Geplaatst onder chronische idiopathische axonale polyneuropathie, pijn

Amitriptyline creme

12 reacties , oudste reactie bovenaan
Paula zei op

Hallo allemaal.

Ik gebruik vanaf januari Amitriptyline creme, voorgeschreven door de neuroloog en het wordt vergoed door mijn ziektenkostenverzekeraar ( Unive )
Het resultaat van gebruik van deze creme is veel belovend, zo slaap ik beter omdat de pijn in voeten en onderbenen aanzienlijk dragelijker is en ik het 'gewicht' van mijn dekbed weer een beetje op mijn benen kan hebben.
EN.... niet onbelangrijk te vermelden: BIJNA GEEN BIJWERKINGEN!

Ik wil bij deze mijn ervaring met jullie delen maar sta ook zeker open voor andere middelen.

emma zei op

hoi paula,

nog niet van gehoord, goed nieuws.
Het helpt tegen de pijn, maar krijg je er geen doof gevoel/tintelingen van?

Paula zei op

Hallo Emma,

Ik heb zowiezo een doof gevoel en tintelingen in mijn benen.
De pijn en brandend gevoel nemen door de creme af. Ik mag de creme 2 tot 4 keer per dag gebruiken maar ik beperk het tot de nacht.
Een enkele keer als ik meer 'last ' heb dan gebruik ik de creme vaker.

Saar zei op

Hoi ,

Heel erg bedankt voor je inbreng. Ik ben heel erg benieuwd waar en hoe ik het kan krijgen. Mijn huisarts zegt dat de apotheek zegt dat het niet bestaat.

Kun jij mij info geven?

Vriendelijke groeten

Paula zei op

Hallo Saar,

Ik krijg de tubes via Service Apotheek Woerden per post aangeleverd. Mijn neuroloog heeft daar een herhaalrecept ( geldig voor 1 jaar ) naar toe gestuurd, tubes op: bellen of mailen en je krijgt keurig nieuwe toegestuurd binnen twee dagen.

Voor verdere vragen mag je mij altijd benaderen, geen probleem alleen ben ik niet dagelijks te vinden op het forum.

Succes en groet, Paula

albert@fambloem.nl zei op

Ja, die creme gebruik ik ook en dat gaat heel goed. Geen problemen met de vergoeding door de zorgverzekeraar (IZA). De rode pepercreme doet het ook geweldig maar dan moet je , na het insmeren, goed uitkijken want even wrijven in je ogen en je bent een poosje "het zicht kwijt".

a.eversdijk zei op

\Kunt u mij vertellen waar die apotheek is in Woerden

bertje zei op

na 19 jaar via reguliere en pijn klinieken eindelijk het ei van columbus gevonden,eerst capsaïcine creme nu Amitriptyline creme

tegen pijn aan voeten en kuiten,het werkt perfect en binnen een half uur,na gebruik goed handen wassen,uit ervaring al dove lippen en tong gehad

succes met het uitproberen,en je kunt hetvia je HA bestellen via je eigen Apotheek

dit bericht is gewijzigd door bertje op 1 januari 2018 om 16:47

lajos zei op

Hoi,

Ik gebruik de creme ook maar heb er weinig baat bij, smeer jij de hele voeten en kuiten in? bij mij trekt de huid zich samen wat niet prettig is.

groetjes

saskiamv2boys zei op

ik ken dit middel helemaal niet. Onze zoon gebruikt 30 mg elke avond als tablet vorm. Maar de pijn blijft toch aanwezig zal de creme ook mogen voor een kind van 10 jaar?  Ik ga het morgen navragen bij de apotheek en dan de neuroloog bellen voor een recept. 

Waltherjan zei op

Hallo beste lezer(es)

Zelf heb ik ook het zelfde wat Paula beschrijft. Vooral mijn rechter enkel (rechts) moet ik insmeren met  Amitriptyline creme? en na even te laten intrekken kan ik pas gaan slapen. Ik vraag me af:  Gaat het nog eens over en moet je het nu chronische idiopathische axonale polyneuro-pathiepijn? noemen of is er een kortere naam voor?

MarieEmil zei op

Goedemorgen,

Ik gebruik deze Amitrityptiline creme sinds een paar weken, werkt echt heel geweldig voor mij!

Ik heb 2 vragen:

-Ik las hier bij een paar oudere reacties dat dit vergoed zou worden? Ik werd door de apotheek gebeld, met de mededeling dat dit speciaal wordt gemaakt voor mij, en daarom niet uit de basisverzekering vergoed wordt. Graag hoor ik welke zorgverzekering dit wel uit de basisverzekering vergoed? Ik ben bij Zilveren Kruis.

-Verder gaf de apotheek aan dat het middel na openen maar 1 maand houdbaar is? Weet iemand waarom, werkt het dan echt niet meer?

Groetjes

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login