Geplaatst onder Dunnevezel-neuropathie, algemeen door Lobke

Dunnevezelneuropathie

Beste lotgenoten,

Graag zou ik willen weten of er onder u ook mensen zijn die last hebben van stijve koude tenen, overdag , maar ook 's nachts.

Bij mij in 2014 ook dvn vastgesteld in Maastricht.

In combinatie met restless legs dus weinig nachtrust, moet ook de hele nacht de voeten / tenen bewegen.

Wel medicijn voor de rls, maar dat helpt helaas niet voor die vervelende tenen.

Hoor graag uw reactie / adviezen.

2 reacties , oudste reactie bovenaan
xerhard zei op

Dag Lobke,
mijn ervaring is dat de dvn (sinds 2015) heel erg zit te rommelen aan je lichaamsthermostaat. Koude tenen en ook handen klinkt heel erg bekend. Bij mij ook zeer plaatselijk, delen van de hand of voet ijskoud en andere delen gloeiend heet. Kan vlekgewijs. Sinds kort draag ik dikke wat nauwsluitende kousen in bed, lijkt iets verlichting te geven, maar heb het geluk zeer goed te slapen.

Sterkte ...

dit bericht is gewijzigd door xerhard op 13 januari 2021 om 14:58

JanvanderVeen zei op

Dag lotgenoten

Graag wil ik mij even voorstellen.In 2015 is in het MUMC de ideopatische (zonder oorzaak) dunnevezel neuropatie vastgesteld.Het gaat met heel veel pijn in de voeten en handen maar in de loop van de jaren kan ik steeds slechter poepen ik gebruik 1x movicolon per dag en 1 klisma en nu gebeurt het dat er dan nog niets uit komt maar wel heeeel veeel winden met een vreselijke lucht waar ik zelf voor wegloop.Maar de ontlasting moet er toch ook een keer uit.Maar hoe????Heeft iemand hier ook ervaring mee?

Met een vriendelijke Groet

Jan

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login