Geplaatst onder hereditaire motorische en sensorische neuropathie n.n.b., pijn

spontane bot breuk middenvoetsbeentje

488 reacties , oudste reactie bovenaan
angela zei op

Wie zet hier van die woorden neer en geen tekst. Zo kunnen we jou niet helpen

Paula zei op

Ik heb wel een spontane botbreuk gehad in mijn voet. Ik weet niet precies of het het middenvoetsbeentje was,maar ik denk het bijna wel. ( Ik liep daarbij ook heel erg naar buiten op die voet,)
Ze noemen dat ook wel een mars fractuur.
Gewoon in het gips en het heelt wel weer.
Verder niet zo veel byzonders. Het kan iedereen overkomen.

Yvonne zei op

Hallo....

Gebruik je Prednison ?
Dan kun je gauw wat breken.
Om te voorkomen heb ik van de neuroloog FOSAMAX 70mg gekregen - 1 x per week slikken en elke dag vitamine D.

Groetjes,
Yvonne


Elly zei op

Spontane bot breuk van het middenvoetsbeentje, dit had mijn zus ook, een aantal jaren terug. Ze stapte over een drempeltje de keuken in en hoorde iets knappen.
Na een paar dagen toch maar foto's en ja hoor geknapt. Het is overigens weer goed geheeld.
Waarschijnlijk heeft het iets te maken met het feit dat onze middenvoetsbeentjes anders staan dan een "gezonde"voet.
Groetjes Elly

Ria S zei op

Een aantal jaren terug heb ik ook spontaan 2 middenvoetsbeentjes gebroken.

Het gebeurde terwijl ik gewoon van de stoep afstapte.

Dus naar de huisarts die kon niets vinden, daarna gewoon 3 weken verder gelopen, maar omdat ik pijn bleef houden uiteindelijk toch maar een x foto laten maken en toen zag men dat de 2 middenvoetsbeentjes gebroken waren.
De beentjes konden niet meer in het gips omdat ze alweer aan elkaar aan het groeien waren, ik moest er dus gewoon maar verder meelopen.

Ik had geluk de beentjes groeiden weer goed aan elkaar mede omdat ik al snel na mijn verstapping een elastisch windsel om mijn voet had gedaan dit heeft de beentjes op zijn plaats gehouden.

Wanneer de beentjes niet goed aan elkaar gegroeid zouden zijn hadden ze opnieuw gebroken moeten worden en weer goed gezet.

Ik heb dus nog geluk gehad.

groetjes,
Ria S.

Erhan zei op

Ik heb het afgelopen zaterdag opgelopen tijdens een voetbalwedstrijd..Ik ging het duel in met een gast van de tegensatnder en ik trapte vol op zijn hak en 4 middenvoetsbeentjes zijn gebroken...Egt verrot om het zoi maar even te zeggen

Angela zei op

Ik heb drie keer achter elkaar een middenvoetsbeentje gebroken gehad. Bij mij kon het niet in het gips omdat ik dan niet meer kon lopen.
Volgens mij is hij nou nog steeds kapot maar voel de pijn niet meer. Alleen als ik verkeerd in mijn schoen stap dan doet het zeer, meer niet

brian groeneveld zei op

ik heb nu net voor de grote vakantie 4 middenvoetbeentjes gebroken;
enig idee hoe lang ik moet gipsen?
ik ben 13 jaar oud

paula zei op

he wat vervelend nou voor je .
hierbij wil je even berschap wensen ,en ik hoop dat je snel weer alles kunt doen .


groetjes paula

Alex zei op

Ik heb ook 6 maanden geleden een botje aan de zijkant van m'n voet gebroken. Het zit wel nog op de goede plek en ze zeggen dat het weer aan moet groeien, maar ik heb er nog steeds last van.
Hoort dat zolang te duren, en iemand suggesties?

lia zei op

misstap op de trap voet dubbelgeklapt nog een week mee doorgelopen bleef erge pijn houden toch maar naar de dokter. foto's laten maken. 4de en 5de middenvoetsbeentjes gebroken. nu zit ik in het gips. weet iemand hoe l;ang dit gaat duren???

jos zei op

ik twijfel of ik een breuk of een scheurtje in mijn voet heb, wat zijn de exacte symptomen? ik kan amper op mijn voet staan, maar zou geen directe oorzaak kunnen noemen, wel kwam de pijn opeens opzetten..
??

lia zei op

je heb erge drukpijn bv. als je op de plaats van de breuk of pijnomgeving drukt geeft dat erge pijn
Ook is je voet vooral na lopen dik en evt. blauw
Zou toch maar voor zekerheid even naar je arts gaan

Annemée zei op

Ik liep al 4 weken rond met een zere voet, (werd wakker en mijn voet deed zeer).. ben naar de dokter geweest drukte op mijn middenvoetsbeetjes.. en auw dat doet zeer.. hij zei geirriteerd duurd week of 3 dan gaat dat wel over... maar ben nu bijna weer 3 weken verder en het lijkt erger te worden... dus laat ook maar fotoos maken want als ik jullie verhalen lees zou ik ook wel wat gebroken kunnen hebben.. al hoop ik natuurlijk van niet .. :(

lia zei op

vergeet het maar met 3 weken. ik moet 6 weken in het gips.
De eerste week helemaal tot het knie, en mocht het totaal niet belasten.
Na een week kreeg ik loopgips, en dat is alleen maar mijn voet net als een klomp. Toen dat een week zat was dat te groot geworden omdat mijn voet zo was geslonken, dus weer nieuw gips.

Marc zei op

Een ochtend toen ik opstond had ik ook pijn onder mijn voorvoet telkens ik erop stapte.De pijn trok ook naar mijn tenen.Ik ben 2 dagen nadien naar de dokter geweest en hij heeft overal op geduwd maar heb dan nergens pijn.Is alleen als ik er op stap.Hij zei dat het een ontsteking van het voetkussen zou zijn, maar nu een week later is de ergste pijn voorbij, maar als ik stap is het net alsof er iets herspringt in mijn voet onderaan.Zou er toch iets gebroken kunnen zijn, maar als ik overal op duw ofzo dan heb ik dus geen pijn.Ook als ik verandert heb van schoeisel dan doet het stappen de eerste minuten wel feller pijn.

lia zei op

het lijkt mij bij jou geen breuk ofzo, maar net wat je arts zei een ontsteking, dan blijf je ook nog een tijdje een gevoelige plek houden

Annemée zei op

Nou het viel gelukkig wel mee... heb waarschijnlijk ( want de dokter zij niet veel... mijne was op vakantie kreeg un ander ) de pezen in mijn voet ontstoken maar ze hebben me nu zwaar aan de pillen geholpen... :( ... maar met mijn voet gaat het al stukken beter en gelukkig niet gebroken... :)

corrie zei op

zit nu al 5 weken in het gips voor middenvoetsbeentjejesbreuk en heb nog
heel veel pijn
is dat normaal????????/

Susan zei op

Ik was een maand geleden in Spanje voor een studiereis. Ik had al een zere voet maar daar werd het alleen maar erger, dus naar de dokter. Hij zei een zware peesontsteking en kreeg allerlei medicijnen. In Nederland ben ik ook weer naar de dokter geweest en die zei: als het na 3 weken nog niet over moet je terug komen. Ik ben na 3 weken terug gegaan en toen vond de arts het toch verstandig om foto's te laten maken. In het ziekenhuis werd bekend dat er 2 botbreuken in mijn middenvoetsbeentjes zaten. Gelukkig waren ze al aan het helen maar de vraag is of het goed aan elkaar heelt, omdat ik toch een aantal weken zonder enige steun van alles heb gedaan. Maar dit zal ik vrijdag horen van mijn eigen arts.

Josiane zei op

Het is nu 8 weken geleden dat ik 's morgens opstond
en opeens hevige pijn had in de linker voet. Ook bij
mij heeft het 3 weken geduurd vooraleer de dokter
een RX liet maken, toen werd een stressfractuur in de
middenvoet ontdekt. Volgens de dok kwam dit door overbelasting na een operatie aan de rechter knie!?
Ik heb maar 4 weken gips gehad. Deze is er nu 2 weken rond uit. Maar mijn linker voet blijft heel fel pijn doen, of ik nu inspanningen doe of niet.
Weet iemand of dit normaal is?
Ik had nog nooit gehoord van een stressfractuur, maar het is wel modern natuurlijk! Ik wist niet dat botten zomaar konden breken!

lia zei op

ja josiana het schijnt nog vrij regelmatig spontaan een breuk in het middenvoetsbeentje voor te komen , meestal door overbelasting, door jou knieoperatie zou dit dus heel goed mogelijk zijn. zelf heb ik nu 6 weken gips gehad dit is er nu af maar na een controlefoto bleek mijn breuk er nog zitten de arts zei dat ik nog minimaal op 6 weken moest rekenen, wel zonder gips maar met speciale schoenen, en over 3 weken een controlefoto om te kijken hoe het genezingsproces is.

marianne zei op

heb mijn middenvoetsbeentje gebroken, na 10 weken was deze genezen,maar nu heb ik een ernstige vorm van botontkalking in mijn voet en dit schijnt zich na verloop van tijd vanzelf te herstellen, maar gevaar is nu groot dat ik spontane botbreuken in mijn voet kan krijgen. is iemand van jullie hiermee bekent of kan me advies geven of heeft dit zelf gehad?????

tanja zei op

mijn zoon van 7 jaar heeft 11 weken geleden 3 middevoetsbeentjes gebroken waarvan 2 goed geheeld zijn alleen het derde hebben ze verpruts
hij zou eerste instantie een pin erin krijgen omdat ze over elkaar stonden
de dag erna hebben ze besloten om het toch maar niet te doen en het proberen recht te trekken dit is dus maar gedeeltelijk gelukt en wat zeggen de artsen;hij zal in de toekomst toch geholpen moeten worden ja daaaag hadden ze het meteen gedaan was er niks aan de hand geweest en nu heeft die arme jongen alleen maar pijn kan niet meer sporten en voetballen en ga zo maar door. dus bedankt dan maar ps heeft maar 3 weken gips gehad en het werd er afgehhald en we konden naar huis ze hebben niet eens een controle foto gemaakt je kunt je nu voorstellen dat ik heel erg boos ben!!!!!

Jeanny zei op

Ik loop 4 weken met pijn,ook zo ineens opkomen zetten.Eerst een teen uit de kom!Nu waarschijnlijk mars fractuur,alle symptomen wijzen er op.
Na 3 weken foto's te hebben gemaakt is de pijn eerder erger geworden dan minder en is de uit slag van de foto's een week geleden gebleken,dat er geen bot breuk is!Wat nu!
Deze blessure belemmerd mij i.v.m mijn werk,ik ben aerobcinstructrice.

Renske zei op

Ik ben net uit het gips, middenvoetsbeentje gebroken. Het is er pas gister afgegaan, en ik kan er nog niet op leunen, tog nog met krukken dus.. 8-)

suzanne zei op

ik ben vorige week gestruikeld over de hond, ik ben waarschijnlijk met de hak van mijn laars op mijn andere voet gaan staan. Nu een week later kan ik nog steeds niet goe lopen, vooral niet op mijn tenen staan, moet ik fotos laten maken en heeft dat wel zin.

Eric zei op

Ik heb mijn rechtervoet opgezwollen, (net voor de tenen is het dik)en als ik erop druk doet het pijn. Heb ik nu 1 of meer middenvoetsbeentjes gebroken?

iet juttmann zei op

ik heb ook al een paar weken een zere voet, de pijn zit ook boven op mijn voet. zelfs 's nachts doet het zeer.
wij zijn lange afstands wandelaars, maar dat zit er nu even niet in.
voor volgende week heb ik een afspraak bij de huisarts, omdat ik dacht dat ik een doorgezakte voet had en ik een verwijzing nodig heb voor de podoloog.
maar nu ik nu deze verhalen lees ben ik bang dat ik ook een marsfractuurtje heb.

Wieteke zei op

Hallo allemaal,
Vraagje... Ik heb 8 weken geleden mijn middenvoetsbeentje (G5, buitenkant voet) gebroken. Ben na 2 weken gips terug gegaan en toen constateerden ze dat de breuk verder van elkaar af is gaan staan. Nu na 8 weken is er nog nauwelijks sprake van botontwikkeling en loop ik sinds gisteren met tape (erg pijnlijk). Ze willen het waarschijnlijk nu weer voor 2 weken ingipsen. Is het normaal dat je zolang in het gips moet? Het zou dan gaan om ruim 10 weken. Groetjes Wieteke

astrid zei op

hoi m,n man loopt al enige weken met pijn in z,n 3 tenen tussen de grote en de kleine teen in sinds gisteren zetten hij zich af en stond volledig op die zere tenen en toen hoorde hij het hard knakken en deed vrezelijk pijn nu kan hij er niet meer op lopen zou het gebroken kunnen zijn (als je op z,n wreef drukt doet het ook zeer) groetjes astrid

ria zei op

je man kan maar beter even een foto laten maken, het lijkt zo te lezen inderdaad op een breuk

mij zei op

ik zit al drie jaar in het gips het mag er nooit meer af

Musti zei op

Middenbeen breuk en 2 barstjes.
Moest mijn voet dus 90 ° zetten waarvan ik een enorme pijn kreeg op de breuk. Spoed terug eraf nu een lossere gekregen.
Nu al 4 weken om nog 2 te gaan daarna waarschijnlijk een loopgips heeft de dok gezegd.

