Geplaatst onder pijn

Cymbalta 60mg

194 reacties , oudste reactie bovenaan
jessieca zei op

ik gebruik cymbalta nu ongeveer 8 weken maar voel mij er niet happy bij ben ontzettend moe heb het vaak koud en ben ook nog depressief heb het gevoel dat ik erg onrustig ben van binnen [beven] zwaar gevoel in mijn hoofd onrustiggevoel in mijn benen blozen en ben 5 kilo aan gekomen dus zit echt niet lekker in mijn vel wie heeft ook deze klachten?

jessieca zei op

ik gebruik cymbalta nu ongeveer 8 weken maar voel mij er niet happy bij ben ontzettend moe heb het vaak koud en ben ook nog depressief heb het gevoel dat ik erg onrustig ben van binnen [beven] zwaar gevoel in mijn hoofd onrustiggevoel in mijn benen blozen en ben 5 kilo aan gekomen dus zit echt niet lekker in mijn vel wie heeft ook deze klachten? heb hier voor efexor gebruikt voelde mij daar tog wat fijner bij .

goswien stoffels zei op

hoi ik ben goswien stoffels ik ben 21 jaar ik lijdt aan depressie ik heb cymbalta
60 mg en de resultaten zijn heel goed ik slik ze nu een half jaar daar voor
slikte ik cipramil en zoloft dat hielp niet ik kan veel beter denken en slapen

maurice zei op

ik gebruik sinds 3 maanden cymbalta 60 het heeft niet het positieve effekt wat ik en mijn arts er van verwachten.mijn arts gaat de medicatie verhogen .hij gaat mij cymbalta 120mg voorschrijven, heeft iemand ervaring met deze hoge medicatie
ik durf er eigenlijk niet aan te beginnen.

Dun zei op

ik neem nu ook een half jaar dagelijks 1 x Cymbalta 60mg en heb eindelijk DE medicatie gevonden waarmee ik stabiliseer. Ik volg wel daarbij aansluitend therapie. Over verslavend of niet, je lichaam wordt er wel degelijk afhankelijk van. Ik kan geen enkele dag mijn cymbalta vergeten of ik voel me erg slecht tegen de vooravond. Hartkloppingen, misselijk, slaperig.. Veel slapen doe ik al van in het begin dat ik ze begon te nemen, ik geraak nooit uitgeslapen. Maar dat hebben blijkbaar meer mensen heb ik hier gelezen. Spijtig dat ik daarvoor als luiaard aanzien wordt, maar mijn lichaam vraagt heel veel slaap. Ik ben er allessinds mee geholpen, eindelijk!

Dun

Corry zei op

Hallo,

Kent iemand het geneesmiddel tegen zenuwpijn(Cymbalta)?
Voel me ellendig ermee duizelig,moe,misselijk,maagklachten.Net een zombie.

paula zei op

ken medicijn niet ,maar misxchien moet je eraan wennen ,
mischien kun je meer info vindenop internet hierover,
sterkte hoop dat je gauw wat beter voelt ,


liefs paula

Angela V zei op

Ik heb het even voor je opgezocht. Misselijkheid en vemoeidheid zijn de meest voorkomende bijwerkingen bij Cymbalta (duloxetine). Er is echter een redelijke kans dat die bijwerkingen weer over gaan na een tijdje.
Maar als je je er echt zo slecht bij voelt kun je het best even bij de voorschrijvend arts langs gaan (of bellen), die kan beter inschatten hoe ernstig het is en of je beter even kunt volhouden (misschien met bijv tijdelijk medicijnen tegen misselijkheid) of dat het verstandiger is te stoppen.

Misschien dat er hier nog ervaringsdeskundigen een aanvulling op kunnen geven?

Vriendelijke groeten,
Dr Angela V
neurobioloog

johan zei op

Hoi Ik ben een man van 54j en ik gebruiknusinds 4-5 weken Cymbalta 30 1x/dag. Was behoorlijk depri gepaard gaande met angst en woede aanvallen. Daarnaast had ik al jaren pijn in enkels en polsen. Verder was mijn spierspanning enorm hoog. Kon mij niet ontspannen. Deze klachten zijn op dit moment al een flink stuk minder waarbij ik wel moet aantekenen dat ik naast die Cymbalta ook nog eens 5mg Oxazapam/ dag slik. Mijn eetlust is wel vele malen minder en ben zo'n 5kg afgevallen. Een bijkomend probleem is wel sinds ik Cymbalta slik, ik veel plasdrang heb ( staat overigens wel ergens als bijwerking vermeld) maar vind dit knap vervelend. Verder en dat is wel mijn grootste probleem, dat ik nog nauwelijks zin heb in sex en mocht het dan al een keer tot een vrijpartij kunnen komen ik geen orgasme kan krijgen. HELEMAAL niet fijn!!! Is er mogelijk toch een middel/manier waardoor mijn libido samen met het slikken van Cymbalta weer enigszins normaal kan worden. Is er iemand die hier iets van af weet of ervaring mee heeft al??

corry zei op

Betreft cymbalta 60mg.
Kreeg ik van mijn neurologe voor cidp,kan je ondertussen zeggen,ben ermee gestopt.
Misselijk,dronken,geen eetlust,voelde me echt slecht.
Maar had geen pijn,nu heb ik overal uitslag,en felle jeuk.Net een soort exzeem,begint met kleine rode stipjes,op gezicht,oren,borst,rug.zelfs in mijn haar.
momenteel neem ik nou niks,en pijn,kramp.
Lyrica 150 mg kan ik niet nemen,of mag ik s'morgens vergeten om met de wagen te rijden,dronken,raar gevoel in de benen,net of je erdoor zal vallen.

Nardie zei op

Ik gebruik het nu een week of 5. Ik ben nog steeds behoorlijk depressief, heb nergens zin,ik ben moe en dat toch na 5 weken. Vraag me af wanneer ik weer ergens zin in heb etc. Ik slik ook oxazapam. En concerta. Vraag me af of dit echt wel een antidep is.
Ik ben ook erg vergeetachtig en kan me niet concentreren. Voor de rest voel ik me goed :-))

steve zei op

hoi,

Neem sedert een 3tal weken Cymbalta 60mg. De eerste 2 weken waren een hel : zweten, slaapstoornissen, erectieproblemen...
Na advies bij mijn huisarts, neem ik in combinatie Trazolan ('s avonds)
Gevolg : een betere nachtrust en overdag meer energie (adrenaline)
De zin in sex is nog steeds verminderd of nihil, maar komt volgens de arts mettertijd stilaan terug.

sterkte aan iedereen

michael zei op

hai,

vooral voor de heren, gebruik nu 6 weken symbalta, en idd, het begin is een kleine hel, plasdrang neemt af, slaap neem qua kwaliteit toe, en erectieproblemen komen na het weer "willen" van sex, Maar, bij mij is de drive minder, maar zeker niet onder nivo, "duurt" alleen langer, het wordt volgens mijn arts ook voorgeschreven voor mannen die overmatig snel hun orgasme krijgen. Bijkomend voordeel, bij mij, is een toename van de erectie en groote. Ikzelf heb me heel duidelijk voorgenomen dat ik niet zou gaan forceren, maar gewoon wel zou zijn, en binnen 3 weken, kon ik zowel erectie houden en krijgen, en gewoon weer orgasme krijgen, al is dit wel intenser, sperma lijkt wel veel minder. hoop dat iemand er iets aan heeft. michael

Jolanda zei op

Hoi,

Sinds een half jaar slik ik cymbalta, ik slik 90 mg per dag de bijwerking die ik heb gekregen is dat ik niet meer kan plassen. Op dit moment moet ik mezelf catheteriseren dus moest ik van de uroloog per direct stoppen met het slikken van cymbalta. Ik ben nu aan het afbouwen en dat valt niet mee.

lisette tilburg zei op

Ik ben al va februari ziek moe misselijk en braken. echo gehad. galstenen. galblaasverwijdering gehad. bleef nog ziek misselijk en nog steeds braken. 13 kilo afgevallen. achteraf had het niet met gal te maken. nu denkt de dokter dat het overspannen en stress is. kreeg seroxat maar werd er nog zieker van. nu sinds enkele weken symbalta 60 mg 1pd en diazepam 2p dag indien nodig. ik slaap op t moment heel veel, wat ik voordien niet deed. toch blijf ik misselijk en braken. ook vaak duizelig en licht gevoel in mijn hoofd. kan dat van de cymbalta zijn. ik wil het liefste met cymbalta stoppen en alleen diazepam nemen indien nodig maar moet van de huisarts 4a6 maanden cymbalta innemen en dan pas af bouwen. wie kent dit ook?

johan zei op

Hoi Jolanda

Las net jou berichtje over Cymbalta en vroeg mij af of jij vanaf het begin direkt 90mgr?dag hebt geslikt? Als dat zo is verbaast het mij niets dat je zulke klachten hebt gekregen m.b.t het niet kunnen plassen. Want wat ik gelezen heb over Cymbalta is dat het eigenlijk een middel is tegen urine incontinentie. Het zorgt er namelijk voor dat de spierspanning op je sluitspieren van de urinewegen toeneemt. Ik geloof echter dat het hiervoor niet is toegelaten, maar als nevenwerking ook toepasbaar is als antidepressiva. Maar het zou ook net zo goed precies andersom kunnen zijn??? Ik slik slechts 30mg/dag en ook ik heb last bij het plassen, in die zin dat het moeilijker gaat!

lisette tilbu zei op

Mijn huisarts zei ook dat ik wel eens een wijntje mag nemen. sAvonds neem ik 1 of 2 borreltjes voor het slapen gaan en als ik eens uit ga neem ik ook gerust een wijntje. geen liters natuurlijk maar dat is vanzelfsprekend met medicatie. En wbt verschillende medicijnen in combinatie met Cymbalta. Ik slik bloedverdunners, chloresterolverlagers, maagtabletten, harttabletten en bloeddrukverlagers. en eens in de maand een b12 injectie. Dat is toch veel door elkaar maar daar heb ik geen bijverschijnselen van. Hij zei ook dat cymbalta niet zo verslavend is, maar de bijwerkingen die jij in het begin had heb ik ook gehad. En slaap heb ik nu nog heel de dag door. Moe moe moe.

Eef zei op

Ik neem sinds een maand cymbalta en ik voel me er goed bij. Vooraf nam ik effexor 150, die op zich wel prima werkte op men paniekstoornissen, maar die een ongustig effect had op men depressie. Nu met Cymbalta 60 mg ben ik veel helderder, terwijl ik met effexor heel verward en afwezig was. Het is geen wondermiddel, want men depressie is er nog steeds, maar ik voel toch al wat meer levensvreugde. Neem wel steeds de cymbalta op tijd want als je het een aantal dagen vergeet krijg je van die rare, net elektrische schokjes in je hoofd.

groetjes

Bien10 zei op

Slik 90 mg cymbalta sinds 4 weken. ben heel erg ziek: verschrikkelijk duizelig, licht in mijn hoofd, misselijk. de klachten zijn. Wie herkent dit en weet of dat misschien nog over kan gaan?

Sylvia zei op

hallo lotgenoten
nooit geweten dat cymbalta niet samen mocht met iburofen. Mijn psychiater vertelde mij dat je alle pijnstillers er bij mag slikken en zelf een wijntje mag drinken. zijn er lotgenoten die ook wel eens een glaaje alcohol drinken bij hun medicatie

lisettetilbur zei op

Ik heb net aan de huisarts gevraagd of ik zo duizelig en licht in mijn hoofd kan zijn van cymbalta.
Volgens hem kan dat heel goed in combinatie met het depressief of overspannenn zijn. ik heb primparan gekregen tegen het misselijk en duizelig zijn. ik hoop dat je aan deze informatie wat hebt.

sandra zei op

hallo,

Ik ben nu 5 weken bezig met 60mg cymbalta.
De eerste 2 weken waren een hel vooral de eerste keer dat ik het innam ik begon te hallucineren zweten duizelig enz of dat ik niet van deze wereld was en dat kun je dan helemaal niet gebruiken bij je depressie.
heb toen eerst een week op 30mg gezeten en daarna verhoogd met 60.
Derde week ging het beter en nu na 5 weken een stuk beter.Ik kan weer genieten van de dingen heb nauwelijks klachten meer .
Al met al dacht jeetje wat moet dit worden maar nu ben ik er enorm blij mee.
(heb trouwens geen last gehad van plassen verder van alle bij werkingen wel zoals duizelig misselijk veel afgevallen en heb nu nog niet zoveel trek in eten).
succes voor de andere mensen.
groeten sandra

esther zei op

Hallo
Ik gebruik cymbalta ongeveer 8 weken in com met Xanax reterd en clozan . Maar ik heb het gevoel dat ik mijn clozan weg laat niets meer helpt tegen mijn probleem. 5 jaar geleden heb ik dit nog eens voor gehad en nam ik prozac dat voor mijn gevoel veel beter was . Ik heb nu meer schommelingen van gevoelens. zijn hier mensen die dat ook hebben ?
Ik stel mijn de vraag of cymbalta een goed geneesmiddel is.

Corine zei op

Ik heb een aantal maanden cymbalta gebruikt. In eerste instantie 30 mg en omdat ik toen niet zo veel positieve lichamelijke uitwerking merkte is het verhoogd naar 60mg. Dit heb ik maar kort geslikt omdat ik weer als een zombie rond ging lopen. Uiteindelijk ben ik nu ook met 30mg gestopt aangezien ik extreem moe was en op dat moment ook B12 injecties had gekregen die mij eigenlijk energie hadden moeten geven.

lisette zei op

Volgens mijn huisarts en internist is cymbalta een heel goed middel tegen depressies. Het is ook geen verslavend middel. Het is een opbouw en afbouw medicijn. Eerst van 30 naar 60 mg en daarna weer afbouwen. Ik vind het een goed middel, waar ik weer mee de goede weg op ben. Voorheen heb ik Zeroxat gehad dat was een verschrikkelijk middel voor mij. Ik denk dat het maar net is wat bij jou lichaam het beste werkt. En als je zo moe blijft moet je misschien je b12 injectie eerder krijgen dan nu is. om de hoe veel tijd krijg je een injectie? groetjes

Patricia zei op

Hallo,
Ik slik sinds bijna een jaar Cymbalta 60mg wegens paniekaanvallen, hyperventilatie en posttraumatisch stress stoornis (PTSS). Heb inderdaad gedurende ongeveer 6 weken verschillende bijwerkingen gehad, waaronder hoofdpijn, erg duizelig, moe en heel erg verdrietig (meer als daarvoor). Daarna werd het geleidelijk aan minder. Heb nu nog last van moeilijk kunnen plassen, veel (erg veel) slapen. Maar de drukte in mijn hoofd is minder en heb veel meer plezier in het leven. Omdat bij mij sinds kort de ziekte van Raynoud (een reumatische aandoening) is geconstateerd wilde ik eigenlijk afbouwen en geleidelijk aan stoppen met cymbalta. Dit omdat er maar weinig medicijnen zijn die samen kunnen met Cymbalta. Ik heb erg veel last van mijn handen, voeten en zware migraine door de ziekte. Voor de handen en voeten heb ik Nifipedine, maar voor mijn hoofdpijn mag ik alleen paracetamol, dit werkt bij dus niet, alleen Ibuprofen werkt bij mij. Maar dat mag niet bij cymbalta. Erg verveldend dus.

Even voor de duidelijkheid: iemand op dit forum zei dat Cymbalta niet verslavend is. Dit is niet waar, dat is het wel degelijk. Ik heb 2 keer gehad dat de apotheek mijn medicijnen moest bestellen, waardoor ik 2 dagen geen medicijnen had. En of ik afkickverschijnselen had. Erg duizelig, misselijk, buikpijn, concentratieproblemen, zag werkelijk de wereld aan voor een doedelzak.

lenny zei op

Cymbalta zou ook tegen zenuwpijn moeten helpen. Ik krijg het daarvoor binnenkort voorgeschreven. Heeft iemand de ervaring dat het daartegen ook echt helpt? Of juist helemaal niet? Ik heb al zoveel geprobeerd en niets helpt.

johan zei op

Hoi Lenny
Sinds ik cymbalta slik zijn mijn pijnklachten(zenuwpijn?) ook wat verminderd. Maar sinds ik een voedingssupplement van PMC Executive Stress Formula daarbij inneem voel ik mij nog zoveel beter. Ik doe dat nu zo'n 4 weken en na 1 week al voelde ik een posiviteit die ik in jaren niet gevoeld had. Dit gevoel schommelt nu wel wat, maar op deze manier heb ik het gevoel dat er weer een positieve toekomst voor mij ligt. Misschien heb jij hieraan ook iets? Veel succes Johan 30 augustus

lisette van laerhoven zei op

Ik gebruik ook al een tijde cymbalta 60 mg tegen overspanneheid en depressie. Ik ging de goede kant uit en had meer goede dan slechte dagen. Nu ben ik weer terug bij af. Ben heel de dag moe kan heel de dag wel slapen. futloos en huilbuien. Wie weet of het zou kunnen dat de cymbalta nu niet meer werkt? Ik wordt er moedeloos van dat ik nu weer een terugslag heb gehad. Wie kent dit ook?

Johan zei op

Zonder de "dokter"of psychiater uit te hangen wil ik desondanks het volgende opmerken. Veel medicijnen maar zeker de anti depressiva zijn volgens mij vaak symptoombestrijders.!? M.a.w als je het onderliggende probleem van je depressie laat bestaan en niet oplost is m.i door het anti depressiva je grens voor vatbaarheid voor een depressie hiermee slechts verhoogd. En is het slechts een kwestie van tijd ( intensiteit van "jouw probleem"), wanneer het slechte gevoel ( depressie gevoel ) bij jou weer toeslaat.
Daarom is het volgens mij het beste als "Wij" met z'n allen op zoek gaan naar ons probleem. Veel succes allen

nicki zei op

mijn huisarts heeft het mij voorgeschreven omdat ik al een tijd depressief was,

bloem zei op

Je hebt gelijk Johan, anti-depressiva is geen wondermiddel, het zal je een zetje geven maar het meeste werk moet je zelf doen. Je moet de koe bij de horens vatten en dat is niet gemakkelijk, weet ik uit ondervinding. Anti-depressiva in combinatie met psychotherapie is een goede combinatie, het maakt je bewust van je problemen en leert met je gevoelens om te gaan.

