Geplaatst onder Dunnevezel-neuropathie, algemeen

vitamine b6

23 reacties , oudste reactie bovenaan
Froukje zei op

Hallo, ik ben Froukje, 56 jaar,woonachtig in Maastricht. Afgelopen juni 2012 kreeg ik heel plotseling pijn in voeten en vingers, gepaard gaande met een rode verkleuring. Mijn huisarts stuurde mij met spoed door naar de Neuroloog. Daar werd, n.a.v. mijn klachten, meteen al de voorlopige diagnose D.v.n. gesteld. Ik kon geen sokken, schoenen, lakens verdragen en lopen was bijna niet meer mogelijk. Ik kwam in de behandelgroep van Dr. Faber en daar werden ontzettend veel onderzoeken verricht.

Bij het temperatuur-onderzoek ging het meteen mis. Links voelde ik helemaal niks. Mijn huid-biopt was wel goed, zelf meer vezels aanwezig voor mijn leeftijd. Omdat ik mij zo slecht voelde, had ik op eigen houtje B6 geslikt. Gewoon een potje van het Kruidvat en nog wel extra forte.
Bij de bloeduitslagen schrok ik ontzettend ik had een b6 waarde van bijn 600, die moet liggen tussen 30 en 200 ongeveer. Ik moest meteen stoppen en na 5 weken was mijn waarde normaal 150. Hoge B6 waarden kunnen voor neuropathie zorgen.

Ik wacht nu nog op de DNA uitslag. Het kan hoogstwaarschijnlijk liggen aan de natrium-kanaaltjes die niet goed sluiten. Ik doe mee aan een onderzoek voor neuropatische pijn. 1 jaar lang om de 3 mnd. een onderzoek.

Met mijn pijnklachten gaat het goed op het moment. Ik slik amitriptyline in een lage dosering.

Allerlei onderzoeken zij gedaan en daar kwamen geen alarmerende uitslagen uit.

peet zei op

hallo .
ik heb precies het zelfde mee gemaakt .
ook de waarde van de b6 veel te hoog .
waren na 6 weken weer gewoon hoor .
maar de rest is precies het zelfde gebleven .
krijg deze week de uitslag van het dna onderzoek .
heeft meer als 8 maanden geduurd hoor .
ik verwacht er geen wonderen van maar ik wil het wel weten .
verder gaat het ieder dag een beetje minder goed .
ik kan niet zonder medicijnen ook hoogste dosering amitriptyline ook morfine en wiet .
maar verder gaat het goed .
la.
at even het verloop weten van jij onderzoeken .
gr peet

Froukje zei op

Hoi Peet,

Ik zal zeker de uitslagen van de onderzoeken vermelden. Het doel is een medicijn te ontwikkelen zonder al die vervelende bijwerkingen. Maar ja, hoelang gaat dit duren? Mijn acute pijn is verdwenen, ik heb het in de vorm van kleine aanvallen. Maar de angst zit er goed in. Deze pijn die ik 3 mnd. gevoeld heb, is verschrikkelijk en bijna niet uit te leggen. Maar dat weet jij wel. Ik weet niet of DVN zich ook een tijdje rustig kan houden?

groet Froukje

froukje zei op

Peet,

Ik krijg de uitslag 26 maart van het DNA. Ik wil het weten. Zou het erg vinden voor mijn kinderen als ik het doorgegeven zou hebben. Deze uitslag heeft ook 9 mnd. geduurd.

Sonja P. zei op

Aan iedereen. Vitamine B6 dient altijd ingenomen te
worden met dezelfde sterkte vitamine B2, met vitamine
C en met vitamine B5. Een vitamine B-complex met
dezelfde waarden van B2 en B6 en met B5 erbij is het
beste. Wel je huisarts erover raadplegen en je bloed
laten controleren. Vitamine B-complex helpt soms bij
vermoeidheid. En niet zomaar iets slikken. Er is veel
informatie te vinden over veilige doses vitaminen e.d. op
het Engelse internet. Bekijk ook wat je via voedsel kunt
opnemen. Iedereen weer veel sterkte! Sonja P, ik heb
MG.

susanne zei op

hallo
vorige mnd heb ik ook al die nare onderzoeken gehad in maastricht
mijn vraag is wie kan mij vertellen waar ik terecht kan met mijn vragen of waar ik kan praten met andere patienten zoals jullie heb erg veel pijn weet het soms niet meer en mn pijn word ook erger help wie heeft tips voor mij
en sorry dat ik zo midden in een onderwerp stoor

irene zei op

Op dit Forum is heel veel wetenschappelijke kennis en expertise over diverse B vitamines. Meld je aan en je krijgt altijd je antwoord:
http://www.stichtingb12tekort.nl/forum/index.php
Of: Gebruik via Home de zoekfunctie