Neem ondertussen veel calcium en nog andere vitaminetjes?

mij zei op

ik ben met mijn voet tussen de trappers gekomen van de spinningfiets. heb een tijdje last van mijn voet. vooral als ik op mijn tenen gan staan. wat kan dit zijn?

lotte zei op

laat gewoon een foto maken.. heb ook een tijd door gelopen met blijkbaar een breukje in m'n middevoetsbeentje.. en toen het weer nieuw botgroei had.. heb ik het weer gebroken.. nu zit er pas een week gips om.. laat er een foto van maken.. dan weet je tenminste wat het is

Roon zei op

ik heb ook me middenvoetsbeentje gebroken afgelopen zondag.... iemand een idee hoelang t ongeveer zal duren... zit u in de gibs! X

claudia zei op

ik loop nu al twee jaar en word van kastje naar muur gestuurd.
ik had opeens pijn in me grote teen en die bal eronder kan ik niet op staan, na 2 weken naar huisarts gegaan en die sprak van ontsteking, naar fysio alles wat hij deed maakte de pijn erger, dus hij sprak van een scheurtje, 1e ziekenhuis na 1 maand fotos gemaakt, zeiden dat er niks op te zien was, maar de pijn blef aanhouden.2e ziekenhuis fotos gemaakt, zeiden nee er is niks te zien, maar de pijn bleef en word gewenning, loop nu meer op buitenkant van die voet.3e ziekenhuis, fotos en ja hoor het was gescheurd en is aan het dichtgroeien, zooltjes om recht te gaan lopen en naar revalidatieafdeling, half jaar verder, pijn nog steeds hetzelfde, door zooltjes wordt het alleen erger, kortom ik ben nog steeds niet geholpen en loop hier nog steeds mee rond, iemand enig idee wat ik nu nog verder kan doen, want het belast mijn dagelijks leven met staand beroep.
gr, claudia

sandra zei op

hallo,
ik ben vorige week uitgegleden, voet is dubbel geklapt en werd blauw en dik. heb er erg veel pijn aan. Ben een dag later naar de huisarts geweest, die dacht aan een breuk, dus ik voor foto,s blijkt mijn voet gekneust te zijn. Nu een week later heb ik er nog steeds er veel last van, voor al aan de zijkant van mijn voet, kunnen ze iets over het hoofd gezien hebben of zou het wat anders kunnen zijn.

jessica zei op

heb geen breuk maar een stressfractuur in het middenvoetsbeentje. Is er iemand die weet wat hier aan gedaan word ?? Moet over twee weken weer naar de dokter

Peter zei op

Hoi allemaal,

Ten eerste allemaal harte beterschap! Ik hoop dat jullie genezing voorspoedig loopt. En vooral jij, Miep, blijf vooral schrijven. Het is goed voor je om te delen ennuh ik vind het fijn om op de hoogte te blijven.

Ik ben dus diegene bij wie alles voorspoedig is verlopen. Ik had 2 middenvoetsbeentjes gebroken. Twee weken spalk en zes weken gips. Nu ben ik vier en een halve maand verder. Ik heb dagelijks nog last. Ik loop wel weer redelijk normaal. Kan nog niet rennen en belasten als voorheen. Pijn en dikte is vrijwel weg. DUS zelfs als het voorspoedig loopt, duurt het erg lang (minstens een half jaar). Onderschat het dus niet.

Ik wil verder niet klagen, ik ben blij hoe het nu met mij is afgelopen. Maar dat het lang duurt, daar moet je rekening mee houden. En houd je aan je voorschriften. Als de chirurg zegt: "steunkousen aan!" doe dat dan. Het is allemaal erg belangrijk.

Succes allemaal. Heel veel sterkte en gezondheid.

Peter

Miep zei op

Hallo,
Ik durf haast niet meer te schrijven, maar gelukkig herstelt het bij de meesten wel snel. Helaas bij mij niet. (lees nog eens de oude berichten door)
Ik zit nu ruim 10 maanden, en er is bij mij net aan iets van botaanmaak gezien. En dat na 2 operaties en nu al 9 weken een botgroeistimulator.
Gelukkig gaat het meestal na 6 weken gips en revalideren over, net als een gewone botbreuk.
Maar ook na 10 maanden blijkt dus...er is nog hoop.
Dus volhouden en beterschap allemaal.
Vriendelijke groeten van Miep.

geke zei op

mijn man heeft sinds twee weken pijn in linker voet, niks raars mee gedaan, pijn is vooral als hij zijn voet niet belast, dus slapeloze nachten van de pijn dokter staat voor een raadsel over een paar dagen foto's maken, wie weet alvast meer?

Simone zei op

prisjuhh,

ik ben net vier weken uit het gips en loop nog steeds met pijn. heb daarvoor acht weken in het gips gezeten, terwijl de dokter eerst had gezegd dat het na een maand genezen zou (kunnen) zijn. helaas had ik pech en was er weinig botaanmaak waardoor het zo lang duurt. nu hoop ik zelf dat de pijn heel snel over gaat, maar als je even pech hebt, zit je er dus zo langer dan een maand mee (als je daar vanuit gaat kan het alleen maar meevallen nietwaar :)!)
groetjes simone

priscilla zei op

als je een middenvoetsteentje breekt voor hoe lang duurt het dat het helemaal herstelt is?

ik hoop dat iemand op mij vraag reageert em beantwoorden

groetjes prisjuhh

Harry zei op

Ik heb ook men middelste beentje gebroke

wilma zei op

ben op 3 apr.jl. gevallen op mijn vakantie en daarbij is mijn voet dubbel geklapt. voet heel erg opgezwollen en ik dacht aan een kneuzing, ben na 17 dagen pas naar dokter gegaan die mij naar ziekenhuis doorstuurde. mijn middenvoetbeentje van kleine teen bleek gebroken. had veel pijn aan zijkant voet. drie weken in gips en vandaag gips eraf foto's gemaakt en opnieuw voor (voorlopig )2 weken in het gips. er had zich totaal nog geen bindweefsel gevormd ! ik hou nu 2 weken rust en ga niet meer zoveel lopen als afgelopen 3 weken..hoop op beterschap over 2 weken.

helene zei op

ik heb vorige week mijn 5de middenvoetsbeentje gebroken, ze zeggen dat het 8 tot 10 weken duurt nou mooi balen!!

ik hoopte eigenlijk dat het niet zo was maar nu ik dit zo lees ben ik toch bang dat ik mijn vakantie's niet zo leuk ga beleven als ik gehoopt had....

rusten kan ik niet echt met 3 kids......

heb nu niet eens loopgids ik loop op krukken en dat is zeer vermoeiend zoals je waarschijnlijk wel weet....
daarbij komt nog dat ik een huis heb mat alleen maar trappen pffffffffffffffffff

Twan zei op

Ik ben afgelopen weekend ook gestruikeld en waarschijnlijk verkeerd terecht gekomen. Ben ook pas na een paar uur naar eerte hulp gegaan, want kreeg steeds meer last. Heb het buitenste middenvoetsbeentje gebroken en moet nu een week met de voet omhoog blijven liggen en daarna kijken ze wat ze verder gaan doen! Ik werk zelf in de zorg, dus dat kan ik vergeten zolang ik geen loopgips heb! Zwaar balen dus. Iedereen succes ermee

helene zei op

gisteren terug geweest met mijn breuk, en wat denk je..... voorlopig 5 weken gips en pas over 2 weken op lopen. weet niemand iets waardoor het sneller geneest.........

iedereen sterkte toegewenst

Ria zei op

Ben dinsdag gevallen en heb mijn middenvoetsbeentje van mijn kleine teen gebroken een week in het gips met mijn voet omhoog en volgende week misschien loopgips flink balen daar ze zeggen dat dit 6 tot 8 weken kan duren, onze zoon trouwt over 7 weken

aafke zei op

heyhey,

Ik heb gister terwijl ik van de trap liep mijn middenvoets beentje gebroken. Het is er maar 1.. maar ook die zorgt voor genoeg pijn! ik heb nu een week gips en daarna krijg ik loopgips. Hebben jullie ook nog tips mbt douchen, slapen etc!

Ik hoor het wel.. heb nu toch genoeg tijd om deze site te checken!

pechvogel zei op

ik heb al eens 2middenvoetsbeentjes gebroken ghad en een gebroken knieschijf+gebroken enkel in 1 keer das kunnen he

paula zei op

wat vervelend voor je allemaal
weet wat is met een knieschijf erg pijnlijk allemaal.
en dan ook nog middenvoetsbentje gebroken ,wel echt pech vogeltje hoor.
maar goed je moet maar denken komt vast allemaal goed.
en er zijn meer mensen die nog meer breuken tegelijk
hebben dan jou.
dus valt nog mee ,dit is te over zien
beterschap erme


groetjes paula

Hakkie zei op

Hallo allemaal,

mijn voet is zaterdag naar binnen geklapt, ik heb ook middenvoetsbeentje gebroken, ik heb gewoon drukverband gekregen, vrijdag zouden ze gaan kijken of er gips op moet.
Na die val van zaterdag kon ik er gewoon niet meer op lopen, zo pijnlijk was het.
ik had geen schoenen aan toen ik viel.
nou weet ik niet hoelang het genezen gaat duren.

Marijke zei op

k Heb 4 weken geleden mijn buitenste middenvoetsbeentje gebroken, 1 week gipsspalk gekregen , daarna loopgips voor 3 weken.
Ik moest vandaag terugkomen, foto`s gemaakt en wat denk je , nieuw gips gekregen voor 4 weken.
Was bijna niets aan elkaar gegroeid.
Het schijnt een erg vervelende breuk te zijn op die plaats.
Nu sprak de chirurg al over opereren, bot vast zetten met een plaatje.
Leuk vooruitzicht he ?
Maar vooruit , er zijn ergere dingen in de wereld.

Hakkie zei op

Zo das niet zo best voor je, tis wel een vervelende breuk, kan je een beetje lopen op die voet, of is het te pijnlijk.
ze zeiden bij mij dat middenvoetsbeentje van kleine teentje gebroken was, ik weet niet hoe erg dat is. ik hoop dat ik morgen geen gips krijg.
Ik kan al een klein beetje staan op mijn voet, maar niet normaal lopen

Miep zei op

Ik ben ruim 1,5 jaar geleden naar de orthopeed geweest i.v.m. pijnklachten aan mijn voet. Zooltjes zei hij, dat zou helpen. Nu bleek in Januari, na het maken van nieuwe foto's bleek er toch een breuk te zitten.
In het 5e middenvoetsbeentje. Er zit nu een schroef in maar de breuk was na 6 weken gips niet geheeld, weer 6 weken zitten. Woensdag moet ik opnieuw voor controle naar het ziekenhuis. Ben benieuwd. Voet wordt snel dik en geeft nog steeds veel pijn.

Hakkie zei op

Hoe is dat gekomen Miep, ben je een keer gevallen.
Ik heb afgelopen vrijdag naar ziekehnuis geweest, ik heb nu gelukkig tape gekregen ipv gips. maar tape zit ook niet lekker hoor. ik kan al een beetje lopen, maar voel wel nog wat pijn waar die gebroken is (5de middenvoetsbeentje).

Rob zei op

En ook ik ben de sigaar. Ruim 2 uur na een lichte looptraining kon ik ineens niet meer op mijn voorvoet steunen. Het bleek ook een marsfractuur te zijn. Gelukkig hoef ik niet in het gips. De teen is gespalkt door hem vast te tapen aan de teen ernaast. Nu maar hopen dat dit voldoende is anders moet ik alsnog het gips in.
Als ik alle berichten zo lees dan ben ik bang dat het nog wel even kan duren voordat het goed genezen is.

Edwin zei op

Ik heb het ook gehad. Heel vervelend. Ik heb nu wel aangepaste zolen die de druk gelijk verdelen en dat loopt wel lekker.

Joke zei op

Bij welke specialist kan ik het beste terecht met voetproblemen.
Heb al een paar jaar last van peesproblemen, en heb laatst mijn voorvoet omgeslagen, toen dat maar niet wou overgaan ben ik naar de huisarts geweest, deze verwees me door naar de orthopeed,maar deze zegt dat hij niks voor me kon doen, hij verwees me door naar een orthopeed die samen met de schoenmaker spreekuur heeft, maar ook hij kon niks voor me doen.
Hij zij dat het een neurologisch probleem is en adviseerde me naar de neuroloog te gaan.
Zelf heb ik daar niet zoveel vertrouwen in, ik heb gewoon nieuwe orthopedische schoenen nodig die me goed zitten. 2 jaar geleden heb ik de laatste laten maken en daar kan ik nog steeds niet goed op lopen.
Op de oude gaat dat nog redelijk, maarja die zijn ondertussen versleten tot op de zool.
Ik ben bang dat als ik naar een neuroloog ga dat deze er ook niet zoveel mee kan doen. En dat ik dan nog niet veel verder kom.

Nicole zei op

Wie weet kan een revalidatie-arts iets voor je betekenen?
Groeten, Nicole

joke zei op

Dank je Nicole,
Deze oplossing had ik zelf ook al in gedachten, omdat ik normaal ook bij de revalidatiearts onder behandeling sta, en ik kom er alleen als ik nieuwe schoenen nodig heb.groetjes

Hakkie zei op

ik ga nu m'n 3de week in en het gaat steeds beter, ik kan nu al een beetje normaal lopen, alleen als ik van die rare bewegingen maak met mijn voeten dan voel ik 'm wel hoor. gelukkig hoef mijn voet niet in het gips, want zoals ik heb gehoord krijgt bijna iedereen gips die zijn vijfde middenvoetsbeentje heeft gebroken.
ik had een avulsie fractuur.

natasja zei op

Ik heb het middenvoetsbeentje van mijn kleine teen gebroken. 10 juli moet ik terug naar het ziekenhuis, dan zit het er 5 weken om.

Ik hoop wel dat het dan genezen is, als ik zo jullie verhalen lees kan ik rekenen op nog 4 weken erbij! maar ik ga 10 augustus op vakantie! tot die tijd zou het er 9 weken omzitten? dat moet ik toch wel redden?

Hakkie zei op

Het ligt eraan wat voor breuk het is Natasja, bij mij was het een avulsie fractuur (scheur), dus niet echt door tweeen gebroken, het is nu al bijna 4 weken geleden, en ik kan al helemaal weer normaal lopen zonder pijn. alleen doet het af en toe wat pijn als er wat tegen aan komt, of als ik ren.
ik heb ook geen gips gekregen, alleen eerst drukverband en daarna tape, maar die is vorig week vrijdag eraf gehaald. heerlijk gevoel is dat.
hoe is het gebeurd Natasja

Lief Meissie zei op

Ik heb 3 weken geleden mijn buitenste middenvoetsbeentje gebroken. Heb de eerste week gipsspalk gekregen waar ik echt helemaal niets mee mocht doen. Vervolgens heb ik nu 2 weken loopgips. Ik hoop dat het er morgen af mag. Moet morgen namelijk naar de dokter. Ik ga namelijk woensdag op vakantie en wil echt geen gips. Dus ook al is het niet helemaal genezen dan ga k toch vragen of het gips eraf mag. Ik ga gewoon zeggen dat ik er heel rustig aan mee ga doen. Wat denken jullie??

Hakki zei op

Ik zou het maar niet doen Lief Meissie, je moet gewoon naar dokter luisteren, want als het bot nog niet goed genezen is dan moet je er niet mee lopen, anders maak je het erger. je moet anders vragen of je geen tape mag. daar kan je tenminste op lopen, maar dat zit ook niet lekker hoor.
Ik heb 4 weken geleden mijn buitenste midenvoetsbeentje gebroken, en ik ben nu helemaal genezen, alleen als ik het aanraak dan voel ik nog wel wat.
hoe is ie bij jou gebroken Meissie? en hoe is het gebeurd

Natasja zei op

Ik ben van de trap gevallen Hakkie. Bij mij is het bot helemaal doormidden. ik zit nu al 4 weken in het gips en over 9 dagen moet ik terug naar het ziekenhuis en gaan ze weer foto's maken. Ik hoop echt dat het eraf mag want ik ga 10 augustus op vakantie. Als er 4 weken bij komen, dan haal ik het niet.
Het doet nog wel een klein beetje zeer

Hakki zei op

je hoef geen gips meer maar je moet dan rustig aan doen

Lief Meissie zei op

Ik heb ook mijn buitenste middenvoetsbeentje gebroken. Nou ik had met blote voeten gevoetbald, haha. Jaja.. ze hebben al gezegd dat ik het maar moet overlaten aan de Jongens, haha. Nou, ik was dus naar het ziekenhuis gegaan, maar ze hadden helemaal niks gedaan. Ik was voor Jan met de korte achternaam daar naartoe gegaan. Maar vrijdag heb ik het 4 weken en dan zal dat wel genoeg zijn. Ik krijg dan waarschijnlijk nog een week of 2 weken tape. Maar tape kun je dus wel gewoon op lopen?? Deed het in het begin pijn bij jou?

