Geplaatst onder algemeen

Lyrica

277 reacties , oudste reactie bovenaan
Wilma zei op

Het staat me bij dat er hier een discussie over Lyrica was, maar wat ik ook scroll ........... ik kan het niet vinden.
Ik er een wizz die dat draadje even kan ophalen?
B.v.d.

ruud zei op

Wilma, kijk eens op jullie eigen web-site.
Daar kom je iets tegen wat ik geschreven heb over Lyrica

Wilma zei op

Idd Ruud, maar ik dacht dat er hier een uitgebreid draadje over was ... die zou ik graag teruglezen :-/

Ton zei op

je draadjes is opgehaald, het heet:

Nieuw medicijn tegen zenuwpijn

Wilma zei op

Bedankt :-)

henk zei op

na een periode van zenuwpijn eindelijk de stap genomen een pijnteam te consulteren. het uiteindelijke middel is lyrica geworden. dit heeft bij mij de minste bijwerkingen en houdt mij 75% van de dag pijnvrij. de rest van de dag is de pijn er wel maar op de achtergrond.

henk zei op

ik was vergeten te melden dat ik PSMA heb. de werking van het middel zal bij verschillende aandoeningen verschillen(denk ik)

Wilma zei op

Lieve ton
Ik ben een ongelooflijke doos, maar kan dat draadje weer eens niet vinden.
Ik heb nu eindelijk een afspraak met mijn oorspronkelijke neuroloog kunnen maken en zou zo graag ff kunnen inlezen.
Kun jij - of wie dan ook - dat draadje vinden?

Ton zei op

Het draadje is alweer opgehaalt, het heet:

Nieuw medicijn tegen zenuwpijn

Marijke zei op

Hoi allemaal,
Sinds 4 weken gebruik ik Lyrica en het bevalt mij goed!
Misschien is het een beetje vroeg om te zeggen maar ik heb (zo goed als ) geen last van bijwerkingen.
Ik heb CIAP en de pijnen werden al sterker maar nu,met Lyrica, kan ik er heel goed mee leven.
Ik kreeg het medicijn voorgeschreven door mijn revalidatie arts.
Het wordt voorgeschreven bij perifere neuropathische pijn en bij bepaalde vormen van epilepsie.

Groet aan iedereen,
Marijke

wim zei op

welke dosis wordt meestal voorgeschreven bij het gebruik van Lyrica. Ik gebruik 2 x per dag 2 tabletten van 75 mg dus 300 mg per dag.

jose zei op

ik heb sinds 3 weken ook lyrica en het helpt mij ook goed bij de pijn,maar ik word er dikker van en ben daar niet blij mee,heeft iemand van jullie dat ook gehad en weet iemand of dat tijdelijk is?

groetjes Jose

linda zei op

Wim, ik slik lyrica sinds vier weken en bij mij is de dosis opgevoerd van 2x 75 mg, 2x 150, tot nu 2x per dag 300 mg. De pijn gaat een stuk beter, maar heb steeds het gevoel dat ik dronken ben.

arjan zei op

Ook bij MS helpt het,
Lyrica helpt mij beter dan Neurontin bij de hardnekkige
neuropatische pin in mijn schouder.
Het werd door mijn neuroloog aangeraden.
Van bijwerkinger heb ik vrijwel geen last; ik gebruik 2 maal daags een capsule PGN 75

sjon zei op

hallo lotgenoten daar ik op internet het medicijn Lyrica
zocht kwam ik op deze siti . ik zal iets van me zelf vertellen . na jaren van alles geprobeert te hebben na een ongerval . waar bij aan mijn linkerflank al mijn zenuwbanen beschadig zijn hebben ze besloten in het Emc te rotterdam om een neurostimulator , te plaatsen dat helpt voor ±35 procent dat de pijn afneemt .maar dat is te wienig ,toen hebben ze besloten om en medicatie toetevoegen ondanks dat ik al het Éeen en ander gebruikt dus nu gebruik ik ook
Lyrica nu zit ik op 225mg .maar ik kan nog niet echt zeggen dat het resultaat geeft na ± 4 weken wel heb ik last van bijwerkingen zoals droge mond s, avonds het gevoel hebben dat ik (ineens een gevoel heb van ? dronken te zijn ) + misschien raar om het te vertellen maar op het gebied van seks lukt niks meer ???nu is mijn vraag is dit bekend bij jullie die ook dit middel gebruiken en of deze bijverschijnselen blijvend is ?? en of het middel ook zijn inwerktijd nodig heeft misschien veel vragen maar . ik hoop op een antwoord b.v.b dank groetjes sjon rotterdam

herman zei op

ik heb sinds 3maand lyrica ik gebruik 1maal per ag 75 mg verder kom ik niet ik heb er een dronken gevoel er bij

jessy zei op

Gebruik 2x daags 150mg Lyrica sinds maart, neurontin hielp niet. Nu grotendeels pijnvrij. Heb ook een enigszins dronken gevoel, niet ernstig gelukkig. Wordt ook dikker en heb schokjes in mijn handen. Mijn geheugen en concentratievermogen zijn ook verminderd. Dit lijkt erger dan het is, hoor. Uit de reacties op dit forum blijkt dat de meeste mensen dat dronken gevoel hebben, maar hebben jullie ook die andere bijverschijnselen, of horen die gewoon bij het ouder worden?

jan zei op

hoi hoi,

van neurontin kreeg ik juist het gevoel van dronkenschap, Lyrica geeft meer het gevoel van stoned-zijn.
eerst 2 x 75mg en nu 2x 150mg
Pas na 5 weken werd dat vreselijk gevoel eindelijk minder.
Ik twijfelde zelfs om te stoppen, werken en zo stoned zijn als een garnaal gaat niet lekker samen.

pas na week 6 kon ik echt zeggen dat de pijn iets minder werd.
Wel werd mijn spiercontrole beter waardoor het lopen wat makkelijk ging/gaat.

gr. Jan

Hilde zei op

Mijn papa krijgt ook het medicijn Lyrica voor zijn pijn in zijn arm. Maar is het normaal dat dit medicijn geen tussenkomst heeft van het ziekenfonds.
Hij zit momenteel op een kost van bijna 250 euro per maand.
Hoe is dit in Nederland geregeld?
Alle info welkom via messenger
goudvis40@hotmail.com

Jessy zei op

In Nederland wordt Lyrica alleen vergoed als het door een specialist wordt voorgeschreven.
Dus als de huisarts het voorschrijft moet je het (in ieder geval als particulier verzekerde) zelf betalen.

geert-jan zei op

ik gebruik sinds 1,5 week lyrica tegen fantoompijn, 2 dd 75. mg. dit wordt over 1,5 week verhoogd naar 2 dd 150 mg. en ik moet zeggen het werkt perfect, 70% minder pijn. ben alleen benieuwd wat het medicijn nu werkelijk doet, of het alleen de pijn bestrijdt, of dat je zenuwpunten worden hersteld of dat er in ieder geval iets veranderd?

ruud zei op

hoi ik ben ruud en ik slik nu sinds twee dagen lyrica, weet iemand mij te vertellen wanneer het medicijn gaat werken ,tot nu toe heb ik nog niet het gevoel dat het wat doet .......groetjesss

geert-jan zei op

ruud

bij mij begon het na de eerste tablet te werken. ik dacht dat dat niet zo snel kon, maar in het ziekenhuis zeiden ze dat het heel goed mogelijk was.

Wilma zei op

Ik heb ruim 4 weken Lyrica geslikt ............ 'k vind het nix. Veel vaker vallen, het gevoel dat je steeds dronken bent .............Ik bouw nu weer af naar Neurontin.

* zei op

*

freddy zei op

als ms patient gebruik ik al 9 maanden lyrica 1 tablet van 75 mg mijn pijn is verbeterd maar ben veel verzwaard indien ik mijn dosis verhoog ben ik mijn
kracht kwijt toch helpt het product mij spijtig dat die medicatie nog niet terugbetaald word in belgie

Karel van Gijtenbeek zei op

Schoonmoeder (75jr) gebruikte Lyrica en was bezig haar dosis te verhogen; voelde zich onwel en kreeg pijn in haar rug; had behoefte aan rust en is de volgende ochtend, afgelopen zaterdag, plotseling overleden.
Zijn er soorgelijke ervaringen?

Lous zei op

Ik ben sinds gisteren begonnen met lyrica omdat ik veel pijnen had, mijn huid op de benen was zo gevoelig dat het leek alsof er spelden in prikte als je het aanraakte, ook vaak het gevoel van spelden onder mijn voeten bij het lopen. Verder sliep ik 's nachts niet door omdat ik telkens wakker werd van pijn en krampen.

Vannacht voor het eerst echt goed door kunnen slapen, heerlijk. En nog geen tintelingen, prikkelingen en krampen gehad.

Qua bijwerkingen kan ik zeggen dat ik zo stoned als en garnaal ben, met alle verschijnselen van stoned zijn, zoals droge mond, traag focussen met ogen, moeilijk op zinnen kunnen komen en een draaierig gevoel. Volgens mijn arts is dat de eerste dagen het ergst en trekt dat bij. Dus dat is maar te hopen, want op deze manier kan ik echt niet werken.

Ik neem om de 12 uur een capsule van 75mg en heb HMSN type 2.

Ik zal over een paar dagen wel posten hoe het dan gaat, dat geeft een beetje een idee van het verloop van de bijwerkingen.

Groetjes.

christien zei op

ik ben afgelopen donderdag begonnen met lyrica omdat ik heel veel last heb van zenuwpijn(Beschadigde lende en nekwervel) ik heb het gevoel dat ik op een andere planeet zit zo stoned als een garnaal) 2maal dgs 75 mg.
Kan nog geen resultaat merken en hoop dat ik weer gauw met beide benen op de grond sta!!

Ans zei op

Heb diabetes sedert 50 jaar en sinds 2
maanden neuropatische pijnen aan nek, rug,
schouder, arm en hand.
Slikte de eerste maand 3x 75 gram per dag en sedert
1 maand 3x 150 gram. Merk weinig tot niets van
vermindering pijn; wel schieten mijn bloedsuikers tot
ongekende hoogten. Heeft iemand dezelfde ervaring
m.b.t. het laatste punt.

wio zei op

Beste mensen ,heb sinds kort 25 nov.. Lyrica meegekrijgen 2x75mg per dag van de specialist in IJslandziekenhuis pijnteambestreiding maar na 2 dagen slikken heb ik de pijn nog erger dan 2 jaar terug met veel krampen last van mijn ogen heel erg een soort zuurpijn .Mijn vraag is ,heft mensen dit soort ervaring dat na slikken nog pijnlijk woord?net of bepaal de pijn vaker woord die in de laste 3 jaar klein beetje afgenomen zijn.Heb zelf Fybromialgie .

Anneke voor Ton zei op

Hallo allemaal even voor Ton had jij nog Lyrica geprobeert?Voor de anderen Ik had 18 jaar last van mijn linker been door een zenuw beschadiging in mijn rug na operatie.Sliep s,nachts maar kort 2uur en moest dan mijn been weer insmeren met een gel waardoor mijn been ijskoud werd en dan kon ik weer 2 uurtjes slapen.Totdat ik ongeveer een dik 1/2 jaar terug Lyrica kreeg bij mijn andere medicijnen en zowaar sliep ik voor het eerst hele nachten door ,Zonder bijwerkingen.Ik was als een kind zo blij.Nu werkt het niet meer en heb morgen een gesprek met de Anastetist de dosis moet verhoogt worden.Maar ik heb ook mailtjes gehad van mensen die vreselijk veel last hadden van nare bijwerkingen.Ik hoop moren na een maand of 2 weer slecht geslapen te hebben in ieder geval weer de nachten door te slapen .Heel veel sterkte allemaal Anneke

Anneke nog even zei op

Vergeet wel te vertellen dat ik zo wie zo al vergeet achtig was en concentratie problemen had door de medicijnen en nog heb.niet altijd leuk maar beter als de pijn en het branden en prikken van mijn been.Groetjes Anneke

marc zei op

hallo iedereen, ik ben marc en ik heb al 25 jaar
last van pijn in de uiteinden van de voeten. dezelfde
pijn manifesteerd zich ook in de handen maar in veel
mindere maten. Nu vraag ik me af of er nog mensen
zijn die met hetzelfde probleem zitten? Medicatie
van pijnklinieken helpen niet. zou Lyrica ook voor
mij de pijn kunnen verminderen? Heeft hier iemand
ervaring mee ( pijn in handen en voeten)? Dank bij voorbaat.

Anneke zei op

Beste Marc het hangt er van af waardoor de pijn aan je handen en voeten ontstaan is?Lyrica is tegen Zenuwpijn Je kunt het eventueel bij de pijnpoly aan je Arts vragen. Ik hoop dat die antwoord kan geven op je vraag .Heel veel sterkte Anneke.

manon zei op

Marc, ik heb ook dat vrezelijke gevoel in vooral voeten in idd mindere mate in handen. Overmatig drinken in het verleden kan er de oorzaak van zijn en is dat bij mij waarschijnlijk helaas. Zit nu pas 4 dagen op de lyrica, weet eigenlijk niet of ik mijn andere medicijnen (zaldiar) erbij moet gebruiken. Meestal duurt het een of meerdere weken voor het werkt. ik merk er nog niet veel van en verga van de pijn. Sterkte, ook al de anderen, deze pijnen wens je je ergste vijand niet toe!
Groetjes Manon

eddy zei op

sedert gisteren begonnen met lyrica 125 mg
ik zit nu aan 1 dosis/dag.
nog geen "stoned" verschijnselen, wel droge mond en licht slaperig
is nog te vroeg om conclusies te trekken na zo'n korte tijd
ik sliep wel vrij aardig de voorbije nacht en dat was eeuwen geleden

jolanda zei op

na hernia operatie heb ik ernorm veel rugpijn (brandend) dit kan zijn littekenpijn of zenuwpijn
zou lyrica hier gunstig op kunnen werken ?????????

anneke 2 zei op

Hallo, slik 3 weken Lyrica en heb last van droge mond
en soms het gevoel dat ik duizelig wordt, maar dat gaat weer over
Maar ... het helpt zo goed dat ik dat er maar bij neem
Heb een frame van titanium in mijn nek ,na infectie
en heb bijna drie jaar pijn
De pijn gaat nooit helemaal weg maar de grote
top is er af!
Groetjes en sterkte voor iedereen

angela zei op

hallo,
Na bijna anderhalf jaar pijn na twee hernia operaties met cauda syndroom nog steeds heel veel pijn. Slik twee keer per dag lyrica 300, das dus 600 per dag. De eerst twee weken zijn compleet aan mij voorbij gegaan en heb af en toe nog steeds last van slaperigheid. Slik het nu bijna een maand. Ik krijg nu nog 2 lumbale zenuwblokades en ben erg benieuwd hoe het dan gaat. Ik kan me niet voorstellen dat de pijn ooit echt over gaat. zelfs met de hoogste dosering van de lyrica heb ik nog best veel pijn. Is er iemand die zich hierin herkend??? Lijkt n.l wel of ik de enige ben met zoon hoge dosering. Groetjes angela

Rona zei op

Hoi Angela en de anderen,
Ik slik ook 600 mg per dag Lyrica. Ik denk ook wel eens dat het toch nooit goed kan zijn zoveel medicijnen. Soms neem voor het slapen ook nog 10 mg Tryptizol.
Ik heb diabetes type 1 en sinds enkele maanden ontzettende pijn in mijn handen (en ook voeten). De Lyrica leek eerst aan te slaan, maar nu is het echt weer hopeloos met de pijn. Weet me geen raad soms. Gelukkig had ik na een paar weken geen last meer van de bijwerkingen, zoals concentratieproblemen en een dronken gevoel.
Vooral voor diegenen met neuropathie: Ik vraag me af hoe jullie dit doen met werk? Werken jullie met pijn?
Ik moet me zo vaak ziekmelden, hoe hou ik dit vol?? Ik ben nog veelste jong hiervoor (30). Gelukkig zijn er ook betere dagen anders word ik gek..
Ik hoop op een reactie, bedankt alvast

Ton14 zei op

Hoi Rona,
Ikweet niet of Lyrica en Tryptizol samen gaan, meestal wordt het een gegeven omdat het ander niet aanslaat of teveel bijwerkingen heeft.

Ik weet wel, dat wil Tryptizol ook wel Amitriptyline genoemd werkzaam zijn/blijvenregelmatig, 1 of meer malen per dag ingenomen moet worden.

Rona zei op

Hoi Ton,
Bedankt voor je berichtje. Mij is verteld dat als Amitriptyline wordt gebruikt als middel tegen zenuwpijn (de, zeg maar, positieve bijwerking van dit middel)), je het dan wel incidenteel kunt innemen. Ik dacht dus dat het alleen met vaste regelmaat zou moeten worden ingenomen wanneer het gebruikt wordt voor zijn oorspronkelijke doel: het aanpakken van depressie. Ik zal het nog eens aan mijn internist voorleggen, ook of het wel samengaat. Nu zorgt het er in ieder geval voor dat ik nog een beetje slaap 's nachts, daar ben ik wel blij om.
Gr. Rona

ina zei op

toevallig lees ik op deze site van alles over lyrica ik heb het net voorgeschreven gekregen voor de pijn in mijn linker been maar vind het wel verontrustend wat jullie er allemaal over schrijven ik had ook een vraag kan je het ook innemen op de dagen dat je pijn hebt zodat je het niet iedere dag 2x in moet nemen want het lijkt me vreselijk om te werken als ik me dronken voel??????????
groetjes ina

Albert B zei op

Ik heb de diagnose CIAP, sedert ongeveer 4 jaar.
Het laatste jaar vreselijke zenuwpijnen in vooral mijn voeten.
Sedert 5 weken gebruik ik Lyrica 150 mg 2x daags en na ongeveer een week was de zenuwpijn voor 70% verdwenen. Droge mond, wat moeilijk kunnen onthouden en verkeerde woorden gebruiken maken de vermindering van de pijn ruimschoots goed!!

ik zei op

Ina, reactie op jouw vraag ... ik geloof niet dat je het af-en-toe kunt innemen. Over het algemeen geldt voor lyrica een aanwenningstijd van 4 weken, die 'spiegel' moet zich opbouwen.
dat dronken gevoel is een bijwerking, dus het is niet per se zo dat jij je ook dronken en stoned voelt van Lyrica.
Succes

hendrika zei op

ben vandaag begonnen met lyrica,heb veel problemen vanuit de rug, veel pijn met lopen en opstaan,en s'nachts, ik ben nu in spanje voor de wintermaanden, en de spaanse arts heeft dit voorgeschreven 2 dagen 75 mg en dan 150 mg per dag ben benieuwd ?????

Cindy zei op

Ik heb het middel weken lang tegen neuropathie na een
herniaoperatie gebruikt, maar ben gestopt wegens de
vele bijwerkingen. nl; dikker worden,flushes, pijn in de
handen, slecht zien, droge mond etc., maar het ergste
vind ik dat mijn hartklachten ernstig zijn verslechterd en
volgens mij door dit middel! Hier lees ik verder niets
over bij jullie? Op zich verlichtte het wel wat de neuropathie, maar niet veel beter dan de gewoonlijke middelen.
Mijn zwager heeft heeft middel toevallig (kwam ik later
pas achter) ook gebruikt en werd er doodziek van.

dave zei op

ik slik nu ongeveer 2 maanden lyrica (450 mg per dag), omdat ik INA(idiopathische neuralgische amyotrofie) heb, aandoening die bij ongeveer 500 mensen voorkomt per jaar. In het begin werd ik er een beetje misselijk van, maar dat ging snel over. Voor de rest heb ik nergens last van. Ik heb wel het gevoel dat het helpt, want de hevige pijn is weg.

dave zei op

ik slik nu ongeveer 2 maanden lyrica (450 mg per dag), omdat ik INA(idiopathische neuralgische amyotrofie) heb, aandoening die bij ongeveer 500 mensen voorkomt per jaar. In het begin werd ik er een beetje misselijk van, maar dat ging snel over. Voor de rest heb ik nergens last van. Ik heb wel het gevoel dat het helpt, want de hevige pijn is weg.

