoer krijgen en alles er om heen moeilijk te c ontroleren wordt door dat de hersenen te weinig bloed krijgen dit is verstoordt door de blokades in de nek voor de pubertijd is het wefsel in de rugmerg zacht na de pupertijd wordt dit harder om het betr te beschermen hierdoor slijt de wervels wat maar door kan een ongeluk zijn of andere vaktoren slijten deze wervels dit is bij iedereen maar bij de een slijt het harder dan bij de ander

helen zei op

Ik heb sinds augustus 2011 een nekhernia. In januari was op de mri een uitpuiling te zien tussen C5-C6 en tussen C6-C7. Verder waren alle nekwervels versleten..
Volgens de neuroloog kwam ik niet voor operatie in aanmerking. Hij zei dat het herstel voor een nekhernia normaal gesproken tussen de 3-9 maanden is.
Na manuele therapie, chiropractor en Mensendieck ga ik nu ook naar de osteopaat waar ik flink onder handen wordt genomen. Ik blijkt ook scoliose in mn rug te hebben (onderin en halverwege) en er blijkt een rib te hoog te zitten waardoor de zenuw die naar mijn linkerarm loopt te weinig ruimte heeft.
Ondertussen zijn de klachten weer toegenomen. Ik heb weer veel meer pijn in mijn arm, nek en schouderblad en wordt er onderhand een beetje moedeloos van. Ik werk momenteel 2 uur per dag (administratief). Het was de bedoeling dat ik dat iedere 3 weken met een half uur zou opvoeren maar dat lukt dus niet (laatste verhoging was 7 weken geleden). Wie herkent dit verhaal en hoe is het bij jou verder gegaan? Komt het nog goed????

theresia ellen zei op

hoi ik ben 25 april 2012 voor de tweede keer binnen drie mnd geopereerd aan een nekhernia het betrof dezelfde 27 jan 2012 ben ik geholpen door ds tsjaja in het slotervaart ben 2 dagen zonder pijn geweest daarn waren de klachten erger dan voor de operatie dus weer door die hele medische molen geweest en wat bleek er bleek nog een flink stuk hernia te zitten op dezelfde plek ds tsjaja heeft me verwezen naar ds bouwknegt die heeft me geopereerd afgelopen woensdag hij heeft nog een flink stuk hernia weggehaald hij heeft me kanalen wijder gemaakt en er een kunststof stukje tussen gezet en ik mocht de volgende dag naar huis en ik moet zeggen deze operatie is me zwaar tegengevallen ontzettend veel napijn maar dat is goed pijn zeggen ze dat gaat weer over en het goede nieuws is dat ik tot nu toe de klachten die ik had niet meer heb en ik hoop ook dat het zo blijft maar het is heftig geweest 2 dezelfde operaties binnen drie mnd

Chixo zei op

Hallo,

Ik loop al jaren met nek,rug en schouderklachten. De laatste jaren is dit alleen maar erger geworden mede door mijn zwangerschappen.
Vorig jaar arts tot neuroloog en neurochirurg gelopen en uiteindelijk kwam men er achter dat er een hernia zat C5-C6. Ik ben hier aan geopereerd in het Slotervaartziekenhuis door dr Bongers. Fijne arts en heel duidelijk. Ik ben in 2011 geopereerd. Nu ruim een jaar verder gaat het nog steeds niet echt lekker. Ik had gehoopt mijn klachten kwijt te zijn maar niets is minder waar. Nog steeds veel pijn in mijn nek,schouders en armen. Slik veel pijnstillers, om de dag en nacht enigszins door te komen.Normaal functioneren, zoals vroeger dat is wat ik zo graag zou willen, een dag zonder pijn! Wie herkent zich in mijn verhaal? Laat wat van je horen, bedankt alvast.

nadia zei op

hier ben ik dan voor de 2 de maal.ik ben dus wel dergelijk voor de 2 de maal geopereert nu c5c6.1maand was ik pijn vrij en het spelletje begint op nieuw!!s'nacht kan ik er zelf niet meer van slapen,pijn in mijn linkerarm en kan er niets mee doen :o(ik heb nu weeral verschilende testen gedaan en alles is normaal zeggen ze,nu weet ik echt niet meer wat te doen,een andere specialist opzoeken durf ik toch niet echt want dan begint alles weer op nieuw en wat gaat die zeggen!!!ik ben nog niet aan het werk en ben dus nu al 6maand thuis en het begint me echt wel teveel teworden.ik weet niet meer wat doen.één ding weet ik zeker dat ik 2 maal zal nadenken voor ik nog een operatie onder ga want veel heeft het me niet geholpen,alleen veel geld grt nadia

Margreet zei op

Voor mijn afstudeeropdracht ben ik op zoek naar mensen met de volgende klachten: Hoofdpijn, nek- en schouderpijn of pijn die uitstraalt naar de arm(en). Het is dan mogelijk dat u een nekhernia heeft. Voor mijn studie wil ik onderzoeken of deze aandoening te behandelen is met voetreflexmassage. Staat u open voor een behandeltraject van 5 voetrefelexmassages en bent u woonachtig in de omgeving Hensbroek (NH) dan kunt u contact opnemen met Margreet via 06-17448118. Aan het behandeltraject zijn voor u geen kosten verbonden.

semmie zei op

Gaarne reactie op mri cwk: Benigne randwoekeringen Met discusprotrusie op meerdere niveaus, in een niet al te ruim wervelkanaal, c4 en c5 rechts wortelcompressie met geringe afplatting van het myelum,aan de ingang van de foramen, deels door benigne vernauwing.Op meerdere niveaus is het aspect van de uittredende wortels op het mr myelogram niet fraai. C3 en c4 osteofytvorming. C5 en C6 protrusie waarschijnlijk in combinatie met osteofytvorming, met zwelling van de wortel C6. C7 symmetrische protrusie enige foramen vernauwing met een minder fraaie vulling van de wortelschede C7 met enige wortelzwelling.
Moet ik hieraan geopeerd worden. Heb veel uitval van re hand, krachtsverlies, verkramping van de spieren en tintelingen boven arm en gelaat.

dieuwke zei op

Zou je er iets aan hebben als een van ons nu zou zeggen: "nee! hoe kom je erbij??" of "ja! Tuurlijk moet je geopereerd worden!" ???

