Geplaatst onder myasthenia gravis, algemeen door Brainstormer

MG en IVA / WIA uitkering

Ik zit op dit moment al enige tijd in de ziekte wet nadat mijn MG verergerd is. Dit kwam voornamelijk door me ex die borderline heeft. Ondertussen ook zwaktes in me nek. Ik zat eens te denken. Als ik zo zwak blijf  en hoe teleurstellend het ook is ik zo niet meer kan werken. Ik heb sinds 2016 de iagnose MG ocullar gekregen en dit ging altijdgoed tot afgelopen februarie. Ik heb altijd al gewerkt en nu al ruim 9 jaar een vaste baan. Ik vraag me af hoe jullie het ervaren hebben om een WIA of IVA uitkering aan te vragen na 2 jaar.

5 reacties , oudste reactie bovenaan
Henneke zei op

Volgens mij is de belangrijkste vraag hoe fijn je het vindt om te werken. Ik heb al heel lang een WIA en ik had 100 x liever 'gewoon' gewerkt en geen uitkering gehad.

Aan de andere kant is het ook fijn dat er een vangnet is als werken echt niet meer gaat.

Is er een P&O-er in het bedrijf waar je werkt, met wie je eens hierover kan praten?

Zou ik doen.....

Nanny zei op

Ik ben voor 16 uur afgekeurd(werkte 36 uur) moet eerlijk zeggen ik zou nu niet meer weten hoe ik ze moet werken ben op dit moment met 2 volle en 1 halve dag met een dag vrij er ieere keer ussen echt doodop.

Vraag me op dit moment wel eens af hoe graag ik mn werk nog doe hoe lang ik dit nog volhoud

Renee zei op

Momenteel werk ik nog wat uurtjes om de vervanger van mij in te werken. 10 u per week zoiets. Dit terwijl ik officieel 100% ziek ben, en vanaf juni IVA uitgekeerd krijg.

Het was zo een gedoe , administratief, dat ik gekozen heb buiten de weet van UWV om wat uurtjes hierin te steken.

Tegen de directie heb ik gezegd :"zie het maar als rondje voor de zaak mijnerzijds, voordat ik midden juli helemaal weg ben".

Wel wennen hoor. Ik werk al vanaf mijn 16de (36jaar). Het is best moeilijk en afkicken.

Groet,

Rene

Brainstormer zei op

Hi Renee, Jij kan in iedergevla je rust vinden. Ik heb in juli een thymectomy gehad. Heb van de week te horen gekregen dat ik100% bent afgekeurd maar alleen wel WGA tot april 2021. Hoe was dat bij jou gegaan ? had jij eerste instantie ook eerst een WGA gekregen ? 

Brainstormer zei op

Wat het uwv al tegen mij zeiden en zo sta ik er ook in, het is niet fijn thuis te zitten. Juist de zieke patientjes die willen werken maar kunnen niet werken vanwegen hun beperkingen. Dat maakt het zo erg. Iemand die op een uiterking zitten wachten vind ik een uiterking trekker. Een uitkering is bedoeld voor mensen die het echt nodig hebben.  Had jije erst een WGA gekregen ? ik ben nu 100% afgekeurd maar wel WGA voor 1 jaar. Ik heb wel een thymectomie gehad in juni 2019. sorry voor mijn type fouten (zwakke vingers en handen)

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login