Geplaatst onder algemeen

mgus IgG lambda

7 reacties , oudste reactie bovenaan
yoly zei op

is dit hetzelfde als MGUS-polyneuropathie ?

MedKan zei op

Nope. Een polyneuropathie kan wel een gevolg zijn van een MGUS. MGUS IgG lambda wil zeggen dat je plasmacellen, de cellen die je antistoffen produceren, IgG maken met een lambda lichte keten. IgG heet in de volksmond ook wel gamma globuline. Normale plasmacellen maken antistoffen met zowel kappa als lambda lichte ketens.

grada zei op

hallo mensen.heb kort geleden onderzoeken gehad
omdat ik veel pijn in mijn armen benen schouders heb.
uit onderzoek bleek dat ik niks bijzonders had, maar waar komen dan die pijnen vandaan die ik heb ,weet ik niet werd er gezegd.tot ik mijn papieren in handen kreeg en las dat ik wel MGUS heb en dat schijnt ook niet echt een pretje te zijn. alles wat ik voel aan pijn en tintelingen komt overeen met wat ik las over MGUS
wie kent deze aandoening en weet er meer van en kan mij er nog wat van oververtellen bvd groetjes grada

Thea zei op

Ik wil graag in contact komen met vrouwen tusen de 40 en 60 jaar die ook mgus polyneuropathie hebben om ervaringen uit te wisselen. als je hier een berichtje achter laat kunnen we later email uitwisselrn
Groetjes Thea

Mijke zei op

Hallo mensen,

Hoe gaat het met jullie? 

Ik weet sinds twee a drie jaar dat ik Mgus IgG lambda heb. Ik heb tot op heden nergens last van. Elke drie maanden prikken voor controle. Waarschijnlijk gaat dat over naar eens per half jaar en daarna als het stabiel blijft naar eens per jaar.

Ik vind het een naar idee dat dat in mijn lijf speelt. Ik ben eigenlijk heel fit verder. Maar dat is wel een raar idee. Ik vraag me weleens af waar dit toe gaat leiden. Eng, maar ik kan er niks aan veranderen.

Gr. Mijke

Patti zei op

Hallo, ik ben enkele maanden geleden ook gediagnosticeerd met Mgus Lgg lambda. Nergens last van maar moet jaarlijkse bloedcontroles doen omdat er een kansje inzit dat dit evolueert naar de ziekte van Kahler. Het maakt me wel bang, is zoiets als leven op n tijdbom pff. Heeft nog iemand dit?

Marijke61 zei op

Ja, ik! 

Sinds 2015 weet ik dit. Eerst elke 3 maanden bloedprikken. Inmiddels eens per jaar. 

dit bericht is gewijzigd door Marijke61 op 7 juli 2020 om 01:35

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login