Geplaatst onder hulpmiddelen

aangepaste auto - zelf rijden - Welzorg

129 reacties , oudste reactie bovenaan
Hanneke D zei op

In de beginjaren heb ik veel pech gehad met het elektronisch gassysteem. Dat is inmiddels vervangen door een elektrisch systeem dat nooit meer problemen heeft gehad. Verder rijd ik voor mijn werk relatief korte afstanden, waardoor mijn accu's (ook al zijn het er twee, gecombineerd met de zwaarst beschikbare dynamo) toch problemen opleveren, vrijwel elke winter. Dus elk jaar sta ik wel een keer met een kapotte en/of lege accu.

Na een jaar of vier bleek de brandstofpomp van de Sprinter zelf stuk. Ze hebben nogal wat werkzaamheden aan de auto uitgevoerd voordat ze daar achter waren. Dat is eigenlijk het enige grote probleem met de Sprinter zelf geweest.

Ik rijd nog met een hydraulisch bekrachtigd stuursysteem (joystick type fietsstuur), hier heb ik nog nooit problemen mee gehad. Het hydraulisch remsysteem is één keer lek geweest. Van het remsysteem is nu twee keer in elf jaar tijd een groot relais blijven hangen, waardoor het remsysteem niet meer functioneerde (nog wel tijdelijke remfunctie, maar je kon er niet meer mee weg). Elektronisch hebben de aanpassingen ook wel gehaperd, maar dat was dan vaak gerelateerd aan vocht of oververhitting (als die relais bleef hangen).

Of je hier veel aan hebt is de vraag, want er wordt niet meer met de systemen die ik gebruik gereden (Welzorg bouwt in ieder geval geen hydraulische joystick meer in, ik heb zelfs begrepen dat het hydraulische remmen helemaal niet meer mag volgens de huidige wetgeving).

Kleinere problemen zijn soms op te lossen door de wegenwacht (hebben jullie ook zoiets in België?), voor grootschaliger problemen rijd ik heen en weer naar Den Bosch en bij echt grote problemen waarbij de auto niet meer mag of kan rijden, wordt hij op transport gezet. Tsja, als je veel aanpassingen hebt, dan kan er ook veel stuk... De Sprinter zelf is natuurlijk ook helemaal veranderd, maar daar heb ik dus maar weinig problemen mee gehad.

Succes met de keuzes!

Marc zei op

Hoi,

Ik ben gestart met de zoektocht naar een aangepaste wagen. Momenteel rijd ik nog met een aangepaste VW Golf, maar de nieuwe zal (waarschijnlijk) een mercedes Sprinter worden. Met mijn elektrische rolstoel zal ik tot aan het stuur rijden en via een "joystick" systeem de auto besturen.

Ik kom uit België maar in mijn zoektoch naar bedrijven die deze aanpassing kunnen verzorgen, kwam ik (ook) bij Welzorg terecht (auto op maat - Den Bosch). Heeft iemand ervaring met dit bedrijf, vooral op vlak van auto-aanpassingen dan? Ik zou graag weten hoe hun service na verkoop is, of ze de aanpassing "grondig" aanpakken etc.
Kortom: of ik met Welzorg goed geholpen zal worden?

Bedankt alvast voor elke reactie!

Met vriendelijke groeten,

Marc

Yvon zei op

Ik adviseer Bever auto aanpassingen! http://www.beverautoaanpassingen.nl/
Een prima bedrijf met prima service.

Yvon p zei op

kijk ook eens op www.onbeperktinbeweging.nl.

Dit is ook een aanpassings bedrijf B en S.

Onze dochter heeft daar gereden in een mercedes sprinter met allerlei soorten aanpassingen.

Veel succes

Leo zei op

Op de site van de Bever staat een Sprinter met joystick te koop (tweedehands)
Schrik niet van de prijs!
Ik heb zelf ook een Sprinter waarbij ik met de rolstoel achter het stuur zit bij dit bedrijf gekocht.

balderke zei op

Dag Marc, dit topic wil ik wel volgen omdat ik in de toekomst misschien ook wel soortgelijke auto nodig heb, momenteel rij ik in een Fiat Scudo automaat maar ik maak een transfer vanuit de rolstoel naar de chauffeurstoel.


@Leo, in België betalen we enkel de bestelbus zonder btw, de aanpassingen worden ook vergoed dus dat scheelt bijna 40.000 euro met die bus van Bever...

Marc zei op

Bedankt alvast voor de reacties!

@Yvon: Ja, Bever auto aanpassingen was ik ook al eens tegengekomen, alleen zitten ze nogal ver van mijn woonplaats. En mijn ervaring is (mijn huidig aanpassingsbedrijf ligt ook op 140 km) dat dat toch wel erg vervelend kan zijn.
Welzorg heeft een filiaal in Geleen wat voor mij goed bereikbaar is.

Dus als iemand concrete ervaring heeft met Welzorg, hoor ik dat heel graag.

@Leo: ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met de Sprinter? Mag ik je enkele vragen stellen:

* Klopt het dat de Sprinter een "stugge" vering heeft en daarom niet comfortabel is als de ondergrond wat ruwer is?

* Ik kreeg van sommige bedrijven de opmerking dat een Sprinter moeilijk aan te passen is, meer bepaald naar de keuring toe (keuring van koetswerk...met een Europese norm halen??)?
Heb jij daar problemen mee gehad?

* Meer algemeen: het rijden vanuit je rolstoel, valt dat mee? Rijd je met een joystick? Welk merk van rolstoel heb je? In België zijn maar een paar merken toegelaten omdat ze een crash test hebben doorstaan (oa Permobil en Balder).

Sorry voor de vele vragen maar ik wil me goed informeren ;)

bedankt!

balderke zei op

amai, als ik dat zo lees dan mag ik me nog gelukkig prijzen met mijn Fiatje, één keer is de startrelais kapot gegaan waardoor de auto niet meer startte, dit was een fout van fiat, op het gebied van de auto-aanpassing is de rempomp eens stuk gegaan en de controler van de afstandbediening van de lift, verder eigenlijk nog nooit in panne gestaan, één maal met platte batterij, omdat ik een benzinemotor heb is deze snel opgeladen en deze heeft ook zoveel capaciteit niet nodig om de motor te starten, daarom heb ik er maar ééntje maar ze monteren er normaal gezien twee.

Ik dacht dus dat joystickbesturing echt rijden was zoals met de joystick van de rolstoel zodat je met dat kleine pookje heel de auto bediend maar dat is dus bij u niet het geval, ik heb deze morgen al enkele telefoontjes gedaan en het systeem dat ik voorheb bestaat inderdaad maar dit zou zeer onwennig zijn om mee te rijden maar daar heb ik niet echt schrik voor, de auto die ze aanraden is inderdaad een Sprinter maar op de site van Bever zie ik ook een Ford staan met vlakke vloer dus ik ga me hier zeker in verdiepen.

balderke zei op

@Marc, als ik jouw was zou ik zeker ook eens kijken naar een VW Transporter, op die site van Bever staat zelfs een Ford Transit met zelfrijsituatie. De Mercedes Sprinter zou inderdaad een stuiterbak zijn en vooral met korte wielbasis, ook het onderhoud van een Mercedes zal beduidend duurder uitvallen. Waar zit jij nu met je aanpassingen ? Ik heb mijn aanpassingen laten uitvoeren bij Peeters in Alken, mijn dubbel bekrachtigde rempomp was eens stuk, ze gingen hem van Alken naar Welzorg Geleen brengen maar omdat ze het daar zo druk hebben moest ik zes weken wachten, bij Welzorg Den Bosch hadden ze iets meer tijd maar dat heeft toch ook nog wel een tijdje geduurd maar ja, een goede garage heeft dan ook veel werk maar ze hebben het prima opgelost.

Hanneke D zei op

Ik rijd inmiddels al bijna 11 jaar vanuit de elektrische rolstoel in een Sprinter met joystick (fietsstuurmodel) aangepast door de Langstraat, dit is inmiddels Welzorg Auto op maat Den Bosch. Op het ogenblik is de kwaliteit van aanpassingen denk ik zeker goed te noemen.

Mijn ervaringen met Welzorg zijn vooral gekleurd doordat ze onderdeel zijn van een groot concern. Hierdoor kan het gebeuren dat er zomaar wordt gereorganiseerd en dat capabele mensen hierdoor verdwijnen. Het niveau is nooit echt onder de maat geweest, maar schommelt wat mij betreft wel erg, van onder gemiddeld tot hoog, afhankelijk van de kennis en kunde van de medewerkers op dat moment. Ook vond en vind ik de bereikbaarheid, met name 's avonds en in de weekenden niet al te best(lees: is vrijwel onmogelijk). Technisch zijn ze tot veel in staat en op dit moment is de kwaliteit denk ik goed.

Wel is het heel belangrijk goed door te vragen naar het soort stuursysteem dat toegepast gaat worden en of deze is voorzien van een terugkoppeling (dus dat je in je stuur voelt wat je wielen doen, gecombineerd met het feit dat als je je stuur scheef zet, deze als je alleen maar gas geeft, vanzelf op gecontroleerde wijze terugdraait naar een rechte koers).

Ik zit ook in het traject van een nieuwe auto (Sprinter), hierin komt een Bever stuursysteem (met terugkoppeling) en wordt aangepast door Mobiel uit Nieuwerbrug. Dit zal voor jou waarschijnlijk ook veel te ver weg zijn. Voornaamste reden is dat ik hoop dat Mobiel constanter zal zijn in kwaliteit (klein bedrijf met mensen die kennis van zaken hebben) en dat ik technisch-inhoudelijk goed van gedachten kan wisselen met de eigenaar (voor mij ook een grote pré). Tot slot kan ik straks voor de avonden en weekenden contact leggen met Bever, waarschijnlijk niet direct voor reparatie, maar wel voor de vaak broodnodige informatie als er een wegenwachter (die in het algemeen overigens geweldig zijn) aan je auto staat te sleutelen.

Over je andere vragen: ik kan alleen iets zeggen over een oude Sprinter. Deze is inderdaad erg stug geveerd. Voordeel is dat je ook goed voelt wat je auto 'doet', net zoals met een stug geveerde elektrische rolstoel het geval is. Over de nieuwe sprinter kan ik je hopelijk in maart meer vertellen, maar dat is vast aan de late kant ;)

De opmerking dat een Sprinter lastig aan te passen is, is voor mij volledig nieuw. De voorkeur ging bij Mobiel (en bij mij ook) uit naar de Sprinter boven de Ford Transit en VW Crafter. Dit is wel een vraag die je gewoon bij verschillende auto aanpassers kunt stellen, zodat je ze daarop kunt vergelijken. Ik weet dat Welzorg Auto op Maat in Den Bosch (dit is een nevenvestiging van Geleen) nu vooral met Crafters werkt, vanwege de langere levertijd van de Sprinter. Overigens verschillen deze auto's maar heel weinig (ik geloof alleen het uiterlijk van de neus, verlichting en wat betreft motor).

Rijden vanuit de rolstoel: ik moet zeggen dat ik nooit anders gedaan heb (omdat ik nooit zelfstandig transfers heb kunnen maken), maar het is mij altijd enorm goed bevallen. Wel is van belang dat je bij bijvoorbeeld een Balder zorgt dat deze óf in de laagste stand staat bij het rijden, óf dat er gekeken wordt naar een voorziening die de vering van de rolstoel zelf beperkt. Ik ben al een tijd bezig met het krijgen van een Balder en hierin heb ik intussen ook gereden met de auto. Omdat de Balder bij mij niet in de laagste stand staat, veert de stoel zelf ten opzichte van de basis, vooral van links naar rechts. Ik ben er nog niet helemaal uit of het een kwestie van wennen wordt, of dat er toch een aanpassing in de auto moet komen om dit veren te beperken (heb er nog maar drie ritjes mee gereden). Ik moet wel zeggen dat er geen Balder-vergrendeling onder de stoel zit bij mij, maar ik weet bijna zeker dat de Balder-vergrendeling niet zorgt voor het fixeren van de vering van de rolstoel (zou je even na moeten gaan, idem voor de Permobil).

Nog één tip (die misschien wel overbodig is): zorg dat je de auto zo laat uitvoeren dat deze ook vrij eenvoudig kan worden omgebouwd voor bediening door derden. Toen ik 4 maanden niet kon rijden vanwege een paar gebroken benen, was dat echt een uitkomst. Ook als je rolstoel ermee ophoudt (en dan met name de houdingsverstellingen, die je nodig hebt om de juiste houding voor achter het stuur aan te nemen) is het eigenlijk een must.

Veel succes met de zoektocht (is niet makkelijk, het blijft toch een beetje koffiedik kijken hoe een bedrijf zich gedraagt nadat de grote winstgevende werkzaamheden zijn afgerond).

Hanneke D zei op

Als onderhoud voor je eigen rekening komt, dan is verder kijken inderdaad een goed idee. Ik was in het begin (als student) erg jaloers op al die Transit rijders, die misschien maar de helft betaalden dan wat ik neertelde bij de Mercedes Garage. Op alle andere fronten (uitgezonderd misschien de vering) zou ik voor de Sprinter gaan. Na 275.000 km heb ik maar één keer echt een motorische storing gehad van de Mercedes zelf, alle andere pech enzovoort was aanpassing-gerelateerd.

Leo zei op

Hallo Marc,
Mijn Sprinter is voorzien van luchtvering en dat rijd prima maar als je de standaard vering hebt dan is het inderdaad een stuiterbak overigens zullen de meeste bestelauto's van dit formaat stuiterbaskken zijn omdat deze bussen ontworpen zijn om flinke lading, dus gewicht, te vervoeren.
Dat de Sprinter moeilijk aan te passen is lijkt me onzin; mijn Sprinter is voorzien van:
Luchtvering (waarschijnlijk te leveren af fabriek)
extra stuurbekrachtiging
verlengde stuurkolom
elektrische handrem
lift
met afstand bedienbare achterdeuren en lift
2 x Permolock om de rolstoel vast te zetten, de orginele bestuurdersstoel staat achter de bijrijdersstoel in een Permolock. Als iemand anders met de bus rijdt kan deze stoel in de Permolock achter het stuur zitten en dan kan ik met mijn rolstoel in die andere Permolock gaan en meerijden.
Ik heb geen joystick besturing
Ik rij in een Permobiel c500
Rijden vanuit de rolstoel in de Sprinter gaat fantastisch!
De Sprinter zelf vind ik een geweldige bus vooral degelijk.
Ik heb de Permobil C500 gekozen ipv de Balder omdat de Permobil veel beter geveerd is, overigens heb ik met de Permobil niet het probleem tijdens het rijden zoals Hanneke dit heeft met de Balder.
Mijn bus is bij de Bever in Breda aangepast.
Als je nog meer wilt weten dan hoor ik het wel.