Misschien is het handiger om het eens aan je neuroloog te vragen?

semmie zei op

Nou was maar even een vraag over een mri misschien dat hier mensen bij zijn die er een normaal antwoord op konden geven!

irene zei op

ik ben 22 november 2011 geopereerd aan nekhernia c5-c6 .het eerste wat ik dacht toen ik uit de narcose kwam was hoera het oorsuizen is weg helaas was dat binnen een half uur weer terug.Het is nu eind juli 2012 maar ik heb nog steeds veel pijn in mijn nek soms het gevoel alsof er kramp inschiet mijn armen en handen voelen nog steeds zwaar aan en tintelen .Als ik even met mijn mobiel bezig ben gaan mijn vingers zo tintelen en wordendik zodat ik niets meer kan beet pakken.Kan af en toe niet eens een glas drinken pakken omdat te zwaar is.
Ik ben geopereerd in maasstad ziekenhuis en de neuroloog zegt gewoon je bent hiet uitgedokterd.Ik ben ten einde raad af en toe gewoon zo misselijk van de pijn .Heb ook alleen paracetamol voorgeschreven gekregen.Is er iemand die mij een goede nee de beste neuroloog kan vertellen.Ik trek dit niet meer .
groetjes Irene

Marnix zei op

Semmie, ik zou in jouw geval een operatie overwegen omdat je kwaliteit van leven dusdanig is geworden dat je weinig te verliezen hebt. Sterkte!

Marnix zei op

Hoi allemaal. Ik ben 13jan.2010 geopereerd aan een 3 dubbele nekhernia C4,C5 en C6. Ik was toen 39jaar.
Het begon in april 2010 dat ik merkte dat ik neurologische problemen kreeg, ik kon zomaar ineens niet meer hardlopen.Probeerde ik dat wel dan voelde ik dat ik om zou vallen. De andere dag was het dan weer een stuk beter, de kwaal openbaart zich in golven. Dan gaat het weer goed,gevolgd door een mindere dag.
In mei tot juli merke ik dat ik langzaam aan tintelingen kreeg in beide armen. Werd steeds vermoeider maar matchte de oorzaak aan elke dag nonstop werken in de nachtdienst met behoorlijk veel fysieke inspanning.
In september kon ik een tray bier niet meer naar de auto brengen vanuit de buurtsuper. Een vreemde gewaarwording, je wilt lopen, geeft de opdracht naar je benen maar je lichaam reageert of dat je dronken bent. Al snel kreeg ik door dat na het roken van een jointje de hernia effecten afnamen. Een huisartsenpost bezoek was geen succes. Ik zou overspannen zijn, een burn-out hebben en kreeg paracetamol en fikse spierverslappers voorgeschreven.
Welnu, dat werkte natuurlijk helemaal niets,behalve die 'burn-out',werd zo prima behandeld. Ik werd namelijk door de spierverslappers zo suf in de benen dat het bed verlaten niet meer mogelijk was.
Toen werd het November, wederom huisartsenpost bezocht en daar kreeg ik te horen dat ik toch echt zwaar overspannen zou zijn en het rustig aan moest doen.
In enkele weken tijd was het van een beetje lopen naar strompelen gegaan. Lopen op de tenen met links een klapvoet die enkele keren ongecontroleerd tussentijds de grond raakte. Op dat moment zag ik(al veels te laat!)in dat ik een groot probleem had en mij gemeld bij de E.H.B.O. in het AMC te Amsterdam. Er werden in december mri en cri scans gemaakt. Door de blokkades in c4,5, en 6 kwam al tijden geen hersenvocht meer door het ruggemerg en ik werd onmiddelijk ingepland voor een operatie die verdere achteruitgang moest tegengaan.
Van half december tot aan de operatie kreeg ik nog extra klachten: stoelgang klachten, als ik moest..dan moest ik ook ogenblikkelijk dus geen controle meer over sluitspier, plassen hetzelfde. Dan enkele dagen voor de operatie: jawel..impotentie. Kon er ook nog wel bij.pff Verder tintelingen in handen, gevoelloosheid in vingers. Steeds vermoeider worden. Dusdanig moeite met trappenlopen dat de 'plasfles' de uitvinding van de eeuw bleek. Trappenlopen naar boven ging redelijk maar erg traag. -De trap af- was een hel door spastmes van de benen,moest vaak zittend, tree voor tree gebeuren.
Psygisch ook zwaar, je realiseert je dat je steeds gehandicapter wordt. Geen echte pijn ervaren maar heel zwaar gevoel in de nek. Medicinale wiet gaf toen nog maar een verbetering van 10% dus ik had niet veel meer te verliezen met een operatie. S'nachts in bed was omdraaien een soort militaire operatie met klapperende benen en voeten. Met mijn nek in een foute stand op het kussen kreeg ik traanogen, soms zo veel dat mijn kussen nat ervan was. Als ik me laguit uitstrekte(sprij uitgooien over een bed,bijvoorbeeld) voel ik een 'stroom'gevoel, alsof je stroom voelt lopen door de ruggegraat.
1 dag voor de operatie is mijn diagnose opgeschaald naar:'dwarslaesie', volledig verlamd van de tenen tot de middel.
Toen werd ik goddank geopereerd door een ervaren neurologisch team. Na de operatie had ik veel 'zenuwpijn',wat heel normaal is. Nekspieren worden doorgesneden en later na de ingreep weer aangehecht,waardoor deze iets korter worden om de aanhechting te kunnen maken. Verdoving toegedient gekregen: tramadol.
Na 1 dag bemerkte ik dat tintelingen in de armen waren verminderd, stoelgang voelde ik weer aankomen, impotentie was hersteld, had weer iets meer kracht in de benen. Inmiddels merkte ik dat weersinvloedden veel effect hebben op het bijbehorende vermoeidheidssyndroom. Bij temperaturen onder de 10-14graden bemoeilijkt dit het lopen extra. Windkracht 6 en hoger doet me omwaaien.Weers omslag is een extra vermoeidheids factor, extra moe bij mooi->slecht weer en andersom. Het is nu 2,5jaar later en inmiddels ben ik voorzien van een gehandicaptenkaart(5jaar geldig) en is bewegen nog steeds heel vermoeiend.De trap af gaat wel,maar traag.'s nachts nog steeds af en toe tranende ogen maar niet meer zo hevig als voorheen.Onderrug pijn kwam vlak na de operatie opzetten maar deze kan ik zelf wegnemen door mijzelf te 'kraken.'Dit door te gaan staan en achterover te buigen met de vingertoppen stevig op de wervels te drukken van onder naar boven. Paar 'krakjes'hoor ik dan en weg is de pijn. Ik kan wel weer bijna overal komen,zij het met hulpmiddelen maar ik moet nogsteeds regelmatig rusten om weer 'op te laden'. Ik maak gebruik van het medicinale wietplantje'lowryder1'die ervoor zorgt dat ik minder op mijn tenen loop en zelfs tijdelijk mij het gevoel in de vingertoppen teruggeeft. Normaal voel ik nogsteeds geen verschil tussen een aansteker en een autosleutel in de broekzak. Dit in overleg met de huisarts,welke er geen problemen mee heeft en zich verwonderde over het spastme verminderende effect.
De thc is vrij laag en kan er prima op slapen.Verder merk ik wel dat er nog steeds herstel plaatsvind maar dit is enkele procenten per jaar.