Elske zei op

Sinds 1 week slik ik Lyrica 2x75 mgr. voor neuropatische pijnen ten gevolgen van MS. De eerste dagen voelde mijn benen een stuk beter maar na 5 dagen toch weer meer pijn. Nu begrijp ik dat er een inwerktijd nodig is voordat het goed werkt dus ga ik er maar mee door. Wel heb ik nu heel vaak een erg rode kleur wat 's avonds als ik vermoeider ben nog erger is. Herkent iemand dit en is dat blijvend?

anneliesglasbergen@hotmail.com zei op

ook ik heb zins kort liryca ik had erge zenuwepijnen in mijn hooft en nek
pijnpoli hielp niet na 4 prikken in me nek te hebben gehad
nu heb ik het gevoel dat lyrica me helpt de scherpe pijn is er wat van af
maar ik gebruik het ook pas 4 dagen
ik ben ook dronken er van maar neem het op de koop toe verder moet ik afwachten wat het medicijn doet

Wiljan zei op

Beste Andre,
Fijn dat Lyrica zo goed aanslaat bij jou. Je ziet maar weer dat geen persoon gelijk is. Ik zelf ben ook altijd aan het werk gebleven ondanks de neuropathie.
Bij mij werkt de Lyrica wel enigszins maar niet wat ik er van had verwacht. Maar ik zeg maar zo, beter wat dan niets.
Zijn er veranderingen of ten goede of ten kwade, dan hoor ik dat graag via deze sit.
Groeten,
Wiljan

andre zei op

na 4 operaties aan de vaten in mijn been had ik na de laatste operatie heel veel last van neuropatischepijnen. in de voet van dat been.
lopen op speldekussens, net of je *** onder je voet hebt. elcktro shokken in je voet. net of je voet in brand staat, echt heel veel pijn. en kan zo goed als niet lopen ,maandag van de neuroloog een recept gehad voor lyrica
maandag heb ik hier rond zitten lezen en dacht zal ik het wel gaan gebruiken al die negatieve berichten waren niet mis.
na toch even met de neuroloog overlegt te hebben toch maandag maar begonnen.
en ik kan je zeggen ik neem nu 1 pil van 75 mg en ik liep dinsdag fluitend op mijn werk rond en vandaag weer.
volgende week gaan we 2 pillen nemen. en dan hoop ik dat het voor mij genoeg is. van bijwerkingen tot nu toe geen last. maar ik slik het nu voor de derde dag. dus kan nog komen ( maar hoeft dus niet).
voor mij is het een wonder .... heb al zoveel geslikt dat geen baat had. en nu dit... een verademing. de pijn is zeker 70% afgenomen. wat ik nu heb valt mee te leven.
ik ben wel al die tijd gewoon aan het werk gebleven. want ik denk maar zo, thuis op de bank heb ik nog meer pijn als dat ik mijn werk doe. dan heb ik iets te doen om mijn gedachten te verzetten. ik werk op kantoor maar maak wel weken van 60 uur.
dus eindelijk eens een positieve reactie.
mensen hoe het mij vergaat ik hou jullie op de hoogte
groeten
een blijde andre

josette zei op

ik ben zeker 10 kilo bijgek0men van de lyrica watkun je hieraan doen? DE NEUROTISCHE PIJNEN ZIJN EEN STUK MINDER GEWORDEN, MAAR IK OVERWEEG TOCH OM TE STOPPEN. WEET IEMAND SOMS EEN ANDER MIDDEL TEGEN DEZE PIJNEN?

Marijke. zei op

Hoi allemaal,

Over een paar weken ga ik de Lyrica afbouwen en starten met Amitriptyline.
De Lyrica helpt goed maar ik ben er ontzettend dik van geworden, dus heb ik, in overleg met de arts, besloten om iets anders te proberen.

Heeft iemand ervaring met het slikken van Amitriptyline?

Ik heb mezelf voorgesteld op deze topic, op 10 augustus.

Groetjes van mij,
Marijke.

Wiljan zei op

Beste Liesbet,
Ik kan zeggen dat ik wel van de meeste bijwerkingen af ben en het gaat verder redelijk met de pijn. Ik zit nog steeds op 4 x 75 mg per dag, dus dat is 300 mg, terwijl jij nu op 600 mg per dag zit. Mijn neuroloog zegt wanneer 300 mg niet helpt dan meer ook niet, maar dat zal per geval verschillend zijn denk ik.
Verder, de pijn zit bij mij hoofdzakelijk in de benen en dan gebruik ik naast de Lyrica ook wel een TENS apparaat. Dat helpt bij mij goed, maar het is wel wat een gedoe, er mee werken gaat moeilijk, maar wel 's avonds wanneer je veel zit. Ik weet niet of een TENS apparaat ook helpt bij pijn in de armen en handen, ik meende van wel.
Groeten, Wiljan

Hester zei op

Hallo allemaal,
sinds twee weken slik ik lyrica om de zenuwpijn in mijn rechterhand te bestrijden. Om de bijwerkingen te beperken ben ik begonnen met 1 tablet van 75 mg per dag de eerste week. In week twee is dat verhoogd naar 2 tabletten en nu in week 3 slik ik drie tabletten. Heb tot nu toe nog weinig last van bijwerkingen, af en toe wat duizelig en praat soms met een dubbele tong. In de bijsluiter staat dat autorijden niet mag tot duidelijk is of het geneesmiddel het vermogen om te rijden beinvloedt. Wanneer is dit duidelijk? Heeft iemand hier ervaringen mee? Ik hoor ze graag!!

stef zei op

Ben 22Febr.jl.geopereerd aan mijn nekwervels (laminectomie-cervicale stenose )
Ben voor die tijd ook in behandeling geweest in een pijnpolie iv.m.een ernstige whip-lash.
Na de operatie veel last met lopen (wankel gevoel en veel pijn in beide benen)
Na mijn l;aatste bezoek aan de pijnpolie schreef de behandelende anasthesist LYRICA 75 voor.
Ben ermee begonnen (sedert 2 dagen ) en loop nu nog slechter dan voorheen!
Krijg binnenkort nog een behandeling in de pijnpolie.
Heeft iemand ervaring met dit medicijn voor hetzelfde ongemak als ik?
Groetjes: Stef

Birdie zei op

Ik heb zeven weken lyrica gebruikt tegen de pijn en kramp in mijn voeten. Helaas heb ik er geen baat bij gehad en werd 's nachts wakker van de brandende pijn in mijn voeten. Ik gebruikte 's avonds 150 mg en 's morgens 75 mg.
In overleg met de neuroloog ben ik gestopt en gebruik nu 's avond weer tryptizol 50 mg.

conny zei op


morfine achtige preperaten en morfine werken NIET tegen zenuwpijn

Liesbet zei op

Hoi allemaal,

Ik vind het belangrijk dat er zeer verschillende verhalen op zo'n forum komen. En niet enkel de extremere, omdat mensen met zo'n verhaal nu eenmaal vaker een uitlaatklep zoeken. Het is belangrijk dat als je informatie zoekt dat je een zo gebalanceerd mogelijk beeld krijgt. Vandaar mijn verhaal, ook al heb ik dus geen succes- of horror story te vertellen.

Na vele jaren van gemene pijn in mijn handen en overgevoeligheid voor aanraking van mijn handpalmen ben ik bij een pijnkliniek terecht gekomen. Mijn arts heeft mij Lyrica voorgeschreven, nadat diverse stellate ganglion blokkades niets hielpen.

Ik ben gestart met 2x 75 mg per dag. Na 4-5 dagen was ik van de lichte bijwerkingen (duizeligheid, suf, e.d.) af. Na 6 weken had ik weer een consult en vertelde ik dat ik nauwelijks merkbare resultaten had. De dosis werd toen verhoogd naar 2x 150 mg per dag. Hetzelfde verhaal met de bijwerkingen en helaas ook weer met de gewenste effecten. Doet het nou wel wat of niet? Tja ik voel me beter dan een jaar geleden, maar ook dan vorige maand? Je kent het wellicht?! In ieder geval ben ik vandaag op 2x 300mg per dag gezet. Wat dat gaat doen moet nog blijken.

In ieder geval heb ik erg weinig last van bijwerkingen en zijn die ook vrij vlot voorbij. Nou nog een positief effect en dan wordt ik er echt blij van!

groetjes, Liesbet

Wiljan zei op

Beste Joseph, jammer dat de middelen niet helpen, bij mij is het net zo. Ik heb ook al eens Rivotril geprobeerd; ik geloof dat hielp evengoed als Lyrica. Zal het bij het eerstvolgende bezoek aan de neuroloog maar eens ter sprake brengen.

joseph zei op

hallo Wiljan
ik heb eerst 5 mnd neurotin geslikt en toen 5 mnd lyrica. de verwachtingen waren jammer niet zo als ik verwacht had. daarom bleef er voor mij niets anders op dan de morfine pleisters te gaan proberen. ben aan afbouwen en weet de laatste dagen niet waar ik het moet zoeken van de pijn. dus ze werkten wel voor de pijn maar niet voldoende voor mij.en de bijwerkingen waren ook niet echt prettig. nu vanmorgen met de morfine begonnen en dat is nog afwachten . succes.

Wiljan zei op

Hallo Joseph. Hoeveel Lyrica gebruikte je en hoelang al?
Dat je nu afbouwt betekent dus dat het middel niet aan de verwachtingen heeft voldaan?

joseph zei op

hallo allemaal
ik ben nu 7 dagen aan het afbouwen met lirica.
en het gaat heel goed de pijn is wel heftiger maar ik zelf ben al een ander mens. niet zo afwezig . slaap wel heel slecht en onrustig. over enkele dagen begin ik met morfine pleisters.laat nog iets van me horen.allemaal heel erg veel succes.
joseph.

Nelleke zei op

ik heb twee operaties aan mijn rug gehad.
2x hernia en een plif geplaatst.
Leek allemaal goed te gaan. Maar heb nu erg onrustige benen. Ben al vele keren bij de pijnpolii geweest. Ik bleef steeds pijn houden. Maar de pijnpo;i helpt maar even. Ik heb van de laatste behandeling kramp over gehouden in mijn been. En dit vooral s-nachts. Ik ben weer begonnen met lyrica,maar zie tegen de bijwerkingen erg op.Ik ben eigenlijk een beetje ten einde raad en weet niet meer wat ik moet.Slaap heel slecht.

Ge zei op

Krijgen jullie Lyrica vergoed

B.v.d

Anneke zei op

Hallo Allemaal .Zie 5-12 05. Daarna heb ik er 75 mg lyrica bij gekregen en oxinorm 5mg 3x dg. Ik slaap weer goed .en heb geen bijwerkingen Zelden nog last van dat branden of pijn.Af en toe een beetje maar dat is te doen.De lyrica word vergoed door de agis . Ik geloof wel dat het dan door een specialist of pijnpoly arts voorgeschreven moet worden.Maar dat kan inmiddel veranderd zijnzodat ook de huisarts het kan voorschrijven.Ik zou beslist niet zonder willen . Veel succes en sterkte allemaal . groetjes Anneke

Hester zei op

Hallo,

slik nu een aantal maanden lyrica en heb er erg veel baat bij. De dosis is erg langzaam opgebouwd om de kans op bijwerkingen tot een minimum te beperken. Ik heb in het begin last gehad van duizelingen en heb nu sinds de laaste dosisverhoging last van praten met een dubbele tong en ik heb last met concentreren. Hoewel de bijwerkingen best aanwezig zijn en voor beperkingen zorgen, wegen ze niet op tegen de vermindering van de pijn. Volgens mijn arts kunnen de bijwerkingen nog minder worden naarmate lyrica langer geslikt wordt. Dat hoop ik dan maar! Lyrica wordt bij mij voorgeschreven door mijn revalidatiearts en wordt vergoed.

groetjes Hester

butterfly zei op

hallo allemaal
ik heb hmsn1 en heb lyrica voorgeschreven gekregen van de huisarts ook ik had verschrikkelijke bijwerkingen ,duizelig en zo stoned als een garnaal,ik liep overal tegen aan en kon niet normaal fietsen
nu na ruim 3maanden ben ik van de bijwerkingen af en ook van de pijn
ik ben er erg blij mee
groeten

Margo zei op

Wat was ik blij toen ik welliswaar per ongeluk op deze site terecht kwam.Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die bijwerkingen ondervind.Na 2 hernia operaties bleef ik last houden van mijn rug en ernstige pijn in mijn been.Wat mijn leven op zijn kop heeft gezet aangezien ik niet meer kan functioneren als voorheen.Ben met pijnbestrijding bezig geweest in 3 verschillende ziekenhuizen pijn blokkades maar helaas heb nu op papier gekregen dat ze niets meer voor me kunnen doen.Na ongeveer 3 jaar neurontin gebruikt te hebben waarvan de werkzaamheid sterk was afgenomen ben ik een jaar gelden op advies van mijn revalidatie arts Lyrica 600 mg per dag gaan gebruiken en 1 a 2 tabletten Amytripteline.Het helpt wel wat maar echt tevreden ben ik niet maar helaas ik zal het hiermee moetendoen.Bijwerkingen waarvan ik last heb droge mond ,concentratie problemen en een afwezig gevoel het niet met beide benen op de grond staan en de laatste tijd ook last van krampen gehad maar dat is gelukkig weer wat verminderd.En Sjon wat betreft sex ik denk dat het ook van invloed is op dat gevoel.Het vervelende van de bijwerkingen vind ik dat het niet is overgegaan na een zogenaamde inwerk periode .Maar die pech kun je maar hebben.

Cynthia zei op

gebruik sinds 2 weken Lyrica in combinatie met amitriptyline,voor mijn rheuma.
Moest van de arts in erasmus mc opbouwen van 1 naar 2.
Heb dat gister avond gedaan en heb nog steeds last van de bijwerkingen. Duizelig en dubbel zien, vooel mezelf ook heel licht bij het lopen.
Graag een reactie.

Hester zei op

Hallo allemaal,

ik slik nu al een tijdje 5x 75 mg per dag en heb er veel baat bij. Ik heb aanzienlijk minder pijn, maar heb wel last van een aantal bijwerkingen. Ik kan me moeilijk concentreren, weet soms niet meer waar ik nou mee bezig was en heb moeite met praten (dubbele tong, ik lijk wel dronken!). Nu heb ik de laatste paar weken enorme last van obstipatie gekregen. Hebben meer mensen hier last van? En heeft er iemand misschien een hele goede tip om dit te verhelpen of te beperken? Ik drink al drie liter water op een dag, eet veel fruit (pruimen) en eet alleen volkoren produkten! Graag een reactie!

ps Cynthia, bij mij zijn de duizelingen na een week of twee overgegaan. Zoals je hier boven hebt kunnen lezen heb ik nog wel last van andere bijwerkingen, maar volgens mijn arts kunnen bijwerkingen steeds minder worden naarmate je lyrica langer slikt. Nog even volhouden dus, sterkte!

ine zei op

ik gebruik nu 3x75mg per dag kan mij iemand vertellen of ik auto mag rijden met die medicijnen de bijwerkingen zijn veel minder geworden in het begin was dat heel erg na 4weken n stuk minder ik moet volgende week weer gaan werken ik ben benieuwd hoe dat gaat ik ben wel erg vergeetachtig

Leon zei op

hallo,
Ik gebruik Lyrica ongeveer 3-4 maanden (2x75mg) en sindsdien is de branderige pijn drastisch verminderd. Ook ik had last van bijwerkingen zoals concentratie problemen,duizeligheid , misselijkheid , huiduitslag, moe een hele waslijst vol. Zelfs op dit moment heb ik huiduitslag rondom mijn mond. Maar als je alles bijelkaar optelt is Lyrica zeker de moeite waard .

Gelukkig wen je eraan na een tijdje en wordt het steeds minder . Ik ga aankomend schooljaar weer naar school en probeer het beste ervan te maken .

miek zei op

Ge je krijgt de lyrica vergoed als ze de eerste keer

door de specialist worden voorgeschreven , voor

herhaling kun je terecht bij je huis arts.

Ik slik 600 mg lyrica , en 900 mg neurontin'


dan als het nog niet te harden is paracetamol

met codeine 20 ,dat is voor de dag , voor de nacht

2x 500mg paracetamol , 10 mg diacepam , en een

zetpil diclofenac . maar ik heb ook veel

bijwe.rkingen .

maar heb geen andere keuze , anders is de pijn

niet te harden . Allemaal veel sterkte.

eefje zei op

Hallo, dit ziijn wel erg veel medicijnen Miek, jeetje ik moet er niet aan denken.
Mijn vraag is ,ik slik nu een week lyrica,2xdaags75mg,het helpt echt,ik heb een niet te traceren aangezichtspijn, m'n hoofd stond continu in de brand,maar de bijwerkingen die ik heb is ook dat dronken gevoel,is er iemand die kan vertellen of dat in de loop van de tijd ook minder wordt.
Ik slaap wel veel beter en dat is weer een pre.
Vr gr, Eefje.

ine zei op

hoi eefje dat dronken gevoel word een heel stuk minder als je het een tijdje gebruikt ik zelf slik 5x75mg in het gegin 3xdaags dit is meer geworden toen ik weer ben gaan werken dat viel dus echt tegen ik heb het nodig voor mijn been ik krijg als het goed is werk waar ik bij kan zitten. vr groeten ine

eefje zei op

Dank je voor je reactie Ine.
ik moet het nu ook gaan verhogen naar1 smorgens en sávonds 2x75 mg.
De pijn begint weer terug te komen, maar om de bijwerkingen te beperken is het beter laag te beginnen en dan langzaam aan op te bouwen, zo vertelde de neuroloog me.
Hoop echt dat deze afschuwelijke pijn hier mee geremd wordt, nog beter verdwijnt.
We wachten maar af.
Gr Eefje.

Joseph zei op

hallo allemaal

Ik ben blij dat ik deze site heb gevonden . Heb via de pijnpolie medicijnen gekregen.Van af mrt 06 slikte ik neurotin. dit hielp niets. nu 2x 300mg Lyrica en zaldiar .veel bijwerkingen maar ook wel resultaat bij de hevige pijn, die ik over heb gehouden na een gemene val.Ben 46 jaar en wil net als iederander leuke dingen kunnen doen zonder pijn . Ik lees veel over de bijwerkingen slik ze nu ong 3 wk en loop rond of ik de heledag dronken ben, droge mond , rode ogen
pijn in mond en druk op kaak en oren heel erg vergeetachtig. Kan iemand mij vertellen hoe het verder gaat , en gaan deze bijwerkingen weg of zijn er waar je lang last van blijft houden.Laat het mij weten , Want dit natuurlijk ook niet alles zo.Groetjes en iedereen veel sterkte.

david zei op

Ik heb nu na 5 weken lyrica gebruik plots afhangende oogleden. Daardoor ziek ik erg slecht. Ik krijg ze niet omhoog, behalve door m'n voorhoof te fronsen. Nu vraag ik me af of dit door Lyrica komt. Heeft nog iemand dit? Voor de rest ben ik wel blij met dit middel.

david zei op

iemand vroeg hoe dat Lyrica werkt: het werkt door een 'boodschapper' in de hersenen te blokkeren, daardoor voel je minder pijn.

annie voor joseph zei op

wees maar gerust hoor
de bijwerkingen gaan echt over
ik slik het nu 4 maanden en heb nergens geen last meer van
gewoon volhouden hoor

Joseph zei op

hallo , dank je wel annie voor je reactie. verder wacht ik het maar af hoe het gaat.bedankt. Joseph

Jessica zei op

Hoi Marijke, ik heb INA en ik gebruik momenteel ook amytriptiline. Ik zelf heb er best wel baat bij alleen heb ik wel veel last van ontwenningsverschijnselen met het afbouwen. Maar dat kan ook aan de tramadol liggen... Succes!!

Petra voor Joseph zei op

de heledag dronken ben, droge mond , rode ogen
pijn in mond en druk op kaak en oren heel erg vergeetachtig
-----------------------------------------------------------
Dit schreef jij als bijwerkingen, ik heb ze sinds gisteren dus nog maar net, 2x75 de startdosis, en die druk op mijn oren is herkenbaar (had het al in mindere maten, maar is nu wel dubbel)... ook het duizelig lamme gevoel, droge ogen en mond.

Mocht er een bijwerking zijn die niet voorkomt in de bijsluiter was me gevraagd of je dat meld aan de apotheek, omdat dit middel nog betrekkelijk nieuw is.
Dat geld voor iedereen dus even melden.

Ook ik ben benieuwd hoe lang het duurt eer de bijwerkingen verdwijnen en of ze verdwijnen.

Het helpt wel tegen de pijn, zeker weten!

Marijke voor Jessica zei op

Dank je wel voor je reactie.

Ik heb uiteindelijk besloten om het medicijn niet te gaan slikken.
Ik heb de Lyrica afgebouwd en gebruik op het moment niets.
Ik hoop eigenlijk dat ik het voorlopig zonder pijnstiller kan stellen en...so far, so good!

Groetjes van mij,
Marijke.

