Geplaatst onder algemeen

klapvoet/peestranspositie

9 reacties , oudste reactie bovenaan
Cynthia zei op

Aan iedereen die een klapvoet heeft: in Leeuwarden is een plastisch chirurg die een peestranspositie uit kan voeren om een klapvoet te verhelpen. Het kan niet bij iedereen, maar het is altijd de moeite waard om langs te gaan. Ik kan gelukkig geopereerd worden. Dit gaat half januari gebeuren, ik loop al bijna 4 jaar met een klapvoet door bestraling, en heb een EVO hiervoor. Hier heb ik echter heel veel last van. Dit heb ik ook aangegeven en hij is al enkele malen aangepast. Ik heb nu gevraagd waarom niemand mij verteld heeft dat deze operatie bestaat. Het antwoord was: er is verschillend resultaat dus geven we patienten maar een hulpmiddel. Ik vind echter dat een patient van alle mogelijkheden op de hoogte moet worden gesteld zodat hij of zij zelf een keuze kan maken. Als ik het eerder had geweten had ik het eerder laten doen en waren mijn spieren nog in betere conditie geweest dan nu.
Ben blij dat ik dokter Spronk gevonden heb op het internet en dat ik hopelijk medio zomer 2008 van mijn klapvoet verlost ben. Groetjes Cynthia

pici zei op

die klapvoet is dat tengevolge van c.i.d.p?

Cynthia zei op

Hoi Pici,
De klapvoet heb ik opgelopen nadat ik bestraald ben geweest omdat ik kanker heb gehad. Ik had een uitzaaing in mijn lymfeklieren in mijn rechterlies, de tumor is weggehaald en daarna 35x bestraald op de lies van 2 kanten. Daarna is de afgelopen jaren mijn spierkracht en gevoel in mijn rechterbeen achteruit gegaan. De diagnose is lumbosacrale plexopathie ten gevolge van radiotherapie.

Cynthia zei op

Nu, aanstaande 11 januari wordt ik geopereerd aan mijn klapvoet en wordt er een peestranspositie uitgevoerd. Voor vragen kan je me altijd een mailtje sturen. Groetjes Cynthia

Cynthia zei op

Ben 11 januari geopereerd aan mijn klapvoet. Het ziet er tot nu toe allemaal goed uit. Ik kan zelfs mijn tenen weer bewegen, wat ik dus niet kon!!!!!!! Nu nog 2 en een halve week gips en ben heel erg benieuwd hoe het dan is. En als je dan van lotgenootjes hoort........eigenlijk heeft een ieder een andere oorzaak woordoor de hanentred/klapvoet is ontstaan. Mooi dat de medische wetenschap steeds verder gaat, het scheelt mij straks een hulpmiddel wat ik levenslang had moeten gebruiken om iets normaler te kunnen lopen en zoals ik het nu voel ook een hoop medicijnen. Ik ben tot nu toe zeer enthousiast.

Klapvoet zei op

Hallo Cynthia, 

Inmidels al een paar jaar geleden dat je geopereerd bent. Is je klapvoet nu verdwenen en je Hanentred ook?

Wil graag ook deze operatie laten doen in Leeuwarden maar hoor verschillende uitkomsten.

Ik heb een klapvoet en een hanentred. Verder geen enorme last dagelijks gelukkig. WIl wel graag slippers en lage schoenen aankunnen en lopen met blote voeten gaat moeizaam. Ik struikel dan heel makkelijker.

Hoor graag jouw ervaring hierover. 

Groeten

ritadm zei op

Beste mensen,

na een lijdensweg (die nog steeds duurt) van 5 jaar, heb ik pas 1 week geleden opver de klapvoet operatie gehoord. Dr. Spronk opereert niet meer, de operaties worden door dr. Verschuur uitgevoerd die over een paar maanden met sabbatical gaat. Verder konden ze moeilijk info geven, werd doorverbonden en weer doorverbonden....Tot zover dus in Leeuwaarden. Verder zoekend vond ik dit artikel https://www.etz.nl/Over-ETZ/Nieuws/2017/03/Nieuwe-techniek-hersteloperatie-klapvoet.

Door een lange wachtlijst kan ik pas medio september begin november voor een intake terecht. Dr.Damen is geschoold door Dr.Ninkovic (uit Munchen), die als de beste reconstructieve chirurg van Europa gezien wordt. Hij heeft de oorlog in Sarajevo meegemaakt en heeft zich gespecialiseerd in reconstructie na trauma's ook.

Het is een nieuwe techniek, las ik, en ben benieuwd of iemand hier ervaring mee heeft. Dank en groetjes, Rita

?

dit bericht is gewijzigd door ritadm op 18 juli 2018 om 17:20

Fokjemeer zei op

Inmiddels is de heer Eddy verschuur weer aan het werk in het mcl Inmiddels ben ik 18 dec 2019 geopereerd Heb weer leven in vier tenen Moet nog gips tot 27 Jan Daar na doe ik een update

MarloesKleijn zei op

In Nijmegen Dr. Louwerens is ook gespecialiseerd in Klapvoet en hanetred (hoewel dat laatste meer een gevolg is van).

Ik spreek uit ervaring bij HMSN.

gr. Marloes

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login