Deze website is verhuisd, je wordt automatisch doorgestuurd naar het nieuwe Myocafé.
Geplaatst onder algemeen

Blaascatheter

28 reacties , oudste reactie bovenaan
Maarten zei op

Hallo,

Ik krijg aanstaande vrijdag een blaascatheter ivm toenemende incontinentie, en ik heb daar toch nog een paar "pijnlijke" vragen over waar het steeds niet van komt bij de huisarts, dus probeer ik het hier maar eens.

Kan je nog ejaculeren met een blaascatheter? Ik vraag me sowieso af hoe je moet masturberen met die slang erin, maar mocht dat gaan, kan je dan nog wel klaarkomen?

Als je een erectie krijgt, bijvoorbeeld ongewild snachts, gaat dat dan wel goed met die catheter of gaat die aan die slang trekken en kan het pijn gaan doen of zelfs los schieten?

Lekt een blaas-catheter?

Heb je met een blaascatheter nog aandrang en ga je nog echt plassen, of loopt het vanzelf in de urinezak zonder dat je er iets voor doet?

Alvast bedankt voor de hulp.

Maarten

Hermien zei op

Hoi Maarten,

rot dat je aan de catheter ´moet´ ik weet niet op al je vragen een antwoord, maar vroeg me sowieso af of je al een condoomcatheter hebt geprobeerd?

Dat lijkt me een tussenstap die je misschien ook wel bevalt en die de nadelen van een gewone catheter niet heeft (urineweginfecties o.a.)

Met een catheter kun je nog wel erecties krijgen zonder dat de catheter eruit vliegt, die zit met een ballonnetje achter je sluitspier van de blaas.

Hoe het zit met masturberen en ejaculeren: geen idee, maar er komt vast nog wel iemand voorbij die het wel weet.

Als het goed is heb je met een catheter geen (of beduidend minder) aandrang en loopt de urine continu af. Het gevoel van aandrang zou kunnen betekenen dat de catheter niet goed loopt.

Een catheter kan wel lekken, meestal niet langs de catheter, maar vooral bij de aansluitstukjes als het gebeurt (gelukkig niet vaak, maar je kunt wel eens ergens achter blijven hangen of de aansluitpuntjes niet goed vastgemaakt hebben)

Hoop dat je hier wat aan hebt, mijn kennis van catheters is niet helemaal up to date (ben al een tiental jaren uit de verpleging)

Groet, Hermien

Hans zei op

Beste Maarten, toch zou je dat juist wél bij je huisarts moeten vragen omdat dat zijn taak is.
Je moet bedenken dat praktisch elk weldenkend mens sexuele behoeftes heeft, zelf je huisarts zodat jij je daar echt niet voor hoeft te schamen!
Ik heb zelf geen blaaskatheter maar denk dat door de directe invoer vanuit de blaas er moeilijk sperma naar buiten komen kan behoudens misschien een retrograde ejaculatie dat in de blaas uit zou komen.
Ook het masturberen met een blaaskatheter kan misschien kans op beschadiging van de penis geven.
Als je toch sexueel aktief wilt blijven zou je misschien beter een suprapubische katheter kunnen hebben of een condoomkatheter die voor sexuele aktiviteiten te verwijderen is.
Het zou beter zijn geweest als je huisarts je goed had voorgelicht over de ingreep maar ik raad je aan hem daar alsnog over te bellen.
Je kunt natuurlijk ook de uitvoerende specialist er over bellen en om info vragen. Gewoon doen, daar zijn ze voor!

Jaap zei op

Ik heb de blaas-catheter ook ik wil graag weten hoe het zit met een zaadlozing etc!

bachelorproef zei op

Hallo iedereen,

Dit jaar doe ik mijn bachelorproef over de beleving van de patiënt met een verblijfsonde /supra pubische katheter. De bedoeling is te achterhalen hoe mensen een blaaskatheter een plaats geven in hun leven.

Hiervoor heb ik een vragenlijst opgesteld:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dENobVdiM09FaWFLUGJ0UUo5Y19fc2c6MQ

Bij vragen: fanndgra@student.arteveldehs.be

lithiumpje zei op

waarom denk je niet aan een blaascatheder via de buik? zo blijft je penis vrij en loopt de urine direct in de zak.

martha zei op

Dag Maarten,
Dat over het ejaculeren en masturberen kan ik je wel beantwoorden.
Toen ik in de gehandicaptenzorg werkte, had ik een bewoner die masturberde met een blaascatheter. Lijkt me wel erg pijnlijk.