Hakki zei op

ik heb 2 weken met tape gelopen, je kan er gewoon op lopen, maar je moet rustig aan doen.
tape zit niet zo lekker, het doet geen pijn ofzo, maar je krijgt soms jeuk, en het gaat een beetje los zitten.

Hakki zei op

Gisteren ben ik weer door mijn enkel gegaan en bij dezelfde voet die gebroken was, maar ik ging helemaal door mijn enkel. ik voel het nog steeds.
ik liep over een kuiltje.
je moet echt voorzichtig zijn want de wond is nog aan het genezen.

natasja zei op

Nog een klein weekje en dan mag ik terug naar het ziekenhuis en gaan ze mijn gips eraf halen!! ik wil zo graag weer lopen, heb het helemaal gehad, vooral met die hitte!

Steven zei op

Net een middenvoetbeentje (denk het buitenste) gebroken op het werk, voet dubbelgeklapt. Erg
met de voorbereiding van het voetbalseizoen voor de deur. ze zeggen een mooie breuk. Hoe lang duurt het ongeveer eer je kan lopen/voluit gaan? (ze zeggen 4-5 weken gips)

Gr

Steven

Lief Meissie zei op

gips is eraf! Jippie. Heb 4 weken gips gehad, waarvan 1 week gipsspalk en 3 weken loopgips. Kan er weer gewoon op lopen en het doet geen pijn meer. Het is nog wel een beetje groen , mijn voet. Maja dat gaat vanzelf wel over.

Erika zei op

Hallo, ik heb al zo'n 4 maanden last van mijn voet. Tussen mijn 2e en 3e teen. Ik ben gister foto's gaan maken maar daar kwam niks uit. Als ik ga sporten of een keertje ga winkelen of hard lopen heb ik er erge last van. iemand een idee wat ik moet doen.

Hakkie zei op

steven je kan denk ik al na 3 weken normaal lopen, maar je voelt dan nog wel wat pijn, maar je kan dan normaal lopen, maar je moet niet sporten.
ik had ook een mooie breuk, ze noemen het avlusie fractuur, scheuringsbeuk ofzo. dus niet helemaal los van elkaar, gelukkig maar.
maar heb je gips gekregen, ik niet, ik had drukverband voor 1 week en toen 2 weken tape. daarna niks meer. het is nu al 1 maand geleden dat ik m brak en voel nog steeds af en toe pijn.

natasja zei op

jippie, mijn gips is eraf! wel raar, ze hebben geen foto meer gemaakt. Ik kan alweer een beetje lopen, maar doet wel nog een beetje zeer.

Steven zei op

Ik ben nu 2 weken ver en heb een loopgips aan, het voelt nog raar aan als ik er opstap. Eigenlijk doet het nog pijn als ik er opstap en vind ik het raar dat je er mag opstappen

Arno zei op

heb 3 middenvoetsbeentjes gebroken!! zit hele vakantie in het gips!!Wat een kutzooi. Alles gaat aan me neus voor bij vakantie enzovoort.
Nu wil ik last minute boeken 24 augustus dan zou het 7 weken geleden zijn is dit genoeg yijd en kan ik dan weer normaal lopen!!

Miep zei op

Hallo, na 12 juni heb ik niet meer gereageert. Ik had 1,5 jaar terug bij een misstap op een stoeptegel mijn buitenste middenvoetsbeentje (kl. teen) gebroken. Ben half maart geopereerd en er zit nu een schroef in het bot. na 6 weken gips, 4 weken daarna weer niet lopen is het nog steeds niet aan elkaar gegroeid. Moet nu eind aug. opnieuw geopereerd worden, schroef moet eruit en ? weer 6 weken niet lopen. Ik heb nu veel pijn en regelmatig een dik opgezette voet, loop nog steeds op krukken. Over een week trekken we door scandinavië, ik op krukken.
Hoe zal dit aflopen?
Ik hoop dat het bij jullie beter vergaat.

Erna zei op

Hallo ik heb2 maanden met 2 gebroken middenvoetsbeentje rondgelopen.
Dit omdat de huisartd vond dat het niet gebroken was en hij geen reden voor de pijn kon vinden.
Baal verschrikkelijk en zit nu in het gips.
Weet iemand of oude breuken eigelijk wel weer aangroeien want het blijft zeer doen.
Maak me zorgen we gaan ook nog in augustus op vakantie aan zee, lijkt me niet zo leuk met dat gips.

Miep zei op

Hoi Erna, een oude breuk, tenminste de mijne heelt slecht. Dit komt doordat de doorbloeding van het bot er een tijdje niet geweest is. Zie het als dood weefsel wat niet/slecht nieuw weefsel aanmaakt. Ik ga a.s. maandag op vakantie, de bergen in, met krukken, en pijnstillers. Wij maken er toch maar iets moois van. Ik hoop dat dat jou ook gaat lukken.

Erna zei op

Hallo Miep
Ik moet er niet aan denken om er zo lang mee te zitten. 'K heb nu 3 weken gips maar de voet blijft pijnlijk. Uit jouw brieven snap ik dat als je er een schroef of plaatje in krijgt je ook nog in het gips moet klopt dat?
Ik ga 10 augustus naar het aaaaaauamcg in groningen kijken of die er meer en sneller wat aan kunnen doen.
Ik zou nl in september op de wachtlijst komen voor nier-pancreastransplsntatie en zolang ik een wond heb gaat dat niet door.
zou het verschrikkelijk vinde als dat weer wordt uitgesteld.
Ben in oktober 2005 op de wachtlijst gekomen heb in maart 2006 een klei hartinfarctje gehad en moest daarom 6maanden v/d wachtlijst.
Als er nu nog meer vertraging komt blijft er van mijn goeie humeur niet veel over, maar daar zul jij ook wel last van hebben.
Ik wens je veel sterkte.
Groetjes Erna

Erna zei op

sorry voor de schrijffouten er moet staan UMCG
het ziekenhuis in Groningen

Miep zei op

Hoi Erna, het klopt, nadat de schroef geplaatst is,is er voor 6 weken gips omheen gegaan. Ik begreep de laaatste keer van de arts dat het de volgende keer ook zonder gips kan, maar ik mag zo wie zo ook dan 6 weken er niet op lopen.
Als dat zo is, en ik hoef dan niet te prikken tegen trombose dan kies ik daarvoor. Ik kreeg nl erge last van netelroos op die plekken waar ik moest prikken. Gelukkig valt het met mijn humeur wel mee. Heb veel lieve vrienden die mij op de dag gezelschap komen houden, en mijn man en kinderen zijn ook geweldig. Zo red ik het nog wel even. Al hoewel ik ook vreselijk baal. i.p.v. een actieve vakantie word het nu een zit vakantie, en zitten vind ik nog steeds het moeilijkste.
Maar ik kijk er naar uit eerst even lekker eruit te gaan. Even iets heel anders dan onze huiskamer en tuin.

Erna zei op

Hallo Miep
Ben gisteren heengeweest omdat het gips kapot ging en erg onprettig aanvoelde .
Mijn voet zat onder de uitslag en ik mag nu voorlopig zonder gips ,moet wel zo weinig mogelijk lopen en alleen op mijn hak. Het lopen doet veel minder pijn dus misschien gaat het goed. 2 aug. gaan ze weer fotos maken.
Wij nemen op vakantie een rolstoel mee om mijn voet te sparen, we hebben gisteren in de stad geoefend is wel zeer apart je bent niet meer op ooghoogte met andere mensen en moet steeds omhoog kijken
Je gaat er dan wel over nadenken hoe het is als je altijd in zo,n ding moet zitten.
bv op het gemeentehuis kwam ik amper met m,n neus boven de balie uit en meer van zulke dingen.
Ik hoop dat het bij jullie ook goed komt.
Groetjes Erna

Miep zei op

Bedankt Erna, ik hoop inderdaad dat het snel beter gaat, ik wordt het onderhand goed zat. Moet nu koffers pakken, maar telkens kom ik er weer achter dat iets nog net op zolder of net beneden ligt. Nou ja, bijna vakantie, laten we dan eerst maar genieten. Daarna moet ik weer onder het mes. Fijne vakantie, probeer vooral te genieten!
Groetjes van Miep

nelle zei op

Ik heb gister iets op m'n voet laten vallen,net boven
m'n kleine teen. Nergens last van en dus gewoon doorgelopen, s'nachts wakker gelgen van de pijn en kon er helmaal niet op staan. Nu heb ik er wel wat mee bewogen en lijkt de pijn wat minder, maar ik kan alleen maar op de binnenkant van m'n voet staan.
Alle tenen kan ik normaal bewegen, behalve de kleine teen. Moet ik er toch even mee naar de huisarts of het nog een paar dagen aankijken? Ik wil nl niet voor niks gaan, bang dat ik me aanstel.

Francy zei op

Hallo,

Ook ik heb een spontane breuk in mijn middenvoetsbeentje gehad. Het gebeurde enkele weken na de bevalling. Gewoon spontaan tijdens wandeling met de kinderwagen. Opeens knakte er iets en de pijn zei me dat het om een breuk ging (heb al diverse malen gebroken teen gehad).

Ik ben naar de huisarts gegaan, die zei dat het gewoon pijn was vanwege een doorgezakte voet. De pijn werd steeds erger, de week erna ben ik weer naar de huisarts gegaan, ditmaal zijn vervanger. Deze keek gewoon op de kaart en gaf het zelfde antwoord als zijn voorganger. Kon gewoon even duren, ik moest maar geduld hebben! Na nog een week ellende, ik liep op de buitenkant van de voet en steunde op de kinderwagen, ben ik weer terug gegaan naar de huisarts. Toen krabde hij zich achter een oor en zei, ja maar nu zit er iets wat er niet thuis hoort! Er zat een dikke bult op. Hij zei dat ik maar een foto moest laten maken en dat het waarschijnlijk om een oude breuk ging, waar men dan operatief iets aan kon doen! Niet te geloven.

Het was dus inderdaad een breuk, maar gelukkig goed in elkaar aan het groeien. Na 10 dagen kon ik bij een orthopedisch chirurg terecht. Die heeft het toen laten ingipsen. Dus al met al heeft het bijna 5 weken geduurd voordat ik er gips om kreeg. Hiermee heb ik nog 3 weken gezeten. Daarna ging het redelijk snel beter. Ofschoon ik nu nog vaker pijn voel, terwijl dit nu 12 jaar geleden is.

Nu wil de pech dat ik in mijn linkervoet opeens tijdens de vakantie ook pijn begon te voelen. Na 2 weken ben ik afgelopen vrijdag naar de dokter gestapt. Volgens haar is het een peesontsteking. Ik heb diclofenac gekeregen. Echter de pijn wordt steeds erger en ik kan echt niet op de voet lopen, alleen op de buitenkant. Ik heb het akelige voorgevoel dat het toch weer om een breuk gaat, en ik zit echt te twijfelen of ik niet naar de EHBO ga.

groetjes,
Francy

Claudia zei op

De keeper van het team waar ik in speel, heeft het botje van haar kleine teen gebroken gehad. Ze hebben het niet gezet heeft een keer weer nieuwe gips moeten hebben, omdat de eerste niet goed was. En ik lees hier ook nog dat het 8 tot 10 weken kan duren, zij heeft het gips 3 of 4 weken omgehad en verder moest ze daarna strakke/stevige schoenen dragen.

Het botje was scheef gebroken en scheef weer aangegroeid, nu heeft zij afgelopen maandag te horen gekregen dat ze niet meer mag voetballen, omdat ze er nog last van heeft. De spieren schuren over het botje heen.
Als ze 'smorgens opstaat of een poosje op de bank gezeten heeft voeld haar voet stijf.

Ik vind het erg lullig voor haar dat ze niet meer mag keepen en is mijn vraag, kan hier nog wat aan gedaan worden?

Bart zei op

Hallo,

Helaas zit ook in het gips.

25 juli liep ik hard en op een stukje dat ik altijd liep was er een stemmetje dat mij vertelde dat ik moest stoppen. Ik had geen pijn en voelde me goed en ben toch maar gestopt. Later weer doorgelopen en weer gestopt en uiteindelijk thuis gekomen. De volgende dag kreeg ik wat pijn en de dag erop werd het nog erger. Zwelling boven op de voet. De dag erop naar de huisarts gegaan. Men dacht aan een infectie. Rust werd voorgeschreven en als dat niet hielp zou ik antibiotica krijgen. Aangezien dat allemaal niet hielp ben ik 3 weken later terug gegaan en nadat er foto's zijn gemaakt hebben ze me gegipst. De eerste 2 dagen heb ik 2 periodes van hevige pijn gehad van de zwellingen in het gips, maar door het verplaatsen van de druk kon ik dat weer weg krijgen. Daarna is alles goed gegaan tot gisteren. Een misstapje op de trap. Met mijn volle gewicht op het voorste gedeelte van mijn voet en vannacht weer pijn.

Zou er iets verschoven zijn? Het lijkt me sterk, want het gips zou dat moeten voorkomen. Toch maar voor de zekerheid naar de EHBO post? Wat kunnen ze doen, anders dan me te zeggen, dan rustig aan te doen?

Claudia zei op

Ik zou dan toch voor de zekerheid even naar de EHBO gaan, je weet maar nooit, misschien dat ze , als het botje wel verschoven is, het botje recht kunnen zetten en dat je dan nieuwe gips krijgt.

Miep zei op

Ben 25 augustus opnieuw geopereerd. Er was totaal geen botaanmaak, dus nadat de schroef eruit gehaald is hebben ze er een stukje bot vanuit mijn scheenbeen tussen geplaatst. Heb nog erg veel pijn aan de wond op mijn scheenbeen, waarschijnlijk door de hechtingen. Doordat het gips erg hoog in mijn knieholte zit kan ik mijn been bijna niet buigen, wat erg lastig is. De pijn op de plaats van de breuk valt gelukkig wel mee. Volgende week donderdag gaan de hechtingen er uit en krijg ik opnieuw, voor 4 weken gips, mag absoluut niet lopen. Maar hopelijk gaat het nu snel beter. Ik verveel me echter verschrikkelijk, en dat terwijl ik toch genoeg te doen heb op de bank.
Hoe is het met Erna?

