Geplaatst onder chronische idiopathische axonale polyneuropathie, algemeen door Paula

Ciap en rijbewijs verlengen

Goedenavond, 

Over twee maanden moet mijn rijbewijs worden verlengd, ik heb CIAP.

Moet ik mijn CIAP melden bij CBR, een eigen verklaring invullen of 'gewoon' verlengen? 

Wat is jullie ervaring?

Groet, Paula

 

5 reacties , oudste reactie bovenaan
Fluitjespiet zei op

Heb er nog geen ervaring mee 

Ben er ook benieuwd naar .

Moderator1 zei op

je moetr het gewoon melden, mocht je het nl niet doen en je krijgt bv een ongeval en dan wordt het geconstateerd dan kan dit voor de verzekering gevolgen hebben

fransdaalmeijer zei op

Hallo Paula, vanwege mijn CIAP heb ik mijn wagen weggedaan, omdat ik niet goed beschikte over de orientatie van mijn voeten, en desorientatie op de weg als ik even opzij had gekeken.

Als je daar geen last van hebt, dan zou ik gewoon auto blijven rijden, maar wel aangeven bij het CBR dat je het hebt, omdat zoals vorige schrijver al schreef je bij een ongeval veel problemen kan krijgen bij de verzekeraar.

janjoeky zei op

Hallo

Bij mij sinds kort CIAP geconstateerd. Heb nergens last van.

Alleen gevoel watjes tussen tenen. Ben 74 jr. Moet volgend jaar gekeurd worden rijbewijs. Wordt men af of goedgekeurd als je dit aangeeft bij CBR.

Ps extra vraag hoe lang duurt het gemiddeld gezien progressieve CIAP toekomst.

Groet Jan

JTdG zei op

zeker wel melden, want het klopt wat hierboven gezegd wordt dat je bij een ongeval bij uitkomst fraude pleegt en de verzekering erg moeilijk kan gaan doen.

Ik heb alles netjes aangegeven, ben door een arts goed bevonden, daarna ook door de neuroloog, maar moest van het CBR toch een rijtest ondergaan. Dat duurde nog geen 10minuten en kreeg gewoon mijn rijbewijs, al is het wel zo dat dit maar 5 jaar geldig is.

Volgens mij weet je zelf het beste of het verantwoord is om te rijden en kies dan ook zelf eerst of je kan rijden, met of zonder hulpmiddelen. Als je de rijtest ondergaat geven ze van te voren aan mee te gaan denken over hulpmiddelen en/of aanpassingen om toch te kunnen blijven rijden. Maar blijkt dat je CIAP teveel belemmerd dan wordt je rijbewijs niet verlengt en dat lijkt mij wel logisch, hoe vervelend dit voor jezelf ook is. In mijn geval zou dat funest zijn, want mijn vrouw is gehandicapt en kan geen auto rijden... laten we dus hopen dat ik nog lang mag genieten van mijn vrijheid!

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login