Geplaatst onder pijn

valtran

40 reacties , oudste reactie bovenaan
jessy zei op

als men langdurig valtran in neemt wat kan dit voor gevolgen hebben?
deze dosis is redelijk veel.
ik neem al 3 jaar valtran in. ik heb gehoord als ik dit nog jaren in blijf nemen dat ik daar ernstige gevolgen mee kan krijgen? is dit waar? zo ja, welke?

mon zei op

Ik heb jarenlang valtran ingenomen met een dosis van
2 flesjes van 20 ml per maand. Ik was echt verslaafd: had altijd een paar suikerklontjes en een flesje op zak
om het op elk moment te kunnen innemen: meestal een druppel of vier vijf. Dat heb ik zeker 16 jaar gedaan met en kleine onderbreking. Waarom ermee begonnen?: prostaatprobleem, en mijn uroloog schreef me dat voor: had dit nooit mogen doen. Want zeer vlug nam ik valtran (heette destijds nog 'valoron') niet meer voor de pijn maar voor de kick: ik kon het gewoon niet meer missen: geeft euforisch gevoel! Het heeft me zeker medisch geen kwaad gedaan, maar die verslaving... Enkele maanden geleden nam ik durogesic-pijnpleisters (sterk morfine-achtig medicament wegens lage rugklachten) daarom moest ik stoppen met valtran wegens de tegenwerker naloxone die erin zit. Nu ben ik ervan af, zowel van valtran als durogesic. Trouwens geen van beiden hielpen tegen de pijn. Voor de rug heb ik 2 cortico-steroïde infiltraties gekregen en die hebben veel geholpen. Mijn laatste flesje valtran is bijna leeg maar ik heb er geen nood meer aan. Mijn raad: tracht af te bouwen, niet wegens de schadelijke gevolgen maar simpel wegens de verslaving. Werkt die valtran bij u echt pijnstillend of neem je dat goedje gewoon wegens het 'beaat gevoel'? En daar is moeilijk 'neen' tegen te zeggen. Wonder boven wonder ben ik er overheen. Ik heb trouwens een nieuwe dokter wegens verhuizing en ik geloof nooit dat die me nog valtran zou willen geven.

claudie zei op

hoi,
Ik neem reeds meer dan 10 jaar valtran,nu de laatste twee a drie jaar een super hoge dosis één flesje van 60ml per week. ik ben er mee begonnen na een zware rugoperatie,en ben nu al enkele jaren verslaafd. het is niet alleen meer voor de pijn maar meer voor de kick ,(het beter voelen weet je)???
maar eigelijk voel je je steeds slechter worden,maar kan je het niet laten. Ben reeds enkele keren begonnen om af te bouwen maar uiteindelijk lukt het me nooit!!!!. Die maagpijn is soms niet te houden en
bij de tandarts ben ik ook niet buiten,overal breken stukjes af. Wat er in de toekomst nog bij zal komen kan geen enkele dokter bevestigen. Ik hoop er alsnog mee te kunnen stoppen,en wens jullie ook veel sterkte
om die smeerlapperij voor goed af te zweren.

Rick zei op

Ook ik zit aan een vrij hoge dosis Valtran, welke ik samen in neem met Dafalgan Codeine.
Wekelijks een flesje van 60ml en een doos bruistabletten.
Vroeger nam ik daarbovenop nog Durogestic 100.
Resultaat, lichte verdoving van de pijn, en verslaving uiteraard.
Stoppen is verdomd moeilijk, ook ben ik wat bang voor de gevolgen. Ik verslind dit reeds een 12 jaar, en ben momenteel af aan het bouwen naar bovenvermelde hoeveelheid.

Janne zei op

Wel ik neem al meer dan 20 jaar valtran en ik durf in eer en geweten zeggen dat ik niet verslaafd ben.
Heb reeds een 4 tal rugoperaties en andere orthopedische operaties ondergaan, lijdt ook aan reumatoide artritis en ik gebruik valtran echt als het niet anders meer kan en enkel met het doel de pijn te verzachten. Gebruik ongeveer 60ml op 2 maand. soms dagen niet, als ik actiever ben dan gebruik ik het bijna dagelijks maar nooit of te nimmer meer dan 80druppels op een dag.
de kick waar jullie over spreken is me totaal vreemd, als ik veel neem wordt ik enkel suf en dit gevoel kan ik missen als de pest.
Als verslaafde schiet niet op het middel maar op je eigen zwakheid en dit geld voor alle verslavingen, alcohol,drugs, gok en noem maar op.
Janne

Chris zei op

Ben jongeman van 26 jaar,maar ik heb al zwaar aan de drugs gezeten.
NU in het heden ben ik clean,maar ik heb wel een flesje valtran liggen,dat gebruik ik gewoon als ik flinke craving heb naar heroine.
met 1 flesje van 60ml kom ik toch 3 maanden toe,het is niet goed te praten,maar wel een flinke hulp.
Ik wil nog een boodschap zeggen aan iedereen op dit forum,hier gaat het over voltran maar meestal worden er nog andere pillen bijgenomen.
Deze lijden tot nog grotere ontwenningen.
De mensen die willen stoppen met hun verslaving sucses toegewenst,ik ga naar een s.o.s. groep,dit helpt voor mij.