Jessica zei op

Dat is misschien wel een verstandige beslissing. Als het achteraf niet goed gaat kun je het altijd nog proberen,toch? Heel veel succes ermee!
Groetjes Jessica!

joseph zei op

hallo , ik slik nu liryca 2 weken en weet niet wat mij overkomt de pijn is voor 70% weg heerlijk.de
b ijwerkingen worden al minder maar zijn nog niet weg.
veel succes allemaal.
joseph

paul zei op

hallo ik heb hmsn type v en ben 43 jaar ik ben vanaf vandaag begonnen met lyrica 75 mg de eerste week een capsule per dag en vanaf de tweede week 2 x daags 1 capsule en de derde week krijg ik telefonisch contackt met mijn revalidatiearts hoe het gaat en hoe verder heb vooral s'nacht heel veel last van beenkramp
vele groeten paul

miek zei op

ik gebruik nu 5 maanden lyrica 600 mg .
maar de droge mond is nog steeds ,
en heel erg vergeetachtig , de pijn is met
dagen minder , maar ik heb ondanks alle
medicijnen nog erg veel pijn.
maar ik hou toch nog even vol .
allemaal veel sterkte.

david zei op

Ik slik al 2 maanden lyrica 150mg 2 maal daags. alles goed tot eergisteren. plots krijg ik problemen met m'n spraak (nogal zwaar) en een trillende mond als ik lach. ik kreeg ook terug de klappertanden die ik had bij de start van m'n behandeling. kun je nu na 2 maanden plots nieuwe bewerkingen krijgen die je niet eerder had? ik snap het niet goed maar de bijwerkingen staan wel op de bijsluiter. ik kreeg ook plots een enorme speekselproductie.

annie voor joseph zei op

fijn dat je er mee geholpen bent lecven met minder pijn is geweldig en de bijwerkingen gaan ook nog weg hoor
groeten

joseph voor miek zei op

hallo miek ook ik heb deze bijwerkingen precies zoals jij ze beschrijft. hoop ook dat deze minder worden. de pijn is bij mij ook erg verschillend veel succes. joseph

joseph zei op

hallo ben vandaag in acad .zh. geweest en zal deze medicijnen lang of voortaan moeten slikken . hoe is jullie ervaring met het toenemen van je gewicht bij het langdurige gebruik van deze medicijnen . blijkt erg verschillend te zijn. wie heeft er ervaring mee en kan of wil mij er over inlichten . alvast bedankt en iedereen veel succes. joseph.

vito zei op

Ik slik nu bijna een jaar lyrica tegen aangezichtspijn, na eerst neurotin te hebben geslikt ben ik de eerste die lyrica ben gaan slikke drie keer daags 375 gr mocht eigenlijk 300 maar dat hielp niet dus nu 375 pijn blijft soms 4 maanden weg teminste houdbaar maar de pijn was van de week weer vreselijk, nu heb ik gelezen dat het beste 2 keer per dag kan innemen dus nu heb ik hier de hoop op uitgebracht kwa bijwerking heb ik nergens last van alleen scheur wel uit mijn broeken en ik wuist dus niet dat je er zwaarder van werd nu iedereen sterkte

annie zei op

ik ben ook al zo,n 5 kilo aangekomen in een paar maanden ,maar ja waar kies je voor ,wat extra gewicht of pijn

miek voor joseph zei op

ja Joseph ook ik ben vorige week naar het a.z.m. geweest , en kwam ook terug met medicijn recepten bij elkaar opgeteld voor 975 euro . maar wat ik heb van de lyrica is , als ik s'morgens niet begin met wat te eten , zou ik bijwijze van niks nodig hebben de hele dag. Maar ben ik aan het eten dan heb ik geen maat meer, dan eet ik maar door .Ik ben nu ongeveer 4 kg aangekomen , maar ik moet echt heel goed opletten , anders vliegen de kilo's eraan en dat is ook niet de bedoeling , en als de pijn dan maar draaglijk was had ik dat er wel voor over , maar met dagen is het echt niet om te harden , ondanks de hoge medicatie, en de hoooooooooge pijn grens . dit is wat ik even kwijt wilde . proberen positief te blijven denken , en als het nodig is flink te huilen mag ook sterkte voor allemaal .

joseph zei op

hallo ik wil even reageren op jullie berichtjes, wat ik heel lief en leuk vind. het is toch een probleem waar we allemaal mee vechten.het komt er zomaar graties bij , je maakt al zoveel mee en nu nog de extra kilo s is iets wat ik echt niet wil.ik beleef het net als miek ik ken de grens niet en ga door , dat had ik eerder nooit.ik voel me daarna erg rot.en als de pijn nu weg was , was het nog geheel anders denk ik. je hebt pijn wil er vanaf. de meeste personen die lyrica gaan nemen , meestal via een pijnpolie.hebben al een lange weg van pijn,vele artsen,enz gehad . en dan nu een pijnmedicatie met veel bijwerkingen . vooral bij mij vergeet achtig.( echt heel erg hoor)het is een nieuw medicatie waar ze niet alles van weten.ik moet door mijn ongeval al heel veel laten, maar als ik nu ook nog moet gaan lijnen wat ik nog nooit gehoeven heb begin ik toch te twijvelen of ik dit wel wil. dit is voor iedereen anders dat begrijp ik goed.allemaal heel veel succes joseph

Hester zei op

Hallo allemaal,

wat een ellende is het toch! De hele dag pijn.. Ik slik nu 5 maanden 5 x 75 gr. lyrica per dag en de scherpe randjes zijn nu van de pijn af. Ik heb goede dagen waarvan ik heel veel geniet, maar heb ook heel veel hele slechte dagen ertussen zitten. Ik twijfel of ik nog wel door moet gaan met lyrica, want de bijwerkingen bezorgen me veel last. Moeite met m'n spraak, kilo's erbij, totaal gebrek aan concentratie, vergeetachtigheid en duizelingen. Ook het niet kunnen autorijden vind ik een drama. Zoveel bijwerkingen wegen niet op tegen een beetje minder pijn. Doorgaan met lyrica of stoppen? Herkent iemand dit dilemma?

joseph voor hester zei op

je schrijft dat je nu 5x 75 lyrica per dag slikt , maar deze dosis kan nog omhoog tot 2x300 lyrica. en de bijwerkingen is niet niets nee, ik ben heel blij met deze site , zodat je via deze weg je ervaringen kunt wisselen. hou het nog even vol , en vraag of je de dosis mag verhogen. veel succes. joseph

Els zei op

Ik slik nu 3x daags 150mg tegen zenuwpijn, maar de pijn is zeker nog niet weg. Ongeveer 2 uur voor het weer innemen krijg ik verschrikkelijke pijn en vraag me regelmatig af hoelang ik dit nog volhou. De bijwerkingen zijn vervelend, maar de pijn is erger.

cor 50 zei op

Nu na een paar maanden lyrica geslikt te hebben 2 maal daags 150 mg ben ik het met de arts van de pijn poli over een gekomen om het aftegaan bouwen zodat ik misschien zonder de lyrica kan wand net wat vele van ons hebben de kilos komen er wel aan maar oh zo moeilijk om je gewicht hetzelfde te houden.En nu dus twee weken afbouwen van 150 mg naar 75 mg twee maal daags en dan maar zien of de pijn nog weg blijf anders moet er toch weer wat anders verzonnen worden het is en blijf maar puzzelen om als mens een dagje zonder pijn te zijn om maar over weken te zwijgen. Maar ik wens een ieder veel sterkte toe met vriendelijke groet van Cor

miek zei op

ook ik heb 600 mg lyrica geslikt , en daarbij nog 900 mg neurontin , de neurontin heb ik al afgebouwd , en nu de lyrica nog die heb ik nog 300 mg. maar te snel afbouwen is ook niet goed , dus volgende week wordt het 2 x 75 mg lyrica . Want de bijwerkingen waren bij mij zo erg , ik was een totaal ander iemand, en dat kon dan ook nog niks geven , maar als je even goed die gemene pijn hebt , heb ik besloten om alles is af te bouwen , en dan maar zien of het nog erger wordt. Maar mijn inziens kan het niet , al die bijwerkingen dat is ook niet om te hebben . allemaal veel sterkte .
En voor veel mensen zal het wel baat hebben .
"gelukkig ".

Petra zei op

Ik gebruik inmiddels de Lyrica vanaf begin september, en was gestart met 2x 75, heb het nu 3x 75, en de huisarts heeft me gewoon een grote hoeveelheid meegegeven op mijn vraag om op te bouwen.
Zelf dus nu op 3x daags, ik lig zoveel op bed dat ik niet toekom om meermalen daags te nemen...
Kan per dag ook bekijken 3 of 4x daags.
De bijwerkingen nemen wel wat af vind ik des te langer ik het gebruik, of de bijwerkingen wennen.
De duizeligheid is wel veel en veel minder als in het begin, de droge mond in bed is enorm...
Soms verkleven mijn lippen gewoon vast snachts.
En soms heb ik weer een week dat het meevalt.
Ik merk wel dat ik soms moeilijk op woorden kan komen en erg vergeetachtig ben.
Vermoeidheid is een groot punt, maar met HMSN en meer onder de leden is het logisch ook.

groetjes Petra

frans zei op

ik gebruik 3x75mg lyrica en 1x25mg amitrityline per dag,had ondragelijke pijn in mijn benen,in het begin van het gebruik was ik een totaal ander mens,vergeet achtig, ernstig vermoeit, voelde me als een zombie en dacht dit kompt niet meer goed,nu drie maanden later gaat het steeds beter en kan ik zeggen dat de pijn voor 90% is verminderd ik ga voorlopig gewoon door met het gebruik van lyrica en hoop het in de toekomst af te kunnen bouwen,het was in het begin wel doorbijten,maar achteraf zeer de moeite waard!

joseph zei op

hallo allemaal.ben ook weer op controle geweesten was 5 kg aangekomen en moet er nu plastabletten bij gaan nemen om dat lyrica het eigenschap heeft om vocht vast te houden , wie heeft hier nog meer last van. joseph

annie voor joseph zei op

hallo josefh
ik slik nu ongeveer 4 maanden lyrica en heb daar ook last van
iok ben ook al een aantal kilos aangekomen maar bij mij is het ook vocht
dat merk ik aan mijn voeten en benen ,zijn savonds helemaal dik
veel drinken zodat je het af kunt drijven
groeten

Rachel zei op

Hallo,
Ik heb een vraagje, weet iemand van jullie hoeveel
mg lyrica je mag slikken op 1 dag?
Ik heb 100 mg tramadol en 300 mg lyrica 's morgens en 's avonds hetzelfde. Ik heb namelijk nog last van die zenuwpijn. Ik moet binnenkort wel weer op controle, maar misschien weet iemand van jullie het.
Alvast bedankt.
Groetjes Rachel

paula zei op

ik zal dat maar aan je behandelende arts gaan vragen .
wat dat is denk per patient anders ,
staat er niks op je bijsluiter dan .

frans zei op

Ik ben ook in 3 maanden dat ik lyrica en amitriptyline gebruik 7 kilo aan gekomen,ik kan de hele dag de koelkast wel plunderen maar ik heb wel veel baad bij deze middelen,de bijwerkingen waren in het begin echt geen pretje,dat was voor voor mij echt doorbijten.

annie voor rachel zei op

de dosering ligt tussen de 150 en 600 mg per dag ,staat in de bijsluiter
maar de arts schrijft altijd de dosering voor je mag nooit zomaar je eigen dosering aanpassen
groeten annie

Petra zei op

Ik ben er niet van aangekomen, maar mijn situatie is wat gewicht ook niet zo te vergelijken met 'normaal'.
Nml; een jaar of vijf geleden woog ik 115 kilo meer, ik ben dus zo enorm veel afgevallen....
Van ooit 185 kg naar nu 70 kg!!!! Ik blijf mooi stabiel, weeg me regelmatig en blijf prima op gewicht.
Bij een lengte van 1m 78 is een gewicht van 70 kg prima gewoon.....

groetjes Petra

annie voor petra zei op

geweldig van je meid dat je zoveel bent afgevallen
is alleen maar goed ,want je sleept toch heel de dag je gewicht mee
petje af hoor

Petra W zei op

Ik gebruik sinds een paar dagen Lyrica, en de pijn is stukke minder. De bijwerkingen heb ik ook, maar even met minder pijn is ook wel lekker , even bij tanken.
Wat betreft sex, ik heb veel meer zin, en dat terwijl al die gevoelens weg waren.
Ik heb spierdystrofie in beide armen en benen.

annie voor petra zei op

fijn voor je petra
hopen dat het zo blijft

femke zei op

ook ik heb lyrica voorgeschreven gekregen,voor nek en rug pijnen(wihpe lash,carpale tunnel syndroom)bij mij hielp het wel maar na een week wilde ik toch stoppen ,ik bedoel wat voor invloed heeft het op al mijn andere organen,daar maak ik mij dan weer druk over.
Maar het gevolg was,dat ik de hele nacht klaar en klaar wakker bleef(echt de hele nacht).
Dus ik durf het nu helemaal niet meer "af en toe" te gebruiken,zoals ik van plan was ,eventjes een paar dagen zonder pijn,en dan weer stoppen,want dat gaat niet zo maar.heb ik bemerkt.
Ik lees hier op dit forum niks daar over.

frans zei op

Hoi Femke,het af en toe gebruiken van lyrica mag niet,dat was het andwoord dat ik kreeg van mijn neuroloog toen ik hem de vraag stelde of ik het alleen bij ernstige pijn kon gebruiken.
Het heeft tijd nodig voor het middel aanslaat,zo was het in iedergeval bij mij,in het begin heb ik nare bijwerkingen ondervonden,na ongeveer twee maanden waren deze zo goed als verdwenen en de pijn is met 90%afgenomen.
Ik gebruik 3x75mg lyrica en 1x25mg amitriptyline per dag.ik hoop dat ik het in de toekomst af kan bouwen.
Het medicijn werkt op de hersenen, ik kan me voorstellen dat het bij dan gebruiken, dan weer niet gebruiken het bovenste brein in de war raakt,
met misschien nadelige gevolgen.
Het was voor mij in het begin wel even doorbijten, maar voor mij in ieder geval zeker de moeite waard
Groetjes Frans.

eva zei op

ik heb al 20 keer een zenuwblokkade ondergaan in mijn rug.
Na de blokkade heb ik na 4 maanden alweer pijn in rug en been.Zou Lyrica een oplossing zijn voor mij?
Bij felle pijn gebruik ik 3 maal daags tramadol 100mgr.en de pijn gaat dan zelfs niet weg, ook met mijn tensapparaat erbij blijft de pijn de kop op steken.
Mijn behandelde arts heeft nog nooit gesproken over het medicijn Lyrica.Kan mijn huisarts dit ook voorschrijven?

rachel zei op

Hallo Eva,
Dit kan je huisarts voorschrijven maar dan krijg je het niet vergoed. Tenminste dat zei mijn huisarts. Ben naar de neuroloog gegaan en die schreef het toen voor.
Deze pillen zijn namelijk KEI DUUR. Maar ja, welke "goede" medicijnen zijn dat niet.
Dus ik denk dat je beter naar de neuroloog kunt bellen.

Groetjes Rachel

frans zei op

HoiEva,
Ik kan je verzekeren dat lyrica door de huisarts voorgescheven kan worden en het 100% wordt vergoed,dit is zo sinds januari,voorheen werd het alleen vergoed als het door de specialist werd voorgeschreven,ik zou er zeker bij de huisarts opaandringen.
Zelf gebruik ik ook lyrica en heb er veel baad bij,wel moet je rekenen dat het in het begin vervelende bijwerkingen kan geven,maar dat is in dan even doorbijten,zo heb ik het tenminste ervaren.

groetjes Frans.

david27 zei op

Lyrica verzachtte wel goed m'n chronische blaaspijn. alleen moest ik het soms opbouwen tot 2 x 150 mg + 2 X 75mg per dag, dus 450 mg. dat ging in het begin goed maar na een tijd kreeg ik op die dosis sterke bijwerkingen (ik nam ook wel soms tramadol, altijd immuunrepressors en meestal still noct (slaappil).

Mijn oogleden begonnen af te hangen, m'n kaak te beven, soms moeilijke articulatie, speekselvloed en vooral overdag de hele tijd in slaapvallen waarbij ik dan in een nachtmerie terecht kwam. Ik ben voor een operatie met lyrica gestopt en die verschijnselen verdwenen. Dus het lag wel degelijk daar aan, hoewel de combinatie met andere medicijnen ook niet goed zal zijn. Zonder lyrica lukt het ook echt wel niet en ik hou me nu aan een dagdosis van 150 mg.

Hannah zei op

Hoi, ook ik gebruik sinds twee weken Lyrica en heb behoorlijk last van de bijwerkingen. De pijn is wel minder geworden (Diabetes en Gordelroos) maar lang nog niet helemaal weg. Zoals ik begrijp moet ik nog even geduld hebben en moet het medicijn nog aanslaan. Ik ben wel blij dat ik niet de enige ben en wens iedereen sterkte.

joseph zei op

hallo allemaal , wat een verschillende reacties over het medicijn lyrica. ik slik lyrica sinds aug. en ga er in jan mee stoppen. na de feestdagen, omdat ik de bijwerkingen vervelend vind. de pijn klachten zijn wel minder maar niet voldoende om met lyrica door te gaan.ik hoor er niemand over praten maar bij mij zijn
de prikkelen voor zin in sex helemaal verdwenen.het blijkt ontzettend veel voor te komen , en als je de medicijnen voor een langere duur moet gaan gebruiken kan dit bij de klachten die je al allemaal hebt nog meer problemen gaan geven.ik ga nu in jan stoppen met lyrica en mag dan na ong 7dagen met morfine pleisters gaan beginnen. en dan maar afwachten hoe dit verder gaat. WIE HEEFT DIT PROBLEEM OOK. het is vervelend om er over te praten maar wel heel voornaam en belangrijk voor je zelf. wie dit ook ervaart graag reactie.
joseph

susanne zei op

ik lees hier onder dat veel mensen lyrica voor pijn hebben gekregen
zelf heb ik ze gekregen voor tintelingen dove gevoelens en trillingen
heeft iemand hier ook baat bij gehad

nina voor joseph zei op

hallo joseph
ik heb dat probleem ook
ik heb geen zin meer in sex ,ook het gevoel is veel minder
ik hoop echt dat het over gaat
ik slik van april lyrica

Hester voor Joseph zei op

Ha Joseph,

ook ik heb last van hetzelfde probleem! Het is al lastig voor mijn partner om met iemand samen te leven die continu pijn heeft, aangezien dit een grote stempel drukt op je humeur. Sinds ik lyrica gebruik is dat beetje sexdrive dat er nog was langzaam aan het verdwijnen met alle gevolgen van dien. Ik slik lyrica nu bijna een jaar, maar ik ga er in februari ook mee stoppen. Zodra mijn spiegeltherapie is afgelopen mag ik gaan afbouwen en hopelijk heeft de therapie voldoende geholpen en heb ik minder pijnstilling nodig.
Lyrica vermindert de pijn, maar alle bijwerkingen wegen bij mij niet op tegen de voordelen.

succes met alles! groetjes Hester

Cor 50 zei op

Hallo allemaal weer even een berichtje van mijn kant uit.Ik ben na een paar weken gestopt met de lyrica de arts vond dat het toch niet was wat ik nodig had en ik ben nu over gestapt op BACOFEN ALPPHARMA en voel me daar wel lekkerder bij de pijn is nu goed te onderdruken dus ik mag hopen dat het nu even zo blijf misschien dat er meer zijn hier wie het middel wel al slikken maar het helpt mij wel. Groetjes van mij Cor

Wiljan zei op

Heb de diagnose: Polyneuropathie.
Veel last van pijn in beide benen. Is er iemand die ook polyneuropathie heeft en baat heeft met Lyrica als medicijn?

miek zei op

ook ik heb polyneuropathie met verschrikkelijke pijn
dag en nacht , heb ongeveer 8 maanden lyrica geslikt
maar dat hele kleine beetje baat wat ik daar bij had
woog niet op tegen de bijwerkingen . Ik had met eten totaal geen gevoel waneer ik genoeg had, dubbel zien , totaal geen gevoel ,"sex "... s 'morgens heel depressief wat ik mijn hele leven niet heb gekent
kon moeilijk zinnen formuleren , erg vergeetachtig
bij het minste wat zich voor deed in huilen uitbarsten .
Gewoon te veel om op te noemen.Ik ben blij dat ik het geprobeert heb, omdat mijn neurologe maar steeds
zei .........er is geen medicijn voor jouw ziekte .......maar als je 24 uur pijn hebt ,, en al 5 jaar lang wil je toch alles uitproberen . Iedereen een fijne jaarwisseling , en voor het nieuwe jaar wat minder pijn ,,al is het maar een beetje ,,,,,,,,,sterkte allemaal