Bloem zei op

Zijn hier mensen die op hun job slechte reacties krijgen van collega's of bazen omwille van zijn/haar depressie/psychische problemen???
Ik zou graag, omdat ik het echt nodig heb, dagbehandeling volgen in de psychiatrie, 4 keer in de week. Maar dan moet ik enkele maanden op ziekenkas gaan. Ik durf eigenlijk niet omdat ik angst heb om mijn job als zorgkundige kwijt te raken en/of slechte reacties te krijgen van mijn baas of collega's (ze zijn daar nogal precies). Op het werk heb ik geen problemen met mijn depressie/fobie maar in thuissituatie wel. Wat moet ik doen??? Mensen met depressie krijgen vaak een stempel, zijn zot, raar...

maurice zei op

Hoi Bloem

ik heb slechte ervaring op mijn werk met mijn
collega's ik moest twee dagdelen per week op therapie .
ze hebben mij als het ware eruit genegeerd.
er waren momenten dat er helemaal niet meer tegen mij gepraat werd.
dit heb ik bij mijn leidinggevende aangegeven en er zou voor mij een andere werkplek gezocht worden.
echter is dit niet meer nodig geweest omdat ik na enkele weken helemaal uitgevallen ben en in de ziektewet gekomen ben.

paul van eijsden zei op

ik begin morgen met cymbalta 60 mg.

cipramil werkte niet bij mij.

zijn er mensen met positieve adviezen??

met veel dank

paul van eijsden

lisette zei op

Ik vind cymbalta een wondermiddel. bij mij helpt het nu uitstekend. Maar je lichaam moet er eerst aan wennen, dat duurt ongeveer 4 tot 6 weken. Wbt mijn werk ik wordt door mijn leidinggevende heel goed begeleid en opgevangen. Ik ben telefoniste en kan deze druk en stress na proberen niet aan. Nu heb ik vervangend werk gegkregen, wat mij wel goed bevalt. Toch zijn er altijd mensen die negatief op je reageren. Aan mij kun je niets zien en verzorg me goed. Dan wordt er gezegd hoe kan zij nu ziek zijn ze ziet er goed uit en ze lacht en loopt in de stad enz enz. Ik vind dat ook heel moeilijk maar ik probeer me daar zeker in deze situatie waarin ik nu verkeer niet al te druk om te maken. Dat zijn dingen die ik af wil leren. Laat ze toch kletsen jij weet wel beter. En het is te hopen dat ze zelf nooit overspannen en of depressief worden. Want dan zullen ze het weten wat voor een rotziekte het is. Ik wens iedereen veel succes en denk aan je zelf. De rest komt met beetjes wel weer. groetjes

sylvia zei op

Hallo ik ben sylvia en slik cymbalta 30 mg per dag nadat ik 2 jaar zoloft heb gebruikt en dit niet meer hielp voor de paniek aanvallen die ik zeker een paar keer per week had. Graag wil ik weten of er medegebruikers zijn, die deze medicatie ook gebruiken voor paniek.

lenny zei op

Ik lees hier dat de meeste Cymbalta gebruikers direkt gestart zijn met 60 mg en veel bijwerkingen hebben. Om er langzaam aan te kunnen wennen heeft mijn arts door de apotheek capsules laten maken van 15 mg. 1x per dag te nemen. Over een paar weken wordt dit dan verhoogd naar 30 als het goed gaat. Misschien een idee voor mensen die het net als ik voor het eerst voorgeschreven krijgen? Ik gebruik het tegen zenuwpijn. Ben er pas zaterdag mee begonnen, dus kan er verder nog niet veel over zeggen. Groetjes, Lenny

Bloem zei op

Donderdag mag ik met mijn werkgevers gaan praten over die dagtherapie die ik wil gaan volgen. (aangaande mijn vorig foumbericht hier).
Hopend op begripvol nieuws...

Groeten, Bloem

Elly zei op

Slik al jaren Rivotril tegen mijn migraine aanvallen. Nu heeft mijn huisarts besloten om i.p.v. Cymbalta 30 mg voor te schrijven. Nu lees ik dat er vrij veel bijwerkingen zijn met het gebruik van Cymbalta...kan iemand mij hierover adviseren, gezien het feit ik het toch een eng idee vind om Cymbalta te gaan gebruiken. Zijn er toevallig ook mensen die deze medicijn gebruiken tegen migraine?
Elly

sylvia zei op

waar slik jij het voor nicki

lisette zei op

Ik heb nu al enkele maanden cymbalta 60. Ik had het idee dat het voor mij een wondermiddel was. Helaas heb ik nu een terugslag denk ik, want ik ben weer erg depressief. Huilbuien neerslachtig, neerslachtig en moe moe moe. Ik kan heel de dag slapen en ben nog niet uitgerust. Ben op het moment weer niet in staat om te kunnen werken. Ik ga deze week weer naar de ha, want dit is zo niet houdbaar. Misschien is mijn lichaam gewend geraakt aan de cymbalta en moet ik een ander medicijn of een hogere dosis. Wie kent dit ook en wat heb je er aan gedaan? help.....

lisette zei op

Corine, ik zie ook dat jij b12 injecties krijgt. ik krijg deze ook eens per maand. en ben ook zo moe. ik kan heel de dag slapen. welke medicijnen heb jij nu gehad, en helpen ze? wil je aub iets laten weten.

Yves zei op

Hey Lisette en anderen,

Ik ben bi-polair en ik kan je verzekeren dat wondermiddelen op dit vlak nog niet bestaan. Ik heb de afgelopen 10 jaar al heel wat anti-depressieva geslikt, vaak zelfs de maximumdosis en een combinatie van 2 of 3 tegelijkertijd. Het werkt dan wel weer voor een halfjaar of een jaar, maar steeds weer herval ik. Sinds een jaar of twee neem ik stemmingsstabilisatoren (Litium en Lamictal) eerst in combinatie met exefor en sinds een paar maanden met Cymbalta, ik kan niet zeggen dat het een positieve invloed heeft, ben al 6 maanden thuis.
Iedere persoon is anders, ze moeten gewoon het juiste middel vinden dat bij jou werkt en dat kan effe duren. Geef vooral de moed niet op, er komt een dag dat je je weer kiplekker voelt in je vel, al kan niemand zeggen wanneer dat is.

sylvia zei op

ik slik nu 4 weken cymbalta 30 mg en heb niet zoveel last van de bij werkingen. Voel me beter dan voorheen met de zoloft. mijn paniekaanvallen zijn zo goed als weg . doe dan ook goed elke dag mijn ademhalingsoefeningen. Wat mij opvalt van de reacties is dat veel lotgenoten dit medicijnslikken voor depressie of zenuwpijnen. Maar ik lees geen reactie voor paniek, zijn er lootgenoten die dit slikken voor paniek en zo ja wat is de werking en welke dosering slikken jullie. liefs sylvia

danny zei op

hallo,

ik slik nu sinds kort cymbalta 2x 30mg, het is net als of ik xtc heb geslikt, ik vind het geen vevelend gevoel maar heeft iemand dezelfde ervaring, zoja blijft dit gevoel zolang je cymbalta gebruikt? ik merkte dit effect al de eerste dag. niet echt veilig om auto te rijden lijkt mij.

nicki zei op

ik slik nu al een half jaar cymbalta. De eerste 4 weken had ik bijna alle bijverschijselen,maar die zijn nu allemaal verdwenen en ik zit nu zo lekker in mijn vel dat ik er eigenlijk nooit meer mee wil stoppen,al weet ik niet wat de gevolgen op de lange duur zijn.Ook zijn de adhd symptomen ,de chaos in mijn hoofd aardig verdwenen. Voel me nu weer een stabiel mens.

Agnieszka zei op

Ik denk dat Cymbalta net als alle andere antidepresiva niet verslavend is.Alleen de medicatie moet je verstandig afbouwen,dus niet zomaar stoppen,omdat dat gelijk consecventies heb.
Ik wens jullie allemaal sterkte,omdat ik zelf weet,dat depresie een hel op het aarde is.

G.L.B. zei op

Hallo,
Ook ik wordt heel moe van het innemen van Symbalta. In de bijsluiter las ik dat je het elke dag op ongeveer hetzelfde uur moet nemen. Ik neem het nu 's morgens. Ik zou dit willen 'verschuiven' naar 's avonds. Heeft er iemand een idee of dit een oplossing is????

maurice willems zei op

Hoi G.L.B.


mijn behandelend arts heeft nadrukkelijk gezegd geen cymbalta overdag te nemen ( denk aan autorijden)
maar voor het slapen gaan.


hoe gaat het nu met de mensen die al maanden geleden op deze site gereageerd hebben.????

laat eens iets weten.

nina zei op

ik gebruik Cymbalta 60mg, sinds 6-12-2006.
er is nog steeds geen diagnose vastgesteld, maar heb o.a. last van depressie.
ik voel me steeds somberder, ben ruim 6 kilo afgevallen, kan niet in slaap vallen, of heb last van nachtmerries. hiervoor heb ik ook andere medicatie gebruikt, maar cymbalta heeft mij tot nu toe niet geholpen.
ik weet niet of iemand ervaring heeft met obsessieve gedachtes en wat de werking van cymbalta is hierbij?

lisette tilburg zei op

Ik slik ook al geruime tijd cymbalta 60 en zal dit nog lang moeten gebruiken volgens de ha. Momenteel heb ik slechte en goede dagen. Maar wel heel veel slaap en snel moe. Maar dat komt ook omdat ik een chronische B12 te kort heb. Een depressie komt heel vaak voor bij b12 te kort. Ik moet leren mijn energie te doseren, want dat raakt bij mij heel snel op. Dubbel zo snel als bij iemand anders. Een avondje genieten is 3 dagen besnieten. Als het aan mij ligt kom ik rond 11 12 uur uit bed. Ik probeeer nu een ritme te krijgen door op tijd op te staan, maar dat valt niet mee. Overdag ga ik een uurtje zitten of liggen, want anders hou ik t niet vol. Ik ben vaak uitgeput. Dat was ik voor heen niet, was altijd fit en energierijk. Maar helaas daar zal ik me aan toe moeten geven.

sandra zei op

hallo maurice,
jij vroeg hoe het met ,mensen van een paar maanden geleden was.Ik gebruik het sinds okt en heb in nov gereageerd.Ik gebruik nog steeds 60 mg en neem het bij voorkeur sóchtend in want anders slaap ik juist slecht (ben dan te wakker).met mij gaat het best goed ik ben deze week begonnen met 3 dagen te werken (max naarts mijn gezin) toevallig dat het vanmid niet goed ging en ik in een huilbui eindigde...
Verder gaat het best goed, heb weinig bijwerlingen meer heb alleen last van pijne benen (vooral s'nachts) en droom ontzettend veel(erg vermoeiend)wie herkend dit ook.Ook ik ben benieuwd naar mensen die het nu al langer gebruiken en ook positieve ervaringen hebben.
grt sandra

Joke Roggeveen zei op

Vraagje: ik heb 9 maanden cymbalta geslikt, heeft goed geholpen. Nu na 1 maand afbouwen nu in overleg met huisarts gestopt. Voel me raar en steeds soort duizeling in mijn hoofd, en slaap niet best. Ben pas 3 dagen geleden gestopt. Wie heeft ervaring met hoe lang deze "afkickverschijnselen duren?"

Annelies zei op

Gebruik nu ongeveer 2 maanden Cymbalta 60 mg. Voel me heel actief. Enig probleem: kan 's nachts slechts enkele uren slapen. Het is precies alsof Cymbalta dag en nacht blijft doorwerken. Slik nochtans Rivotril 2 mg als slaapmiddel dat volgens mijn dokter zwaar genoeg is.
Zijn er nog gebruikers van Cymbalta die dit probleem ervaren?

pattje zei op

hoi. ik zit in een scheiding en ben er heel depresief van geworden. doe niks dan slapen maar sinds kort neem ik minatoline. sinds dien slaap ik veel beter en overdag heb ik veel minder last van vermoeidheid. nu heeft de arts me cymbalta voorgeschreven maar ben toch een beetje terughoudend over de bijwerkingen. vooral het terug moe worden wil ik niet meer meemaken. zijn er nog mensen met ervaring milatonine in combinatie met medicijnen?

Anne voor Pattje zei op

Hoi Pattje, ik neem aan dat je melatonine bedoeld.

Melatonine is een lichaamseigen stof. Die wordt geproduceerd in een klein kliertje. Die wordt vnl geproduceert in de avond en nachtelijke uren en zorgt onder andere voor een slaap waakritme.
En ontspanning.

je kunt het in pil/druppelvorm innemen.

Het is geen medicijn als zodanig. Maar een voedingssupplement. Het kan dan ook bij alles gebruikt worden!

Als het voorgeschreven wordt door een arts zijn er zelfs sommige verzekeraars die het vergoeden... Maar het is erg goedkoop en makkelijk verkrijgbaar.

Het kan uitstekend samen met antidepressiva gebruikt worden. het haalt de scherpe kantjes ervan af zeg maar.

Soms kan het ervoor zorgen dat je een minder hoge dosis antidepressiva kunt slikken.

maar bespreek het met je huisarts!!!
Succes Anne

Danny zei op

Hoi,

Neemt iemande soms de combinatie van Cymbalta & lampibol, graag had ik jullie mening en ervaring daarover gevraagd.

Groetjes

Wil zei op

Zijn er mensen die cymbalta 2x30mg gebruiken tegen stess incontenentie.
Ikzelf in het begin alle bijverschijnselen gehad, gestopt en weer begonnen met 1x30mg.
Dit ging heel goed en na een 3 weken weer 2x30mg.
Ik had totaal geen last meer, maar nu begint de urine verlies weer een beetje.
Wie heeft ervaring.

lisette Tilburg zei op

3 maanden na mijn laatste berichtje. Ik ben inmiddels 4xp week 2 uurtjes aan het werk met aangepaste werkzaamheden.Dat gaat behoorlijk goed.. Ben het aan t opbouwen naar 20 uur. Mijn huidige werkzaamheden telefonie kan ik nog steeds niet aan. Veel te hectish en te veel voor mij. Veel drukte en lawaai is ook nog storend voor mij. Ik moet nog steeds de cymbalta 2x30mg in nemen. En ook mijn b12 injecties om de 4 weken. Ik kan al wel iets beter uit mijn bed komen, maar zo gauw ik de kans krijg om uit te slapen doe ik het ook. Moet wel smiddags nog 1 of 2 uurtjes rusten anders breekt t me op. Ik heb op t moment meer goede dan slechte dagen. En als ik een slecht moment heb duurt t geen dagen meer maar enkele uren of een dag of 2.3. Ben nog wel vaak moe en opgebrand. Maar ja niet alles tegelijk kan goed komen toch? stapje voor stapje. En dat moet je ook accepteren al is dat heel moeilijk. Ik ben aan t leren om me niet alles meer aan te trekken, en mijn energie te verdelen. Uit de depressie komen moet je toch zelf doen. Al dan niet met medicijnen of hulp. Ik wens iedereen veel sterkte.

eleonora zei op

Hallo Corry,

Ik slik sinds 2 weken Cymbalta, heb erg veel last van wekedelen reuma en heel pijnlijke spieren, ook ben id heel neerslachtig geworden van de helse pijn.

Eerst werden de depressieve gevoelens heviger en vorige week heb ik door een inspanningstest geveld. Twee uur later kreeg ik hevige pijnen en alles zat vast van benen tot rug en hals, hevige migrane aanval die 2 dagen duurde. gister heeft de fysiotherapeut de rug wat meer beweegelijk gemaakt en de nek zit nog erg vast. MIjn nek en armen doen erg zeer. Ik weet niet of dit ook de eerste weken ook door Cymbalta heviger kan worden. Alhoewel zonder die cymbalta had ik ook al bij inspanning zulke aanvallen van pijn en migraine.

Misschien is er iemand die hier ook ervaring mee heeft.

Ik neem de cymbalta tijdens het eten in, anders heb ik erge maagzuurbrand., ben een paar kilo afgevallen, erg vermoeid en ook net een zombie. Schijnt toch dat dit na een aantal weken afneemt.

Groet,

Eleonora

Ricardo zei op

Mijn eerste vraag is (no serious offense people...) of misschien ook de hersencapaciteit tav spelling en grammatica wordt aangestast want sommige reacties moet ik echt een aantal keer lezen om het te snappen.
Goed...de cymbalta: Ik slik nu ongeveer 4.5 maand 60mg. (tip: de 60mg wordt door mijn zorgverzekeraar niet vergoedt terwijl de 30 mg. dat wel wordt dus krijg nu gewoon dubbele dosis 30mg. en slik daar 2 pillen tegelijk van :-) voor depressiviteit en neerslachtigheid. In het begin ook alle bijverschijnselen gehad: slapeloosheid, me de blubber zweten tijdens slapen, onrustig slapen veel tussentijds wakker (daardoor weer erg veel dromen) wat erg vermoeid. Dit is allemaal redelijk gereguleerd nu en slaap nu inderdaad liefst lang, heeeel lang.
In het begin ook last van het niet klaar kunnen komen. Ik bleef trekken :-( Na ongeveer 7 weken ook dat weer terug en lust en intentie ve orgasme zijn weer intens ;-)

Heden: Heel veel meer last van migraine. Ik heb nu echt meerdere malen per week een stevige aanval (voorheen enkele keren per maand)waar ik dan weer immigran voor gebruik. Volgens de gegevens/bijsluiter kunnen deze 2 eigenlijk niet in combinatie, het schijnt de werking van de cymbalta enigszins af te breken maar mijn aanvallen van migraine zijn te heftig om er niets voor te nemen. Aspirine helpt me daar niet bij en alle andere medicijnen mbt migraine bevatten dezelfde werkende stof en zijn dus geen alternatief. Iemand met dezelfde ervaringen of tips?
Ook de ervaring van 1 dag vergeten te slikken, wat me enkele keren gebeurd is, resulteert in een raar onwezenlijk gevoel in het hoofd. Alsof je waarnemer van jezelf bent, als je plots opzij kijkt lijkt je realiteitsgevoel achter de feiten aan te lopen als in een slowmotion. Verder zijn mijn depressieve buien wel minder en ben ik stabieler. Ook het gevoel van binnen willen blijven met de gordijnen gelsoten is weg. Heb weer redelijk zin in het leven.
Begreep vd huisarts dat je het minimaal 6 maanden moet gebruiken en dan rustig moet afbouwen. Vond ik toch wel heftig klinken. Heb het idee dat ik een beetje klaar ben om "op eigen benen te staan" maar ben best beetje bang voor terugval en wat de "afkickperiode" allemaal gaat brengen. Kun je als je terugvalt zomaar weer opnieuw met cymbalta beginnen? Iemand ervaring met het stoppen en de bijwerkingen?
Verder ben ik het vwb je depressie gedeeltelijk met Johan (30 november '06)eens, dat de oplossing in uiitdiepen vd oorzaak zit. Op zich lijkt me dat logisch maar heb ook wel gelezen dat depressiviteit een ontbreken ve stofje in de hypofyse (??) in de hersenen is/kan zijn (vaak erfelijk bepaald). Bij mijzelf denk ik aan een combinatie van die 2.
Nou...iedereen het beste met de cymbalta en het leven erna!!!