veele zei op

Ook ik begrijp al die verslaving niet hoor!Ik heb 3 jaar de druppels genomen en werd er ook alleen maar suf en mottig van,over de smaak nog maar te zwijgen!Dat is gewoon niet te drinken dat spul.Nu gebruik ik Valtran Retard,1 pil helpt 12 uur lang en ik word er ni mottig of suf van ( behalve als ik er nog één neem word ik héél mottig) Ik gebruik het enkel als ik moet gaan werken of andere aktiviteiten doe die me pijn bezorgen,geen pijn = geen valtran voor mij.Ik heb 2 rugopperaties gehad,de pijn is gebleven maar ik blijf werken anders verslapt de rug zeker en kun je op de duur niks meer doen.Ben allenstaande moeder en veel keuze heb ik dus ook niet dan te gaan werken want met het geld dat je krijgt op ziekenbond moet ik eens hard lachen!

vandeneyndesonja zei op

kan me iemand zeggen wat het verschil is tussen contramal en valtral?
dank u

Jaycee zei op

Hoi

Ik ben al jaren aan het sukkelen met beide knieën (retropatellaire chondropathie), rug (degeneratie, sclerose, spondylose, 2 hernia's, 1 protrusie, ...), polsen (carpaal tunnel syndroom), re-heup (chronische ontsteking), maag (tot voor kort maagontsteking en nu 3 maagzweren), ...
Je kunt dus wel denken dat ik al heel wat pijnstillers 'gegeten' heb.

Maar ik kan blijkbaar niet tegen Tramadol (Zaldiar, Depronal, Contramal, ...), ik word daar misselijk van.

Mijn pijnspecialist dacht nu aan Valtran en ze liet ook verstaan dat we misschien moeten overgaan op Morfine.
Maar voor Morfine ben ik zo niet te vinden, ik ben pas 42 jaar. En als ik dat hier zo lees over die Valtran dan zie ik dat eigenlijk ook niet zitten!
Maar die pijnspecialist zei dat er niet meer veel anders is. Klopt dat?

Mag ik vragen aan jullie allemaal op dit forum wat je mij zou aanbevelen?

Alvast bedankt
Jaycee

Jaycee zei op

oh ja, Sonja

Het verschil tussen valtran en Contramal is dat ze verschillende werkende bestanddelen bevatten.

Contramal bevat Tramadol.
Valtran bevat Tilidine.

Groetjes
Jaycee

wiwike zei op

met deze informatie wil ik even zeggen ik heb ook contralal genomen en ik kon daar ook niet tegen ik kreeg het aan mijn maag en was mislijk en het helpte niet bij mij nu pak ik valtan en ben er iets beter mee omdat ik ook er nog eens bruistableten bij neem +heb ik nog een eurostimelatoer ook ingepland ik hou me bij vantran en wat ik hier nog lees stopt niet ineens maar bouw het kalm af naar zero

dp zei op

1:Werkt het verslaven, en zo ja hoe snel.
2: ik heb het eigelijk niet nodig maar wow eens proberen wat voor gevoel je er van kreeg. Goed of slecht?
3: mijn doosje/flesje valtran is 9jaar overtijd, zou ik het dan nog kunnen innemen.

ik weet, klinkt allemaal dubieux, maar ik wow het gewoon eens proberen als recreatieve drug.
voor de mensen die het echt nodig hebben, respect, en erveel en snelle betersschap beterschap

Groetjes Bert

josiane zei op

hallo iedereen op dit forum


mijn dokter heeft me ten einde raad valtran voorgeschreven ,en beweerd dat dit niet verslavend werkt .Wat moet ik nu geloven.
GROETEN AAN IEDEREEN OP DIT FORUM

Luc zei op

Niet elke dokter schrijft dit zo maar voor...

luc zei op

Mag men de aankoop daarvan via internet riskeren, of is dit uit den boze?

marc zei op

Neem nu 4 jaar Valtran wegens rugproblematiek.
Ik haat dit goedje want legt alles plat bij grote hoeveelheden, zelfs depressies kan dit spul teweegbrengen.
Neem alleen als het echt nodig is, en tracht af te bouwen in samenwerking met je arts.
Veel sterkte.

