Geplaatst onder myasthenia gravis, algemeen door Claudia

Nachtzweten MG

allo allemaal. Mijn moeder kreeg bijna 3 jaar geleden op haar 82e ineens Myastenia Gravin.  Ze gebruikt o.a. mestinon en prednison. Nu heeft zij al heel lang last van zweten snachts. Meestal vanaf haar borst tot in hasr hasr. Ze wordt steeds wakker hiervan en doet een paar keer een schone nachtjapon aan. Weet iemand hier wat ze er aan kan doen? Ze is bekaf de hele dag. Alvast bedankt.?

4 reacties , oudste reactie bovenaan
lhuntink zei op

Ik kreeg last van nachtelijk zweten en slapeloosheid bij een dosering prednisolon van 30-60mg, hetgeen niet erg helpt uitgerust wakker te worden. Nu ik aan het afbouwen ben, moment 20 mg, heb ik daar geen last meer van. Ik gebruikte al langer Mestinon zonder problemen. 

Nanny zei op

Ik heb deze klachten ook gehad maar bleken niet van mg te komen maar van schildklier te snel. Mischien even de arts vragen te testen mijn enddocrinoloog zei dat deze vaak samen voorkomen

Mezzoso zei op

Mestinon kan ook een oorzaak zijn.

Hermien zei op

Hoi Claudia, ik weet niet of je moeder nog leeft ( gezien ze al flink op leeftijd was een dik jaar geleden..) maar ik moest bij jouw posting ook denken aan diabetes (suikerziekte) daarvan kun je flink moe zijn en veel zweten..prednison is een paardenmiddel maar staat er ook om bekend dat t de bloedsuikers flink kan ontregelen, maarik denk dat haar behandelaars daar ook wel aan gedacht hebben?!

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login