Ricardo zei op

Oohh ja en dan deze nog....ik zie mensen die zijn afgevallen. Ik ben sinds januari 11 kg aangekomen!!!!
Ik heb mijn hele leven stabiel gewogen. En in het begin vond ik war extra kilo's wel lekker want was redelijk slank, maar begin het nu als overgewicht te ervaren en voel me vaak opgeblazen met die spontaan dikke buik. Iemand met dezelfde ervaring?

greetz,
Ricardo

maurice zei op

je hebt het over de aantasting van de hersencapaciteit tav spelling en grammatica
als ik de ingezonden stukjes van jou lees, kun je dit ook aan jezelf vragen.

Andrea zei op

Hoi Eleonora

Ik heb ook Fibro en slik het nu al 8 weken.
Mijn reaktie was erg heftig,vooral snachts veel meer pijn'maar werd er wel super vrolijk van.
Alles veel te heftig.Toen naar 30mg per dag en dan s,morgens ging al iets beter.
Nu zelfs neem ik elke ochtend 15mg dus de helft uit een capsule,bevalt me beter.
Ik reageer nogal sterk op reguliere medicijnen.
Was op zoek naar die Executive Stress Formula die ook op het forum staat aangegeven maar kan die nergens vinden om te kopen.
Hopelijk heb je iets aan mijn verhaal.
Andrea

lloeske zei op

Heey allemaal.

Na jaren van hoofdpijn, en jarenlang onderzocht...heb ik sinds 5 weken cymbalta...Mijn leven is er een stuk leukerder opgeworden.
Ik heb namelijjk al 5 weken geen 1 KEER hoofdpijn gehad! het spul werkt dus, hopelijk voor lang, maar na 6 weken moet ik gaan afbouwen.

Heeft er iemand ook cymbalta gekregen vanwege hoofdpijn?! en heeft dit op langer termijn geholpen?

groetjes loeske

Nicholas VDH zei op

vandaag gestart met cymbalta, 60mg...voorgeschreven na een aantal weken neerslachtigheid....zal misschien raar klinken, maar ik werd depresief door de buren ruzie...vandaar het middel....hopelijk werkt het en doet het iets aan mijn negatieve gevoelens...

zwarte heks zei op

ik slik ook cymbalta voor adhd achtige symptomen. Ik slaap beter en ben rustiger, maar ik word er zo moe van, waardoor ik me alsnog niet lang kan concentreren (vooral met lezen). Ik slik het nu 4-5 weken en neem het 's avonds in. Gaat de vermoeidheid na een tijdje weg, weet iemand dit? ik ben niet depressief en vrij actief, misschien dat het daarom in mijn geval de slaap bevordert ipv doet afnemen?

Nicholas zei op

ik heb ook last van vermoeidheid, gaat moeilijk weg hoor en hoop dat het zala fnemen naarmate ik het inneem.

lisettte van laerhoven zei op

Ik slik al maanden symbalta 60 mg ivm overspannenheid en depressiviteit. Of ik het smorgens of savonds inneem maakt niet uit ik ben ook heel erg moe en slaperig. Ik kan goed 20 uur achtereen slapen en nog moe zijn. Terwijl ik altijd heel actief en een bezige bij was. Wanneer ik naar bed ga duurt het wel een tijdje voor ik in slaap val, omdat ik aan allerlei dingen lig te denken. Maar mijn klachten die ik voorheen had worden er wel minder door. Ik heb het gevoel dat cymbalta je emotionele gevoelens dempt, en dat ik wat onverschillig reageer. Verder vind ik het wel een prima medicijn.
Iedereen heel veel sterkte.

Monique zei op

Beste mensen,

Ben al 7 jaar aan de antidepressiva pillen, heb al van alles gehad. Nu slik ik al zo'n 3 maanden Cymbalta voorheen effexor. Heb heel veel bijwerkingen zoals nachtelijk zweten, heb gewoon een handdoek naast me liggen om me af te drogen, kan niet goed door slapen, rare dromen, hartkloppingen, heel moe heel erg moe. Wat overigens niet door iedereen geaccepteerd word. luie donder.
Mijn huisarts heeft gezegt stop er maar mee en moet naar een psychiater. Daar zie ik tegen op. Ben gisteren begonnen met 30mg in plaats van 60mg, voel me helemaal niet goed, het is net of ik electrische schokjes in mijn hoofd heb.
weet niet wat ik moet doen, wie kan mij helpen?
Ik ben dit aan het beu worden.

Madelief aan Monique zei op

Hallo Monique,
Ik kan me goed voorstellen dat je tegen een bezoek aan de psychiater opziet. Maar het is wel de enige arts die verstand van dit soort medicijnen heeft.

zwarte heks zei op

Ik schrik wel van alle bijwerkingen die gemeld worden. Het kan natuurlijk ook zijn dat je door de depressiviteit zelf al erg moe bent en antidepressiva is geen garantie dat de depressie verdwijnt, het is wel de bedoeling dat de symptomen verlicht worden. Persoonlijk zou ik niet kiezen voor cymbalta in geval van depressie tenzij je al vanalles hebt geprobeerd gezien de weinige ervaringen met het middel.
Wat ik zelf bemerk is dat ik erg moe word van lezen, zodra ik fysiek bezig ben dan heb ik niet zo door dat ik moe ben. Ik heb wel last van te vroeg wakker worden en inderdaad vreemde dromen. Ik slaap wel sneller in. Maar ik heb ook ooit geslikt een vergelijkbaar middeltje en naar wat ik me herinner, waren de bijwerkingen erger (blauwe blekken, haaruitval, nachtelijk zweten). Maar goed, ik slik het nog niet zo lang en sowieso verschilt het per persoon. Alleen mij verbaast die vermoeidheid daar het de bedoeling is je iets meer energie te geven, maar goed het zal z'n tijd nodig hebben.

zwarte heks zei op

In geval van een behoorlijke depressie zou ik ook advies vragen aan een psychiater. het is erg moeilijk om een juist medicijn te vinden, dit hangt oa af van je biologische systeem. Soms kan het helpen om meer dan middel te slikken en dat gaat de huisarts te boven. Het is even doorzetten, maar het kan waarschijnlijk alleen maar beter met je gaan. Succes.

anja zei op

Hallo,ben nu 4 maanden thuis met een serieuze depressie,neem sinds 1 maand cymbalta 60 mg en voel me stukken beter.Ik neem ze wel in combinatie met efexor 150 mg en sulpiride(dat is tegen angst).Ik heb wel 3 maanden enkel efexor genomen.Ik hoop 4 juni weer aan de slag te kunnen al is het wel met een zekere angst.Ik ben iemand die heel snel verzwaard en heb het geluk een goeie psychiater te hebben die begrip voor mijn zwaarlijvigheid toont en ben nog (gelukkig)niks aangekomen.Zo'n 10 jaar terug had ik een andere psychiater(was toen opgenomen in een ziekenhuis)en ik was in 6 weken maar liefst 16 kg aangekomen en ben die nog steeds niet kwijt.Ik denk dat het van persoon tot persoon is en van probleem tot probleem.De ene depressie is de andere niet.

Coby zei op

Vanwege depressieve klachten heb ik Cymbalta voorgeschreven gekregen, startdosis 30 mg. Ik heb het vandaag voor het eerst bij de apotheek opgehaald, nog niet ingenomen, en lees dit forum.
Ik schrik een beetje van de gemelde negatieve bijwerkingen, of zou het kunnen zijn dat de mensen met positieve ervaringen zich veel minder laten horen op dit forum?
Een paar maal las ik dat de combinatie met Ibuprofen niet zou kunnen. Is dat echt zo, en waarom?
Coby.

zwarte heks zei op

Hoi Coby,

Ik heb het nagevraagd bij de apotheek en volgens hen mag je ibuprofen en cymbalta wel samen gebruiken. Misschien dat het bij bepaalde patienten (bijv degenen die het voor pijnklachten gebruiken) wordt afgeraden door de huisarts?
Ik schrok dus ook van de genoemde bijwerkingen. In het begin vond ik vermoeidheid en hoofdpijn lastig, maar ik kan wel alles doen (inclusief werken). Bij een depressie kunnen mensen vaak sowieso al minder werken of helemaal niet, bij angst ed. is dat anders. En het zou kunnen dat mensen met een depressie al moe zijn en al lichamelijke klachten hebben, waardoor het middel in het begin klachten versterkt of ergere bijwerkinge heeft. En natuurlijk is het logisch dat mensen die wel 120 mg gebruiken een grotere kans hebben op bijwerkingen. Ik ben ook begonnen met 30 mg en van die dosering had ik alleen vermoeidheid als bijwerking. Ik reageer altijd vrij sterk op medicatie. Ik denk dat bijwerkingen gewoon teveel kunnen worden voor depressieve mensen en dat ze daarom extra negatief beleefd worden. Althans dat is uiteindelijk mijn interpretatie geworen. Succes en sterkte!

christa zei op

hallo,
ik zou ook eens willen reageren.
toevallig kom ik uit op deze site,en inderdaad ik denk ook dat mensen die een goeie ervaring met cymbalta hebben,minder reageren.vandaar dat ik eens wil meedelen dat ik nu ongeveer 8 weken cymbalta neem en dat ik er heel goed mee ben.
in het begin had ik erge hartkloppingen en ik dacht er eventjes aan daarmee te stoppen.gelukkig heb ik dit toen niet gedaan.ik voel me stukken beter en heb helemaal geen last van vermoeidheid,integendeel,ik heb energie en kan alles beter aan.mijn piekeren en
zwartgalligheid is veel verbeterd.ik zou zeggen ,bijt de eerste weken wat op de tanden,het is zeker de moeite waard.ik was eigenlijk al vergeten dat een mens zich zo goed kon voelen,ik begin mijn oude christa terug te voelen,heerlijk is dat.ik hoop dat nog mensen mijn ervaring herkennen......
groetjes
christa,

lisette tilburg zei op

Monique ik lees net je reactie. Ik ben van de week terug naar de ha geweest omdat ik zo moe blijf. hij zegt dat ik van cymbalta een fijner gevoel moet krijgen. Dat heb ik ook wel, maar dat moe en slaperig zijn begint me de keel uit te hangen. Nu mag ik ipv 60 mg 30 mg nemen. Ik doe dit nu 8 dagen, en inderdaad ik heb net als jij ook schokjes in mijn hoofd. Vreemd maar t zal er wel bij horen denk ik dan nu ik t lees dat jij t ook hebt. Ik hoop dat ik wat energieker wordt. Ik neem nu elke dag ook 3 dextro=energie in. Of t helpt weet ik niet maar het is een advies van de arboarts. Ik moet over 2 weken terug bij de ha komen voor controle. Dan laat ik weer meer weten.

birdy zei op

ik heb 17 jr seresta geslik daarna met behulp van librium afgebouwt voel me zeer slecht nu moet ik weer cymbalta gaan sliken word niet vrolijk van de bij werkingen want dat zijjn ook de klachten waar ik seresta voor heb geslikt ik zie het niet meer zitten

kobes zei op

ik gebruik de combinatie Remeron(90 mg)
met Cymbalta (60 mg)
Iemand ervaring??

Coby zei op

Dag,
Ik ben geen dokter maar vraag me wel af waarom een arts Remeron samen met Cymbalta voorschrijft.
Alsof je bij pijn een paracetamol én aspirine moet nemen?
Zelf ben ik vandaag, na twee weken 30 mg. per dag, gestart met 60 mg. Cymbalta, en ik vraag me af of de bijwerking die ik ervaar (droge mond) over zal gaan. Kan iemand me vertellen of dergelijke bijwerkingen in de loop van de tijd verdwijnen?
Coby.

lisette tilburg zei op

Ik heb ervaren dat de bijverschijnselen wel minder worden dan in het begin. De ha zei tegen mij toendertijd dat ik even door de zure appel moest bijten en dat ik daarna blij zou zijn met het medicijn. Nu ben ik zover dat ik nog maar 30mg cybalta hoef met indien nodig een seresta.

carina zei op

hallo allemaal;nadat ik al jullie ervaringen gelezen heb, vraag ik mij af, of cymbalta niet dezelfde bijverschijnselen heeft als cipramil, die ik geslikt heb? heel erg vermoeid, spierspanning, in gewicht toenemen? toen ik daardoor af ging bouwen, voelde ik me na elke week beter. ook nadat ik gestopt was, ging het nog 2 weken prima met mij.. tot het moment dat het middel helemaal uit je systeem is, dan begint de misere weer van voren af aan! weer naar de psychiater voor een nieuwe medicatie-instelling en dit werd cymbalta; dit slik ik nu van afgelopen vrijdag en het lijkt, alsof ik een zware griep heb!koude rillingen, misselijk, moe en raar gevoel in mijn benen? deze klachten lees ik niet terug bij de meesten. wat me ook interesseerd is, dat me opvalt dat veel mensen b12 injecties toegediend krijgen? krijg je er echt meer energie van? zou bij heel welkom zijn! ik wens jullie allemaal veel positieve ervaringen toe met dit middel.

Coby zei op

Dag Carina,
Dat van die B12 injecties: dat is alleen nodig voor degenen die een aantoonbaar defect hebben in de opname van vitamine B12. Lees er maar over op internet, of bevraag je arts. Cymbalta is niet alleen een anti-depressivum, het wordt ook voorgeschreven bij sommige niet-depressief gerelateerde klachten. Dus denk niet dat injecties met B12 je psychische klachten helpen verminderen.
Zelf had ik bij het starten met Cymbalta (i.v.m. depressieve klachten) een paar dagen last van misselijkheid, dat ging over. Nog steeds heb ik last van een droge mond en wil daarom, in overleg met de arts, gaan stoppen met Cymbalta en een alternatief zoeken of zonder medicijnen het bestaan leefbaar houden.

Carina voor Coby zei op

Dank je wel voor je reactie; ik weet dat een vitamine-preparaat je depressie niet wegneemt, maar het zou fijn zijn als het de eeuwige vermoeidheid iets zou tegengaan?je zegt last te hebben van een droge mond, dit had ik toen ik efexor nam, maar met cipramil had ik hier totaal geen last van; misschien een optie voor jou, alhoewel iedereen heel verschillend op medicatie reageert . ik hoop voor jou, dat je helemaal niets meer nodig blijkt te hebben! succes

Coby. zei op

Dag Carina en de anderen,
Na 3 weken Cymbalta (2 weken 30 mg., 1 week 60 mg.) ga ik weer afbouwen vanwege de droge mond als bijwerking. Verder had/heb ik weinig last van bijwerkingen, maar in mijn werk (een praat-vak) heb ik te veel last en de hele dag kauwgom kauwen is ook geen gezicht. (Vermoeidheid noem ik voor mezelf geen bijwerking, die was er al, en ja, 2 keer 's nachts een soort "schokje" in mijn hoofd, maar dat was verder helemaal niet hinderlijk).
Over een dag of 10 ga ik met frisse tegenzin ondervinden of Cipramil me meer kan steunen in het hanteren van mijn depressieve klachten.
Iedereen succes en gezondheid gewenst!

lisette tilburg zei op

Ik was aan het afbouwen van 60 naar 30 mg. Op eigen verzoek aan de ha. Maar helaas het lukt me niet. Ik krijg weer van die vervelende gevoelens. Voel me suf en nergens zin in. Maar de slaap blijf ik houden ook bij 30 mg. Ik heb dagen dat ik om 19 uur ga liggen slapen tot smorgens 8 uur toe. En dan moeten ze me nog wakker maken, anders slaap ik gewoon door. Ik vind het vele slapen en moe zijn het vervelendste van alles. Ik was altijd een bezige bij, sliep nooit uit en lag altijd laat in bed. En nu........ikweet t ff niet meer wat ik moet doen om niet zo moe en futloos te zijn.

Rialto zei op

Hoi

**zojuist gestopt met cymbalta**
Ik ben zojuist over gegaan op een ander, lichter middel. Ik denk dat ik zo'n 8 maanden cymbalta geslikt heb, 60 mg per dag.

**reden gebruik**
Reden was (chronische) hyperventilatie, straatvrees etc etc...u know it.
Door personeelstekort bij GGZ Groningen (Lentis) duurde het tot vorige maand dat ik eindelijk op gesprek kon komen voor therapie. Beetje laat, de arts zei dat m'n depressie/stoornis alweer vrijwel over was.

**bijwerkingen in gebruiksperiode**
Anyway, In die periode was het idd sufheid een van de bijwerkingen. Ik denk dat ik de hele bijsluiter wel voorbij heb zien komen.

**bijwerkingen na gebruiksperiode**
Nu dus al 4 dagen zonder.
Ik werd de eerste 3 dagen helemaal lijp van al die 'electrische schokjes' in m'n lichaam. Vooral in m'n hoofd bij elke beweging die ik maak.

Nu, 4 dagen later, zijn de schokjes grotendeels verdwenen.
Het gekke is dat alle andere bijwerking die op de bijlsuiter staan nu juist extra aanwezig zijn.

Ik ben erg agressief merk ik, onrustig, slaap slecht en heb (lichte) suicidale gedachten. Niet dat ik onder de trein ga springen maar het speelt wel degelijk door m'n hoofd.

Gelukkig ben ik deze week ff bij mn ouders. Indien je op jezelf woont, je bouwt af en je krijgt suicidale gedachten, aarzel dan niet om iemand te bellen.

**tot slot**
Het liefst jank ik alles eruit, ga wekelijks een aantal sessies bij Lentis aan en ga ik vrolijk, enthousiast, sterk en zelfverzekerd verder...

A J

Sandra zei op

Hoi ik slik nu 3 dagen cymbalta maar word er vreselijk onrustig en opgefokt van gaat dit over? Ik vind het heel erg zelfs een serseta helpt hier weinig tegen.

Ingrid zei op

Hoi Allemaal

Door mijn Arts is verteld als je moe op cymbalta wordt dan moet je ze niet smorgens in nemen ,maar met na bed toe gaan ,dat kan heel goed werken dat je op de dag niet vermoeidt bent


Meschien een tip voor jullie

Heel veel sterkte allemaal en koppie op ,ook voor ons gaat de zon weer schijnen geloof me

Liefs Ingrid

Amandelstaafje zei op

Hallo iedereen,

Ik heb net even een hoop reacties doorgelezen over cymbalta. Zelf gebruikt ik het (60mg) sinds vandaag, omdat de dokter zegt dat het tegen mijn hevige chronische pijn zou kunnen helpen. Ik zal hierdoor beter tegen de pijn moeten kunnen en minder moe moeten zijn. Ook zou het niet waarschijnlijk zijn dat ik last zou krijgen van gewichtsveranderingen.
Maar ik lees hier wel reacties van mensen bij afvielen of aankwamen, ik hoop niet dat ik daar last van krijg. Maar zijn er hier meer mensen die het ook vanwege pijnklachten hebben gekregen? En wat is jullie ervaring daar dan mee? Ook heb ik een vraagje voor mensen die misselijkheid hadden als bijwerking, wanneer ging dat ongeveer over? Mijn arts zeg dat ik na 5 dagen van mijn bijwerkingen af moet zijn, maar in de bijsluiter staat dat het zelfs weken kan duren en dat het dan misschien nog niet weg is. Ik ga het wel nog een tijdje proberen, want wie weet helpt het me goed. Maar op dit moment (ok ik weet dat het pas de eerste dag is) voel ik me echt net een verlepte garnaal. Ik ben kotsmisselijk, barst van de hoofdpijn, ben megaduizelig en ben hardstikke moe. Het lijkt wel of ik een of andere drugs op heb, en dan dat ze niet zo goed gevallen zijn. Ik voel me echt ziek. De misselijkheid is wel heel erg, dus ik hoop dat iemand weet wanneer dat ongeveer over moet gaan.

groetjes Amandelstaafje

carina zei op

Ik ben s' avonds 8 juni begonnen met 30 mg cymbalta en de eerste week ook erg misselijk geweest; woensdagavond 20 juni opgehoogd naar 60 mg; s' morgens een felle reactie gehad in de vorm van opgefokt zijn en koude rillingen, maar vandaag zaterdag kan ik melden dat de scherpe kantjes ervan af zijn; voel me wel een beetje suf, maar heb goede hoop dat het nu beter zal gaan!dus even doorzetten en "amandelstaafje" voor jou.. misschien beter als de huisarts je eerst op 30 mg gezet had, dan had je lichaam rustig aan het middel kunnen wennen?
sterkte

Anneke zei op

Ik ben 4 dagen geleden begonnen met Cymbalta 60mg vanwege depressie en angststoornis.