ludwig zei op

Valtran werkt wel degelijk verslavend als je het voor een lange periode inneemt. Het probleem is eens je valtran gewoon bent en ook als je afgebouwd hebt toch weer naar valtran vraagt bij de dokter indien je om één of ander reden terug zware pijn hebt omdat andere pijnstillers niet meer helpen zoals dafalgan. Je lichaam is een zware pijnstiller gewend en gewone pijnstillers hebben dan geen effect meer op je lichaam.
Ook mijn dokter beweert dat Valtran niet verslavend werkt. In de bijsluiter staat immers dat de aanwezigheid van Tilidine de verslaving tegenwerkt maar geloof me, de aanwezigheid van morfine is veel groter en het is dat dat de verslavinf teweeg brengt.
Het klopt ook dat de morfine een soort eurofie teweeg brengt en je het gevoel geeft alles aan te kunnen. Tenslotte kan ik jullie ook nog zeggen dat de apothekers die een flesje valtran verkoopt een verdovingsbon moet afleveren voor het ministerie van volksgezondheid en dit ter controle. Bij een gewoon doosje dalfalgan moet dat niet. Eingelijk word valtran enkel voorgeschreven bij kankerpatienten die constant pijn hebben. Bij mij had de dokter valtran voorgeschreven omdat mijn vingers afgepletterd waren bij een arbeidsongeval. Ik kreeg dan van de dokter ineens een voorschrift of 20 van valtran 20 ml om voort te kunnen. (!)

patrick zei op

wel, ik neem al meer dan 10 jaar Valtran. tegen een gemiddelde van 60ml per 10 dagen. het helpt geweldig goed tegen de pijn tgv rugletsel.
Of dat nu verslavend is of niet laat ik in het midden. ik weet dat valtran de pijn dragelijk maakt waardoor ik normaal kan functioneren. voor de rest is mijn gezondheid er niet op achteruit gegaan.

I zei op

Ik neem ook al jaren valtran. Ik ben er verslaafd aan en heb al geprobeerd het af te bouwen. Ik heb het de eerste keer ingenomen toen het voor mij ex vrouw werd voorgeschreven. Zij voelde haar goed en ik ook.
Nadat ze me verliet, 4 jaar geleden vanwege de scheiding, greep ik naar valtran. Ik ben een wrak geworden, ben op rust gesteld vanwege dat goedje. Ik ben 47! Ik ben mijn wagen verloren alsook miijn motor, veel te gevaarlijk. Ik neem ook 60 ml per week. En het gevoel van euforie is voorbij. tocht brandt het flesje in mijn zak. Het enige wat ik nog doe is op de PC zitten en TV kijken en slapen. Ik ga nog met moeite buiten voor het allernoodzakelijkste.
Mijn potentie is ook grotendeels weg. Ik ben een schim van wie ik vroeger was. Na het lezen van dit alles ga ik proberen te stoppen. Maar het gebibber 's morgens is niet te doen, plus dat ik nog veel wijn en bier drink. Ik hoop dat het lukt.

Groeten I

A. zei op

I,
Heel veel sterkte gewenst bij je afkickpoging!

Isabelle zei op

Ik neem al jarn valtran voor mijn fibromyalgie. Ben ook verslaafd geraakt. Toch lukt het mij gedurende een werkdag er niet aan te komen maar als ik dan thuis kom en tijd heb om de pijn echt goed te voelen dan kriebelt het toch om naar dat goedje te grijpen. Het euforische gevoel is ook bij mij over gegaan. Ik gebruik ongeveer 60ml per week en dat is te veel. Ik kan nog tennissen op een redelijk hoog niveau (omdat ik het graag doe) maar nadien heb ik eens te meer pijn dus valtran biedt dan een oplossing. Ik ben verslaafd en toch kan ik het laten op de dag voor dat ik ga tennissen of sporten. Ik hoop er eens vanaf te geraken want ook ik ben depressief geworden en ben niet meer diegene die ik vroeger was op sociaal niveau. Ik wens iedereen met pijn succes om een oplossing te vinden.

