Geplaatst onder algemeen

Trillingen in lichaam linker kant

25 reacties , oudste reactie bovenaan
Jo Jo zei op

Sinds enige tiid heb ik last van trillingen door heel mijn lichaam ( vooral aan de linker kant) en heb ik hierdoor last van slapeloze nachten. De trillingen lijken vooral te komen vanuit de darm/maag streek.

De artsen weten niet wat er aan de hand is en denken dat het misschien met stress te maken kan hebben.

Toch heb ik niet het gevoel dat dit de oorzaak is.

Heeft iemand mischien enig idee wat het wel kan zijn?

Alvast Bedankt !

Jo Jo

Ardi Bouter zei op

Beste Jo Jo,
Heb je aan je arts gevraagd of dit geen fasiculaties zijn?

Groet, Ardi Bouter

Paul zei op

Hallo JoJo,

Welke diagnose hebben de artsen bij jou gesteld?

Vriendelijke groet,

Paul

id zei op

Ik maak ook dit vreemd verschijnsel al ongeveer een half jaar mee en voor elke arts die ik heb bezocht is dit verschijnsel onbekend. Ik dacht dat ik de enige was die zoiets heeft, nu zie ik dat jij ook zoiets hebt. Ik heb al zoveel dokters bezocht en testen gedaan dat ik echt niet meer weet wat ik als volgende zou moeten doen. Na al die tests die niets uitwezen heb ik geen idee niet meer wat er nog mogelijk is om te doen. Ik kan mij niet erbij neerlegen want klachten zijn veel te ernstig.

Ed zei op

Hello JoJo, heb je dat hoofdzakelijk onder stress en is dat minder aanwezig als je een goede nachtrust had ?
Zijn de zgn. fasciculaties (zichtbaar op de huid) ook actief op een van de ogen ? Gaat dit soms gepaard met sporadische krampen bij bruusk bewegen ?

Zoja, dan zou het wel eens een voorbode 'kunnen' zijn ve neurodegeneratieve aandoening maar dat laat je best beoordelen via een EMG-onderzoek.

Succes - Groetjes - Ed

Van den Abeele Sandra zei op

Ik heb dit ook en alleen waarneembaar net voor ik in slaap val.Toen ik het mijn huisarts zei reageerde hij heel snel door te zeggen dat het misschien aan magnesiumtekort lag,en vanaf toen neem ik supplementen en effectief,als je de bijsluiter leest:magnesiumtekort veroorzaakt zo een trillingen en na een tijd het in te nemen gaat het al wat beter,al heb ik er soms nog last van.Ik dacht eerst dat het mijn hart was,en ik denk dat angst dat trillen nog provoceerd.

Mia zei op

Ik heb heel veel trillingen, eerst in rechter been en nu ook in linker en zelfs in gans het lichaam. Ik heb ook uitval van mijn rechtervoet. De neuroloog vindt er geen verklaring voor. Ik zit met veel angst en weet niet wie mij zou kunnen helpen. Heeft iemand daar ervaring mee?
Dank,

Mia

Thea zei op

Ook ik heb last van trillingen in mijn hele lichaam en dus ook slapeloze nachten. Ik voel me ook misselijk.
Bij mij is vastgesteld dat ik in de overgang ben.
Of deze trillingen ook tot de overgangsklachten horen ben ik nog niet achter. Ik merk wel dat ik na een goede massage beter slaap. De magnesium ga ik ook eens uitproberen. Ik heb gelezen dat het ook een spirituele oorzaak kan hebben. Groeten.

dieuwke zei op

Hoi Anna,

Trillingen heb je in vele soorten en maten. Het kan van alles zijn. Even een soort checklist, misschien helpt je dat op weg. Dit is totaal niet wetenschappelijk, maar uit ervaring met vervelende trilgeschiedenis(inclusief schuddend hoofd) ontstaan.

- Als je hoofd trilt, is het wsch. geen parkinson. daarbij trilt je hoofd meestal niet.

- Wat gebeurt er als je slaapt? trilt het door, of stopt het? Als het erger is bij inslapen en verdwijnt tijdens de slaap kan het door overbelasting van je spieren komen.

