Geplaatst onder chronische inflammatoire demyeliniserende polyneuropathie, hulpmiddelen

KOUDE BENEN EN VOETEN

16 reacties , oudste reactie bovenaan
P.A.Visser zei op

Ondanks het gebruik des nachts van een voetenwarmer
heb ik overdag last van koude benen en voeten.

Alles al geprobeerd met sokken enz.

Moet toch niet nodig zijn met dit (mooie ) weer ?

Wie heeft er een goed idee ?

tieneke zei op

Ondanks mooie (???) weer tóch maar ouderwets wollen sokken, winterschoenen en desnoods handschoenen aan buiten.
In huis bij zitten of liggen tóch maar de voeten op een warme kruik gaf me een weldadig gevoel aan beide voeten (en onderbenen), truien of vesten met lange mouwen over de handen en buiten de handschoenen aan gaf me datzelfde gevoel in handen.
De vrieskou is nu gelukkig uit handen verdwenen, in voeten gedaald tot koelkasttemperatuur en dragelijk.

Sonja P. zei op

Goedemorgen, Ik schreef al eens dat omega-3 wat in
sommige olie zit, het lichaam goed kan helpen om warm
te blijven. Ik nam eerst visolie, wat nogal prijzig is,
maar sinds een poos neem ik twee capsules lijnzaadolie
per dag. Het helpt goed. Te koop bij reformzaken en niet
duur. Ik gebruik het merk: Arkocaps. Succes ermee!
Hartelijke groet van Sonja P. Als ik het niet inneem,
begin ik na drie dagen weer te kleumen.

Esm zei op

Ik heb het ook, zelfs tijdens een hittegolf heb ik blauwpaarse voeten met wondjes. Heb o.a. Omega 3, dikke sokken, warmtekruiken, sloffen, wisselbaden, fleecedekentjes, en ook reguliere medicatie (nifidipine) geprobeerd. Omega 3 helpt inderdaad wel wat!

Maar het blijft koud en blauwgrijzig, Nu laat het maar gewoon zo, alleen opletten dat de wondjes niet gaan ontsteken. Ik heb er zelf niet echt problemen mee, behalve dan dat het niet lekker voelt. En het ziet er viezig uit.

Wel adviseer ik iedereen die het echt erg heeft, dus ook tijdens lekker weer, echt even laten kijken of er niet een duidelijke oorzaak is. Denk aan Raynaud of hart / vaatproblemen.
Maar gebrek aan lichaamsbeweging (zoals bij spierziekte nog wel eens voorkomt) kan het ook veroorzaken.

Of misschien kijken naar je kleding, want als je bijv in een rolstoel zit of veel ligt, kan er al snel wat beknelling door kleding ontstaan aan je benen waardoor bloed minder goed stroomt.

Massage wil ook nog wel eens helpen om de bloeddoorstroming te stimuleren.

Yvonne zei op

Ik ben medisch pedicure en moeder van een dochter met een spierziekte. Ook zij heeft veel last van koude benen en voeten. Ook veel geprobeerd. Op dit moment maakt ze gebruik van Reflexa sokken.
Ook adviseer ik mijn cliënten met Diabetic en cliënten met doorbloedingsproblemen sokken van Reflexa. Deze sokken verbeteren de bloedcirculatie, wat helpt om gevoelloosheid in de voet te voorkomen. Ze hebben een zachte pasvorm, niet voelbare teennaden en geen knellende boorden. Ze houden u voeten warmer. Ze zijn er in wit en zwart, dik en dun.
Informatie te vinden op: www.reflexa-sokken.nl
Het is altijd te proberen.

Erna zei op

Heb een neef en die heeft al jaren koude benen en voeten heeft al veel geprobeerd en in UZA geweest maar niets helpt alleen in een warm land heeft hij geen last bij ons mag het 30gr.zijn dat geeft geen winst.
Kunnen jullie helpen aub en weet iemand raad?
Hartelijk dank
Erna

Jan vdL zei op

Helaas ook ik heb met mijn SMA al jaren last van koude handen en voeten. En hoe ouder ik word, nu 56 jaar, hoe erger het wordt. Reed ik toen ik bijna 20 was nog in regen en sneeuw. Nu zou ik het liefste in een warm land wonen. Af en toe reis ik dan ok naar Thailand in de winter. Besturen van mijn elektrische rolstoel in de winter wordt een groot problem. Ik krijg mijn vingers niet meer om mijn joystick. Voeten, eenmaal koud de hele dag koud. Oplossing: warme douche in de avond, helemaal doorwarmen en dan naar bed op de elektrische deken.