Liesbeth zei op

Hallo,

Ik heb hier vluchtig jullie verhalen over valtran gelezen.
Ikzelf heb hms (hypermobiliteitssyndroom), mijn nieuwe partner (reeds een jaar nu) heeft het Ehlers Danlos Syndroom. Een zeer serieuze aandoening.
Eén van de irritante eigenschappen van ons beider ziekte is, dat we vrij immuun zijn tegen pijnstillers, kalmerings middelen, spierontspanners.
Wat echter wel heel erg belangrijk is.
Mijn partner neemt nu al 4 jaar valtran.
Momenteel zit hij aan een serieuze hoge dosis, maar de pijn blijft echter.
ongeveer 10 ml per dag neemt hij (dat zijn zo'n 4 tot 6 dosissen van 40 druppels).
Valtran is mega ongezond, het is idd wel verslavend hoor, zelfs als je er geestelijk aan kan weerstaan, werkt het toch verslavend op je lichaam.
Dat kan je vergelijken met koffie drinken en roken, je lichaam zelf wordt er ook om vragen.
Als je chronisch pijnpatiënt bent, is dit zeker niet handig, want je wordt er ook best wel wat immuun tegen. Hoe langer je een bepaald pijn medicament moet innemen, des te ongevoeliger wordt je ervoor.
Voor mijn partner een mega groot probleem, want hij zit dagelijks met helse pijn!!
Nu moeten we weer verschillende dokters, pijnspecialisten, fysiotherapisten, kinesitherapeuten enzo voort gaan aflopen.
In de hoop een goede medicatie te vinden die zou werken en liefst een zo zwak mogelijk medicijn.
Maar iets zwakker als Valtran is al haast uitgesloten!!
Ikzelf heb amper hms, het kleine broertje van zijn aandoening, ook ik ben vrij immuun tegen pijnstillers en voorgenoemde medicamenten. Dus als ik helse pijn heb en een dosis van 40 druppels neem, dan zou ik nog steeds mijn dagelijkse activiteiten niet kunnen verrichten vanwege de pijn.
Voordeel van ons immuun zijn, wij krijgen die 'kick' niet, we worden niet mega suf iets dergelijks.
Het werkt wel ietwat kalmerend, voor mij dan toch.
Maar dat is ook maar miniem.
Valtran is en blijft eenvergif.
Ik heb ook een aandoening aan mijn maag, en ik kan je verzekeren, als ik niet goed in mijn vel zit, niet genoeg heb gegeten enzo, dan draait mijn maag ook wel rond hoor.
Zelf neem ik amper valtran, ik wil daar af blijven, gewoon al omdat ik weet dat je eraan verslaafd kan geraken (zeker als je geestelijk labiel bent) en omdat ik dus ook met chronische pijn zit, hoe vaker je een sterke pijnstiller neemt, des te minder gaan de minder sterke pijnstillers werken.

Wij zijn ondertussen op zoek naar een andere oplossing voor Valtran, omdat het ondertussen niet zo goed meer werkt voor mijn partner en het is wel degelijk ongezond.
Hij heeft vaak, heel erg vaak problemen met zijn spijsverteringsstelsel.

Diegene die het willen nemen voor de 'kick', shame on you!
Er zijn mensen die het dagelijks 'moeten' nemen, of ze overleven niet van de pijn...
Wij willen Valtran uit ons huis, uit ons leven.
Liefst natuurlijk ook onze ziektes he, maar die blijven.

Wees maar heel voorzichtig met Valtran hoor!
Verslaafde mensen zijn gevaarlijke mensen, vooral die geestelijk verslaafden!!

symons viktor zei op

Ik ben begonnen met "valtran "om mijn pijn te stillen na een prostaatoperatie (kanker), ik ben er zo ziek van dat ik er draainissen van krijg overgeven en wat weet ik meer,ik probeer ook met dafalgan maar dat helpt niets uitleg van de specialisten "leer er maar mee leven!!Dus Bedankt ,natuurlijk mijn ouderdom in acht genomen (75) zal ik er maar bij neerleggen,nietemin met zoveel pijn kan ik niet leven.