Oorzaak hernia: Meerdere factoren: zwaar fysiek werk gedaan, beroepshalve moeten vechten met 2 man om mijn nek in een dubbele nekklem(2005), hondengeleider werkzaamheden, urenlang met een trekkende politiehond aan je arm. Sprintend achter verdachten aan vangen,het heeft er vast alles bij elkaar geen goed gedaan. Verder komt hernia niet voor bij mij in de familie. En nu blijkt: iedereen kan het krijgen.
Ik hoop iemend ermee te hebben geholpen om eerder serieuze actie te ondernemen bij bovenstaande klachten dan dat mij is overkomen. En laat je niet veel te snel afpoeieren door 'huisartsen postjes'. De terughoudendheid van artsen heeft er ook mee te maken dat ze een half uur kwijt zijn met een neurologische rapportage, om je te kunnen doorverwijzen naar een neuroloog en ze daar nog al eens al te vaak tegenop zien.
SUCCES ALLEMAAL.

anneke zei op

Geopereerd door Dr. Nanda in Isala kliniek te Zwolle aan C5 nekhernia. Totaal geen uitstralende pijn, allen tintelende vingers en een loodzwaar gevoel in mijn benen. Operatie ging prima. Slikklachten en dan van die idioot grote, ouderwetse paracetamols moeten slikken in het ziekenhuis maar na 24 uur een stuk beter. Tintelende vingers bijna weg, maar zwaar gevoel in benen blijft evenals spierkramp bij opstaan na lang zitten en 's ochtends bij het wakker worden benen niet kunnen uitstrekken zonder vreselijke spierkrampen. Als ik mij ergens druk over maak ook onmiddellijk spierkramp, mijn benen verstijven letterlijk (spreekwoord "verstijfd staan van schrik" is voor mij letterlijk waar). Paar dagen voordat ik ongesteld moet worden veel last van ontlasting-incontinentie, benieuwd of dat overgaat na de overgang en geen idee waarom dat invloed heeft, heel apart. Neem soms diazepam 5mg 's nachts als spierkramp erg heftig wordt, maar niet te vaak anders ben ik bang dat ik er aan wen. Tip : met een B2 aanwijzing op het recept wordt het nog steeds vergoed, vraag je arts er naar !! De hele dag zwaar gevoel/soort spierpijn in mijn bovenbenen (geen spasmen), iemand enig idee wat ik er aan kan doen verder ? Ben eigenlijk doodsbang dat ik uiteindelijk in een rolstoel later terecht kom. Als ik een dag mijn huishouden + boodschappen heb gedaan dan neemt de pijn in mijn benen toe. Is niet beter geworden sinds de operatie nu precies een jaar geleden. Iemand tips ????