Wiljan zei op

Beste Miek,
Ik gebruik nu ook Lyrica, maar heb niet veel last van bijwerkingen (gelukkig).
Wel wat duf in het hoofd, hopelijk gaat dat weer over. Dat Lyrica nu direct helpt kan ik niet zeggen, ik gebruik 4 x 75 mg per dag. Ik weet niet hoeveel jij gebruikte. Mijn neuroloog heeft gezegd dat ik tot 4 x 75 mg kon gaan, meer was niet nodig, want als 4 x niet hielp dan 5 of meer ook niet.
Gebruik je nu helemaal niets?
Heeft de polyneuropathie bij jou een bepaalde oorzaak? Diabetes of zo??
Bij mij is dat niet het geval wel in het verleden vitamine B12 gebrek gehad, daar krijg ik nu injecties voor.

miek zei op

Hoy wiljan
Ik gebruikte 600 mg lyrica per dag, dat is de hoogste dosering...maar daarbij had ik ook nog 900 mg neurontin geslikt , wat voordat ik lyrica slikte 18oo mg was , op advies van mijn neurologe . Maar nu ik geen lyrica meer slik , gebruik ik weer1800 mg neurontin ,
en dan paracetamol codeine 20 , dat is van dag tot dag verschillend , er zijn dagen bij dat het 2 x500mg
is ,maar ook wel dagen 3 x daags . En voor de nacht
diazepam , en enkele glazen rode wijn , ik slaap ook heel slecht , want zit meer als de helft van de nacht op ,vanwege de pijn , ondanks alle medicijnen , maar slik ik minder dan is het helemaal niet om uit te houden
Ik heb polyneuropatie op basis van nonsystemische vaculitus . Heb je nog meer vragen kun je me ook mailen M.keijsers@wanadoo.nl
Allen veel sterkte voor het nieuwe jaar .

andre zei op

even een update
ik zit nu op 2 pillen per dag van 75 mg.
s`morgens om 7 uur 1
en s`avonds om 7 uur 1
ik heb werkelijk helemaal geen bijwerkingen, helemaal niets tot nog toe.
de werking was de eerste dagen beter als dat het nu is.
het brandende gevoel blijft nagenoeg weg. pijn is een stuk minder. maar het op een speldenkussenlopen is er nog steeds en daardoor kan ik niet goed lopen.
of ik mijn pillen ga verhogen weet ik nog niet.
binnenkort word ik geopereerd en dat wil ik eigenlijk eerst afwachten, want daar heb ik ook hoop op.
ik zou in ieder geval nooit naar 600 mg gaan. op zijn hoogst zou ik naar 4 pillen per dag gaan maar verder niet.
ik hou jullie verder op de hoogte
vriendelijke groet andre

Wiljan zei op

Beste mensen,
Zoals ik al eerder heb geschreven zit ik op 4 pillen van 75mg Lyrica per dag. Eerst had ik toch wel last van bijwerkingen, maar deze zijn nu eigenlijk voorbij.
De pijn is wel draaglijker geworden, maar over beslist niet. Om nog meer Lyrica te nemen doe ik eerst maar niet. Moet op 7 maart weer naar de neuroloog en dan maar eens horen wat die zegt.

eefje zei op

Hallo allemaal,
Ik heb al diverse keren geprobeerd de lyrica af te bouwen, slik allen sávonds75mg twee keer, en elke keer gaat het toch weer mis.
IK slik dit i.v.b met aangezichtspijn, maar zodra ik ga minderen gaat het toch weer mis.
Zijn er nog meer mensen met deze kwaal, ik zou het graag horen.
Groetjes Eefje.

Monique zei op

Ik slik Lyrica nu pas een paar dagen en ik moet
zeggen dat ik nogal geschrokken ben van de
reacties hier op het forum. De huisarts deed voorkomen dat de fibromyalgie met dit medicijn over zou zijn....als ik het zo lees, is dit dus helemaal niet te zeggen....gelukkig ben ik nu te slaperig om boos te worden....
Succes iedereen!! Groetjes Monique

Wiljan zei op

Beste Monique,

Even volhouden hoor; na één of twee dagen weet je beslist nog niet of de medicijnen helpen. Dan moet je toch enkele weken verder zijn.
Groetend, Wiljan.

joseph zei op

hallo hier ben ik weer terug . met de morfine ben ik nu aan het afbouwen want ik werd er zo ontzettend ziek van , ik kon ze gewoon niet verdragen , dus zit er niets anders op dan terug naar lyrica, die wel wat hielp voor de pijn maar niet voldoende, nu weer op bouwen naar 2x 300 mg / dag over dat opbouwen moet ik 3 weken over doen en het afbouwen van morfine ook , ga nu onder begeleiding van de pijnpolie met tens beginnen, het is weer alwachten wat dat gaat doen.laat nog van me horen
joseph

5jaar ondraaglijke pijn zei op

hallo allemaal
Er is geen enkel medicijn tegen zenuwpijn , de heren doktoren schrijven wel van alles voor , zijn ze weer even van je af. Ze zullen het niet slecht bedoelen, maar hier is anno 2007 nog niks voor gevonden .
Alles wat voorgeschreven wordt , heeft meer nadelen als voordelen , maar aangezien het zo 'n beestachtige pijn is ga je toch weer met een recept naar huis .
ik heb inmiddels 5 jaar hier ook mijn hoop op gevestigd gehad , maar weet nu dat er geen enkel medicijn hier voor bestaat.HELAAS.
Hopende dat er zo snel mogelijk toch iets wordt gevonden .ik wens jullie allen heel veel sterkte .

Fran zei op

Dag allemaal,ikzelf neem ook lyrica voor aangezichtspijnen sinds november 2OO6,Volledig verdwijnen doet de pijn niet,ik heb zelfs dagen dat het weer helse pijn doet,ik heb gelezen dat velen onder jullie bijgekomen zijn ikzelf ben nu 3kg verzwaard en heb een opgeblazen gevoel,kan dat van de lyrica zijn en als men ooit mag stoppen met lyrica zou mijn gewicht en de bijverschijnselen dan terug normaal worden?Groetjes,Fran.

eefje. zei op

Hoi Fran, ik zou als ik jou was nog even volhouden.
Weet niet hoe hoog de dosis is die je nu slikt, maar als het ook maar enigzins helpt voor je aangezichtspijn[klote pijn , om helemaal gek van te worden]moet je die paar kilo'tjes maar voor lief nemen.
Elke mindering van deze pijn is meegenomen.
Gr.Eefje

andre zei op

even weer een update
ik moet nog 3 weken wachten op mijn operatie
dus heb toch maar verhoogd naar 2 x 2 pillen van 75mg

en ik moet zeggen jah het verlicht toch echt wel hoor.
niet alle pijn is weg, maar het maakt het een stukje aangenamer.
en ik heb nog steeds niks geen bijwerkingen en zit nu dus op 4 pillen per dag.
en daar houd ik het bij. meer wil ik eigenlijk niet gaan slikken.
jullie horen nog van mij
andre

Jan zei op

Hallo,
weet iemand iets van afbouwen met Lyrica af?
weet iemand als je stopt met Lyrica hoe lang het nog door werkt?
Jan

Katie zei op

Hallo allemaal,

sinds twee dagen slik ik ook 2x per dag Lyrica. Ik loop als een zombie door het huis. Wankelend als een dronkeman, evenwichtsstoornissen, duizeligheid en wazig zien. MAAR!!! De messensteken in mijn benen zijn totaal verdwenen. Ik hoop toch zo dat dit alleen in het begin van de medicatie de gewenning is en dat ik het kan blijven slikken. Want na JAAAAREN..altijd pijn is dit een niet te verwoorden verlichting!

groetjes Katie

Antoinette zei op

hallo allemaal,

ik heb al een maand lang vreselijke pijnscheuten in de rechterkant van mijn gezicht. Ze centreren zich in mijn rechteroor en stralen uit naar mijn hoofd. De pijn is ondraaglijk geworden. Eindelijke zei mijn neuroloog (ik heb MS) dat dit Trigeminus Neuralgy is en hij heeft me lyrica voorgeschreven. Ik ben pas begonnen met 2xdaags 75 mg. Volgende week moet ik het verdubbelen. Ik voel me er niet erg prettig onder, watterig en net of ik niet van deze wereld ben.
En de pijn is niet over, tot nogtoe. Ik slik er valium bij en neem paracetamol zetpillen, van 1000 mg om de pijn te verlichten.

Ik vraag me af of dat draaierige gevoel overgaat en de pijn iets gaat afnemen want dit is niet leefbaar.
Herkent iemand die pijnscheuten in het oor en het hoofd? En is het waar dat je van lyrica je gewicht gaat toenemen? Dat hoop ik niet want ik ben pas 30 kilo overgewicht met veel moeite kwijtgeraakt.

Katie zei op

Ik zit in hetzelfde schuitje Antoinette. Alleen heb ik reuma-psoriasis en de onderste tussenwervelschijven kapot en hiervoor draag in continu een corset. Ik voel me ook niet meer op deze wereld. Ik rij geen auto en doe het heel voorzichtig aan. Zelfs binnenshuis loop ik met de stok. Wat betreft die gewichtstoename dat is zeker niet altijd het geval. Ik slik ernaast tramadol 3x 100 mg, Ibuprufen 3x 600mg en paracetemol 3x 500 mg dus de gevoelens wat betreft de medicatie zijn zeer herkenbaar. Ik wil toch doorzetten en hopen dat het na een paar dagen overgaat. Ik heb veel minder pijn en daar is het om te doen.
Heel veel sterkte
lieve groetjes Katie

Antoinette zei op

Hoi Katie, ik lees net je berichtje. Het geeft me hoop dat die lyrica toch misschien zijn werk gaat doen, als ik lees dat jij er baat bij hebt. Dat gevoel alsof je als een dronkenman door het huis wankelt is heel herkenbaar en ik zit pas op 2xdaags 75 mg. In de opbouwfase dus. Deze week moet ik het gaan verdubbelen.
Jij slikt anders ook nog de nodige andere pijnstillers erbij. Dus, met alleen die lyrica red je het ook al niet...
Ik las dat iemand schreef dat het een KLOTE PIJN is en dat is zeker waar. Ik heb al MS en een hartkwaal en jij die reuma-psorias; dat is niet niks. En nu dit nog erbij. Soms denk ik wel eens: is het niet genoeg geweest?

Eefje heeft oo veel last van aangezichtspijn, las ik.
Vreselijk hè, Eefje?

Antoinette zei op

Hoi Katie, ik lees net je berichtje. Het geeft me hoop dat die lyrica toch misschien zijn werk gaat doen, als ik lees dat jij er baat bij hebt. Dat gevoel alsof je als een dronkenman door het huis wankelt is heel herkenbaar en ik zit pas op 2xdaags 75 mg. In de opbouwfase dus. Deze week moet ik het gaan verdubbelen.
Jij slikt anders ook nog de nodige andere pijnstillers erbij. Dus, met alleen die lyrica red je het ook al niet...
Ik las dat iemand schreef dat het een KLOTE PIJN is en dat is zeker waar. Ik heb al MS en een hartkwaal en jij die reuma-psorias; dat is niet niks. En nu dit nog erbij. Soms denk ik wel eens: is het niet genoeg geweest?

Eefje heeft oo veel last van aangezichtspijn, las ik.
Vreselijk hè, Eefje?

Katie zei op

Hallo Antoinette,
i
k hoop echt dat het je ook gaat helpen. Ik zit ook op 2x 75mg maar gezien de bijwerkingen ga ik echt niet meer slikken. Ik moet over twee weken terug. Ik sprak een bevriende apotheker en die zei dat het hele normale verschijnselen zijn die meestal een week aanhouden. Er zijn mensen die er na die tijd nog last van hebben en dan wordt er meestal voor een ander middel gekozen. Ik ben afgelopen vrijdag begonnen, dus ik blijf het even proberen. Mijn pijn in de benen is aanzienlijk minder, maar ik weet niet welke keus ik maak als ik zo stoned als een garnaal blijf lopen en zonder die pijn of met pijn en gewoon Katie???Dat is ontzettend moeilijk.
Ik zal het moeten afwachten.

Ik wens je heel veel sterkte
lieve groetjes Katie

Wiljan zei op

Hallo Katie en Antoinette,
Ik gebruik 4 x 75 mg Lyrica(langzaam opgebouwd) en heb nu praktisch geen bijwerkingen. In het begin wel, maar die zijn langzamerhand verdwenen. De bijwerkingen kunnen dus bij jullie ook wel verdwijnen. Echter niet ieder mens is gelijk, dus zullen de medicijnen ook niet altijd hetzelfde werken.
Wat betreft de pijn, die zit bij mij in de benen; nu ik Lyrica gebruik is de pijn wel iets beter te verdragen, maar over is de pijn beslist niet. Wanneer de pijn te erg wordt, neem ik paracetamol met codeine (door de arts voorgeschreven).
Ik zou echt wel willen dat er iets wordt uitgevonden wat de pijn helemaal doet verdwijnen, maar dat is alleen maar hopen. De pijn heb ik al ruim 20 jaar!

Joke Polling zei op

mijn vriendin is een dag begonnen met lyrica,zij heeft aangezichtspijn.de pijn verminderde,wel veel bijverschijnselen.2e dag weer veel pijn en ook minder bijverschijnselen, herkent iemand dit

joke zei op

ik wil nog even toevoegen dat myn vriendin recent een kaakoperatie heeft ondergaan waardoor de aangezichtspijn getriggerd is en nog ondraaglijker is geworden.morfine deed niks en zij is nu begonnen met 300 lyrica, dat hielp dus dag 1 maar dag 2 is de pijn weer helemaal terug.herkent iemand dit?

andre zei op

hoi joke
ik herken wel dat de eerste dag het beste resulaat geeft en daarna zwakt het bij mij ook af. ook als je het opvoert is het de eerste keer een hele verbetering en daarna zwakt het af. bij mij tenminste.
ik heb helemaal geen bijverschijnselen gehad en nog steeds niet.
het geeft wel verlichting . maar ik heb nog steeds momenten dat het weinig doet.
maar neem genoegen met de goede momenten die ik nu wel heb.
verder als nu opvoeren doe ik niet zit nu op 2x 75 mg. en wil wel graag gewoon mijn werk blijven doen. dus hier laat ik het bij.
andre

san zei op

Ik kwam toevallig op dit forum.Ik heb al 30jaar aangezichtspijn en het wordt steeds ondraaglijker.Heeft iemand naast lyrica nog andere goede ervaring met andere medicijnen of een combinatie met lyrica.Slik nu een week lyrica en het voelt alsof ik niet meer op deze planeet leef

Katie zei op

Zo enthousiast als ik de eerste dagen was, ondanks de hevige bijwerkingen, zo stoned als een garnaal, (wel toepasselijk hier midden in het carnavalsgebeuren) zo sceptisch ben ik nu. De pijn in mijn rechterbeen is weer terug en best hevig en ik zie nog wazig al ben ik minder suf en duizelig... Ik slik het nu morgen 6 dagen... 2x75 mg.. Ik weet niet of ik ga voor een verhoging volgende week, ik kijk het even aan. Ik slik ernaast en dat kan ter verlichting: 3x100 mg tramadol, 3 x 60 mg ibuprufen en 3x 100 mg paracetemol codeinefosfaat... hiernaast snachts diazepam om rust in mijn benen te krijgen. Het is een hele cocktail en er hoort ook een maagbeschermer bij. Maar als ik ze niet slik kan ik de hele dag op bed blijven liggen en dat is geen kwaliteit van leven.

sterkte allemaal. En even doorzetten. Ik hoor vaak dat het pas na twee weken goed gaat werken. We moeten dus geduld hebben. Het is niet anders.

knuf Katie

Antoinette zei op

Hoi allemaal, morgen begin ik met de dubbele dosis lyrica. Dus, 2 maal daags 150 mg. De pijn is nog steeds ondraaglijk dus eerlijk gezegd zie ik er naar uit om de lyrica te verhogen. Ik hoop dat dit de pijn iets doet afzwakken want dit is geen leven, altijd die pijn en dan in je hoofd. Je wordt er knetterdol van.
Ik ben wel iets minder duizelig dan de eerste dagen maar ik weet niet hoe het gaat als ik verdubbel.
San schreef dat ze al 30 jaar aangezichtspijn heeft. Daar schrok ik wel erg van. Ik hoop dat het van voorbijgaande aard is maar dat zal wel een eutopie zijn want ik lees meermaals dat, als je dit eenmaal hebt, het blijft. Ik slik 4x per dag een valium 2,5 mg. en neem 3x per dag een 100 mg. paracetamol zetpil om de pijn aan te kunnen. Zonder dit gaat het helemaal niet. Mijn MS-verpleegkundige zei dat, als ik op de dubbele dosis zit, ik de overige medicatie waarschijnlijk niet meer nodig zou hebben en dat er niet meer bijverschijnselen zouden optreden. Ik hoop het echt maar twijfel er sterk aan. Wiljan heeft er al 20 jaar last van en hij neemt de dosis die ik vanaf morgen ga slikken. Het zal me benieuwen wat dit gaat doen. Het is zoals Katie al zei; we moeten gewoon even doorzetten en afwachten wat dit medicijn gaat doen. Desondanks blijft het een moeilijke keuze; leven met pijn zonder lyrica of de pijn iets afzwakken en de bijverschijnselen voor lief nemen. Moeilijk hoor. We willen allemaal een kwaliteit van leven maar het is ons niet allemaal gegund. Heeft iemand trouwens gemerkt of de pijn heviger wordt als er slechter weer op komst is?

Antoinette zei op

Even iets toevoegen. Ik neem een paracetamol zetpil van 1000 mg. Ik had 100 getikt.

Eefje zei op

Hallo allemaal, ik slik nog steeds 2x75 mg lyrica, sávonds voor ik na bed ga, dit voor m'n aangezichtspijn.
Heb al diverse keren het af proberen te bouwen, maar helaas, zodra ik ga minderen is het gelijk de volgende dag weer helemaal raak.
Het is eigenlijk nooit helemaal weg, maar als ik dus minder is het er weer helemaal.
Als ik het overdag slik ben ik echt nergens, sávonds geen last, slaap er ook nog eens goed op,meegenomen dus.
Voor mensen met aangezichtspijn, probeer dit medicijn uit op je eigen gevoel.
Veel sterkte met alle pijn die iedereen voelt,pijn kan eenzaam maken, maar ook verbroederen, zoek de juiste mensen die er voor open willen staan, het is jou lijf.
Groetjes Eefje

Eefje zei op

Hoi Antoinette, niet alle moed laten zakken hoor,
wat nu is kan over een tijdje weer heel anders zijn, maar ik begrijp je wel,probeer je zelf maar steeds op te peppen, als een ander het zegt heb ik steeds het gevoel van voel het zelf maar eens, maar het blijft moeilijk.
Gr Eefje.

joke zei op

voor antoinette,
Jij vroeg of er iemand was die meer last kreeg bij ander weer,ik spreek niet voor mijzelf he maar mijn vriendin heeft aangezichtspijn, zij voelt een dag
ervoor dat het bv gaat sneeuwen of erg waaien.Is er onder jullie misschien iemand die aangezichtspijn heeft en daarnaast inplantaten heeft laten plaatsten(niet voor het mooie,maar omdat haar kaken zo erg slonken),daardoor is de AP veeeeeeeeel heftiger geworden en zij is bang dat het blijvend is.In ieder geval heel veel sterkte voor allemaal.

antoinette zei op

Hoi EEFJE en JOKE,
Ik laat de moed niet zakken hoor maar het is nu wel ff moeilijk. Ik ben vandaag begonnen met de dubbele dosis, dus 2x75 mg vanmorgen. Ben helemaal niet meer van deze wereld en dat jaagt me wel een beetje schrik aan. Ik hoop niet dat dit zo blijft. Vanavond moet ik weer 2x75 mg. Ik heb de hele dag geslapen en dat komt natuurlijk doordat ik de dosis heb moeten verhogen. Nu heb ik een maand niet kunnen slapen van de pijn, dus ik vind het niet zo erg dat ik nu eindelijk wel even kan slapen, ook al is het overdag. De pijn is wel minder geworden met die dubbele dosis ofschoon ik het wel nog voel. Maar die erge steken zijn vandaag een beejt afgevlakt. Ik hoop dat dit aanslaat en zo blijft.
EEFJE, slik jij alleen die lyrica voor je gaat slapen?
En JOKE, dus dat is wel een herkenbaar fenomeen, pijn voelen als er weersverandering op komst is. Goed dat ik dat ook weer eens van een ander hoor. Ik heb inderdaad ook een implantaat in mijn gebit. Ik zie er erg tegen op om naar de tandarts te gaan omdat dat geklop en gehamer in mijn mond niet goed is, lijkt me, voor de TN. Bedankt voor jullie reacties. Ik heb er veel steun aan. groetjes, Antoinette.

