Geplaatst onder algemeen

verstandelijke gehandicapten intergreren steeds meer

20 reacties , oudste reactie bovenaan
eminem zei op

ik ben van mening dat gehandicapten steeds meer intergreren en opgenomen worden in de maatschappij. en daar ben ik wel blij mee want niet iedereen is hetzelfde.

Kat1 zei op

een ding vertstandelijk gehandicapten daar behoor ik en vele anderen lichamelijk gehandicapten niet toe, dus flikker ons godverdomme niet op een hoop met verstandelijk gehandicapten.

Mzzltov
Kat1

Ward zei op

Ik gun het verstandelijk gehandicapten van harte dat ze integreren. Maar waarom plaats je dat bericht hier? Ben je echt zo dom of ben ik nu dom door te reageren?

groeten
Ward

me zei op

Niet op reageren, gewoon dom!!!

Johan zei op

Jou reactie getuigt niet van een HBO of Universitair niveau Kat1.

Jeroen zei op

Johan,

Mag je, als je hbo of hoger bent opgeleid, niet "uit de slof schieten"? Waarom moet er dan netjes en formeel gereageerd worden? Hebben we dan geen gevoelens? Zijn we dan koude kikkers? Moeten we alles over onze kant laten gaan? Mogen we niet emotioneel reageren?

Kat1 zei op

Johan,

Dat je het niet kunt verkroppen dat je i.q vrij laag is, moet je niet op mij af reageren. Of ben je zelf verstandelijk gehandicapt en door mijn woorden op je pik getrapt?. Ik zeg de dingen recht voor zijn raap, wen er maar aan.

Mzzltov Kat1

Comic zei op

Hahahaha, dit gaat echt fantastisch!

Ik kan me voorstellen dat mensen hier zwaar door worden beledigd omdat dit myocafe bedoeld is voor mijnsen met een spierziekte en die hebben geen verstandelijke handicap. Daarom zal ik tegen iedereen zeggen: niet reageren op de post van eminem want kennelijk zit hij de boel gewoon te stangen.

Comic

ruud aan kat1 zei op

kat1 wist jij dat mensen met een "hoog" i.q. vaak niet een normaal sociaal leven hebben?
jij ben echt het bewijs hiervoor.

Kat1 aan ruud zei op

Yo gozer,

Ben je echt zo verstandelijk beperkt als je doet overkomen, of heb je last van knellend ondergoed en reageer je dat op mij af?. Je kan het net als veel anderen gewoon niet hebben dat ik recht voor zn raap ben, sneu hoor zulke tere zieltjes.

Mzzltov Kat1

ruud aan kat1 zei op

beter knellend ondergoed dan een knellende geest

daag kat1

Lia zei op

Eminem
Even dit recht zetten, hier komen mensen met een spierziekte.
Als iemand lichaamlijk gehandicapt is, is hij niet verstandelijk gehandicapt.
Ik denk dat je een vergissing hebt gemaakt, en onbedoeld mensen gekwetst, hebt.
Mijn man is gehandicapt, maar geestelijk 100 %.
En daar zijn 1000 van dit soort mensen.
En dat zijn ook mensen die op deze site komen.
Als je het niet zo bedoeld hebt, let vogende keer even op hoe je een onderwerp aansnijd.
En wat je hier naar voren brengt, ben ik niet helemaal mee eens.
Zij moeten velen wegen bewandelen, eer zij een plaatsje kunnen bemachtigen in de maatschappij.
Er zijn voor hun, duizende andere die gezond zijn.
Het zou zo moeten zijn, zo wil de regering dat ook maar theoretisch lijkt het te kunnen, maar de praktijk bewijst wat anders.
En lieve mensen, ik begrijp jullie dat je gekwetst zijn met die uitdrukking, maar soms, kunnen we zulke onderwerpen rustiger aanpakken, want het kan ook zijn dat eminem zich verkeerd heeft uitgedrukt.
Groetjes Lia en veel sterkte allemaal

an zei op

Hoewel de manier waarop dit onderwerp is ingezet mij niet aanspreekt wil ik toch reageren.
Ik ben een moeder van een kind met een spierziekte waarbij er ook sprake is van een verstandelijke beperking. Die combinatie is dus mogelijk en daarom past dit onderwerp wel op dit forum. Ik begrijp dat het bij mensen met een lichamelijke handicap veel weerstand oproept omdat er soms gedacht wordt dat iemand dan verstandelijk ook wel gehandicapt zal zijn. Toch doet het mij zeer dat er met zo veel weerstand op een verstandelijke beperking wordt gereageerd. Immers net zo als er iets mis kan zijn met het functioneren van de spieren door een speling van het lot, kan dit ook zo zijn met het functioneren van de hersenen.
Dit wil ik toch even kwijt.