Hans zei op

Ik heb polyneuropatie gekregen door veel te hoog B6.Alle mogelijke bloed onderzoeken gehad zonder dat er een reden uit kwam.Kwam op internet eigenlijk maar 1mogelijke oorzaak tegen nl.dat door te laag maagzuur bacterien aldaar B6 overproduceren.Ben dat ook nergens anders tegen gekomen,maar wie weet.Ook bij laag maagzuur zelfde symptomen als bij hoog,wat haast niet voorkomt.Geprobeert met zuurpil beatine hcl en oprispingen weg.Nu maar hopen dat de stelling klopt en ik van die neuropatie af kom.Het is toch te gek dat er blijkbaar weinig onderzoek naar wordt gedaan,terwijl velen dit probleem hebben.

Aad zei op

Vandaag opgebeld door het ziekenhuis. Mijn B6 is blijkbaar zo hoog dat het niet eens gemeten kan worden.
Ik gebruik al een paar jaar tabletten MULTI MAX van De Tuinen. 1 tablet bevat 80 mg B6 = 1333% van ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) --- Niet slim van me, maar daar nooit opgelet!
Herken aardig wat de klachten die worden beschreven. Pijn en tintelen in benen en voeten en in handen en hoofd. Concentratie is vaak beroerd, snel geïrriteerd en plotsklaps heel moe.
Ben er meteen radicaal mee gestopt. Hoop op snelle verbetering. Waar kan ik nog meer info vinden over teveel aan B6 ??

Carly van Pinxten zei op

Na een jaar onderzoek en niet meer kunnen hardlopen is nu een te veel van B 6 gevonden 527 waarde. Heb volgens neurologie in Veldhoven geen polyneuropathie. Wel is het voor mij als marathonloper en trainer niet mogelijk om hard te lopen. Doe ik wel dan maximale pijn hakken. Ben nu gestopt met multivitamine waarin 25 Mg B6 dagelijks. Dit heb ik meer dan een jaar gebruikt. Zeer benieuwd. Ik lees overal een herstelperiode van twee maanden. Wie kan mij uitleg geven. 2maanden Fysio, 3 maanden gyropracticur, huisdokter, neurologie s Bosch, JBZ onderzoek., icone Schijndel 3 spuiten. Moet ik doorgaan. Advies graag?

nancy zei op

hoi ik ben nancy 46 jaar heb van de week telefoontje van de dokter gehad van me bloed uitslagen mij B6
waarde was 950 en moet eigenlijk tussen de
35-110 zitten dus echt veel te hoog ben de laatste tijd wel veel moe heb ook last van hartkloppingen
maar ik dacht stress heb dit ook welles aan de dokter door gegeven maar is nooit echt op gereageerd nu moet ik naar de neuroloog ben benieuwd wat er uit komt en ik heb ook last van scheuten af en toe in me lichaam

Thomas ---> Nancy zei op

Nancy, neem of nam je veel vitaminepreparaten?
Dat zou de oorzaak kunnen zijn. Direct stoppen.
Zo niet dan is het goed dat de oorzaak wordt uitgezocht.
Succes, Thomas

Marie zei op

Hallo, ik ben Marie en 34 jaar, vanaf mijn zevende jaar heb ik Dermatomyositis. Na verschillende terugvallen en diverse medicijnen zoals: Prednison, Plaquenil, Ciclosporine, Metrothexaat en Gamma-globuline gaat het op dit nog steeds met ups en downs. Vanaf september 2013 heb ik spontaan branderige handpalmen gekregen. Na een bezoek aan de huisarts die geen oorzaak kon vinden werd ik doorgestuurd naar mijn neuroloog in het umc, ook deze kon geen oorzaak aanwijzen. Bij de internist uitgekomen en naar uitgebreid bloedonderzoek bleek dat mijn vitamine B6 een waarde heeft van 752. volgens de internist mag dit rond de 100 zijn.
Na een afspraak bij een dietiste bleek dat mijn voeding in orde was, je mag per dag 1,8 mg vitamine B6 binnen krijgen. Ik moet wel opletten met het eten van bananen ( hier zit extreem veel vitamine B6 in), aardappels, varkensvlees en peulvruchten. hierna heeft de apotheker onderzoek gedaan naar mijn medicijngebruik op dit moment. Het zou de Paroxitine kunnen zijn ( dit lijkt mij zelf onwaarschijnlijk omdat ik dit middel al meer dan 20 jaar slik). Het kan ook het jaren lange gebruik van de Davitamon totaal 2 x daags zijn, op advies van de reumatoloog ben ik hier meer dan 20 jaar geleden mee begonnen vanwege het slecht eten i.v.m. Metrothexaat.
Op advies van dietiste en neuroloog ben ik hier vorig jaar mee gestopt, omdat ik nu de juiste hoeveelheid voedingstoffen binnen krijg.de branderige handpalmen heb ik nog steeds. Ik vind het wel vreemd dat er nu meer mensen zijn die en een spierziekte hebben en een verhoogd vitamine B6. wie heeft een idee wat ik er nog meer aan zou kunnen doen? Gr Marie!