Eefje zei op

Hoi Antoinette
Ik slik inderdaad alleen maar sávonds2x 75 mg.
Heb het ook s'morgens geprobeerd maar de bijwerkingen waren van dien aard dat ik dit niet meer doe.
Ik zelf heb een atypische trigeminus neuralgie, dit maakt dat je altijd een constante pijn in je hoofd hebt, in mijn geval de linkerkant, wat doortrekt naar je wang en neusvleugel en meestal begint bij de slaap en wenkbrauw,bij een typische trigeminus zijn vaak maar een of twee takken aangedaan, met heftige pijnscheuten, daar zijn wat meer behandelingen bij mogelijk, aldus de neurologe.
In ieder geval is het een rotpijn, ik hoop dat ze hier toch eens een oplossing voor vinden.
Iedereen veel sterkte.
Gr. Eefje

antoinette zei op

O Eefje, dat lijkt me helemaal vreselijk dat je constante pijn voelt. Ik vind deze pijnscheuten al niet om te harden. Weliswaar voel ik, tussen de pijnscheuten door, steeds die constant aanwezige zeurende pijn maar wat jij hebt lijkt me nu ook niet iets om vrolijk van te worden.
Ik slik nu de derde dag 2 maal daags 2x75mg. lyrica en ik heb de eerste nacht sinds 33 nachten goed geslapen en vandaag ook minder pijn gehad. Weliswaar red ik het niet zonder paracetamol tussendoor en een valium maar het is een hoopvol begin. Ik was vandaag ook niet zo wazig als de dagen ervoor. Ik denk dat mijn lichaam gaat wennen aan de lyrica. Ik hoop dat ik het met deze dosis (300 mg per dag) kan gaan redden want net zoals jij al zei: je wilt toch ook nog een klein beetje bij de pinken blijven en niet als een halve zombie door het leven gaan. Laten we hopen dat er iets gevonde wordt waardoor we verlost kunnen worden van deze rotpijn. Er is nu weliswaar verschillende soorten medicatie die we kunnen nemen maar het blijft toch altijd rotzooi. Ik ben nu bv in 2 weken tijd dat ik die lyrica slik al 1,5 kilo aangekomen en dat cind ik niet zo leuk. Heeft iemand anders ook deze ervaring en blijft dit zo? Blijf je aankomen of stopt het op een gegeven moment? En gaan die overtollige kilo's er weer vanaf als je stoppen kunt (of minderen) met die lyrica? In de bijsluiter stond al dat gewichtstoenamen een van de bijverschijnselen zijn.

miek zei op

ik heb tot 600mg opgebouwd ,heb het een half jaar geslikt . In het begin dacht ik nu is er eindelijk iets dat de pijn draaglijker wordt , maar dat was maar van korte duur . En dan de paracetamol met codeine, en diazapam er nog bij . Nee ik ben toch maar weer over gegaan op de neurontin, heeft ook wel bijwerkingen, maar geen deel tegen de lyrica . Maar er zijn mischien mensen die er wel blijvende baat bij hebben . Ik ben blij dat ik er vanaf ben , want ik was een heel ander iemand als dat ik in werkelijk heid was ,en de kilo's vlogen er maar aan, maar die zijn er nu naar drie maanden weer af........ allemaal veel sterkte

Katie zei op

Jeetje wat een ellende allemaal, allereerst iedereen heel veel sterkte!!!

Ik slik nu 6 dagen 2x 75 mg Lyrica. Een keer smorgens en daarna 's avonds. Helaas merk ik dat het middel de eerste vier, tot af en toe zes uur goed werkt maar het betekent wel dat ik tussendoor weer messen in mijn benen voel. De pijn is aanzienlijk gereduceerd, maar de tussenliggende periode is gewoon te lang. Toch ben ik nog niet de oude. De bijwerkingen worden minder, niet meer zo duizelig, geen evenwichtsverlies meer, maar helemaal over NEE! Het gevoel dat je toch niet helemaal JE van HET bent is er nog!! Hebben jullie ook die ervaring dat het middel slechts enkele uren werkt.
Ik ben benieuwd.

lieve gr. Katie

Wiljan zei op

Beste Katie,

Ik heb ook inderdaad het idee dat het middel maar een aantal uren werkt.
Ik gebruik nu 4 x 75 mg per dag als volgt verdeeld:
om ongeveer 8.00 uur, 12,30 uur, 17.00 uur en dan de laatste wanneer ik naar bed ga, zo ongeveer om 22.30 uur.
Van bijwerkingen heb ik niet zo veel last, hoewel ik niet wil ontkennen dat ze er zijn.
Een alternatief heb ik ook niet, dus ga nog maar even op deze voet door. Moet 7 maart weer naar de neuroloog, maar es horen wat die te vertellen heeft.

Antoinette zei op

Hoi Katie, Miek en Wiljan, het verhaal van jullie kon het mijne zijn. Ik slik nu de 6e dag 2x daags 75 mg lyrica en ofschoon de pijn iets afgezwakt is voel ik hem nog steeds mieren. Om die reden kan ik ook nog steeds niet zonder paracetamol en valium. De bijwerkingen zijn weliswaar minder geworden (duizelig enz) maar ook niet helemaal verdwenen. Mijn ms-verpleegkundige zei tegen me dat ik nog even moest volhouden omdat ik de lyrica pas neem. Nu kan de neuroloog nog niet bepalen of de lyrica afdoende effect zal gaan hebben. Ik heb ook inderdaad het idee dat het middel maar enkele uren werkt. Een voorbeeld. Ik neem ze 's morgens om half 9 en merk zo tegen 10nen dat ze gaan werken maar om 1 uur 's middags merk ik dat de werking al minder wordt en neem ik een paracetamol om de tijd te overbruggen tot 's avonds. Ik hoop dat mijn aangezichtspijn wat meer gaat afnemen zodat ik niet blijvend aan dit paardenmiddel vastzit want ik slik niet graag sterke medicijnen die je moet afbouwen en opbouwen. Wie heeft er trouwens last van obatipatie door de lyrica? Ikke wel.

En een vraagje aan Miek. Merk jij verschil tussen Neurontin en lyrica en in welke manier? Met de pijn of met de bijwerkingen?
groetjes, Antoinette.

Katie zei op

Wat een herkenning. Ik ben gisteren bij de huisarts geweest en schetste hem wat ik voel. Dat ik na 4 tot 6 uur weer bij af ben. En dat met twee keer slikken smorgens en savonds de pijn smiddags heel erg is.. Hij heeft het nagekeken in zijn grote boek en hij zei "het staat er letterlijk je hebt volkomen gelijk.
De tijdsduur ertussen met die intense pijn is te lang dus ik ga je nog een dosis voorschrijven", zodat ik nu drie keer 75 mg slik. 7.00 uur/ 13.00/ 20.00 uur. dat heb ik zelf zo ingesteld en bevalt me het beste met mijn dagtaken.... De pijn is zeker niet weg. En Antoinette als ik het niet combineer met ibuprofen, paracetemol codeine en tramal helpt het echt niet. Af ent oe diazepam maar dan mag ik niet autorijden en dat doe ik dus uitzonderlijk. De bijwerkingen worden duidelijk minder. En ook dat stond ik het grote boek van mijn huisarts. Het is mijn inziens een bijmiddel. Maar liever mieren dan messen!!!
allemaal veel sterkte

dikke knuffel Katie

antoinette zei op

Hoi Katie,
Mag jouw huisarts lyrica voorschrijven? Ik dacht dat alleen een neuroloog dit mocht doen. Weet je wat ik soms denk? Dat lyrica gewoon een soort valium/diazepam/oxazepam is maar dan veel sterker.
Is misschien een rare gedachte maar als ik een valium neem van 2,5 mg gecombineerd met een paracetamol zetpil van 1000 mg voel ik me ook beter ofschoon de pijn er niet helemaal van wegtrekt. Ik geloof inderdaad dat die lyrica en soort bijmiddel is maar zeker weten doen wij dat natuurlijk niet. Je schreef dat de bijwerkingen minder zijn. Bedoel je dat dit komt doordat je het 3x per dag neemt? Maar hoe het ook zij, inderdaad, beter mieren dan messen want dat is niet vol te houden. Ik heb dus tregiminus neuralgy, aangezichtspijn; altijd steken en pijnscheuten in mijn hoofd; om gek van te worden. Waar heb jij die pijnen? liefs van Antoinette.

katie zei op

Hoi Antoinette,
Mijn huisarts kent al zoveel jaren mijn dikke dossier dus ik denk dat hij het wel mag voorschrijven. Hij doet het gelukkig hihi..
Ik ben door een bacterie geveld in het ziekenhuis terechtgekomen in 2000 en heb naast de vele rugklachten die ik al had nu drie tussenwervelschijven kapot en loop dus voortdurend in een corset. Verder heb ik reuma-psoriasis. Altijd veel pijn vooral in mijn onderrug en benen. De reuma is lastig maar die pijn is niet te vergelijken met de rest. Ik heb polsbraces, een aangepaste woning en loop met een stok. Dus het is wel te doen. Ik probeer nog zoveel mogelijk te genieten van alles wat het leven biedt. Ik ben vast overblijfmoeder op de basisschool van mijn twee dochters van 9 en 11 die ik in een soort co-ouderschap heb en ik zit in veel werkgroepen en ben creatief op alle fronten. Sieraden maken, knutselen, haken, breien als mijn vingers het toelaten. Verder heb ik het geluk dat ik omringd ben door een scala van lieve vrienden en een schat van een moeder. Mijn partner die ik nu bijna drie jaar ken heeft ALS en staat nu ingeschreven voor een verpleegtehuis. Tot mijn grote spijt was zijn verzorging ondanks de vele zorg van buitenaf toch te zwaar voor mij en hebben we er beiden voor gekozen. We gaan in vriendschap uit elkaar.
OEFFF.. wat een verhaal he...

liefs Katie

antoinette zei op

Hoi Katie,
Als ik jouw verhaal zo lees dat heb ook jij ze behoorlijk voor je kiezen gekregen. Zo heeft iedereen zijn eigen verhaal. Zelf heb ik een hartkwaal en MS en nu dus die trigeminus neuralgy. Desondanks laat ik me niet kisten. Ik ben namelijk schrijfster van 'beroep'. De Pen is mijn uitlaatklep. Nog deze week verschijnt mijn 3e boek. Kijk maar eens op mijn website: www.antoinettekersten.nl
Mijn kids zijn al 24 en 21 en funtioneren zelfstandig.
groetjes, Antoinette.

miek zei op

Het verschil tussen de lyrica en neurntin zijn de bijwerkingen , bij mij waren er bij lyrica alle bijwerkingen die je er ook maar van kon hebben ,
en net als wat jij ook meent , ook opstipatie o. a. , ik had dit er allemaal graag voor over gehad als de pijn maar draaglijker was geworden , maar ik heb ongeveer een half jaar lyrica gebruikt , en dan de hoogste dosering
n.l. 600 mg per dag . Bij de neurontin heb ik bijna geen bijwerkingen , en de pijn is precies hetzelfde .Ik heb ook geprobeert om met de neurontin te stoppen
maar daar ben ik toch snel op terug gekomen ,maar mijn neurologe had me al gezegd , je kunt gerust de lyrica proberen , maar het heeft hetzelfde effect als de neurontin , en bij neurontin daar zijn de bijwerkingen van bekent , en de lyrica is nog niet zo heel lang in de handel , dus ook de bijwerkingen niet . Maar als je altijd met zulke pijn loopt wil je toch alles uitproberen , dus dit ook. Allemaal heel veel sterkte en ik hoop dat er toch mensen zijn die wel baat hebben bij de lyrica .

miek zei op

Deze mail was op jouw vraag antoinette ,

Rona zei op

Hallo allemaal,

Wat is het toch een ellende hé, die pijn. Ik loop nu 1,5 jaar met zenuwpijn in mijn armen en benen. Ik gebruik per dag 450 mg lyrica en 60 mg duloxetine. Eerst 600 mg Lyrica maar daarmee kon ik niet functioneren, zo slaperig was ik. Nog heb ik elke dag pijn en ik ben erg vermoeid. Door de pijn of de medicatie, dat is de vraag. Zijn jullie ook zo vermoeid?? Ik heb deze vraag hier al eerder gesteld maar hoe doen jullie dat met werk? Ik werk nu 50% maar ben de overige uren niks waard. Ik vraag me al zo'n tijd af hoe dat bij anderen gaat. Ik hoop op antwoord, bedankt alvast,
gr. Rona

Katie zei op

Voor Rona:
Ik slik Lyrica nu anderhalve week en het helpt echt alleen ik voel me ook niet altijd van deze wereld. Mij is door de huisarts beloofd dat het over zou gaan. Hoe lang slik jij Lyrica al Rona... want anders weet ik niet of ik dit wel wil. Ik ben 100% arbeidsongeschikt maar doe veel vrijwilligerswerk en wil wel blijven autorijden en dat is best eng zo dullig en suf...

sterkte en groetjes Katie

andre zei op

voor rona

ik slik 300 mg dus 2 x 75 smorgens en savonds.
en ik functioneer 100% heb nergens geen last van. werk gemiddeld een 50/60 uur per week.
en heb verantwoordelijk werk. waar je echt je gedachten bij moet houden.
en ben niet moe niet meer als anders
ik ga ook zeker niet meer slikken.

antoinette zei op

Ik slik nu 3 weken lyrica en voel me nog steeds een zombie. Ik slaap 20 uur van de 24 uur en dat vind ik maar niks. Ik wil toch nog een beetje functioneren kunnen. Ik heb het gevoel dat ik maar wat bral, en heb moeite met het zoeken naar de juiste woorden en het typen is ook al moeilijk. Dat is niks voor mij want ik ben normaliter altijd heel snel met alles, qua denken dan. Dat jaagt me schrik aan. Ik slik 300 mg per dag. Ik heb zojuist van de ms-verpleegkundige te horen gekregen dat ik er eentje minder moet nemen 'smorgens. Dus nu, 's morgens 1 van 75 mg en 's avonds 2x75 mg. Eens kijken of ik dan wat meer kan functioneren overdag. 's Avonds merk je er niet zoveel van omdat je dan toch naar bed gaat. Maar die pijn is ook niks. Momenteel gaat het wel met de pijn dus die lyrica slaat wel aan. Het is hoe dan ook heel moeilijk om een juiste balans te vinden in die medicatie. Andre is een geluksvogel dat hij niets merkt van die bijwerkingen. gr. Antoinette.

joseph zei op

hallo allemaal het is weer even geleden dat ik een berichtje heb verzonden. ben bijna 6 wk geleden gestopt met lyrica en toen begonnen met morfine pleisters . maar dat was echt een ware ramp . nu weer terug opbouwen mwt de lyrica. ik ben er nu blij mee. en neem de bijwerkingen dan maar voor lief . dat is beter als de heftige pijn. het ook veel bijwerkingen net als ieder van julie, maar de pijn is bij mij minder niet weg maar het is te dragen , en in mijn geval zal ik keuzes moeten maken in mijn doen en laten.maar ook dat moet ik leren. het grootste nadeel vind ik wel dat de behoefte aan sex hellemaal weg is. ik lees hier bijna niets over . het is natuurlijk ook een onder werp waar je niet zo gauw iets over los laat , maar het hoord wel bij het leven en ik ben benieuwd of dat bij mannen of vrouwen verschillend is naar het slikken van deze medica. mijn arts herkende het meteen.en dit verschijnsel zou ook niet weg trekken volgens hem.veel suces allemaal en hoop iets er over te horen
joseph.

Rona zei op

Hallo mensen,

bedankt voor jullie reacties!

Katie, ik gebruik Lyrica al bijna anderhalf jaar. Eerst opgebouwd naar 600 mg, nu stapje terug naar 450 mg sinds 2 maanden. Autorijden beperk ik wel, ik rij alleen nog kleine stukjes. Maar dat is per persoon wel verschillend natuurlijk of dat verantwoord is of niet. Als ik jou was zou ik de medicijnen wel even een kans geven. Ik zou ook niet zonder willen, zónder is een hel. Het is alleen balen van de bijwerkingen..

André, wat fijn dat je gewoon kunt werken. Het is natuurlijk per persoon verschillend: de oorzaak van de pijn, de ernst en heftigheid en ook hoe men op de lyrica reageert. Als ik nu minder met de medicatie heb ik gewoon té veel pijn. Het blijft een zoekproces om de juiste balans te vinden tussen de pijn en de bijwerkingen.

Antoinet, wat rot voor je zeg. Mijn ervaring is wel dat zodra je een stapje lager gaat met de lyrica de slaperigheid wel afneemt. Ik hoop dat dat bij jou ook zo is. Ik had wel dat ik zowiezo na 2/3 maanden weer helderder werd hoor. Ik ben vnl 'smiddags erg moe. Bij mij neemt de pijn ook echt toe in de loop van de dag. Soms helpt het ook als ik maar even slaap, een half uurtje ofzo.

Joseph, ik hoop voor je dat de lyrica beter aanslaat dan de morfine. Ik herken je gevecht: het anders indelen van de dagen, keuzes maken, je langzaamaan gaan realiseren dat je nu beperkt bent..
Wat libido betreft heb ik hetzelfde als jij (ik ben trouwens een vrouw): vaak geen zin. Dat is erger geworden nu ik ook andere medicatie naast de Lyrica gebruik. Met alleen de Lyrica viel het nog mee. Wat mij helpt is toch gewoon 'blijven oefenen'; dan neemt de zin toch weer toe soms..

Excuus voor het lange bericht, maar wou toch even op iedereen reageren. Ik wens jullie allemaal veel sterkte,
groetjes Rona

Katie zei op

Even een vraagje:

Ik heb sinds ik Lyrica slik enorme slaapproblemen
's nachts. Ik lig nachten klaarwakker. Komt dat bij iemand bekend voor. Zelfs een temazepam helpt niet om in slaap te komen. Verder heb ik wel het gevoel dat de echte werktijd 4 uur is bij mij. Ik slik nu 75mg drie keer per dag. dus smorgens, smiddags en s'avonds maar het moet eigenlijk opgehoogd worden volgens mij. Want vooral overdag na 16.00 uur voel ik weer veel pijn. Het wazig zien en het wiebelige lopen is nog niet helemaal weg. Ik rij wel auto maar net als andere heel voorzichtig en korte stukjes dus...

sterkte Katie

wiljan zei op

Beste Katie.
Ik slaap juist goed op Lyrica; neem 4 x per dag 1 tablet van 75 mg. De laatste neem ik voor ik slapen ga en neem daar dikwijls een paracetamol bij. Slaap dan heel vlug in.
Veel sterkte.

eefke zei op

Hallo allemaal,
Ik slik zelf alleen sávonds 75 mg 2x, dit voor m'n aangezichtspijn.
Heb ook geprobeerd 3x op een dag75 mg, maar daar ben ik mee op gehouden, liep de hele dag als een zombie in de rondte.
Dit nu zo'n negen maanden lang, dacht laatst ik ga het afbouwen naar 1x75 mg, helaas, de pijn werd toch weer erger.
Eerst sliep ik er fantastisch op, had geen slaappil meer nodig, maar de laatste tijd werkt het niet meer zo op de slaap, dus af en toe pak ik maar weer een temazepan.
Ik geloof dat het met de lyrica een kwestie is van er zelf een weg in zoeken, maar dat is uiteraard voor iedereen anders, veel sterkte allemaal.

lette zei op

beste Katie, ik slik sinds een dik jaar lyrica, in de morgen 75 mg en voor de nacht 150 mg. Volgens mijn omgeving ben ik een "adhd kindje" want ik ben hyperactief geworden, met als gevolg dat ik heel lang wakker lig en soms maar een paar uur slaap per nacht heb, maar ik voel me er best bij. Ook heb ik onrust in mijn benen en armen, praat druk etc. Deze week heb ik eens bij de apotheek geinformeerd naar de zogenaamde afhankelijkheid van dit medicijn, ik heb nl het idee dat als ik per ongeluk een dosis later of helemaal niet neem, dat ik hoofdpijn krijg of misselijk wordt. Volgens de apotheek is dit omdat ik dan een bepaald stofje niet binnenkrijg, maar een afhankelijkheid heb je absoluut niet bij dit middel. Wie herkent dit verschijnsel?

miek zei op

Het sex gevoel is helemaal over , ik heb het al na het gebruik van de hoge dosis pretnison overgehouden .
Dit is al jaren , en ben bang dat het ook niet meer terug komt . Dus mannen hebben dit niet alleen .
sterkte allemaal

Jim zei op

Hello mensen, ik gebruik Lyrica vanaf het eerste uur, en dat gecombineerd met 2 x 200 mg. Tramadol en 3 x 10 mg Valium. De 2 x 300 mg Lyrica vond ik zelf dat het geen hulp bied tegen de pijn (nek hernia) naar verloop van tijd, dus ik ben iedere week verminderen van 75 mg. per dag te dus van 600 mg. naar 525 mg. enzovoort en nu zit ik op 2 x 75 mg per dag...volgende week 1 maal 75 mg en daarna geen Lyrica meer en weet je wat het gekke is...ik merk echt geen verschil ???? Dus er is hoop voor idereen....succes met afkicken van deze middel...het beste jim..
n.b. ik ben Engels dus mijn excusses als mij Nederlands niet zo goed is.

eva zei op

Ik ben weer toe aan een zenuwblokkade in de rug
Ik gebruik als onderhoudsdosis 2 maal dgs lyrica 75 mg.Kan ik deze blokkade wat uitstellen door mijn lyrica te verhogen zodat de pijn minder en draaglijker wordt in mijn rug?
Wie heeft hier ervaring of resultaat mee?Misschien hoefd de blokkade niet meer?

antoinette zei op

Ik sluit me me EEfke aan. Ik geloof inderdaad dat iedereen moet uit proberen welke dosis lyrica bij hem/haar het beste is. Ik heb zelf ook last van aangezichtspijn en ofschoon mijn neuroloog me 300 mg per dag had voorgeschreven, voelde ik me hier niet prettig onder. De hele dag als een zombie is ook geen leven. Ik slik nu 2x daags 75 mg en heb weliswaar pijn maar weet dit een beetje op te vangen door tussentijd paracetamol en valium te slikken. Als de pijn erger wordt ga ik over tot 2x75 mg voor het slapen gaan, maar ik hoop dat dit niet nodig is. Heeft iemand ervaring met warmer weer/kouder weer? Wordt de pijn minder als het warmer wordt? Moet je je gezicht altijd beschermen tegen de koude wind als je aangezichtspijn hebt?

