Geplaatst onder algemeen

Te lang wachten

4 reacties , oudste reactie bovenaan
johanna zei op

Ben al sinds 2000 bezig voor een opvolger van de scootmobiel en wel een el.rolstoel.
Gemeent-wvg heeft al 6 pos. adviezen binnen,maar traineert de zaak door nu een 7e advies aan te vragen.
Ondertussen veel meer last en achteruitgang armen,zie "uit bed komen, Betty".
Wie kan mij goede raad geven?
Dank alvast.


Carolien zei op

Heb je een rechtsbijstandverzekering ? Zo ja, neem daar eens contact mee op. Waarschijnlijk is een briefje van een advocaat voldoende om de boel te bespoedigen.

De aanvraagprocedure die nu 5 jaar loopt is absoluut veel te lang en heeft te grote consequentie's voor jouw lichamelijke gesteldheid. Wanneer bovenstaande geen optie is voor je, dan zou je de gemeente een brief kunnen sturen met daarin het dwingende verzoek om op zeer korte termijn een beslissing te nemen daar de redelijke beslissingstermijn die in de WVG is aangegeven ruim overschreden is. 5 jaar is niet redelijk meer te noemen. Daarnaast kun je puntsgewijs aangeven wat de gevolgen zijn van deze lange procedure en waarom verder uitstel niet aanvaardbaar meer is. Neem eventueel ook contact op met 1 of meerdere politieke partijen in de gemeente en vraag hen te bemiddelen danwel vragen te stellen. Over het algemeen willen lokale partijen en de SP-fractie's hieraan graag hun medewerking verlenen. Zorg wel dat je zoveel mogelijk de zaken kunt onderbouwen met de papieren die je van de WVG hebt ontvangen over de gehele procedure. Je moet aan kunnen tonen dat de procedure daadwerkelijk 5 jaar loopt.
Sterkte en succes !

Annelies zei op

Als je lid van de VSN bent willen zij je misschien wel bijstaan want dan heb je automatisch, zoals Carolien al adviseert, een rechtsbijstandsverzekering.
Informeer daar eens; succes!

Wim zei op

De gemeente heeft een verordening waarin moet staan hoe lang een wvg aanvraag mag duren. Dit wordt o.a. door de wet algemene bestuurszaken geregeld. Waarschijnlijk heeft jouw gemeente een website waar dat op staat. Als je het niet kan vinden wil ik met alle plezier voor je kijken, alleen moet je me dan even vertellen in welke gemeente je woont.
Ook zal er in jouw omgeving, plaats, wel een patientenvereniging zijn, daar kan je het ook om informatie vragen. Verder kan de MEE jou ook wel helpen.

Gr.
Wim

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login