M.van Dijk zei op

Vandaag uitslag gehad van de neuroloog;ik had gevoelloze vingertoppen en tenen...Ik bleek een gigahoog B6 gehalte te hebben.Vanwege reuma gebruik ik ook Enbrel en dit middel geeft ook zenuwaandoeningen aan in de bijsluiter...In ieder geval nu stoppen met vitamineBcomplex en hoop dat de klachten afnemen.Kan helaas nog niet stoppen met Enbrel,wordt te riskant gevonden.Hoop dat ik weer piano kan spelen over enige tijd?!
Wie heeft ook deze klachten gehad of erover gehoord?
Graag respons....

Hans zei op

Door bij elke maaltijd betaine hcl te slikken om het maagzuur omhoog te krijgen,is mijn b6 van 330 terug naar 110.Volgens het boek,waarom maagzuur goed voor je is,staat dat door te laag maagzuur bacterien b6 aanmaken,en dat bij weinig zuur b6 niet goed wordt opgenomen.Als je ou der wordt neemt de zuur produktie af.de grootste boosdoeners zijn maagzuurremmers die voorgeschreven worden als je zuurproblemen hebt,terwijl het zelden ligt aan te veel zuur.Zuur problemen kunnen ook liggen aan een slechte maagklep of middenrif breuk .Helaas nog steeds neuropathie.

t.kalker-prijden zei op

al zes jaar lang poly-neuro-pathie....ben in twee pijnklinieken behandeld, zonder succes....moet je mee leren leven....h eel veel p[ijn, gebruik pijnpleisters met morfineachtige stof...helpen niet echt....er is dus niets aan te doen...vitamine b 6 is, dach t ik, o.k....slik geen b.6....op dit bericht hoor ik natuurlijk niets....niemand chijnt echt iet te weten voor genezing neuropathie en dat in deze tijd.....

Sonja P. aan T.Kalker zei op

Beste T. Kalker,

Via Google in het Engels zijn enkele aanpakken te vinden die wellicht kunnen helpen, o.a. een dieet, en acupunctuuur. Mocht u geen Engels beheeersen, dan zou ik even hulp van iemand vragen daarbij. Allicht het proberen waard. Door een ernstige maagdarminfectie kon ik een maand mijn zeer versterkende dieet met vitamines niet volgen en ik kreeg een plek met neuropathie op mijn rechtervoet wat ik nog nooit had gehad. Mijn acupuncturiste/fysiotherapeute was toen helaas met vacantie.

Sinds ik wel weer mijn dieet kan volgen, is het nu bijna over in een paar maanden. Ik heb ook altijd acupunctuur voor mijn MG.
Intikken op Google: nutrition for neuropathy
of: therapy for neuropathy.
Het herstel gaat langzaam maar bij mij werkt het. Veel succes, geduld en sterkte. Hartelijke groet van Sonja P.

Irene zei op

Ik denk dat het handig is te weten voor alle mensen die een te hoge B 6 waarde hebben: bij een tekort van vitamine B12 KAN ook de B6 gaan 'stapelen', dus te hoog worden. Het is belangrijk om gelijkertijd dus je actief B12 te laten testen. Dus de nieuwe test en niet de oude B12 test !
Hou in je achterhoofd dat de gemiddelde huisarts te weinig van gebruik en uitslagen van vitamines af weet. Ze krijgen daarover maar een uurtje les in de gehele studie ! Ze zullen dus snel laten weten: alles is goed hoor.
Lees je vooraf goed en uitgebreid in op de site van stichting B12 tekort.
http://stichtingb12tekort.nl/artikel-uit-de-telegraaf-van-3-mei-over-b12/
NB: laat aub de site van vitamine B12 nu. links liggen

Esm zei op

Wat ik niet helemaal begrijp, is dat je van vit B6 duidelijk een teveel binnen kan krijgen. Langdurig meer dan 25 mg per dag kan perifere neuropathie veroorzaken, staat op voedingscentrum.
Een tekort komt in NL nauwelijks voor.

