Geplaatst onder hulpmiddelen

Verzekeren duwrolstoel

4 reacties , oudste reactie bovenaan
Wendy zei op

Ik krijg over een aantal weken een duwrolstoel die door mij is aangeschaft en waar ik dus ook eigenaar van ben. Nu heeft deze rolstoel een waarde van zo'n 4.000 euro en ik zou 'm graag willen verzekeren. Op mijn reisverzekering is ie, samen met de rest van de bagage, maar gedekt tot max. 2269,- euro.
Ik kan er eventueel een fietsverzekering voor afsluiten, maar dat kost 560,- euro voor 3 jaar. In dat laatste geval is ie die 3 jaar dus wel tegen nieuwwaarde verzekerd, ook op reis. Maargoed, het is toch best wel duur.
Is er iemand die ervaring heeft met het verzekeren van zo'n rolstoel? Zijn er nog andere (goedkopere) mogelijkheden dan een fietsverzekering?

RUUD zei op

WEET JE ZEKER DAT JIJ DE EIGENAAR BENT.
DE WVG VERSTREKKEN ALLEEN ROLSTOELEN IN BRUIKLEEN.
HET ONDERHOUD IS OOK ALTIJD VOOR REKENING VAN DE WVG. EEN LEKKE BAND WORD DAN OOK ALTIJD GRATIS GEMAAKT.

Esmee zei op

Wendy,
Als je inderdaad eigenaar bent, zou je kunnen overwegen op de duwrolstoel te laten opnemen in de inboedelverzekering. Je moet wel nagaan of dit mogelijk is. Als dit kan is dit een niet zo dure oplossing. Ik heb ook een aantal zaken onder de inboedel kunnen zetten. In hoeverre deze dan op reis is verzekerd kun je navragen.
Esmee

Hans zei op

Een duwrolstoel die eigendom wordt (indien het dus geen WVG of UWV verstrekking is want dan is het bruikleen) moet je denk ik niet op een fietsenverzekering verzekeren. De premie van een fietsenverzekering is behoorlijk hoog gezien het aantal fietsen dat wordt gestolen. Bij een rolstoel is dat risico heel veel minder. Een duwrolstoel valt wel gewoon onder de inboedelverzekering. De inboedelverzekering kent echter een zeer beperkte dekking buiten de woning. Het beste is om in dat soort gevallen te proberen om voor de rolstoel een instrumentenverzekering af te sluiten (is beduidend goedkoper dan een fietsenverzekering). Let er hierbij op dat op de instrumentenverzekering vaak een dagwaardebepaling van toepassing is met een vrij fors vast afschrijvingspercentage per jaar. Indien de inboedelverzekering de mogelijkheid heeft om (tegen een extra premie) een buitenshuisdekking bij te sluiten dan is dat denk ik de beste oplossing. De inboedelverzekering kent meestal wel een nieuwwaardedekking. Let er wel op dat bij een extra uitgebreide dekking beschadiging tijdens vervoer (bijvoorbeeld in het laadruim van een vliegtuig) niet gedekt is. Bij een alle-van-buitenkomende-onheilendekking (vaak All risks genoemd) kan een dergelijke schade wellicht wel onder de dekking vallen. Hierbij dus het advies om dat vooraf goed na te vragen om teleurstellingen achteraf te voorkomen.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login