De eerste dag was ik zóo misselijk en duizelig. Ik las ergens dat je bij misselijkheid het beste de pillen voor het eten kan innemen, en dat helpt erg goed.

Nog wel elke dag erg duizelig, moe en mijn pupillen zijn méga groot, is echt niet normaal. Voelt ook alsof mijn oogleden ver open worden gehouden. Heeft iemand anders hier ook last van?

Ik ben vooral smorgens erg moe, maar als ik savonds wil gaan slapen lukt het gewoon niet. Ook word ik snachts wakker en kan ik gewoon een paar uur lang niet in slaap komen.

Over het algemeen voelt het gewoon alsof alles 2x zo langzaam gaat, maar dat is niet echt een fijn gevoel. Ik hoop dat het gauw overgaat en ik me een beetje normaal ga voelen.

Amandelstaafje zei op

Bij mij is het nu pas de tweede dag, maar ik herken dat van die grote pupillen wel. Mijn ogen staan ook echt wijd open en mijn pupillen zijn enorm, het valt mijn familie bijvoorbeeld ook echt op. Ik heb ook echt het gevoel dat mijn ogen zichzelf zo wijd mogelijk open proberen te houden. Verder heb ik nog heel veel hoofdpijn en ben ik erg misselijk, ondanks dat ik daar tabletjes voor heb. Ik kan ook maar weinig eten.
Misschien had ik inderdaad beter eerst een lagere dosering kunnen krijgen.
En overdag ben ik zo moe dat ik alleen maar wil slapen, zit alleen maar te gapen. Toen ik gisteravond ook moe naar bed ging kon ik tot mijn verbazing bijna de hele nacht niet slapen. Vandaag weer de hele dag doodmoe, bijna alleen maar geslapen. Ik ga dat wel proberen te beperken, want anders heb ik 's nachts natuurlijk helemaal geen slaap. En omdat ik ook erg duizelig ben en me echt raar in mijn hoofd voel kan ik eigenlijk alleen binnenshuis voorzichtig blijven, anders loop ik het risico tegen de grond te gaan, want ik wankel heel erg. Ik zie soms dingen wazig en mijn coördinatie is verstoord.
Alles lijkt ook echt veel langzamer te gaan.
Tot nu toe word ik dus een beetje gek van die pillen, ik voel me ziek, heb pijn en ben moe. Terwijl ik ze juist tegen pijn en moeheid heb gekregen. De arts zegt dat het met een dag of 5 beter moet gaan, daar hoop ik dan maar op. Want als dit over een tijdje nog zo is, is dit toch niet het middel voor mij. Maar eerst bijt ik nog maar ff door, wie weet komt het wel allemaal goed.

Coby zei op

Ik vind het raar dat een arts direct 60 mg. voorschrijft, dit soort middelen moeten volgens mij altijd opgebouwd worden. Ook de bijwerkingen die ik de afgelopen dagen van jullie lees vind ik bizar. Het middel hoort niet erger te zijn dan de kwaal. Ik weet niet of de mensen die het vanwege pijnklachten krijgen misschien heftiger reageren dan de mensen met depressieve klachten??
Zelf gebruikte ik het i.v.m. depressieve klachten en had ik alleen een dag of 3 last van een beetje misselijkheid (de eerste week waarin ik 30 mg gebruikte, toen ik overging naar 60 mg kwam de misselijkheid niet terug), maar vanwege de bijwerking "droge mond"(en dat ging niet over) ben ik met Cymbalta gestopt en ga het met Cipramil proberen.
Sterkte allemaal.

sandra zei op

Ik gebruik nu cymbalta ongeveer 9 maanden, voor zowel depressie als lichaamelijke klachten.
Ik herken de klachten van jullie allemaal erg goed.
Ik had zelfs hallucinatie's, en begon te hyperventileren.
Ik wilde echt stoppen!!!!!!!!!Ik ben toen terug gegaan naar 30 mg en een week later naar 60.(dit ging een stuk beter)dus je kunt evt overleggen om het toch eerst op te bouwen.Het slapen s'nachts is ook erg herkenbaar, ik nam de medecijnen dan ook s''ochtends in na het eten, dit schilde iets voor de nacht.Het misselijke is bij mij best lang gebleven
Wie herkent na 9 mnd medicijnen gebruik(wat later erg goed ging) na deze periode een terugval???

succes allemaal.

lotje zei op

gebruik cymbalta 60 mg nu 8 weken voor trigeminus neuralgie , de pijn is bijna weg voel nog wat steken in lichte mate.Ben erg tevreden over dit middel,heb alleen last van moeheid en jeuk, misschien dat dit nog betert . In ieder geval is alles beter dan die afschuwelijke pijn.

lisette tilb zei op

Ik heb vandaag nog eens bij mijn controle aan de ha nog eens gevraagd of ik zo verschrikkelijk moe en slaap kan hebben van cymbalta. Volgens hem moet het niet kunnen, want het medicijn heeft de kenmerken dat het net een fijner gevoel moet geven. Dan weet ik t niet meer waar ik zo moe en veel slaap van heb.
Ik zal ook eens gaan proberen om ze in te nemen voor ik naar bed ga.
Succes iedereen.

Amandelstaafje zei op

Ik ben inmiddels met Cymbalta gestopt, na de tweede dag gebruiken. Ik ben zo verschrikkelijk ziek geworden dat de arts het onverantwoord vond om me ermee door te laten gaan. In mijn geval was het middel duidelijk erger dan de kwaal. Ik kreeg het voor chronische pijnklachten, maar het schijnt nog niet eens bewezen te zijn of dat daadwerkelijk vaak helpt. Maar de arts zei dat het me wel heel goed zou kunnen helpen, dus over een paar weken ga ik weer beginnen. Eerst nog maar eens bijkomen van de schrik en van de lichamelijke klachten die ik ervan kreeg. Maar als ik weer ga beginnen mag ik het rustig opbouwen, ik ga met 15 mg beginnen en dan langzaam naar de 60 mg opbouwen. Dat lijkt me een stuk verantwoorder voor mij. Als ik bij 15 mg al weer heel ziek word, dan ben ik er waarschijnlijk allergisch voor. Maar ik denk dat het wel meevalt, de dosering was gewoon veel te hoog. Ik hoop dat het beter zal gaan als ik met een lage dosis begin. Want de pijn die ik nu dagelijks heb is natuurlijk ook niet alles. Hoewel de reactie op de hoge dosis nog erger was dan mijn dagelijkse klachten.

Anneke zei op

Ik ben inmiddels bij de 11e dag (met 60mg) en over een paar dagen ga ik weer naar de huisarts om te kijken of het werkt. Ik merk wel dat ik veel rustiger ben, en me minder zorgen maak over alles.

Ook de bijwerkingen zijn een stuk minder gelukkig.
Een paar dagen geleden was ik de medicijnen vergeten voor het middageten in te nemen en nam ik ze na het eten in, toen werd ik wel weer erg ziek.

Ik ben nog wel erg moe, vooral 's ochtends en 's avonds. De enige productieve uurtjes zijn tussen 14.00u en 19.00u.

Wel vraag ik af hoe er bij jullie in de familiekring gereageerd wordt op het medicijngebruik. Mijn ouders (ik woon nog thuis) houden er niet echt rekening mee dat ik zo moe ben, ze denken dat het komt omdat ik niet genoeg buiten ben ofzo. Ze hebben er echt geen idee van hoe zwaar het is.

Succes iedereen.

Tomaatje zei op

Hoi allemaal,

Ik wilde graag mijn (over het algemeen) positieve ervaringen met Cymbalta met jullie delen.

Eind april ben ik begonnen met Cymbalta i.v.m. angst- en depressieklachten.

De eerste dag voelde ik me doodziek na 60 mg: duizelig, misselijk en heel erg moe.
Daarop heb ik besloten (ik studeer zelf geneeskunde) de eerste twee weken slechts 30 mg per dag te slikken.
Daarna ben ik 2 maal daags 30 mg gaan slikken (doe ik nu nog).

In het begin had ik veel last van bijwerkingen: vooral
misselijkheid (waarvoor domperidon wel wat hielp,
dat kun je gewoon halen bij de apotheek zonder
recept).
Ook last gehad van tandenknarsen en nachtzweten. En inderdaad (nog steeds) hele grote pupillen.
Verder had ik in het begin erg het gevoel 'buiten mezelf' te staan.

Na een week of twee, drie werden de bijwerkingen duidelijk minder.
Nog wel even last gehad van een droge mond, maar dit verdween na een aantal dagen.

Op dit moment vallen de bijwerkingen erg mee.
's Ochtends slik ik nog steeds 1 tbl (10 mg) domperidon tegen misselijkheid, dan heb ik daar
de rest van de dag geen last meer van.
Nog wel af en toe last van moeite met inslapen en dan nachtzweten en een 'raar gevoel' als ik dan
wakker wordt: alsof mijn lichaam 'vervormbaar' is.
Wat ik wél een nare bijwerking vind (heb daar hier nog niks over gelezen):
problemen met vrijen. Ik kan tegenwoordig nog maar moeilijk klaarkomen. Niet leuk!

Toch ben ik al met al heel blij met Cymbalta. Ik kan weer plezier in het leven hebben,
pieker niet meer constant, durf meer aan te pakken.
Ook anderen merken dit aan me.

Maar verwacht als je begint dus wel een paar weken bijwerkingen. 5 dagen is echt wel heel weinig.

Coby Goorhuis zei op

Libido-problemen worden wel gemeld als bijwerking.
Bij mijn weten hebben alle anti-depressiva als bijwerking dat het aanvankelijk moeilijk of onmogelijk is om tot een orgasme te komen. Ik weet het in ieder geval uit eigen ervaring. Ik weet niet of deze bijwerking weer verdwijnt, ik ben vanwege andere vervelende bijwerkingen met de Cymbalta gestopt.
Succes!
Coby.

Blossie zei op

Hallo Allemaal

Ik slik op dit moment(7maand) nog paroxetine(seroxat), ook hiermee zijn er een heleboel bijwerkingen. Weinig libido is er een, maar daar besteden we gewoon wat meer tijd aan, en ik kan inmiddels wel weer klaarkomen. Maar waar ik de meeste problemen mee heb is dat ik in de eerste 4 maand 20kilo ben aangekomen en dat is de reden dat ik misschien ga switchen naar Cymbalta. Ik heb al jullie reakties gelezen, maar zie hierover niets. Zal het dan zo zijn dat het geen invloed heeft op je gewicht??

De rest van de bijwerkingen wil ik wel op de koop toenemen, die zijn denk ik net als bij seroxat van tijdelijke aard.

Het afbouwen is me nog steeds niet gelukt, heb het al meerdere malen geprobeert,net als bij een aantal van jullie, heb ik enorme verschijnselen. Toch hoop ik in de toekomst weer te kunnen afbouwen, ik wil de strijd met mijn depressie gewoon aan kunnen, maar de angst die dan de kop op steekt, vind ik vreselijk.

Ik wens jullie allemaal veel sterkte en succes en hoop op een reaktie(s)

groetjes Blossie

lisette tilbur zei op

Ook ik heb voordat ik cymbalta voorgeschreven kreeg seroxat gehad. De bijverschijnselen die ik toen had waren veel erger dan met cymbalta. Zo erg dat ik er van de ha mee moest stoppen. Ik heb geprobeerd in overleg met de ha om te halveren met cymalta van 60 naar 30 mg. Ik kreeg al heel snel een terugval van ziek zijn dat ik van de ha toch weer naar de 60mg moest. Nu nog steeds. Ook ben ik heel veel moe. En ook moeite met inslapen. Maar als ik eenmaal slaap dan kan ik ook uren door slapen. Het moe, futloos, zwak gevoel hebben en veel slaap vind ik de ergste bijverschijnselen. Ik dacht dat het alleen in het begin zou zijn, maar ik slik het nu 8 maanden en het gevoel gaat niet over. Ook krijg ik eens per maand een b12 injectie om wat energie binnen te krijgen. Ik wens iedereen veel sterkte.

Mikki zei op

Hallo,

Gisteren heb ik van mijn HA Cymbalta 30mg voorgeschreven gekregen, wegens lang aanhoudende sombere gevoelens. Ik voel erg veel weerstand om er mee te beginnen, ik ben erg bang voor de bijwerkingen. Als ik jullie stukjes hier lees, zie ik eigenlijk voornamelijk negatieve reacties. Ik twijfel erg om het middel te gaan slikken. Is er iemand met goede ervaringen? Ik start dus met 30mg.

Groetjes, Mikki.

lisette tilbur zei op

Hallo Mikkie, als ik jou was zou ik even door de zure appel bijten, want op zich is het een heel goed middel. Ik heb het ook gehad voor sombere gevoelens oftewel depressie en overspannen. Veel succes.

hannah zei op

Hallo Allemaal. Wat een verhalen. Sinds ruim een jaar slik ik 60mg symbalta. Ik zat thuis met een burn-out en kwam hier niet uit. Het duurde wel enkele maanden voordat ik er baadt bij kreeg. Droge mond heb ik nog steeds, heb meer slaap nodig dan eerder. Drink 'savonds meestal een paar glazen wijn en slaap hier prima op. Het heeft me goed door een vervelende periode heen geholpen. Inmiddels ben ik weer aan het werk en ben in overleg met de ha overgestapt naar 30mg. Ik merk geen verschil in energie e.d. Alleen heb ik nu steeds het gevoel of ik griep krijg (zere botten en spieren). Komt iemand dit bekend voor? Verder heb ik geen last gehad van sexuele klachten. Alleen ben ik 12 kilo aangekomen zonder dat mijn eetpatroon is veranderd. Hier baal ik giga van. Iedere keer probeer ik te lijnen, maar dat mislukt iedere keer weer. Gisteren weer begonnen met sonjabakkeren.

Miffy zei op

Hallo allemaal,

Wat een verhalen zeg, wel erg fijn om te lezen al die erkennning. Slik nu vanaf donderdag cymbalta 30 mg, vanwege een burn-out. Het zou een zetje moeten zijn in de goede richting. Merk er alleen nu helmaal niets van. Het lijkt wel of alles wat ik al voelde versterkt wordt, de angst, de onzekerheid ed. Ik heb gwoon ok nergens zin in, is een heel naar gevoel om dat te constateren. Weinig eetlust en een super droge mond.Ook voel ik me constant duizelig en bang om flauw te vallen. Voel me heel vlak en monotoom in praten. Lijk wel of dat ik nergens van kan genieten, of dat ik buiten mezelf sta.
Zijn er meer mensen die ht gebruiken voor burn-out met depressieve kenmerken? En hoe lang gaan de klachten nog aanhouden? Ben het echt zat om thuis te zitten.
Groeten

Hannah zei op

Hoi Miffy, Het duurt wel 3 tot 6 weken voor je voelt dat de medicijn begint te werken. Zelf had ik al maanden me niet tot iets kunnen zetten. Ik zat heledagen niets te doen. Dan zei ik tegen mezelf: "stom mens doe iets", maar dat ging niet. Hier moet je echt doorheen. Neem de tijd en gun jezelf dat je nu even ook niets hoeft. Gun je lijf en geest de rust totdat je die hebt gevonden. Maar het blijft moeilijk.
Succes en sterkte.