Kim H zei op

Ik gebruik nu 2 jaar (zomer en winter) elektrisch verwarmde zolen die je zo in je schoenen kan leggen en kan aansluiten op losse accu's. behalve zolen zijn er nog veel meer verwarmende producten. Kijk maar eens op http://www.adaptherm.nl/nl/products.php?sec=C of op http://www.gerbing.eu

Nathalie zei op

bestaat er zoiets als zetel en/of rugverwarming voor een rolstoel ?

Hanneke D zei op

@ Nathalie: die bestaan voor autostoelen. Als je een 12V aansluiting op je rolstoel laat bouwen, kun je die gewoon gebruiken. Een vriendin van mij is daar een groot fan van!

Verder kan ik verwarmde schoenzolen (zie post Kim H) erg aanraden, gebruik dat al een jaar of 13 (ook zomer en winter) en dat scheelt heel veel.

Bij het naar buiten gaan bij koud weer doe ik ook een benenhoes om (gemaakt door een slaapzakkenmaker in Amsterdam, Tatteljee, maakt de zak zoals je 'm hebben wilt/nodig hebt voor prijzen die ongeveer overeenkomen met die van It Fits, die weer allerlei standaard modellen in het assortiment heeft).

@Jan vd L: heb je al een warmhoudkap voor je stuurkast geprobeerd? Of een warmhoudhoesje (gebruik ik, zelf gemaakt, bevalt me goed, gaat zo achterin de tas als ik het niet nodig heb). Een warm land is ook een heerlijke oplossing natuurlijk...

Nathalie zei op

Hij heeft een tempur kussen, zou dat een probleem zijn ?

Hanneke D zei op

De werking/effect van kussen zal wel anders worden als je er iets anders op legt. Tempur wordt zachter/slapper bij opwarming. Het zal wel dus wel effect hebben. Of het daardoor niet combineerbaar is, kan je alleen zelf bekijken of proberen.

J.Stoppelenburg zei op

Er zijn zogenaamde motor sokken in de handel die verwarmd zijn.
Werkt op 12 volt en kan prima op een elektrische rolstoel.
Sokken zijn in diverse maten en vallen net onder de knie.
Is zelfs ook nog regelbaar.

Anna zei op

Elektrisch verwarmde kousen met oplaadbare accu!

Ook ideaal voor dagje buitenshuis (oa wintersport).

Gemiddelde batterij duur 8-9 uur (afhankelijk van de ingestelde temperatuur en de buitentemperatuur.

anna@braal.eu

Jelle zei op

ik had ook altijd last van koude voeten oplaatst dan weet je niet meer waar je het moet zoeken dus toch maar zoeken op internet en volgens mij eb ik wel wat gevondeen niet duur maar bij mij werkt het probren kan altijd om het geld hoef je t te laten probeer maar eens bamboesokken warm in de winter koel in de zomer verkrijg baar bij Holland en Barrid vast wel bij jou in de buurd  3 paar voor nog geen 7 euro  succes  groet  

Renee zei op

Ik heb door atrofie ook minder "vlees/spier op de botten". Vooral de handen koelen erg af; al bij een briesje  koele wind. Met tot gevolg nog minder motoriek. De voeten zijn niet onderhevig aan atrofie, maar ook vaker kouder dan ik van nature gewend ben. Daar waar ik vroeger altijd op blote voeten liep doe ik dat nu iets minder.

Ik heb ondervonden dat een warm bad of zonnenhemel voor lange tijd warmte in je lijf injecteerd. Dus zou een voetenbad warm water niet een goede oplossing zijn? Verder zoek ik zo veel als mogelijk de zon op.

Rene

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login