Francy zei op

Om nog even terug te komen op mijn bericht van augustus. Ik ben nu 3 weken. Na eerste bezoek aan huisarts ben ik toch naar artsenpraktijk in het ziekenhuis gegaan. (na 2 dagen omdat de pijn steeds erger werd). Foto gemaakt: co-assistent kon niets ontdekken. Na 10 dagen (voorgeschreven diclofenac eerst opgemaakt) weer terug naar huisarts en gezegd dat ik niet op mijn voet kon staan en niet lopen. Hij zei toch gewoon doen en oefeningen in water om voet weer soepel te krijgen, en dan na 10 dagen weer terugkomen ondanks dat ik zei dat ik er helemaal niet op kon staan. Dag erna heeft mijn werkgever nog eens gebeld voor verwijskaart. Arts was pissig, en zei dat ik hem zelf moest bellen. Hij zei met mij een afspraak te hebben en niet met de werkgever, ik zou dan maar ipv over 10 dagen over 7 dagen terugkomen en hoog zitten met de voet. Precies het tegenovergestelde wat me de dag ervoor werd gezegd. Heb toen 2nd opinion in Belgie aangevraagd. Hier ben ik dan vandaag geweest (ik moest in eerste ziekenhuis foto ophalen). En wat is de conclusie: Marsfraktuur, en dit was op de eerst foto ook zichtbaar. Kennelijk beoordelen dat in het week-end mensen die niet capabel zijn.
Nu ben ik dus 3 weken verder en heb nu bevestigd gekregen wat ik zelf meteen heb gezegd. Moet nu 4 weken hoog zitten en mag helemaal niet op de voet lopen, Ben nu lekker gedupeerd, terwijl als men meteen de goede conclusie had getrokken, was het euvel al ver verholpen. Dit is de tweede keer dat me hetzelfde is overkomen en weer heb ik herhaaldelijk moeten proberen de artsen te overtuigen. Waar is men mee bezig??

Francy

Erna zei op

Hallo Miep.
Erna is net terug van vakantie .Het gips is er vlak voor de vakantie afgegaan botjes beginnen weer aan te groeien. Ben ook in groningen geweest op othopedie en voor botdichtheids onderzoek en een vaar\\tonderzoek van benen en voeten. Grote vaten zijn goed kleine vaatjes in de voeten zijn voor 40% verkalkt dit komt door de diabetes . Vind ik wel eng.
Ik las dat het met jouw nog niet zo goed gaat hopelijk helpt dit want je moet er wel erg zat van zijn. Ik vond een paar weken al een ramp. Het lopen blijft voor mij pijnlijk door die bloedvaatjes maar ik mag niet klagen en hoop binnenkort weer op de transplantatie wachtlijst te komen.
Miep ik hoop voor je dat het nu beter wordt met je voet, ik leef met je mee dus heel veel sterkte en tot schrijfs Erna

Miep zei op

Hoi, het gaat redelijk goed met mij. Na 2 weken mocht het gips er af en hoefde ik gelukkig niet meer te spuiten tegen trombose. Moet wel goed mijn been bewegen, maar knie buigen is nog pijnlijk. Maar beter dat dan netelroos op mijn buik. Heb nog wel veel pijn aan mijn scheenbeen, mijn voet steekt af en toe maar, dat valt dus wel mee. 90% slaadd, dus wie weet zit ik er nu wel bij. Met die kans van slagen wil ik nog deze 4 weken wel uitzitten, alhoewel het niet mee valt. Gelukkig maakt de zon het iets makkelijker.
Fijn dat het met jou wel goed gegaan is Erna. Hopen dat je nu snel opgeroepen wordt voor de volgende operatie. Succes en de groetjes van mij.

Erna zei op

Hallo Miep toen mijn gips eraf was heeft het nog een tijdje een beetje pijn gedaan ook wordt de voet nog iedere dag dikkig maar het gaat toch vrij snel de goede kant op. Hoop dat het bij jouw nu ook eindelijk goed komt.
In Groningen zeiden ze dat ik ook twee oude breuken in de voet had dus mijn huisarts heeft dit al vaker over het hoofd gezien.
Francy ik vind jouw verhaal ook erg bizar en triest ik heb zelf ervaren hoe zeer het doet om op een gebroken voet te lopen maar blijkbaar kun je alles wat een arts zegt niet zomaar geloven, Zulke dingen schijnen toch nog vaak te gebeuren. heb ook wel eens het idee dat als je niet heel hard jammert ze je niet serieuz nemen.
Een volgende keer zeur ik net zolang tot ze direkt een foto maken.
Groetjes Erna

Francy zei op

Dank je Erna voor je reaktie.
Inmiddels is mijn huisarts excuses komen aanbieden en bovendien heb ik eindelijk de verwijskaart voor de botscan. Die gaat morgen plaatsvinden. Intussen zit ik nog steeds thuis, ik moet pas op 29 september terug naar het ziekenhuis in Belgie. Dan wordt er een nieuwe foto gemaakt, is nog steeds heel pijnlijk, vooral omdat er geen gips omheen zit.

Groetjes,
Francy

Miep zei op

Hallo,
hebben jullie "ingang oost" het ziekenhuisprogramma op ned 1 afgelopen maandag gezien?
Daar werd een mevrouw aan een breuk in het middenvoetsbeentje geopereerd.
Het botje stond scheef en daarom moest het gezet worden met een plaatje er tegen. Deze mevr. kon na 3 maanden weer lopen, maar had nog wel therapie.
Best interessant om te zien.
Sterkte allemaal.

Francy zei op

Hallo,

ben ik weer. Wie heeft n.a.v. breuk middenvoetsbeentje ook last van pijnlijke verdikking onder de voet. Het ontstaan van de breuk is nu enkele weken geleden (11 aug) en nog steeds heb ik behoorlijk veel pijn onder de voet. Controle is komende week vrijdag (nieuwe foto's). Bovendien wil de arts me dan als het ok is zooltjes aanmeten, wie heeft dit ook gehad. Bedankt alvast voor reaktie.

Groetjes
Francy

cindy zei op

er is vandaag 24 september een best wel zware lamp op de zijkant van me rechtervoet gevallen en telkens als ik me voet naar buiten wil draaien heb ik hartstikke last van en ook als ik loop heb ik er last van. ik wil graag weten of er niet iets is gebroken mischien dat jullie me verder kunnen helpen, en wat het verstandigste is om te doen.

alvast bedankt

francy zei op

Hoi Cindy,

Kan je alleen maar adviseren meteen naar de EHBO of huisartsenpraktijk in het ziekenhuis te gaan. Als ze dan een foto maken, weet je hopelijk waar je aan toe bent. (zie mijn eerdere berichten op deze site)

Succes ermee
Francy

antoinet zei op

Hallo,
Dit is de eerste keer dat ik reageer,,
Ik heb ook hmsn 2 en al twee maal spontaan mijn middenvoetsbeentjes gebroken.
Eerst denk je is gewoon domme pech, maar nu ik dit zo lees weet ik dat het met hmsn te maken heeft.
Ik heb ingang oost ook gezien en was idd heel intressant.
vriendelijke groet Antoinet

paula zei op

hoi antoinet,wat je nu schrijft heb nog nooit van gehoord.
botbreukjes door hmsn .
ik kan me dat niet voorstelllen.
ik heb zelf ook hmsn ,dit nog nooit meegemaakt.
maar ga vragen aan de arts of dit echt zo kan .
ik schrik hier wel van


liefs paula

antoinet zei op

hallo paula
sorry dat ik het er zo heb neer gezet, ik weet het idd niet zeker dat het door hmsn komt.
Maar ik merk gewoon bij me zelf dat ik moet op letten hoe en waar ik loop.
Ik heb het nu 2 keer achter elkaar gehad, en deed echt geen gekke dingen.
Alle twee keer gewoon verstapt.
Dus dan ga je toch wel denken.
Het was echt niet mijn bedoeling om je te laten schrikken.
en nogmaals ik weet niet of het daardoor komt. sorry
groet antoinet

alexander zei op

hey, ik hb 1 week geleden mijn middenvoetsbeentje gebroken, de docter zij dat het een mars fratcuur was, maar toen ik vroeg hoelang ik met gips zou moeten lopen wist ze dat niet, en ik ben er wel heel erg benieuwd naar, aangezien ik binnekort op vakantie ga.


alexander

francy zei op

Hallo Paula en Antoinette,

bij mij komt het waarschijnlijk door botontkalking. Ik wacht het de uitslag van de DEXA (botdichtheidmeting)scan nog af. Ik heb het ook al de 2e keer, gewoon spontaan gebeurd met lopen. (zou je kunnen laten onderzoeken, je hebt hiervoor een doorverwijzing van je huisarts nodig)

groetjes
Francy

Erna zei op

Hallo
Wat is hmsn

Groet Erna

paula zei op

hoi ernahmsn : hereditaire motorische sensuele neuropatie.


het is een aandoening van je spieren en zenuwen die slapper zijn
daar horen klomvoeten en evetueel klauwhanden bij
meer info kun je wel op de vsn lezen onder spierziektes


groetjes paula

francy zei op

Hallo,

vandaag teruggeweest op controle voor gebroken middenvoetsbeentje. Er is nog opvallend weinig kalkvorming. Weer 3 weken erbij gekregen!
Moet in de tussentijd wel steunzool laten aanmeten, maar dat zal moeilijk gaan want ik kan niet op mijn voet staan vanwege die dikke bult eronder, dat zag de specialist ook wel, maar toch maar laten aanmeten zei hij. Er mag helemaal niets meer om de voet gezwachteld worden. Ik kan mijn lol wel op. (zit nu al vanaf 11 augustus met dit probleem)
groetjes
francy

paula zei op

Hoi, Ik hoorde net dat ik twee middenvoetsbeentjes 4 weken geleden bij het wandelen heb gebroken en loop al 4 weken met pijn. Had eerder naar dokter moeten gaan.Ik hoor pas dinsdag of het in het gips moet. Wie weet of er gips om zal moeten???

paula zei op

hoi naamgenoot ,


heel veel beterschap.


liefs paula

francy aan Paula zei op

Hoi Paula,

Dat is afwachten of je er gips om krijgt.
12 jaar geleden had ik een marsfraktuur (middenvoetsbeentjes gebroken) na 3 weken pas echt erkend door arts dat het zo was en na 5 weken gips gehad gedurende 3 weken. Daarna was het ok.

Nu echter op 11 aug weer marsfraktuur, ook weer na 3 weken via 2nd opnion in Belgie erkend. Nu echter helemaal niets er omheen. Heb vandaag te horen gekregen dat er veel te weinig kalkvorming is en kan weer 3 weken afwachten. Het geneest nu niet goed.
(zie mijn eerdere berichten op dit forum!)

Wens je in elk geval heel veel sterkte en probeer vooral niet te belasten, nu, je maakt het er alleen maar erger mee.
groetjes
francy

mireille zei op

Hoi paula,

Dat van naamgenoot was een foutje , ik zat een beetje te mutsen en dacht dat je de naam moest invullen van degene op wie je wilde reageren.Dom he!
Maar in ieder geval bedankt voor het "beterschap".
liefs Mireille

Miep zei op

Hallo, ik hoop dat het met jullie allemaal alweer wat beter gaat!Wat betreft die vraag over wel of geen gips... het ligt er maar net aan wat ze in het ziekenhuis gewent zijn. Ik heb eerst 6 weken gips gehad, daarna 6 weken niet op de voet mogen lopen, en na de 2e operatie 2 weken gips. Daarna 4 weken er nog niet op lopen. Moet nu nog 1 week en hoop dan te horen dat de breuk eindelijk aan elkaar gegroeid is. Ik ben dan zeker 2 jaar verder, waarvan ik er 7 maanden weet dat het om een breuk gaat.
Ik ben het spuugzat en hoop dan ook dat ik nu eindelijk aan de therapie kan beginnen en weer eens gewoon kan lopen. Even geduld nog.
Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte.

Arian zei op

Ik heb 9 weken geleden met voetballen mijn buitenste middenvoetsbeentje gebroken, wilde wegdraaien en zakte ineens door mn voet heen. 1 week gips en 4,5 week loopgips... je kent het wel. Vandaag weer een foto laten maken in het ziekenhuis en het was redelijk aangegroeid, maar nog een beetje 'wolkerig' volgens de arts.
Voelt verder wel aardig aan, alleen bij overbelasting 's avonds nog een licht zeurend gevoel.
Ik mag wel weer wat gaan belasten... voorzichtig hardlopen enzo.

Nou, hou jullie wel op de hoogte.
Sterkte iedereen

Miep zei op

Hallo allemaal, ik hoop dat het jullie goed gaat.
Ik heb vorige week nieuwe foto's laten maken, en de arts is iets positiever dit keer. Het bot is nog niet aangegroeid, maar zit wel mooi op zijn plaats.
Ik mag de komende 5 weken mijn voet nog niet belasten, ik blijf dus hinken met krukken, maar mag gelukkig wel beginnen met fysio. Nu 3 keer geweest. Mijn enkel wordt weer soepel gemaakt en het vast zittende stukje litteken op mijn scheenbeen wordt gemasserd. Nu maar weer afwachten hoe de foto's er in november uitzien.
Groetjes.

mariette zei op

hey mensen ik heb vandaag tegen iets hard geschopt en men grote teen doet pijn als ik er op stap of beweeg mensen weten jullie wat dit is en moet ik naar het speod ???

peter zei op

Ik heb bijna zes weken geleden twee middenvoetsbeentjes gebroken bij het judo-en. Ik kwam wat ongelukkig neer, met mijn tenen tussen de mat: 4 teentjes naar links, mijn grote teen naar rechts. Knap hoorde (voelde) ik. Dikke pech, dus! Een van de breuken was toch wel erg lelijk, hier moest misschien een pin in. Maar na een 2nd opinion gelukkig toch niet. Ik kreeg een spalk. Na een week terug, bleek mijn voet zo blauw en dik (ondanks steeds voet omhoog), dat ik nog een week moest wachten. Na 2 weken dus, loopgips. De chirurg zei, dat ik gewoon moest gaan lopen (met stokken). Nou, dat ging voor geen meter. Het deed verschrikkelijk zeer. Toch elke dag stukjes gelopen. Mijn voet bleef tot en met de vijfde week toch wel erg dik en blauw. En het deed toch wel zeer (tussen de tenen en bovenop en onderop de voet). Nu in de laatste week - vrijdag gaat het gips eraf - gaat het langzaam beter. Mijn voet is nog steeds dik (iets minder, maar toch). Ik hoop dat het vrijdag allemaal goed is blijken te gaan. Want ik ben het helemaal zat! Hoelang kan het herstel nog duren? Wanneer kan je weer autorijden, fietsem, sporten enzo. Het valt me allemaal toch wel erg tegen. Je denkt, gewoon een been in het gips. Maar als je er zelf mee loopt, dan voel je toch van alles gebeuren onder het gips en kan je toch wel minder als je gedacht had. Wie heeft ook van dit soort ervaringen?

