Geplaatst onder algemeen

WVG budget omlaag ??

4 reacties , oudste reactie bovenaan
Sonja Hulshof zei op

ik heb ook problemen met het budget voor vervoer wat ik krijg van de gemeente.Ik woon in schagen, in de kop van N-H.
wij hebben 4 dochters, 2 wonen in amsterdam en 2 in enschede.
ik krijg op jaarbasis van de gemeente 500 euro voor vervoer, dat betekent dat ik 2x per jaar naar de kinderen kan mits ik via de kinders in A'dam naar enschede ga.
sinds kort kan en mag ik weer autorijden maar er moeten wel wat aanpassingen aan een auto worden gedaan voor ik dat zelfstandig zou kunnen, nu wil de gemeente mijn vervoersbudget gebruiken om eventuele aanpassingen van te betalen, max. 5 jaar kunnen worden samengevoegd en in 1 keer worden uitbetaald (wat er tekort is moet ik contant bijbetalen),maar ik krijg dan over die periode van 5 jaar niets meer.
ik twijfel nog steeds of ik een auto zal kopen en in ga op hun voorstel.

Hans.s zei op

Bravo WVG rijswijk zh deze halveerd kosten eigen auto en taxi vergoeding en stroomkosten vergoeding elektrische rolstoel helemaal weg,nog even dan krijg je ook geen elektrische rolwagen meer.

Elisabeth zei op

dit mag allemaal niet
volgens een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep moet je minimaal 1500km per jaar kunnen reizen in je regio.
Richarda probeer bezwaar aantekenen. Niet omdat je maar 4x naar A'dam kunt, maar omdat ze de jurisprudentie negeren. Met die 450 euro kan je nooit 1500km met de taxi reizen. Vraag bij het maken van het bezwaarschrift hulp van het juridisch steunpunt.
Als dit een te lange procedure wordt, kan je een voorlopige voorziening aanvragen.

Overigens heeft degene van de Ombudsman gelijk dat de afstand Almere-A'dam valt onder Valys, omdat dit meer dan 15 km (=regio) is.

Verhuizen is zeker geen optie. Toch?

Esmee zei op

Sonja,

Dus je gemeente wil je 5 x 500 euro dus 2500 euro in een keer geven om je-een auto te laten aanpassen.
Op zich lijkt mij dit redelijk, maar je moet natuurlijk eerst weten wat de kosten worden voor die aanpassingen, welke auto je kunt kopen en of je die kunt onderhouden. Informeer ook of je die 2500 euro ook krijgt als je een auto ouder dan 7 jaar wilt laten aanpassen, sommige gemeenten doen daar moeilijk over. Als je een auto kunt financieren en de gemeente doet daar 2500 euro bij voor aanpassingen zou ik dat zeker doen. Dit is een redelijk voorstel en de gemeente hoeft dit niet te doen. succes ermee.
Esmee

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login