Richard zei op

Wat een horror verhalen allemaal hier. Ik ben vandaag naar de neuroloog geweest met mijn klachten. Had al een nekhernia maar, c6c7, maar hier viel goed mee te leven. Nu 6 jaar later zijn de klachten verergerd, beide handen tintelen als een gek, pijn tussen de schouderbladen rechterarm helemaal pijnlijk.
Slapen is een gevecht. De neuroloog houdt operatie als een optie. Maar als ik jullie verhalen zo lees dan kan ik beter zelfmoord plegen want dan ben ik van alles af.
Schrijven hier alleen mensen die operatief helemaal geflpot zijn of is er nog hoop.
Ik kijk wel op tegen een operatie want zo te lezen wordt je er eerder slechter dan beter van.
Sterkte mensen en laat vooral de positieve dingen ook horen.

Nicole zei op

Ha Richard, Ik heb gelukkig geen ervaring met een nekhernia! Wat ik je wel mee wil/ kan geven: op internetfora staan vaak negatieve berichten; mensen bij wie het positief verlopen is pakken vaak de draad weer op en bezoeken de fora niet meer.

Sterkte, het lijkt mij een heel vervelende aandoening,

Nicole

Marnix zei op

Richard, ik sluit me aan bij Nicole, er vinden elk jaar enorm veel (positieve) hernia operaties plaats.
Meer dan 10.000 meen ik ergens te hebben gelezen.
Mijn operatie heeft mijn situatie met de helft verbeterd.
Ben ik heel blij mee, de achteruitgang wordt gestopt. Ik zou de kans grijpen en die operatie laten doen.
Vertel je huisarts dat je er zelfmoordneigingen van krijgt om de ernst van je klachten te onderstrepen en wacht niet te lang daarmee. Succes man! En post eens een update hoe het met je gaat :-)

Richard zei op

Hallo Marnix en Nicole,

Dat van die zelfmoordneigingen was maar symbolisch bedoeld. Maar je hebt gelijk de positieve hoor je vaak niet meer want de mensen gaan weer verder met hun leven, en dat is maar goed ook.
Voordat we gaan opereren gaan we eerst kijken wat de alternatieven zijn maar dat hoor ik ter zijner wel, de plan van aanpak. Marnix je schrijft dat het met de helft is verbeterd, wat is er met die andere helft dan als ik vragen mag?
Toch niet helemaal kunnen oplossen? Ikzelf heb alleen veel last van pijnen en tintelingen maar (nog) geen uitvalsverschijningen. Vandaag een EMG laten maken (ivm een eventueel carpaal tunnel syndroom te kunnen uitsluiten) maar dat was schijnbaar goed, liet de operateur tussen mond en lippen door.
Blij te horen van je dat ook dingen goed kunnen gaan.
23 oktober ga ik de MRI in en dan weten we meer.

Maybes zei op

Wie weet iets positiefs te melden?

Ik ben op 16 oktober na een hele lang wachttijd geopereerd aan een nekhernia in Tilburg. Het is nu 4 weken geleden en het enigste positieve resultaat is dat de druk op mijn hoofd weg is. Verder nog steeds pijn in nek schouders, slapende rechter arm tintelende handen. stijve handen en knieën. Als ik begin te lopen pijn aan voetzolen. Brok in mijn keel is verdwenen maar ik heb toch nog het gevoel dat er nog iets in mijn keel zit.

Graag positieve reacties van mensen waar de klachten wel zijn afgenomen en binnen welke tijd.

Zit nu bijna 1 jaar thuis en mijn werkgever wil ook graag duidelijkheid of ik weer volledig kan werken en ik zeker ook.

Mohamed zei op

Dubbele nekheria C4-C5 en C5-C6 veel klachten, tintellingen en schouders pijn doofheid, gevoelloos.geen kracht meer aan mijn armen
De arts zegt opereren maar ik durf het niet?
heeft iemand ervaring mer operatie .... ik lees allemaal verschillende verhalen over nekheria

wilma zei op

Aan mohamed:
Mijn man is in het Lucas in Adam geopereerd aan een dubbele nekhernia.
Is goed gegaan,heeft nog wel na de operatie een lange tijd zware pijnstillers geslikt dit omdat die zenuwen flink geirriteerd waren en dat had zijn tijd nodig.Nu 12 weken later slikt hij soms nog paracetamol en is alles langzaam aan het opbouwen onder begl.van een ervaren fysiotherapeut.
Alles wel gedoseerd want anders zit hij over een jaar weer daar op de poli.

Arna zei op

Ook ik ben geopereerd (spondylodese) in 2009 van een nekhernia. Meteen na de operatie voelde ik dat de zenuwpijn stukken minder was. Ook mijn arm en hand tintelden veel minder. Mocht al na 2 dagen naar huis, dat viel wel tegen, ik kon bijna niet liggen/slapen vanwege hevige pijn tussen de schouderbladen. Met diazepam ben ik daar doorheen gekomen. Echter, na een tijdje weer hevige nek/schouderpijn, carpaaltunnelsyndroom deze keer, ook hiervan geopereerd. Dit hielp een tijdje prima (mijn hand voelt overigens nog steeds goed) alleen sinds zo'n anderhalf jaar weer veel pijn aan de schouder, daarvoor loop ik nu bij de orthopeed, hoop dat er iets aan te doen is. voelt nu weer een beetje als terug bij af....