Miep zei op

Hoi Peter,
Niemand kan jou vertellen hoelang zo iets zal duren.
Lees de verhalen van Miep nog eens.
Ik zit al ruim 7 maanden te wachten op herstel.
Ik wens jou in elk geval een sneller herstel toe.

Peter zei op

Hoi Miep,
ZEVEN maanden wachten op herstel! Ongelofelijk! Ik snap niet hoe jij er doorheen komt. Ik wordt nu al helemaal gek. Wat een relaas! Dit is natuurlijk niet te vergelijken met mijn situatie. Maar goed, ik hoop dat ik vrijdag hoor dat het allemaal goed gaat en dat ik echt kan beginnen met mijn herstel zonder gips. Eraf met die zooi! Het zou gewoon weer eens lekker zijn om lekker vrij te slapen. Zonder dat je last hebt van dit zware poot in dat nest. Soms breek je bijna je knie omdat je je omdraait zonder je been mee te nemen! Gelukkig dat dat maar niet gebeurt! Ik had trouwens in de tweede en derde week een paar keer kramp in mijn kuit door een rare beweging ofzo. Je weet gewoon niet hoe je het hebt. Je kan bijna niks doen. Gelukkig schoot de kramp eruit toen ik ging staan. Gelukkig heb ik er verder geen last meer van gehad. Ze zeggen trouwens dat als een bot genezen is, het bot wel twee keer zo dik kan zijn. Dus je kan het daar in ieder geval nauwelijks meer breken. Enfin, voor mij nog twee nachtjes. Dan naar het ziekenhuis. En maar hopen dat het allemaal goed is gegaan. Ik wens jou in ieder geval heel veel sterkte met je herstel. Jij hebt het meer nodig dan ik. Ik heb echt diep respect voor je! Succes.
Groetjes,
Peter

lel zei op

Ik heb 3,5 week geleden een kastdeur met spiegel op mn tenen gehad.Foto's laten maken maar niets gebroken,wel zwaar gekneust!Sinds 2 weken zijn m'n grote teen en teen ernaast aan mekaar 'getaped''.Dit scheelt ietswat maar kan echt niet op mijn voet steunen.De druk erop doet behooooorlijk zeer.Loop nu dus ook met krukken want çonstant op de zijkant van je voet lopen,daar wordt je behoorlijk moe van.Maar zodra ik de tape weg haal(bv om te verschonen)is het echt heel pijnlijk.Lijkt mij toch niet goed.De huisarts heeft nu al 3x gevraagd of er foto;s gemaakt zijn.Ja zijn gemaakt in het ziekenhuis(al heb ik de foto zelf niet gezien).Je zou toch denken,laat dan voor de zekerheid nog een foto maken.Want dit is echt geen doen en zeker als er na 3,5 week nog eigenlijk geen verbetering is........

Miep zei op

Hoi Peter, bedankt voor je respect. Maar zonder zoveel lieve mensen om mij heen, die mij er al maanden doorheen slepen, had ik het ook niet gered hoor. Nu weet ik ook pas wie echt mijn vrienden zijn hè! Maar hoe is het met jou? Vandaag moest je toch naar het ziekenhuis? Is je gips eraf en zit alles weer goed aan elkaar? Ik hoop het voor je. Succes, en laat het nog even weten!

Miep zei op

Hoi lel, als ik jou was zou ik gewoon zelf nog eens opnieuw een verwijsbrief voor de röntgenafd. aanvragen. Je kunt er maar beter optijd bij zijn.
Bij mij is het ook mis gegaan, resultuut...veel ellende die vast niet nodig was geweest. Veel succes!

Peter zei op

Hoi Miep,

Het is heel goed dat je zoveel lieve mensen om je heen hebt. Anders red je het nooit :-). En, ik weet nu ook beter wie mijn echte vrienden zijn. Sommigen houden niet van zieke mensen en zie je dus niet. Maar wie houd er wel van ziekte, dan? Het hoort gewoon bij het leven!

Ik ben inderdaad vandaag naar het ziekenhuis geweest. Het gips ging eraf. Ik zag een raar, gezwollen voetje. Niet meer blauw of groen, maar weinig vorm. Ik moest deze wassen. Dat was heel eng. Het voelde heel raar. Maar ook wel lekker luchtig. Na de foto gesprek met chirurg gehad. Het goede nieuws was, dat de stand van de botjes nog goed is en dat het bot aan elkaar is gegroeid. Het slechte nieuws was dat de botaangroei nog niet voldoende was en dat hij niet het risico wou nemen dat het mis zou gaan. Kortom, ik zit de komende twee weken nog in het gips (totaal dan 8 weken). Het goede is wel, dat ik nu een gipsvoet heb, dus mijn kuiten en enkels zijn vrij. Nou die 2 weken kom ik ook wel door. Ik ben in ieder geval blij dat het de goede kant op gaat. Trouwens na deze twee weken, vertelde hij, zal ik steunkousen krijgen, want het dikke kan met deze breuk - volgens zijn zeggen: "toch wel behoorlijk lelijke breuk, die je niet moet onderschatten" - nog wel even duren. Kortom, het gaat de goede kant op. Maar ik moet geduld hebben.

Hoe is het verder met jou? Hoelang moet jij nog, denk je?

Groet, Peter

Miep zei op

Hoi Peter,
fijn dat het met jou goed gaat, en die laatste 2 weekjes kom je ook wel door hoor. Je moet alleen niet te veel, en te snel willen. Hopelijk lukt het met je werk en vrienden ook wel.

Met mij gaat het ook wel. Heb nu een aantal keren fysio gehad en dat voelt wel goed. Het litteken op mijn scheenbeen wordt al soepeler, er zit nu nog maar een derde vast, maar het trekt niet zo meer.
Draaien in bed gaat daardoor ook beter.
Helaas gleed gisterochtend wel mijn kruk weg. Deze was nat van buiten, tja en dan op plavuizen...
Gisteren wel wat meer pijn maar nu valt het wel weer mee. Ik moet hem gewoon hoog blijven houden, er zit snel vocht in. Nu nog zo'n 3 weken, dan hoor ik of er bij mij ook botaanmaak is. Maar volgens de arbo zit ik nog wel tot einde dit jaar thuis. Nou ja het is niet anders. Als het nu uiteindelijk maar heelt en ik geen derde operatie hoef te ondergaan.
Je hoort het wel weer. Groetjes en sterkte de komende weken.

francy zei op

Hallo,
Hier ben ik weer. Ben nu enkele weken verder en het gaat nu redelijk.
Afgelopen vrijdag voor het laatst in Belgie bij Orthopeed geweest. Weer foto's gemaakt. Botgroei ging nu goede kant op, nog niet geweldig, maar wel goede vooruitgang. Ik hoef niet meer terug te komen.
Toen ik vroeg hoe het nu verder moest met die verdikking onder mijn voet waar ik nog steeds niet op kan lopen en mijn gevoelloze dikke teen antwoorde die Orthopeed: ja je moet nu niets gaan zoeken! Ik zei ik zoek niets, ik heb iets en wel een probleem dat ik ook na de botgroei niet op die voet kan staan. Nou meneer was klaar met mij, ik moest nu maar gewoon gaan lopen. Het kwam er gewoon op neer dat hij er zich geen raad mee wist. Nou dat was het dan in Belgie.
Ben maandag erop naar de huisarts geweest en probleem opnieuw besproken. Hij gaf me verwijzing voor fysiotherapeut. En deze heeft nu de conclusie: Doordat ik mijn voorvoet zo overbelast heb is de verbinding tussen twee botstukken van de tweede teen zo opgezet en dat veroorzaakt de pijn. Hij maakt de voet nu veel losser door massage (heb vanaf 11 augustus alleen op buitenkant voet gelopen, en krijg hierdoor mijn voet niet meer plat op de grond, is iets om radeloos van te worden!). Heb 2 x per week fysio. Als dat niet lukt kan ik volgens de huisarts nog naar een revalidatiearts.
Dit is allemaal zo leuk. Was ik zo blij dat ik in Belgie te horen kreeg dat ik toch gelijk had, dat mijn middenvoetsbeentje toch gebroken was (na 3 weken). Maar daarmee is ook alles gezegd, die fijne arts heeft zich alleen op die breuk geconcentreerd en niet op de gevolgen van het te lang verkeerd gebruiken van mijn voet. Ik hoop dat het nog goed komt. Als ik uit mijn bed kom moet ik meteen schoenen aan (met de inmiddels aangemeten steunzool, die men de vorige week aan de buitenkant nog veel meer heeft opgehoogd, omdat mijn voet anders naar buiten klapt.)
Ik ben hier zo opstandig van. Maar je kunt verder niets... dan alleen maar hopen dat het weer goed komt! Een ding is zeker: wanneer je een gebroken middenvoetsbeentje ofwel Marsfraktuur hebt, is dat op de foto vaak pas na 3 weken duidelijk zichtbaar. Vandaar die vele misverstanden. Hoop dat dit voor iedereen een goede raad is, om gewoon de blijven doorzeuren. Je voelt het zelf het beste wat er aan de hand is. Sterkte voor iedereen en laat het een leer zijn, dat er vaak vergissingen worden gemaakt, die ten koste van je genezing gaan!

Groetjes
Francy

Karin zei op

Hallo

Ik heb afgelopen woensdag een misstap in het zwembad gemaakt.
In de eerste instantie voelde ik niks, maar nadat ik de volgende dag ging shoppen,
kreeg ik toch wel erg last van m'n middenvoetsbeentjes.
Als ik erop druk doet t pijn.
Ik kan er wel op lopen, maar als ik m'n tenen buig, doet t pijn.
Wat is verstandig?

Gr. Karin

Peter zei op

Hoi Karin

Wij zijn natuurlijk geen artsen (denk ik tenminste)! Dus beoordelen kunnen wij niet. Wij kunnen alleen vanuit eigen ervaring spreken. Toen ik ruim 6 weken geleden mijn 2 middenvoetsbeentjes brak, kon ik direkt niet meer staan (ook niet op de zijkant van mijn voet, ook niet op mijn hiel). Vanaf dat moment heb ik moeten hinkelen. Mijn voet werd al snel dik (en later blauw). Omdat ik zelf toch wel een soort knap had gehoord (of gevoeld), wist ik eigenlijk al dat mijn middenvoetsbeentjes waren gebroken. Ik ben meteen naar het ziekenhuis gegaan en na een paar foto's is een gipsspalk gezet.

Nogmaals ik ben niet deskundig. Maar ik zou toch aanraden even door een deskundige naar jouw voet te laten kijken. Als er in het ergste geval wel iets gebroken is, dan kan je nu beter zorgen dat het op een goede manier geneest. Anders heb je er veel langer ellende van. Dus ik zou toch even naar het ziekenhuis of je huisarts gaan. Beterschap.

Gr. Peter

Karin zei op

Hardstikke bedankt Peter!
Het zouden natuurlijk ook nog de pezen kunnen zijn die boven mijn middenvoetsbeentjes lopen. Ik denk zelf ook wel dat het handig is om er even naar te kijken. Nogmaals bedankt.
Karin

Francy zei op

Hallo Karin,

als je naar mijn geschiedenis op dit forum kijkt, ik heb er nog 3 weken mee gelopen (op de buitenkant van de voet) en toch was het middenvoets beentje gebroken. Dus ik zou je echt aanraden ernaar te laten kijken en een foto laten maken. Ik heb er nog steeds een hoop ellende van dat er ik te lang mee rondgelopen heb omdat ze me niet serieus namen!

Sterkte en groetjes
Francy

Miep zei op

Hallo Karin,
wacht nooit te lang, voor je het weet is het te laat.

Zelf heb ik net fysio gehad. Het gaat steeds beter.
Alleen had ik de pech dat mijn armklem van mijn kruk afbrak, door een misstap.
Zit nu te stuntelen met 1 kruk. Nu maar hopen dat hij snel gemaakt of vervangen kan worden.
Groetjes.

Karin zei op

Hallo Francy en Miep

Echt vervelend voor jullie dat julle er zo erg last van hebben. En erg vervelend voor u, Miep, dat de armklem van de kruk is afgebroken. Wel fijn dat het al iets beter gaat. Jullie ook heel veel sterkte.

Gr. Karin

Peter zei op

Miep,

Het blijft gestuntel, he, met die krukken. Ik merk dat ik af en toe veel te nochalant word en dan bijna weer 's op mijn bek ga. Dan ben ik natuurlijk nog verder van huis. Maar hannesen met 1 kruk. Drama! Ik hoop dat ie weer snel goed is of dat je een nieuwe krijgt.

Mijn nieuwe gipsschoen is toch wel weer wennen. Ik heb vanmiddag een stuk buiten gelopen en dan is mijn voet weer dik. En dat merk ik nu. De schoen zit dan toch weer strak.

Ik heb nu ook last - sorry voor dit vieze verhaal - van schilferende en loslatende stukjes huid sinds het gips is verwisseld en ik tussendoor mijn voet heb gewassen. Mijn hele huid is gort en gort droog. Ik smeer nu af en toe wat Nivea, maar het helpt niet echt. Wat zou ik blij zijn als over 2 weken het gips definitief weg is. Heerlijk je hele been en voet eens goed uitwassen en insmeren. Hebben jullie hier nou ook last van?

Groetjes.
Peter

Miep zei op

Hoi Peter en Karin,
Het valt allemaal wel mee hoor dat hannessen. Ik heb gelukkig mijn buro-stoel op wieltjes nog, en naar buiten gaan doen ik toch niet.
Vorige week donderdag kwam ik van fysio en was de kruk van onderen nat, en dan op plavuizen in de hal...echt niet prettig, voor je het weet glijdt de stok weg.
Woensdag gaat mijn kruk voor vervanging of reperatie naar het bedrijf terug. Tot die tijd is het even behelpen. Beneden gaat wel, boven wordt wat moeilijker.
Wat de schilfers betreft, heb ik niet zoveel last. Eerst zat er een dikke laag gele ontsmettingsmiddel onder en die heb ik in het bad geweekt en dan flink zalven, het heeft geholpen.
Groetjes.