Marc zei op

@balderke: ACA België raadt me ook een VW Transporter aan...maar daar zou dan een volledige bodemverlaging in moeten gebeuren, waarvoor de wagen naar Engeland moet. Op zich geen punt, maar wat dan als er nadien iets mee mis is? En de VW is volgens mij nog een stuk duurder dan een Sprinter...
Vandaar dat ik (voorlopig toch) bij de Sprinter ben beland...

@Hanneke: Dank je wel voor de tips; ik ga zeker een aantal zaken extra navragen. Ik heb bij Welzorg tot hiertoe een goed "gevoel". Ze lijken me erg professioneel in vergelijking met vele andere bedrijven. Nederland staat op dit gebied toch één of enkele stappen verder dan België, denk ik.
Omdat het een relatief grote zaak is, heb ik net omgekeerd gereneerd als jij: mij lijkt het eerder een voordeel dat er altijd personeel zal zijn dat de techniek kent. Ik ben namelijk ook bij enkele quasi-eenmanszaken geweest en tja, wat als er iets met de man in kwestie gebeurd, denk ik dan? Het was trouwens ook zo'n éénmanszaakje dat de Sprinter maar niks vond, maar dat zal dan ongetwijfeld eerder vanuit zijn onkunde voortkomen ;).
Maar ik snap jou opmerking ook wel ivm Welzorg...zo'n groeiend bedrijf ondergaat natuurlijk reorganisaties en dat kan gevolgen hebben...
Ik was sowieso van plan om de mogelijkheid te voorzien dat een valide persoon (mijn vrouw) ook met de wagen kan rijden. Dit zou mogelijk moeten zijn, wist men te vertellen...
Misschien nog een vraagje: heb je vaak met pech gestaan en op welke termijn werd het dan meestal hersteld?

@Leo: ik ga zeker ook eens navragen hoe het zit met luchtvering, lijkt me inderdaad een goede optie (als het betaalbaar is?).
De Sprinter lijkt me ook een degelijke bus. Tenslotte ben ik van plan om er 10, misschien wel 15 jaar mee te rijden (die dingen vreten toch kilometers) dus ietwat degelijkheid mag dan wel.
En dat vrees ik dan een beetje als ik naar een Ford of zo zou gaan...misschien een vooroordeel, maar toch...

Als jullie nog advies of tips bedenken: laat zeker weten. Bedankt!

balderke zei op

Ik rij nu 6 jaar met rem en gas aan het stuur, door de langzame progessiviteit van mijn spierziekte begint het rijden in sommige noodsituaties toch raar te doen, beetje onzeker en dat is er niet op gebeterd nadat ik vorig jaar een ongeval heb gehad, een auto kwam de weg op en ik kon kiezen om er op te rijden of uit te wijken en zo ben ik bij mensen in hun hof beland met alle ellende en schade van dien... Ik had me er al een beetje op voorzien dat ik geen rijbewijs meer krijg van het BIVV waar ik in mei 2011 naartoe moet maar ik begin nu toch meer en meer te overwegen om ook wel voor zo'n joystickbesturing te gaan om te kunnen blijven werken zoals ik nu doe en vooral na het lezen van topic 'doelloos' waar mensen zich heel de dag vervelen, ik dacht "ach ja, we lezen een krantje enzo en rijden eens buiten" maar dat is blijkbaar toch zo evindent niet. Nu had ik ook graag iets meer ervaringen gelezen van dit systeem, wordt de auto dan echt bestuurd door een joystick ? Wat is dan de preciese werking van gas geven, remmen, pinkers, sturen enzo..., ik heb deze morgen nog moeten corrigeren omdat ik vanuit een bos door een open vlakte reed met opeens een rukwindje..., mij lijkt dat met zo'n joystick niet echt gevoelmatig aanvoelen, als ik het pookje van mijn rolstoel een beetje te hard beweeg dan rij ik thuis tegen de deur, als dat ongeveer gebeurd zijn de gevolgen wel erger denk ik of zie ik de werking van zo'n joystick helemaal verkeerd ? Mijn exuses voor mijn lange verhaal maar dit kon wel eens het topic zijn waardoor ik terug goesting krijg om nog enkele jaren verder zelfstandig probeer te zijn en vooral om te blijven werken maar de aankoop van zo'n Sprinter is natuurlijk niet min en ik sta nog voor grote verbouwingen aan mijn pas gekocht huisje..

Leo zei op

Er is een groot verschil tussen een Ford Transit en een Sprinter:
Bij de Sprinter is de bovenkant van de voorrruit 10cm hoger als bij een Transit dus als je een beetje groot bent dan kan je niet goed door de voorruit kijken en kijk je tegen de bovenkant van de voorruit. Het is belangrijk dat je goed zit " ïn"de voorruit anders kan je de stoplichten niet goed zien als je vooraan staat bij het stoplicht. Ik heb eens gezien dat iemand een Transit gekocht had en hier niet op had gelet en toen moest de vloer verlaagd worden, een zeer kostbare aanpassing.
Ook ik heb 2 accu's in mijn Sprinter en heb iedere winter problemen met lege accu's. Ik heb het nieuwe model. Enigste oplossing is dan om de accu regelmatig aan de drupellader te hangen.

balderke zei op

mijn hobby is autorijden dus om op een zaterdagnamiddag even 50 km te doen om de batterijen op te laden is voor mij meer ontspanning dan inspanning :-)

vloer verlagen is idd een zeer dure en complexe ingreep, is bij de Sprinter niet nodig zeiden ze me deze morgen en ook veel meer plaats met je benen en als je een (bier)buikje hebt plaats aan het stuur

Loek zei op

Als Geleen bereikbaar is, dan kan Roermond ook bereikbaar zijn. Kijk eens bij:
http://www.kerstenroermond.nl/autoaanpassingen

Marc zei op

Hmm, dat van die accu('s) vind ik wel minder...
Want dat gebeurt natuurlijk altijd onverwachts...

Wordt er in de auto ergens een indicatie gegeven van een (bijna) lege accu? Zodoende kun je 'm tijdens de nacht dan bv bijladen om 's morgen niet voor verrassingen te staan??

Leo zei op

Op zo'n aangepaste bus zitten heel veel stroom afnemers.
Lege accu's met zo'n bus is niet specifiek een Sprinter probleem, dit zal je bij alle bussen hebben en is sterk afhankelijk of je veel lange of korte afstanden rijdt.
Als je veel korte afstanden rijdt moet je gewoon in de winter regelmatig de acculader een nachtje aanzetten. Ik heb er een gekocht die vast op de accu is aangesloten erg handig.

balderke zei op

Mijn eerste batterij was na twee jaar stuk, daarna heb ik de allerzwaarste besteld die in mijn auto kon en daar doe ik nu vier jaar mee. Omdat ik dus geen plaats had onder de passagierszetel voor een tweede batterij en ik toch maar met een benzine rijdt heb ik maar één batterij.

PN zei op

Als alle gebruikers goed zijn aangesloten heb je geen problemen met lege accu's.
Onze Transit heeft een extra accu, en de naderhand ingebouwde verbruikers zijn allemaal aangesloten op de tweede accu. Deze kunnen de hoofdaccu van de auto niet leegtrekken omdat hier een diodebrug tussen zit. De hoofd accu voedt dus alleen de orginele autodelen.
Het is wel zo dat de twee accu's onder/in de bestuurderstoel zitten. Ze zitten dus niet onder de vloer maar zijn half in het frame van de stoel gebouwd (steken 10 cm boven de vloer uit)

Ina zei op

Wij rijden in een Renault Trafic, die verhoogd is en hebben deze 2e hands gekocht bij luckysale in kaatsheuvel.
http://www.luckysale.nl/
Hij geeft en goede service en helpt overal mee.

balderke zei op

Hallo, ik ben terug wat informatie aan het opzoeken. Waarschijnlijk ga ik me een auto aanschaffen met joystickbesturing van Joysteer. Dit systeem wordt maar op drie wagens toegepast nl. de VW T5, MB Vito en MB Sprinter.

Zijn er mensen die in een zelfrij-situatie zitten en die rijden met de T5 of de Vito en hebben ze spijt dat ze geen grotere hebben zoals de Sprinter of is een T5 en Vito perfect doenbaar ??

S zei op

Ik rijd met mijn rolstoel (Balder) achter het stuur (space drive systeem), en ben daar heel tevreden over. Ik ben vrij lang (1.75m), maar wilde absoluut geen Sprinter (vind ik te groot). Met de Balder op de laagste stand gaat het prima! Ik heb voor een Vito gekozen omdat ik deze mooier vond dan een VW T5, en bovendien ook nog goedkoper. Kortom; ben heel blij met mijn Vito, en zeker geen spijt!

BTW, een T5 is wel hoger dan een Vito. Raamhoogte schijnt niet uit te maken. Ik moet wel een beetje bukken als ik de auto in ga (dan staat mijn rolstoel namelijk niet op de laagste stand, anders kan ik niet rijden)

S zei op

ter aanvulling: naast Joysteer bestaat ook nog het space drive systeem. Ik heb geen ervaring met het Joysteer systeem. Mijn space drive systeem is gebouwd door B&S

D. zei op

Ik rij nu twee maanden in een Vito met het space drive systeem, ik heb gelest in VW t5.
Tot nu toe bevalt de Vito erg goed. Ik ben blij dat ie niet zo groot is. Ik vind de Vito ook mooier, het ziet er niet echt uit als een bus. Het enige nadeel vind ik het stuk tussen het zij raam en voor raam (A style?) in. Het is schuiner dan de VW. Daardoor heb ik daar een behoorlijke dode hoek zitten. Bij fietspaden moet ik hierdoor bijvoorbeeld regelmatig afremmen om te kijken of er een fietser in die dode hoek zit maar het went wel.
Het UWV heeft de bus uitgekozen. Als ik nu zelf zou moet kiezen, zou ik een Vito kiezen.

balderke zei op

Bedankt voor de positieve en vooral leerrijke antwoorden. Als ik het goed begrijp is het space drive systeem van Paravan ? Die vier-wegsjoystick (gas, remmen en sturen) interesseert mij wel enorm en als ik begrijp kan het Paravan systeem op alle merken gemonteerd worden tegenover Joysteer dat enkel op de veel te dure VW en MB gemonteerd kan (mag) worden. Nu is mijn vraag, als Paravan op elk merk past, waarom kiezen de meeste mensen dan voor een Vito of Sprinter tov een Fiat Ducato bijvoorbeeld ??

Hanneke D zei op

Veel andere, goedkopere merken hebben geen automaat in hun pakket voor hun (diesel?) bestelbussen. Of dat ook geldt voor de Fiat Ducato, durf ik niet te zeggen.

Ook overstijgen de kosten van de aanpassingen de kosten van de auto vaak (meestal zelfs meerdere keren) en hebben een globale levensduur van 10 jaar. Dan is het verstandig een bus te kiezen die een vergelijkbare levensduur zal hebben. Met de Fiat Ducato heb ik geen ervaring, maar wel met de (oudere modellen) Renault Traffic. Die laatsten zijn echt van een andere kwaliteit dan een VW Transporter of MB Vito/Sprinter.

Overigens is een Ford Transit een wat goed koper alternatief (maar heeft dan weer een lage voorruit in vergelijking met de MB Sprinter).

Nog even over Paravan: zou ik zeker gaan proberen als je de kans krijgt en informeer of ze intussen een terugkoppelingssysteem hebben, zodat je beter voelt wat je auto doet. Zonder rijden kan, maar is een stuk lastiger dan met.

balderke zei op

Omdat ik zeven jaar geleden nog in mijn appartement woonde met ondergrondse garage met beperkte hoogte kon ik eigenlijk alleen maar kiezen voor een Fiat Scudo benzine, de Vito had misschien nog net gelukt maar deze was toen 7.000 euro duurder dan de Scudo en ik vreesde voor het onderhoud van de Vito, toen was dat nog een echte rampenbak. Ik stond echt zeer weigerachtig tegenover dat Italiaans roestig imago met hun vele electriciteitsproblemen maar ik heb de gok gewaagd en heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze voor Fiat en mijn onderhoudsbeurtjes kosten me ongeveer 100 elke 10.000 km dus daar kan je echt geen Vito voor rijden. Een paar weken geleden heb ik al gepolst bij mijn dealer en de Ducato is beschikbaar met automaat maar den wel de 3.0 diesel maar dat maakt me niet zo veel uit.

Ik heb gezien dat Trapmann in Belgïe verdeler is van Paravan en als dit systeem op de Ducato zou passen dan spaar ik zomaar even 10.000 euro uit en ook weeral minder kosten aan onderhoudsbeurten en de Fiat dealer zit in mijn eigen dorp dus alleen maar voordelen.

De Sprinter zou wel een vlakkere vloer hebben maar er zijn toch nog mensen met een Vito of T5 die zelf rijden dus daar zie ik het probleem niet in want de Ducato is groter dan die twee.

Als ik het voor het kiezen heb kies ik nu voor de Fiat Ducato met het space drive systeem, ik zie de toekomst weer helemaal rooskleurig in als dit me zou lukken :-)

Hanneke D zei op

De kosten zijn een belangrijke overweging, inderdaad zijn de onderhoudskosten van een Mercedes niet mis (dat heb ik aan den lijve mogen ondervinden, ook als student met krappe beurs). Mede vanwege je goede ervaringen met de Fiat is het een logische keuze. Hoop dat je een en ander voor elkaar krijgt! Succes!

