Geplaatst onder algemeen

Al jaren verhoogd CK (waarde rond de 300)

32 reacties , nieuwste reactie bovenaan
ybele zei op

hoi Corrie ,

ben in onder zoek dus is afwachtng,

genetisch onder zoek gedaan en daar is ook niks uit gekomen ,

maar ik weet ook niet dat ik een spierziekte heb ,

ik mag graag sporten maar als ik ker diep ben gegaan of iets anders dan hebben mijn maten ( meestal 15 tot 25jaar jonger)

hebben dan wel spierpijn maar ik niet .

ben al van 2014 in onder zoek , is wel twee geleden dat ik van de specialist heb gehoord .

Corrie@ zei op

Hallo Ybele, ik neem aan dat je bij een arts of specialist in een (academisch) ziekenhuis bent geweest. Ik heb ook verhoogde CK en dat komt omdat ik een spierziekte heb. Ik moet Prednison slikken om de waardes op peil te houden. Gebeurd het niet dan krijg ik ontstekingen in mijn spieren. Heeft jou arts jou geen Prednison voorgeschreven? In ieder geval sterkte.

ybele zei op

veel sporten hooit hoi ,

ik heb ook veel te hoge ck in mijn bloed ,

heb veel last van mijn boven benen en heb (na sporten ))nooit meer spier pijn , mijn hele lichaam gaat achter uit van de kracht tot in mijn ogen en denk vermogen ,als ik vroeger sporte kreeg ik adrline dat is er ook niet meer .

is er ook iemand die er iets voor gebruik.

groet ype

sanders zei op

Ik heb ruim 10 jaar geleden mijn bloed laten testen omdat ik veel spierpijn en verkrampte spieren had en sporten steeds moeilijker ging hierdoor. Mijn CK waarde was toen 230 en ik heb er erg veel last van. Laatst weer getest en nu is de waarden 280. Er is in het verleden in het UMC idiopathische hyper-CK-emie gediagnosticeerd?. Hier is weinig over bekend en ook weinig over te vinden. Het schijnt vooral bij mannen voor te komen. Misschien heb je dit?

dit bericht is gewijzigd door sanders op 5 februari 2018 om 17:21

kristel zei op

Kan lyme zijn.
Contacteer me voor meer
info
0484461507
Grts
Kristel

Anna ----> Anthony zei op

Beste Anthony,
Dank je voor de tip. Had jij ook pijnklachten? En zoja , zijn deze nu ook verbeterd?

Anthony zei op

Dokter heeft mij aqtif 10 voorgeschreven ,ck wAarden onder controle.

Anna zei op

Onze dochter, nu 17 jaar, heeft al 4 jaar een flink verhoogd CK (1000-1550) met spierpijn in haar benen en flinke vermoeidheid.

In het Sofia zijn allerlei onderzoeken uitgevoerd (ook biopten) maar ze weten de oorzaak niet. De diagnose is: "het is een spierziekte die we nog niet kennen".
Nu krijgt ze ook last van haar armspieren :-(

Heeft iemand een naam van een arts of ziekenhuis die haar verder zou kunnen helpen?

berty zei op

Heb al 2 jaar CPK 1170

jody zei op

Mijn dochter, nu 7 jaar, heeft al vijf jaar beenpijnen in haar bovenbenen.
hebben iedere arts in het ziekenhuis gehad, niemand die ons kan helpen, twee jaar geleden zat haar ck waarde op 500, maar hebben er niks meegedaan.

Rene zei op

Hallo,

Heel herkenbaar.
Ik heb al jaren bindweefselklachten en chronische vermoeidheid. Een aantal maanden geleden werd dat heel ernstig en de reumatoloog liet bloed prikken. CK was 308. Pijn met name in staartbeen en benen. Branderig gevoel en spierzwakte. Te zwak om te lopen.
Na een aantal maanden zwakten die extreme klachten af en daalde het CK.
Maar de vermoeidheid bleef en de pijn dus een stuk minder en spierkracht verbeterd.
Toen viel de neuroloog op dat het ferritine in het bloed bij herhaling hoog was. Dat kan wijzen op hemochromatose en dat veroorzaakt ook weer bindweefselklachten en chronische vermoeidheid.
Mijn huisarts wees me daar in 2010 al op (Hb hoog) maar zijn opvolger achtte het niet nodig om me door te verwijzen naar de hematoloog (internist). De neuroloog heeft dat wel gedaan omdat er iets aan gedaan moet worden, zei hij. Chronisch teveel ijzer veroorzaakt schade in de organen, met name de lever.
Ik hoop dat er na al die jaren van ellende eindelijk iets aan gedaan kan worden.

Noor zei op

Gebruik je statines?

Jolanda zei op

Wat voor klachten heb je?