Michelle zei op

Ik kreeg een jaar geleden veel last van mijn nek, ook zonder inspanning. Na veel checks en tests bleek dat ik een beginnende nekhernia had. Ik wilde eerst alle opties zonder operatie proberen en chiropractie heeft bij mij erg veel geholpen. Het bleek een stress gerelateerd probleem (kantoorwerk gecombineerd met hoge werkdruk) Ik ben geholpen bij Salvedo (http://www.salvedo.nl/chiropractor-amsterdam) en ben meer dan tevreden over ze!

johannaagnesmaria zei op

Ik heb een dubbele nek hernia c5-c6 en c6-c7.
En een nek stenose (vernauwing). Heb veel hoofdpijn ,pijn in mijn schouderblad en elleboog en 2 dove vingers wijs en middel vinger alles rechts.
Ze durven mij niet te opereren omdat ik vorig jaar dystrofie heb gehad aan re enkel i.v.m enkelbanden scheuring. Volgens mij hebben ze mij toen te strak verbonden. In juli ben ik wel aan mijn re-hand geopereerd aan een carpaal tunnelsyndroom. Dat is goed gegaan. Ze vinden dat ik nu eerst maar naar de pijnbestrijding moet,maar dat zie ik niet zitten. Volgens mij los je daar niets mee op maar maskeer je de kwaal en de vernauwing blijft zitten. Misschien ga je zelfs wel te ver want als het goed is voel je dan geen pijn meer.Als dat niet helpt willen ze wel opereren. Ik wil verder met mijn leven,ben 47 jaar en moet nog 20 jaar werken. Als ze niet opschieten ben ik straks mijn baan kwijt. Alles duurt zo lang!

Wie heeft ervaring? of raad in deze.

ilvena zei op

Ik ben nu drie maanden geleden geopereerd aan een acute en ernstige nekhernia op het niveau C6-C7. Op niveau C5-C6 zit ook een lichtere hernia. Uitval in de arm, krachtverlies, dove arm, hand en vingers maakte dat er niet meer kon gewacht worden met de operatie omdat risico op verlamming erg groot werd. Door de ernst van de hernia is de zenuw C7 beschadigd waardoor ik veel problemen en pijn heb met de linkerarm. Op dit moment heb ik ook erg veel pijn in de andere arm. Momenteel loop ik dagelijks naar een kinesist voor oefeningen en elektrostimulatie. Ik heb in totaal maar een weekje rondgelopen met klachten voor ze me opereerden en dan nog is er schade. Normaal duurt het herstel van de operatie 3 maanden maar de chirurg heeft me al laten horen dat dit veel langer in beslag zal nemen door de beschadiging, hoelang kunnen ze niet zeggen. Ik begrijp erg goed de frustraties en onzekerheid op gebied van werk, herstel, pijn,... Zoek een goede neurochirurg die de voordelen en nadelen van wel of niet opereren goed kan afwegen. Te lang wachten kan ook schadelijk zijn. Langs de andere kant zijn er ook risico's verbonden aan de operatie zelf en aan het herstel en de mogelijkheden achteraf. Ikzelf ben 35 jaar en verpleegkundige. Ik begrijp erg goed dat je nog een heel leven moet werken en eindelijk verlost wil zijn van de pijn maar een operatie garandeert niet dat dit alles oplost(in mijn geval toch niet). Het gaat erover om de beste oplossing te kiezen. heb je al een second opinion geprobeerd?

johannaagnesmaria zei op

Ben vandaag weer terug geweest naar de andere neurochirurg . Als het goed is krijg ik volgende week oproep voor pijnbestrijding. Ze durven niet goed te opereren omdat jet een grote operatie is.mijn nek wordt dan onstabiel schijnbaar. Helaas gaat het volgens mij niet over met pijnbestrijding,maar maskeer je dr pijn,en komt die later terug. Dus heb je volgens mij alleen maar meer kans op beschadiging. Ik ben nu een half jaar bezig en wil graag weer normaal werken. Straks ben ik mijn werk kwijt. Wil graag positieve ervaringen horen.

Esther L zei op

na jaren lange nek klachten en uiteindelijk een mri scan, zagen ze een nekhernia, heb al 7 behandelingen gehad bij de pijnpoli, tot nu toe geen resultaat, nu 20 nov krijg ik een PRF behandeling caudaal, ik hoop dat die gaat helpen.Constant pijn iedere dag pijnstillers/maagzuur remmers, om toch maar door te kunnen gaan, en zo ook niet te verzuimen op mijn werk, ik werk partime , meer kan ik ook niet hebben, thuis krijg ik mijn huishouden niet meer naar behoren uitgevoerd... ben 48 jaar, moet dus nog vele jaren door... steeds die pijn, lam gevoel in arm en hand-vingers... niet meer weten waar je je arm moet neerleggen...wie heeft een goed advies voor me??

jolanda zei op

Beste mensen, sinds mijn 16e heb ik last van arm nek en tintelende vingers. Ik herken jullie klachten en leef met jullie mee. Ik heb 1advies bergman klinik dockter schroder chirug. Ben binnen drie weken geopereerd ze herkendee mijn klachten en binnen een uur werd er een mri gemaakt en kon wachten op de uitslag daarna gelijk afspraak met een chirug gemaakt de week erop geopereerd. De operatie is nu drie dagen geleden en nu al geen pijn meer. Ik raad iedereen deze klinik aan nogmaals bergman klinik in naarden. Succes