S zei op

Space drive is idd van Paravan. Ik heb het 'fietsstuur' en space drive geprobeerd, en vond space drive veel fijner rijden. Maar dat is uiteraard voor iedereen anders. Het Joysteer systeem bestond toen nog niet. Ik zou beide systemen gewoon gaan uitproberen.
Wat betreft de keuze van de auto; de Vito/ Spinter zijn (hier) gewoon de goedkoopste opties. De aanpassingen kosten vaak zo'n > 60.000 euro, je hebt dus een auto nodig die lang meegaat. Verder hebben nederlanders (in een rolstoel) een belastingvoordeel bij het kopen van een bus (grijskenteken). Daarbij komt dat de meeste nederlanders die met hun rolstoel achter het stuur zitten een lift hebben aan de achterkant, en dus geen oprit met bodem verlaging. Dit omdat een lift goedkoper is. Nadeel is dat je dan vaak een grotere auto (bus dus) nodig hebt. Ik weet dat de meeste landen werken met een bodem verlaging en een oprit, waardoor andere (kleinere) auto's misschien beter geschikt zijn. Ik weet niet wat in Belgie gebruikelijk is.

balderke zei op

In België zijn de aanpassingen ten laste van het VAPH, de auto zelf moet men zelf vergoeden. Mijn Scudo kostte 7 jaar geleden zo'n 18.000 euro en de aanpassingen was 35.000 ongeveer. Op de auto betalen we geen btw. Momenteel heb ik ook een lift achteraan, ik zou geen ander systeem meer willen. De beide systemen testen is nog niet zo gemakkelijk omdat het hier in België niet gebruikelijk is om zo'n dure auto's te gebruiken als les-auto, ik twijfel er zeer sterk aan dat het CARA ( bij jullie CBR) zelf wel zo'n auto heeft. Gasring en dergelijke en rem en gas aan het stuur want die heb ik getest maar voor de rest...

Een Sprinter kost hier ruw geschat 35.000 euro, een Ducato maar een dikke 20.000 ...

Hanneke D zei op

Bij ons heeft het CBR die auto's ook niet, maar wel de aanpasbedrijven, die vaak gecombineerd zijn met een rijschool met het stuursysteem dat zij voeren. Idealiter doe je dat in België (maar ik heb wel begrepen dat de aanpassingsbedrijven bij jullie niet al te dicht bezaaid zijn), anders zou je afspraken moeten maken om in Nederland een paar proefritten te maken. Bever (zit bijvoorbeeld in Bodegraven en in Andelst) heeft geloof ik zowel het Joysteer (dat ze zelf importeren) als een auto met het Paravan systeem. Misschien is een en ander wel te combineren, gewoon informeren naar de mogelijkheden om het te testen, zou ik zeggen.

balderke zei op

Ik heb deze morgen een mailtje ontvangen van Trapmann, zij hebben een volledig omgebouwde Sprinter met het Paravan systeem, we hebben al contacten gehad ivm een testrit maar ik moet eerst naar de CARA.

Als ik het Paravan systeem heb getest en als dat goed rijdt dan ga ik niet teveel moeite meer doen om heel België of Nederland door te rijden om het joysteersysteem te testen, dan zal de beslissing snel genomen zijn maar misschien kan ik de vraag hier ook wel stellen ;-)

Test Paravan vs. Joysteer, graag jullie mening en ervaring aub.

Jen zei op

Zeer interessant topic!

Ik woon ook in Belgie en ben ook bezig met de procedure om een auto aan te schaffen met joystick-besturing. Ik heb al redelijk wat vooronderzoek gedaan dus weet ik redelijk goed wat allemaal mogelijk is.
Ik heb het joysteer systeem getest op de rehacare vorig jaar in dusseldorf, dit was een stand van zawatsky. Daar heb ik gereden met een Chrysler GrandVoyager en dit ging supergemakkelijk. Een groot voordeel van het joysteer systeem is dat er terugkoppeling is van de wielen naar de joystick. Hierdoor heb je een veel beter gevoel over wat er gebeurt met de auto op de weg. Dit lijkt mij ook veel veiliger.
Van de grandvoyager was ik niet overtuigd, een grote auto die veel verbruikt en ook niet goedkoop is.
Op de stand stond echter ook een VW Caddy die aangepast was om tot aan het stuur te rijden. Zie http://www.zawatzky.de/unternehmen/aktuelle-meldungen/caddy-aktiv-mit-dem-rollstuhl-hinter-das-lenkrad.html
Dit lijkt me een prachtige wagen, niet zo groot als een vito/transporter/sprinter, en ook veel betaalbaarder (rond de 21000euro voor de auto zonder aanpassingen).

Ik heb ook het EMC systeem getest bij ACA belgie (ook in een chrysler). Dit ging ook goed, maar het joysteer systeem was voor mij superieur qua techniek. Het paravan systeem heb ik niet getest, maar dit schijnt ongeveer gelijk te zijn met het EMC-systeem. Deze 2 systemen hebben beide geen terugkoppeling van de wielen naar de joystick.

Bij het joysteer systeem heb ik ook al verschillende stuursystemen getest, de verschillende mogelijkheden kan je hier zien: http://www.joysteer.ch/uploads/media/100820_All_joysteer_MMI_s_at_a_glance_01.pdf
Ik heb de "two hand joystick steering braking gas" getest en dit ging zeer vlot. Ook heb ik de four-way joystick getest en dit ging ook perfect. Bij de four way joystick heb je 1 hand vrij, waarmee je een afstandsbediening kan besturen voor je lichten/ruitenwissers/richtingaanwijzers/toeter. Bij de systemen dat je 2 handen bezet zijn, bestuur je deze dingen met je hoofd via knoppen op je hoofdsteun.

Nu moet ik 10h rijgewenning volgen met een joystick-systeem voor ik aan rijlessen mag beginnen. Ik volg deze bij Mees in Lochristi omdat dit de enige verdeler van joysteer is in belgie. Mees leent hiervoor een wagen van Bever omdat ze zelf nog geen joysteer-wagen hebben.
Na die 10h rijgewenning zal ik mijn aanvraag naar het VAPH opstellen, en dan hoop ik dat ik zo snel mogelijk goedkeuring krijg zodat ik de wagen (liefst een caddy) kan aanschaffen!

Hopelijk zijn jullie iets met deze informatie!

Jen zei op

Hier een filmpje van een aangepaste VW Caddy met het joysteer systeem:
http://www.youtube.com/watch?v=yml9FtauKRQ
Dit is door ACA frankrijk gemaakt, met een VW Caddy Ucan van sirus automotive (http://www.sirusautomotive.co.uk/products/volkswagen-u-can-caddy)

balderke zei op

@Jen, bedankt voor de informatie. Dat filmke van die Caddy had ik ook al gezien en ik was ook direct geïnteresseerd maar als je goed kijkt hoe hij binnen rijdt dan zie je dat dit toch niet zo heel vlot gaat, het lijkt vlot maar ik vind hem toch maar wat sukkelen en opééns zit hij wel achter het stuur. Bij navraag bleek dit een testauto te zijn en deze mag nog niet uitgerust worden met een joysteerbesturing. Voor de joysteerbesturing is tot nu toe alleen maar de T5, Vito en Sprinter aanpasbaar en als je kijkt wat deze auto's kosten...

Heb jij momenteel een rijbewijs of moet je je rijbewijs nog halen en dit dan direct met een aangepaste auto ? Ik rij al 21 jaar met de auto waarvan de laatste zeven met gas/rem aan het stuur dus ik wil wel een uurtje of twee gaan rijden maar toch zeker geen 10 uur hoor...

Peeters in Alken plaatst ook het joysteersysteem, als Mees zelfs niet op mijn mail kan antwoorden terwijl Peeters en Trapmann direct antwoordde zal het tussen twee firma gaan. Mijn eerste Opel Astra was aangepast bij Trapmann en mijn Fiat bij Peeters.

Het liefst zou ik ook met een vierwegsysteem rijden zodat je je tweede hand vrijhebt maar Cara is voorstander van het 2+2 systeem, één hand sturen en één hand gassen en remmen omdat het 4 wegsysteem moeilijker zou zijn om te hanteren maar dat zal ook wel van persoon tot persoon afhangen, alles bedienen met mijn hoofd zie ik helemaal niet zitten hoor...

Momenteel zit ik ook nog met twijfels maar ik ga zeker het Paravansysteem testen bij Trapman, misschien moet je daar eens contact mee opnemen om te testen.

balderke zei op

Ivm met de Caddy, het zou dus wel lukken maar bij Bever hadden ze er tot nu toe nog geen aangepast, er stond er wel ééntje in de planning om aangepast te worden.

Jen zei op

Ik heb ook gehoord van bever dat ze er zelf ook ene zullen kopen om aan te passen.
In dusseldorf heb ik die caddy zien staan, en er zelf ook ingereden met mijn permobil c500, dit was inderdaad redelijk nipt, maar geen enkel probleem. Ik denk dat de persoon van het filmpje ofwel niet zo goed met zijn rolstoel kan rijden, of bang was om ergens tegen te rijden ofzo.

Ik heb nog geen rijbewijs en zal direct leren om met een joystick te leren rijden. Ik weet niet of dit de reden is waarvoor ik 10h rijgewenning moet doen eerst. Dit wordt beslist door CARA normaal gezien.
Ik weet dat CARA opteert voor een 2+2 systeem, maar ze hebben mij reeds zien rijden met een 4way joystick, en dit ging zo vlot dat ze daar eigenlijk geen probleem mee hebben bij mij. Het hangt dus inderdaad van de persoon af.

balderke zei op

Ik ben zaterdag naar de Revabeurs geweest in Gent. Daar verschillende auto-aanpasbedrijven gecontacteerd en ik kwam tot de conclusie dat ieder toch zijn product wil verkopen en ieder vindt zijn product toch wel het beste dus daar ben je als consument niet veel mee. Ik zal de verschillende systemen toch zelf moeten testen, sommige zeggen me dat de Sprinter de beste auto is om aan te passen en een andere aanpasser pleit weer voor de T5, zo maken ze het me niet gemakkelijk. Toch één bedrijf gevonden die alle systemen kan monteren, ik heb gezegd dat ik een specifieke auto wil die nog niemand aangepast heeft en deze firma ging bekijken welk systeem het best op deze specifieke auto kan gemonteerd worden, wordt vervolgd dus...

Jen zei op

Welke auto zou je dan graag aangepast zien?
Ieder aanpassingsbedrijf heeft waarschijnlijk ook zijn expertise over bepaalde wagens (sprinter/T5/...) en prefereert dan natuurlijk ook om die aan te passen.

balderke zei op

@Jen, de Fiat Ducato 3.0 automaat. Reden ? Ik rij nu ook Fiat dus de garagist kent me al, de Fiat-garage zit in mijn eigen dorp, de Fiat is 10.000 euro goedkoper dan de T5/Sprinter, het onderhoud zal ook wel veel goedkoper zijn omdat mijn garage maar één persoon in dienst heeft en zelf verkoopt dus persoonlijk contact.

balderke zei op

Omdat mijn dealer een Ducato in combiversie had binnen gekregen ben ik even gaan kijken en wat afmetingen gaan opmeten. Nou, dat viel me toch wat tegen... De Ducato heeft achteraan een gewone laadvloer maar de voorste zetels staan zomaar even op een verhoog van 17 cm, dan zouden we al heel de vloer moeten verlagen of de laadvloer verhogen... Daarna even naar de Vito gaan kijken en deze is bus is kleinder dan de Ducato maar heeft dat vloerverschil niet waardoor de afstand vloer/onderkant stuur en vloer/bovenkant ruit zelfs in de Vito nog ruimer is..., als de Vito ook aanpasbaar is om met een rolstoel achter het stuur te rijden dan raadde de verkoper me toch een Vito ipv een Sprinter. De afstand vloer onderkant stuur is 63 en vloer bovenkant ruit 125, vloer deuropening achteraan is 127, dat is met mijn huidige Scudo 125 dus dat zou geen probleem mogen zijn.

Nu nog een nieuwe rolstoel testen, zal waarschijnlijk de Permobil met schaarsysteem worden, kan lager en hoger dan met een piston.

Wordt vervolgd...

balderke zei op

Morgen ga ik voor de eerste keer proef rijden in een Mercedes Sprinter met Paravan systeem, binnenkort in een VW Transporter met Joysteer.

Iemand nog nuttige tips waar ik zeker op moet letten of zeker moet vergelijken ?

Jen zei op

Probeer er van te genieten!
Een groot verschil tussen de twee systemen is de force feedback. Bij paravan zeg jij wat de auto moet doen, maar de auto praat niet terug. Bij joysteer voel je ook feedback van de wagen in de joystick. Ik vind het joysteersysteem daardoor superieur.
Ik ben benieuwd naar jouw mening als je ze beide getest hebt!

Jen zei op

Over granollers weet ik niets. Maar toen wij naar barcelona gingen hebben we op Girona gevlogen. Er is een bus tussen girone en barcelona met een rolstoellift. Wij hebben toen wel even moeten wachten want niet alle bussen hebben deze lift.

Jen zei op

Lap, in verkeerd topic geplaatst, kan je posts verwijderen hier?

balderke zei op

Paravan daarjuist even getest. Wat was me dat ... Ik rij ondertussen al 21 jaar met de auto waarvan 4 jaar met de vrachtwagen, ik reed achter het stuur van de Sprinter uitgerust met het Paravan systeem en ging wel eens laten zien dat ik daar snel mee naar de andere kant van het land kon rijden bij wijze van spreken maar dat viel me toch tegen.

Eerst langzaam stationair de auto laten rijden om het stuur te testen en om te zien hoe het stuur reageert, dat ging redelijk goed, eens zachtjes geremd, eens zachtjes gas gegeven, allemaal geen probleem maar toen de eerste bocht waar ik een beetje ging afremmen en sturen, het was niet echt nodig om te remmen omdat er plaats genoeg en de situatie velig was maar dan moet je dus echt wel nadenken...