Wanneer je seksueel actief wilt zijn/ blijven. kun je beter ter zijner tijd overgaan op een supra pubische.
Ik denk dat je huisarts dat ook zal adviseren, wanneer je met deze vragen aankomt.

Succes!

Martha

Maarten zei op

Ik ben dit weekend klaar gekomen langs decatheter, ik was bang dat de sperma zou blijven hangen inde plasbuis ofzo, dit is niet gebeurd gelukkig, ik weet niet of het erg slim was achteraf dus doe ik het denk ik niet vaker. Het is dus mogelijk, maar wel een beetje eng achterafvind ik zelf. Succes

Niet maarten zei op

Dat was als antwoord op maarten, ik ben niet maarten maar anoniem

SJAAK zei op

HOI MAARTEN.

IK HEB SINDS EEN JAAR OF 5 EEN CONDOOM CATHETER. BEN ER ZEER TEVREDE VAN. JE KUNT JE PENIS GEWOON GEBRUIKEN, DOOR EVEN DE CONDOOM CATHETER AF TE DOEN. IK HEB DE CONDOOM CATHETER GEKREGEN VIA DE EUROLOOG. DAAR WAS OOK EEN SPECIALE VERPLEEGSTER, VOOR ALLE VRAGEN EN INFO.

Annet zei op

Ik heb al vier jaar een blaaskatheter en kom gewoon klaar. Nu ben ik wel een vrouw maar klaarkomen is dus nog steeds mogelijk. Ook heb ik gewoon sex met mijn man. Ik plak dan het slangetje vast aan mijn buik alvorens het af te doppen en koppel de urine zak even af. Mijn man heeft er geen problemen mee. Ik heb totaal geen last van de katheter en zou niet meer zonder willen.

Annet zei op

Nog even een vervolg. ik ben nu 50 jaar en heb een katheter vanwege incontinentie. Ik wil absoluut geen supra pubis omdat deze manier goed bevalt. Ik ga naar het zwembad en strand en koppel dan de zak af en sluit de slang af met een stop. Ik draag ook strakke broeken en gebruik dan geen urine zak, maar een stop. Verder heb ik een handige beenhouder om de urine zak in te plaatsen. Mijn ervaring met de katheter is super, Ik heb een siliconen dus de huisarts wisselt hem om de tien a twaalf weken. Ik heb in al die jaren één maal een blaasontsteking gehad. Onlangs had ik een zware operatie. Voordeel.. de katheter zat er al in dus dat hoefde voor de operatie niet ingebracht te worden en ook niet verwijderd. Ik hoop dat veel katheter dragers net zo tevreden zijn als ik. Het is niet de natuurlijke manier maar dit ene slangetje heeft mij mijn leven terug gegeven..Ik zal dan ook nooit meer terug gaan naar het dragen van tena's.

Annet zei op

Ik heb het idee dat dit forum niet zo actief meer is. Zo ja zijn er mensen die last hebben van blaaskrampen met het dragen van een katheter? Dat is namelijk het enige wat ik nog wel eens heb. krijg er wel medicijnen voor. Soms loopt er dan urine langs mijn katheter. Heel vervelend. Mijn uroloog wilde mij een tijdje zonder katheter laten lopen, maar het angstzweet voor incontinentie brak mij uit bij de gedachte. Ik weiger ten alle tijden om mijn katheter te laten verwijderen. Soms wel een lastig punt want de uroloog wil dat namelijk wel. Gelukkig werkt mijn huisarts mee en daarom laat ik hem bij hem zetten.

martha zei op

Dag Annet,

ververlend dat er soms urine langs de katheter loopt. De reden daarvoor kan zijn dat het ballonnetje te veel is opgeblazen. 6cc moet voldoende zijn. overleg dit eens met jouw huisarts. Er bestaat dan zelfs een kans dat er minder vaak sprake kan zijn van kramp in de blaas.

Suc6

Annet zei op

Helaas is mijn katheter er spontaan uitgevallen inmiddels. Ooit een keer eerder gebeurd. Kreeg toen meteen een nieuwe. De huisarts stuurde mij naar de uroloog vanwege blaaskrampen. Hij wilde geen nieuwe zetten. Mijn vermoedens werden bevestigd. De uroloog wil dus voorlopig geen nieuwe katheter plaatsen. Ik moet nu na gaan denken over een spk. Ik ben erg down nu. Ik bleek ook een urineweginfectie te hebben. Probeer nu blaastraining, lukt af en toe, maar er blijft urine achter en nu moet ik mijzelf steeds eenmalig katheteriseren. Iets waar ik totaal geen held in ben. Wordt vervolgd.