Miffy zei op

Hoi Hannah,
Bedankt voor je reaktie. Is wel waar wat je zegt, probeer me constant te verzetten dat het niet zo moet zijn. Had je ook dat je niet de straat op wilde gaan? Ik ben echt een buitne mens, maar zelfs daar heb ik geen zin in. Wil alleen maar lekker binnen blijven en geen mensen om me heen. Is echt een verschrikking, ik ben nog verder van huis dan daarvor, maar ik hoop dat je gelijk hebt dat het 3 tot 6 weken duurt. Morgen heb ik een evaluatie bij de huisarts, gebruik het dan bijna 2 wk. Ben erg benieuwd.
Greetz Miffy

lisette tilburg zei op

Hannah, ook ik was het lieftse binnnen. Niet weg, niet onder de mensen, geen telefoon, geen visite. Het liefts in mijn eigen vertrouwde huisje. Maar mijn familie dwong mij om toch mee te gaan. Met die afspraak als ik naar huis wilde dat we dat ook deden. Ik gebruik nu bijna 1 jaar symbalta, en ik moet zeggen, ik kan echt niet zonder. Ik heb geprobeerd af te bouwen maar helaas is me dat nog niet gelukt. Ik ben nog steeds vaak suf, maar krijg stees meer zin om leuke dingen te ondernemen. Ook krijg ik eens per maand een b12 injectie om mijn energie een beetje op pijl te houden. Als ik die niet krijg ben ik helemaal zo suf en moe. Ik ben nog steeds vaak moe en slaperig, en moet er ook aan toegven van de ha, door dan even te gaan liggen en pas op de plaats te maken. Ik ben altijd een bezige bij geweest, maar het is moeilijk te accepteren, dat ik een stapje terug moet. Maar alles komt goed, en ik vind cymbalta ondanks de bijverschijnselen in de beginfase een wondermiddel. Het dempt mijn goede en minder goede gevoelens. En ach, de een neemt een pilletje voor hoofd of buikpijn. Laat ons dan een pilletje nemen, zodat we ons wat beter voelen. Succes.

vermoesen wendy zei op

Hallo iedereen hier,
Ik ben vandaag juist 10 dagen gestopt met cymbalta 60mg ik neem het ongeveer 5 maanden.
Ik kan met mezelf geen weg! ik heb het héél erg moeilijk, ik heb nog altijd sinds de eerste dag dat ik ermee stopte elektrische schokken, duizeligheid, angsten, slaaploosheid, soms agresief dat ik zelfs 160KM per uur op de autosnelweg rijd en het gewoon niet besef !! ik heb de laatste dagen terug kunnen wenen (wat ik al een hele tijd niet meer kunnen doen heb, de tranen kwamen gewoon niet!) Maar hoe moeilijk ik het ook heb, ik ga door bijten en ik ga clean blijven. Ik ben blij dat ik op deze site ben terechtgekomen want ik dacht echt dat ik gek aan het worden ben, wat ik ik nu voel vind ik niet normaal. De redene bij mij was een depresie en pijn overal die er eigenlijk niet was, want ik had me voledig in het ziekenhuis laten onderzoeken en de dokters vonden niets ik was supper gezond! Mijn hersens zouden de verkeerde instructies van de zenuwen doorkrijgen , vandaar zou Cymbalta helpen omdat dit een stof zou toevoegen die mankeerde in mijn hersens.
Dus nam ik het maar om toch van die pijn en depresie af te zijn.
Maar tijdens mijn behandeling van Cymbalta voelde ik mij supper moe overdag en s'avonds niet kunnen slapen, ik ben intussen op die 5 MAAND 8 kg verzwaard wat voor mij héél veel is ik weegde 56kg en nu 64kg. Ik ben er nu mee gestopt omdat ik vind dat het een smerig spul is het is echt niet gezond en zeker niet als je moet afbouwen of ermee stopt! Want dan is de situatie nog erger dan tervoren !
Ik neem hier en daar ook wel eens een pijnstiller of eens een slaappil als het echt 3 uur s'nachts word en ik kan niet meer. Ik vind ook wel dat als je pijn hebt een pijnstiller moet in nemen ik ben absoluut niet tegen medicatie en er zijn heus wel betere antideprsieva's dan cymbalta denk ik. ik ga mij niet daar over uitspreken. Maar ooit moet je het medicijn toch afbouwen en stoppen, je kan het toch niet je hele leven lang blijven in nemen en afhankeleijk zijn van die medicijnen denk ik. En dan sta je er toch uiteindelijk weer alleen voor zoals voordien en geloof me dan moet je 2x zo sterk zijn ! Echt waar als ik het geweten had wat ik nu weet... ik had er alleen tegen gevochten, en ik weet het, het is echt niet gemakkelijk maar je moet heus echt in jezelf geloven en zeggen dat jij veel sterker bent dan je jezelf inbeeld! Het is vandaag mijn eerste werkdag sinds 5 maanden geleden, ik heb 5 maand thuis geweest op ziekteverlof, ik had het echt nodig en ik zou het nog nodig hebben want ik voel me zo rot! Maar toch sleurde ik mijn lichaam deze morgend uit mijn bed en ben ik de autostrade op gereden op weg naar brussel en mijn schift met toch veel verantwoordelijkheid te beginnen, ik kan je zeggen ik heb het allemaal gevoeld, zweten beven, elecktrische schokken en noem maar op... maar ik ben de goede weg op, ik ga nu vechten tegen mezelf en tegen al wat mij kapot wil!
Ik laat het niet toe , ik wil weer de wendy zijn van over een paar jaar geleden, de opgewekte en gezonde vrouw. Ik zal meer gezonde dingen doen en eten. En als ik iemand een goede raad mag geven voor hoofdpijn of andere pijnen ga eens langs bij een goede ostheopaat maar een echte goede, ik doe dat nu ook twee maanden en mijn hoofdpijnen zijn over. soms heb ik het ook nog wel eens maar wie niet?

Ik kom hier heus nog wel terug en ik laat weten hoe het verder met me afloopt en met de ontwenning van Cymbalta.

Veel sterkte en moed toegewenst ,
ik hoop dat ik hier iemand mee geholpen heb.
vriendelijke groetjes
Wendy

wendy-vermoesen@hotmail.com

esther zei op

ik slik sinds 6 dagen cymbalta en heb ook veel bijwerkingen.ik moet maandag terug naar de ha en vraag dan wat ik er mee aan moet.mischien ook gewoon doorzetten
gr esther

wendy vermoesen zei op

hallo esther

als ik je een héél goede raad mag geven?
Stop er vandaag nog mee !
het is echt vuile bazar !

veel sterkte

wendy

esther zei op

hoi wendy,ik ben er inderdaad mee gestopt.
ik heb zaterdag de huisartsenpost gebeld en die zeiden dat ik er mee moest stoppen.
dus vandaag is de eertse dag dat ik het niet meer in neem.
ben benieuwd of ik ook ontwenningsverschijnselen zal krijgen.
ik hoop het niet,ik voel me er zo al ziek genoeg van.
het middel is erger dan de kwaal.
bij de huisartsenpost zeiden ze dat ik er niet veel last van zal krijgen omdat ik het nog geen week slik.
ik had het niet voor een depressie maar voor lichamelijke klachten en voor hyperventilatie.
ik slik ook wel eens oxazepam om rustig te blijven,mischien helpt me dat beter.
ik heb hier verder nog nooit last van gehad,het is bij mij in de vakantie er uit gekomen.hoop dat ik snel van mijn klachten af ben.
want met twee kinderen en een man die een eigen bedrijf heeft en veel weg is is dit echt geen pretje.
groetjes esther.

wendy vermoesen zei op

DAG ESTHER
ik hoop het voor jou ook.
Ik heb ook twee kinderen maar ik krijg héél veel hulp van mijn man, dat geluk heb ik nog.
Ik vind het heel goed van je dat je der mee gestopt bent.
Het is nu mijn 12dag zonder cymbalta en ik had het verschrikkelijk moeilijk gisteren.
En vandaag ook, vandaag heb ik al lopen wenen voor mijn zoon die vertrokken is naar spanje voor twee weken, het is goed voor me dat ik een kan wenen want nu uit ik mijn gevoelens en dat moet!
Ik hoop voor jou dat je snel terug beter word, en je kan het, wij als vrouw kunnen héél veel weet je.

Groetjes Wendy

esther zei op

hoi wendy,wat naar dat je je zo slecht voelt nadat je gestopt met met cymbalta.
tot heden toe heb ik nog geen ontwenningsverschijnselen gevoeld.
het gaat zelfs beter met me.
voor het eerst sinds een week kan ik weer wat eten,ik was 2 kilo afgevallen omdat ik van de cymbalta niet meer kon eten.
en ik sta ook wat steviger op mijn benen en heb niet meer het gevoel of ik flauwval.
gisteren ben ik mee geweest om mijn dochter uit te zwaaien (want die ging een week op kamp)en toen viel ik bijna flauw.toen dacht ik nu is het afgelopen en ben ik dus ook direct naar de huisartsenpost gaan bellen.
als ik de reacties lees op deze site ben ik blij dat ik het gelezen heb en er mee gestopt ben.
maar ja wie weet krijg ik ook nog ontwenningsverschijnselen(ik ben er nog lang niet).
groet esther.

wendy vermoesen zei op

ik heb het vijf maanden ingenomen daarmee mischien

esther zei op

ik ben gisteren teruggeweest naar de ha en die stond er toch niet helemaal achter dat ik gestopt was met de cymbalta.
hij zei dat het op langere termijn een goed middel was.
ik zei hem dat ik er toch niet meer aan begon,hij zei mischien is een ander middel wel beter voor jou.
ik zei dat ik geen anti depresiva meer wou.
ik slik wel nog af en toe overdag als ik me zenuwachtig en onrustig voel een halve of een hele oxazepam,en dat helpt me wel goed.
maar ja daar word je ook duizelig van en je voelt je raar in het hoofd.
ik zou toch iedereen adviseren om te stoppen met de cymbalta en het op een andere manier te proberen om hulp te zoeken.
om eens met iemand te gaan praten of naar een osteopaat schijnt ook te helpen.
allemaal die troep in je lichaam daar wordt je ook niet beter van.
groetjes esther.

Miffy zei op

Hallo Ester en Wendy en anderen natuurlijk,

Sinds laatste tijd volg ik dit forum ook omdat ik ook cymbalta slik. Alle verschijnselen zijn me zeer bekend, maar mij is elke keer voorgehouden om nog even op mijn tanden te bijten en door te gaan, want het klopt idd dat het medicijn pas na een aantal weken begint te werken. Ga er maar van uit dat je er gewoon 3 weken mee bezig bent. Ik voel me nog wel misselijk en droge mond. Maar de onrust in me hoofd is al een stuk minder. Ik kan de dingen om me heen al veel bter relativeren, normaal maakte ik er een heel drama van, maar dat is niet meer. Zit alleen nog wel thuis, ben nog steeds niet aan het werk, heb nog veel spanning in me lijf van mijn burn-out. Maar merk nu pas dat ik echt de rust heb, die ik nodig heb. Of het nu door de medicatie komt of omdat ik ff niet aan me werk hoef te denken weet ik niet. Ik weet dat het troep is, heb het al een jaar lang geprobeert te negeren, maar uiteindelijk is er ook geen andere uitweg, en kan je lijf op den duur niet meer vechten. Wij als vrouwen zijn zeker sterk, en zeker als je een gezin met kids hebt, echt petje af, ik zou er op dit moment niet aan kunnen denken. Echt fantastisch meiden. Maar wil toch ook tegen de meiden/mannen zeggen die het slikken en het voelt goed of je hebt die bijverschijnselen, ga er nog ff meedoor. Dan maar ff flink ziekjes. Mijn huisarts vind het juist positief dat alle verschijnselen zo heftig zijn geweest, want dat is voor hem een signaal dat het medicijn om langere termijn aan gaat slaan. Wacht alleen het beste resultaat nog af, zit nu nog maar op 2,5 wk.

Suc6 allen.
Greetz

esther zei op

ik vind het heel knap van jou miffy dat je ondanks de bijverschijnselen toch door gaat met het slikken van de cymbalta.
ik voelde me er zo ellendig van dat ik eigelijk na 6 dagen al niet meer kon.
en zeker met 2 kinderen waarvan er eentje pas 4 is kon ik het niet meer opbrengen.
wel fijn voor je dat je al resultaat merkt.
ik heb hier voor al eens 2 keer antidepresiva geslikt,en steeds voor lichamelijke klachten.
die klachten verdwenen dan weer en in een keer waren ze er ook weer ondanks die pillen.
het is eigenlijk een jaartje geleden begonnen met die klachten.
het is een opeenhoping van een paar vervelende omstandigheden waardoor ik het gekregen heb.
maar nu heb ik me ook ziek gemeld en kan ik ook even niet meer.
ga volgende week wel naar een osteopaat toe,hoop dat dat helpt.
groet esther

maria zei op

ik neem nu twee weken cymbalta omdat men de oorzaak van mijn neuropatische pijn en fasciculaties niet kan vinden en de artsen me dit middel aanraden,ik wilde dit niet maar aangezien het zou werken bij neuropatische pijn ben ik overstag gegaan.Gisteren ben ik op controle geweest en heb weer voor een maand meegekregen,ik merk niks:geen bijwerkingen en geen verbeteringen.

Hannah zei op

Miffy, goed dat je doorzet. Die droge mond, daar heb ik nog altijd last van. Maar verder voel ik me weer goed. In overleg met de ha ben ik vorige maand begonnen met het halveren van de hoeveelheid. Maar na een week begon het niet in slaap kunnen komen, minder zin om iets te doen. Dus nu slik ik weer 60mg. en gaat het weer prima. Over 2 weken ga ik weer volledig aan het werk. Best spannend of het me lukt om nu mijn eigen grenzen te blijven herkennen en hier naar te luisteren.
Lisette, Ook bij mij lukt het dus niet om af te bouwen. Jammer dat jij je zo suf en moe voelt. Dat heeft bij mij ook lang geduurd maar de laatste 3 maanden gaat dit goed (maar ik heb nog niet normaal gewerkt). Wel heb ik veel meer rust nodig dan eerder.
Wendy, wat jammer dat je zo negatief bent over cymbalta en ineens bent gestopt. Het is beter om dit heel langzaam af te bouwen. Van een vriendin die verpleegkundige is en veel ervaring heeft met AD kreeg ik het advies om te beginnen met 1 dag in de week de halve hoeveelheid te nemen, dan 2 dagen en dit een paar weken, daarna 3 etc. Dan zit je na ongeveer 4 maanden op de halve hoeveelheid en zo ga je ook verder met deze afbouw. Maar we slikken dit medicijn omdat onze hersenen een bepaalde stof(kan niet op de naam komen) niet aanmaken waardoor we ons down voelen. Het is en hulpmiddel om die stof wel te laten aanmaken. Hopelijk lukt het je, ik vind het erg moedig. Laat je ons weten hoe het met je blijft gaan?

Duna zei op

Hoi iedereen,
Ook even mijn verhaal: Ik ga al jaren op en af in depressies. Ik ben nu 24, 2 kleine kindjes van anderhalf en 6 en vond dat het niet langer kon dat ik altijd in bed wilde liggen terwijl er 2 kindjes zitten te wachten op aandacht van mama. Daarom ben ik naar de ha hulp gaan vragen. Zo kwam ik bij een psychiater terecht die me uiteindelijk na veel andere soorten cymbalta 60mg voorschreef. De bijwerkingen waren voor mij in het begin niet simpel. Ik heb hier een huishouden te runnen maar ik zou dag en nacht geslapen hebben. En als ik cymbalta nam deed ik geen oog dicht. Daarom neem ik nu cymbalta 's morgens en slaap dan 's nachts zonder problemen, wel niet altijd, maar dat is dan zeker niet aan cymbalta te wijten. Nu neem ik bijna een jaar cymbalta 60mg en voel dat het bergop gaat. Ik durf weer buitenkomen en onderneem regelmatig nieuwe dingen. Het is wel zo dat ik heel wat in gewicht ben bijgekomen, iets wat dan weer niet zo leuk is. Zijn er mensen die ervan bijkwamen en bij het afbouwen weer gemakkelijker gewicht verloren?
ik ben zeker goed gevaren bij het innemen van cymbalta en ben er zeker van dat er nog mensen gebaat zijn met die medicijn. Daarom lijkt het me onverstandig mensen via een forum aan te raden op eigen houtje te stoppen met cymbalta. Dit omdat niet elke situatie dezelfde is en dat het voor sommige mensen wel echt belangrijk is die medicatie in samenspraak met een arts te blijven nemen. Ook het 'zomaar' ermee stoppen is niet goed, aangezien dit medicijnen zijn die stoffen in je lichaam voorzien die je zelf niet aanmaakt. Geef je lichaam daarom de tijd om te wennen aan het feit dat je die stoffen zelf moet gaan aanmaken en bouw dit rustig af.
@ Wendy: Ik zag dat je je niet zo goed voelde met het stoppen met cymbalta. Ik wens je wel veel sterkte en ik duim voor je dat je het nu in je eentje aankan. Dat wil ik ook zo snel mogelijk. Laat eens weten hoe het met je gaat.

Wendy vermoesen zei op

hallo lieve mensen,

hier ben ik dan terug,
alvast bedankt voor jullie medeleve, ik aprecieer dit enorm!
Het raakt me echt als ik dit allemaal lees ik krijg er tranen van in men ogen en ik zit dus nu op mijn werk dus ik moet mij hier serieus inhouden!!
Ik ben veel gevoeliger geworden vanaf ik gestopt ben.
Vandaag ben ik 18 DAGEN GESTOPT dat was de beslissing die ik 18 dagen geleden zelf genomen heb.
En ik voel me héél veel beter , de afkick verschijnselen die zijn nog héél miniem.
wet je ik nam het ook voor pijnen die ik had en die waren er eigenlijk niet maar mijn hersenen zegde van wel!! raar toch hé! en had ook een dipje! ik zag het nallemaal niet meer zitten we hadden ook een zware periode achter de rug! Maar gelukkig is dat nu al een tijdje

wendy vermoesen zei op

vervolg*******************

EEN TIJDJE VOORBIJ
en na rust komt het......

ken je dat????
* JE LICHAAM IS HET NIET GEWOON OM RUST TE HEBBEN EN DAN...............
*JE HAD GEEN TIJD OM JE VERDRIET TE VERWERKEN EN DAN.........
*MIJN LICHAM WAS MOE IK WAS OP!!

Vandaar heb ik voor de eerste keer antie depresieva genomen!

Het heeft me mischien wel geholpen ik weet het niet!
Maar ik wil het niet meer,
Want ik vind je kan het toch niet blijven nemen, één keer moet je zonder en dan???
Daar sta je dan....
Daarom de kortste pijn en geen afbouwing !!
En wat de dokters zeggen pfffffffff
mijn dokter zei ook beter af te bouwen naar 30 mg
of gewoon doorgaan hoe ik bezig ben! Maar dat kan afzien worden en het kan maanden duren !!
en het zal niet gemakkelijk zijn want de pijnen die je had; komen nu terug!
Maar lieve God! Waarom heb ik het dan héél die tijd genomen?!
Om het het stil of lam te leggen! zo is dat met anti depresieva!!

Ik denk nu bij mezelf als ik het moeilijk heb; geniet van het kleinste dinngetje dat er bestaat tot de grootste! er zijn zoveel mooie dingen in het leven, ik ga eens gaan wandelen , lopen maar ik moet me er ook tot toe dwingen hoor maar ik doe het gewoon zonder bij na te denken!
ik kijk naar mijn twee gezonde kinderen die zo prachtig zijn god zij dank! ik geniet van mijn werk (wat ik ook tegen mijn zin doe maar ik zeg het is leuk!) ik mag gelukkig zijn!!!

wendy vermoesen zei op

vervolg****************************
ALS IK ME SUF VOEL DENK IK MAAR AAN DE VELE ERGERE DINGEN zoals aan de kleine Maddie MC
En nog vele slechte dingen...
Dan mag ik mij hier toch gelukkig prijzen op dze wereld en zou ik niet mogen klagen van pijnen en de rest....
Ik denk dan bij me zelf ik voel me SUPPER GOED in plaats van SUPPER SLECHT
begrijp U?

En Cymbalta is een nieuw medicatie op de markt en dat moet ook verkocht worden, zo denk ik erover!
ik ga liever in plaats van zo een doosje te kopen eens naar mijn goeie osteophaat, ik ken er een hele goeie die heeft mij al heel veel geholpen door mijn hoofpijnen weg te krijgen, die dokters kunnen wonderen verichten.
En af en toe eens een sauna arangement met mijn man zonder de kinderen doet ook héééééééééééél goed,dat raad ik jullie ook aan!
ik zeg tegen mezelf terug nu na een jaar! LEEF !!!

vriendelijke groeten wendy

toon zei op

ben ook al jaren depressief en heb alle soorten anti depressieva gebruikt, echter niet met het gewenste resultaat, jaren bezig met verschillende therapieen
alle bijwerking zijn mij bekent, ben sinds kort in de wao

ik vraag mij af hoe gaan jullie partners met jullie ziek zijn om.

