Geplaatst onder nemaline myopathie, algemeen door LWHRebel

Zorgverzekering

Goedemorgen,

Onze zoon heeft Nemaline Myopathie. Hij wordt eind september 18 jaar. Dat betekent onder andere dat hij een eigen zorgverzekering moet afsluiten. We hebben twee vragen:

1) Heeft iemand ervaring met een goede zorgverzekering? En kies je - vanwege zijn spierziekte (mild, trouwens) - dan voor een basisvariant met álle aanvullende pakketten of volstaat een "middenweg"? Natuurlijk... iedere situatie vraagt om maatwerk, maar wellicht zijn er MyoCafébezoekers die hiermee ervaring hebben.

2) We hebben zorgtoeslag aangevraagd. Omdat hij vanwege zijn spierziekte niet kan werken (vakken vullen, of iets dergelijks) heeft hij eigenlijk geen inkomsten. Het verschil tussen de premie van de zorgverzekering en de zorgtoeslag zullen wij dus bijleggen. Geen probleem, maar wellicht zijn er nog andere regelingen waar hij (en wij) gebruik van kan (kunnen) maken. Regelingen die wij niet kennen, maar wellicht hierin wél voorzien.

We zijn benieuwd.

Hartelijke groet,

Mirjam en Bertil Rebel, Veenendaal

1 reactie
missminoes12 zei op

zelf heb ik dermatomyositis en mijn zorgverzekering loopt via de gemeente ,misschien kan dit ook bij jullie gemeente  en ik vraag me ook af of jullie zoon niet voor een wajong uitkering in aanmerking komt gezien et feit dat hij niet kan werken ....verder zou ik bij jullie gemeente vragen welke regelingen er zijn want ook die verschillen per gemeente qua vergoedingen 

succes en ik ben benieuwd 

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login