Nog een paar bochtjes genomen maar wat me vooral opviel, als je bijvoorbeeld volledig moet draaien in een doodlopende straat je zeker de joystick moet vasthouden anders draaien de wielen automatisch terug dus het combineren remmen / sturen vergt toch enige concentratie.

Even later de openbare weg opgereden na wat geoefend te hebben op een grote prive-parking en toen ging het al redelijk goed zei de begeleider. Als je vanop een kruispunt een baan wil oprijden dan is het echt weer goed opletten om dat wielen zachtjes met de joystick hun rij-richting te laten kiezen, ik vind uitsturen veel moeilijker dan insturen.

Als je bijvoorbeeld vanuit stilstand vanop een kruispunt een haakse bocht van 90 graden naar rechts neemt om een grote drukke baan op te rijden dan moet je gas geven met de linkse joystick om te vertrekken maar ook zorgen dat je mooi op je eigen rij-vak terecht komt dus dan moet je echt twee joystickken controleren en dat had ik veel gemakkelijker verwacht, om je wielen recht te krijgen moet je echt met de joystick sturen terwijl in een normale personenwagen je gewoon gas geeft, het stuur komt automatisch wel recht...

Ik ben zeer benieuwd naar het joysteersysteem en dan vooral het 4-wegsysteem, dat ligt mij veel beter denk ik en hoop ik.

balderke zei op

Deze morgen bij Bever in Breda langs geweest om Joysteer te testen. Mijn verdict en conclusie was zeer snel duidelijk, ik ga voor het 4-wegsysteem met joystick ingebouwd in een Mercedes Sprinter 213 cdi automaat H1L1.

Hanneke D zei op

Ha Balderke,

Inmiddels rij ik nu een half jaar met het Joysteer systeem met fietsstuur (4-f?, zal wel) en het bevalt na enige gewenning erg goed. Ik hoop dat je dezelfde ervaring zult hebben, je hebt er zorgvuldig en lang genoeg onderzoek naar gedaan.

'k Heb het hier geloof ik niet eerder geschreven, maar ik was ook overtuigd na eerst Paravan geprobeerd te hebben en toen Joysteer. Bij die laatste rit reed ik met die speciaal ontwikkelde joystick aan een draaischijf, die nogal ongeschikt was en wat het ervaren van de terugkoppeling in het systeem bemoeilijkte. Vervolgens heeft de lesinstructeur via de laptop die gekoppeld was aan de auto steeds stapsgewijs de terugkoppeling laten afnemen, tot nog maar 10%. Nog niks te merken. En toen naar 0%: ik vloog bij de eerste de beste bocht voor mijn gevoel bijna de bocht uit. Het was zo'n wereld van verschil!

Het grote voordeel is ook dat deze joystick veel lichter kan dan zijn hydraulische voorganger en helemaal kan worden ingesteld naar je wensen qua reactie, zwaarte, ook snelheidsafhankelijk, enzovoort. Ik ben er (ondanks wat kinderziektes) héél erg blij mee en hoop dat dat voor jou ook zal gelden.
Ben erg benieuwd naar je ervaringen tegen die tijd!

balderke zei op

Ik was wel content van de firma Trapmann uit Antwerpen die met Paravan werken want die mensen hebben echt wel moeite gedaan, ze zijn met de wagen naar mijn werk gekomen om te testen, meerdere malen gemaild, gesprekken gevoerd maar het systeem lag me niet.

Bij Bever heel goed en vriendelijk ontvangen, in de wagen plaats genomen, de joystick afgesteld en direct rijden en geen enkel probleem, de wagen nog even aan de kant gezet om via de laptop nog wat aanpassingen te doen zoals je al aangaf en de auto kan dus helemaal op jouw kunnen en vaardigheden afgesteld worden.

Het liefst had ik een Vito of Transporter gehad ivm de rij-eigenschappen want zo'n Sprinter is dus echt wel een 'bus', die andere zijn meer 'personenwagens' maar zowel Trapmann als Bever raden me de Sprinter aan, deze is gewoon makkelijker aan te passen, beter overzicht in het verkeer, je kan veel beter de verkeerslichten zien, meer plaats om de zetels te monteren en demonteren ect ect dus we gaan gewoon voor de Sprinter.

Hanneke D zei op

De sprinter is wel een 'bus', maar dan vooral uiterlijk. Hij is maar iets langer dan een dikke luxewagen en draait bijvoorbeeld voor een bus goed krap. Mijn vorige Sprinter draaide zelfs krapper dan de Citroen Saxo die mijn ouders toen hadden.

En als je eenmaal gewend bent aan hoog zitten en het overzicht op het verkeer, dan zul je niet meer anders willen. Ik ging van altijd meerijden in een bus naar lessen in een personenauto, ik had de eerste tijd het gevoel dat ik bijna 'blind' door het verkeer ging. En de 213 rijdt ook bijna als personenauto, daar waar mijn vorige bus nauwelijks vooruit te branden was... De bus geeft je ook de ruimte om hulpmiddelen als bijvoorbeeld een tillift, oprijgoten of handrolstoel altijd bij je te hebben, zodoende word je leven juist flexibeler.

Enige echte nadelen zijn niet meer kunnen parkeren in parkeergarages, maar in praktijk lost dit zich vrijwel altijd op, en hoge instap voor passagiers (maar die kun je desnoods binnen laten komen via de lift als ze echt slecht ter been zijn).

Kortom, lastig om te switchen, maar ik schat in dat het je zal bevallen mits je over het uiterlijk van de bus heen kunt stappen.

balderke zei op

Over het uiterlijk van de bus maak ik me niet zo heel veel zorgen, ik heb vrijdag vrijblijvend een prijsofferte aangevraagd voor een zilvergrijze met privacyglas, mistlichten, aluvelgen, airco, parkeersensoren, elec. en verwarmde buitenspiegels ect ect , ik ga er wel proberen iets 'sportief' van te maken in hoeverre dat mogelijk is natuurlijk want elke optie kost veel geld...

Ik maak me meer zorgen over de betrouwbaarheid en de onderhoudskosten, het is en blijft een Mercedes.

L zei op

Ik rij ook een aangepaste Sprinter en vind het een fantastische bus, wel heb ik er luchtvering onder laten zetten.

Over de betrouwbaarheid heb ik geen klagen wel over de kosten van onderhoud maar dat heb je bij een Mercedes en ik vrees de reparatiekosten als hij wat ouder wordt.

johnny zei op

Hallo,

Ik heb nu twee jaar mijn rijbewijs in orde om met een aangepaste wagen te rijden. ik wil voor een mercedes Sprinter kiezen of iets gelijkaardigs. Ik ga met een manuele rolstoel achter het stuur rijden.

Ik kom uit België ik heb contact met Welzorg (auto op maat -Geleen) en Beverautoaanpassing Breda in Nederland en met Trapmann, Mees en Peeters in Belgie. Heeft iemand ervaring met deze bedrijven?
Heeft ook iemand ervaring met een andere wagen dan de Sprinter? bijvoorbeeld Fiat Ducato

Bedankt alvast voor elke reactie!

Met vriendelijke groeten,

Johnny

L zei op

Hallo Jonny,

Mijn Mercedes Sprinter is aangepast bij Bever Breda.
Ik ben tevreden over dit bedrijf maar vind hen wel erg duur maar uiteindelijk zijn alle aanpassingbedrijven erg duur. Je kan bij hen wel een prijsopgave laten doen, ik ken ook bedrijven die alleen maar op na-calculatie werken maar dan weet je dus niet tevoren wat het gaat kosten.
Bij Bever Breda wordt je redelijk goed geholpen en de na service is ook wel ok.

succes!

balderke zei op

@Johnny, heb je heel het topic gelezen ? Daar staan al heel wat nuttige tips in, zo kom je te weten dat Trapmann met Paravan werkt en Mees / Peeters met Joysteer.

Als je met je rolstoel achter je stuur wil rijden kan je alleen kiezen tussen VW Transporter / Crafter en de Mercedes Vito / Sprinter. De rest van de bestelauto's hebben een verhoog waar de stoelen op staan, deze hebben dus geen vlakke vloer en dat is wel een vereiste om achter je stuur te rijden.

Als je nog kracht in je armen hebt (dat veronderstel ik toch omdat je met een manuele rolstoel rijdt) dan kan je ook een transfer maken naar de bestuurderszetel die op een rail staat en naar achter kan schuiven en dan kan je wel kiezen voor een Fiat Ducato, Opel Vivaro of een andere bus, ik rij nu al zeven jaar met een Fiat Scudo, mijn elektrische rolstoel staat achter de passagierszetel.

In verband met de Sprinter, zijn er mensen die in de winter ook met zomerbanden rijden ?

Ik heb nog nooit winterbanden gehad en was dit ook niet van plan maar een achterwielaangedreven Sprinter gecombineerd met sneeuw en zomerbanden is naar het schijnt niet aan te raden.

Hanneke D zei op

@Johnny: Voor mijn ervaringen met Welzorg Auto op Maat (Den Bosch in dit geval, maar tot voor een jaar was het zo dat Geleen de inbouw van de systemen deed en je dan voor de afbouw en service naar Den Bosch moest, dat kan intussen weer veranderd zijn) verwijs ik je naar mijn post van 12 oktober 2010.

Intussen is mijn auto door Mobiel geleverd en rijd ik er ruim een half jaar in. En over Mobiel ben ik inmiddels nog steeds (en misschien nog wel meer) enthousiast. Het is een viermans bedrijf, dat bijvoorbeeld tussen kerst en oud&nieuw gewoon open was, waar de leverancier van de inbouwmodules alleen telefonisch bereikbaar waren en niet in staat om reparaties te doen. Mobiel zit in Nieuwerbrug (tussen Gouda en Woerden) en daarmee waarschijnlijk veel te ver weg voor jou. Maar omdat mijn vorige post nog vol staat van verwachtingen, wilde ik deze info hier toch even toevoegen.

Over kosten: van Welzorg kan ik niks zinnigs zeggen. Over Mobiel zei de beheermaatschappij van de auto dat de offerte van Mobiel laag was, maar dan gaat het nog steeds om hoge bedragen.

@ Balderke: in mijn vorige Sprinter heb ik 11 jaar met zomerbanden gereden. In dikke sneeuw ben ik inderdaad een keer blijven steken (achteruit in een goot rijden op een woonerf en er dan in blijven steken). Onder mijn nieuwe Sprinter heb ik "all weather" banden, een compromis tussen zomer- en winterbanden. Over de rij eigenschappen kan ik je zeggen dat ik bij warmte tot nu toe geen duidelijk verschil heb gemerkt met de vorige banden (maar de auto rijdt en stuurt zo anders dat dat niet alles zegt). En winter heb ik nog niet hoeven meemaken met de huidige banden. Het is hier pas een enkele dag kouder dan 0 graden geweest en sneeuw en ijs heb ik nog helemaal niet meegemaakt.

Met mijn oude Sprinter heb ik ooit eens 10 dagen op gehuurde winterbanden gereden (moest in januari naar Düsseldorf om op het vliegtuig te stappen) en vond dat een verschrikking. De auto zeilde enorm en reageerde heel indirect op het stuur. Maar iets dergelijks heb ik met mijn huidige auto niet ervaren. Hoop dat iemand anders beter antwoord kan geven op je vraag!

johnny zei op

Ik heb contacten met Welzorg op maat in Geleen en Beverautoaanpassingen in Breda en Trapmann in Belgie. Nieuwerburg is nogal ver vanuit Peer in Belgie.

Ik ben aan twijfelen tussen een Mercedes Sprinter en een Fiat Ducato.

De twee bedrijven in Nederland stellen een Sprinter voor, Trapmann weet ik nog niet , daar heb ik woensdag een afspraak mee.

Ik ga met de rolstoel achter het stuur rijden, een Wolturnus W5, de enigste handbewogen rolstoel voorlopig, waarmee je in Belgie mag rijden.

Ik heb nog kracht in mijn armen, maar ik heb geen kracht meer in mijn triceps en ik kan geen transfer meer maken.

De transporter en vito is te laag, ik zou geen lichten kunnen zien.

De sprinter is nu wel voorwiel aangedreven geworden.

Van de Fiat Ducato, is er een nieuw model van uitgekomen, misschien is hij ook aan te passen, ik ben benieuwd. Hij heeft een vloer waarbij je de zetels gemakkelijk kunt verplaatsen.

Groetjes

johnny

balderke zei op

@Hanneke, merci voor de tip, ik heb echt geen zin om telkens mijn banden te laten wisselen, het zullen dus aluvelgen worden met zomerbanden :-)

@Johnny, Trapmann raadt vast en zeker de Sprinter aan, ik heb al met hun Sprinter gereden en een goed gesprek gehad met Dirk over de Sprinter tov een andere auto.

balderke zei op

Tja, nu begint het toch echt dichtbij te komen, afspraak met het CARA voor de officiële rijtest met het Joysteer is vastgelegd. Daarna naar een aanpasbedrijf voor een prijsofferte en opsturen naar het VAPH en dan maar afwachten. Langs éné kant kijk ik er wel naar uit maar langs de andere kant kijk ik er toch wel wat tegenop, mijn huidige auto is 7 jaar en zou nog wel een paar jaar meekunnen dus dit is eigenlijk weer een toegeving op de ziekte.

Mijn vriendin rijdt nu soms ook met mijn auto, dat is een gewone automaat met gas en rem aan het stuur maar de pedalen staan er nog in, ik vrees dat ze met die nieuwe niet gaat durven rijden, alles staat toch vol met bakjes en hendeltjes....

Voor de mensen met al een aangepaste bus, hoeveel stoelen staan er nog in dus hoeveel mensen kan je meenemen en met welke rolstoel rij je achter het stuur. Volgende week heb ik een afspraak met een bandagist voor een nieuwe rolstoel, deze zou ik graag samen met mijne nieuwe auto hebben en daarop afgestemd maar dan had ik graag geweten welke rolstoel het geschikt is.

