Geplaatst onder myasthenia gravis, algemeen door marlin8284

Heupprothese bij MG

Geachte heer, mevrouw, 

Mijn naam is Martin Riegen, sinds januari 1999 lid en bij u bekend met lidnr. 00011673. 

Op uw site ben ik op zoek geweest naar informatie omtrent het plaatsen van ’n heupprothese bij mensen met MG, ik heb helaas geen berichten/ervaringen van mede patiënten kunnen vinden.

Ik kan mij echter niet voorstellen dat er nog nooit bij iemand, MG gediagnosticeerd, ’n heupprothese is geplaatst. Mijn vraag, is of zijn er artikelen/ervaringen bij u bekend m.b.t. dit onderwerp en zo ja wilt u die dan met mij delen.

Ook heb ik de MG diagnosegroep benaderd helaas niet met het gewenste resultaat.

In het bijzonder ben ik geïnteresseerd in de ingreep die niet onder totale narcose gebeurt. De z.g. voorste benadering heupmethode. 

Bij voorbaat dank en in afwachting van uw reactie,

 

Met vriendelijke groet,?

2 reacties , oudste reactie bovenaan
nicolevanmoll zei op

Beste Martin,

Ik hebin 2005 een heupprothese gekregen als gevolg van een langdurig hoge dosis prednisolon voor MG.  Ik ben zelf wel onder volledige narcose geweest, hoewel de anaesthist het hier niet volledig mee eens was. Voor alsnog is alles goed verlopen, ik heb niet op de medium dan wel intensive care gelegen, en mocht na 5 dagen naar huis. Ik ben in die tijd wel in Maastricht geopereerd, daar men toen een expertise centrum was. 

Vriendelijke groet Nicole

marlin8284 zei op

Beste Nicole,

Excuses voor de wat late reactie maar ik deel graag mijn ervaring m.b.t. het plaatsen van 'n THP met je. Ik ben 4 weken na mijn eerste consult op 18 april in Orthoparc te Bosch en Duin geopereerd, dit via de voorwaartse methode. (wachttijd normaal 0ng. 8 mnd|)

Narcose via 'n ruggeprik en roesje om het niet allemaal in detail te hoeven mee maken. Om 08:00 uur geopereerd, vervolgens om 09:00 uur mijn vrouw telefonisch gesproken. Via de recovery naar zaal, 11:00 uur stond de fysiotherapeut aan m'n bed met de vraag of ik gevoel had in beide benen en of ik dacht dat ik al kon staan. Op beide vragen kon ik positief reageren, de eerste voorzichtige stapjes achter 'n soort van reuze rollator werden gezet en deze exercitie werd ieder uur herhaald. 's Middags het zelfde ritueel maar dan met krukken. Ook dat ging gelukkig allemaal goed, tenslotte nog 'n test of ik, dit weliswaar voetje voor voetje, 'n stukje trap kon lopen, zoja dan mocht ik dezelfde dag nog naar huis.  Gelukt, geheel pijnvrij, behoudens wat wondpijn, en 's avonds weer thuis. Vervolgens 0ngeveer 6/8 weken revalidatie en thans heb ik geen enkele beperking meer in de getransplanteerde heup.

Mijn dank gaat uit en hulde voor het volledige team van Orthoparc.

Vriendelijke groet

Martin

Plaats een reactie

Dit draadje is gesloten. Het is niet mogelijk om nieuwe reacties te plaatsen.