- Wat gebeurt er als je gericht beweegt, bijvoorbeeld, probeer eens een spiraal te tekenen met je pols boven de tafel. Trilt het harder? of is er geen verschil?Als het harder gaat trillen is het een z.g. inspanningstremor. Dit soort tremor komt niet voor bij parkinson. Dus dan is het dat alvast niet. Dit soort tremor heb je bij een te hard werkende schildklier bijvoorbeeld.

- Als het eerder schokken of schudden wordt bij aanspannen van een spier tot en met rare uithalen toe, dan kan het ataxie zijn. Dit komt door een promleem in de hersenen(heb ik hier en daar).

- Wat gebeurt er als je de maat slaat van laten we zeggen, een walsje, gaat het trillen dan door, of ga je 'in de maat' trillen? In dat laatste geval zou het stress kunnen zijn. Daarbij heb je dit typische fenomeen.

- Gaat de trilling met een lage of hoge frequentie? (langzaam, snel). Een lage frequentie zie je bij parkinson. Een hoge bij te actieve schildklier.

- Is de trilling symmetrisch of ergens erger?

- Is je schildklierfunctie getest?

Ik hoop dat dit lijstje je opweg helpt. Maar het kan best dat het niet helemaal klopt of onvolledig is, hoor! Het is wat ik had uitgevonden indertijd.

p.s. een betablokker helpt bij sommige tremoren.

Groet, Dieuwke

anna zei op

Ook ik heb trillingen in mijn hele lichaam ook het hoofd trilt lekker mee bah
Ik wordt er niet vrolijker van
Ik heb wel ontzettend veel stress gehad,en ben inmiddels in de overgang
maar wat het nu precies is weten ze niet
Weet iemand van jullie het misschien,?
gr,anna

Joe zei op

Ik heb ook regelmatig trillingen. Het is een soort borrelend gevoel op een specifieke plek op mijn lichaam. Het vindt plaats op mijn buik, rug, been, arm en zelfs nek. Elke trilling duurt ongeveer één minuutje en dan is het weer weg. Het doet niet pijn maar ik maak me toch zorgen omdat ik niet weet wat het is.

Marit zei op

Ik ben nu 15 en ik heb ook last van trillingen. Niet in mijn hele lichaam, maar aleen in mijn handen. Ik ben hiervoor naar een dokter geweest, maar die wist de oorzaak ook niet, dus heeft hij me doorverwezen naar een neuroloog in het ziekenhuis.
De Neuroloog wis bijna zeker dat het Essentiele tremoren zijn. Essentiele tremoren zijn tremoren die zonder een oorzaak op kunnen treden. De syptomen zijn vergelijkbaar met andere tremoren, maar de trillingen zijn kleiner.
Ik raad het iedereen wel aan om ermee naar een dokter te gaan, want in de loop van de jaren kan het verergeren.
Een dokter kan je medicijnen geven, maar die kunnen soms bijwerkingen hebben.

anneke zei op

Ik tril nu al een jaar of 5 en word er onderhand
moedeloos van. Het begon na een periode met veel
stress. In het begin was het zo nu en dan, maar nu
doorlopend. vooral mijn maag en buik. Ik heb ook het
hele circuit doorgelopen huisarts, homeopaat, neuro-
loog, fysiotherapeut. Ook ben ik in de overgang.
Tevens heb ik last van oorsuizen. Of het iets met elkaar te maken heeft weet ik niet.
Ik hoop nog altijd dat het een keer overgaat, want
de rest van mijn leven trillen is geen leuk vooruitzicht.
Ik slik nu een betablokker, maar echt helpen doet
het niet. Volgens de huisarts is het psychisch.
Ik kwam toevallig op deze site, dacht dat ik de enige
was met zo'n rare klacht.

luuk zei op

ik heb p.s.m.a.;ik heb sinds kort ook trillingen meestal
alleen op de rechter bovenarm en schouder
het voelt alsof er honderden klein beestjes onder de
opperhuid kriebelen.Herkent iemand dit? heeft dit met psma te maken?

Janny zei op

Ik heb sinds 3 wkn last van een trillende hoofd voor de rest van mijn lichaam beeft niks(gelukkig).
Ik heb een behoorlijke stress periode achter de rug en ben ook in de overgang.
Ik tril niet de hele dag maar bepaalde tijden van de dag heb ik er wel last van,vooral als ik een afspraak voor een gesprek met iemand heb,dan gaat mijn hoofd spontaan trillen.
Ben ik gewoon thuis dan valt het trillen wel mee.
Het lijkt er op dat het met stress te maken heb,maar de huisarts heeft mij voor de zekerheid toch naar een neuroloog gestuurd,waar ik overigens nog naar toe moet.
Is er iemand van deze site die hetzelfde heeft?
Ik zit er nl nogal mee en ben best wel bezorgd.

groetjes Janny.