Jen zei op

Ook nog een update van mijn kant:
Mijn aanvraag is verstuurd naar het VAPH (Belgie). Door de enorme kostprijs vraagt het VAPH eerst advies aan het KOC (Kennis en ondersteuningscentrum). Hopelijk geven zij een positief advies waardoor het VAPH ook makkelijker een goedkeuring zal geven.

Ik ga sowieso voor een VW Multivan gaan, ik heb deze zelf al aangekocht. Hierbij zal de vloer wel moeten verlaagd worden anders is hij inderdaad niet hoog genoeg. Ook heb ik gekozen voor het joysteer systeem dat zal ingebouwd worden door Mees.

Ik hoop in september op reis te kunnen gaan met mijn eigen auto. Ik kan niet wachten!

@balderke, in mijn multivan zullen er nog 4 mensen kunnen meerijden. 1 persoon op de passagierszetel, en 3 personen op de achterbank omdat mijn lift aan de zijkant zal staan. (zie dit filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=ZjnZCxyuWIY)

balderke zei op

@Jen, als je aanvraag nog naar het KOC moet en dan terug naar het VAPH dan vrees ik er nu al voor dat je in september niet aan het rijden bent hoor... Mijn rijbewijs is nog twee jaar geldig en ik vrees zelfs dat het maar nipt gaat worden.

Mijn vorige Fiat Scudo had ik ook gekocht zonder dat ik mijn goedkeuring al had maar nu riskeer ik dat echt niet meer, ze zijn zeer terughoudend ivm terugbetalingen, er is gisteren bij mij een bandagist geweest voor een nieuwe rolstoel en hij ervaarde het ook ivm aanvraag elektrische rolstoelen.

Een bodemverlaging is toch wel een zeer kostelijke ingreep en het is maar de vraag of ze dit gaan terug betalen. Daarom heb ik echt definitief gekozen voor een Sprinter. Volgende week heb ik mijn rijtest met Joysteer bij het Cara en dan kan mijn papierwinkel ook beginnen...

balderke zei op

ok, de auto is gekozen, het besturingssysteem is gekozen, nu tijd voor de rolstoel. Mijn huidige situatie is dat ik gewoon in de week in een heel oude Invacare Storm III rij, deze rolstoel gaat heel laag en hierdoor kan ik gemakkelijk een transfer maken van rolstoel -> bestuurderszetel en terug, rolstoel -> bureaustoel en terug, rolstoel -> toilet en terug. Met deze rolstoel kan ik ook nog vlot rechtstaan, de lift gaat hoog genoeg.

Voor buiten, langere afstanden of voor het winkelen neem ik mijn Permobil C500S. Deze zit gewoon veel beter, armsteunen en voetsteunen zijn opklapbaar dus geen gesleur en bevestiging van allerlei steunen. Wel ervaar ik dat deze rolstoel iets hoger is dan mijn Storm waardoor transfers op zithoogte veel moeizamer gaat, de zitting is iets te hoog maar die paar cm heb ik dus wel nodig om recht te kunnen staan, een lowrider zou dus veel geschikter zijn voor de transfers maar gaat niet hoog genoeg.

Gisteren heb ik een Balder getest en deze gaat zeer laag en zeer hoog maar het is eigenlijk geen rolstoel om samen met iemand buiten te gaan fietsen, hij gaat maar een goei 8 km/u, de nieuwe E800 staat nog niet in de terugbetalingslijst van het VAPH.

Dilemma dus:
Permobil lowrider en niet meer rechtstaan, Permobil C500 en een oplossing zoeken voor mijn transfers of toch een Balder, wie rijdt met welke achter zijn stuur of heeft goede tips ?

Nina zei op

Ik ken iemand bij wie de hooglaag functie van haar Permobil c500 was aangepast, hij kon in ieder geval een stuk hoger (lager weet ik niet). Informeer eens bij Permobil wat er nog meer mogelijk is.

Jen zei op

Mijn Permobil C500 Lowrider gaat echt wel hoog vind ik. Als ik hem op het hoogste zet ben ik even groot als mijn vrouw (1.75m).

Volgens mij is mijn planning van september echt wel realistisch. De aanvraag bij het VAPH zou (zonder tegenslag) toch tegen eind april moeten behandeld zijn en de ombouwing kan maximum 3 maanden duren. We zien wel.

Jen zei op

Waar je ook goed naar moet kijken is dat je nieuwe rolstoel wel ISO gecertificeerd is om te rijden. Ik weet zeker dat een C500 dat is, maar van andere rolstoelen heb ik geen idee.

balderke zei op

Jen, als het toevallig ooit eens past en je toevallig een meter bij de hand hebt, kan je me dan even de hoogte opmeten in zowel de laagste en hoogste stand, zitting naar voor gekanteld en gemeten aan bovenkant kussen, hoe oud is jouw rolstoel, misschien is de hoog/laag veranderd.

Jen zei op

Mijn C500 is een van de eerste in Belgie, al een oud beestje dus. De nieuwste lowriders zijn inderdaad lager dan die dat ik heb, dus daar kan ik eigenlijk niets over zeggen. Als ik er aan denk meet ik het vanavond.

balderke zei op

Ik heb ook gehoord dat de nieuwe lowriders heel laag gaan maar niet heel hoog dus ja, met een oude lowrider ben ik niet zoveel :-)

Hanneke D zei op

Ha Balderke,

Mijn ervaringen met mijn Balder ken je uit een ander draadje en ik raad je niet per definitie een Balder aan (Permobil schijnt veel meer rijcomfort te bieden). Maar je noemt dat de Balder maar 8 km/u gaat. Dat klopt, maar dat zijn de standaard motoren. Er zijn ook 10 km/u motoren leverbaar, zie http://www.supportbeurs.nl/exposant/upload/Prijslijst_Balder_2011.pdf, vrijwel bovenaan (meerprijs is volgens deze vrij recente prijslijst ook nihil). Dit is overigens een prijslijst voor de Finesse (voorwielaangedreven) variant.

Ik ken ook iemand die volgens mij een Permobil heeft met extra hoge verstelling en diegene rijdt ook auto vanuit de rolstoel. De kans is groot dat de laagste zithoogte hier wel hoger van wordt (maar geen flauw idee hoeveel).

Mocht Permobil je nul op rekest geven, dan zou je het nog kunnen zoeken in een special, oftewel persoonlijke aanpassing. Maar daar hangt dan ook een prijskaartje aan en ik begrijp van Vlaamse vrienden dat dat soort zaken nog lastiger ligt in België dan in Nederland. Daarnaast wordt een rolstoel vaak ook kwetsbaarder van dat soort speciale aanpassingen.

Lastige afwegingen (been there...), succes!

S zei op

Ik rijd zelf ook in een Balder (Finesse). Het is inderdaad steeds moeilijker om 10 km motoren te krijgen, omdat deze snel kapot gaan. Mijn beide motoren zijn afgelopen zomer vervangen en mijn rechter motor is al weer kapot.
Omdat ik perse een Vito wilde (ipv een Sprinter), heb ik ook een zo laag mogelijke rolstoel genomen. Ik heb destijds ook naar een Permobil C500 gekeken. Deze kan tot een minimale hoogte van 40 cm komen, met een lift van 30cm. Wat Permobil dan doet is een normale C500 nemen (niet de lowrider) en die helemaal strippen, en er vervolgens een schaarlift van 30 cm (en 40 graden kantel) opzetten. Zo kan je laag zitten en ook hoog komen. Ik heb o.a. door de bijkomende kosten toen voor een Balder gekozen. De nieuwe Permobil M400 is ook een stuk lager.

De lowrider heeft maar een lift van 14cm, daar heb je waarschijnlijk weinig aan.

Succes met kiezen, Etac (Balder) en Permobil kunnen je vast verder helpen.

S zei op

Ter aanvulling:
Ik ben overigens nog steeds blij met mijn Balder. Tot nu toe heeft Etac al mijn reparaties kosteloos uitgevoerd (garantie). Het is denk ik maar net wat je met een rolstoel doet. De rijeigenschappen buiten van de Balder zijn niet fantastisch, maar binnen vind ik hem prima. Vooral de snelheid van de lift vind ik super, en die gebruik nogal veel. Ik weet niet hoeveel haast je hebt, maar misschien kan de support beurs (in NL) uitkomst bieden.

balderke zei op

Bedankt voor je uitleg S, toen ik de Balder testte had ik ook gemerkt dat de lift heel snel naar boven gaat, ik gebruik deze ook heel veel maar ik rij ook wel eens naar de winkel, rij in de zomer met mijn vriendin eens ergens naartoe of ik rij met mijn rolstoel naar een festival of optreden. De Balder voelde niet echt aan als een buitenrolstoel, mijn Permobil is volgens mij veel steviger, die heeft echt al veel meegemaakt wat ik met die Balder niet moet riskeren denk ik.

De rolstoelvertrekker gaf toe dat de Balder een rolstoel van 15 jaar oud is, de nieuwe E800 serie is veel beter maar nog niet terugbetaalbaar door het VAPH. Ik ben momenteel met Luc van Permobil rechtstreeks aan het mailen, we komen er wel uit.

S zei op

Hoi Balderke,

Het is nu ook weer niet zo dat je met de Balder niet buiten kunt rijden. Ik zit de dag in dat ding, en heb een heel actief leven. Ook ik rijd uiteraard (zeker in de zomer) wel eens vele km's buiten met mijn rolstoel. Dus de activiteiten die jij beschrijft kan je prima doen met de Balder. Ook een drempel of stoeprand is geen probleem. Er zit alleen wat minder vering in (vergeleken met de c500).
De Balder Finesse komt uit 1998. De E800 is een hele andere rolstoel; hij is een stuk groter dan de Balder, kan niet zo laag als de Balder, en heeft een hele langzame lift. Ik zou dan ook nooit voor de E800 gaan.
Permobil heeft een paar jaar geleden voor mij een offerte gemaakt van de C500 met schaarlift, mocht je daar behoefte aan hebben kan ik je deze mailen.

Succes, ik vond het destijds een hele moeilijke keuze (tussen de C500 en Balder Finesse).

Hanneke D zei op

Als je regelmatig buiten wilt rijden en niet getrouwd bent met een voorwiel aangedreven rolstoel, dan zou je ook de Balder Liberty (achterwiel aangedreven) kunnen proberen. Een achterwiel aangedreven stoel heeft meestal betere rij eigenschappen voor buiten. Ik vind dat mijn Balder het best goed doet buiten, maar smaken en eisen verschillen natuurlijk.

Marc zei op

Ik was deze draad helemaal uit het oog verloren, maar Balderke heeft me gelukkig wakker geschud dus ik zal even een update geven van mijn auto-aanschaf-avonturen.

In november 2010 heb ik mijn dossier ingediend bij het VAPH (België) en in oktober 2012 (!) heb ik een positief antwoord ontvangen.
De aanpassingen (tillift, joystick, permolocks etc) worden dus terugbetaald. Enkele kleinere zaken werden niet goedgekeurd. Denk ik een 2000 euro zelf zal moeten betalen (en de bus zelf natuurlijk).

De aanschaf van de bus (Mercedes Sprinter, kortste en laagste model) is ook niet bepaald van een leien dakje gegaan. Ik was vorig jaar al lang bezig met garage Modern uit Bree en alles was in principe in orde. Ik wachtte gewoon nog op groen licht van het VAPH alvorens echt te bestellen.
Dat groene licht kwam er dus in oktober, toen opnieuw contact genomen met Mercedes...een bijgewerkte offerte laten maken, nog eens afgesproken, sámen naar Welzorg gegaan (want zij gaan dus bus aanpassen) etc...
Daarna belde ik om te bestellen...maar dat ging plots niet. Kwestie van verantwoordelijkheden en garantie. Aangezien ik als Belg in Nederland de ombouw laat doen, worden de aanpassingen aan mij via de Belgische garage doorgefactureerd. Helemaal wettelijk en volgens mij ook waterdicht qua aansprakelijkheid, maar ze wilden dus niet (meer).

Dan naar de Volkswagen Crafter gaan kijken, foutje gemaakt door de bestelwagen versie te bestellen (omdat er geen automatiscshe versnellingsbak bestaat in de Combi versie van de Crafter). In België zou dit problemen geven bij de keuring, aangezien een "bestelwagen" geregistreerd staat voor vervoer van max. 2 personen (+ lading), terwijl ik 4 zitplaatsen wil hebben.
Na een weekje mailen en bellen met allerlei diensten, was de conclusie dat het in principe toch wel zou kunnen, mits alweer maandenlang administratief geleuter, maar dat alles gewoon simpeler zou zijn met een Sprinter Combi.

OK, dus bestelling Crafter geannuleerd en op zoek gegaan naar een bereidwillige Mercedes dealer. Die heb ik dan gevonden en 2 weken geleden eindelijk de bus kunnen bestellen.

Contract met Welzorg is inmiddels ook getekend, dus ik ben in blijde afwachting.
Ik heb voor Welzorg gekozen omdat ze relatief dicht bij mijn woonplaats gevestigd zijn én omdat het contact goed en vlot verloopt. Ze hebben ook veel ervaring en mijn indruk is toch dat ze weten waar ze mee bezig zijn.
Maar de afstand vind ik heel belangrijk. Mijn huidige wagen is bij Mees aangepast en ligt 140 km van mijn woonplaats...niet leuk als je 5x een olielek hebt in 3 weken tijd.

De bus zou begin mei bij Welzorg moeten staan. Dan zou het nog een maand of 4 duren, dus ik hoop in september te kunnen rondrijden.

Even i.v.m. het joystick systeem. Volgens mij werkt Welzorg met het spacedrive systeem van Paravan. Ik heb hen gevraagd of er terugkoppeling is en dat zou het geval zijn? Als de wielen gedraaid staan en je laat de joystick los, dan komen de wielen vanzelf terug naar de neutrale stand. Dat zou toch betekenen dat de bus bij het uit de bocht komen "vanzelf" terug recht zal rijden (mits enig bijsturen indien nodig)?

Enfin, ik heb via Trapmann wel een korte demo gehad van / met het Paravan systeem en ik vond het toen best wel meevallen.

