Geplaatst onder algemeen door Renee

Laat je horen

In toch wel meerdere topics lees ik de verbazing van leden die geen of weinig (bijna geen) reacties krijgen op hun bericht. Omdat ik iemand ben die niet alleen maar een vraag deponeer, maar ook verder lees en graag reageer op andermans berichten, is me dat gevoel van “kom op” ook vaker overvallen. Maar misschien ben ik hierin een uitzondering, en om dat te peilen deze topic.

Ik vraag me af in hoeverre mensen met een spierziekte behoefte hebben aan een interactief forum? Of is er meer behoefte aan de trend: registreren- vraag deponeren- wachten op antwoord- einde deelname? Mijn behoefte is er een van interactiviteit; praten met elkaar over elkaars ziekten. Elkaar informeren of een hart onder de riem te steken. Dus een vorm van lotgenotencontact.

Ik weet ook niet of dit forum daarvoor is opgericht, omdat het niet gemotiveerd lijkt te worden? Van mij uit is er wel de energie om een input hierin te zijn, maar niet als de behoefte er aan ontbreekt.?

Groet,

René

5 reacties , oudste reactie bovenaan
dsle01 zei op

Ik kan me hier geheel bij aansluiten. Ik zou het ook als prettig ervaren om met lotgenoten van gedachten te kunnen wisselen.

Gr. Danny

Renee zei op

Nou Danny, vooralsnog zijn we een vreemde eend in de bijt :) . Maar wij houden contact!

dit bericht is gewijzigd door Renee op 9 juni 2020 om 09:08

Jerommeke zei op

Soms heb ik wel eens de behoefte om met lotgenoten van gedachte te wisselen. Op het forum en ook bij "iemand zoals ik"' kom je niet verder dan het stellen van een vraag om informatie te krijgen. Ook op vragen komt helaas vaak geen antwoord.

Blijkbaar is er geen of weinig behoefte aan chatcontact dat verder gaat dan vraag en één antwoord.

Renee zei op

Hoi Jerommeke,

Ja, herkenbaar en dat is de bedoeling van deze topic om eens te inventariseren hoeveel mensen dit herkennen. Als het hier niet echt een geschikte online-omgeving is, is er misschien iets beters te maken? Ze gaan hier in het voorjaar over op andere software, hopelijk met een gewoon forumlay-out. Dat is overzichtelijker en nodigt meer uit te schrijven. Nu is het hier voor het interactieve wat mager, zeker omdat je geen privé berichten kan schrijven.

Het lijkt me een waardevolle toevoeging bij een ziekte als je af en toe gewoon kunt ventileren. Of bijvoorbeeld een artikel deelt van een onderzoek met nieuwtjes. Dagjes uit tips voor minder validen. Vragen. Verwijst naar en tv-programma wat op komt. Je kunt het zo gek niet bedenken eigenlijk in een goed lopend forum. Misschien heb je wel wat op een bucketlist staan wat een ander voor je kan realiseren. Maar daarvoor moet een forum lopen in een softwarevriendelijke onlineomgeving.

Maar eens afwachten wie er nog meer reageert? :)

Groet,

René

dit bericht is gewijzigd door Renee op 9 juni 2020 om 16:02

Renee zei op

Ik heb deze topic een tijd afgewacht, maar het is me nu wel duidelijk. Bijna iedereen dropt hier zijn of haar vraag hopend op antwoord, wat ze vaak niet krijgen, omdat de meesten ook hier lid zijn om alleen een eigen vraag te deponeren zonder de moeite te nemen om te kijken of je andere vragen zinvol kunt beantwoorden.

Sterkte iedereen; ik ben weg hier.

Groet,

René

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login