Bart zei op

Hallo,

Ik ben 31 jaar en sukkel al meer dan een jaar met een depressie. De eerste geneesmiddelen die ik hiervoor nam (Serlain, Ludiomil) hadden niet het minste effect en het ging dan ook van kwaad naar erger.
In december ben ik voor het eerst opgenomen geweest, maar kreeg ik enkel geneesmiddelen die niks hielpen. Na een korte periode van beterschap ben ik in februari terug aan het werk gegaan, maar omdat daar juist de oorzaak van mijn depressie lag was ik in geen tijd terug bij af. In april ben ik dan opnieuw opgenomen geweest met een hele zware depressie. Ik wist niet meer waar ik moest kruipen van miserie. Ik was helemaal ziek van schuld- en minderwaardigheids-gevoelens, angstaanvallen en wou het liefst dood zijn.

Mijn vrouw heeft mij dan binnengebracht in een gespecialiseerd psychiatrisch ziekenhuis waar ik nieuwe geneesmiddelen kreeg (Cymbalta, Remergon en Risperdal) en starte met psychotherapie.
Van de geneesmiddelen had ik al bij al weinig bijwerkingen. Uitgezonderd libidoproblemen en gewichtstoename. Na een drietal weken begon de cymbalta te werken en voelde ik mij al wat beter.
Via de therapie zette ik elke week een stapje vooruit.
Bij mij was het probleem vooral dat ik niks meer kon.
Zelfs de simpelste dingen kosten mij bergen energie.
Na een paar maand mocht ik het ziekenhuis verlaten en starte ik met dagtherapie.

De laatste maanden was ik niets meer vooruit gegaan. Mijn levensvreugde is gelukkig grotendeels terug, maar ik heb nog steeds problemen met energie. De dingen die ik vroeger met spelend gemak deed, kan ik nu niet meer. Bijvoorbeeld een tochtje met de fiets is een ware marteling. Vooral omdat ik mijn gedachten ermee niet kan verzetten.
Ik heb ook de meer subtiele bijwerkingen van de medicatie leren kennen: rusteloosheid, mij niet kunnen ontspannen en een plat gevoelsleven.

Omdat ik sinds kort relatieproblemen heb - een depressie is namelijk een zware belasting voor een relatie - heb ik in een moment van frustratie besloten om het zonder pillen te proberen om terug helemaal gezond te worden. Ik ben nu een kleine week gestopt en heb hevige ontwenningsverschijnselen (vooral een ijl hoofd en slapeloosheid). Toch ben ik blij dat ik de stap gezet heb want ik sta er nog steeds achter. Het is nu een kwestie van doorbijten.
De problemen die ik de voorbije maanden had zijn weg en ik heb geen terugval qua neerslachtigheid.
Ik heb meer energie en kan mijn gedachten ook beter verzetten. Het is wellicht niet aan te raden om zo plots met medicatie te stoppen, maar soms ben je zo radeloos dat je niet veel meer te verliezen heb en je alles wil proberen.

Binnen enkele weken wil ik terug gaan werken (ben ondertussen overgeplaatst naar een andere werkpost), maar vooral zou ik mijn huwelijk willen redden.

Aan alle mensen met een depressie: sterkte en veel moed. Het is een gruwelijke ziekte die je niemand zou willen toewensen.

Martine zei op

Hallo allemaal,
Ik slik sinds een half jaar cymbalta.
Bij mij werkt het erg goed. Ik wil erg graag afbouwen, alleen lukt dit niet zo goed. Ik word erg chagerijnig en krijg barstende hoofdpijn als ik een dag niet slik.
De bijwerkingen die ik heb, zijn nachtzweten. Ik word elke morgen drijfnat wakker.
Verder heb ik juist last van gewichtsverlies. Ik weet niet of het een bijwerking is, of omdat het gewoon komt door alle stress. Weet iemand eigenlijk hoelang je cymbalta mag blijven slikken?
groetjes martine

Miffy zei op

Beste Allemaal,
Inmiddels heb ik zelf 4 weken cymbalta gebruikt voor mijn burnout. Zoals je wellicht hebt kunnen lezen in vorige berichten heb ik ook veel last gehad van de bijwerkingen. Afgelopen donderdag ben ik bij de huisarts geweest, nog steeds last van vele bijwerkingen, geen emoties, vlak gevoel, nergens zin in hebben, voelde me eigenlijk nog slechter dan zonder medicatie. 2x blaasontsteking gehad, waarschijnlijk door een stofje in de cymbalta en als je daar gevoelig voor bent kun je dat krijgen. Hebben meer mensen daar last van? Na alles op een rijtje gezet te hebben kwam de HA tot de conclusie dat dit niet mijn medicatie was. Ik zit nu aan de cipramil, ik voel me echt stukken beter, heb ook weer iets meer energie. Dit middel wordt vooral gegeven bij depressies en angststoornissen. Ik wil alleen maar aangeven dat het goed is om de voor en nadelen van de cymbalta met je HA te bespreken, zij hebben er als het goed is veel verstand van. Qua overgang heb ik eigenlijk geen klachten gehad, alleen de eerste avond een gespannen hoofd, verder ben ik keurig over gegaan zonder enige bijwerkingen op cipramil. Geweldig middel tot dusver, en slik nu nog maar een half tabletje.
Dames en heren, weeg alles goed af voor jezelf en kijk waar je je prettig bij voelt, en geef dat ook goed aan bij je huisarts, ze kunnen niet weten wat jij voelt of denkt, dat moet je toch zelf aangeven. Zeg alles waar je last of geen last van hebt. Good Luck. Ik kom zeker nog eens spieken hier.

Liefs Marliene

wendy vermoesen zei op

Hallo bart en al de rest van deze lieve mensen,

Ik vind het zo erg voor je bart ,
Ik begrijp wel wat je bedoelt alleen denk ik dat ik het niet zo nijg als jij gehad hebt want ik heb me zeker niet laten opnemen , daar zou ik niet mee om kunnen , ik zou men kindjes en men man niet in de steek laten. en ook , ik heb mijn mama en papa veel weesten op gaan zoeken in zo een klinieken, ze spuitte daar mijn moeder plat en ik zal de beelden nooit vergeten, mijn mùoeder was verslaafd aan de medicatie en mijn vader was alcoholic.
Dus ik heb heel wat zieken huis bezoekje meegemaakt, en dat heeft mij er altijd zo nijg doen tegen vechten omdat ik het als kind gezien heb, mijn moeder herkende mij niet eens meer op een gegeven moment!
En ik kan jullie vertellen die neemt niets meer van medicatie na jaren lang zo verslaafd en zenuuwziekt geweest te zijn. Maar ze heeft ook wel periodes dat ze het minder goed heeft, en dan is telkens weer vechten tegen de depresie zegt ze.
Je zal het ook wel héél hard nodig gehad hebben, ik heb ook over een paar maanden zelfmoordpoging willen doen omdat ik dacht; ze zijn hier beter zonder mij af; mijn man en kinderen.
Ik doe ze alleen maar verdriet aan, in plaats van optimistisch te zijn en met ze te gaan wandelen en spelen...

wat voor een vrouw ben ik en moeder dacht ik!

maar gelukkig heb ik een man die mij bijstaat en in me geloofd dat ik terug de oude wendy kan en zal worden.

En dat geeft mij veel moed, natuurlijk vecht ik er alle dagen tegen, ik moet mezelf uit mijn bed sleuren of soms vraag ik het aan mijn man om mij er uit te sleuren en die doet ook, dan vraag ik v.b. laat je de douche al lopen. En mijn schat doet dat, en dan moet ik er zoieso uit, en één keer ik op de autostrade ben heb ik het zo moeilijk om mij wakker te houden want mijn oogjes die pikken zo, maar eens ik op mijn werk ben dan gaat het al vele beter. CONCLUSIE ; STAP VOOR STAP en ik neem enkel nog 2 x 0,50 alprazolan.
Dat is zeer weinig maar ik heb het toch nodig soms hoor want ik kan ook zo chagrijnig zijn, als het mij ineens zo beu is dan roep ik het uit of werk ik het uit op mijn man, gelukkig begrijpt hij mijn situatie, ik zou zeggen er zijn weinig partners die zo als mijn partner is hij is echt een lieve man, hij houdt van zijn voetbal en zijn motto en hij is een sociaal iemand, het is niet dat hij een sloef is, maar hij zou alles doen om mij te helpen! maar dat kan hij niet, hij kan wel begripvol zijn, maar de rest moet ik zelf doen!

ik heb nog steeds bijwrkingen van de stoppen met cymbalta maar veel minder dan in het begin.

ik zeg alle dagen tegen me zelf ; ik voel mij supper !!!
ook al voel ik mij slecht :o)
maar zo moet je het doen.

Ik zou zeggen bart, probeer het! ook al is het zo vermoeien, vechten moet je doen echt waar en we zullen er wel komen als we er niet aan toe geven :o)

ps en trek je minder aan , ik weet het ; gemakkelijk gezeg dan gedaan, maar zeg het dan luidop iedere keer je aan iets denkt, en maak plannen in je toekomst ook al zijn het dromen.
Dromen mag , die zijn er om ze waar te maken

vele groeten wendy vermoesen

maria zei op

ik gebruik nu bijna 6 weken cymbalta,ik heb geen bijwerkingen gehad en er gebeurt nog steeds niks.Alleen de afgelopen 2 weken ben ik doodmoe,ik slaap 8 uur per nacht als een blok en als ik 3 uren wakker ben val ik bijna rechtop in slaap,zelfs tijdens werkzaamheden.Ik ben niet depressief ik kreeg cymbalta voor onverklaarbare neuropatische pijn,kan het zijn dat de tabletten niets doen of te kort werken.Aan mijn neuropatische pijn is nog niets veranderd.

Droopy zei op

Ik heb dit goedje voorgeschreven gekregen tegen ernstige neerslachtigheid en stemmingswisselingen.
Erbij vermeld werd dat het een beter, nieuw middel
is, en aansloot op mijn vraag; ik wilde een zo licht mogelijk middel, waarvan ik niet moe zou worden.
In een opzicht werkte het redelijk: ik werd er niet moe van, integendeel.
Van de antidepressieve werking heb ik echter weinig vernomen, en... ik KREEG er hoofpijn van.
Er zit dus een vreemde contra-indicatie in dit middel,
bijna een paradox: veel mensen worden er moe en lusteloos van, terwijl het vreemd genoeg ook voor
hoofdpijn kan zorgen, in plaats van het te verminderen. En wanneer het gewenst is, blijft de antidepressieve werking bijna afwezig. En ook had ik als veel anderen last van mijn spijsvertering, terwijl ik dat vrijwel nooit heb in het algemeen. Het middel is nieuw, en de fabrikant moet er nog maar behoorlijk wat aan "sleutelen" wat mij betreft.

Courage, the cowardly dog zei op

...en die fabrikant is dus LILLY, een pillengigant uit de U.S. of A...

Improve your goodies, beFORE you market them!
Pay for your guinea pigs, don't experiment for free on consumers!

Miffy zei op

Hoi Maria,

Ik zou als ik jou was toch maar eens goed bespreken met de arts wat dan een goed middel zou zijn voor jou. IN principe duurt het wel 4 tot 6 weken eer dater resultaat is, maar jij schijnt er helemala niet op te reageren.
Ik ben zelf al vrij snel op een andere over gegaan Doopy, ik herken je probleem. Alle positieve en negatieve bijwerkingen goed bijhouden, en dat goed bespreken met HA. Nu ben ik zelf aan de cipramil. Ook nog wel moe, maar minder moe dan met de cymbalta. Das echt troep geweest voor mij. Heb zelf s2x blaasontsteking gehad daardoor. Maar goed, ik hoop dat ze dit medicijn nog eens goed onder de loep nemen.
Het ga jullie goed en hou vol

Greetz Miffy

Pillendraaier en slikker zei op

Hoi allemaal,
Op zoek naar ervaringsverhalen over Cymbalta kwam ik hier terecht. Niet alle berichtjes gelezen, maar wel veel hermenning gezien.
Waarvoor ik op zoek ging naar ervaringsverhalen: ik heb sinds het gebruik van cymbalta (60mg/dag, ik neem het 's ochtends in) continu het gevoel dat niets echt is. Ken je dat gevoel je loopt rond in de wereld, geniet overal van, praat, doet mee, maar ondertussen weet je ook dat je eigenlijk in bed ligt en dat je dit allemaal droomt. Over een uurtje gaat de wekker. Alleen je droomt níet, het is echt.
Ik voel me heerlijk sinds Cymbalta. Zeker na nare ervaringen met citalopram (Cipramil, deed niets), venlafaxine (Efexor, verlengde bloedingstijd, maar ik voelde me super (lichtelijk manisch), dus ik moest stoppen) en mirtazepine (Remeron, in 8 weken 10 kilo aangekomen, suf, moe, niet echt lekker, gestopt omdat ik onverwacht zwanger werd (jaren onvruchtbaar!!!!!)).
Nu dus Cymbalta in overleg met mijn psychiater. Vrijdags gestart, maandags voelde ik me al goed en dat gevoel is niet weggegaan. Wel weer wat meer blauwe plekken, maar daar ga ik niet over beginnen, want ik wil niet weer op zoek naar een nieuw effectief antidepressivum. Droge mond, orthostatische hypotensie (dat het zwart wordt voor je ogen als je opstaat), en dat droomgevoel. Ik slik het nu ruim negen maanden en ik ben nog niet weer somber geweest, maar dat droomgevoel. En 's nachts echt dromen, de meest vreselijke dingen die dan wel weer echt voelen. Ook nachtzweten (elke dag een schone pyama en bloot slapen, wat ik eerder altijd deed kan niet meer) en grote pupillen, maar die grote pupillen vind ik dan juist wel weer mooi. Ook duurt het inderdaad ook langer dat ik kan klaarkomen, maar mijn orgasmes beleef ik wel weer als intenser. Elk voordeel hep s'n nadeel, zoals dhr. Cruijff ooit zo leuk kon zeggen.

Van dat irreële word ik wel moe, zo langzamerhand. Ook omdat ik in overleg met mijn psych heb afgesproken dit middel gewoon de rest van mijn leven te blijven gebruiken, omdat ik gewoon te vaak te heftig depressief ben geweest. Zeker nu ik zo'n kleine koter heb rondhuppelen waar ik zielsveel van houd, wil ik dat gewoon niet meer meemaken. Het werd ook elke keer erger. De laatste keer (vorig jaar na de bevalling), compleet met wanen, nee, te eng. Cymbalta helpt, is voor mij écht een verrijking, maar dat droomgevoel.
Is daar nou iets aan te doen?

lotje.d zei op

Ik lees iets over blauwe plekken bij het gebruik van anti-dpressiva. Kan het zijn dat de vreemde blauwe plekken die ik af en toe signaleer (op een arm, nu een bovenbeen) te maken hebben met het antidepressivum (Cipramil) dat ik gebruik? Hoe kan dat dan? (Of heb ik me toch gewoon gestoten zonder dat ik me dat herinner).
Lotje.

lisette tilburg zei op

Hallo allemaal. Ik heb weer eens geporbeerd met cymbalta te stoppen. Helaas t lukt me niet.
Ik slik het nu al een jaar, maar wil er natuurlijk wel een keer vanaf. Ik wil t nu zelf goed kunnen doen.
Maar nee hoor. ziek ziek ziek, misselijk, gadverdamme.
Wie heeft die ervaring ook>
groetjes lisette en iedereen veel sterkte.

maria zei op

cymbalta 60 deed bij mij niks,na overleg met huisarts nu 90.dit neem ik nu al 10 dagen en ik merk nog steeds niets,ik heb alleen nog steeds ontzettend veel slaap??????

sabine zei op

Hallo,
Ik heb vanaf januari cymbalta geslikt,ik kreeg 60 mg pd.
Het is vandaag donderdag 4 oktober en ik ben maandag gestopt met cymbalta.
Ik moet eerlijk zeggen het heeft me goed geholpen maar wil er graag weer vanaf,maar dat er gezegd word door artsen dat ze niet verslavend zijn en dat je er geen last van hebt dat je stopt vind ik erg slecht.
Het is wel degelijk verslavend!
Mijn man moest gisteren terug komen van zijn werl om mij thuis te helpen met alles omdat ik niets meer kon.
Mijn huisarts zei dat ik dan maar weer 1 van 30mg pd moest gaan nemen,nou ik denk er niet aan,zit nu al 4 dagen zonder en begin er nooit meer aan,ik ben nog liever een week ziek dan dat ik er weer aan begin,
ik heb al 4 dagen diaree en vreselijke hoofdpijn,ik heb steeds koorts en dan weer niet,dan is mijn temp 38,4 en een uur later 36 nou sorry hoor maar ik vind wel dat iedereen slecht word geinformeerd!

wendy vermoesen zei op

hey
ik dacht juist net het zelfde dan jij !!
ik wel 3 weken afgezien! amaai nie !!
en geen haar op mijn hoofd dat er nog aan denkt om het ooit nog in te nemen !!
plus jamais !!

Carina zei op

Hallo allemaal
De laatste keer dat ik in dit forum schreef, was in Juni. ik dacht toen dat ik het ergste gehad had, maar niets is minder waar! Tijdens de eerste dagen van mijn vacantie begon mijn depressie steeds erger te worden. Huilbuien, opsluiten in huis, zware somberheid, leeg gevoel, doelloos voelen en op het laatst zelfs zelfmoordgedachten! en geloof mij, die gedachten dringen zich aan je op, die komen niet en gaan weer weg!Ik werd hier doodsbenauwd van! Ik heb dan ook hulp gezocht en ben direct overgestapt op een ander middel!
Niet lang daarna begon ik me weer een beetje mens te voelen! Ik gebruik nu Moclobemide 600mg. en ik ben niet meer moe, heb geen sombere gedachten meer en voel me in het algemeen goed!
Iedereen die hier klaagt over vermoeidheid kan ik dit middel aanbevelen! Zijn de klachten bij jou, ook zo als bij mij, raad ik je aan te stoppen en overleg met de arts of een ander middel een optie is.De gevoelens die ik ervaren heb, gun ik niemand!Ik wens jullie veel kracht en gezondheid toe!

angelique zei op

ik heb nu sinds 1 week cymbalta,na 1 dag werd ik er al doodziek van dus hebben we het verlaagd van 60 naar 30 mg,nu gaat het goed,alleen het enige nadeel is dat ik alleen maar de aandrang heb om te plassen,de hele dag en nacht loop ik naar het toilet.
nu krijg ik ook buikpijn,aangezien ik vroeger chronische blaasontsteking heb gehad is mijn vraag of dit nu ook een bijwerking kan zijn van de cymbalt??
of is het gewoon pure pech/toeval.

