Geplaatst onder algemeen door Roefie

Huid vingertoppen spontaan kapot

Kent iemand dit als behorend bij een spierziekte ?

De vingertoppen zijn rood, wat opgezet en pijnlijk. Er komen spontaan sneetjes, kloven en 'gaatjes' in. Onder de nagels gaat het randje dat aansluit op het nagelbed ook kapot en schilfert dood.  Vier vingers rechts en de duim links, erg pijnlijk en lastig.

'sNachts  in pleisters met veel zalf maar het verdwijnt niet. De huisarts weet niet wat het is en ik zal dus naar de Huidarts moeten.

Iemand een idee ? (  Op Google vind ik dezelfde klacht beschreven maar ook daar niemand die meer weet. )

Roefie

3 reacties , oudste reactie bovenaan
Renee zei op

Ik herken het wel  Roefie,

Als ik wat langer in het water ben geweest heb ik dit jaar soms  mijn vingertoppen  door gehad, zo ook de onderkant van enkele tenen. Ik loop thuis eigenlijk altijd blootvoets, en buiten op de klinkers van ons terras gaf dat nooit problemen. Dit jaar is het vaker met fases onprettig geweest door de dunne huid.

Bij mij zijn de oorzaken de infusen.Door infuus heb ik vaak een afweerreactie en krijg ik exceem. De zalf hiervoor maakt de huid op langer termijn dun. Verder heb ik enkele maanden prednison gehad, via infuus, wat ook de huid dun maakt.

Verder vermoed ik dat wanneer de spierziekte ook sensorisch is, zoals bij mij, de huid bij gebrek aan gevoelsprikkels/zenuwen ook veranderd. Mijn rechterhand, motorisch 100% verlamd, sensorisch ver aangetast, heeft zelfs geen vingerafdrukken meer.

Groet,

Rene

Roefie zei op

Hallo Rene, bedankt voor je antwoord. Ja inderdaad worden bij mij zowel de motorische als de sensorische cellen aangetast alleen vreemd dat pas na 15 jaar mijn huid aan de vingers het begeeft., het zal bij dit 'stadium '  van de ziekte horen. Prednison kan de oorzaak niet zijn, 1 x dgs 5 mg om het immuunsysteem een beetje koest te houden want laatst bij een forse stootkuur met P, geen huidproblemen maar wel veel te hoge bloedglucose. Ik ben niet benieuwd naar wat gaat volgen, jij beslist ook niet !Hoewel ik me vóór het zover is me al probeer er op in te stellen i.v.m. aanpassing enz. Het tastgevoel is fors aan het minderen wat vooral merkbaar is bij blokfluitspelen en op de vioolsnaren! Grof werk zittend in de tuin gaat dus beter en geeft zichtbaar resultaat. Ik zoek naar zichtbare resultaten om m'n zelfgevoel overeind te houden. Zelfs afwassen enz. hoort daarbij !

Hoelang denk jij nog contact te kunnen houden met je baan ?  Dat wordt dan een moeilijk punt voor je! 

Roefie

Renee zei op

Roefie, ik ben door de snellere verslechtering verplicht geweest uit het "Nu" te stappen, en me  voorbereidend op toekomst te richten. Denk hierbij aan 100% afkeuren (IVA) en de WMO bij de gemeente regelen. Ik ben ergens wel altijd benieuwd geweest wat ging komen om op tijd preventief voorbereid te zijn. Maar anderzijds leef ik het liefste in het Nu, richt ik me op wat ik wél heb en ben ik niet bezig met de toekomst. Die methode maakt mij het gelukkigst ensterk.

In antwoord op je vraag aangaande contact  met mijn baan: helaas heb ik de werkvloer verlaten. Zonder functionerende twee handen kun je geen werk verrichten wat ik deed. Vanaf 20 juli heb ik IVA. Ik  zit nu 6 weken thuis.

Wat betreft de dunne huid: dan zal het sensorische probleem bij jou ook schade hebben verricht aan de huid. Maaar, zeg ik koppig, onderschat prednison op langer termijn ook niet. Prednison heeft ook langer termijn bijwerkingen, welke je in het begin niet hebt.

Groet,

René

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login