Geplaatst onder algemeen door Fabienne

Eerste Rolstoel

Goedemiddag iedereen,

Ik zit nu al 2 jaar in zo'n leenrolstoel maar daarmee kom ik niet tot amper mijn huis uit. Buiten school dan.. Ik ben 19 jaar oud en de WMO heeft besloten me een actieve rolstoel te geven.

Nu is mijn dilemma. Vast of vouwframe? En waar moet ik op letten? Zijn er dingen die ik zeker moet zeggen bij de passing?

Ik heb kracht verlies een onbekende rugaandoening. En soms uitvalverschijnselen.

Als ik elektrische ondersteuning zou mogen is dan een smartdrive of zo'n Wheel drive beter bij een handbewogen rolstoel?

Groetjes

Fabienne?

4 reacties , oudste reactie bovenaan
Elisabeth zei op

als je op FB zit, stel deze vraag dan in de groep wheelchairmaffia

jandoor zei op

Beste Fabienne,

Het beste zou zijn als je verschillende uitvoeringen uit probeert.

Elk systeem heeft zijn eigen mogelijkheden.

De een kan bv wel met weeldrive uit de weg en een ander niet.

Ik zelf ga elke 2 jaar naar de beurs in Utrecht en zo kan je van alles uit proberen. (Support en balans in Utrecht)

Succes, groet Jan Jansen(Heb zelf polio en pps)

Gerard205 zei op

Misschien heb je inmiddels al een rolstoel. Mijn revalidatiearts heeft mij verwezen naar een ergotherapeut. Zij heeft een programma van eisen opgesteld waarmee ik vervolgens in gesprek ben gegaan met de WMO consulent. Dat programma van eisen bleek erg belangrijk omdat dat mijn enige manier was om de gemeente te overtuigen van de juiste rolstoel. Anders blijft het jouw woord tegen dat van de gemeente. 

Ik kan moeilijk jouw situatie inschatten maar ik ben erg blij met mijn vast frame rolstoel. Zo'n vouwrolstoel beweegt meer onder het rijden en dat is niet zo prettig. Je raakt ook zo meer energie kwijt doordat de rolstoel beweegt. Ik heb een rolstoel met een neerklapbare rugleuning en afneembare wielen. Die past makkelijk in een Toyota Aygo en dan passen er nog boodschappen bij. 

Wegens je krachtverlies lijkt mij een lichte rolstoel ook heel belangrijk. Bespreek dat met de ergotherapeut. 

Ik heb geen ervaring met elektrische ondersteuning maar bij de bekende merken die door WMO geleverd worden, moet dat wel mogelijk zijn. Als laatste wil ik je zeker aanraden om een rolstoelvaardigheidstraining te volgen. Dat heeft mij heel veel geholpen met het dagelijks gebruik van mijn rolstoel. Ik heb een training van Kees-Jan van der Klooster gevolgd. https://www.kjprojects.com/?

Voor de webmaster die dit als reklame ziet, ik heb geen banden of voordelen van KJ Projects.

elmo05 zei op

Of op de FB groep Rollers, ook veel ervaring bij elkaar!

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login