Peter zei op

Hoi Miep

Je bent een echte oude rot in het vak, lijkt het wel! Je kent de slagen van de zweep. Waar wij nog zitten te prutsen, kan jij er al lang niet meer mee zitten! Een paar dagen terug had ik steeds een dikke voet. Het was toch wel een slechte paar dagen denk ik nu. De dikte lijkt wat af te nemen, waardoor ik niet meer zo'n last heb van het 'strakke'. Gelukkig, maar. Ik was vandaag weer mijn rondje buiten "lopen" (goed voor het herstel!) en had toch wel een aardig kouwe poot toen ik thuiskwam. Wat wil je: open en bloot in het koude gips! En 't begon ook nog wat te miezeren (niet teveel, want anders smelt mijn schoen!!!). Nou succes allemaal de komende weken. Ik kan niet wachten tot het volgende week donderdag is.

Tot horens!

Peter

Miep zei op

Gelukkig, mijn kruk is weer gemaakt!!!

Peter zei op

Gelukkig maar! Zonder kruk kost alles toch wel dubbel zoveel energie! Ik merk trouwens dat als ik 's nachts er even uit moet - en dus niet m'n loopschoen aan heb - dat het hinkelen toch wel belastend is voor je andere voet! Nou gelukkig kan je weer vooruit! Succes.

Francy zei op

Hallo,
ik ben nu 2 weken verder na mijn laatste bezoek aan de orthopeed die zei dat ik niet meer hoefde terug te komen. Inmiddels heb ik 3 x fysiotherapie gehad, ook even op de loopband, maar het valt super tegen!

Het probleem is niet de botbreuk maar die dikke bobbel onder de voorvoet die volgens de fysiotherapeut bot is dat tegen elkaar komt door die verkeerde belasting van de voet, voor en tijdens de breuk. Ik heb zelf het gevoel dat het ook niet met fysiotherapie goed komt. De voet wordt wel soepeler gemaakt, maar de pijn blijft. Ik moet meer lopen en dat doe ik ook weer met mijn hond, wel super langzaam, maar het blijft heel erg pijn doen en ik probeer steeds te vermijden om de voet helemaal af te rollen. Ik loop flink mank. Ik ben er wel radeloos van. Het andere alternatief is nog een revalidatiearts volgens mijn huisarts, maar ik maak eerst die sessies bij de fysiotherapeut maar af........ en dan nog die steunzool, die blijkt helemaal niet goed te zijn, is maar 3/4 zool, en kennelijk had het toch een hele zool moeten zijn. Kortom, fijne ellende allemaal, ben benieuwd wanneer ik weer eens normaal kan lopen, ook zonder schoen, dat lukt nu nog van geen kant, dan moet ik steeds weer op de foute manier, op de buitenkant van de voet lopen.
Tot zover weer even mijn situatie...... groetjes, Francy

Miep zei op

Wat een ellende allemaal wôh. En dat allemaal door die kleine rotbotjes. Hadden we ze maar niet.
Gelukkig is mijn fysiotherapeut wel tevreden. Mijn onderbeen voelt steeds beter aan en mijn voet wordt iets soepeler. Maar jij zolang ik niet op mijn voet kan staan kan hij ook niet echt druk zetten op mijn voet. De pijn aan mijn scheenbeen wordt gelukkig ook steeds minder, komt ook doordat het litteken nu bijna weer los van het weefsel eronder is. Mijn voet geeft wel wat meer steken, maar dat zal wel komen doordat ik toch iets meer met mijn been naar beneden zit. Ik wordt het ook zo zat dat gehang op de bank. De verveling slaat steeds meer toe, en dat terwijl het al bijna niet meer kan. En dan die vermoeidheid. Worden jullie ook zo moe van het niets doen? Ik wel. Was het maar 17 november, ik wil onderhand wel weten hoe het in mijn voet is.
Even geduld nog maar weer. Groetjes en sterkte.

Peter zei op

Hoi allemaal,

Wat een ellende allemaal zeg. En je hebt helemaal gelijk, je wist niets van het bestaan van die kleine rotbotjes af, totdat je er opeens iets mee krijgt! Ik heb trouwens op zich wel veel te doen: ik ben heel hard aan het leren en heb ondertussen al 2 examens (met goed gevolg) kunnen doen. Hier kom ik normaal bijna niet aan toe. Het tempo is wel wat lager dan normaal, maar dat zal wel met de "ziekte" te maken hebben :-). Gisteren heb ik weer eens een dag klassikaal les gehad. Dat geeft afleiding. Even wat anders. Dr. Phil en Oprah komen op een gegeven moment ook je neus uit. En dan heb ik het nog niet eens over al die onzinnige belspelletjes enzo. Ik probeer mijn tijd dus wel goed in te vullen. Ik kan trouwens nu prima zonder stokken lopen (met een gipsschoen gaat het allemaal wat makkelijker). A.s. donderdag mag ik weer naar het ziekenhuis. Dan hoop ik definitief uit het gips te zijn. Het voelt nu wel goed. Geen pijn. Wat minder dik. Ik heb er wel een goed gevoel over. Maar ik hou wel rekening met een lang herstel. Wanneer kan je weer autorijden, spinnen, sporten, skieen? Ik hoor het donderdag wat ik mag verwachten (hoop ik). Jullie allebei ook heel veel sterkte. En Francy, laat niet over je heen lopen! Als het niet goed gaat, dan gaat het niet goed! Er moet gewoon iets aan gedaan worden. Ze kunnen je niet zomaar wegsturen! Succes allemaal. Tot horens.

Groet, Peter

Miep zei op

Hoi Peter, voor jou zit het er hopelijk op en kun je aan je revalidatie beginnen. Ik hoop voor jou dat dat snel gaat. Ik hoor volgende week vrijdag hoe het met mijn botje gaat. Mijn fysiotherepeut was vanochtend niet zo tevreden. Er zat veel te veel vocht in mijn onderbeen. Ook ga ik mijn voet meer voelen. Gezezing of afweer? De klok gaat hier steeds trager voorbij. De visite belde net af dus vermaak ik mij maar weer achter de computer. Spelletjes op Zylom zijn onderhand verslavend aan het worden. Ik ze meestal de computer dan ook maar helemaal uit, anders ga ik er nog vaker achter. Nou Peter heel veel succes vandaagen denk maar zo...het is niet voor niets geweest...je haalt nu vast allemaal tienen!!
Groetjes.

Miep zei op

Nog even een tip: ik neem s'avonds nog wel eens een film op.Gelukkig zijn er veel medische programma's die ik graag kijk. En wanneer ik dan geen visite krijg zet ik de tv aan en kan kijken wat ik wel intressant vind.

Peter zei op

Hoi Miep e.a.,

Ik ben net terug uit het ziekenhuis.

MIJN GIPS IS ERAF!!!!!!

Mijn middenvoetsbeentjes zijn uitstekend aan elkaar gegroeid. Het is nog wat kwetsbaar (de foto's geven altijd een vertraagd beeld, omdat niet alle botaanmaak nog is te zien). Dus de komende twee weken moet ik rustig aandoen en stevige schoenen aan (eindelijk weer schoenen aan en beide voeten op gelijke hoogte). Hierna mag ik alles weer doen. Mijn voet is nog wel steeds wat dik, maar dit kan wel een halfjaar duren. Daarom moet ik overdag een steunkous dragen. Geen probleem. Ik ben zo blij dat het gips eraf is. Ik ga straks meteen even lekker douchen. Sorry voor mijn enthousiasme, maar ik ben heel erg gelukkig nu. Yes. Yes. Yes. !!!!

En Miep, ik hoop dat jij straks ook (eens) goed nieuws krijgt te horen. Je wordt er op een gegeven moment wel heel erg moe van. Ik doe nu ook niks anders dan TV, PC, douche, rondje in de buurt. Gek word je ervan! Ik wens je heel veel sterkte en alle beterschap.

Groetjes,
Peter

chris zei op

ik heb het ook moet 6weken gips maar war zit het ongeveer en wat doet het voor functie

Peter zei op

Hoi Chris,Wat bedoel je precies? Bedoel je dat jij nu ook met gebroken middenvoetsbeentje(s) zit? En dat je voor de komende 6 weken gips hebt?

Nou, je middenvoetsbeentjes zitten - zoals de naam al zegt - midden in je voet. Ze verbinden je teenbotjes met je voet. Ik ben ook een leek, dus sla me niet om m'n oren als ik het fout heb. Bij mij waren er 2 stuks gebroken. Ik heb 8 weken gips gehad en sinds vandaag is het eraf. Het is belangrijk om eventuele zwellingen in de gaten te houden. Dit was bij mij het grootste probleem de eerste 5 weken. Als je voet dik word, houd deze dan omhoog. Voor de rest wil ik je heel veel succes en beterschap in de komende periode wensen.

Groetjes,
Peter

Miep zei op

Hoi ,
Peter gefeliciteerd met het behaalde resultaat. Ik kan mij jou enthousiasme wel voorstellen hoor.
Ik heb hier al gezegt (5 weken geleden) als ik mag lopen krijgen jullie gebak. Toen moesten ze wachten. Ik hoop dat ik volgende week wel mag trakteren.
Ach en voor de rest....achter de wolken schijnt voor iedereen toch de zon!!!!
Sterkte allemaal.

Francy zei op

Hoi allemaal,

Peter bedankt voor je bericht, en jij gefeliciteerd met je vorderingen, hoop dat het verder goed blijft gaan.
Miep ook voor jou hoop ik dat het eindelijk beter gaat.

Nou, ik krijg morgen andere steunzool. Hele zolen nu.
Deze keer zijn ze aangemeten door de podotherapeut. Hij gaat vanafr teen 1, 3,4 en 5 een verhoging maken, zodat de bobbel in onder de voorvoet (waar teen 2 met de voet verbonden is) vrij blijft en niet belast wordt. Dit moet ik een week proberen en dan op de loopband bij de fysiotherapeut, vlgs hem moet dit uiteindelijk beter gaan. Hoop maar dat hij gelijk heeft. Als dit allemaal niet lukt zal ik dus weer teruggaan naar mijn huisarts en naar het volgende alternatief vragen: de revalidatiearts. Dus naar weer afwachten.

Groetjes en sterkte allemaal!
Francy

Sarah zei op

Hey,ik heb 1 november een basketmacht gehad.. na de match voelde ik al iets aan de bovenkant van mijn voet op de wreef dus, maar die pijn was maar heel even. Nu een halve week gelede kwam die pijn terug en harder momenteel heb ik nogaltijd pijn er is een bult op mijn wreef gekomen en als ik mijn tene strek en buig doet allebei pijn als ik erop stap ook,zelfs s'nachts..Ik merk op dat ik nu op de buitenkant van men voet loop.. Herkent iemand deze symptone?
Alvast bedankt
Groetjess Sarah

Peter zei op

Hoi,

Miep, nog bedankt! Achter de wolken schijnt gelukkig altijd de zon. We moeten gewoon positief blijven denken!

Francy, bedankt! De afgelopen week is toch nog niet helemaal volgens verwachting. Ik wil te snel. Lopen in een schoen gaat (hoewel ik nog niet helemaal mag afrollen). Dus de andere been raakt wat overbelast. Douchen - zonder kous en schoen - is niet erg lekker. Echt staan op mijn voet lukt nog niet. Het voelt allemaal nog heel erg dik (tussen mijn tenen enzo) en huid voelt strak. Als je je gewicht erop zet, dan voelt het heel eng. Nou ja, ik zal het de tijd moeten geven. Het valt gewoon niet mee.

Ik hoop dat jouw steunzool echt helpt. Dat je weer gewoon mag herstellen en dat alles goedkomt. Niet (goed) kunnen lopen is toch wel heel erg. Je kan geen kant op. Ik wens jou heel veel sterkte en dat het nu allemaal mag gaan lukken!

Groet,
Peter

Peter zei op

Sarah,

Ik herken jouw symptonen niet! Maar ik kan je wel adviseren: loop er niet mee door, maar laat je huisarts hier naar kijken! Als er echt iets aan de hand is, dan gaat het alleen maar veel langer duren als je blijft aanmodderen. Dus niet uitstellen, morgen naar de dokter!

Heel veel sterkte en succes!

Groetjes Peter

Miep zei op

Hoi Sarah,
bij mij zat de pijn ook meer boven op mijn voet, maar ik had niet echt een bult. Wel voelde het als een brandwond die onder de huid door sudderde.
Wil je de rest van mijn verhaal weten, dan moet je maar de berichtjes onder de naam Miep lezen.
En wat Peter al schreef....wacht niet te lang met naar de dokter te gaan!!!
Heel veel sterkte en beterschap.

Hoi Peter, vervelend dat het nog niet gaat zoals je graag gewild had, maar, geduld is een schone zaak!! Doe rustig aan, dan bereik je veel meer. Hi hi, ik spreek uit ervaring...heb zelf ook nog steeds héééél veel geduld.

Morgen weet ik hopelijk meer!
Groetjes van Miep.

Sarah zei op

Hey,ik ga deze avond naar de dokter toe.
Wat is een marsfractuur juist? Ik heb onderkant van mijn voet ook pijn als ik op mn tippen van mijn tenen loop misschien dat iemand dat weet.. Mijn voet is ook regelmatig ijskoud en voelt zwaar aan alsof er geen bloed doorkomt kan dat? :s
Maar straks zal ik misschien wel meer weten bij de dokter :)
alvast bedankt
groetjes Sarah

Francy zei op

Hoi Sarah,

Lees mijn geschiedenis maar, het lijkt er wel op dat je een marsfraktuur hebt.

Hoi Peter,
bedankt!!
Wel wel even kwijt dat jij en Miep wel veel serieuzer zijn genome dan ik. Ik heb gewoon met een stel kwakzalvers te maken, de een nog erger dan de ander.
Ik maar even denken, gelukkig dat ik in Belgie terecht ben gekomen. Maar die vent wist het dus verder ook niet en dat noemt zich dan orthopeed. Ik wordt steeds opstandiger van die hele . Is wel te merken he. Nou, ik heb vandaag mijn nieuwe steunzolen van de podotherapeut gekregen. Op het eerste gevoel lijkt het beter te gaan. Heb ze de hele dag in mijn (als enige passende) laarzen. Maar nu heb ik weer behoorlijk veel last. Ik moet hier natuurlijk ook weer aan wennen. Volgende week vrijdag weer terug naar fysiotherapeut, dan moet ik weer op de loopband en kijken of ik nog steeds als een manke pony (vind ik zelf) loop!
Ik denk als ze in Nederland de deskundigheid van de artsen eens goed onder de loep zouden nemen was het nog maar dun gezaaid......
Maarja, daar zijn wij dan lekker het slachtoffer van.

Jullie allemaal sterkte maar weer,
is wel gezellig zo dit forum he? Vinden we een beetje troost!

Groetjes,
Francy

Sarah zei op

Hoi allemaal,
Ik kom juist terug van de dokter en ik moet morge foto's gaan late maken omdat hij twijfelt tussen ergens een onsteking op 1 of andere pees ofzo of tusse inderdaad een stressfractuur..
Dusja dan maar afwachte tot wat de foto's zegge e
Iedereen nog veel beterschap
Groetjes Sarah

Peter zei op

Hoi Sarah,

Hoe is het afgelopen bij de dokter? Gaat het al wat beter?