Pillendraaier en slikker zei op

Hoi Weer een berichtje van mij aan allemaal.
Lees veel over mensen die veel bijwerkingen ervaren van Cymbalta en andere mensen aanraden om direct te stoppen en in overleg over te gaan op een ander middel.
Laat ik dit zeggen. De reden dat je een antidepressivum als cymbalta nodig hebt, is omdat je lijdt aan een ziekte. Het zijn geen snoepjes. En nee het is niet verslavend, maar je lichaam kan er wel aan wennen en stoppen betekent dat je je evenwicht wel weer verstoort. In de bijsluiter staat niet voor niets dat je moet afbouwen. Heel geleidelijk.
Stoppen zonder overleg met de voorschrijver moet je gewoon niet doen. De arts kan ook uitleggen wat je kan verwachten als je stopt of afbouwt.
Als je depressief bent en je hebt geneesmiddelen nodig voor de behandeling (je kiest daar in overleg met de arts zelf voor), dan moet je afwachten of het wat doet en zo ja, wat het doet. Een geneesmiddel heeft geen werking zonder bijwerking. Het is een afweging die je zelf moet maken of een bijwerking acceptabel is (zoals bij chemotherapie dat kale hoofd en het braken en de slijmvliesontstekingen wel acceptabel zijn en een "gewone" pijnstiller uit de handel genomen wordt als dit de bijwerkingen zijn).
Ik twijfel zelf nog steeds of ik mijn leven lang cymbalta wil blijven gebruiken, als dat betekent dat ik dag in dag uit het gevoel heb niet echt de dingen mee te maken die ik meemaak. Voorlopig blijf ik het gewoon gebruiken, maar als ik t.z.t. ga stoppen, dan doe ik dat in overleg met mijn huisarts en misschien dat ik dat dan zelfs wel in overleg met mijn psychiater doe waar ik ondertussen utibehandeld ben (zo goed gaat het met mij, mede dankzij de cymbalta).

Over het voorlaatste berichtje op het forum: Urineretentie, of te wel het vasthouden van urine kan een bijwerking zijn van cymbalta, het is voornamelijk bij mannen, maar ook wel bij vrouwen gemeld. De aandrang die je aangeeft de gehele dag te hebben, kan er ook echt zijn, maar wellicht kan de blaassfincter (de sluitspier van de blaas) niet meer goed ontspannen. Duloxetine is inder een andere naam en in een andere sterkte en dosering geregistreerd voor de behandeling van incontinentie (het niet kunnen ophouden van de urine).
Zeker goed om daarover in overleg te gaan met je behandelaar, want misschien is cymbalta voor jou niet het juiste middel (in dezelfde groep geneesmiddelen als cymbalta zit nog wel efexor dat veel op cymbalta lijkt, maar niet dezelfde bijwerkingen geeft).
Dan nog het berichtje van diegene die extra depressief wordt van cymbalta: je kan niet andere mensen ontraden voor dit middel te kiezen als jíj er nare ervaringen mee hebt. Het is duidelijk niet het geschikte middel voor jou, maar een ander hoeft niet deze bijwerking te krijgen. Heel vervelend voor je dat je je zo naar hebt gevoeld.

En weer voor iedereen: de bijwerkingen kúnnen optreden, maar het hoeft niet. De werking kán optreden, als je mazzel hebt. 70 % van de mensen met een depressie reageert goed op het eerste middel dat gekozen wordt. De overige 30% moet een of meer andere middelen uitproberen voor er een juist middel met voldoende werking en acceptabele bijwerkingen wordt gevoenden.

Groetjes en ik hou dit forum nog eventjes in de gaten, ben benieuwd wat er nog meer aan reacties komt.

Me

angelique zei op

hai

heb nu net me urine naar de arts gebracht om te kijken of er sprake is van een blaasontsteking of dat die aandrang echt door de cymbalta komt.
ik heb cymbalta gekregen omdat ik juist niet tegen efexor en seroxat kon,ik werd daar zo ziek van dat ik zelfs in het zhs was opgenomen :(.
dus dat is voor mij geen optie.
wilde toen cipramil maar die hoort in hetzelfde rijtje thuis als efexor enz dus die kon ook niet.
en daarom is cymbalta nog voor mij hopoenlijk de oplossing

groetjes

maria zei op

ik heb 2 weken cymbalta 90 genomen en merkte nog niks en ben toen zelf terug naar 60 gegaan,ik heb nu bijna 2 maanden darmproblemen,voedsel verteerd niet goed en ik loop leeg.nu wil de huisarts eerst stoppen met cymbalta en daarna kijken of de darmproblemen er nog steeds zijn, deze zijn pas na een maand cymbalta begonnen dus het lijkt me sterk?ik neem nu al een week 30 en over twee dagen niks meer,ik merk nog steeds.......niks!!!!!!!!

angelique zei op

hallo

ik slikte eerst 60 mg maar werd heel beroerd nu zit ik sinds 1 1/2 week op de 30 en dat gaat goed,maar het moet natuurlijk wel omhoog.
heb nu geen bijwerkingen maar ben bang dat het straks weer mis gaat.
maar kan je ook bv 2 keer per dag 30 slikken ipv 1 keer per dag 60.
zijn de bijwerkingen dan minder erg misschien?? wie weet dat of heeft daar ervaring mee

lisette te tilburg zei op

Je kan de 2 capsules van 30 mg samen innemen. Mijn ha heeft mij geadviseerd om in het begin de cymbalta wat laat op de avond te pakken. Als je dan evt bijverschijnselen krijgt, ontstaan ze in je slaap en heb je er weinig last van. Dan kun je per 2 dagen de cymbalta een half uur vroeger innemen. Net zo tot dat je ze in kunt nemen wanneer jij het t fijnste vindt.
Ik heb veel baat bij de cymbalta. Veel succes.

angelique zei op

ik slik de cymbalta al sávonds rond etenstijd in en heb juist als ik sóchtends wakker word de bijwerkingen dat ik zo sta te shaken enz.
dus het is niet alleen in me slaap.
ik bedoelde dus ook of je bv s';ochtends 1 van 30 mg kan nemen en dan sávonds bv weer 1 zodat je ook op 60 zit maar dan verspreid

lisette zei op

Hoi Angelique. De ha zei in het begin tegen mij, dat dat ook wel mag. Als je maar je 60 mg per dag binnen krijgt. En het is maar net waar jij je het beste bij voelt.
Maar als je twijfelt zou ik de ha vragen hierover.
Maar ik zie dat je nog niet zo heel lang cymbalta gebruikt. En echt je moet ff door de zure appel heen, en de bijverschijnselen toch ff accepteren. Hoe vervelend ze ook zijn. Straks heb je er echt baat bij. Ik tenminste wel.
Sterkte en veel succes. En luister vooral goed naar je lichaam. Ben je moe doe dan rustig aan. Heb je een goede dag neem ook dan niet te veel hooi op je vork. Je moet leren doseren.

angelique zei op

hey lisette

ja ik weet dat je door de bijwerkingen heen moet gaan,alleen ik heb eerst bijna 1jaar seroxat geslikt en nog bleef ik beroerd,daarna 4 maanden efexor en toen heb ik zelfs een nacht in het zhs gelegen.
dus vandaar dat ik erg huiverig ben met die bijwerkingen,ik reageer zowiezo altijd heel heftig op medicijnen.slik ook weleens oxazepam en dan heb ik aan een half tabletje genoeg en lig dan 10 uur lang te pitten.
maar ga het wel even met de arts overleggen wat het beste is.
ik heb hier 2 kleine kids rondlopen dus ik kan niet altijd toegeven aan me moeheid en ik moet wel oplettend zijn met die 2.
groetjes en bedankt voor je rea

lisette zei op

Angelique hier ik nog eens. Ik schrok wel van je verhaal, want het is net of ik t zelf schrijf. Ook ik kreeg in het begin seroxat voor depressie voor geschreven. Ziek ziek je wil het niet weten. Ook in het ziekenhuis gelegen. Ze haalden mijn gal eruit omdat ze dachten dat ik daar zo ziek van was. Ook ik slik oxzesapam. En net wat je zegt een half en je slaapt een gat in de dag. Ik weer naar de ha. Gek werd ik van die slaap en moe zijn. Toen heb ik een bloedonderzoek gehad omdat ik zo extraam moe was en bleek dat ik een b12 tekort heb waar ik nu ook om de 4 weken zogenoemde energieinjecties voor krijg. Dus ik heb Cymbalta, injecties en indien nodig oxzesapam. Maar door die injecties heb ik meer energie en minder slaap dan een tijd terug. Vraag eens aan je ha of je op b12 geprikt mag worden, want dat is een echte energievreter hoor....... Veel sterkte. Laat je nog wat horen, ben zo benieuwd. Lisette

angelique zei op

hey lisette

dank je wel voor je reactie,fijn om te weten dat ik niet de einige ben die zo heftig op medicatie reageer.
ik moet volgende week donderdag naar de huisarts toe en zal alles even voorleggen en horen wat hij ervan vind/zegt/voorstelt.
ik laat het je zeker weten.
groetjes van mij

lisette til zei op

Hoi Angelique
Hoe was het gisteren bij de dokter. Ben je wat wijzer geworden?

hennie zei op

hallo allemaal,

ik ben een vrouw van 58 en al jaren aan het klungelen met anti depressiva
2 jaar geleden kreeg ik cymbalta voorgeschreven.
aanvankelijk reageerde ik er vrij redelijk op
1 week 30 en toen naar 60. Door mijn depressie en angsten was ik al lusteloos , maar ik sliep ineens wel erg veel. Ongeveer 3 maanden geleden kwamen de huilbuien en het lege en angstige gevoel terug. Ik moest naar 90 mg. Toen kwamen de bijwerkingen.
Heel veel zweten, angsten werden erger en heel duizelig. Na 1 week terug naar 60, was weer een ellende , toen naar 30 mg, ging ook niet weer naar 60 mg. pffffffffffff ik werd er gek van en alles telefonisch want bij GGZ kan je niet zomaar aan komen zetten.
Toen ben ik in 1 x gestopt nu 5 dagen geleden en krijg spierpijnen, schokjes door mijn lichaam en geen controle over leopen en totale bewegen. Ik zet nu nog 3 weken door want ik wit dit spul niet meer.
Is er misschien iemand die ook deze ervaring heeft ik zou blij zijn met een reactie
groetjes van Hennie

ingrid zei op

zijn er mensen die hebben moeten stoppen van cymbalta te nemen door hevige hoofdpijn? graag antwoord

sali zei op

hallo,ik neem sinds 4 dagen cymbalta en ben ontsettend moe,moe.ik ben normaal een actief iemand,gaan die symptome vanzelf weer weg.wie weet er raad.ik heb het voorgeschreven gekregen van mijn ha tegen depressie.


alvast bedand
met vriendelijke groetje sali

danny zei op

ik neem deze medicatie bijna 1 jaar, moet zeggen dat het geholpen heeft, in het begin wel misselijk maar na een week was dit weg, het zou niet verslavend zijn doch telkens ik me goed voelde en wilde stoppen liep het mis, na een half jaar ben ik kunnen overschakelen na de halve dosis, ik voelde me daarna nog goed heb weer verder willen afbouwen doch dan krijg ik weer nevenverschijnselen van moeheid, slecht zicht,
neem nu de halve dosis verder om de dag en de dag dat ik het niet neem gebruik een vervangend biologisch produkt Seriane, hoop dat ik er zo uiteindelijk vanaf geraak.
als iemand sugesties heeft hoe te kunnen stoppen met dit produkt info altijd welkom, zou er nooit mee begonnen zijn als ik wist wat ik nu weet!!!

Roosje zei op

Hoi,

Momenteel neem ik al een hele tijd Cymbalta 60mg, maar ik zou graag willen afbouwen tot 30mg, omdat het nu veel beter met me gaat, en ik volgende week, na 8 maanden, afbouw met dagtherapie (eind jan. stop ik).
Ik ben een ander mens geworden, mijn gedrag, gevoelens,....alles is anders en ik voel me daar erg raar (minder eetlust, tam, rustig) en héél bewust bij. Nu vraag ik me af of dit ook niet komt omdat mijn cymbalta nu eigenlijk te hoog is voor mij?
Wie heeft ook ervaringen met die gevoelens? Of wanneer voel je wanneer je voorgeschreven dosis eigenlijk te hoog is na een tijdje?

alain zei op

hallo lotgenoten,
ik neen nu 7 weken cymbalta 60 mg
geen bijwerkingen maar ook geen beterschap met mijn depressie.
de dokter zegt vol te houden.
wat is jullie advies?
dank
alain

lisette tilbur zei op

Lang geleden. Ik slik nu anderhalf jaar cymbalta 60 mg. Ik mag nog steeds niet minderen van de huisarts. Sommige dagen voel ik me heel goed en kan heel de wereld aan. Sommige dagen kan ik amper mijn bed uit en moet ik me weer ziek melden bij mijn wergever. Maar helaas, dat zijn dagen die bij t ziektebeeld horen. Nog steeds (levenslang) krijg ik ook om de 4 weken een energiespuit (b12). Al met al valt t niet mee, maar je moet door gaan, en proberen je niet aan je vervelende gevoelens toe te geven. Ik weet dat dat heel moeilijk is. Luister naar je eigen lichaam, ga smiddags even een uurtje rusten, en doe alleen wat je aan kan. Denk voorlopig aan jezelf. Ik moet leren doseren per dag, en dat valt ook niet mee.

Eva zei op

Hallo,
Ben sinds twee weken bezig met Cymbalta 60 mg.
Ik moet zeggen, ik voel me nu al beter!
Bijwerkingen probeer ik te negeren, het hoort erbij en je gaat je alleen maar beroerder voelen als je er bij
stilstaat! Ik ben ook van mening dat je bijwerkingen kunt versterken door er veel mee bezig te zijn.
Probeer positief te denken, dan zal de uitwerking hoogst waarschijnlijk ook positiever zijn.
Moet wel zeggen dat ik de medicatie gebruik voor paniekaanvallen en niet voor depressie.

Iedereen heel veel sterkte!!!

Roosje zei op

Hoi,
Ik heb intussen vernomen van de psychiater dat ik nog 1 jaar Cymbalta moet nemen, want 60% van de gebruikers die afbouwen hervallen weer in hun depressie.
Ik had dat echt niet verwacht, want na 8 maanden dagtherapie voel ik me nu best in orde, ik had gedacht dat ik kon afbouwen. Maar zo simpel is het dus blijkbaar niet!
Zodus...nog 1 jaartje Cymbalta. Gelukkig ben ik er heel tevreden over.

Piep zei op

Na 3 jaar Cymbalta te hebben geslikt i.v.m. depressie
mocht ik er van mijn huisarts mee stoppen.
Eerst van 2 naar 1 tablet en sinds Zaterdag helemaal niets meer.Dit is niet zo goed gegaan als dat ik gedacht had! Misselijk, overgeven maar wat ik nog het ergste vind is dat mijn depressie en de daar bijbehorende gevoelens terugkwam. Vandaag, na overleg arts, toch weer een tablet genomen. Om de dag moet ik er een nemen. Waarschijnlijk was de manier van afbouwen te snel voor mij.
Herkent iemand dit en hoe lang kan het weer duren voordat je weer lekker in je vel zit...
Want zoals het de afgelopen dagen met me ging was geen pretje.

lisette tilb zei op

Ik merk het al als ik smiddags mijn tabletten niet op heb. Dan wordt ik al beroerd en krijg heel veel hoofdpijn. Een tijdje nam ik ze savonds in maar dan kwam ik niet in slaap, terwijl ik heel veel slaap had. Nu neem ik ze smorgens in rond 10.00. Nu vandaag heb ik weer een vervelende dag. Van de week is het begonnen, dat ik duf, moe uitgeput was. Ben toch gaan werken, maar viel niet mee. Vandaag ben ik na 1 uurtje werken weer goed beroerd naar huis gegaan. Ik moet volgende week mijn b12 injectie weer krijgen, en telkens ongeveer een week voordat ik de spuit krijg ben ik dood en dood op. Te moe om pap te zeggen. Het ergste vind ik het onbegrip op mijn werk. Ze zien me lachend binnen komen en dan na 1 uur ziek naar huis. Ik kan het niet uitgelegd krijgen hoe ik me voel. Nou ik wens iedereen heel veel sterkte , want het is niet niks. mvg lisette

David zei op

Als je dit éénmaal(één tablet) ingenomen hebt, mag je er dan zo mee stoppen??

Inge zei op

Hoi

ik slik savondt 60 mg cymbalta ben er dood moet op ppfff maar ik zelf ben op een iedee gekomen seroxat doet niks bij mijn alleen haalt wel moeiheidt weg heb aan arts gevraag of ik 20 mg seroxat overdag er bij mocht en het mocht mijn vermoeidhiedt werd minder nu onder tussen sta ik op 30 mg seroxat moet wel een door midde doen voor die tien tekrijgen en nu gaat goed smorgens moe wakker suf aan tavel dan neem ik de seroxat in en voel me bij komen en ben dan de rest van de dag actief
trouws eerste wek leek ik moeider daar na ging het steeds beter

liefs inge

lisette zei op

Ik ben ook nog steeds heel erg moe. Sommige dagen gaat het goed, en dan zonder aanleiding ineens weer helemaal brak en op. Dood en doodmoe. Ik heb aan de ha gevraagd of het van de cymbalta kan zijn. Maar hij zegt dat je er juist een beetje een vrolijk gevoel van moet krijgen. Maar ik lees dat ik toch niet de enige ben die zo verschrikkelijk moe is.
Zal toch eens met de ha overleggen, of er geen ander middel is dat me wat oppept. Ik krijg ook al per 4 weken energiespuiten, maar blijkt volgens de ha ook te weinig te zijn. Nog maar eens gaan praten .
Sterkte iedereen.

tonnie zei op

cymbalta is een anti depressiva als je veel bijwerkingen hebt verlaag dan de dosis of vraag een andere anti depressiva er zijn wel 22 verschillende anti depressiva s dus je kan nog even
groetjes tonnie

lisette zei op

Ik moet nog steeds de cymbalta innemen. Ik ben ook heel erg moe. Maar gelukkig krijg ik nu niet om de 4 weken een energiespuit, maar voortaan elke week. Hopelijk dat ik wat opknap. Want als je altijd moe bent is niet alles.
Heel veel sterkte iedereen.

tonnie zei op

als ik heel erg moe ben neem ik een paracetamol 500 mg en dat helpt bij mij best wel goed
groetjes tonnie

lisette zei op

Het lijkt dat ik me langzaam aan beter ga voelen, nu ik wekelijks mijn injectie krijg. Ik ben niet meer zo snel moe als voorheen. Wel nog steeds een slecht geheugen. Maar ja niet alles kan.
Ff afwachten nog, maar ik heb goede hoop.
Misschien een tip.

inge zei op

Hoi Iederen

ik werd met 60 mg cymbalta dood en dood moe ,nu blijkt hoe hoger je gaat hoe fitter je wordt
ik slikt 60 mg dood en dood moe, nu 90 mg in begin dood en dood moe na twee weken na het af tewijl met 60 mg het niet af nam ??? hoe kan dit nu blijkt als je 120 mg slikt nog fitter word om dat dan goed verdeel is dus dat gaan we nu weer uit proberen ik was bijna gestop met die pillen maar ga is wat hoger probeer het uit ik neem nu 60 mg smorgens in en 30 tegen 9 uur in savondts ben niet meer zo moe als met 60 mg dus ik zet nog door na 120 mg .probeer is uit mensen wie weet werkt bij jullie ook ,en wil je niet hoger kan je ook vragen om beetje prozac of seroxat er bij smorgens dat pept op echt

