Geplaatst onder hulpmiddelen door Heerko

Gamen met de rolstoeljoystick

Wie zou intresse hebben in het gebruiken van de rolstoeljoystick als een game controller voor pc, ps4, etc?

Op het moment maak ik veel gebruik van deze mogelijkheid bij mijn huidige rolstoel. Gezien ik geen keyboard meer kan bedienen, gebruik ik de rolstoeljoystick naast een normale muis om op deze manier meer functies tot mijn beschikking te hebben (denk aan rechtstreekse joystickbesturing of via een mapping naar WASD- of QWER-keys).

Deze optie was al mogelijk bij het zeer oude Easy Rider rolstoelbesturingssysteem via een apart geleverde Easy Game module. Deze module wordt aangesloten op de pc en reageert op infrarood signalen van het easy rider systeem. De module werd echter niet vergoed, en is dus weinig geleverd.

Moderne rolstoelbesturingssystemen bieden, net als het Easy Rider systeem, wel de mogelijkheid om de rolstoeljoystick te gebruiken als muis op de pc, maar niet als game controller.

Volgens de producent is de reden hiervoor dat er geen vraag naar is. Dit is echter gebasseerd op de ervaring met het Easy Rider systeem waar een extra module nodig was die niet vergoed werd.

Moderne systemen maken echter gebruik van Bluetooth voor het besturen van de muis pointer. Hierdoor zijn extra modules niet meer nodig, en hoeven dus niet apart vergoed te worden. Het gebruik als game controller, of zelfs keyboard, is daardoor een simpele softwarekwestie.

De producent blijft er echter bij dat voor deze functie geen vraag is. ?Mijn vraag is daarom, zou jij of je gehandicapte kind nu of in de toekomst intresse in deze functie hebben? En hoe los jij dit op het moment op??

1 reactie
elmo05 zei op

Deze info zou ik vooral ergens anders posten, bijv in fb groepen voor SMA/Duchenne enzovoort. Deze site wordt niet veel meer bezocht door jongeren. En het vermelden van een mailadres is misschien handig.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login