Shirley zei op

Voor mij geldt hetzelfde! Ik had sinds 3 jaar erg veel last van mijn nek dankzij de chiropractor. Vorig jaar in mei schoot het ineens mijn arm in. Tintelingen en slapende hand. Ik werd door de dokter doorverwezen naar het ziekenhuis voor een foto(??). Deze is in juni gemaakt en daar was niets op te zien (klein beetje slijtage). De klachten werden erger, en ben uiteindelijk eind september weer naar de dokter geweest. Nu zat er een vervangende dokter en die schrok eigenlijk dat ze me niet gelijk naar het ziekenhuis had gestuurd voor een scan. Zij heeft me dus direct weer doorverwezen naar het ziekenhuis. Dit duurde ook weer even voordat ik de neuroloog kon spreken en daarna moest er nog een scan worden ingepland. Maar uiteindelijk had ik de scan begin november en in de 3de week van november eindelijk de uitslag. De neuroloog in Rijnstate had mij naar het Canisius ziekenhuis gestuurd. Ik wilde zelf naar het St Maartens kliniek, omdat deze goed stond aangeschreven. Helaas was hier was een wachttijd van 25 weken!! Ik was er helemaal klaar mee en heb de Bergman Kliniek gebeld. Half december zat ik al bij de arts. Daarna ging het enorm snel, want ik kon 13 januari al op gesprek bij Dr Schröder!! Uiteindelijk ben ik op 23 januari geholpen... echt super snel!! Ik ben zeer te tevreden over deze kliniek!! Het is nu 1 week geleden en het gaat echt super goed! Echt top de Bergman Kliniek!!

Cemmie zei op

Hallo,

Ik ben 58 jaar.

Vorig jaar juni is bij mij een nekhernia (mri-scan) vastgesteld C6 en C7. en er werd niet geopereerd. Het moest met rust weer goed komen....Overigens was ik daar blij om, ik vind het doodeng om daar geopereerd
te worden waar zoveel zenuwen zitten.Ook ik heb veel pijn gehad en kon ook niet anders dan veel rusten op bed/bank met de arm naast me neer te leggen. Pijnstillers hielpen ook al niet maar kon er wel om slapen als ik de arm niet meer bewoog. Sinds januari minder pijn maar meer doofheid en prikkel die naarmate ik de hand gebruik ( werk weer halve dagen achter de balie ) gaat dit weer zo zwaar worden dat het pijnlijk wordt. Heb nu 2x fysio in de week en die wil de doorbloeding beter maken en oefeningen mee naar huis voor sterkere nekspieren. Alles valt zwaar en ben vaak heel moe. Ik dacht dat het wel beter zou gaan maar het schiet niet op en ik word dan soms bang dat het nooit meer over gaat? Ik wil zo graag de dingen ( sporten vooral) weer doen die ik allemaal voor die tijd deed zonder een zwaar gevoel in mijn nek ( soms straalt het door de arm weer) Mijn vraag: Wie heeft er ervaring met een nekhernia zonder een operatie gehad te hebben?? En kan het helemaal overgaan?

miranda zei op

Bij wie is operatie aan nekhernia c6/c7 wél goed gelukt, zou dan graag de naam van chirurg/ziekenhuis door krijgen. Alvast bedankt!

jill zei op

Hallo,
ik ben 1 jaar geleden na eerst afwachtend beleid van 6 maanden aan mijn nekhernia C5-C6 geopereerd. Nu na 1 jaar heb ik nog steeds pijnklachten en doof gevoel in mijn vingers. Ook heb ik pijn ter hoogte van de "cage" welke ingebracht is om de werveld uit elkaar te houden. De pijnklachten zullen afnemen zegt de neurochirurg, het is natuurlijk minder dan voorheen, want toen kon ik de pijn niet verdragen zonder morfine, maar viel daarbij in slaap omdat ik geen morfine kan verdragen, dus had ik geen leven. Nu werk ik sinds 10 maanden full time, het gaat net, ik vind mijn werk te leuk om niet of part time te werken. Maar ik heb thuis heb ik wel alle rust nodig, dat is de tijd dat ik moet bijkomen van de pijn die ik continu heb.
Mijn advies aan anderen is: als er na 8 weken geen verbetering in je klachten is, laat je dan direkt opereren, afwachten leidt tot klachten die niet meer verbeteren, ook niet na operatie! Succes.

dorien 58 zei op

Help , ik heb ee nekhernia en door alle informatie weet ik niet wat ik het beste kan doen .wat is wijsheid , en komt een hernia altijd weer terug

SK zei op

Hallo, al 3 weken last van nek, schouder en uitstraling naar linkerarm en vingers. 1e diagnose huisarts: Slijmbeursontsteking. Pijn nam niet af door voorgeschreven medicatie. Vervolgens morfine gekregen, maar klachten namen niet af. Na 2 weken bij fyio gekomen en die heeft woest de huisarts gebeld. Fysio dacht meteen aan hernia. Spoedafspraak bij neuroloog heeft dit bevestigd. Na 3 weken totaal geen nachtrust te hebben gehad, ik kon in geen enkele houding liggen gisteren bij neuroloog geweest. Heeft de morfine verhoogd en daarnaast nog spierverslappers voorgeschreven. Binnen 4 weken zouden klachten fors minder moeten zijn of zelfs helemaal weg moeten zijn. Als ik alle berichten lees heb ik hier weinig vertrouwen in. Neuroloog zei dat als de klachten niet eens afnemen binnen 2 weken ik aan de bel moet trekken en dat het dan een operatie gaat worden. Mijn hele linker arm incl vingers zijn gevoelloos geworden doordat de huisarts mij 2 weken lang heeft laten lopen met een zgnd slijmbeursontsteking.

Als ik de berichten lees ben ik geen voorstander van een operatie maar je wordt wanhopig als je 3 weken niet slaapt.