Katie zei op

Ik heb vandaag met mijn huisarts gebeld. De gewenning is ongeveer achter de rug maar helaas duurt het maar vier uur en dan is de pijn terug. Gelukkig mag ik nu 4x 75 mg slikken. Dan kan ik 8.00 uur, 12.00 uur, 16.00, en 20.00 uur aanhouden. Rond 22.00 lig ik toch in bed. Dus deze dosering zal me hopelijk goed doen...

Het heeft dus twee weken geduurd voor de sufheid etc.. weg was.. Misschien een opstekertje voor korte gebruikers. Ik vind het voor de pijn een wondermiddel alleen zal de uitwerking per persoon verschillen net zoals de ziekteverschijnselen zeer gevarieerd zijn.

sterkte en groetjes, Katie

antoinette zei op

Hoi Katie, dus jij mag de dosisdus met tussenpozen van 4 uur gaan nemen. Mijn neuroloog zei dat er 12 uur tussen moest zitten. Dat snap ik nou niet want net zoals jij ook al zei: de pijn keert snel terug en die lyrica helpt echt niet 12 uur aan één stuk.

Het lijkt me anders wel een uitstekende optie om het zo te verdelen zoals jij het nu doet. En je bent er niet suf van, zeg je. Ik moet smiddags ook rusten, dit ivm mijn vermoeidheidsklachten die bij Ms horen. Dus, het zou prima uitkomen als ik om 12 uur een capsule kon nemen want om 1 uur lig ik toch in bed.
Ik zal morgen mijn neuro eens bellen. Bedankt voor jou tip. groetjes, Antoinette.

Katie zei op

Hoi Antoinette,

toen ik de laatste keer bij de huisarts was en mijn bevindingen vertelde heeft hij het "grote boek" erbij gepakt en daarin staat dat 75mg ongeveer 6 uur werkzaam is.. Maar het kan natuurlijk per patient verschillen. Dus hij was het er helemaal mee eens dat we nu gewoon eens gaan uitproberen wat het beste helpt. Ik was gisteren trouwens wel weer erg dul hoor en suffig. Maar het is niet zo erg als toen ik startte met Lyrica.
Ik hoop dat het je lukt om ook die dosering te krijgen.

veel succes Katie

Jim zei op

Hoi mensen nu ben ik om 75 mg per dag voor nog een week ben intussen 3 kilo kwijt, heb zin in alles...ik heb pijn maar ja je kan niet alles hebben nietwaar maar in antwoord tot aintionette van 1-maart. Ik was op een tai chi week (health recovery)in Colchester dus ik pakte mijn pillen en iemand van Denemark zei "ah codiene en paracetamol in een nieuwe jasje" dus je ben toch in de beurt....success met Lyrica....en voor mensen die vanaf wil...8 weken en je ben van de romel af...groetjes jim

antoinette zei op

Hoi Katie. Momenteel slik ik 2x daags 75 mg lyrica, 2x dgs 2,5 mg valium en 2x een zetpil paracetamol van 1000 mg. Mocht ik 's nachts wakker worden van dat gemier en die pijnscheuten, dan neem ik nog een valiumpje. Met deze combinatie kan ik 'normaal' leven, ik voel me in ieder geval geen zombie meer. De pijn is er nog wel maar niet meer zo hevig als in het begin. Soms erger, soms gaan er enkele uren voorbij dat ik alleen een gevoel in mijn hoofd/gezicht heb alsof ik een zware bijholte/oorontsteking heb. Als ik het op deze manier kan redden zal ik de dosis zeer beslist niet gaan verhogen ofschoon de neuroloog tegen me gezegd heeft dat ik best nog een lyrica van 75 mg extra mag nemen. Dat de werking niet langer dan 6 uur duurt had ik ook al door.

En JIM. Ik denk dat we op één lijn zitten met onze gedachtengang. Ik heb vanaf het begin het gevoel gehad dat lyrica, zoals jij al zei, een soort paracetamolachtig gebeuren is maar dan heftiger en in een 'nieuw jasje' gestoken.

Ik zal het zeker niet langer nemen dan nodig is maar ik schrok wel toen je zei dat het 8 weken duurt voor je van de lyrica af bent. Moet het afbouwen dan zo langzaam gaan? En wat zijn de consequenties als je plotseling stopt?

Ik moet wel eerlijk bekennen dat, toen de pijn op z'n hoogtepunt was, ik het niet redde met alleen de medicijncombinatie die ik zelf had samengesteld. Alleen de lyrica in de dubbele dosis (300 mg per dag) zorgde ervoor dat ik de pijn aankon. Maar toen was ik dus wel half van de wereld.

Het is, hoe dan ook, een vreselijke pijn, net zoals lyrica een paardenmiddel is. Ik word van beide niet echt vrolijk, eerlijk gezegd. Maar wat moet je dan? Leven met pijn is ook niet alles. Het is dus een kwestie van de juiste dosering weten te vinden en een afweging maken wat je wilt. gr. Antoinette.

Katie zei op

Wat mij betreft hoop ik ook dat het tijdelijk is het gebruik van Lyrica. Maar het kan er bij mij niet in dat het dan een soort paracetemol zou zijn. Als je al tramadol in hoge dosering slikt wat een opiumpreparaat is en al die andere medicijnen en Lyrica kan me opeens weer een dag zonder hevige pijnen bezorgen moet er toch een spul inzitten dat wat sterker en anders is dan al die andere middelen.

Het doet er verder ook niet toe. Hopelijk zal het voor mij ook ooit mogelijk zijn om het af te bouwen. Maar gezien de situatie waarin ik nu zit zowel geestelijk als lichamelijk is het voor mij een wondermiddel die me even weer wat meer kwaliteit van leven geeft wat ik zo hard nodig heb.. Laat ik dan maar 5 jaar minder leven door al het medicijngebruik ik heb dan wel geleefd. Altijd PIJN (in deze vorm) is GEEN LEVEN!

groetjes Katie

Angela V zei op

Ik hou het heel kort want het is allang tijd om naar bed te gaan.

Lyrica en paracetamol/codeine hebben een totaal ander werkingsmechanisme. Dus Lyrica is geen paracetamol/codeine in een nieuw jasje.
Lyrica zit wel in dezelfde chemische groep als Gabapentine/Neurontin.

joseph zei op

hallo allemaal het medicatie lyrica hoord niet in het rijtje thuis bij paracetemol. lyrica is een medicijn voor epileptie patienten en in de praktijk is gebleken dat het ook voor zenuwpijn kan helpen. je kunt de medicatie wel heel goed samen nemen het vult elkaar een beetje aan . zijn er ook mensen die zaldiar er bij slikken. allemaal heel veel succes. joseph

Katie zei op

Gelukkig Angela en Joseph, ik kon het ook al niet geloven. Deze uitwerking is zo anders en de bijwerkingen verschillen nog meer, dat het wel heel vreemd zou zijn. De pijn keert langzaam terug dat moet ik helaas bekennen, maar de korte periodes zonder pijn zijn onbetaalbaar. Verder heb ik mijn lenzen uit en zie ik zo veel beter. Vooral met PC gebruik. Alleen met autorijden komt mijn oude brilletje tevoorschijn. Misschien een positieve bijwerking die aan de lange rij kan worden toegevoegd...

groetjes Katie

antoinette zei op

Hoi allemaal, ik moet even een rectificatie plaatsen. Ik geloof inderdaad dat we lyrica te kort doen door te beweren dat dit familie is van paracetamol. Het is wel degelijk anders en heeft ook een veel effectievere werking. Mijn neuroloog zei nog tegen me, toen ik bij hem kwam met mijn klachten (aangezichtspijn): 'die pijn gaat door de paracetamol heen. Daar moet je echt lyrica voor gaan gebruiken'. Hij heeft inderdaad gelijk gehad en ondanks mijn aanvankelijk scepsis (vanwege de mogelijke bijwerkingen) ben ik blij dat ik ermee begonnen ben. Ik ben, bijna, pijnvrij en kan weer normaal functioneren met de dois die ikzelf uitgeknobbeld hebt. Weliswaar hoop ik dat ik ooit van deze vreselijk pijn verlost zal worden zodat ik geen medicatie meer nodig heb, maar mocht dit niet zo zijn, dan is lyrica inderdaad dé oplossing. Ik hoop niet dat de werking in de loop der tijd minder wordt, zoals bij velen het geval is (dit omdat je lichaam aan lyrica gewend raakt), want dan heb ik een prombleem. Maar dan zie ik dan wel weer verder. Nu kan ik tenminste weer leefbaarder leven. gr. Antoinette.

eefke zei op

Hoi allemaal
Weet je, als ik deze verhalen lees denk ik wel eens,ik wou dat neurologen dit lezen,zij schrijven voor, wij gebruiken.
Het medicijn is nog nieuw genoeg om er veel ervaringsreacties mee op te doen.
Ik ging het gebruiken voor aangezichtspijn, in eerste instantie hielp het geweldig.
Weet nog dat ik het ging gebruiken, ik knalde van de koppijn aan een kant en dacht, nu ga ik aan de lyrica.
Nam gelijk 2x75mg en na een half uur ging het weg, ik wist niet waar ik was,de volgende morgen weer een van 75 mg, maar ik werd gelijk helemaal stoned,
sávonds weer twee, dit een paar dagen lang, toen had ik het er niet meer voor over het in de morgen ook te slikken, ook kwam de pijn er weer doorheen.
Slik het nu alleen sávonds, maar echt helpen doet het niet meer.
Toch als ik het probeer af te bouwen wordt alles weer erger.
Vraag me nu toch af is het gewoon een giga pijnstiller,
slim onderbouwd door de firma pfyzer, het is toch een heel duur medicijn,of kan er nog meer aan gesleuteld worden dat het ook overdag in normale dosering te gebruiken is,in andere landen is het ook in veel lagere doseringen te verkrijgen,o.a 25 en 50 mg.

van josette voor eefke zei op

beste eefke, ik gebruik lyrica sinds anderhalf jaar om de zenuwpijnen door diabetische-neuropathie te verzachten, maar ik ben er wel 18kg van bijgekomen, maar ja deze pijnen zijn ook niet te harden, mijn huisarts adviseerde om de lyrica te halveren van 450mg naar 225mg per dag plus daarbij zaldiar te gebruiken 3maal per dag, nou ensindsdien is de pijn een flink stuk minder en de kilo's worden ook al minder. zaldiar is echt een heel goed middel tegen zenuwpijnen ik zou als ik jou was ook eens aan mijn huisarts vragen om dit middel voor te schrijven. groetjes josette.

eefke zei op

Hoi Josette,
Bedankt voor je tip, zaldiar dat is toch tramadol he.
Moet eerdaags toch naar de ha, kan het altijd vragen of dit mogelijk is.
Gr Eefke.

antoinette zei op

EEFJE, dat vind ik nou ook, dat er feitelijk nog een lyrica van 25 mg of 50 mg moest zijn. Dat maakte het afbouwen een stuk makkelijker en je kon er, als de pijn té erg wordt, een kleintje bijnemen. Dus in het buitenland zijn die lage doseringen wel te krijgen. Mmm. ik woon pal aan de Belgische grens; ik ga eens vragen bij de apotheek in de dichtsbijzijnde stad hoe dat zit.

JOSETTE. Ben jij 18 kilo bijgekomen? Wat veel. Komt dat doordat je eetlust toeneemt of vliegen de kilo's er spontaan aan? Zelf merk ik wel dat ik meer 'zin' in alles heb maar ik geef er niet aan toe en blijf gewoon eten wat ik altijd at ook al heb ik nog zoveel trek. Ik ben net met veel moeite 30 kilo overgewicht kwijtgeraakt; ik moet er niet aan dénken dat ik dat er weer bij krijg. gr. Antoinette.

rachel zei op

Hallo Josette,
Ik slik al een jaar lyrica en hiervoor neurontin en ben ook 17 kilo aangekomen. Toen ik moest stoppen met neurontin ben ik weer 6 kilo afgevallen en ben begonnen met lyrica en de 6 kilo zit er weer aan. En dit is niet omdat mijn etenslust groot is, want ik eet bijna niks op een dag.
Ik heb nog nooit van het medicijn zaldiar gehoord. Dit is ook voor zenuwpijn? Ik slik namelijk al 600 mg lyrica per dag en moet dus overstappen naar een ander medicijn dat mijn pijn beter wegneemt. Is die zaldiar zwaarder als lyrica? Moet 26 Maart weer op controle bij de neuroloog en zal het met hem eens over hebben.
Groetjes Rachel

joke zei op

Hoi,
Zaldiar bestaat uit 325mg paracetamol en 37,5mg tramadol.
Ik zoek regelmatig op allerlei forums omdat mijn vriendin aangezichtspijn heeft.zij slikt nu ook lyrica.Als je op google zaldiar intikt krijg je er alle informatie over.groetjes en heel veel sterkte allemaal.

maria zei op

Mijn man gebruikt nu 4 dagen lyrica voor zenuwpijn in de rug, vanwege een uitzaaiing in de rug. Het helpt wel goed tegen de pijn, die is een stuk verminderd, alleen de bijwerkingen zijn vervelend, hij krijgt van die scheuten door de benen en voeten, en ook een dronken gevoel. Weet iemand hoelang die verschijnselen kunnen duren? en of ze ook weg gaan? het zou fijn zijn om wat ervaring van anderen te horen!
groetjes Maria

Wiljan zei op

Hallo Maria,
Je vraagt of de bijwerkingen bij het gebruik van Lyrica ook verminderen na een bepaalde periode. Bij mij was dat inderdaad het geval. Na ongeveer 14 dagen had ik geen bijwerkingen meer. Ik gebruik 4 x per dag 75 mg, de pijn wordt wel wat minder, maar weg is hij beslist niet.
Ik gebruik ook een TENS apparaat voor de pijn, dat helpt wel; alleen het is zo'n gedoe. Ik vraag mij af of er meer zijn die een TENS apparaat gebruiken en wat hun ervaring is.
Groetjes voor allemaal.

maria zei op

Bedankt Wiljan, we wachten het gewoon even af of de bijwerkingen minder worden!

Katie zei op

Maria: na ongeveer anderhalve week werden de bijwerkingen die je beschrijft minder en durfde ik het weer aan om auto te rijden. Voorheen was het onverantwoord. De pijn komt terug maar is minder hevig. Ik gebruik het ook voor lage rugpijn. 4x75mg. Bij mij zijn de drie onderste tussenwervelschijven zwaar beschadigd en ik loop altijd in een corset. Gekomen door een bacterie..opgelopen bij een routineonderzoek een discografie.

Wiljan: Ik heb ook een TENS gehad. In het begin een uitkomst maar na verloop van ongeveer een jaar trad er zo'n gewenning op dat ik zelfs op 10 niets meer voelde. Toen heb ik hem teruggegeven.

groetjes Katie

maria zei op

Bedankt Katie hopen dat die bij werkingen overgaan,want ze helpen wel voor de pijn, en dat is ook belangrijk. Hij slikt het middel samen met oxinorm en oxitin en ook nog dicoflinac.

lette zei op

ik slik 3x daags lyrica 75mg voor pijn in mijn voet ( neuroom, al drie maal aan geopereerd zonder resultaat) en zenuwpijn uit de nek. Inmiddels dokter ik al vijf weken met kaakproblemen, kiezen laten trekken, maar vreemd genoeg niets aan te zien. heb zon verschrikkelijke pijn en lyrica helpt hier niet tegen, kreeg nu van de tandarts zaldiar erbij, dit heb ik geweten!! ben met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis, allergische reactie, braken, braken en nog eens braken. Jeuk die niet te stillen was. Dagen aan infuus gelegen. Gisteren weer thuisgekomen. Moet nu zsm naar kaakchirurg voor mri en anders weer naar neuroloog. Wie o wie herkent iets van dit probleem, zijn er mensen die na het gebruik van lyrica gebitsproblemen hebben gekregen? Ik ben ten einde raad, maar zaldiar zal ik zeker nooit meer gebruiken. Wel jammer want dit stilde de pijn wel...,,,,,

eefke zei op

Hoi Lette,
Google eens op het trefwoord aangezichtspijn,
laat a.u.b niet zomaar kiezen trekken hoor,heel wat mensen hebben met deze aandoening onnodig een gedeelte van hun gebit kwijtgeraakt.
Groetjes Eefke.

lette zei op

eefke bedankt!!! jemig ik schrik van de verhalen, maar de tandarts had al ge-opperd een neuroloog in te schakelen, mogelijk ziet hij de bui al hangen, want de klachten die ik lees bij aangezichtspijnen konden die van mij zijn. dank je wel voor je tip, groetjes Lette

antoinette zei op

Hoi allemaal, ik denk dat ik eindelijk een goede balans gevonden heb ik diverse pijnstillers/medicatie.
Ik slik nu 2 x daags een lyrica van 75 mg. 's Morgens om half 9 een lyrica, om 1 uur een valium van 2,5 mg en een paracetamol van 1000 mg, om half 6 een valium van 2,5 mg, om half 's avonds een lyrica van 75 mg en als ik naar bed ga weer een paracetamol van 1000. Dat is dus: 2x 1 lyrica, 2x een valium en 2x een zetpil.

Klinkt ingewikkeld maar is het niet. Ik ben niet pijnvrij hoor maar ik kan wel weer 'normaal' fuctioneren zonder dat ik als een zombie ronddwaal en dat is ook veel waard. Dat kan ik me, in mijn beroep, niet veroorloven. Als ik het zo kan redden met deze samenstelling van medicatie ben ik de koning(in) te rijk. Desondanks hoop ik natuurlijk dat ik ooit van die vreselijke aangezichtspijn verlost zal worden, dat hij weer even spontaan verdwijnt als hij gekomen is.
groetjes en sterkte allemaal.

Joke zei op

Hallo Antoinette, Heb jij a-typische aangezichtspijn?

antoinette zei op

Hoi Joke, ik heb Trigeminus Neuralgy. Ik weet niet of dit a-typische aangezichtspijn is. Maar ik voel de pijn van mijn oor uitstralen naar mijn hoofd, kaak en kin. Dat is dus precies op die plek waar die 3 zenuwbanen lopen en een pijn die typisch bij deze Tr. N. hoort. Voor ik die lyrica nam had ik zo'n vreselijke pijnscheuten in mijn oor en hoofd dat ik er gek van werd.
Ik heb trouwens MS. gr. Antoinette.

