Geplaatst onder algemeen door Hanneke128

Klachten

Dag beste mensen. 

Na een lang en ellendig traject ben ik hier terecht gekomen. Ik weet dat een diagnose door een arts gesteld moet worden, maar zoals vele van jullie wel zullen herkennen, is dat niet altijd even makkelijk. Ik hoop dus op hulp en ideeën en ik weet dat de uiteindelijke diagnose aan een arts is. Maar wie weet,misschien krijg ik hier de gouden tip en kom ik sneller tot een oplossing van mijn probleem. 

Ik zal beginnen met het beschrijven van mijn klachten. Het begon allemaal met een doof gevoel van mijn grote linkerteen. Daarna heb ik een soort stroomrillingen langs mijn ruhgenmerg gehad en een korte periode tintelingen in mijn hele lijf. Inmiddels, zo'n 11 maanden verder, heb ik sinds begin maart fasciculaties in mijn voeten, onderbenen en sporadisch in de rest van mijn lijf. Daarbij heb ik een immens verzuurd gevoel in mijn spieren, ik heb zo weinig uithoudingsvermogen. Ook heb ik een erg trekkend gevoel van mijn gezicht (vooral  mijn wangen en kaak) en een soort krampachtig gevoel van mijn keel/tong. Het dove gevoel heeft zichuitgebreid tot allebei mijn knieen. Inmiddels een MRI gehad van hersenen en ruggenmerg, B12 gecheckt (was een beetje laag, krijg ik injecties voor) en vitmine d (was laag maar is inmiddels aangevuld). Ook een emg met stroomstoten gehad, met naalden heb ik 6 mei. Uit de neurologische tests kwam verder niets.

Heeft er iemand tips wat dit eventueel kan zijn? Zou helemaal fantastisch zijn!

4 reacties , oudste reactie bovenaan
Hanneke128 zei op

Dat krampachtige gevoel zit ook in mijn armen en voeten trouwens. 

Louis zei op

Hallo Hanneke, zijn deze onderzoeken gedaan in een academisch ziekenhuis? In de academische ziekenhuizen zijn de specialisten aanwezig voor het stellen van een diagnose op het gebied van spierziekten.

Zo nee, zoek dan een academisch ziekenhuis in de buurt.

Hanneke128 zei op

Nou ja, deels.. Ik heb een second opinion gehad in het Erasmus om te kijken of mijn klachten veroorzaakt kunnen worden door de hernia in mijn bovenrug. Het antwoord was nee en toen ben ik teruggestuurd naar mijn lokale neuroloog. Ik ben daarna verder gegaan in het ziekenhuis in Antwerpen en daar nog onder behandeling. 6 mei heb ik daar een EMG. De neurochirurg die ik daar gesproken heb, noemde myasthenia gravis... Maar dat is nog niet bevestigd door een neuroloog of onderzoek of iets dergelijks.?

Renee zei op

hallo Hanneke,

Heb je al  een diagnose gekregen?

En inderdaad, je kunt beter een Academisch ziekenhuis nemen.

Groet,

René

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login