Esmee zei op

Annet, misschien moet je op zoek naar een andere uroloog die wel met je op een lijn zit. Wat is de reden dat je geen blaascatheter mag maar zo begrijp ik wel een SP catheter. Ook bij een SP catheter kunnen veel blaaskrampen voorkomen en is kans op infecties groot.
Ik heb een SP katheter, heb continue infecties en krijg botox in de blaas voor oa blaaskrampen.

Ik denk dat jouw uroloog erg het vaste patroon volgt, of elke keer catheriseren of een SP en nog liever geen catheter maar blaastraining. Maar hiermee gaat hij nogal voorbij aan jouw ervaringen en wat jij wil.
Ik hoop dat je een oplossing kunt vinden waarmee jij tevreden kunt zijn.

Martha aan Annet zei op

Wat een vervelend bericht.
Ik begrijp dat het niet prettig is om steeds eenmalig te catheteriseren. Toch is dat beter dan een verblijfkatheter. Er zijn minder contra-indicaties. Doordat de katheter erin en na mictie eruit gaat, is de kans op een urineweginfectie kleiner.

Je zal eens moeten gaan overwegen om dit zo blijven te doen. Dat heeft veel minder gevolgen van een SP-katheter.

Heel veel sterkte en succes!
Martha

Annet zei op

Ik heb nu een drieweg omdat er gespoeld moet worden. Iemand ooit van een Heparine katheter gehoord? Kan een jaar blijven zitten schijnt. Lijkt me heerlijk..hoewel ik weinig last van de wissel heb behalve de eerste dagen voel ik de ballon en de slang zitten.

Annet zei op

http://www.medinovis.nl/html/medinovis_faq.html

Lijkt nog wel wat voordelen te hebben. Iemand ervaring hiermee zodat ik deze misschien tzt kan laten plaatsen?

Klaartje zei op

Ik loop nu al zeven weken met een kathter en kan er helaas niet aan wennen...Ik hoop dat die er binnenkort uit mag. Zou voor een paar weken zijn maar de slang zit er nog steeds. Mischien volgende week.

Andre verlend zei op

Beste.
Ik dacht dat ik gans alleen was met dit probleem van katheter, dat is blijkbaar niet waar.
Mijn verhaal begon 5 jaar geleden ik was toen 66 jaar jong.
Ik kon zeer moeilijk plassen, kon niet weggaan of er moest steeds een toilet in de buurt zijn en een natte broek. Naar de uroloog geweest en die stelde een opgezwollen prostaat vast en die moest afgeschraapt worden. Er werd een Katheter geplaatst in afwachting van de ingreep. Dat was voor mij al een hele opluchting niet meer dat drukkend gevoel in mijn onderbuik.
Na de ingreep kreeg ik nog een katheter om urine en bloed af te voeren. Na een week moest de katheter er terug uit en alles zou terug normaal moeten zijn. Doch niets was minder waar. Ik liep meer met een natte broek rond dan met een droge. Als ik moest niezen of hoesten direct een scheut urine in mijn broek. Terug naar de Uroloog onderzoek en die wist mij te vertellen dat ik moest oefenen om de urine op te houden. Wat niet lukte ook had ik regelmatig blaasontsteking en dan weer antibiotica.De huisdokter verwees me terug naar de uroloog daar vroeg ik om terug een katheter te plaatsen om ook die druk in mijn blaas aftenemen, waar hij pertinent weigerde.
Ik heb dan zelf beslist een katheter te plaatsen. In het begin was het even zoeken met welke Katheter ik me het beste voel en hoeveel water er in het ballonnetje moet.
Dat is nu bijna 4 jaar dat ik zelf een Katheter plaats en voel me geweldig goed, Ik wissel deze Katheter om de 14 dagen en dan heb ik tijdens deze wissel de kans om met mijn vrouw nog eens seks te hebben. De huis arts weet dit maar kan het niet goedkeuren als ik hem een alternatief vraag stuurt deze me terug naar de uroloog.
Dus ... zal het nu zo wel blijven ik voel me goed en dat is voor mij het voornaamste. Ik heb in die 4 jaar dat ik deze Katheter draag maar een keer een blaasinfectie gehad. Het is wel duur daar ik alles zelf moet kopen daar ik geen dokters attest krijg voor het ziekenfonds.