Joke zei op

Hallo Antoinette,
Wat erg zeg, eerst MS en nu ook nog aangezichtspijn,komt die combinatie vaker voor of is dat pure pech.Ik ben zelf geen patient maar zoek voor mijn vriendin die al 25jaar Ap heeft en daar wel een beetje wanhopig van wordt.Zij slikt nu 450mg lyrica.Sterkte gr.Joke

antoinette zei op

Hoi Joke, de combinatie MS en A.P. komt vaker voor. Ik denk dat iemand die MS heeft gevoeliger is voor dit soort aandoening. Het heeft immers met de zenuwen te maken. Ja, het is inderdaad pure pech en ik heb ook het gevoel, net zoals bij je vriendin het geval is, dat het bij mij chronish is. Weer iets waar je mee moet zien te leven. Het valt niet mee. Sterkte, ook voor je vriendin. Ze heeft hier al 25 jaar last van, schreef je. Tjeetje. dat gun je geen mens.

joke zei op

Hallo Antoinette,
Had jij eerst MS en toen AP?Ik vraag dat omdat mijn vriendin zoveel onderzoeken heeft gehad omdat ze zo ontiegelijk moe is en eigenlijk tot niets meer in staat is. De AP haalt alle energie weg , toch hebben ze ook aan ME enMS gedacht, maar een onderzoek aan haar hoofd gaf aan dat het geen MS is.Werk jij nog? Mijn vriendin probeert nu sinds 3weken lyrica.Ik schreef ook op het forum van aangezichtspijn maar misschien omdat ik zelf geen patient ben krijg ik geen reakties.Heel veel sterkte en laten wij hopen dat iemand van ons het goede middel of de goede combinatie van medicijnen vindt.Hartelijke groeten,Joke

antoinette zei op

Hoi Joke, ik heb sinds 10 jaar de diagnose MS en werk niet meer. Ik ben inmiddels al 55 jaar. Ik was 45 toen ik de diagnose MS kreeg maar ik heb zelf het gevoel dat ik die MS al had toen ik 20 was. Ik was altijd zo vreselijk moe. Ik ben 2 jaar na de diagnose gestopt met werken omdat ik het, zeker vanwege die vermoeidheid, niet meer aankon. Ik ben schrijfster/columniste maar dat kan ik thuis doen. Ik kan nu mijn werk indelen zoals mij dat uitkomt en wanneer ik me goed voel. Nu heb ik toch nog het gevoel dat ik een beetje 'meedraai'.

Die trigeminus heb ik sinds januari en nu overweegt de neuroloog om met de pijnpoli te gaan beginnen. TN kan bestaan uit aanvallen maar hij kan ook chronisch blijven en aangezien ik het al 3 maanden aan een stuk heb, lijkt het een chronische zaak te worden.
De pijnpoli is zeker het overwegen waard ofschoon ik geen flauw benul heb wat het inhoud. Dat hoor ik tijdens het consult wel.

Als ik jouw vriendin was liet ik me toch eens goed onderzoeken, al was het maar om een eventuele MS uit te sluiten. Ik weet niet hoe oud ze is, maar MS kun je op elke leeftijd krijgen. Ik hoop voor haar dat dit niet zo is.
Heel veel sterkte. gr. Antoinette.

Joke zei op

Hallo Antoinette,
Mijn vriendin is 54 jaar en heeft al zoveel geprobeerd.De lyrica haalt wel wat scherpe kantjes eraf.Ben jij misselijk en duizelig,ik las op het forum AP over Nux Vomica, dat is spul om te snuiven en dat haalt de negatieve bijwerkingen van medicijnen weg.Ik lees ook dat veel mensen bij Dr.Mooij in Groningen komen, heb jij dat al geprobeerd?Mijn vriendin kan voorlopig niets doen omdat ze net een operatie heeft gehad,haar bot in haar kaken slonk weg,ze halen dan bot uit je been en plaatsen dat in je mond,ze sterft vd pijn,haar AP wordt enorm getriggerd.
groetjes weer,joke

antoinette zei op

Hoi Joke, ik was in het begin erg duizelig maar dat is nu minder geworden. Maar de pijn wordt weer erger dus ik zal de dosis moeten verhogen. Mijn ms-verpleegkundige denkt dat ik moet starten met de pijnpoli. De lyrica haalt er inderdaad de scherpte kantjes iets vanaf en dat is al een zegen. Ik hoop dat dit zo blijft en dat ik in combinatie met de pijnpoli een leefbaarder leven krijg.

Waar jij het nog meer over had...daar heb ik geen ervaring meer. groetjes, Antoinette.

Katie zei op

Ik ben aan het afbouwen. Ik zat op 4x 75mg Lyrica, maar ik ken mezelf niet meer. Zo suffig, mijn geheugen wat toch al niet te best was werkt nauwelijks nog, en dat alles is het me niet waard. Het klopt het haalt de scherpe kantjes eraf maar de pijn blijft. Dan liever wat meer pijn en wat meer IK terug! Ik wil niet helemaal stoppen en proberen met 2x 75mg door te gaan. Ik doe alles zonder dokter, misschien niet slim maar ervaring uit het verleden heeft me geleerd dat zij zo voorzichtig met afbouwen omgaan en ik wil er NU af!!!
eigenwijsje he...

sterkte allemaal groetjes Katie

antoinette zei op

Hoi Katie, ik kan me voorstellen dat je de lyrica wilt minderen. Ik voelde me ook niet meer mezelf toen ik er 4 per dag slikte. Daarom ben ik ook overgegaan naar 2 per dag, mét pijn, inderdaad.

Jij schreef dat je er NU vanaf wilt maar doe het toch maar voorzichtig aan. Laat bv. om de dag 's morgens eentje weg en hou dat een week vol; laat dan de week erna om de 2 dagen eentje weg enz. Als je s'morgens niets meer slikt zou ik dezelfde procedure 's avonds toe gaan passen tot je niets meer neemt. Het kan best ff duren maar ik zou er niet ineens mee stoppen. De bijwerkingen die je dan krijgt zijn ook niet mis. Ze waarschuwen niet voor niks. Maar ik denk dat je je bij 2 per dag ook al een stuk meer IK voelt.
gr. Antoinette.

narty zei op

hoi wil ook graag ff iets vertellen over lyrica
ik gebruik het nu zo 4 weken is van 2x 75 naar nu 2x150 smorgens en savonds en overdag 2x75 wil nu graag weer terug naar af
helpt tegen de zenuwpijn in me benen en in me stuit
heb n.l door buikoperatie een gedeeltelijke dwarsleasie overgehouden
ben na half jaar revalidatiecentrum intern nu thuis
o,ja ik ben vrouw van 61 en wil nog zoveel doen
maar lopen is dr niet meer bij
maar ben nu zoveel aangekomen dat mekinderen t zien
je heb er zelf niet zo idee van
maar ook droge mond en kan geen boek meer lezen na 10 minuten moet stoppen dus ....ik ga dr van af groet marty

joseph zei op

hallo narty ik lees dat je zenuwpijn in je stuit hebt . ik n.l ook en dat is zeer vervelend wat heb je al allemaal gedaan. ik slik nu 2x 300 lyrica plus de nodige zaldiar en paracetemol en inderdaad de scherpe pijn is er vanaf maar het blijft een hele last in mijn doen en laten heb jij dit na een operatie over gehouden wat erg ik ben gevallen ander half jaar geleden en de stuit gebroken . daar door de zenuwen beschadigt. en dit is ook niet meer de herstellen.en wil er alles aan doen of van de pijn af te komen.hoor graag wat van je . Joseph

antoinette zei op

Hoi, ik lees dat hoe langer hoe vaker, dat iedereen aankomt van die lyrica. Waar ligt dat nou aan? Ik slik het nu 2 maanden en ben totnogtoe maar 1 kilo bijgekomen. Ik heb wel altijd trek (meer dan vroeger) maar geef er niet aan toe omdat ik bang ben dat ik zwaarder word. Ik mag niet te zwaar worden vanwege mijn MS en mijn hartklachten, vandaar. Ik weeg nu 65 kilo en dat wil ik zo houden.

Droge mond heb ik ook altijd en dat vind ik erg vervelend. Als ik ergens naartoe ga heb ik altijd een flesje spa bij me, zelfs op de scootmobiel.

Ik ga beginnen met de pijnpoli; dit heeft mijn ms-verpleegkundige me geadviseerd. Ik heb er totaal geen ervaring mee en weet dus niet wat ik moet verwachten maar als dit zou helpen ben ik er reuze blij mee. Niet alleen omdat ik dan die lyrica niet hoef te verhogen, maar ook omdat dan, hopelijk, die aangezichtspijn minder wordt. Ik houd het nu op 2x daags 1 van 75 mg maar feitelijk moet ik meer nemen want nu moet ik de tussliggende periode opvullen met paracetamol zetpillen van 1000 mg en valium. Maar ik wil alert blijven en dat kan niet als ik de lyrica verhoog.

Het is, hoe dan ook, voor niemand leuk. Of je nu aangezichtspijn hebt of een ander soort zenuwpijn, het blijft *; groetjes, Antoinette.

Katie zei op

Mijn goede nieuws over Lyrica
Ik ben zomaar van vier naar twee tabletten gegaan en heb niks gemerkt van afkickverschijnselen. Ik had wel de griep, maar dat staat er volgens mij los van...

Dus sterkte voor de afbouwers
groet Katie

antoinette zei op

Hoi Katie, en hoe zit het nu met de pijn? Is die hetzelfde gebleven of heviger?
Wel fijn dat je niets gemerkt hebt van afkickverschijnselen. Maken ze ons dan banger dan nodig is? Dat vraag ik me wel eens af.

Mij is aangeraden om de zogenaamde 'Sweet' behandeling te laten doen als ik last blijf houden van die aangezichtspijn. Maar ik schrik terug voor de behandeling en van de mogelijke complicaties. Ik weet dus niet of ik dit wel moet doen. Heeft iemand hier ervaring mee?
groetjes, Antoinette.

Katie zei op

Antionette de pijn is nauwelijks verslechterd gelukkig.. Ik denk dat er veel wordt gezwetst en weinig echt op eigen eerlijke ervaringen berust. Ik ga lekker terug naar mijn tramadol. Hier help ik me al meer dan 10 jaar mee en met twee lyrica ernaast moet het lukken.

allemaal sterkte
groet Katie

Katie zei op

Om iedereen een hart onder de riem te steken. Afkicken van Lyrica is best te doen hoor. Ik zit nu op twee per dag en ben dus binnen anderhalve week gehalveerd... Geen problemen en ik ben veel minder duizelig en neem weer deel aan de gewone wereld. Hier wil ik het even op houden omdat het toch wel wat pijn verminderd en dat is lekker meegenomen.

succes voor allemaal
groetjes Katie

Joke zei op

Mijn vriendin slikt 3 a 4 weken Lyrica en heeft nu ineens hele pijnlijke bovenbenen.Ze slikt 600mg.de dokter heeft haar aangeraden met lyrica te stoppen.Heeft iemand dit probleem ook gehad????????Ze moest het heel snel afbouwen,maar daar wordt op dit forum heel wisselend over geschreven,een ieder ervaART HET TOCH WEER ANDERS,DAT MAAKT HET VOOR DOKTERS DENK IK OOK ZO MOEILIJK.

Liesbet zei op

Hoi Wiljan,

Excuses voor mijn late reactie, je schreef dit in een bericht op 23 januari 2007....

Mijn neuroloog zegt wanneer 300 mg niet helpt dan meer ook niet, maar dat zal per geval verschillend zijn denk ik.Verder, de pijn zit bij mij hoofdzakelijk in de benen en dan gebruik ik naast de Lyrica ook wel een TENS apparaat. Dat helpt bij mij goed, maar het is wel wat een gedoe, er mee werken gaat moeilijk, maar wel 's avonds wanneer je veel zit. Ik weet niet of een TENS apparaat ook helpt bij pijn in de armen en handen, ik meende van wel.
Groeten, Wiljan


Tja, of meer wel of niet werkt, verschilt denk ik. Het is maar welke ervaringen je arts heeft gehad met het middel. De mijne heeft kennelijk wel meegemaakt dat het helpt. Ik weet persoonlijk niet hoveel verschil de Lyrica had bij de 2x daags 150 mg 2x daags 300 g. Lag erg in elkaars verlengde.

De tens hebben we gisteren besproken, maar hij dacht het voor mij teveel gedoe zou zijn, gezien ik pijn in de handen heb. Het schatte mijn kansen met medicatie hoger in.

Ik ben ondertussen ook al door een periode met neurontin (gabapentine) heen. Dat deed absoluut minder dan de Lyrica.

Maar de Lyrica deed niet voldoende voor me. Het blijft lastig om te studeren/werken/persoonlijke verzorging/huishouden... Daarom zijn we nu begonnen met amitriptyline. Omdat dat een aantal weken opbouw vergt voor de pijnstillende werking in actie treed, slik ik de komende 6 weken een combi van Lyrica en amitriptyline. Daarna ga ik de Lyrica afbouwen. Van de Lyrica had ik enkel een paar dagen bijwerkingen. Nu ben ik wel een beetje geraakt door de amitriptyline. Wiebelig, suf, moe, fijne moteriek van mijn handen is wel een beetje aangetast, tintelingen in de handen. Maar ja dit is de eerste dag. Ik geloof dat ik snel van de bijwerkingen af ben.
We shall see ;-).

Ik slik nu Lyrica 2x daags 300 mg en 1x daags Amitriptyline 25 mg per dag.

groetjes, Liesbet

wiljan zei op

Hallo Liesbeth,
Ik heb ook amitriptyline gebruikt (10 mg) maar moet daarbij wel vertellen dat ik ook paroxetine gebruikte tegen de pijn en het schijnt dat die twee medicijnen elkaar tegenwerkten! De bijwerkingen waren dusdanig dat ik met die amitriptyline moest stoppen wat ik dan ook heb gedaan.
Ik houd het momenteel maar bij de lyrica 75 mg en dan 4 per dag, dus totaal 300 mg per dag.
Ik heb daarvan de minste bijwerkingen en de scherpste kantjes van de pijn gaan er dan af.
Verder zoals gezegd het TENS apparaat en omdat de pijn bij mij in de benen zit kan dat goed gebruikt worden als je maar niet teveel beweegt; dus meer 's avonds wanneer ik voornamelijk zit.
Groetjes!!!

Liesbet zei op

Hai Wiljan,

Ik ben nu op de derde dag en heb al bijna geen bijwerkingen van de amitriptyline meer. Alleen vanochtend licht trillende handen, maar das ook weer voorbij. Ik heb lekker rustig aangedaan vandaag, en voelde me eigenlijk behoorlijk goed. Ik vind het allemaal heel spannend! Wie weet, wie weet...

groetjes, Liesbet ;-)

Wiljan zei op

Beste Liesbeth,
Fijn dat de amitriptyline weinig bijwerkingen geeft; het is in ieder geval een middel met een pijndempend effect.
Op de pijnpoli is het mij destijds ook voorgeschreven en vertelden daarbij dat het in veel gevallen helpt wanneer men maar niet te veel last krijgt van bijwerkingen en dat is per persoon verschillend.
Veel succes en ik hoor t.z.t. graag nog iets.
Groetjes!!!

Wiljan zei op

Beste Joke,
Het is me toch wat met die lyrica. Ik heb Lyrica voorgeschreven gekregen omdat ik veel pijn in de onder en bovenbenen heb. En uw/jouw vriendin krijgt juist last van pijn in de bovenbenen en moet daarom met het medicijn stoppen.
Wat ik wel vind is dat 600 mg tamelijk veel is. Ik krijg 300mg en mijn neuroloog vindt dat het maximum.
Meer gebruiken spekt alleen maar de kas van de fabrikant volgens hem. Dat laatste moet je wel met een korreltje zout nemen vanzelf, want wanneer iemand baat heeft bij 600 mg en niet bij 300 mg moet dat zeker geprobeerd worden.
Vriendelijke groeten.

Marieke zei op

Even ophalen voor Klaas.
Dit is 'm Klaas.

Groetjes, Marieke

Liesbet zei op

Hallo,

Volgens mij zijn de bijwerkingen niet allemaal verdwenen. Mijn handcoordinatie soms een beetje verstoord. Ik voel ook wel eens lichte schokjes als ik mijn handen gebruik voor klein motorische handelingen. Verder ben ik de laatste tijd toch wel erg vermoeid. Nou heb ik ook wat hecktiek en lange dagen achter de rug en ik ben een maand geleden weer rundvlees gaan eten, waar een Indiase arts mij ooit eens van zij dat ik daar moe van zou worden... Verder is er echter geen enkel onderzoek waar dat in mijn geval uit blijkt. En ik merkte ook niet bijster veel resultaat na jaren rundvlees weg laten.

Anyway, er van uitgaande dat het de amitriptyline is, vraag ik me af of het nog kan dat ik minder vermoeid wordt nadat ik het al zo'n 3 weken heb geslikt?

En als we de dosis verhogen voor de pijnbestrijding, gaat de vermoeidheid dan evenredig mee omhoog, of hoeft dat niet?

groetjes, Liesbet

eefke zei op

Hoi Liesbeth.
Met alle respect hoor in je zoektocht naar alternatieven,voeding, homeopathie, etc, maar vaak levert het toch niet op wat we ervan verwachten.
Amitriptyline was voor mij ook niet de aangewezen weg, veel dorst,zo hinderlijk zelfs dat ik er veel te veel van wakker lag, en het hielp ook niet.
Gebruik nu conseqwent 2 lyrica sávonds van 75mg,en heb het gevoel dat het toch wat doet, dacht laatst ik ga het toch maar weer eens afbouwen, maar dat viel goed tegen, de aangezichtspijn kwam weer helemaal terug.
Misschien om er nog meer profijt van te hebben zou ik ook s'morgens wat moeten nemen, maar dat belemmerde me zo in m'n dagelijkse doen en laten dat hier hier van af heb gezien.
Het blijft een zoektocht om met pijn om te gaan, wens je veel sterkte hier mee.
Gr.Eefke

Antoinette zei op

Hoi allemaal,

Ik heb de lyrica helemaal afgebouwd en slik nu dus niets meer. In het begin viel dit vies tegen, een teken dat ik er al een beetje 'verslaafd' aan begon te raken, en dat na een maand!!!! Daar schrok ik toch wel van.

Ik heb weer meer last van mijn aangezichtspijn maar ik probeer het nog even vol te houden zónder lyrica. Mocht het niet lukken, dan start ik weer opnieuw.

Het probleem is alleen dat 2 artsen een andere mening zijn toegedaan wat mijn klachten betreft.

De één zegt dat het aangezichtspijn is, en de ander artrose van de kaakgewrichten!!!!

Dat is nogal een groot verschil, dacht ik zo. Vandaar dat ik die lyrica wilde afbouwen. Ik wilde eens zien wat de pijnklachten zouden doen. Toenemen, of....?

Ik wacht af. Donderdag moet ik weer naar de neuroloog. Ben benieuwd wat hij te melden heeft.

gr. Antoinette.

Gerda zei op

Ik gebruik Lyrica dus voor mijn HMSN type 1
En voornamelijk omdat ik steeds het gevoel had dat er duizenden speldeprikken in mijn been werden gezet .
En had constant het gevoel dat mijn armen en benen vol met vliegjes of iets dergelijks zat dat ik de hele dag zat te wrijven en te kijken...
Ik heb er wel baad bij....
Maar Vond het wel een rotmedicijn om aan te wennen.
Was er telkens zo moe van...

manon zei op

ns van lyrica. Ik gebruik 2 x 300 mg per dag dan weten jullie wel dat er iets aan de hand is met mij. Mijn verzekeringsarts is echter van mening dat er met een beetje pijn wel te werken valt! Nou ja, wat is jullie ervaring hiermee? Dus de reacties van de buitenwereld zeg maar....

Saskia zei op

Goede middag iedereen,

Heb even een vraagje over lyrica!
Ik heb dit middel voorgeschreven gekregen omdat ik
dystrofie in mijn rechterhand heb en omdat links nu
ook begint.
Ik heb er alleen een vreemde bijwerking van
Ik slik nu 2xdaags 150 mg, en dat doe ik nu ongeveer een maand.
Wat er gebeurt is dat ik niet meer "rustig" of chaotisch in het hoofd ben, en dat ik heel langzaam verander in een ander "drukker" persoon wat heel vreemd en onverwachts op dingen reageer.
Daarnaast heb ik heel veel concentratie problemen en
moeite met het onthouden van dingen (zelfs hele alle
daagse dingen)
Kent iemand dit of weet iemand hoe ik dit kan verminderen?
Alvast bedankt voor eventuele tips en trics.
Groetjes saskia

gerda aan saskia zei op

Nu jij het zegt dat jij concentratie problemen hebt...,
En oeilijkheden hebt met dingen onthouden...
Daar heb ik sinds een jaar dus ook flink last van...
heb eigenlijk nooit een combi gezocht met Lyrica...
Ik was altijd stipt met dingen, zoals medicatie innemen, maar vergeet het regelmatig..
Afspraken, kan ik ook niet onthouden, als er geen notitie van gemaakt wordt...
zal het eens overleggen met de neuroloog..

saskia zei op

Hoi Gerda

Slik jij al lang lyrica dan, en zo ja slik je er ook nog andere medicatie bij?
Heb je ook nog andere klachten waar je zo niet de link tussen de klachten en de medicijnen legt?
Ik ben nl aan het twijfelen of ik wel met de lyrica door moet gaan, ik verander zoveel. Maar ja aan de andere kant wat minder pijn is ook wel prettig......
Vind dit heel moeilijk, omdat ik ook niet weet of het nog erger wordt of dat het hierbij blijft?
Weet jij daar misschien nog wat meer van?
Groetjes Saskia

gerda zei op

Ik slik nu zo'n 1,5 jaar lyrica...
En daarbij slik ik idd nog andere medicijnen...
5 mg foliumzuur en dan nog iets maar dat is voor hooikoorts...