Ward zei op

Verstandelijk gehandicapten zijn echt niet minder ofzo maar deze reacties komen ook voort uit het feit dat er heel veel mensen zijn die nog steeds alle gehandicapten op een hoop gooien. Ik ben gewoon heel blij dat ik alleen lichamelijk gehandicapt ben. Maar ik ben niet meer of minder dan iemand anders.

groeten Ward

Ali B zei op

KutteKat1 i.p.v. kittekat

Ali B zei op

KutteKat1 i.p.v. kittekat

Brenda Elvira voor An zei op

'Toch doet het mij zeer dat er met zo veel weerstand op een verstandelijke beperking wordt gereageerd.'
Ik heb hier niet eens alles gelezen, ik ben er op een gegeven moment mee gestopt. Ik ben gestopt met lezen, omdat ik het 1 niet helemaal met Eminem eens ben. Maar ook ben ik gestopt met lezen vanwege al die lullige opmerkingen. Mijn broer(tje) is licht verstandelijk gehandicapt, maar eigenlijk ben ik niet anders gewend dan zulke opmerkingen, maar het blijft pijn doen.

Ton zei op

Ook mijn jongste broer heeft ook een verstandelijke gehandicap.

Ik heb echter best begrip voor de reakties hier. Je wordt af en toe doodziek als je in je elektrische rolstoel in de winkel bent en je wilt wat afrekenen. Soms wordt je behandeld als een volkomen onbekwaam persoon.

En meer mensen met een lichamelijke handicap worden zo benaderd dus kan ik deze reacties goed begrijpen.

Omdat je in een (elektrische) rolstoel zit wil nog niet zeggen dat je verstandelijke vermogens mee naar beneden zijn gegaan. Toch zijn er nog steeds heel veel valide mensen die iemand met een handicap op een dusdanige kindelijke manier benaderen dat je daar gewoon niet goed van wordt.

Er is nog veel mis met de integratie van gehandicapten in deze maatschappij en de huidige maatregelen van dit kabinet maken het niet makkelijker.

An zei op

Begrip voor de weerstand heb ik ook wel, maar ik wilde toch even onder de aandacht brengen dat een progressieve spierziekte ook gepaard kan gaan met een verstandelijke beperking en dat ook deze groep thuis hoort op dit forum, en daar wilde ik toch wel aandacht voor. De verstandelijke handicap bij mijn zoon is niet zichtbaar en ik krijg dan ook vaak de reactie 'maar gelukkig is hij niet verstandelijk gehandicapt'.
Nou, dat is hij dus wel. Hij is een vrolijke jongen die (misschien wel vanwege zijn verstandelijke beperking) zijn achteruitgang zonder frustratie accepteert.

Denise zei op

Hey Eminem, ik denk dat ik het met jou stelling wel eens ben. Hier bij ons in de buurt zie je het ook.

Oke, de stelling is misschien een beetje verkeerd geplaats maar er hoef tog niet niet gelijk zo fel op gereageert worden. En een lichamelijke handicap gaat inderdaad vaak samen met een verstandelijke handicap. Ik weet alleen niet zeker of dat ook vaak bij een spierziekten is.

Ik ben alleen lichamelijk gehandicapt. Ohnee ik ben het niet maar ik heb een lichamelijke handicap, zeg ik altijd. Vreemde mensen denken soms dat ik ook verstandelijk gehandicapt ben als ze niet eerst goed naar mij kijken. Laats ging ik naar de stad en ging daar wat drinken met m'n moeder. Vroeg het meisje van uit de bar mag zij een spekkie?? Nou ik wist echt niet of ik nou moest lachen of kwaad moest worden. Op zich bedoelde dat meisje het goed alleen ik vond het echt niet leuk.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login