Francy,
Ik weet niet of wij veel serieuzer zijn genomen. Bij mij was het gewoon heel duidelijk: ik kon meteen niet meer lopen. Niet op de hiel, niet op de zijkant. Ik wist gewoon dat het gebroken moest zijn. Toen de arts aan mijn tenen trok, was het meteen duidelijk: ik ging door de grond van de pijn. Maar dat ik 2 botjes had gebroken was onverwacht. Gelukkig is het nu goed gekomen.

Ik begin nou steeds wat beter te lopen en hoop volgende week weer te kunnen sporten. Ik heb geen fysio gehad en volgens mij ook niet nodig. Wel voelt mijn voet nog wat dik (en hard). De steunkous heb ik niet meer aan: deze knelde mijn voet af. Ik voel me althans steeds beter. Vanaf vrijdag ga ik weer hele dagen werken. Ik heb er echt zin in. Weer het ritme in.

Het forum is zeker 'gezellig'. Je kan je verhaal opschrijven. En inderdaad wat troost zoeken. Het is moeilijk te begrijpen als je het zelf niet hebt.

Allemaal heel veel beterschap. Laat nog even van jullie horen hoe het gaat.

Groetjes,
Peter

Miep zei op

Mijn verhaal is helaas niet zo opbeurend als die van Peter.Ik ben afgelopen vrijdag voor controle geweest. Mijn botje zit nog steeds niet aan elkaar, ik ben dan wel 2 operaties en 8 maanden zitten verder, maar niet verder gekomen. Er is nog steeds geen botaanmaak. Nu wordt er morgen een gipsen brace (schoen) aan gemeten en krijg ik een botstimulator mee. Deze moet ik elke dag een aantal minuten (10/20) op het botje zetten. Pas na 9 weken kunnen ze zien of er wat gebeurt en het duurt zeker nog 15 weken dat ze met "zekerheid" iets kunnen zeggen.
Mijn jaar is dan onderhand rond. Als dit alles ook niet lukt gaan ze het losse botje verwijderen. Ik baal dus stevig. Helaas zijn nu even mijn tranen op.

Peter zei op

Miep,

Ik vind dit echt verschrikkelijk voor je. Ik kan nauwelijks bevatten hoe moeilijk het voor jou moet zijn. Ik kan niets zeggen om jouw pijn te verlichten. De pijn die voornamelijk nu wel tussen je oren zal zitten. Ongelofelijk! Ik bid en hoop voor je dat je botten nu wel zullen genezen. Er moet toch botaanmaak mogelijk zijn? Zijn er geen alternatieve genezers die specialisatie op dit gebied hebben. Bijvoorbeeld magnetiseur ofzo. Ik roep misschien wel iets raars, maar misschien kan je nog iets proberen. Ik leef erg met je mee - voor zover ik je ken! Als je je verhaal wilt delen of van je af wilt schrijven, doe dat dan. Heel, heel, heel veel sterkte en vooral beterschap in de komende periode. Ik duim voor je.

Groet,
Peter

Miep zei op

Hoi Peter, bedankt voor je medeleven.
Ik heb toch goede hoop gekregen, wat betreft de botgroeistimulatie. Ik heb toch nog enkele sites kunnen vinden op internet, en dat zag er toch wel goed uit.
Ik blijf maar hoop houden.
En anders, dat zie ik volgend jaar dan wel weer.
Morgen weet ik vast wel weer iets meer.
Gaat het met jou goed?
Groetjes van Miep.

carin zei op

als je weet dat je 2 middenvoetsbeentjes gebroken zijn moet je dan altijd meteen in de gips?
of kan het door rust ook weer goed komen?

Peter zei op

Hoi Miep,
Ik hoop dat de botsimulator voor je gaat werken! Het zou wel erg fijn zijn. Het is je gegund! :-) Met mij gaat het eigenlijk wel goed. Lopen gaat goed met schoenen. Zelfs op blote voeten neem ik mijn eerste stapjes. Het wordt steeds minder eng. Kortom, het lijkt inderdaad te zijn genezen. De bovenkant van mijn voorvoet is nog wel steeds wat dik (en heel hard). Maar dat gaat vast wel goedkomen.

Carin,
Volgens mij is elke beweging een risico, dat de botjes niet goed aan elkaar vastgroeiien. Ik kreeg zelf meteen gips (ook 2 botjes gebroken). Dit heb ik 8 weken gehad. De chirurg vertelde dat gips absoluut noodzakelijk was. Maar goed. Ik ben geen expert. Als jij iets gebroken hebt, ga niet zelf dokteren. Ga naar de huisarts of ziekenhuis. Succes!

carin zei op

okee peter bedankt voor je antwoord op mijn vraag.
ik ga meteen actie ondernemen om in te gipsen.

groetjes carin.

Francy zei op

Hoi Peter,

bedankt voor je reactie. Ik wens jou heel veel succes morgen, als je weer hele dagen gaat werken. Je voelt je inderdaad een ander mens, dat had ik ook toen ik op 24 october weer begon te werken, je bent tenminste weer in de "bewoonde"wereld.
Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb me gisteren toen ik even snel iets wilde doen op blote voeten, weer mijn tenen van die bewuste voet gestoten tegen een schoen die ik in het donker niet zag. Ik vrees dat minimaal weer iets gekneusd is. Niet te geloven he. Mijn voet doet weer behoorlijk pijn, vooral aan 2 (andere) tenen. Morgen weer naar de fysiotherapeut, die maakt de voet los, kijken wat hij zegt....... , ook over die steunzool, die ik nu een week heb, sommige mensen vragen er ook om, ik weet het.

Miep ik heb echt met jou te doen. Dan hoeven wij helemaal niet meer te klagen. Het idee van Peter mbt het alternatieve is goed. Zelf heb ik altijd veel baat bij heelstenen (alleen voor mijn voet niet geprobeerd), je weet het maar nooit. Wens jou, Peter en iedereen heel veel sterkte!!!!
Groetjes maar weer.
Francy

Miep zei op

Hoi,
Gaat het goed met werken Peter?
Doe je wel voorzichtig Francy!!
Hoe is het nu met Carin?
Gisteren is bij mij de botstimulator aangelegd. Een klein apparaatje in het gips en een lange snoer met batterij boven op het gips. Ik zit dus weer voor 9-15 weken in een gipsspalk die 24 uur per dag moet blijven zitten, gelukkig is de achterkant open zodat ik hem er afkan schuiven om te douchen.
Het is even onhandig op de dag en zeer lastig in bed, maar ik ga er voor. De Heermoesthee komt me ook de strot uit en ik heb niet echt het idee dat het ook maar iets geholpen heeft. Met dit apparaat zijn goede resultaten geboekt, dus ik blijf hoop houden. Ik blijf dus nog maar even hangen achter de computer, de tv en leesboeken, en gezellig koffie en thee drinken met de visite. Het negtieve gedeelte vergeten we maar even, volgend jaar zien we wel weer.
En.... ieders eigen pijn...geeft de meeste pijn, dus Francy...als jij wilt klagen mag je best klagen hoor!!
Groetjes van Mirjam.

Peter zei op

Hoi allemaal,

Het was HEERLIJK om weer aan het werk te gaan. Ik draag al een paar dagen geen steunkouzen meer, want deze zaten me veel te strak. Mijn voet wordt niet meer paars. De bovenkant van mijn voorvoet voelt nog keihard, maar dat trekt hopelijk wel weer weg. Het lopen gaat redelijk. Helemaal afrollen druf ik nog niet. Ik kan wel op blote voeten lopen. Het lijkt per dag steeds beter te gaan. Maandag begin ik met sporten (ik begin na 10 weken toch wel een buikje te krijgen). Kortom, met mij gaat het goed.

Miep, weer een spalk!!! Gelukkig kan ie af. Met een douchezak is ook maar heel wat geklooi. Zit jij ook met een stoel onder de douche (dat deed ik wel)? Ik hoop dat de botstimulator goed voor je werkt. Ook genoeg melk drinken (ik weet niet of het helpt, maar goed). In ieder geval veel sterkte. En na regenschijn komt het zonnetje weer.

Francy, ook heel veel sterkte en beterschap.

Goed weekend!

Miep zei op

Ik douche inderdaad zittend, maar dan op een plastic keukentrapje. Een soort opstapbankje van 2 treden. Ik zat eerst op een klapstoel maar dat bleek toch niet zo handig. Hier kan ik lekker op neerploffen.
Na het laatste stukje staande afspoelen, plof ik op een houten stoel net buiten de douche. Dit gaat perfect. Alhoewel...het kost wel veel energie hoor.
Als ik dan eindelijk aangekleed naar beneden ben gegleden, moet ik toch wel even bij komen. Ik merk toch wel dat alles niet meer zo soepel gaat.
Nog steeds een grote uitkomst is de burostoel op wieltjes. Zo kan ik toch een beetje in het huishouden doen en blijf ik in de running.
Ik drink nog steeds veel melk met extra calcium en Heermoesthee, en baat dat niet, het schaadt ook niet.
En Peter, bij mij is dat gedeelte rond het bot en het litteken ook hard en gevoelloos, dat moet op den duur wel wegtrekken.
Veel plezier in je werk en de groetjes.

Peter zei op

Hoi Miep,

Ik kan me nog goed heugen hoe vermoeiend alles is. Alles wat je doet kost drie keer zoveel energie. Douchen is een hele opgave. Je moet daarna echt bijkomen! Maar dat geeft wel wel een goed gevoel als je het gedaan hebt!

Ik ben dus sinds vrijdag weer aan het werk. Ik loop nog steeds niet als als een hoentje (of hoe heet dat beestje ook alweer?!), maar ik kan me goed verplaatsen. Het is heerlijk om weer onder de mensen te zijn. Vandaag ben ik voor het eerst weer wezen sporten. Spinning! Het was heel erg eng om mijn schoen aan de pedaal te klikken. Hiervoor is wat kracht nodig. Ik heb dus mijn handen gebruikt voor de extra kracht en draai die nodig is. Het spinnen zelf ging aardig. Alleen zittend hoor! Staan durf ik echt nog niet. Dat duurt nog wel een paar weken! Maar het was HEERLIJK. Morgen zal ik overal wel weer spierpijn hebben en nog moeilijker kunnen lopen. :-) Maar goed. Het is weer een stap in de goede richting.

Jullie ook allemaal heel veel sterkte en beterschap. Laat nog eens wat van jullie horen!

Groetjes,
Peter

Miep zei op

De eerste 2 weken zitten er bijna op. De ene dag valt het mee, de andere dag valt het tegen.
Afgelopen vrijdag avond bijv. had ik zoveel pijn dat ik de spalk af heb gedaan en hem eigenlijk niet meer om wilde doen. Na een uur toch maar wel gedaan.
Maar het is niet anders en de fysiotherapeut zegt dat de pijn kan komen door dat het werkt.
Daar ga ik dus maar voor.
Nu eerst Sinterklaas avond en de kerst, daarna zie ik wel weer.
Groetjes van Miep.

Peter zei op

Hoi Miep,

Ik hoop dat je een leuke Sinterklaas avond hebt gehad en alles een beetje kon vergeten!!!

"De ene dag valt het mee, de andere dag valt het tegen.". Dat is heel herkenbaar!!!!

Ik kan me voorstellen, dat je last krijgt van die spalk. Ennuh, waarschijnlijk hoort die pijn inderdaad bij de genezing, zoals je fysiotherapeut zegt.

Ik ben ondertussen alweer een paar weekjes verder. Ik begin aardig te lopen, maar heb nog wel veel beperkingen. Ik kan niet snel lopen. Ik kan niet rennen. Ik kan nog niet helemaal afrollen. Lopen gaat nog steeds geforceerd. Mijn voet blijft dik en hard, maar wordt niet meer paars. Soms heb ik het gevoel dat ik mijn binnenste uit mijn voet druk. Vooral als ik op sokken loop!

Ik heb ook weer eens bodypump gedaan. Heel erg leuk om weer te doen. Maar ik zou weer zo graag normaal willen meedoen. Het blijft nog steeds behelpen. Ik vertrouw maar op de chirurg dat het wel een halfjaar kan duren. Ik heb zelf trouwens geen fysiotherapeut. Waarom weet ik niet. Ik ben niet doorverwezen. Het zal wel niet nodig zijn. Ik heb wel geleerd, dat je niks kan forceren. Op een gegeven moment gaan dingen gewoon wat beter. Maar het kost tijd. En we willlen misschien gewoon wat te snel.

Ik kijk in ieder geval nu heel anders tegen (bot-)breuken aan. Het valt allemaal niet mee. Ik wens jou wederom ALLE sterkte, liefs, kracht en genezing toe in de komende periode. En aan alle anderen die ook in deze situatie zitten. Alvast een hele goede kerst en een grandioos nieuwjaar.

Groet,
Peter

Miep zei op

Fijn dat jij alweer zo ver bent Peter. Het is goed te horen hoe anderen het doen. Dat geeft mij weer moed en hoop.
De Sint, wat erg gezellig was, is weer naar Spanje en de kerst staat al voor de deur. Na een dipje eind vorige maand heb ik er weer zin in om er iets leuks van te maken. Moet ook wel met 2 kinderen.

Met mij gaat het wel weer beter. Ik slaap nu weer met de kous onder het gips. Ligt toch wel beter, het knelt niet zo erg meer, en zonder kous zit het gips zo los en is het veel harder. De pijngrens is ook alweer verlegd, kan meer hebben.
Maar met het weer van vandaag....dan ben ik toch wel blij dat ik niet verplicht naar buiten moet.

Ik kreeg wel van de week te horen dat ik moet proberen om voor maart weer aan het werk te zijn (hoe?). Dan zit ik n.l. 1 jaar in de ziektewet.
Ach, dan maar niet meer. Voor het gezin waar ik werk wordt eindelijk vervanging gezocht, en in de advertentie vroegen ze iemand voor vast....dus, ik zie wel. Iets waar ik mij nu nog niet echt druk om kan maken. Eerst mijn voet maar!

Ik kom vast nog wel voor einde dit jaar op deze site, maar Peter alvast bedankt voor de goede wensen. Geniet alvast van de voorbereidingen.
Tot gauw. Groetjes.

fpp zei op

ik heb vanmiddag met voetbal tegen iemand aan getrap[, voelde toen nog niets, maar vanavond kreeg ik ineens heel veel pijn bovenop mijn voet en aan de onderkant. ik kan er ook niet meer op staan. hij is niet dik of blauw denken jullie dat hij toch gebroken is????