Zijn er meer mensen die helemaal niet kunnen slapen van de pijn? Door de vermoeidheid ben ik op dit moment bereid om direct onder het mes te gaan om pijnvrij te worden, echter, dit is geen garantie als ik het goed begrijp.

ineke geel zei op

zit met een slijtage van de c2 en een beginnende nekhernia heb vreselijke hoofdpijnen heb een mri scan gehad en doorverwezen pijnpoli slik 2xdaags lyrica
heeft iemand een tip voor mij?

riet zei op

ik heb ook een nek nekhernia ik heb voor de pijn lyrica en nu moet ik het af gaan bouwen en krijg ik Amitriptyline HCI 10 mg Teva dat is een antidepressiva heeft iemand hier ervaring mee ben er pas mee begonnen maar vind het zo raar. En ben zo bang dat de hevige pijn weer gaat beginnen.

mieke zei op

Sinds twee weken weet ik dat ik een dubbele nekhernia heb.De pijn is gelukkig minder geworden.
Slik nu alleen nog paracetemol en 4xdaags llyrica.
Heb uitstaling in schouder arm en de vingers tintelen constant.
Ga nu ook een beetje lopen en merk dat ik soms net loop alsof ik dronken ben.
Ik moet over 4weken terug naar neuroloog.
Is een operatie de oplossing want ik word er zo moe van die pijn. het typen gaat ook bijna niet

mieke zei op

Hallo
hier ben ik weer ,ben nu 8 weken thuis en de pijn is gelukkig minder.Maar nog steeds heel veel last van de nek en tinteling in de vingers.Als ik in huis een beetje doe krijg ik al weer pijn Ben zo moe en word een beetje depi van dat thuis zitten.4 jullie naar de neurochirug .
Zoals het nu gaat wil ik me toch laten opereren .want het leven gaat zo een beetje langs mij heen,zou mijn hoofd er soms wel willen afhakken.Ben wanhopig van al dat wachten en twijfelen watmoet ik???

vaantje zei op

Ik kreeg een jaar geleden veel last van mijn nek, heb veel hoofdpijn ,pijn in mijn schouderblad,tintelingen in mijn rechte hand... Na veel checks en tests hebben ze nekhernia geconstateerd .Ben vandaag weer terug geweest naar de neurochirurg en hij heeft mij twee opties gegeven. 1 operatie 2.nucleoplasty. heeft iemand ervaring met nucleoplasty?

marjan zei op

Hallo Ik ben in 2012 geopereerd, dat heeft tot vermindering van de klachten geleid, maar niet weg. Nu volg ik een revalidatie programma van Rijndam en gaat het stukken beter!

Erwin zei op

Ben geopereerd tss c6 en c7, na twee weken pijnsteken in de linker arm.

Iemand hier meer info ?

Grts
Erwin

Marianne zei op

Hallo, laatst vroeg iemand aan mij of ik het wel eens op een site heb verteld hoe GOED mijn operatie is verlopen want je vind daar meestal alleen maar negatieve verhalen.
Ik heb 7 jaar met pijnklachten gelopen en heb 2x fysio voorgeschreven gekregen, mensendieck,kraker en zelf ben ik yogha gaan doen.Ook heb ik ander/vervangend werk gedaan omdat ze dachten dat het aan het werk lag.Toen ik verhuisde naar het noord/westen van het land en een andere dokter kreeg werd ik eindelijk serieus genomen en stuurde hij mij door naar een neuroloog. Binnen 2 mnd had ik de diagnose en een afspraak voor operatie. Wel was het zo erg geworden dat mijn hele rechterkant aan het uitvallen was.Zelfs mijn gezicht was gevoelloos. Ik ben in 2012 geopereerd en had direct na de operatie weer kracht in mijn handen. Je bent er een tijdje uit ( ikzelf 2mnd.)maar nu na 2 jaar ben ik nog steeds HEEL erg BLIJ dat ik een operatie heb gedaan. Ik kan alles weer!

Karina zei op

MIJN GETUIGENIS

Hallo lieve vrienden

Mijn naam is Karina Vilva. Ik wil dit bericht gebruiken om mijn dankbaarheid te uiten aan een vrouw heb ik nog nooit gezien, maar ze heeft mijn leven een paradijs gemaakt.

Zeker, er op het internet kwaadaardige mensen die nederig zijn mensen op zoek om vals te spelen, maar de grote Koningin Madu liet me zien dat er nog een aantal mensen die te vertrouwen zijn kunnen.

In feite heb ik woonde 21 jaar huwelijk nooit de vreugde van het moederschap ervaren, ik had problemen van mijn schoonfamilie, maar mijn man was erg begripvol. Op een dag als ik was van plan via het internet zag ik een aantal nummers van mensen gegeven getuigenis over een bepaalde vrouw over hoe ze hen geholpen heeft gered hun huwelijk, kregen hun ex terug, genezen ziektes, ik belde mijn man zo liet hem zien wat ik zag, maar hij ontmoedigd me door me te vertellen dat deze mensen zijn allemaal nep en ik moet de getuigenissen negeren. Maar heb ik besloten om contact met deze Grote vrouw door haar brievenbus: queenmadu211@gmail.com
Tot mijn grootste verbazing deze vrouw kon mij helpen en nu ben ik een trotse moeder van twee grote jongens en een meisje die in grote vorm. mijn man is erg trots op mij en we zijn meer gelukkig samen verlaten.

Dankzij Koningin Madu de Grote Helper, zal ik blijven spreken van uw goede werk in mijn leven. Mijn man kreeg ook gepromoot in zijn kantoor en hij werd meer trots op me. Ik moet bekennen dat ik heb een geweldige familie en Om haar dat ik eeuwig dankbaar zal zijn.