Jos zei op

Mensen lief, als je je zo slecht voelt met Valtran, moet overgeven en wat weet ik al niet, waarom neem je het dan? Het grote kenmerk van verslaving is dat diegene die het neemt er zich (tijdelijk) beter mee voelt. Wordt je depressief van Valtran? Eén van de nevenwerkingen van Valtran is dat het (soms héél kortstondig) werkt als antidepressivum. Heel wat negatieve symptomen die hier beschreven worden lijken me eerder veroorzaakt door een wisselwerking tussen verschillende andere geneesmiddellen of tekorten (aan bvb vitamines of mineralen) dan door Valtran alleen. Bij het lezen van de verschillende reacties vraag ik mij af of waarom al de mensen hier Valtran zijn beginnen nemen. Valtran dient als bestrijder van pijn, veroorzaakt door het zenuwstelsel. Het heeft dus geen zin Valtran te nemen tegen bijvoorbeeld migraine. Wel heeft Valtran (of Tinalox, hetzelfde product, maar iets goedkoper) een aantal nevenwerkingen, waarvan vaak dankbaar gebruik gemaakt worden. Zoals ik reeds schreef heeft het innemen van Valtran vaak "een wat beter voelen" tot gevolg, kan het gedurende korte tijd als anti-depressivum werken, maar heeft het vaak ook een spierontspannende en kalmerende invloed. Dit alles natuurlijk afhankelijk van patiënt tot patiënt en uiteraard ook van de overige medicatie die genomen wordt.
Wat het verslavende aspect van Valtran betreft: uit medische studies blijkt dat er ongeveer even veel bronnen zijn die het product als verslavend bestempelen als dat er bronnen zijn die dit tegenspreken. Volgens mij is Valtran minstens gewoontevormend, wat wil zeggen dat je de dosering in de tijd moet opdrijven om hetzelfde effect te blijven behouden. Hoezeer Valtran gewoontevormend is, blijkt uit het feit dat bij de eerste twee of drie keer dat een patiënt het produkt inneemt, een zekere "roes" ontstaat, vergelijkbaar met het licht "high" worden van een drug-gebruiker. Nadien blijft dit verschijnsel achterwege en gaat de patiënt vaak hogere doses innemen om toch maar dit goevoel terug te krijgen.
Geen enkel geneesmiddel is goed, als het om de verkeerde reden genomen wordt. Als jouw arts doelbewust Valtran voorschrijft als bestrijder van een specifieke pijn, is het goed dat je Valtran (in de voorgechreven dosis) inneemt. Als jij je slecht voelt bij het innemen van Valtran, moet je dringend een lijst opstellen van ALLE medicijnen (ook zogenaamde natuurproducten, eveneens produkten zoals bijvoorbeeld de druppels van Dr. Vogel, die ook niet altijd onschuldig zijn). Naast alles wat je inneemt, maak je eveneens een lijst met alle symptomen die je ervaar en die jij "slecht" noemt. Ga hiermee naar je dokter en bespreek je symptomen. Ga zeker niet zeggen dat je denkt dat alles door Valtran veroorzaakt wordt want dan krijg je gelijk, moet je stoppen met Valtran en is de kous af. Dan ben je nog verder van huis.
Zet Valtran onopvallend ergens in het midden van je lijst. Indien je dokter je probleem onvoldoende ernstig behandelt, overweeg naar een andere dokter te gaan.
Volledig stoppen met Valtran gaat bij de een al gemakkelijker dan bij de ander. Hierbij past wel één waarschuwing: indien je reeds lange tijd Valtran neemt is het af te raden ineens te stoppen. Indien je in staat bent in één keer te stoppen, ga je Valtran ook niet als een probleem zien, met andere woorden, indien je je Valtran-gebruik als een probleem ziet, stop je beter niet onmiddellijk.
leg een agenda of dagboek aan met je Valtran-gebruik. Leg je agenda naast je flesje, schrijf iedere inname van Valtran op en ga telkens het aantal druppels tellen. Op het einde van iedere dag tel je het totaal aantal innames en druppels. Doe dit minstens twee weken, zonder je gewoontes te wijzigen. Bereken je gemiddelde dag-inname en ga in de daaropvolgende 3 à 8 weken een zekere regelmaat te creëren, zowel wat het aantal innames als het aantal druppels betreft. De bedoeling is dat je na 3 à 8 weken bij iedere inname evenveel druppels gebruikt en ongeveer evenveel innames per dag hebt, zonder daardoor je Valtran-verbruik te verhogen. Gun jezelf een langere periode indien je die nodig hebt, maar maak met jezelf duidelijke afspraken, schrijf die in je agenda en wees eerlijk met jezelf.

Indien je die regelmaat te pakken hebt, ga je per week iedere inname met één druppel verminderen. Indien je je slecht voelt door dit verminderen, bespreek je symptomen met je arts, leg je plan uit en vraag zijn advies.
Heb je een zeer onregelmatig Valtran-gebruik, d.w.z. de ene dag 2 en de andere dag 8 innames, ga dan niet iedere dag 8 keer Valtran innemen om zo tot een regelmatig gebruik te komen, ons uiteindelijk doel is verminderen. Stel voor jezelf een plan op om, steeds meer, de pieken af te vlakken en zo uiteindelijk toch een zekere regelmaat te bekomen.
Kom je bij jezelf tot de conclusie dat je voor het bereiken van je dooelstelling anderhalf of zelfs 2 jaar nodig hebt, gun jezelf dan die tijd. Wat is het alternatief? Nog 10 jaar stijgend Valtran-gebruik! Binnen 10 jaar gaat het nog moeilijker zijn om te stoppen.
Bij dit alles nog één bedenking: indien je een matig Valtran-gebruiker bent en je voelt je daar goed mee, is er waarschijnlijk geen reden om hiermee te stoppen.

Jos zei op

PS: nog een kleine toevoeging voor mensen die zich misselijk voelen bij gebruik van Valtran: Valtran (en ook Tinalox) bevatten een bestanddeel dat je doet overgeven indien je een overdosis zou nemen, dit onder meer om het voorkomen van het nemen van de dosis voor de "ultieme euforie", met name zelfdoding. Het is niet onmogelijk dat sommige mensen ook gevoelig zijn aan kleine hoeveelheden van dit toevoegsel. Indien jij je slecht voelt bij het nemen van Valtran, is er iets fout en moet je dokter je iets anders voorschrijven. Wordt de pijn die je wil bestrijden, veroorzaakt door iets anders dan je zenuwstelsel, dan schrijft je arts je met Valtran waarschijnlijk de verkeerde pijnstiller voor en moet je wat anders vragen.
Er doen zich tal van griezelverhalen voor over de gevolgen van het langdurig gebruik van Valtran. Neem je op regelmatige basis Valtran, heb je een verantwoordelijkheid tegenover jezelf: blijf je houden aan de voorgeschreven hoeveelheden en ga niet op een onverantwoorde manier aan zelfmedicatie doen. Je gaat dan, zelfs op lange termijn geen negatieve gevolgen ondervinden, integendeel. Waar bij traditionele families van pijnstillers op termijn inwendige bloedingen kunnen ontstaan, is dit bij produkten zoals Valtran niet het geval.
Veel succes aan u allen.

