Geplaatst onder algemeen

wat zeg je wel bij een sollicitatiegesprek en wat zeg je niet.

8 reacties , oudste reactie bovenaan
Marloes Kleijn zei op

Wie kan mij avies geven overhet volgende;


Als je een sollicitatiegesprek gaat voeren weet ik dat je niet verplicht ben om te vertellen dat je iets mankeert, in mijn geval een spierziekte.
Maar dan verzwijg je toch wel wat voor een eventuele werkgever, maar j ze kunnen het natuurlijk ook als minpunt gebruiken en dus mij afwijzen door de aandoening die je hebt.

Het is zo dat het mijn werk belemmert wat betreft typevaardigheid, en het looptempo is niet erg hoog.
hier houdt ik wel rekening mee met eventuele vacatures.

Hoe doen jullie dat nu eigenlijk, wel zeggen of je mond houden?

cor48 zei op

Hallo Marloes wees eerlijk en vertel het gewoon aan je werkgever wand als hij/zij er later achter komt heb je het vertrouwen geschonden en het gaat er om wat je wel en niet wat je niet kan doen dus marloes kop op wees eerlijk dan kom je het verst.

ruud zei op

marloes, je moet altijd eerlijk antwoord geven op de vragen die gesteld worden bij een sollicitatiegesprek.
je hoeft er zelf niet over te beginnen.
je kan wel via het uwv proberen een subsidie voor de werkgever te bepleiten.
een werkgever kan dan minder premiebetaling krijgen
als hij een gehandicapte cq chronisch zieke in dienst neemt.
succes.

Marloes zei op

Wat een goede reacties zeg,
Ik kan me helemaal vinden in de adviezen en merk dat ik op de goede weg zit.

Ik wil graag weten hoe andere het doen.
dus alvast bedankt.

Mike zei op

Marloes,

Ik heb zelf een spierziekte en ben rolstoelgebonden en heb mijn ziekte en beperkingen vermeld in sollicitaitebrieven. Daarnaast zat ik tijdens het solliciteren in de Wao.

Door het te vermelden in de brief, laat je zien dat je eerlijk bent, (een rolstoel verberg je niet tijdens een gesprek), dit zien werkgevers graag in een 'eerste' kennismaking ook al is het schriftelijk.
Maar alleen met het vermelden van wordt je natuurlijk niet aangenomen.

Zoals elke sollicitant moet je, je positieve kanten naar voren brengen. Wat maakt jou geschikt als arbeidskracht op die functie, dit doet overigens elke sollicitant.

Maar dan doet zich eigenlijk het leukste voor wat 'gezonde' sollicitanten niet hebben.

Mensen met een beperking kunnen veel meer positieve kanten opnoemen, wat dacht je van je doorzettingsvermogen (de sollicitatie alleen al laat dit zien), wat dacht je van je motivatie, en je inzet voor een werkgever die jou die kans geeft. Natuurlijk ben je bereidt om binnen je capaciteiten een opleiding binnen het bedrijf te volgen (kost de werkgever een berg geld), maar mensen met een functiebeperking veranderen niet zo snel van baan. Dus een hoog rendement van de opgedane kennis. En vernoem eens de passieve bijdrage aan de positiviteit binnen het team/bedrijf. Jou inzet, kan andere mensen motiveren om met dat halve griepje toch ook maar te gaan werken. Vergeet ook niet de positiviteit naar de klanten toe. En wordt je uitgenodigd, ben dan op de hoogte van eventuele subsidie regelingen, denk mee met je toekomstige baas, dit laat zien dat je ervoor gaat.

Al deze elementen zorgen dat je je positief onderscheid van andere sollicitanten en misschien wel de negatieve kijk op mensen met een functiebeperking van je toekomstige werkgever.

Het is een kwestie van jezelf neerzetten als het beste wat er op dit moment in de markt te krijgen is.

8 jaar geleden heb ik op deze positieve wijze een sollicitatie brief geschreven, vanuit een Wao positie met een progressieve spierziekte en rolstoel.
Deze ene brief was voldoende om aangenomen te worden op de betreffende functie.

Succes.

Natasha zei op

Voor mijn sollicitatie heb ik hetzelfde gedaan als Mike. Daarnaast streef ik er ook altijd naar om een functiegebonden pluspunt van mijn handicap aan te geven. Zo heb ik gesolliciteerd op een baan als lerares en in de brief geschreven dat het mij educatief leek dat leerlingen aardrijkskunde leerden door iemand die zittend door het leven gaat; het opent leerlingen hun ogen en haalt voordelen weg.
Helaas kun je zulke verhalen natuurlijk niet voor iedere functie verzinnen, maar er best meer functies denkbaar waarin jou handicap geen nadeel is maar een voordeel. Ga er eens per sollicitatiebrief over nadenken.
Succes
Natasha

Marloes zei op

Iedereen bedankt voor jullie adviezen en tips.
Ik heb een duidlijke internetsite gevonden die ik jullie ook bekend wil maken: www.BPV.nl
Gaat over allerlei zaken rond werken met een handicap.

groeten Marloes

mirjam zei op

Handicap en studie (www.handicap-studie.nl) gaf op hun laatste congres (nov 2004) een workshop solliciteren met een functiebeperking. Later zijn er nog 2x2 middagen gehouden met een uitgebreidere workshop, misschien kun je bij hen ook meer info vinden.

Wat ik o.a. van de workshop leerde:
- niet vertellen wat je niet kunt, maar vertellen wat je wel kunt: (niet zeggen 'ik kan niet goed staan', maar wel 'ik kan twee maal een half uur per dag staan'), maak het concreet
- weet je positieve eigenschappen op te noemen
- ik klets gezellig met werkende vrienden over hoe zij denken mij in hun bedrijf in te kunnen voegen.

(zie ook http://www.handicap-studie.nl/upload/news/workshop%20solliciteren.doc (van www.jackies.nl over het congres))

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login