Beste ouders, vrienden, broers en zussen schrijf de grote QUEEN MADU op haar brievenbus, want ze heeft waarschijnlijk de oplossing voor al uw problemen. Ze vertelde me dat ik kon ook bij hem terecht voor oplossingen op andere problemen, zoals

1. Om HIV / AID of verwante ziekte
2. Herstel verloren minnaar, ook al verloren voor een lange tijd
3. Verwijder slechte spreuken uit woningen, bedrijven en aantrekkelijkheid klant etc.
4. Get promotie die u hebt gewenst voor een lange tijd op het werk of in je carrière.
5. Lees al uw problemen voordat u ze zelfs noemen hem
6. Verwijder de zwarte vlek die blijft het nemen van uw geld weg
7. Ontdek waarom ga je niet in het leven en de oplossing doorsturen
8. Elimineer in familie gevechten
9. Zorg voor een uitstekende schoolcijfers zelfs voor kinderen met een verstandelijke handicap
10. Stop uiteenvallen in uw huwelijk of relatie
11. Ik vernietigen en stuur Nikolos (watergeest, slapeloze nite, persen door boze machten) indien gewenst rendement
12. Het genezen van onvruchtbaarheid bij vrouwen en verontrustend menstruatie
13. Haal de stekker van uw huwelijk met de geliefde van uw keuze
14. Recover gestolen goederen en de verblijfplaats van de mensen die je pijn doen.
15. Breng bovennatuurlijk geluk
16. Zwangerschap spell om baby te verwekken
17.Get scam uw geld terug
18. Mogelijk wil Geïnteresseerd in de populaire muziek
19. Mogelijk naar populaire Geïnteresseerd in het voetbal

Neem contact op met QUEEN CHANTI vandaag en ik weet dat je zal e blij voor de rest van je leven. E-mail: queenmadu211@gmail.com

P zei op

Nekhernia?????
Dit verhaaltje is rechtstreeks uit een andere taal vertaald.
Er zijn mensen die dit forum gebruiken om middels hun e-mailadres of aanbevolen site aan persoonlijke gegevens van jou en mij te komen.
Advies: NIET op ingaan

Robin zei op

Goedemiddag allemaal...

Ten eerste :c6 c7,nekhernia operatie, 4 weken terug en nu ga ik weer beginnen met conditietraining in mijn thaibox sportschool !

wat een klachtenzang hier zeg! Er worden 9000 hernia operaties per jaar uitgevoerd en rond 90% gaat goed.... Dus die andere 10% staat hier op het forum en maken andere mensen bang!

Houd daar nou eens mee op!

Mijn verhaal:
Twee jaar geleden last gehad van zeer pijnlijk linker schouder en arm.... Na 6 weken rust vanzelf weer over gegaan maar nooit geweten wat het nou was.

Afgelopen oktober weer last in linker schouder en arm, deze keer geen rust genomen maar gewoon doorgegaan met thaiboxen.... Steeds meer pijn na 2 weken en op een avond 4 ronde in de ring geboxt en na de vierde ronde kon ik niet eens meer in mijn auto rijden...... Niet meer slapen, niet meer werken, niet meer zonder opium medicatie enz....
Volgende dag naar amc geweest en naar huis gestuurd met andere sterke pijnstillers... Na 5 weken ziekenhuis in en uit een mri gehad en ja hoor tussen c6 c7 hernia te zien.
Door 2 maanden wachttijd overal via ziekenkostenverzekering terecht gekomen bij nedspine in ede (90 km van hier maar al was het duizend km dan had ik het nog gedaan! Jezus! Dat is goed daar! )
Ongelofelijk : na 6 dagen kon ik op gesprek bij (echt de beste arts die ik mijn leven heb gehad... En ik heb al heel veel gehad.. Geloof me) dr. Zijlstra.... Wow! Wat een top neurochirurg is dat.... Zag mijn mri en zei direct dat dit niet normaal was maar een echte grote..... Die zelfs ook een beetje om de hoek ging.... Hij zei tegen mij:ik wil je geen operatie aanpraten maar deze gaat niet meer vanzelf over denk ik.....
Weekje gewacht en over nagedacht en weer naar de kliniek gegaan en de knoop doorgehakt... Operatie dus...... Kon direct de woensdag daarop worden geopereerd! Prive kamer, top persoonlijk personeel op de afdeling, goede voorlichting.... Top!

Om 7:00 aanwezig in de kliniek, 7:45 opgehaald van de kamer, om 8:30 op operatie tafel, om 9:30 al weer op uitslaapkamer.... Om 10:15 wakker en op de kamer zonder enig probleem..... Niet misselijk door de perfecte korte narcose, geen hoofdpijn en 0% pijn in arm en schouder! Wow!

Rond 2 uur in de middag kwam dr. Zijlstra op visite... En melde mij dat hij maar weinig van deze grote verstoppingen ziet.. Normaal praat hij over een erwt grote verstopping maar bij mij haalde hij een heel brok weg en daarna nog een lange sliert uit het zenuwe kanaal.!

De volgende ochtend al weer onder de douche in mijn privé kamer en om 9 uur de drain er uit(rot gevoel)
Eerste 3 dagen slikproblemen en stijve nek, nu 4 weken verder en doe al weer van alles zonder enige pijn.... Ga over 2 weken beginnen met conditietraining denk ik.

Nek nog wel wat stijf maar gaat prima.......

Ik las dit forum ook voordat ik geopereerd was en was ook in de war gebracht door al het negatieve gelul hier......

Hoop dat dit bericht een heleboel mensen een beter gevoel kan geven..... Wel wil ik zeggen dat een goede conditie mee zal spelen in de herstel periode.....

Bel nedspine en daar een van de twee artsen..... Top!


0% spijt! Zou het zo weer doen......

Gr. Robin

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login