Waarom zit dan in zoveel supplementen deze specifieke b vitamine zo overdreven hoog? Vaak gewoon boven die 25 mg. Het zit zelfs in sommige tussendoortjes verwerkt. Ik kijk nu naar een willekeurig supplement: 100 mg b6, met advies 1 tablet per dag.
Dat is toch zot dat dit mag?

En dan juist vitamines waar je niet een overschot kan krijgen omdat je het teveel uitplast zitten er helemaal niet minimaal in, zoals b8.

Bee zei op

Ik heb, langdurig, teveel B6 binnengekregen door het drinken van energy-drankjes.

Heb nu, vreselijke, pijn in mijn linker onderbeen en voet, en als ik bovenstaand allemaal zo lees, wordt ik toch knap angstig, hou ik die pijn nu? 

marjan zei op

Ik slik al minstens 15 jaar een multivitmine van Orthica, Daarin blijkt veel en veel te veel B6 te zitten . Heb ernstige klachten. Op internet zie ik nu dat  al jaren bekend is dat  te veel B6 slecht voor een mens is; neuropathie! Hoe kan zo'n firma dan zo veel in een pil stoppen   ( 7x de ADH)  Woest ben ik!!!

schuilnaam zei op

Marjan, jouw teveel is niet teveel. Boosheid is misplaatst. Nederlandse merken (bijv. Orthica) hebben een verbod onveilige doseringen b6. Ze mogen niet meer dan 25mg b6 in supplementen stoppen, en dat doen ze niet. Deze maximaal veilige dosis van 25mg is vastgesteld door de EFSA. (Europees toezicht). Voor Amerikaanse merken (oa Solgar) geldt dit maximum niet. Hoge serumwaarden kunnen meerdere oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een fout in de stofwisseling of een tekort (aan bijvoorbeeld magnesium) in de cel. Dit kun je niet vaststellen door bloedprikken. En het kan zijn dat je overdoseert. Daar moet je dan veel meer dan 25mg. voor slikken aan b6 inclusief voeding, supplementen en toevoegingen aan voeding/dranken. Let op dat halvarine, snoep, vruchtensap, ontbijtgranen, melkproducten vaak toegevoegde vitamines hebben.

Als er geen medische reden is een multivitamine te nemen zou ik het nalaten.

dit bericht is gewijzigd door schuilnaam op 3 december 2017 om 16:42

Pearl zei op

@schuilnaam, de boosheid van Marjan is meer dan gerechtvaardigd. Medische literatuur laat zien dan b6 niet eens hoeft gesupplementeerd te worden, laat staan aan de zgn. veilige waardes van 25mg per tablet. Ik weet waar ik over praat, ben zelf slachtoffer van chronische pyridoxine vergiftiging met neuropathie als gevolg. Inmiddels al zo ver gekomen met mijn strijd tegen de hoge doseringen in vitamine complexen, dat ik met Ministerie contacten heb over de gevaren en ik ook al diverse bedrijven en instanties overstag heb om synthetische pyridoxine HCI (de inactieve en meest goedkope vorm gebruikt door de meeste fabrikanten) te vervangen door pyridoxal-5-fosfaat (de enige actieve vorm die ook tot celplasma kan doordringen). Gelukkig zijn er inmiddels dus al bedrijven die gehoor geven aan de vervanging van pyridoxine HCI door pyridoxal-5-fosfaat en de totale dosering ook aanzienlijk hebben verlaagd naar 200% - 350% ADH. Er zijn heel veel mogelijke oorzaken waarom mensen een b6 vergiftiging kunnen oplopen, dat hoeft niet enkel door extreem hoge doseringen, vaak is het een combinatie van onderliggende factoren maar daarmee is de groep die getroffen kan worden akelig groot en als je de research doorneemt, dan wordt dit ook bevestigd. De grootste boosdoeners zijn over het algemeen de synthetische inactieve vormen van vitamines waar veel mensen schijnbaar moeite mee hebben om dit om te zetten in de actieve, bruikbare vorm. Marjan is volledig terecht boos en met haar nog duizenden getroffen slachtoffers die hun lichaam (vaak jarenlang) vergiftigen en niet geloofd of gehoord worden. Daar komt nu gelukkig langzaam verandering in, ik draag daar actief mijn steentje aan bij want pas als het jezelf treft, weet je in wat voor een hel je terecht bent gekomen...

Met vriendelijke groet, Fabienne

http://www.vitamineb6vergiftiging.nl/

dit bericht is gewijzigd door Pearl op 28 mei 2018 om 12:49

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login