Geplaatst onder algemeen

supra pubus

2 reacties , oudste reactie bovenaan
annet zei op

Omdat ik via het "sonde" draadje reaktie heb geplaatst over pijnlijke wissel van de catheter slang zet ik het maar even apart. Esmee, ik weet uit ervaring dat er verschillende catheters zijn met en zonder "randje". Ik gebruik uit ijdelheid een doorzichtige siliconen van Bard. Daar zit een randje om die door de opening wordt gerukt. Bard heeft ook leverkleurige catheters van met "hydrogel" deze zijn zeer soepel en glijden er makkelijker uit. Ik wissel als de slang niet meer lekker loopt. Doe jij het thuis of in het ziekenhuis? Je buik rond de opening tegen houden is ook prettiger. Met mijn beperkte kracht lukt het zittend toch redelijk zelf en dat scheelt in de pijnbeleving. Waarom heb jij eigenlijk een SP gekregen?

e zei op

Annet,
Mijn SP heb ik omdat ik mijn blaas niet goed kon legen.
Ik heb een onbekende spierziekte. Ik laat de SP in het ziekenhuis wisselen en de uroloog legt altijd een hand op mijn buik. Ik kan niet zitten en armen zijn erg beperkt. Ik ga met de ambulance naar het ziekenhuis en blijf even op de brancard tot de wissel voorbij is en kan dan direct terug. Ik wist niet dat er verschil in de
catheters zat mbt randje. Ik heb ook die silliconen.
Ik heb wel eens geen sillicoen gehad maar herinner mij niet of dit beter ging.
Jij legt dus je hand op je buik, maar laat je de catheter wisselen, of doe je dit dan ook zelf. Of alleen het trekdeel, zeg maar. En wie helpt je dan, een arts of verpleegkundige of iemand anders.
Ik heb m 2 weken geleden gewisseld, dus kan nu nog even voort. Bedankt voor je reactie alvast.
Onthou je tip qua Bard catheter.
groetjes Esmee

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login