Melany zei op

Ck waardes liggen tssen de 300 en 400 op het moment. 2 emgs gehad. Ze kunnen nog steeds niks vinden. Spierklachten op 15e begonnen en nu inmiddels 24 en word steeds erger. Spierbiopt al 3 x voor afgewezen. Mri hoofd en mri benen gehad. Wat kan ik nog meer doen mensen?

yolanda zei op

Ben al jaren aan het tobben met mn dochter van 17 die extreme vermoeiheid heeft en heel pijnlijke spieren en bijna dagelijks hoofdpijn of migraine en een stuk of 8 keer blaasontsteking per jaar,,,school is een probleem en de artsen maar zeggen dat het psygisch is zelf heb ik fybromyalgie en artrose en herken zoveel klachten van haar zit echt mn handen in mn haar want leerplicht zit ook op onze hielen pfffff wat moet ik hier toch mee !!!

Wim zei op

Ik heb ook een verhoogde CK-waarde rond de 400. Resulterend in spierpijn en vermoeidheid.... Ben er door de jaren heen zelfs in een depressie geraakt :-(

Sinds gisteren, bezoek internist, gestopt met mijn cholesterolverlager (Simvastatine). Over 3 weken moet de waardes weer normaal zijn........

Cholesterolverlagers worden zeer sterk in verband gebracht met het afbreken van spiermassa en dus verhoogde CK-waarde!!

Jikke zei op

Al jaren een verhoogde ck..na een tijd magnesium geslikt te hebben ,was hij normaal!!!

Nu veel stress,en ck schiet omhoog,...een verband met spanningen ????

floris zei op

hallo, ik heb ook al 10 jaar een verhoogde ck,
waarde is varieerend tussen de 500 en 1000
nou heb ik altijd sport gedaan, ijshockey en fitness.
maar ook als ik niet sport zijn deze waardes zo hoog.
ook ik heb last van stijve en pijnlijke spieren en krijg 120 mg pretnison injecties iedere 3 maanden + tramadol.
het vreemde is wel dat ik soms heel veel pijn heb en de waarde dan soms maar 500 is, en andere keren minder pijn heb, maar de waarde rond de 1000 zit.
ook mijn reumatoloog weet niet wat het is , na 10 jaar onderzoek , blijft het bij pijn bestrijden.

groetjes.

Jolanda zei op

Na 3 jaar nav een spierbiopt , waarin afwijkingen werden geconstateerd, de waarschijnlijkheidsdiagnose metabole myopathie ( vetoxidatiestoornis) gekregen.
Mijn spier en vermoeidheidsklachten ervaar ik als aanvallen, waarbij de dips steeds langer lijken te duren en de tops steeds minder goed zijn dan de top daarvoor.
Heb je al een spierbiopt gehad?
Mijn CK was altijd 300-600

@lex zei op

Ik nu sinds 2.5 jaar spierklachten en steeds meer toename van extreme moeheid. Mij CK waarde ligt bij elke controle rond de 1300.
Eerst 6 mnd st maartenskliniek onderzoek gehad en vervolgens een jaar in het Radbout in Nijmegen.
Vele onderzoeken gehad en nog steeds geen medische verklaring / ziekte bekend. Nu second opinion aangevraagd in het UMC in Utrecht... Weer afwachten...
Zijn er mensen met soortgelijke klachten met wel og geen diagnose?

Marianne zei op

Een ck tussen de 4000 en 9000 duidt m.i. Op een sterk verhoogde spierafbraak. Dat moet ook te merken zijn, vooral door krachtverlies. Is hij nog in staat om te rennen bijvoorbeeld? Ook een mri kan volgens mij aangeven of er sprake is van ontstekingsverschijnselen. Ik zou dit echt verder laten uitzoeken! Succes!

Berith zei op

Ik zou graag willen weten wat de klachten zijn van de mensen met een verhoogd CK.
Van mijn zoontje weten we nu zo'n 3 jaar dat hij een zeer sterk verhoogde CK waarde heeft (een toevalsbevinding overigens) van tussen de 4000 en 9000. De specialisten kunnen obv lichamelijk onderzoek en DNA onderzoek niets vinden. Geen spierbiopt laten doen ivm vergroot risico op hyperthermie onder narcose en het risico dat er geen duidelijke diagnose uit komt omdat er zoveel spierziekten zijn. Alle informatie is welkom.