veerle zei op

hallo allemaal , ik ben nog niet zolang geleden begonnen met valtran druppels in te nemen op dokters voorschrift doordat ik al weken vreselijke hoofdpijn heb heel de dag door ten gevolge van zware artrose in de halswervels .IK neem niet veel 4 x per dag 5 druppels maar ik voel me daar altijd zo draaierig van en ik zou deze moeten opdrijven naar 4 x 20 druppels .IK ben in deze medicatie echt niet gerust in maar niets help geen kine niets ik heb alles al geprobeert .en die hoopdpijn is verschrikkelijk ik weet bijna niet meer wat het is te leven zonder hoofdpijn .heeft iemand nog andere raad aub . het is zo erg dat ik al weken niet meer kan gaan werken en nu ook mijn werk drijg te verliezen .
groetjes en sterkte aan allemaal

mottart daniel zei op

ik ben na behandeling van chemo gestart met dalfagan codeine tegen de pijnen van spieren,en neem nu dit ongeveer 3 jaar 2 per dag.hoe schadelijk is het medicament toekomstig gezien voor mijn lichaam,en wat zijn de gevolgen voor langdurig gebruik? Kan iemand me helpen die ook die medicatie gebruik?

maria zei op

Ik ben maagpatient [heb een maagontsteking] en rugpatient, mijn vraag is: is Valtran slecht voor de maag?

Anja zei op

Ik vecht al meer dan 20 jaar tegen een zware depressie, ik heb zelfs een behandeling van 10 electroconvulsietherapie achter de rug maar niks mag baten. Nu ben ik er per ongeluk achter te komen (door artrose in de nek) dat ik van de valtrandruppels gewoon euforisch word. Het is jaren geleden dat er nog eens zo'n brede glimlach op mijn gezicht is verschenen. Bedankt Valtran ! Ik ben in geen jaren meer zo actief geweest.

Brigitte zei op

Valtran is verslavend, so what?
Roken ook, eten ook...
Al wat je van hevige pijnen verlost is verslavend.
Ik ben blij dat wij zulke middellen ter beschikking hebben om onze pijn te bestrijden, er zijn mensen die zich zulke medicatie niet kunnen veroorloven.
Ik ben 2 x geopereert en c 3 4 5 6 en 7 staat vast, met als resultaat dat het zelfs niet aan mekaar is gegroeid...dan ben je al lang blij dat je dit spotgoedkope medicament kan kopen. Zelfs 2 neurologen hebben me aangeraden om cannabis te roken, waar zijn we dan mee bezig?

alfons zei op

ik neem ookaleen jaar valtran voor mijn rug,ik heb een scan laten nemen en er is niks meer aan te doen ,de dokter zgd dat mijne rug versleten is.ik neemtwee maal daag 25 valtran druppelsn in maar het geefd niet veel effekt meer,ik heb 24 uur op 24 uur pijn.

jolipp zei op

Tja ik heb een kapote rug door altijd maar te overbelasten vroeger en nu is het afzien ,maar toch ga ik nog werken soms met heel erge pijn !! Ik gebruik valtran en ik kan jullie zeggen het is een verdomdt goed wondermiddel !!!! Maar er is een maar de dokter doet lastig om maar een laat staan meer voorschriften te bezorgen kan iemand me helpen

[Moderator2: Deel in strijd met Huisregels is verwijderd.]

lilia vansteenkiste@telenet.be zei op


ik lijd al 15 jaar aan artrose valtran is dan ook de enige pijnstiller die me helpt om enkele uren zonder pijn te zijn smorgens is de pijn het ergste bij het opstaan dan neem ik mijn eerste druppels 7 niet meer of ik word onpasselijkals ik in de loop van de dag ergens naartoe wil neem ik er nog 7 soms tot 3maal daags en dit is de enige pijnstiller die de pijn draaglijk maakt het werkt bij mij niet verslavend maar ja dat hep je zelf in de hand

kris zei op

Hallo iedereen ik neem ook al een aantal jaren valtran in, de ene dag al wat meer dan de andere. Het liefst zou ik niets van
al die vuiligheid innemen maar het helpt mij van de helse pijnen af te geraken. De huisdokter staat er volledig achter, want zegt hij, je hebt echt geen keuze. Of je kruipt over de vloer van de pijn of je neemt je medicatie in en het maakt je leven draaglijker, dus mijn keuze is vlug gemaakt en denk nu maar niet dat ik het nog niet geprobeerd heb om geen druppels meer in te nemen. Dan neem ik mij voor om de dag door te komen zonder.....maar dat moet ik al vlug opgeven, en als ik dan mijn portie naloxine en tildine heb ingenomen kan ik de volgende uren toch weer een beetje beter functioneren. Dus lieve mensen ik wens jullie allen een leefbaar leven tegemoet en met of zonder valtran, wat maakt het uit, pijn hebben is gruwelijk!!