Remmen en gas geven blijf ik wel met de voeten doen, dus enkel voor het sturen moet ik me op de joystick concentreren. Een 4-weg joystick lijkt me moeilijker...
Hoewel alles te leren valt, natuurlijk.

Anderzijds kan ik me momenteel nog niet echt voorstellen hoe het rijden zal verlopen. Ik rijd momenteel nog met een aangepaste VW Golf, dus het zou er alleen maar gemakkelijker moeten worden.
Alleen kan ik me het nu nog niet zo concreet voorstellen.

Oh ja, mijn rolstoel is een Permobil C500 Lowrider. Ook pas aangekomen, dus ik ben er nog lang niet mee vertrouwd.

Nog even algemeen: er zijn inderdaad zoveel mogelijkheden en elke leverancier vind zijn systeem het beste. Maar op een gegeven moment moet je gewoon springen en er voor gaan.


Zo, iedereen is weer bij ;-). Ik kom zeker terug om te kijken of iemand nog vragen heeft (of nog tips voor mij).

Groetjes,

Marc

balderke zei op

Dag Marc,

Bedankt voor je update. Je bedoelt waarschijnlijk 2011 ipv 2012 ivm je goedkeuring.

Ik had er al van gehoord dat er 'problemen' konden ontstaan als je de auto in Nederland laat ombouwen ivm facturatie. Daarom laat ik mijn auto aanpassen via Peeters Alken, zij laten dan het joysteersysteem installeren in Nederland.

Ik vond het rijden met 4-wegsysteem veel gemakkelijker dan 2+2 maar omdat jij nog gas geeft en remt met je voeten moet jij je maar op één joystick oriënteren.

Als je ook nog gas moet geven en remmen met twee verschillende handen en dan je pinkers en lichten moet bedienen met je knieën of je hoofd werd het voor mij allemaal wat veel, er kwam veel 'denkwerk' bij te pas. Bij het 4-wegsysteem was het rijden voor mij kinderspel en ging vanzelf precies, het reed veel ontspannender.

Waar ik nog over twijfel is dus de rolstoel, Permobil C500, Balder Finesse of Liberty, dat wordt een moeilijke keuze. Gisteren moest ik weer iets oprapen van de grond en toen dacht ik nog, stel dat ik nu in mijn Permobil zou zitten (ik zat in mijn Storm) , ik ben er zo al eens voorover uitgedonderd.

Mijn tweede twijfel is de lift, achteraan of opzij, als je ze langs opzij laat installeren kan je de achterbank houden en mijn vriendin heeft graag meerdere plaatsen, volgens mij is die nog iets van plan waar je pampers voor nodig hebt, eerst de erfelijkheid toch maar eens laten testen dan...

johnny zei op

ik lees hier een paar updates, hier nog eentje.
ik zie dat ik al van 16-11-2009 bezig ben om zelfstandig met een auto te rijden en ik hoop op het einde van het jaar te rijden, ik heb er toch goede hoop op.

dit komt omdat ik met een handbewogen rolstoel ga rijden achter het stuur, een Wolturnus W5. in Belgie was dit in het verleden nog niet mogelijk.

ik heb prijzen van twee garages vergeleken met dezelfde opties, dit scheelde 25 euro, zal dan ook voor de dichtbijzijnde garage kiezen, die mogelijk is in de richting van een aanpassingsbedrijf.

het aanpassingsbedrijf twijfel ik een beetje met trapmann of peeters of nederland met beverautoaanpassing en welzorg, vind het moeilijk te kiezen.

ik denk aan zijwaart instappen met twee lichte verplaatsbare stoeltjes achteraan en een zetel voorin links en rechts verplaatsbaar.

volgende week komt mijn dossier voor de tweede maal voor in de heroverwegingscommissie en zou dan een 10-tal dagen later meer te weten te komen.

groetjes

johnny

Marc zei op

@Balderke: Ja, ik bedoelde 2011...ik wilde iets te enthousiast benadrukken dat het toch wel HEEL ERG lang geduurd had. Maar ook niet overdrijven natuurlijk ;)

Tja, die facturatie is eigenlijk dagelijkse kost hoor. Gewoon een factuur van Nederland naar België. En de Belgische garage factureert aan mij zowel de bus als de aanpassingen. Ik heb naar het VAPH gebeld en naar de BTW administratie: geen enkel probleem, zeiden ze daar.
Die Mercedes garage zag het volgens mij gewoon niet meer zitten omdat ze te veel "gedoe" verwachten omwille van de zware aanpassingen.

Ik heb alleen de Permobil C500 lowrider getest en die lage zit beviel me zo goed dat ik niet verder heb gekeken. Hij zit ook heel comfortabel. Ik begrijp trouwens niet dat iemand nog een niet-lage rolstoel wil / kan gebruiken. Je kan dan toch onder geen enkele tafel? Bij mij lukken transfers ook alleen maar met de lowrider.

Het sturen met de achterwielen vind ik nog wel lastig. Ik ben tot nu toe een manuele rolstoel gewoon en zo'n Permobil is toch net iets anders...

Een zij-ingang heb ik ook overwogen omwille van het behouden van de "achterbank" (toen was ik nog voor een VW Transporter aan het kijken). Maar ik denk uiteindelijk dat je kwestie parkeren vaak beter af bent met een achter-ingang. En ik heb vernomen dat zo'n zijlift een stuk duurder is dan een achter-lift. En zal het VAPH dan tussenkomen, wetende dat er een goedkoper alternatief is?

Mijn vrouw en ik hebben inmiddels ook een passagiertje dat pampers draagt, dus meerdere zitplaatsen was voor ons ook heel belangrijk. We zullen straks met 4 personen in de bus kunnen.

Ik dus aan het stuur in de rolstoel + de standaard passagiersstoel + een zitplaats achter de passagiersplaats (hier staat de originele bestuurdersstoel) + daar nog 's een opklapbare stoel achter. Die originele bestuurdersstoel staat ook op een permolock en kan verplaatst worden naar de bestuurdersplaats zodat mijn vrouw ook kan rijden, indien nodig.

Jaja, veel keuzes te maken he. En vaak heel moeilijk in te schatten wat nu het beste is. Ik weet dat ook nog steeds niet...maar ik ben wel blij dat alle beslissingen inmiddels genomen zijn.

balderke zei op

Ik zit met mijn benen inderdaad regelmatig tegen de onderbouw van een tafel als ik met de Permobil ergens ga eten, ook door de hogere zit zijn transfers veel moeilijker of zelfs niet mogelijk. Vorig jaar voor de eerste keer op vakantie geweest, toen was ik een paar maanden samen met mijn vriendin, van te voren was ik nooit op vakantie geweest en dan moet je een beslissing nemen, neem ik mijn oude versleten Invacare Storm mee waar ik vlot mee onder tafel kan en transfers kan doen of ga ik voor het zitcomfort en neem ik mijn Permobil mee. Permobil moet hier toch eens dringend werk van maken, die paar cm hoger of lager zouden veel mensen een ideale oplossing zijn.

Ik ga ook voor een achterkant lift denk ik, telkens ik ga winkelen parkeer ik vooruit in parkeerplaatsen. Momenteel zijn we met drie mensen, neem daar nog één baby bij en ik kom aan vier, vriendin wil nog twee kinderen, kan ik gelijk zeggen dat dat niet lukt omdat mijn bus te klein is :-)

Marc zei op

@Balderke: maar is jouw Permobil dan geen lowrider of hoe moet ik het begrijpen? Mijn Permobil zit in de laagste stand even laag als mijn manuele rolstoel.
En dat is dan nog met het standaard kussen. Mits wat aanpassingen of een Jay kussen, kunnen er nog enkele centimeters af.

balderke zei op

Ik heb dus een Permobil C500S, geen lowrider, ik moet mijn C500 al helemaal hoog zetten, vooraan op mijn zitting gaan zitten en dan de zitting kantelen om mijn benen te strekken, dan pas kan ik rechtstaan, met gebogen knieën of benen kan ik nooit rechtstaan want dan zak ik door, een lowrider is veel te laag om recht te kunnen staan. Ik heb inderdaad al gedacht op op mijn C500 een ander kussen te proberen.

Jen zei op

Ik heb nog een vraag voor Marc, als ik het goed lees heb je dus 11 maanden moeten wachten voor je goedkeuring van het VAPH.
Zou je kunnen specifieren waar je exact het langst hebt op moeten wachten? Het advies van het KOC (kennis en ondersteuningscentrum)?
Weet je nu achteraf hoe je het sneller zou kunnen laten verlopen?

Mijn dossier zit momenteel bij Ivo de Raeymaeker van het KOC.

Marc zei op

Jen, ik denk dat mijn dossier een maand of 2 bij het KOC heeft gelegen. Ik ben 1x gebeld door iemand van het KOC (geen idee door wie) voor wat extra uitleg over een aantal zaken. Het was voor hen bijvoorbeeld niet duidelijk dat ik met een elektrische rolstoel tot aan het stuur zou rijden, omdat er geen aanvraag gebeurd was voor een elektrische rolstoel.
Die aanvraag heb ik nl. 2 weken later verstuurd...

Volgens heeft het daardoor wel al zeker een maand vertraging opgelopen.

Verder heb ik gehoord dat de BBC een gigantische achterstand had (heeft?). En aangezien dat clubje slechts 1x per maand samen komt, kan het lang aanslepen.

Hopelijk gaat het momenteel sneller en krijg je weldra groen licht...

balderke zei op

update:

rolstoel is getest en gekozen -> Permobil C500 met schaarsysteem
auto is getest en gekozen -> Mercedes Sprinter
joystickbesturing is gekozen -> 4-wegsysteem van Joysteer, nu alle documenten afwachten en de mensen bij het VAPH aan het werk zetten :-)

Jen zei op

Goeie keuzes, succes!

Je kan al beginnen te denken over je motivatie. Het is zeer belangrijk om een uitgebreide motivatie te hebben want de aanvraag gaat sowieso langs de bijzondere bijstandscommissie gaan.
Waarom heb je een auto nodig/type joystick/type wagen/etc

balderke zei op

Als het je eerste aanvraag is moet deze inderdaad zeer gemotiveerd zijn, voor mij is het vernieuwing voor zowel de auto als de rolstoel en ik heb beide nodig voor mijn werk en dat is een zeer gemotiveerde reden.

Ik heb wel begrepen dat als je geen werk hebt en zomaar een auto wil hebben om hem af en toe eens te gebruiken dat ze tegenwoordig zeer moeilijk doen...

Marc zei op

@Balderke: al een idee waar je de aanpassingen gaat laten doen?

balderke zei op

samenwerking tussen Peeters Alken / Bever Breda

Jen zei op

De Bijzondere Bijstandscommissie komt vrijdag bijeen en zal dan mijn aanvraag behandelen en beslissen of ik terugbetaling krijg of niet. Normaal weet ik 2 a 3 weken later wat de uitslag is.

Spannend!

balderke zei op

Zijn er nog Belgen die met de aangepaste Bever Sprinter willen testrijden ?

Jen zei op

Ik heb er vorig jaar al 10h mee gereden.
Maar als het mogelijk zijn zou ik er deze zomer graag nog een beetje mee rijden als voorbereiding op mijn rijexamen. Dan moet ik niet wachten tot mijn wagen klaar is om te oefenen.

Waarom?

balderke zei op

Ik moet dringend een rij-test doen maar er zijn te weinig kandidaten om een volledige dag op te vullen in Brussel bij de Cara. Daarom moeten ze de auto speciaal voor mij naar Belgie brengen, bij meerdere kandidaten wordt dat dus goedkoper. Ondertussen is er al een datum voorzien, 2 juli in Alken.

balderke zei op

Gisteren dus rijtest gedaan met de Bever Sprinter met Joysteerbesturing, alles ging heel goed dus nu kunnen we aan de papierwinkel beginnen ...

Jen zei op

Succes!

Ik heb ondertussen nieuws van het VAPH. Het meeste is goedgekeurd.
Wat niet goedgekeurd is:
- Underfloorlift: ik heb wel een bedrag toegekend gekregen voor een inbouwlift
- Ombouwen bestuurderszetel zodat die ook nog op de bestuurdersplaats op de permolock kan geplaatst worden
- Extra Q'straint riemen om rolstoel te vergrendelen achter de bestuurdersplaats (voor als ik voor een of andere reden niet kan rijden).

Mees is dus al even bezig met de ombouwing, hopelijk is m'n auto nog deze maand af. Dan moet ik volop beginnen te oefenen voor mijn praktisch rijexamen dat ik gepland heb op 23 augustus :)

balderke zei op

Bedankt, ik zal succes nodig hebben voor de aanvraag, tesamen ga ik ook een nieuwe Permobil C500 met schaarsysteem aanvragen , alles nieuw dan maar he :-)

Welke auto heb je gekocht en wat was de reden dat je een underfloor nodig had ? Permolock is niet zo goedkoop zeker denk he, ik heb er twee nodig denk ik want ik wil achter de passagierszetel gaan zitten als ik om de één of andere reden niet kan rijden , met riemen enzo ga ik niet werken , wat een gedoe lijkt me dat...

Jen zei op

Ik heb een VW Multivan gekocht. Hierbij moest de bodem verlaagd worden.
De hoofdreden dat het VAPH hier niet moeilijk over gedaan heeft is omdat ik op mijn werk enkel in de ondergrondse parking kan staan, en een multivan kan daar net in. Een sprinter of andere grotere wagen kan niet in deze parking.

Ook ik wil 2 permolocks (en die worden momenteel ook geinstalleerd), maar ik had begrepen dat een extra set riemen verplicht waren, omdat het altijd mogelijk moet zijn om je rolstoel veilig te vervoeren als er bijvoorbeeld een probleem met het permolock systeem was.
Aangezien het VAPH dat nu toch niet terug betaald, zal ik deze ook niet installeren.
1 permolock (met installatie) kost ongeveer 4000 euro.

Ik heb een underfloorlift nodig voor verschillende redenen:
- Een multivan is binnenin een stuk kleiner dan een sprinter, dus wil ik alle binnenruimte optimaal benutten. Een inbouwlift neemt redelijk wat plaats in.

