Geplaatst onder hulpmiddelen

Vergoeding voor een aangepaste bus

5 reacties , oudste reactie bovenaan
Frank zei op

Ik heb van de gemeente een mondelinge toezegging dat ik een vergoeding krijg van 12.000 euro voor een aangepaste bus (ivm rolstoelvervoer voor mijn zoontje). De brief om dit te bevestigen is gister verstuurd, maar die heb ik nog niet gezien.

Weet iemand of ik die 12.000 euro moet gebruiken voor aanpassingen of dat ik een tweedehands reeds aangepaste bus mag kopen voor dat bedrag???

marijke zei op

wij hebben twee jaar geleden onze bus aan laten passen en de aanpassing vergoed gekregen van de gemeente. Onze aanpassing (electrische lift, biermanbeugel, etc) kostte bij elkaar al 11.500 euro.De rekening van de aanpassing ging ook meteen naar de gemeente en werd door de wvg vergoed. ik denk dat dit voor jullie ook geld en dat je de bus zelf moet kopen. Vraag het in ieder geval goed na, want wij hebben een jaar moeten vechten voor deze vergoeding.
succes.

Esmee zei op

Frank,
Of je er een 2e hands bus van mag kopen weet ik niet , het is wel zo dat de gemeente graag wil dat je ca 7 jaar met aanpassingen doet en vele gemeenten laten geen bussen aanpassen ouder dan 7 jaar.
Omdat die dan volgens hun niet nog eens 7 jaar meegaan. Dus misschien heeft de gemeente geen bezwaar tegen 2e hands zolang jij zo,n goede bus kunt kopen dat je er 7 jaar mee doet en als je een 2e hands bus koopt die al erg oud is en na 3 jaar ermee ophoudt zal het risico waarschijnlijk voor jezelf zijn.
Er zijn echter geen vaste regels die verschillen per gemeente. Dus als je het zeker wilt weten wat je ermee mag doen, dan dit navragen.
Ze zullen vanwege het risico zeker liever hebben dat het een nieuwe wordt, maar als je dit niet kan betalen dan zou je misschien een bus van 3 of 4 jaar oud kunnen kopen en de gemeente ervan overtuigen dat die bus vast nog wel 7 jaar mee kan.
Succes
Esmee

Mike zei op

Beste Frank,

Gefeliciteerd met de mondelinge toezegging, echter voordat je overgaat tot aanschaf eerst het volgende.

Mondelinge toezeggingen zijn wel bindend maar zeer moeilijk te bewijzen, dus mijn eerste advies is even afwachten tot je de beschikking binnen hebt.

Op het moment dat je deze binnen hebt is het verstandig voordat je overgaat tot aanschaf eerst te informeren naar de voorwaarden. Vaak is het zo dat een aanpassing minimaal 7 jaar technisch mee dient te gaan, hierdoor kan de gemeente de eis stellen om deze te laten plaatsen in een nieuwe tot maximaal 3 jaar oude auto. Dit om te voorkomen dat de aanpassing langer meegaat dan de gemiddelde levensduur van de auto.

Mocht de gemeente ermee instemmen om een tweedehands voertuig aan te schaffen, dan is het verstandig om dit vooraf schriftelijk bevestigd te krijgen, stel dat de auto over 4 jaar technisch en economisch is afgeschreven dan is het makkelijker om een nieuwe aanvraag rond te krijgen omdat zij in principe akkoord zijn gegaan met een voertuig met een mogelijk te verwachten kortere levensduur dan 7 jaar.

Zorg dus dat je een en andere vanuit de gemeente op papier hebt staan.

Sommige verordeningen geven de gemeente namelijk de mogelijkheid om indien men eerder het hulpmiddel verkoopt dan de verwachte tijdsperiode (door bijv. technische problemen) zij een percentage van de verstrekte vergoeding kunnen terug eisen.

veroni steentjes zei op

Hoi, ik ben zelf ook met een andere 2e hands bus bezig maar bij mij vergoed de gemeente niets. Het enige wat mogelijk is is mijn individuele vervoersvoorziening van 5 jaar te "krijgen" om daar de aanpassingen van te betalen maar moet dan zelf de bus betalen die niet ouder dan 3 jaar mag zijn!
Ik ben zelf bedgebonden en kan maar af en toe in mijn el. ligrolstoel van 2 meter. Ik ben dus aangebonden aan een eigen vervoermiddel, want moet iedere 4 weken voor een dagbehandeling naar het ziekenhuis en kan niet op ene brancard liggen. Ook past mijn lange el. ligrolstoel niet in busjes van vervoer op maat.
Kent iemand nog een bedrijf die aangepaste bussen verkoopt in de buurt van Arnhem?
ik heb zelf mijn oude bus van 1991 van Mobiel vof

Ik ben nu dus bezig met de MEE om diverse aanvragen naar fondsen te sturen voor een bijdrage.
Heeft iemand ervaringen met fondsen rondom een vervoersvergoeding? de MEE geeft aan dat het wel meer dan een jaar kan duren.

Alvast bedankt en ik wens iedereen veel succes met alles rondom vervoer.
Groetjes Veroni Steentjes

www.intermobiel.com website voor en door bedlegerige en minder mobiele jongeren

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login