Geplaatst onder myasthenia gravis, algemeen door larimar

Myasthenia Gravis en overgang

Ik ben nog geen 40 en op het moment erg veel last van een ontregelde menstruatie. Lees ongesteld, een week niet en dan weer flinke bloedingen die zo hevig zijn dat het me uitput. Nu begreep ik dat dit de beginnende overgang kan zijn. Mijn vraag is, kom je met myasthenie eerder in de overgang? En kan dat er ook weer voor zorgen dat je nog meer klachten van mg ervaart? En kun je met mg ook sneller blauwe plekken hebben?

2 reacties , oudste reactie bovenaan
JohanV. zei op

Beste Larimar,

Ik heb je vraag voorgelegd aan professor Verschuuren. Hij schrijft dat MG geen effect heeft op menstruatie of (eerder in) de overgang komen. Omgekeerd melden mensen wel fluctuaties in hun MG-symptomen afhankelijk van de menstruatie. Dus de overgang zelf zou ook voor fluctuaties van de MG kunnen zorgen. Enige troost is dat er aanwijzingen zijn dat het NA de menopauze juist vaak beter gaat met de MG . Ik hoop dat je hiermee een beetje geholpen bent.

larimar zei op

Bedankt voor je antwoord Johan!

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login