- De lift komt aan de rechterzijkant van de auto aan de schuifdeur. Als iemand vlug wil in/uitstappen, dan moet een binnenlift uitgeklapt worden omdat deze anders in de deuropening staat. Een underfloorlift beperkt de toegang tot de auto niet als hij ingeklapt is.

- Aangezien de lift aan de zijkant komt, en de achterbank blijft staan in mijn multivan, zou een binnenlift de meest rechtse zitplaats van de achterbank nutteloos maken. Aangezien de binnenlift zo'n 35cm in de auto staat, neemt die alle beenruimte weg voor de rechterplaats.

- Een van de belangrijkste redenen: als ik 2 permolocks installeer, en ik dus met mijn rolstoel ook op de passagiersplaats wil kunnen staan, dan verhindert een binnenlift de toegang tot de passagiersplaats. Een binnenlift maakt dat de ruimte tussen de middenconsole, en de lift te klein is, waardoor ik niet in mijn 2e permolock zou kunnen rijden.

Een underfloorlift is dus vooral aangewezen als je langs de zijkant de auto betreed. Dit wil ik omdat ik de achterbank wil behouden. Als je langs de koffer in de auto gaat, dan kan je beter een inbouwlift nemen. Ik weet zelfs niet of het mogelijk is om achteraan een underfloorlift te installeren.


Over je aanvraag; ik raad je ten sterkste aan om advies in te winnen bij de vereniging Onafhankelijk Leven. Daar werkt er iemand die enorm goed op de hoogte is van alle mogelijke autoaanpassingen, en de procedure bij het VAPH/KOC mbt de autoaanpassingen.
Ik zou mijn aanvraag zeker niet opsturen naar het VAPH voor je het eens met hem hebt overlegd! Zeker ivm de 2 permolock systemen!

balderke zei op

@Jen, ken je de naam van de persoon van Onafhankelijk leven die me tips kan geven en moet men dan daar lid van zijn ?

Ik zou natuurlijk ook liever een Multivan of Transporter willen maar deze is voor mij echt te klein. Als alles alleen van mij afhing dan zou het heel makkelijk zijn, de kortste en laagste sprinter met de rolstoel achter het stoer, een bijrijderszetel en de originele bestuurderszetel daarachter dus drie plaatsen in totaal maar nu heb ik een vriendin met kind en zij heeft nog een kinderwens dus ik zal nog een paar extra zitplaatsen moeten voorzien...

Jen zei op

Heb je mn mail ontvangen? Ik heb hem gestuurd naar het adres dat je hieronder ergens gebruikt hebt.

balderke zei op

Update:

Officiele offerte van het aanpasbedrijf is klaar. Nu moet ik een officiele offerte van de auto klaar laten maken.

Heeft er iemand nog extra tips of opties waar ik best rekening mee kan houden? Ik dacht aan volgende optie's:

- extra batterij en scheidingsrelais
- comfortsluiting afstandsbediening
- licht en regensensor
- privacy glas
- isolatie passegiersruimte en cabine
- airco
- parkeersensoren
- allweatherbanden

Waar ik nog over twijfel en heeft iemand hier ervaring mee.
- luchtvering (echt nodig ?)
- psm (weet zelfs niet waarvoor het dient)
- extra alternator (origineel niet sterk genoeg ?)
- extra verwarming (kost toch allemaal veel geld he...)
- originele radio ? hoe bedienen jullie die ??

Hanneke D zei op

'k Zou ook airco nemen, voor de snelle ontwaseming van je auto bij kouder/natter weer. Ook een standkachel (verwarming op brandstof) is aan te raden, met name om in de winter de auto te ontdooien. Als het niet al te erg vriest, kun je zo de voorruit krabben overslaan. Ook ben ik erg blij met de standkachel omdat mijn nieuwe auto veel minder warmte produceert dan de oude en dus op korte stukjes in de winter nauwelijks warm te krijgen is zonder standkachel, zeker bij filerijden.

Ik heb een niet-originele autoradio aangeschaft, met bluetooth verbinding voor mijn telefoon (dus is meteen de carkit daarvoor). De radio is verbouwd, waarbij het frontje van de radio is verplaatst naar mijn stuur (type fietsstuur), dit werkt nu goed maar kostte wel flink wat moeite. Onder het frontje (dat nog uitneembaar is) zit een houdertje voor mijn telefoon. Ipv een los navigatiesysteem gebruik ik een navigatiesysteem dat op mijn telefoon werkt (niet via internet, gewoon offline op mijn telefoon geïnstalleerd). Dit bevalt me erg goed. Enige probleem tot nu toe was dat het kiezen was tussen óf geluid van de routenavigatie en de telefoon niet aangesloten op BT, óf telefoon aangesloten op BT en geen geluid van de routenavigatie. Meestal loste ik dit op door de telefoon niet te verbinden op plekken waar ik onbekend was en dus erg afhankelijk van de navigatie. Tegenwoordig schijnt dit probleem ondervangen te zijn en zou je zowel je telefoon audio als je routenavigatie moeten kunnen horen.

Overigens zou je ook kunnen werken met eenzelfde radio zonder het verplaatste frontje, als je kiest voor een radio met afstandsbediening. In de periode dat mijn frontje steeds uitviel, heb ik dat ook gedaan. Vond het niet een groot succes, je moet goed richten en zo'n ding valt makkelijk (bevestigen op het stuur was in mijn geval geen optie, omdat de afstandsbediening dan niet pakte).

Standkachel en airco zijn wel flinke aanschaffen, maar bepalen met name in de winter mede de bruikbaarheid van je auto (tenzij je 'm binnen kunt stallen, maar die luxe heb ik niet).

Alternator: is dat hetzelfde als de dynamo? Zeker vragen om de zwaarst beschikbare variant, aangezien er veel electrische systemen afhankelijk zijn van elektriciteit. Een tweede bij laten plaatsen heb ik geen ervaring mee.

Bij het aanpassen is het nog handig om op te letten dat je de alarmlichten van de auto straks ook kunt bedienen als je aanpassingen niet (meer) willen opstarten. Het klinkt zo logisch, maar bij mijn vorige auto hebben ze dat apart ingebouwd en het ging héél vaak kapot, natuurlijk altijd op het moment dat je het nodig had... Ook een aanrader: verwarmd stuur (is wel afhankelijk van het soort joystick waarmee je rijdt). Maar is ook aanpassings-gerelateerd, dus dat vraagt nu nog geen speciale voorbereiding.

Succes weer!

Hanneke D zei op

O ja:
Luchtvering: heb ik niet, ik heb geen bijzonder pijnlijk lijf of zo, ik vind het juist wel handig dat je voelt wat je auto 'doet'. Ik zou het niet nemen.

PSM: zegt me ook niks. Ik vond al googlend dit: http://sprinter-source.com/forum/showthread.php?t=866
Ze hebben het erover dat PSM nodig is om achteraf andere elektrische systemen in te kunnen bouwen. Ik zou dat ff overleggen met je aanpasser. Die zou ik zoiezo de lijst laten doornemen.

O ja2:
het is handig na te denken over of je een trekhaak wilt op je auto. Dat kan probleemloos, mits je daarmee rekening houdt bij de liftplaatsing (er even van uitgaand dat je voor een plateaulift aan de achterzijde gaat, misschien vergis ik me wel). Je zou kunnen zeggen: wat mot ik met een trekhaak? Maar je rijdt straks 10 jaar met die auto als het mee/tegen zit (hangt ervan af hoe je dat ziet). Dan kan er veel veranderen! Dus ff over nadenken kan geen kwaad. Er kan natuurlijk altijd een afneembare trekhaak nageplaatst worden, maar dat is weer zoveel meer werk en toch ook wel uitvoeringsgevoelig. Nou ja, food for thought, misschien.

Nina zei op

Ik zou ook zeker een standkachel aanraden (je hebt verschillende types, sommige moet je van te voren instellen op tijd en andere kan je met een afstandsbediening aanzetten).

Waar bij mij verder problemen waren in het begin was dat ik de verlichting niet kon bedienen en iedereen zei dat het automatisch ging wat dus niet zo was! Nu hebben ze de draaiknop op het dashboard verlengt en kan ik er wel bij maar met moeite. Waarschijnlijk is het automatische per ongeluk gesneuveld tijdens het verbouwen.

Ik bedien mijn radio wel met een afstandsbediening, dat werkt voor mij voldoende. Ik kan hem goed naar de radio richten (niet tijdens het rijden uiteraard!). De afstandsbediening kon bij mij wel op mijn fietsstuur gemonteerd worden na een kleine aanpassing. De afstandsbediening had standaard al bevestigingsspulletjes in de verpakking voor op een gewoon stuur.

Wat ik persoonlijk heel handig vind zijn mijn elektrisch verstelbare buitenspiegels. Zo voorkom je dat als iemand ertegenaan loopt je eerst iemand moet zoeken om je spiegel weer goed te zetten en kan je ze inklappen als je aan een drukke straat geparkeerd staat.

Hanneke D zei op

Goeie, Nina, die verlichting. In mijn oude auto hebben ze daar een speciaal relais voor ingebouwd, die elke drie jaar stuk ging en vervolgens ook niet goed meer verkrijgbaar was. Daarnaast startte je altijd met dimlicht aan. Niet handig dus, vooral als je accuspanning al aan de lage kant was (wat bij die oude auto zowat elke twee jaar raak was).

Dus: zorg dat je zelf je verlichting aan kunt schakelen,

balderke zei op

bedankt voor de tips, de verwarmde en electrische spiegels staan uiteraard op mijn optielijst, gewoon even vergeten te vermelden.

over de hulpverwarming had ik wel mijn twijfels maar deze ga ik dan ook nemen, nu is het zomer en denk je daar niet aan maar ik kan me nog wel herinneren van vorige winter dat mijn handen en vingers ijskoud waren en met handschoenen rijden is veel te gevaarlijk

nu zit ik nog een beetje met de lengte, een L1 of L2, mijn vriendin zou graag hebben dat ik vijf zitplaatsen voorzie, één plaats achter het stuur, passagierstoel en daarachter de bestuurderszetel die kan verplaatst worden naar achter het stuur, achteraan zou ik links en rechts twee opklapzetels willen maar in hoeverre dit allemaal mogelijk is ...

Marc zei op

Mijn Sprinter staat momenteel in Geleen waar er (hopelijk) de laatste hand aan gelegd wordt...

De PSM module is noodzakelijk. Dat zorgt ervoor dat ze alle bijkomende elektronica kunnen koppelen aan een extra circuit (of zoiets). Hebben ze bij mij in ieder geval erg op gehamerd, niet te vergeten dus.

Standkachel heb ik ook, om de aangehaalde redenen. Ik heb het bij VAPH zelfs verantwoord gekregen: bij koude worden mijn spieren stram(mer) waardoor de fijne motoriek (nog) beperkter is en het rijden moeilijker zou worden.

Ik heb de L1 (+ laagste versie). Ik wilde 'm liefst zo compact mogelijk houden...'t is sowieso al een hele bus he. Toch zal ik in totaal 4 plaatsen hebben (dus mezelf + 3). Maar dat is natuurlijk een persoonlijke kwestie en afhankelijk van je gezinssituatie.

Cruise control zal ik nog nergens...lijkt me zeker nuttig voor de langere ritten met veel autosnelweg.

Balderke, ik zal je via mail de offerte sturen die ik indertijd heb ontvangen van Mercedes. Dan kun je de opties eens overlopen.

Nina zei op

Met cruise control zou ik oppassen. Mijn moeder gebruikte dat vroeger in combinatie met kniegas tot dat een keer de cruise control bleef hangen en ze alleen nog 120 kon rijden. Niet altijd een goede combi, cruise control en aanpassingen (ze had de bus toen nog niet zo lang trouwens, was een Mercedes Sprinter). Ik ben twee weken geleden naar Parijs gereden vanuit Leiden (500km), 1 tussenstop van 20 minuten, zonder cruise control (ik geef gas met mijn rechter duim) en dat was voor mij prima te doen.

balderke zei op

cruise control neem ik ook niet, te gevaarlijk , ik heb liever controle met mijn joystick.

opklapbare zetels op de wielkasten monteren zou geen probleem zijn volgens het aanpasbedrijf dus het zal een L1 worden, in nederland is er een andere wetgeving ivm grijs kenteken en het te vervoeren personen in de 'laadbak'

psm is volgens de éné persoon niet nodig en volgens de andere wel, voor die 250 euro ga ik geen risico's nemen en het gewoon bestellen

nu heb ik nog één vraag (ik hoop de allerlaatste want ik begin zot te worden...) , ik ga rijden met joystick maar wat als iemand anders met mijn auto rijdt met de verplaatsbare bestuurderszetel, is deze dan nog individueel verschuifbaar , het gaat om het feit om al dan niet een in de hoogte en diepte verstelbaar stuur te nemen, weeral een optie waar ik geen rekening mee gehouden heb ...

Nina zei op

Bij mij is mijn fietsstuur zo gemonteerd dat die ook weggeklapt kan worden als iemand anders rijdt. Volgens mij is dat een standaard procedure omdat ze dan je auto kunnen ophalen als de aanpassingen kapot zijn of als het onderweg gebeurd dat je nog wel thuis kan komen met je auto (bijrijder rijdt dan bijvoorbeeld). Het stuur is op die manier dus helemaal vrij. Lijkt mij dat je gewoon een verstelbaar stuur kunt nemen, alleen dat hij dan misschien in een bepaalde stand moet staan als de joystick ervoor zit.

Hanneke D zei op

Over cruisecontrol: heb ik niet en zou ik ook niet doen, nog los van hangen blijven en controle houden. M.i. moet je systeem zo op je afgesteld zijn dat je gewoon ontspannen kunt rijden zonder cruisecontrol.