Inge zei op

Hoi

vergeten te zeggen je hebt nog meer middelen voor de pijn met antiedepresieva werking dat zijn
nortrilen -nortriptyline
imipramine
anefranil
triptyzol
amtriptilyne
seroxtex
dit zijn allemaal antiedepresieve met pijn stillende werking

groetjes inge

sandra zei op

Ik gebruik cymbalta tegen zenuwpijn voor mijn ffybromialgie ik gebruik 90 mg per dag in de ochtend 2 en in de avond 1 voor het slapen
Ik heb veel last van bij werkingen , geen eetlust, geen zin in sex, niet opgewonden kunnen worden, veel zweten, droge mond,soms spier trekkingen,
Maar het helpt wel tegen de pijn in combi met Zaldiar 37,5 en die neem ik 4 per dag.
Ook heb ik last van drang naar plassen heel vaak en dan moet ikmaar en druppel
groetjes

Amineur zei op

Hoi ik gebruik nu sinds 1 jaar cymbalta en heb 5 weken een verhoging gehad naar 90 en 3 weken gelden naar 120mg.
Ik was al futloos maar ben na die verhoging nog moeier en heb momenteel problemen met mijn hart en met adem halen. Ik heb het gevoel dat dit sind een week of 3 is kan dit door de cymbalta komen ik kan het nergens terug vinden

Anneke zei op

Hallo iedereen
Na een paar uurtjes al jullie ervaringen te lezen had ik ook wel nood om mijn verhaal te vertellen.
Ben acht jaar geleden in een lichte depressie geraakt... een aantal omstandigheden (overlijden van familielid, stukgelopen relatie, nieuw huisje) samen hadden dit veroorzaakt. Heb met een hele goede ha verschillende medicijnen geprobeerd: Seroxat, Efexor, Citalopram, en als laatste nu Cymbalta. Het is normaal dat je eerst moet zoeken welk middel het beste bij je past. Citalopram heb ik lang genomen maar na een aantal jaar begonnen de depressieve gedachten terug te komen. Dan overgeschakeld naar Cymbalta 60 mg. In het begin weinig bijverschijnselen, en me echt weken goed gevoeld. Daarna begonnen de problemen: zweten overdag en 's nachts... zelfs soms twee keer per nacht volledig nieuwe lakens moeten leggen. Nachtmerries, minstens drie keer wakker per nacht. Zeer opgejaagd gevoel als ik ging werken, als ik onder de mensen was..... en steendood zijn in de late namiddag. Kreeg ook de reactie van velen dat ik gewoon lui was. Stond natuurlijk ook al moe op doordat ik een slechte nachtrust had.
Heb nu sinds vrijdag de beslissing genomen om ermee te stoppen. Heb wel iets kalmerend genomen (Xanax) maar overdrijf er niet mee. Momenteel geen bijwerkingen alleen wat last van diarree en hongergevoel. Kan ook met het warme weer zijn natuurlijk.
Misschien heb ik gewoon heel lang met de gedachte rondgelopen dat ik die pillen nodig had. Ik hoop dat ik er vanaf kan komen, had voor die lichte depressie nooit echt problemen.
Natuurlijk begrijp ik wel dat iedere situatie anders is en ik begrijp iedereen hier op dit forum. Het is niet leuk en het is een zoektocht. Jullie hebben in ieder geval mijn respect en steun.
Zou fijn zijn misschien een reactie te krijgen van mensen die ook aan het stoppen zijn.
Groetjes

madelief zei op

Hallo Anneke,

Ik ben vorig jaar met cymbalta gestopt. Gebruikte al een paar jaar antidepressiva maar voelde me er ook niet goed bij. Ik geloof wel dat ik het nodig had maar ik had echt genoeg van alle bijwerkingen. Het eerste halfjaar was echt heel moeilijk (ze zeggen dat het spul na 2 weken uit je bloed is dus of het afkickverschijnselen waren weet ik niet).
Nu voel ik me beter, het gaat nog niet goed met me voel me vaak verdoofd maar heb tenminste niet meer al die bijwerkingen. En leven blijft een zoektocht met of zonder medicatie. Ik kan niet zeggen dat ik het nooit meer zal gebruiken. Maar voor mij was/is het toch goed geweest dat ik vorig jaar gestopt ben met die medicatie.

Edwin zei op

Hoi Anneke,

Toen ik je verhaal las dacht ik "misschien is er iets met je ademhaling 's nachts waardoor je dat die nachtmerries krijgt". Een verslechterde ademhaling kan voorkomen bij bepaalde spierziekten. Welke spierziekte heb je?

Ik gebruik ook Cymbalta, maar 30 mg en geen 60. Ik heb als bijwerking keelpijn ongeveer een half uur tot een uur na het innemen, daarom slik ik het nu 's avonds zodat ik al slaap als de pijn komt. De pijn is nu ook veel minder hevig dan de eerste weken.

Na een week of 6 op Cymbalta werd ik behoorlijk euforisch. Dat is nu over en ik worstel zelfs soms weer met depressieve gevoelens en gedachten. Om dat tegen te gaan ga ik weer fitness doen, misschien mijn nachtelijke ademhaling laten controleren (want ik voel me vooral 's ochtends somber en moe) en misschien (als de depressieve gevoelens toch nog aanhouden) met mijn arts overleggen om mijn dosis te verhogen naar 60 mg.

Darlene zei op

Neem nu een week Cymbalta 60mg en voel me er
eigenlijk prima mee na 2 dagen misselijkheid en lichte
hoofdpijn en ook maagpijn.De 3e dag waren de bij-
werkingen verdwenen. Neem het voor depressie
maar ook voor darmpijnen zoals spasmen en kolieken
waarvoor ik dagelijks Buscopan moest nemen en daar
kreeg ik diarhee van en dat kun je ook niet blijven
nemen want het geneest de ziekte niet. Mijn pijnen
in de darmen waren direkt verdwenen waar ik heel
blij mee was maar nu heb ik juist het omgekeerde en
heb verstopping! Heeft iemand anders daar ook last
van? Mijn depressie is ook beter want ik ben op een
ochtend wakker geworden met een veel helderder
hoofd en heb al meer interesse in van alles gekregen.
Voel mij niet meer zo down. Groetjes aan iedereen.

sanneke zei op

ik zit al ongeveer een jaar in een depressie
ben vooral moe en in mezelf gekeerd en kan mijn gevoelens niet meer kwijt
de dokter heeft mij vandaag Cymbalta 60mg voor geschreven
nu als ik zo lees wat de neveneffecten kunnen zijn krijg ik toch een beetje bang
ik ben zelf maar heel klein van gestalte 1m45 en weeg 42kg
kan dit in mijn nadeel zijn? moet ik niet eerst met 30mg beginnen? Ik weet niet goed of ik morgenochtend duf beginnen met het in nemen van deze pillen. :o(

edwin zei op

Cymbalta geprobeerd ivm tintelende voeten. vanwege de suiker ben ik sinds paar maanden aan insuline. sinds die tijd verschrikkelijk last van tintelende voeten. Vooral bij het liggen dermate erg dat ik niet kan slapen. Maanden last van gehad. Na paar dagen Cymbalta begon het al te werken. Na 14 dagen is de tinteling geheel weg. Voor de insuline had ik ook tintelende voeten, maar met mate dit al 7 jaar (toen metformide begonnen en suiker gediagnostiseerd). Ook heb ik sinds 7 jaar drie dove tenen, tenen zonder gevoel dus. Wat gebeurd er na Cymbalta? Het lijkt erop dat het gevoel in de dove tenen weer terug komt. Allemaal prachtig maar........ik ben totaal futloos. alsof er iemand met 2 handremmen in mijn hoofd zit die telkens als ik fysiek iets wil doen er twee handremmen erop zet. Denken gaat goed, maar doen nee. Kan de hele dag in bed liggen suffen, niet echt slapen. Slaap nu goed, suiker is na maanden bijna onder controle, maar door die totale futloosheid toch nog niet aan het werk. Word er echt gek van. Ben zelf niet depressief waar het medicijn eigenlijk voor is, maar word het bijna van de futloosheid. Vitamine B12 onderzoek gedaan. waarde was 375 (normaal 400-600). Krijg nu in overleg huisarts een 10 weekse spuitkuur. Hopelijk gaat dit helpen. Het medicijn werkt verschrikkelijk goed voor fantoompijn en lange zenuwpijn en zelfs dove tenen gaan weer leven. Alleen de futloosheid is verschrikkelijk, maar natuurlijk heeft niet iedereen hier last van. Als ik een oplossing weet zal ik dit op dit forum erbij zetten.

e zei op

gebruik ook al een tijd cymbalta ..30mgr.
ik denk dat jij best ook terug kunt naar 30 mgr.
ik ben absoluut niet futloos maar de pijn in de voeten is wel weg
probeer het maar eens tijdje ....

edwin zei op

"E" bedankt voor reactie. Was zelf ook van plan de dosis te halveren. Dokter zei niet doen, wachten. Toch gedaan door helft uit pil weg te gooien. Na 3 dagen kwamen er weer tintelingen, toen maar terug naar 60 mg.
Gaat ondertussen erg goed. Ik heb zelf in jan 2010 Pfeiffer gehad (op mijn 44e dus!). Was andere vermoeidheid en nog erger dan nu. Het blijkt dat Pfeiffer en vitamine B12 tekort sterk met elkaar verbonden zijn. In Engeland wil men zelfs standaard een vitamine B12 injectie geven na Pfeiffer. Afijn over de Cymbalta: Het lijkt erop of ik al een cronisch B12 tekort had en dat Cymbalta iets in de hersenen doet waardoor ze op sommige punten beter functioneren, maar dan wel vragen om vitamine B12. Het lichaam stond al op spaarstand met B12 en daarom was de extra vraag waarschijnlijk te groot voor de voorraad. Resultaat extreem futlooos. Nu al drie weken vitamine B12 injecties gehad. Gaat perfect, weer volop energie en kan nu dus probleemloos Cymbalta voor mijn tintelende voeten blijven gebruiken. Let op dat als je getest word op B12 tekort er een te hoge waarde kan komen als je dagelijks altijd een multivitamine slikt. Ik kwam op 375 uit maar had toch een zeer chronisch tekort. metingen zijn dus niet altijd goed. Omdat ik in dit lijntje over Cymbalta en vermoeidheid al veel reacties zag wil ik ook even wijzen op een zeer goede site waar je alles over B12 tekort kunt lezen. http://home.kpn.nl/hindrikdejong/symptoom.htm
Iedereen met Cymbalta en futloosheid / vermoeidheid veel succes, en test op B12 en ga bij twijfel voor spuiten, niet alle huisartsen zijn goed op de hoogte van B12.

egel zei op

hallo, ik vraag mij af of het verschil maakt of je cymbalta 'smorgens of 'savonds neemt
heeft iemand daar ervaring mee?
zou je overdag minder moe zijn als je het 's avonds neemt???

mootje zei op

hallo

Mijn naam is monique en ben 42 jaar
zat drie jaar lang aan de cymbalta ( paniekstoornis depressie, fybromyalgie)was altijd heel positief totdat ik afgelopen winter zware depressies had en niet meer verder wilde...ik wist gewoon dat het door de medicatie kwam, nu hoor ik zoveel rottige dingen over afbouwen dat ik het wel goed wil doen ..
zo hebben mijn man en ik gedacht om de ( met toestemming van apotheek en huisarts) de capsules te breken en minder mg te maken, wij kregen 100 maagbeschermers van de apotheek mee.
de cymalta heeft de laagste dosis van 30 mg en om goed te zijn zitten er 258-260 kleine balletjes in, mijn man werkt in een cleanroom dus die is priegel werk gewent en heeft dus 130 balletjes voor twee weken in een capsule gedaan en dan heb je 15 mg en hij heeft capsules van 65 balletjes 7 mg voor twee weken en dan wil ik er van af zijn.......
de apotheek vond dit een superr idee en het was beter dan om de dag 1 ..zei hij!!!
ik begin vanavond met 7 mg
en moet zeggen voel me prima, geestelijk maar heb ook fybromyalgie en dat heb ik 3 jaar niet gevoeld en heb nu ondraagelijk veel pijn zoveel.....dat ik toch gisteren ff een tramadol heb genomen , maar goed dat is ook alleen maar onderdrukken van de pijn!
ik laat jullie begin juli weten hoe het verder gaat wil btw mijn kg ook graag kwijt ben 155 en weeg inmiddels 70 kg en ben heel mijn leven 52 kg geweest........dat hoef niet perse maar een kleine 10 kg minder zou erg fijn zijn, maar al met al is dat een bijzaak mijn pijn en mijn innerlijke gevoel zijn belangrijker natuurlijk!

lisette tilburg zei op

Hoi hoi. Hier ik na n aantal jaren ik slik nog steeds cymbalta. Ben in oktober uit mijzelf gestopt het moest en zou me lukken. Maar nee hoir ik kwam mezelf tegen. Nu slik ik nog een cymbalta per dag. Mijn b12 injectiws is vermeerdert nu 1 keer p week. Ben nog vaak moe lusteloos en op. Maar t gaat wel beter dan jaren geleden. Ik probeer zo vroeg mogelijk op te staan dat werkt t beste voor mij. Wel moet ik in de middag n rustpauze nemen wat natuurlijk niet altijd gaat.
Heb wel veel op moeten geven o a muziek maken dat kost me te veel energie dat ik 4 dagen van de wereld was.
Ik heb goede en slechte dagen maar dat heb ik moeten leren accepteren.

Liza zei op

Hallo, ik zit ondertussen 8 maand aan cymbalta 60 mg en wil stilaan afbouwen. Veel te veel last van geheugenverlies en sufheid. Nog mensen die last hebben van hun geheugen? Is afbouwen echt zo'n hel als wordt beweerd? Of valt het best mee? Ik bouwde trouwens heel traag op (2 maand) en ben van plan om op dezelfde manier af te bouwen: je haalt doorzichtige maagsapresistente capsules bij de apotheek en vult die met het gewenste aantal bolletjes (ik deed het op het zicht en zat dus niet te tellen).
Vertel me alles over jullie afbouwervaring aub. Dank

Lies zei op

Hallo iedereen! Bij mij mocht er wel gewezen worden op de serieuze bijwerkingen bij de opstart van Cymbalta. Duizelig, misselijk, vermoeid, duizend maal meer depressiever, grotere angstaanvalllen, de eerst dagen waren de HEL! De cymbalta-terror! Maar die moét je door en nu twee weken later voelt het alsof Cymbalta mijn leven heeft gered. Ik voel me veel beter in mijn hoofd, de scherpe kantjes zijn verdwenen... Je verdraagt veel meer. Ik ben hier totnutoe in ieder geval zéer tevreden over, ik zat zo diep & de dage voor cymbalta hadden me sowieso naar de psychiaterie of erger kunnen leiden. Ik heb het gevoel terug mezelf te zijn. Ik ga dit uiteraard nog wat tijd geven want twee weken is zeker nog niet lang. Voor al diegenen die eraan willen beginnen => wees op de hoogte van de bijverschijnselen, ze zijn hard maar ZET DOOR. Het loont de moeite! Succes en sterkte! :)

Mirjam zei op

Hallo. Ik slik al jaren cymbalta 60 mg. De eerste 2 weken waren een hel... Nu gaat het goed. Alleen als ik een dag of 2 dagen vergeet is dit direct merkbaar. Belangrijk voor mij om elke dag op te schrijven bij inname want als ik dat niet doe kan ik me niet herinneren of ik het wel of niet genomen heb...
Het begon ermee dat ik het vermoeden had dat mijn toen nog kleine zoon ADHD had. Bij het lezen over ADHD schrok ik me een ongeluk......veel herkenning bij mijzelf. Naar de huisarts geweest omdat ik ook al meerdere keren depressief was geweest kreeg ik cymbalta voorgeschreven.....
Nu jaren later worden de klachten bij mijn zoon alleen maar erger en komt hij in de knoop met zichzelf. Ik wil voor hem nog niet denken aan medicijnen gezien zijn jeugdige leeftijd vandaar dat ik andohadin 1108 ga proberen en met hem weer naar cranio sacraal therapie ga.
Nu blijft bij mij wel in mijn hoofd hangen.....zou de symbalta ook mijn ADHD kenmerken enigsinds uitvlakken. Ik ben nl sinds ik dit gebruik minder chaotisch, minder druk en kan beter mijn rust pakken. Daarom de vraag...iemand ervaring met gebruik van cymbalta en ADHD klachten????

nina3015 zei op

Ik wil God gewoon bedanken voor het gebruiken van Heer Bubuza om me te helpen mijn vriend terug te krijgen. Mijn vriend vertelde me over Lord Bubuza toen ik diepbedroefd was en niet wist wat te doen ... We zijn al een paar jaar aan het daten en plotseling begon hij zich vreemd te gedragen en stopte me met bellen, elke keer als ik zijn telefoon belde, beantwoordde hij niet telefoon en ik was echt ongerust totdat hij me op een dag belde en zei dat het over was tussen ons. Ik probeerde te vragen wat het probleem was, maar hij vertelde me dat hij nog steeds van me houdt, maar hij wil niet meer verder gaan met de relatie. Ik was echt gewond en huilde naar mijn vriend op kantoor en toen vertelde mijn vriend me hoe lord Bubuza hem hielp zijn vrouw terug te krijgen na de scheiding, dus ik nam onmiddellijk contact op met heer Bubuza en hij reageerde en vertelde me dat mijn vriend binnen 12 dagen met me zal smeken tot 16 uur nadat hij klaar is met de voorbereiding van de betovering ... Ik geloofde hem niet, maar ik probeerde het en deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grote verrassing kwam Luis bij me terug en smeekte me op zijn knieën om vergeef hem. Heer Bubuza heeft me echt gelukkig gemaakt en ik zal de wereld over hem vertellen. Heb je een probleem??? neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396 ...?

Brigit zei op

Ik heb CVS en fybromyalgie en mitochondriele myopathie. Voor de pijn had ik cymbalta 60 mg. Door de medicatie heb ik maag die nu veel te traag werkt. Heb 10 jaar Cymbalta ingenomen. Ben gestopt op een maand tijd ... van 60 mg naar 30mg. Heb nu veel maagpijn en vraag me af of het door het stop zetten van Cymbalta komt? De specialist heeft me Remorgen 15 mg voorgeschreven maar als ik al die bijwerkingen lees ... geen goesting voor. Ook zou ik Baclofen 10 mg moeten nemen maar weer zoveel bijwerkingen in de bijsluiter. Heeft iemand ervaring met deze medicatie? Alvast bedankt ??

dit bericht is gewijzigd door Brigit op 14 februari 2020 om 04:46

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login