Bernadette zei op

jawadde, wat lees ik hier allemaal!
ten 1ste: met valtran kan je nooit maar dan ook nooit een overdosis nemen, er zit een rem in, vroeger niet en toen heette het valeron, daar lagen de zaken anders.
ten 2de: wees verdorie toch eens blij dat dit soort medicatie bestaat, hoe zou er dan bijlopen?
ten 3de: ik ken het maar al te goed, ook lichtere en zwaardere medicatie zoals burgodin, ik ben dus een gelukkig mens dat ik een arts heb die me "eindelijk" heeft geholpen en nog steeds.
Ik las hier ergens op het forum dat er iemand om voorschriften vraagt, dat is toch wel straf hoor! ik kan en wil je daar ook niet mee helpen, dokters moeten dat doengqst! succes!
greetz
bernadette

Edwin zei op

Halli,ik ben een man van 53 j en enkele jaren arbeidsongeschikt door het syndroom'Gilles de la Tourrette'met de gekende vocals en tics die het leven zuur maken.Na bezoek by een professor-neuroloog keeg ik te horen dat er geen medicatie voor bestaat,en ermee moest leren mee leven(is geen levensbedreigde aandoening,maar het leven word byna onmogelijk .?
.Na een toevallige inname van valtram by pijn die ik es moest innemen,stelde ik vast dat ook die vervelende tics van tourett aanzienlijk verdwene.Nu moet ik dit medicijn niet meer nemen voor de pijn,die us weg,maar nu neem ik bv savonds 10 druppels valtran omdat deze tics savonds verergeren naarmate men moe word.Deze tics verdwijnen na ongeveer 1 uur voor 80%,en heb een normale rustige avond zoals iedereen.Ik kom met flesje van 60 ml ongeveer 3 maand toe,zonder klachten,.juist voel ik mij hiermee goed geholpen.Met medicatie moet je altyd voorzichtig mee handelen,dan vormt valtran zeker geen probleem.Hopelijk heb ik hiermee nu mensen geholpen met tourette,grts

Iris zei op

Ik neem valtran al 14 jaar 4x 20 druppels p/d soms meer ik zou er ook graag mee stoppen maar kan niet ben rugpatient al 4 operatie, s achter de rug en verbeterd er niet op maar verslechterd ik ben soms radeloos dat ik zou willen stoppen maar ben dan blij dat het er is. als het echt schadelijk is zou men er lang van horen mijn ma neemt het al 30 jaar .

Adina zei op

Mijn korte GETUIGENIS kunnen van grote hulp voor u of een buurman. NEEM JE TIJD EN LEZEN ....


Ik heb nooit geloofd in internet spreukgebruikers of spiritualistische totdat ik ontmoette Dr Solo Wise. In feite zal ik doorgaan met mijn dank mijn getuigenis aan de hele wereld te geven en te delen. My Name is Adina Gilbert, me alsjeblieft niet Judge, maar ik ben alleen maar proberen om het goede werk Dr Solo Wise heeft gedaan voor mij te delen. Ik waardeer hem omdat ik werd bijna gek toen mijn man verliet mij en de kinderen zonder reden. We gebruiken om gelukkig te leven tot aan zijn houding ten opzichte van ons begint te veranderen. Ik smeekte hem om me te vertellen wat er gebeurd is en de reden voor zijn plotselinge verandering, maar hij blijft zeggen niets. Maar deze houding van mijn man bleef en het werd mijn kind en ik kwetsen. Ik was zo in de war en ik wist niet wat te doen. Op een dag verliet hij het ​​huis en kwam nooit meer terug. Ohh dit was nog erger en ik bijna gek ging. Ik heb vele spreuken van het internet, maar alles wat ze kon doen was om mijn geld te nemen zonder resultaat. Ik werd het zat en voelde als het doden van mijn zelf maar ik moest in leven te blijven in het belang van ons kind.
Een weekend als ik ging door het internet zag ik verschillende getuigenissen van hoe een bepaalde man hielp verschillende mensen. Ik was bang hem een ​​proces aan te geven vanwege mijn eerdere ervaringen met deze zogenaamde spreukgebruikers. Maar deze laatste keer heb ik besloten om deze man een proef te geven en ik contact met hem op zijn E-mail: drsolowisetemple@gmail.com Ohhh het duurde slechts 72 uur (3 dagen) voor deze grote man om mijn man terug te krijgen. Hij vertelde me dat mijn man was in de ban van een andere vrouw, maar hij was in staat om de betovering te verbreken en bracht mijn man terug naar het huis.
Ohh kunt u de vreugde en het geluk voorstellen dat in mij, dat is de reden waarom ik zal blijven spreken over de goede werken van deze grote man. En deze man geen geld heeft nooit van mij aanvaarden weinig geld voor een aantal items voor sacrifce. Nu mijn man hou me meer dan ooit tevoren en ik gepromoveerd in mijn werk. Alles is gewoon goed en perfect gaan voor mij en mijn familie.
Ik zal nooit stoppen met het verspreiden van dit goed nieuws, omdat het ook nuttig om u of iemand in uw buurt zou kunnen zijn. Dr Solo Wise is God gezonden. Hij vertelde me dat hij kan elke vorm van problemen, waaronder op te lossen:

(1) Als u wilt dat uw ex terug.
(2) als je altijd hebt nare dromen.
(3) U wilt worden bevorderd in uw kantoor.
(4) U wilt vrouwen / mannen te lopen achter je aan.
(5) Als je een kind wilt.
(6) Je rijk wilt worden.
(7) U wilt uw man / vrouw vast te houden aan zijn
jou voor altijd.
(8) Als u financiële hulp nodig.
(9) Herbal zorg
(10) Als u niet in staat bent om je vrouw tevreden te stellen
geslachtswens wijten
lage erectie.
(11) als uw menstruatie weigeren te komen
de dag dat het
veronderstellen of overloopt.
(12) als u weigert te betalen, mensen vanwege je ?.
(13) het oplossen van een land uitgifte en het terug te krijgen.
(14) Heeft je familie Denny u van uw
toch?
(15) wil dat mensen je woorden te gehoorzamen en doe mijn
wensen.
(16) Heeft u een laag aantal zaadcellen?
(17) slecht lucks
(18) HIV CURE
Geef deze grote man een proef vandaag en u zult blij zijn dat je deed. drsolowisetemple@gmail.com

Onbekend zei op

Ik was besmet met een virus genaamd HERPES, ik voelde dat dit het einde van het leven voor mij was omdat ik naar verschillende ziekenhuizen ging voor genezing, maar na de behandeling enkele weken later zal hetzelfde HERPES-virus terugkomen. Ik bleef mijn hard verdienende geld uitgeven aan dit virus om er zeker van te zijn dat ik genezen en vrij zou zijn zoals elke andere persoon in de wereld zonder ziekte, maar dit HERPES-virus zal niet alleen ooit blijven zitten toen ik op het internet aan het surfen was Ik kwam een ??getuigenis tegen van sommige mensen die getuigen over hoe Heer Bubuza hen genas van KANKER en enkele andere ziekten, dus ik nam onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via e-mail en vertelde hem mijn situatie..Later reageerde Lord Bubuza en hij zei dat hij mijn HERPES-virus met zijn kruidenmedicijn. Ik deed alles wat Lord Bubuza vertelde en volgde zijn instructies op de juiste manier en tot mijn grote verbazing werd ik genezen en vandaag maak ik het een jaar nadat ik was genezen en ik zei tegen mezelf dat ik de wereld zou laten weten hoe ik was genezen door Lord Bubuza. Ben je besmet met een ziekte of virus? Heb je een kind nodig of een andere vorm van hulp? Neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396..?

joel zei op

beste;ik neem al dertig jaar valtran ik werkte in de bouw toen ik het op een dag aan mijn rug kreeg de dokter schreef me toen valtran voor wat toen ook hielp ,maar het beste er van was dat als je valtran nam dat je op een andere wereld zat niks kon je nog raken je kon bergen ver zetten ook kon je jou pijn grens echt verhogen je voelde helemaal geen pijn meer ook al was de pijn er degelijk maar de valtran verdoezelde dit wat er leuk aan was maar het beste van valtran was ik hem een hele zware en slechte kinder tijd gehad en gekend wat mij getekend heeft voor de rest van mijn leven en als ik de valtran nam was de pijn weg van mijn verleden de wonde was er nog maar de pijn was weg ieder keer als ik werd herinnerd aan vroeger aan mijn kinder tijdt die niet leuk en fijn was nam ik valtran om mijn pijn en verdriet even stop te zetten en zo hem ik dit produkt dertig jaar lang genomen ik nam zo een keer of zeven 50drupels per dag maar ja op het laatste hielp het niet meer zo het was en ik een verslaving geworden je leeft er echt na nu ben ik al een dag of drie aan het af bouwen wat niet makelijk is en ook pijnlijk hem het echt moeilijk maar ik wil echt afbouwen ik neem nu een flesje colla en daar doe ik 50 druppeltjes in voor de hele dag tis niet makelijk maar als ik bezig blijf met huishoudelijke taken lukt dit best tis waneer ik stil zit dat het moeilijk word.ik hoop dat het me lukt want als ik dit hier allemaal lees van andere personen die dit ook nemen en hun best doen om er af te gaan van valtran en het hun ook lukt zie ik dat het voor hun ook niet makelijk is maar hun toch lukt waarmee ik ook fier op hun ben ik zou zeggen doe zo verder je komt er wel ik zelf doe dit ook in de hoop dat ik er ook vanaf geraak.beste groetjes:j.b

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login