Over verstelbaar stuur: wederom: vraag het je aanpasser. In mijn auto zit (en zat) het niet. Er is maar beperkt ruimte boven mijn stuur en om die reden is er een sportstuur geplaatst. Het joysteer-fietsstuur zit er vast in en degene die met het gewone stuur zou rijden, reikt er overheen. Ik weet dat Bever Andelst een wegneembaar stuur heeft gemaakt met een Joysteer systeem. Als je regelmatig een ander wilt laten rijden, dan zou je daar nog navraag over kunnen doen. Ik vermoed dat een verstelbare stuurkolom niet een pre is. Bij mij is de originele bestuurdersstoel terugplaatsbaar, waarin alle verstelmogelijkheden van die stoel gewoon mee verhuizen (zit geïntegreerd in de stoel en niet in de opbouw). Hoeveel ruimte er na de inbouw van het geheel er nog is om te schuiven, is weer iets wat je met je aanpasser moet bespreken.

Over de lengte&hoogte: ik heb een L1H1 en zou niet anders kiezen. Als je regelmatig en uitgebreid hulp denkt te krijgen in de auto, dan is het overwegen van een H2 de moeite waard. De bus met H1 is voor verreweg de meesten net te laag om rechtop te staan.

Over de stoelen: ik ben ook bezig geweest over opklapbare stoelen en dit is toen niet gelukt (paste niet). Onlangs heb ik er weer naar gekeken en zou er een derde stoel geplaatst kunnen worden, maar hieraan hangt een pittig prijskaartje en het is een log en zwaar ding. Ik heb een bierman rail erin liggen, waarop een bankje voor 2 personen past en dan kan ik dus met zijn 5-en weg. Dit gebruik ik echt zelden en het is ook onhandig want het bankje moet er eerst uit voor ik uit de auto kan. Daarnaast bleek dat het regeltechnisch ook eigenlijk niet meer mag zo.

Ik ken mensen die een tweezitsbankje hebben ipv de bijrijdersstoel, dit is minder comfortabel maar biedt meer zitplaatsen. Idem voor de plek voor achter de bijrijder, diegene heeft de bestuurdersstoel er nog achter staan en deze kan achter de bestuurder geplaatst worden (heb je 'm nog?). Lastige keuze, zeker heel duidelijk overleggen met de bouwer van de auto voor je je rijk rekent qua zitplaatsen.

Tot slot: koude handen. In mijn huidige bus heb ik stuurverwarming (op het fietsstuur dus) en ben daar héél erg blij mee. Zelfs met redelijk weer heb ik het 's ochtends aan om mijn handen op te warmen. Vooral in de winter deden mijn handen vaak de eerste 15 minuten pijn van de kou (stalen stuurstrip, die wel omkleed was met isolatie en leer, maar als het geheel -5 of -10 graden is bij wegrijden, duurt het LANG voor e.e.a. warm is). De aanpasser heeft dit zelf gebouwd met weerstandsdraad. Als je gevoelig bent voor koude handen, dan lost de standkachel dit probleem niet afdoende op.

Overigens, nu ik erover nadenk: ik heb nu geen standkachel meer maar een warmeluchtkachel. Wel op brandstof, maar hij hoeft niet eerst de hele motor op te warmen voor ie de auto opwarmt. De standkachel in mijn vorige auto had altijd kuren en bij temperaturen onder de -8 graden ontdooide hij de auto niet voldoende (zeker niet met veel sneeuw en ijs). Deze huidige kachel doet het beter (en is ook op afstand bedienbaar, met feedback zodat je kunt zien of ie aan gaat). Nadeel hiervan is weer dat ie er minstens vijf minuten over doet voor ie warm wordt. Maar dan wordt ie dus ook goed warm.

Nog één ding: ik kan niet inschatten hoe goed je handfunctie is, maar ik bleek de elektronische sleutel niet uit het contact te kunnen krijgen als die er eenmaal in zat. Deze wordt vastgeklemd achter profielrandjes in de sleutel zelf. Je kunt niet meer zonder die sleutel werken of 'm weggewerkt achterlaten in de auto, want voordat je de auto kan afsluiten moet de sleutel 'buiten' de auto zijn (de auto neemt waar dat de sleutel nog in de auto zit ook al is ie niet in het contact). Oplossing voor mij was dat ze de profielrandjes uitgevuld en bijgevijld hebben en dat ik de sleutel niet in het contact hoef om te draaien. De originele sleutel (mijn reserve sleutel) moest intact blijven om 'gewoon' rijden mogelijk te maken (zonder aanpassingen). Het eerste jaar reed ik dus zonder reservesleutel rond, niet handig dus. Mogelijk geldt dit voor jou ook. Dan kun je dus beter meteen meer (dure...) sleutels bijbestellen. Ook weer iets om kort te sluiten met je aanpasser... Weer suc6!

Nina zei op

Bij mijn Vito kan de sleutel wel in het contact blijven, ik kan hem ook niet omdraaien dus hebben ze hem in het dashboard weggewerkt. Ik kan de auto gewoon op slot doen. Of dit wel of niet kan hangt waarschijnlijk van het merk en type auto af. Enige nadeel hier aan is dat als je vergeet je auto op slot te doen in principe iedereen zo met je auto kan wegrijden maar dan moeten ze wel eerst de contact knop zoeken evenals de startknop en (in mijn geval, elektrisch schakelen) hem dan ook nog met een knopje in de D stand zetten... Dus dat zal niet snel gebeuren :p.

Marc zei op

Balderke: ivm de verplaatsbare bestuurdersstoel. De volledige stoel wordt op wieltjes gezet en kun je vrij gemakkelijk verplaatsen en op een andere plek vergrendelen. Maar het is dus de volledige stoel, dus incl. alle verschuifbare systemen. Ik zat ook met die vraag en ben toen gaan kijken.
Maar je kan die stoel dus nog in hoogte verstellen, naar voren, naar achter etc...

Hmm, de cruise control. Tja, hij zit er nu op bij mij, we zullen zien of ik er iets mee kan / wil doen. Ik hoop natuurlijk dat het inderdaad zo comfortabel zal worden dat het niet nodig is.

balderke zei op

@Hanneke, welke reden gaven ze aan de opklapzetels niet zouden lukken ? Mag het wettelijk niet ivm het te vervoeren personen in je auto of kan het technisch niet ? Mijn aanpasbedrijf zegt dat er geen probleem is, gewoon boven de wielkast monteren, ik zal eerst toch maar eens gaan kijken naar die opklapzetel want die staan bij hen in de toonzaal en naar een Sprinter als ze er ééntje hebben staan om aan te passen...

Hanneke D zei op

Het zit 'm waarschijnlijk in het verschil in regelgeving tussen NL en B. Ik rij met een grijs kenteken en een virtuele cabine + laadruimte. Er mogen zich geen mensen bevinden achter een bepaalde lijn in de auto. Boven de wielkast is dus geen optie.

Ik wilde de stoel graag net achter me hebben en daar was onvoldoende ruimte voor. Het nieuwe voorstel is om de stoel net naast destoel achter de bijrijdersstoel te zetten, maar dat plan houd ik nog even in mijn achterhoofd.

balderke zei op

dringend hulp gevraagd !!!

Al mijn papieren waren in orde, rijtesten gedaan en de aanvraag kon gedaan worden. Blijkt dat ze twee offerte's nodig hebben omdat het over zo'n groot bedrag gaat, toch maar rap de Paravan ook eens getest en offerte aangevraagd en de papieren konden opgestuurd worden. Blijkt nu dat de auto-aanpasser van Paravan goedkoper is dan mijn Joysteer-aanpasser en dat ze dan automatisch de Paravan gaan goedkeuren tenzij ik een goed motivatieverslag heb. Jullie Nederlanders zijn veel beter in het formuleren en beschrijven van een bepaald gevoel dus kan of wil er iemand zijn ervaring Joysteer / Paravan beschrijven en neerpennen, mag ook via mijn mail hoor. Iedereen die met beide systemen heeft gereden kent het gevoel, ik ook maar ik kom niet verder dan, Joysteer heeft een betere feedback...

Hanneke D zei op

Het verschil zit ‘m in het feit dat je in je stuur voelt wat je auto doet, je krijgt niet alleen visuele feedback, maar ook feedback via je stuur. Wordt jouw auto uit de koers geduwd door wind of spoorvorming, dan voel je tegendruk in je stuur ontstaan. Hierop kun je m.i. sneller en adequater reageren. Ook zal Paravan veel vermoeiender zijn voor mensen die gewend zijn met feedback te rijden Joysteer. Je kunt met name bochten intuïetiever nemen. Ook zal een stuursysteem met feedback bij loslaten van het stuur vanzelf naar de neutrale stand draaien, rechtdoor dus (tenzij je dat eruit laat regelen, maar het gevoel blijft dan nog steeds). Ik ken iemand die de grootste moeite had met het wennen aan Paravan na hydraulisch (dus met feedback) gereden te hebben.

Benader ook eens de importeur en/of je autoaanpasser en schrijf dit samen uit, gebruik je gesprek met hen over de voordelen als basis voor je brief. Succes!

balderke zei op

Update, auto is terug in België nadat hij bij Bever Breda voorzien is van een Joysteer joystick, nu nog een lift, extra stoeltjes, tweede permolock, automatische deuren en we kunnen rijden :-)

Mariette zei op

Ik rij zelf in een aangepaste VITO, en rij ook met mijn rolstoel achter het stuur, en heb ook een fietsstuur. Mijn huidige auto is door Welzorg aangepast, maar mijn nieuwe auto wordt op dit moment door Ellemeyer (http://www.ellermeyer.nl/) in Amsterdam aangepast.

De aanpassingen van mijn huidige auto zijn sinds 3 jaar in onderhoud bij Ellemeyer. Ik raad je zeker aan contact met Ellemeyer op te nemen, zijn zeer vakkundig en de service is TOP! Ze staan ook direct voor je klaar als er eens iets is met de aanpassingen, ook erg belangrijk, omdat je niet een auto kan lenen als je zo'n aanpassing hebt. Zij kunnen ook goed adviseren over welke auto het veiligst is en dergelijke.

Succes!

balderke zei op

@Mariette, met welke rolstoel rij je dan ? Mij hadden ze een Sprinter aangeraden omdat ik met een Permobil 500 rij maar ze hadden gelijk, heb geen ruimte op overschot achter mijn stuur. Momenteel rij ik twee weken in mijn nieuwe Sprinter en ben heel tevreden.

Is je nieuwe auto ook terug een Vito ?

Mariette zei op

@balderke: Fijn dat je Sprinter zo goed bevalt, daar gaat het om! Ik zit zelf in een handbewogen rolstoel, met emotionwielen. Mijn broer zit in een electrische rolstoel, hij heeft ook een aangepaste Vito, en hij rijdt ook met zijn rolstoel achter het stuur, en heeft ook een "fietsstuur".

Als je het interessant vindt, dan kan ik binnenkort wel even een fotootje mailen, als je je emailadres geeft. Wat jij wil.

In ieder geval veel plezier en vrijheid met je nieuwe auto!

Groetjes Mariëtte

Mariette zei op

O ja, en mijn nieuwe auto is ook een Vito.

Rob zei op

Wat is eigenlijk de voorwaarde om voor een aangepaste auto in aanmerking te komen? Ik heb het al eens geprobeerd maar kreeg nul op het rekest.

Janine zei op

Het is moeilijk om een vergoeding te krijgen maar stichting mee wil nog wel eens helpen, zij hebben bij mij ook bemiddeld. Bij mij is het lastig omdat ik een grote elektrische rolstoel en in veel auto's blijkt dit toch niet te passen.

Omdat ik niet langer wilde wachten omdat ik al zolang beperkt word door mijn elektrische rolstoel ben ik gewoon op zoek gegaan.
Ik ben ergens voor een tweede hands auto gaan kijken en merk dat ik met mijn hoofd bijna tegen het plafond kom en ik wil ook gewoon op de tweede rij langs mijn kind kunnen zitten en dat kon bij hun dus niet.

Vorige week heb ik bij freedom motors in een fiat doblo gezeten en gelukkig kon ik hier wel echt goed naar buiten kijken en had ik genoeg ruimte over. Deze week ga ik ook nog even ergens anders kijken of ze mij ook deze mogelijkheid kunnen geven omdat de gemeente verschillende offertes wil zien.

Hanneke D zei op

@ Rob: Dit is wel een beetje off-topic, ik schat dat je meer reacties krijgt als je een nieuw draadje opent (en mogelijk is hier al over geschreven, heb je al gezocht met de zoekfunctie?).

In het algemeen kan het hebben van werk een extra stimulans zijn om aan een aangepaste auto te komen, maar op dit gebied zal ongetwijfeld ook het een en ander gaan veranderen in de toekomst (ben ik bang). Als je voldoende werkkilometers maakt, voldoende werkuren, naar een plek die niet al te dicht bij je woonsituatie ligt en je inkomen niet te hoog is, kun je in aanmerking komen voor vergoeding van auto en/of aanpassingen door het UWV. De stelregel is nu dat de goedkoopst adequate oplossing wordt gekozen, waarbij vergeleken wordt op basis van je mogelijkheden (dat kan openbaar vervoer zijn, maar met de rolstoel evt. ook rolstoeltaxi). Als taxi duurder is dan de auto, dan is het iets om over te praten.

Wanneer een gemeente overgaat tot het vergoeden van aanpassingen weet ik niet. Dat is in ieder geval niet iets wat makkelijk lukt begrijp ik van anderen.

Rob zei op

Oke dan weet ik genoeg, bedankt voor het meedenken.

Mariette zei op

@ Rob: Ik heb de auto-aanpassingen nodig om op mijn werk te komen, dus ik heb een vergoeding van het UWV gekregen. Zoals Hanneke beschrijft eigenlijk. Via de WMO schijnt idd lastig te zijn...

MO zei op

wie kan mij tips geven . een hoe dit moet aanpaken waar kan om hulp vragen.

ik ben op zoek naar en rolstoelbus voor mijn dochter van 10 jaar

ze zet in electrische rolstoel ik tewijfel tussen vw transporter of vivaro Hoogte 1 nijmen .maar komt ze later met haar hoofd tegen de plafond van de bus.

hoeveel vergoed WMO wat zijn maximaal bedragen wat ze geven.

Hanneke D zei op

Even naar boven gehaald.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login