Diana zei op

Mijn dochter van 14 heeft sinds 4 weken een constant trillende arm. Ze heeft hiervoor 2 weken in het ziekenhuis gelegen omdat ze ook al langere tijd ontzettend moe is (15 weken) Maar zij heeft het alleen aan de rechterkant terwijl iedereen het alleen maar over de linkerkant heeft. Ze blijft heel vrolijk maar het is heel moeilijk om aan te zien dat je kind zoveel pijn heeft. Is er iemand die nog een goede tip heeft?

Hanny zei op

Ook ik heb last van een trillend hoofd.
3 Jaar geleden is er bij mij een paniekstoornis geconstateerd,
hiervoor heb ik medische en psychologische behandelingen gekregen. Toen schudde mijn hoofd ook al.
Trilfobie werd het toen genoemd. Ik heb hard
gewerkt om hier vanaf te komen en dat lukte me.
Maar na een tijdje is het trillend hoofd toch weer terug gekomen en erger dan ooit. Het voelt alsof ik een opwind-
poppetje in mijn nek heb zitten. Als ik me ontspan
wordt het erger dus ben ik de hele dag gespannen. Als ik moe bent wordt het erger. Mijn dilemma nu is :is stress de oorzaak of is er iets neurologisch met me mis?

Sophie zei op

Als je last hebt van fasciculaties en meer rare klachten, zoek dan eens in dit forum op fasciculaties. Er is een grote discussie op http://www.vsn.nl/myocafe/reaction.php?onderwerp_id=4137&aantal=130 met heel veel info hier. En ik? Ik deed ook mee in een jaar van spiertrillingen die me gek maakten. Nu mag ik eindelijk goed nieuws verkondigen. Ik weet wat er aan de hand was voor mij. Misschien dat een aantal van jullie hier ook last van hebben?

Lieve mensen ik ben dol en dolblij! Eindelijk rust.

Sophie

evelien zei op

Ben evelien 23jaar en maak me zorgen..
ze weten niet wat het is maar heb pijn aan me
linker kant van me lichaam met name me borst en er onder..heb veel spanningen en stress maar geloof niet dat t alleen daar van is....Wie weet wat et is??

Nienke zei op

Hoi Diane.
Ik ben 15 en heb sinds anderhalf jaar ook een constante trilling in mijn rechterarm. Ze weten niet wat het is. Hebben ze bij jullie al iets gevonden of dingen ontdekt?
Groetjes Nienke

marysia zei op

Beste Luuk,

Het is lang geleden dat je schreef det je trillingen heb.
Ik denkt dat je het antwoord al weet. Ja als je psma heb kan je door jou omschreven trillingen hebben. vreemd vindt ik dat dit niet eerder met / door jou neuroloog is besproken.
Of nu toch wel. ik ook heb psma.
marysia

Moveer zei op

Hallo, ik ben erachtergekomen dat wij een reserve energie hebben die bij iedereen langzaam vrijkomt. Dit kan gepaard gaan met een divers aan klachten. Kundalinienergie. Onderaan de wervelkolom net boven billen zit een energetisch kliertje. Variërend van lichte kwaaltjes tot burn out verschijnselen ADHD fibroymalgia tintelen enz. Denk oplossing. Alle blokkades opheffen zodat je energie goed kan stromen. Laat je chakras nakijken

Moveer zei op

Energie kunnen artsen niet vinden. Ook niet in scans en foto,s. Kan ook hartkloppingen veroorzaken terwijl bij onderzoek niets te zien is. Kijk op internet bij kundalini ontwaken. Dit kan ook opgewekt worden met reiki kundalini. Er is weinig bekend in de reguliere zorg over dit fenomeen. Zelfs de meeste energetische therapeuten hebben er niet van gehoord

peter10 zei op

Zijn er nog mensen met updates van hun ziektebeeld.

Dat kan veel inzicht geven

Bommel01 zei op

Jojo weet je inmiddels meer?

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login