Annet zei op

Dar heb ik nog nooit van gehoord...en dat dat al die jaren goed gaat....

Klaartje zei op

Jippie de mijne is eruit na negen weken en 2 dagopnamen. Erin, eruit weer erin en huppekee de tweede dagopname ging zelf plassen goed.Ik wens iedereen hetzelfde. Ik ha er 1 omdat ik niet meer plaste na baarmoeder verwijdering. De dokter zei dat er anders voor langere tijd 1 gezet werd. wat ben ik blij. geen slng meer.

Jack zei op

Ik heb ook een slangetje in mijn eigen slangetje maar ik word wild als dat martelwerktuig eruit en naar binnen geschoven word, alsof er een met schuurpapier omwikkeld stokkie naar binnen gaat en ff op en neer gehaald word en dan word getrakteerd op een slokkie azijn........verrrrrre van heerlijk!!!

Anton zei op

In afwachting voor een operatie voor een prostaat verkleining heb ik een katheter door mijn penis. S 'nachts wordt ik weleens wakker om dat het pijn doet. Dat komt omdat ik dan een erectie heb. Mag ik het slangetje iets naar buiten trekken zodat er iets meer ruimte komt ?

Annet zei op

Lang geleden maar ik wil toch even melden dat mijn blaaskatheter inmiddels na de zoveelste blaasontsteking verwijderd is. Op dit moment katheteriseer ik mijzelf en daar ben ik nog steeds geen held in. Gelukkig heb ik een fantastische man die altijd bereid is mij te helpen met katheteriseren wanneer ik het even niet op kan brengen. Na een goed gesprek met de uroloog en de incontinentie verpleegkundige hebben we gezamenlijk besloten mijn katheter te verwijderen. Zij vonden sowieso al dat incontinentie geen indicatie was om een katheter te dragen. Ik kreeg plotseling chronische blaasontstekingen. Omdat ik niet zonder katheter wilde kreeg ik een tijdje een drieweg ingebracht zodat er gespoeld kon worden. ( overigens moest ik daar uiteindelijk voor opgenomen worden) Maar ook die moest verwijderd worden vanwege hoge koorts, waarna ik ook nog eens een dikke week opgenomen moest worden om antibiotica per infuus te krijgen. De drieweg katheter vond ik niet fijn om te dragen.(Stug en een grote balloninhoud) Had er veel last van. Ik moet zeggen, het gaat nu best goed. Ik doe mijn best mijn blaas te trainen en zelf te plassen. Stukje bij beetje lukt dat. Het gaat met vallen en opstaan. Hoewel in inco. materiaal verafschuw merk ik dat het ook fijn is om zonder urine zak en een slang te moeten lopen. Geen nachtzakken meer, geen beenhouders meer en geen dagzakken meer, geen stopjes meer en geen lekkende katheters en bovenal geen blaaskrampen...... De katheter hoorde bij mij ( vond ik), maar nu ik de stap gezet heb zonder katheter is het zeker wel fijn. Na ruim vier jaar KATHETERVRIJ!!! Het gaat me lukken..Groetjes Annet

Zeeman zei op

(man) Ik heb sinds aan paar maanden een tijdelijke blaas katheter. Eerst met slangen en een zak. Maar nu gebruik ik alleen maar een kraantje. Dus alleen bij aandrang aftappen. Het bevalt mij goed en scheelt een hoop gedoe. Wat de sex betreft, is dit ook voor mij best belangrijk. Je kan masturberen, dat zei mijn uroloog ook. Als je het maar rustig doet. Bij een erectie komt het einde van de katheter er net tegen aan. Bij het klaarkomen komt het vocht niet door de katheter maar er langs. Daarna blijft het wel even gevoelig, maar dat gaat weer over. Het geeft wel een positief effect op mijzelf en op mijn partner. Succes! Groet Zeeman

canda zei op

Ik heb reeds 8 weken een blaaskatheter. Het probleem is dat ik steeds meer behoeft krijg aan een orgasme, vooral als ik gay porno kijk op de computer. Ik denk er nu over om zelf te gaan katheteriseren om zodoende een tijd te krijgen om naar een gay sauna te gaan als dit weer kan uiteraard. Wat is raadzaam in deze.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login