Marlon zei op

Volhouden en je eigen klachten serieus nemen, daar begint het eerste verhaal mee. en dit klopt, ik loop al vele jaren met enorme spierpijnen in het hele lichaam. Na uitgebreid onderzoek en een biopt in het Radboud worden er maar liefst waardes van boven de 1100 gemeten en de diagnose Polymiositus gesteld, behandeling gestart in Weert met 60 mg Prednison, de neuroloog weet echter geen echte raad met deze aandoening, stuurt me door naar Eindhoven. De bijwerkingen van Prednison zijn enorm en de behandelende arts trekt de diagnose in twijfel. Doorverwijzing naar St. Maartenskliniek in Nijmegen, wederom onderzoek en biopt, op dat moment geen ontstekingen maar men bevestigd wel de diagnose van het Radboud. Prednison bracht wel de waardes van het CK omlaag maar de klachten blijven aanhouden echter op dit moment geen verdere behandeling ondanks de pijn die men niet verder kan verklaren. En nu

Marjanne zei op

Ik had al jaren een *licht verhoogd CK waarde en kreeg ooit de diagnose Artritis Psoriatica 2e vorm van reuma. (ik hoor daar Nu niemand meer over)

Nu vele jaren later en vele onderzoeken verder en de wetenschap die steeds verder zoekt, weet ik sinds febr. 2008 dat ik een spierdystrofie heb. En sinds dec. 2009 weet ik dat ik FSHD2 heb...

Volhouden en je eigen klachten serieus blijven zien en zorg dat de arts(en) mogelijk met een second-opinion verder kijken dan ..... Succes!

600 zei op

Heb dit verschijnsel al een paar jaar maar heb pas sinds een maand spierpijnen, heb wel in 2008 (herseninfarct ) tia gehad ik weet niet of daar een samenhang inzit

melle zei op

Een verhoogde CK-waarde duidt op een verhoogde spierafbraak, want dat stofje komt vrij als de spier(vezel) beschadigd is en wordt afgebroken, vandaar dat ze die waarde meten bij verdenking van een spierziekte of andere spieraandoening. Ik weet niet uit mijn hoofd zeker wat de normale waarde is maar ik meen dat het tot 200 normaal is. Maar er zijn inderdaad mensen die hogere waarden hebben en toch nergens last van, mogelijk hebben die dan ook hogere spieraanmaak dan normaal? Toch zou ik voor alle zekerheid die hoge waarden laten onderzoeken.

monique zei op

hallo, ik heb dus ook heel veel andere klachten die allemaal bijsymptonen van de fybromyalgie zijn zoals ; geprikkelde blaas ,darmklachten ,droge mond , droge ogen , geirriteerde slijmvliezen hoofdpijn ,druk op de borst enz .Deze klachten zijn de afgelopen jaren er bij gekomen maar de spierpijn heb ik het langste ,al ongeveer 10jaar.Dus Robert misschien heb je ook fybromyalgie en herken je je in enkele klachten

monique zei op

hallo ik ben 40 jaar en heb al jaren een verhoogde ck waarde van rond de 300.Ik heb ook al jaren spierpijn en ben vaak erg moe. Omdat de arts dacht dat het kwam door de cholestrolverlagers die ik al ruim 10 jaar slikte moest ik hiermee stoppen om te kijken of mijn ck waarde zou dalen maar dat deed het niet.Er moest dus een andere oorzaak zijn. Na bezoek aan de reumatoloog stelde hij vast dat ik volgens hem fybromyalgie heb en hier maar mee moet leven.

Thomas ---> Robert zei op

O.k. helder.
Maar is het geen tijd om eens wat nader te gaan kijken?
1 EMG in tien jaar? Ik heb er 4 in twee jaar tijd gehad.
En 'lage' B12waarden ... uhm de ondergrens die gehanteerd wordt op 170 is omstreden.
Bij klachten en B12-waarden onder 300 is het van belang verder te kijken.
Raadpleeg eens een andere specialist. Succes, Thomas

Robert zei op

Hoi Thomas,

bedankt voor je reactie. Nee, ik ben niet vrij van (spier)klachten. Heb al die jaren extreem stijve, gespannen spieren en ben vaak oververmoeid. Ben ooit in het verleden nagekeken middels een EMG en een spierbiopt. De toenmalige neuroloog zei dat het waarschijnlijk een goedaardige CK verhoging zou zijn. Maar ik loop nu dus al 10 jaar met mijn klachten. Er moet toch een verklaring zijn voor de klachten in combinatie met de verhoogde CK waarde (heb trouwens ook al jaren verhoogde leverwaardes bilirubine en lage waardes B12 ?

Thomas ---> Robert zei op

Ben je verder vrij van (spier-)klachten?
Er zijn meer factoren die een verhoogde CK kunnen opleveren.
Intensief trainen, sporten geeft verhoogde CK.
Cholestorolverlagers vaak ook.
En een tijdje na een doorgemaakt hart- of herseninfarct is de CK ook verhoogd.
Er schijnen ook mensen te zijn die van nature altijd hoger zitten zonder kwaal of klachten.
Er is dus niet zomaar te zeggen of er een aandoening in het spel is en welke dat dan zou kunnen zijn.
Thomas

Robert zei op

Ik heb al meer dan 10 jaar verhoogde CK waardes in mijn bloed ( 800, 700 en meestal rond de 300). Maar volgens mijn huisarts is er niets aan de hand?
Wie herkent dit en wat voor aandoening zou het kunnen zijn?

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login