Liesbet zei op

Hoi,

Ik had de link ook niet gelegd met de Lyrica, maar ik merk ook dat ik de laatste tijd meer moeite heb met het onthouden van namen en dingen die ik aan het doen ben.. zoals naar boven lopen om iets te pakken en dan boven aangekomen heel iets anders gaan doen of niet meer weten waarom je naar boven ging. Maar ik weet echt niet of dat aan de Lyrica ligt. Ik slik 2x 300mg en ook nog amitriptyline 50 mg per dag. Pijn is veel verminderd. Wel heb ik last van trillende handen enzo. Vooral 's ochtends. Maar het is waanzinnig veel beter dan veel pijn!

groetjes, Liesbet

joseph zei op

hallo allemaal ik slik lyrica nu bijna een jaar ook de volle dosis en de bijwerkingen die jullie vermelden zijn er bij iedereen. je ben moe je kunt je minder concentreren, totaal niets onthouden ook de kleinste dingen niet, ook onverwacht zenuwtrekkingen in je lichaam hoor ik ook van meerdere mensen. de een wordt er drukker van en de andere juist veel rustiger . het is een mooi medicijn wat bij mij tenminste de ergste pijn wegneemt, en dan moet je de bijwerkingen maar voor lief nemen denk ik, maar of je er mee kunr werken weet ik niet , in mijn geval niet maar enkele uren allen heel veeeeeeel succes.

jenneke zei op

Ik slik al een tijdje lyrica voor pijn in mijn benen. in eerste instantie 2x daags 75 mg na een tijdje werkte het niet goed genoeg meer en ben ik 3 weken geleden beginnen op te hogen naar 3x per dag.

Vanaf het begin dat ik lyrica slik ben ik duffer en vermoeider dan ik was, en was ik bij tijden wat opgefokt. Maar ik weet dit aan mijn schildklier die wat schommelde.

Nu ben ik dus opgehoogd en sindsdien ben ik behoorlijk opgefokt, reageer behoorlijk heftig op van alles en nog wat. Ik ken mezelf eigenlijk niet weer (merk het dus wel) ook heb ik meer het gevoel dat ik niet dus echt mezelf ben, heel erg duf in mijn bovenbol. Zo erg dat ik het idee heb dat ik in elk geval niet in de auto moet rijden omdat ik niet meer adequaat reageer.

Hebben meer mensen zulke bijwerkingen? ben ondertussen zo onzeker of het nou wel of niet van de lyrica kan komen? (gevoelsmatig zeg ik dus van wel)

Wiljan zei op

Beste Jenneke,
Ik gebruik ook Lyrica voor pijn in de benen en wel 2x per dag 150 mg.
's morgens slik ik 2 tabletten van 75 mg en 's avonds nog een keer 2 tabletten van 75mg. Ik kan zeggen dat ik eigenlijk geen bijwerkingen heb of het moet al zijn dat het slapen niet geweldig gaat. Inslapen gaat wel goed, maar doorslapen niet goed (vaak wakker). Of dat komt door de Lyrica weet ik niet.
Waar het echt om gaat is of de Lyrica ook helpt voor de pijn in de benen nu je 3 x per dag 75 mg gebruikt.
Is het nu ook beter met de pijn?

jenneke zei op

hallo wiljan,
Het is een beetje tegenstrijdig nu, ik had in het begin erg veel baad bij de lyrica voor de pijn in mijn benen. Kramp had ik toen ook wel, maar dat werd niet erger.
Het enige wat ik nu als meerwaarde heb, is dat ik in de nacht ontzettend goed slaap.
Daarentegen heb ik overdag de hele dag door ontzettend veel kramp. Niet alleen kuiten, maar heb het idee dat zo ongeveer mijn hele benen (ook bovenbenen) mee gaan doen en pijn beginnen te doen)
Eigenlijk voor mij op dit moment alles opgeteld, een reden om te kijken hoe het gaat als ik gestopt ben, en stel het bleek toch dat het meer deed dan ik dacht opnieuw te beginnen. (ga ik niet zelfstandig doen, maar in overleg)

Wiljan zei op

Hallo Jenneke,

Die kramp in de benen komt mij ook bekend voor, erg vervelend; daarvoor gebruik ik Rivotril, 1 tabletje van 0,5 mg voor de nacht.
Ik heb gevraagd of de Lyrica wel past bij de Rivotril, maar dat was geen probleem werd mij gezegd (aan de apotheker gevraagd).
Uiteraard kun je dat niet zo maar doen, je kunt Rivotril ook alleen op recept verkrijgen. Het is alleen maar een hint.
Veel succes en beterschap gewenst.

Gerda zei op

Ook ik heb 'snachts veel last van spierkrampen in mijn bovenbenen en kuiten....
Maar als ik dan een paar dagen magnesium/calsium preperaten slik wordt dit erg vermindert, en is haats te verwaarlozen...
Alleen heb ik overdag vaak spercontractie's in mijn hand/onderarm....
Het gaat om mijn pink/ring en middelvinger die ineens smen trekken, en dit trekt door naar de onderarm...
Hier heb ik tot dus toe nog niet saan kunne doen...

jos v d. zei op

hallo allemaal,even voorstellen ik heet jos v d. ben 48jaar en zit 2jaar in een rolstoel,dat komt door de ziekte syringoyelie dat is een holtevorming in het ruggemerg.ik gebruik 1jaar lyrica 150mg om 8.00uur en 150mg om 18.00 uur en daarbij nog medicijnen tegen spasme.ik ben ook erg duf en zweverig geweest met opbouwen ,is nu wel onder controle ik herken wel veel van jullie mailtjes,de artsen zouden dit ook moeten lezen,want die doen soms ook maar wat.groetjes jos,ps nog meer van mij staat op het draadje van syringomyelie.

jos v d. zei op

hallo jenneke,even een reactie op jou vraag van 11 juni.ik ervaar het zelfde als jij,ben vaak enorm vergeetachtig voorals afspraken vergeet ik veel en ik moet een medicijn bakje met de uren verdeling gebruiken anders weet ik vaak of ik het al genomen heb of niet.ik kan zoms erg heftig reageren op kleine dingen die mijn niet aanstaan of op gedrag van mijn dochter van 9jaar,dan schrik ik van kijn zelf.ik gebruik nog 4 andere medicijnen voor spasme en pijn in mijn rug.ik probeer soms wel eens lyrica te verminderen met dan hou ik het niet uit van de zenuwpijn in mijn benen,dus ik moet de bijwerking maar voor lief nemen.groetjes jos,jenneke veel beterschap.

Anneke zei op

Hallo allemaal . Ik heb al een paar keer eerder geschreven op dit forum. 1)8-07-2005 2,e)5-12 -2005 over Lyrica .En ik gebruik het nog steeds . Tegen neuropatische pijn overgehouden aan een operatie waarbij er werfels vastgezet waren in mijn onderrug met bot van mijn bekken,waarbij zenuwen zijn beschadigt.De Lyrica was voor mij een verademing . De vergeetachtigheid en concentratie stoornissen had ik voor die tijd al, waarschijnlijk door andere medicijnen . Voor het eerst sinds 20 jaar sliep ik weer nachten door ,na normaal om de 1 1/2 a 2 uur wakker te worden van het branden in mijn benen en de pijn . Veel last van bij werkingen heb ik niet gehad. Alleen na een aantal mnd krijg ik toch weer meer last van die nachtelijke aanvallen. van kramp branden tintelen enzv. En steeds meer medicijnen erbij . Maar echt ik moet er niet aan denken om ermee te moeten stoppen .Al kreeg ik in die tijd heel veel boze prive mails over wat ik toen geschreven had over mijn bevindingen met Lyrica van mensen die wel veel last hadden van de bijwerkingen. Zonder de lyrica en mijn andere medicijnen zou ik niet meer willen leven met die vreselijke pijnen zeker niet nu ik er ook nog Atrose bij heb gekregen. En de meeste dingen die ik graag deed niet meer kan doen. Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte een hopelijk word er nog eens een pil uit gevonden zodat we echt allemaal pijn vrij kunnen leven . Groetjes Anneke .

jenneke zei op

heb afgelopen week dus geprobeerd te minderen, dat lukte op zich wel. Maar de klachten kwamen weer vol terug.Heb dus met mijn huisarts afgesproken (waar ik me helemaal in kon vinden) dat ik stopte met afbouwen en weer ga slikken naar waar het nog goed ging, dus 2x daags 75mg. Het dempt dus wel nu, maar nog steeds dus niet voldoende. Maar aan de andere kant, ik slaap in elk geval weer en lig niet de hele nacht van de pijn wakker. Dat is dus toch nog beter als 'niets slikken'. Eerst nu weer een beetje 'rust' van het gejojo met de lyrica, en daarna zie ik wel weer.

joseph zei op

hallo al weer een tijdje geleden dat ik heb gereageerd.met mij gaat het redelijk en kan de medicijnen niet missen net als zovele van jullie. het neemt de scherpste pijn weg. de bij werkingen blijven zoals concentratie problemen,moe, veel slaap.en niets kunnen onthouden, vervelend als je met anderen iets wild doen . laat ,weinig slaap ,ander dag ritme,drukte om je heen dat geeft problemen. gewoon je eigen doen en laten kan je lichaam aan . maar iets anders of drukte geeft bij mij problemen.wacht nu op injecties in het radbout ziekenhuis maar kom niet van de medicijnen af. we moeten het maar nemen zoals het komt en genieten zoveel als het het .iedereen heeel veeeeeeeeeel succes. joseph

Katie zei op

Hallo allemaal,

ik ben er nu dus helemaal mee gestopt. Ik was een zombie. Links en rechts zoekend naar houvast. Zwalkend door het huis en op straat. Heel duizelig nee dat is het me echt niet waard. Ik gebruik weer tramadol in combinatie met Paracetemol en ibuprufen. Eerlijkheidshalve het was heerlijk om even bijna helemaal geen pijn meer te hebben maar na goed erover te hebben nagedacht vind ik toch de voordelen niet opwegen tegen de nadelen.

groetjes Katie

Gerda zei op

Ik ben zelf gaan minderen, en voerl me sindsdien, een heel stuk beter.
Heb eens op de bijsluiter alle klachten aangestreept waar ik last van had en die nu verbeterd waren, en dat zijn er nogal wat....
Ik moet in oktober weer naar de neuroloog en overleg dan of ik evt een ander medicijn kan krijgen..
Dit bevalt me prima...
Leef tenminste weer, kan weer op mijn woorden komen, en weet enigzins weer wat te onthouden....
Kom 's morgens mijn bed veel gemakkelijker weer uit...
Nee vindt het prima zo...

geerie zei op

Wie van jullie weten of dit middel lyrica ook bij metabole myopathie helpt mijn man heeft glycogenose.
Heeft veel kramp,tintelend gevoel en branden in zijn onderbenen.
Zakt ook geregeld door zijn knieeen heen.
groet geer

Erika zei op

Hallo,

Ik ben Erika, 42 jaar, en heb vanaf juli 2007 gordelroos. Dit heb ik zelf veel te laat herkend ( ben notabene ziekenverzorgende) en daardoor is het neuropatisch. Ik heb de hele dag en nacht zeer erge huidpijn en loop sinds 2 maanden bij de pijnpolie bij dr.Rohof. Hij heeft me 2 x daags 150 mg lyrica voorgeschreven en voor de nacht 1mg rivotril. Daarbij heb ik nu al twee keer via een ruggenprik in de zenuw een cortison behandeling en een rhizotomi gehad. Hierbij proberen ze de beschadigde zenuwen, 3 stuks bij mij, voor een tijdje uit te schakelen. Toch verga ik nog steeds van de pijn en zit al 3 maanden in de ziektewet. Ik zou dolgraag weer willen werken en voor mijn gezin zorgen, ik heb 6 kinderen in de leeftijd van 4 tot 19 jaar. Dit is voor mij niet mogelijk door de pijn. Ook de bijwerkingen van de medicijnen vind ik heftig. Ik ben constant moe, vergeetachtig en erg wiebelig op de benen. Dr. Rohof zegt dat ik geen andere optie heb dan om de 3 maanden de rhizotomi te laten uitvoeren. Zo komt de pijn uiteindelijk op een niveau dat hij verdraaglijk is. Maar deze behandeling is niet niks. Er wordt dus bij mij op drie zenuwen geprikt die ze pas kunnen verdoven als ze weten dat ze hem goed aangeprikt hebben. ik ben elke behandeling banger hiervoor. Nu mijn vraag weet iemand van jullie of je bij 300 mg lyrica en 1 mg rivotril ook nog tramadol mag slikken. Misschien wordt de pijn hierdoor iets minder. Graag hoor ik jullie reakties.

Groetjes Erika

joseph zei op

hallo erica ja je kunt er tramadal bij slikken maar dan wordt je nog suffer en kun je niets meer, het is voor ieder misschien anders maar voor mij was de combinatie echt tramelant.duizelig.suf wist niets te onthouden nee voor mij was het niets. succes er mee en veel sterkte
joseph

josette voor erika. zei op

beste erika,
ikheb ook heel veel pijn door diabetische-neuropathie maar ik slik ook al 2 jaar lyrica 2maal dgs 75mg en daarbij Zaldiar 2maal dgs., in dit middel zit ook tramodol ik kan me hiermee redelijk behelpen, ben ook bij dr. rohof in behandeling op de pijnpoli in het maaslandziiekenhuis, maar ben ook telkens bang voor deze zenuwbehandeling.

groetjes josette.

joseph zei op

hallo

joseph zei op

hallo, ja ook ik heb lyrica lang samen geslikt met zaldiar en dat ging bij mij ook prima, maar de combinatie van lyrica en tramadol zou een betere en sterkere pijnbestrijding zijn en dat ging niet goed bij mij , ik was mezelf niet meer.en wat de injecties betreft heb ik niet als vervelend ervaren en achteraf toch wel baat bij gehad ik slik nu minder medicatie en dat is nu precies wat ik wou. ben nu ook met accupunctuur bezich. veel succes allemaal
joseph

Anne Marie zei op

Ik heb ongeveer anderhalf jaar Lyrica gebruikt voor aangezichtspijn, 2 x 150 gr. Hielp goed geen bijwerkingen, nu is de pijn teruggekomen en heb ik de medicijnen afgebouwd. Ik krijg nu echter allerlei rare verschijnselen, vooral nervositeit en misselijkheid, volgens de huisarts kan dit komen omdat Lyrica angsten onderdrukt en die nu dus weer in alle hevigheid naar boven komen, ik baal wel want voor de Lyrica had ik nergens last van. Herkent iemand dit???

Mekke zei op

Hallo Anne Marie ook ik heb die Angsten als je s,nachts opeens wakker wordvan de pijn in je voeten ,ook ik heb diabe en avf en ook ik heb geprobeert
te minderen ik slik 3 maal daags 75mg voor dat ik dit middel kreeg nooit ergens last van gehad Lyrica heb ik sinds3 jaareerst 1 per dag toen 2 nooit last nu met
3 begint de ellende.
groetjes Mekke.

Eefje zei op

Annemarie ik wordt ook puur nerveus als ik probeer af te bouwen,en ook de aangezichtspijn wordt dan weer erger.Slik alleen sávonds 150 mg,geen bijwerkingen,dus ik blijf ze maar gewoon doorslikken.

lette zei op

hallo annemarie
ik heb ook dat gevoel van onrust als ik te laat of geen dosis lyrica neem. ik voel me dus een verslaafde
ik heb een hoofd als een vergiet vergeet echt alles
laat alles uit de handen vallen
maar die onrust is heel akelig, soms voel je je echt zenwuwpees
sterkte! gr lette

joop barber zei op

ik heb al vele jaren last van neuropathie , gevolg van suikerziekte , ik spuit ook diverse jaren lantis met de benodigde tabletten , ik heb tegen de pijn gebruikt lyrica neurotin trammadon en nog meer tabletten als experiment , doordat ik wat hart-stoornissen kreeg en bij de zoveelste specialist terecht kwam kreeg ik uitgeschreven de tabletten METOPROLOLSUCCINAAT 50 mg van Sandoz , iederedag tablett , het hielp tegen de hart-stoornissen maar ik was verbijsterd , met de bijwerking was mijn gruwelijke pijn vooral s,nachts voor 80% verdwenen , na vele jaren kon ik denacht weer in gaan en behoorlijk slapen , bij mijn vraag aan de specialist zei hij dat het hem bekend was nou? wat vinden jullie daar van ? ik gebruik nu ook gewoon extra , ALFA-Lipponzuur 100MG , ik voel mij na gebruik met een maand een stuk beter , die andere hart-tabletten werken binnen 3 dagen , vraag er om bij uw specialist !! geloof mij het werkt , sucses . Joop.

marijke zei op

ik heb een tijdje lyriaca gebruikt

eentje `smorgens en 2 `savonds

ik ben er mee gestopt vanwege de bijwerkingen.

nu heb ik weer ontwenningsverschijnselen.

weet iemand hoe lang dat gaat duren?

marijke

Albert B zei op

Op 29-01-2006 heb ik redelijk positief gereageerd op het gebruik van Lyrica(2x 150 mg) per dag. Wij zijn inmiddels 4 jaar verder. In de loop van de jaren werden de bijwerkingen steeds erger en vervelender.
O.a. heel veel kramp, vooral 's nachts, in benen en handen. Ik kan geen nacht doorslapen. Slecht geheugen en helemaal geen energie meer, gewrichtspijn enz. Zeker 15 van de bijwerkingen in de bijsluiter plagen mij inmiddels.
Probeer van de Lyrica af tekomen waar weet nog niet precies hoe.

joop42 zei op

WAT ZEG IK NU U BEGINT HET PIJNTEAM TE GELOVEN DAT HET MIDDEL THANS WERKT MAAR NA EEN TIJDJE WORD JE ALLEEN MAAR SLECHTER VRAAG NAAR NEUROSTIMULATOR
U WEET DAT NIET EN HET ADVIES IS LYRICA ZE LIEGEN ALLEEN MAAR ZODAT ZE U GEEN NEUROSTIMULATOR GUNNEN U KUNT ALTIJD NOG DE PROEFSTIMULATOR PROBEREN!!!!! JA HET IS ERG IK BEN DOORGELOPEN MET ZWARE MEDICIJNEN .DAT IS DAN DE OPLOSSING ??? NU ZIT IK IN EEN VERROT LICHAAM!!! Nu moet ik mij
Wel mezelf door mijn kop schieten want ik wil niet in een bejaarden te
Huis komen te zitten.Ga nooit alleen naar een pijnpoli wees assertief niet ja dokter nee dokter en de huisarts zegt ja zij zijn daarin gespecialiseerd krijg de klere laat u niet naar de kloten brengen door zulk soort mensen vecht door ik kan het niet meer na vertellen!!

joop42 zei op

Er zijn twee soorten medicatie waar u voor uit moet kijken en dat zijn lyrica achtigen en morfine achtigen zoals tramadol als je met tramadol doorgaat raak je het ook kwijt alles wat de patiënt doet is gewoon zijn medicatie slikken tevens het einde bij tramadol is dat uw hersens sterven geen emotie een glasplaat ziek ect lyrica geeft na jaren ook andere bloedwaarden aan.U begeeft zich in een groot probleem u gaat steeds meer gebruiken de ha en de pijnpoli doen hier
aan mee!!!! U BENT GEWAARSCHUWD!!!

Jeanette1977 zei op

Ik heb hier recentelijk een heel artikel aan besteed. Je vindt er hier alles over terug: https://onlineapotheek.co/pregabaline-behandeling/?

albert@fambloem.nl zei op

Inmiddels 77 jaar. Op 29-01-2007 heb ik gereageerd op Lyrica. In 2010 ben ikn na een verwijzing naar een pijnpoli daarop niet ingegaan. Een homeopaat heeft d.m.v de VEGA-test vast gesteld dat ik Halamiet ( ontsmettings middel) en Lindaan ( insecticide) in mijn lijf had waardoor verstoring is in alvleesklier, sieren en banden en de zenuwbanen vanuit de onderrug. Behandeling met homeopatisch verdunde halamiet en later lindaan. Na 4 weken volede ik veranderingen in mijn lijf. Na 4 maandengebruikte ik geen Lyrica meer en werd steeds mobiler. Met Paracetamol en magnesium tegen de kramp ben ik een ander mens. Loop wel met een stok en aangepaste schoenen maar de chronische pijnen zijn zo goed las verledentijd. VERKLARING: van mijn 15e tot 20e jaar heb ik als vakantie en weekender gewerkt bij een slager ( Halamiet) en een groentekwekerij ( lindaan in de tomaten teelt.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login