Miep zei op

Hallo fpp,
Het is moeilijk te zeggen of jij je middenvoetsbeentje heb gebroken. Wat ik wel weet is dat mijn voet ook niet dik en blauw was, maar ik heb er wel zo"n 1,5 jaar op doorgelopen. Het beste ku je zo snel mogelijk naar je huisarts gaan. Hoe langer je wacht, hoe groter de ellende wordt.
Veel sterkte en laat nog een keer iets van je horen.
Groetjes van Miep.

Peter zei op

Hoi fpp,

Als de bliksem naar de huisarts of naar het ziekenhuis. Neem geen enkel risico! Loop of wankel niet door als je het niet zeker weet. Heel veel sterkte. Ik hoop dat er niks aan de hand is. Succes.

Peter

Peter zei op

Hoi Miep,

Toch jammer dat we niks meer van de anderen hebben gehoord. Je weet niet hoe het met hen is vergaan. Maar goed. Ik kom nog regelmatig kijken. Ik ben al weer volop in het leven. Elke week is er vooruitgang. Ik heb geen pijn meer. Voet begint wat zachter te worden en is normaal van kleur. Afrollen bij het lopen gaat steeds beter. Ik kan al weer aardig sporten. Met beperkingen. MAAR steeds wat meer. Kortom, ik mag niet klagen.

Een kennis van mij heeft een paar weken na mij twee botten in z'n been gebroken (kuit en scheenbeen). Hij heeft nu, na 11 weken nog heel veel pijn en moet nog een keer worden geoperereerd (hij had al een pen en plaatje gekregen). Hij heeft ook geen botaanmaak en krijgt nu ook een botsimulator. Ik heb erg te doen met hem en zijn familie. Ik moet steeds aan jou denken. Wat een drama zeg! Ik hoop dat ook alles voor hem weer snel de goede kant opgaat!

Hoe gaat het met jou! Einde van het jaar in zicht. Al uitzicht op wat verbetering? Nog bij de dokter geweest?

Heel veel beterschap. Tot horens.

Peter

Miep zei op

Hoi Peter,
inderdaad valt hier regelmaatig niets te lezen.
Op zich gaat het goed met mij. Wel af en toe vervelende pijn, maar dat is te doen. En ik wordt (ben) het natuurlijk spuugzat.
Ben wel al 2x in de rolstoel naar een kledingzaak geweest, was onderhand wel toe aan iets nieuws. En ik ben het afgelopen weekend naar de musical "Grease"geweest (zonder spalk, en dat ging aardig goed).
De bezoekjes worden wat minder, iedereen is druk in de maand december. Maar elke dag komt er nog wel iemand langs. In januari moet ik pas weer naar het ziekenhuis, kon nog geen afspraak maken omdat de agenda voor volgend jaar er nog niet was. De 3e week van januari zal het zo'n beetje worden, dan kunnen ze pas wat zien. Ik zit voorlopig dus nog wel!
Tja dat was het zo'n beetje weer.
Groetjes en succes, beterschap voor je kennis.

Francy zei op

Hallo Peter en Miep,

Hier ben ik weer eens. Sorry dat ik zo lang niets heb laten horen. Heb wat drukke weken achter de rug.
Miep ik wens je weer heel veel sterkte, je hebt tenminste wat afleiding gehad. Hopelijk krijg je in januari betere berichten.
Peter, met jou gaat het gelukkig echt wel de goede kant op he. Je bent volgens mij mobieler dan ik.
Wat je zegt over dat gevoel wanneer je op sokken loopt dat heb ik ook nog steeds. Ik durf m'n voet dan nog steeds niet plat neer te zetten. Maar meestal heb ik m'n schoenen al aan zodra ik uit bed kom, dan is de veiligste manier voor mij. Vraag me sowieso af of ik ooit nog eens naar een zwembad kan of zo, zonder schoenen. Maarja, dat is niet het belangrijkste.
Nou mijn tweede paar steunzolen is alweer 3 keer aangepast (die van de probleemvoet). De fysiotherapeut vindt dat het goed gaat, als hij het vergelijkt met de eerste keer dat ik er kwam. Ja dat is wel zo, maar ik vind dat het nog steeds niet geweldig gaat, mijn voet blijft erg pijn doen, en alleen als de fysioth. hem los gemaakt heeft (10 min per 2 weken!) dan gaat het wel even, daarna zit weer alles vast.
Hij zei verleden week dat hij het zo wel goed vond en dat ik het maar eens 3 weken bekijken moest, omdat ook die zolen zo vaak veranderd zijn. Over 3 weken moet ik hem bellen en vertellen hoe het gaat. De heren zelf vinden het goed.Dus het is even kijken hoe het nu verder moet. Doordat ik voor de andere voet ook een steunzool heb met opvulling midden onder de voet heb ik nu dat bot bij de dikke teen heel erg uitsteken, zodat ik daar een fikse blaar op heb. Heb de zool er maar uitgegooid totdat die blaar weg is. Wat ik daar nu weer mee moet. Maar zo blijf ik wel bezig he. In ieder geval kan ik gelukkig wel weer met mijn lieve hond wandelen, dat vond ik het aller ergste.
En blij dat hij is.
Nou dat was het weer even.
Wens jullie en alle anderen heel fijne jaarwisseling en heel veel geluk en vooral gezondheid voor 2007!!

Heel veel groetjes,
Francy

Miep zei op

Hoi.
Allereerst voor allemaal de beste wensen. Ik hoop dat het een goed en gezond jaar wordt.
Ik kan in elk geval al zeggen dat 2007 goed begonnen is. Gisteren heb ik weer foto's laten maken in het ziekenhuis. En de arts kon nu heel duidelijk het wigje (stukje bot dat hij uit mijn scheenbeen had gehaald) nu weer duidelijk zien. De vorige keer zag hij het niet meer. Ook verder zit er al iets botaanmaak. Voor mij verandert er op zich niet veel. Moet er gewoon nog weer 6 weken bij blijven zitten en met krukken hinkelen, maar het geeft een goed gevoel.
Over 6 weken weet ik dus weer meer. Hopelijk dat ik dus echt binnen het jaar weer lopen kan!!!
Groetjes en tot gauw.

Peter zei op

Hoi.
Ook vanuit hier de allerbeste wensen en alle goeds en gezondheid in 2007. Miep, ik ben blij dat er wat lichtpuntjes voor jou zijn. Maar sjongejonge wat een lange weg is het toch voor jou. Ik hoop dat het nu allemaal snel de goede kant opgaat. Ikzelf zal steeds minder op dit forum verschijnen, omdat het nagenoeg geen probleem meer voor mij is. Alhoewel ik nog steeds niet 100% goed loop (ik moet het weer heel bewust leren), (nog) niet kan rennen en nog alles kan, gaat het nog steeds per dag beter. Dus zelf als het - zoals bij mij - toch wel snel gaat, duurt het allemaal nog lang (ben nu bijna 4 maanden verder). Maar vooruitgang is heel belangrijk. De chirurg vertelde dat het al met al zo'n halfjaar kan duren, dus ik heb goede hoop dat ik met twee maanden weer alles kan. Ik wil iedereen die nog druk met zijn/haar genezende middenvoetsbeentjes/voet in de weer is, alle sterkte en genezing toewensen. Heel veel succes.
Groet, Peter.

Miep zei op

Hallo,
op dit moment verandert er bij mij nog niet zo veel. Er valt dus niet zo veel te vertellen, en als er weinig schrijven valt er ook weinig te reageren. Fijn Peter om te lezen dat het met jou goed gaat.
Ik zit nu alweer 9,5 weken met de botgroeistimulator.
Ik wen er al een beetje aan, en soms doe ik hem s'avonds wanneer ik meer pijn heb even af. Verder heb ik 3x in de week fysio en ze hij een apparaatje op mijn been on de vochtophoping op mijn scheenbeen weg te krijgen, wat aardig gaat lukken. Over 3 weken moet ik weer naar het ziekenhuis, ben benieuwd. Het ijzertje begint aardig te prikken in mijn voet en volgens de therapeut kan het komen doordat het bot werkt. We wachten maar weer af.
Hopen dat de zon er nog een beetje bij komt, en blijven lachen!!!!
Groetjes van Miep.

aafke zei op

heyhey,

zoals jullie eerder hebben kunnen lezen, heb ik 4 weken geleden mijn middenvoetsbeentje gebroken (linker van de linkervoet).

Ik heb eerst een week gips gekregen en moest met mijn been omhoog. Na die week heb ik loopgips gekregen, die ik nu inmiddels 3 weken heb. Over 2 dagen gaat het gips er al weer af. Ik heb totaal geen last meer van mn voet. Loop niet met krukken alleen met zo'n schoen.
Ben dus heel benieuwd wat de dokter maandag gaat zeggen, en hoeveel pijn ik dan heb!

Want, in tegenstelling tot al deze andere verhalen, het kan dus ook allemaal wel meevallen!
Ik heb dan wel maar 1 botje gebroken..

Succes allemaal!

Kelly Vermeulen zei op

Hallo

Ook ik heb een middenvoetbeentje gebroken vijf weken geleden.

Ik heb eerst 1 week open gips gekregen voor de zwelling, dan 2 weken gips maar mocht er nog altijd niet op lopen. En nui ben ik aan mijn 3de week loopgips begonnen en kan ik nui en dan zonder krukken met zo'n voetje rondlopen maar heb wel nog nu en dan pijn bij het wandelen.

Hopelijk krijg ik vrijdag positief nieuws en mag ik uit het gips.

Groetjes Kelly

Miep zei op

Hallo,
Ik ben vorige week dinsdag weer voor cotrole naar het ziekenhuis geweest. Het botje groeit nu heel langzaam aan. Moet nu maandag voor een ct-scan terug komen. Moet tot die tijd de spalk met botgroeistimulator om houden en mag nog niet lopen.
Voor dat ik echt mag lopen moet ook het draadje dat de botdeeltjes bij elkaar houdt verwijdert worden.
Op zich dus positief, maar ik ben er nog lang niet.
Maar we blijven moed houden.
Sterkte allemaal en tot de volgende keer.
Groetjes.

Mieke zei op

Half december kreeg ik een redelijke pijn in mijn bovenvoet en kon geen knikkende beweging meer maken met de tenen (loopbeweging)
2 januari was het niet meer te doen, kon er een eitje op bakken, dik en rood en niet meer op te staan/lopen van de pijn.
Naar dokter, dacht aan jicht, kuurtje, niet helpen, half januari weer terug, dacht aan reuma, verkorte aanvraag voor reumatoloog waar ik op 22 februari terecht kom.
Ondertussen krukken geleend.
Bij de reumatoloog wordt er eindelijk een foto gemaakt en blijkt er een middenvoetsbeentje te zijn gebroken.
Het is al deels aan elkaar gegroeid en klaarblijkelijk ook op de juiste wijze (geluk bij ongeluk) Na contact met de huisarts wordt mij gezegd dat ik "rustig aan moet doen" gips is niet nodig.
Daar ik nu 2 1/2 maand verder ben, nog steeds pijn heb vraag ikmij af of het normaal is om zo door te lopen daar ik al van diverse kanten heb begrepen dat gips de beste oplossing is.
Heeft iemand advies ?

Kelly zei op

Hallo Mieke

Ikzelf ben van vorige week na 6 weken uit het gips met een breuk van het middenvoetbeentje. Alles is ook goed terug aan elkaar gegroeid volgens de foto's.
Hoewel ik nog altijd hevig pijn heb bij het stappen.
De specialist zei dat je dat nog een drietal maanden kan voelen. Dus denk ik wel dat die pijn normaal is.

ROY zei op

Ik had zondag een toernooi toen heb ik mijn voet eerst verzwikt en toen pas gevallen nu heb ik 4 middenvoetbeentjes gekneust.Van rechts naar links de eerste 4

Miep zei op

Hallo, hier ben ik weer.
Ik heb 2 weken terug een ct-scan laten maken en heb afgelopen vrijdag de uitslag gekregen.
Het botje is nog steeds niet aan elkaar gegroeid, het is nog niet verkalkt.
De botgroeistimulator hoef ik nu niet meer om en ik mag langzaam aan wel wat gaan lopen.
Over 6 weken gaan we bekijken of door beweging toch nog kalk aan gemaakt is, en of het draadje er uitgehaald moet worden, er een ankertje geplaatst moet worden en dat het botstukje er alsnog uit gaat.
Het blijft dus nog steeds onzeker.
En dat na een jaar.
Maar ik ga er nogsteeds voor!!

Peter zei op

Hoi Miep,

Dat moest wel een tegensalg zijn geweest! En toch vol goede moed verder! Ongelofelijk! Ik wens jou (en je familie) alle genezing, gezondheid, energie en andere goeds toe. Het mag je nu wel eens mee zitten. Eindelijk proberen te lopen! Succes!

Korte update van mezelf: ik kan (bijna) alles weer. Voet werkt niet altijd mee. Blijft nog wat stijfjes. Maar dat slijt wel weer. Ik ben er zelf niet bewust meer mee bezig. Ik draai weer mee in de tred van alledag.

Ik wens iedereen heel veel sterkte en gezondheid.

Peter

Miep zei op

Bedankt Peter.
Fijn dat het met jou goed gaat.
Ik ga inderdaad met goede moet verder, tranen zijn er genoeg gevallen, maar hebben nog geen één keer geholpen.
In augustus gaan we opnieuw naar Noorwegen en ik wil daar "de perkistolen" op, ( de preekstoel) een klim van 2 uur heen en 2 uur terug, maar ik wil het heel graag.
Het lopen gaat nu nog heel moeilijk. Moet mijn schoenen aan, anders gaat het nog moeilijker.
Heb ook nog veel pijn. Hoop dat het laatste snel vermindert. Verder doe ik maar weer mijn best en wacht 20 april maar weer af.

Peter zei op

Hoi Miep,
Je hebt een prima (en realistisch) doel gesteld! Dat zou helemaal top zijn als je die klim straks zou kunnen maken! Super. Alvast heel veel plezier met alle voorpret en voorbereiding. Elk klein stapje vooruit is een weer een gewin. Succes. Laat nog eens wat horen.
Groet,
Peter

Miep zei op

Hoera, ik ben bijna een jaar verder en ik loop!!!
Wel met pijn maar het gaat, zet zelf in huis soms al wat stapjes zonder de krukken.
De zon schijnt en ik kan weer naar buiten.
Nu maar hopen dat het zo blijft, en dat 20 april niet beslist hoeft te worden dat het botje er alsnog uit moet.
De berg is hoog, maar ik kom er.
Bedankt Peter voor alle lieve woorden, en ik laat zeker nog van mij horen.

Peter zei op

Miep

GEFELICITEERD!!!!!!!!!!!!!

Heel erg goed nieuws! Ennuh, 20 april gaat helemaal goedkomen! Alle vertrouwen dat het goed zit.

Lekker vooruitkijken naar je berg-etappe. En nu hard trainen :-)

Peter

Riny Cuypers zei op

Hallo allemaal; wie weet wat...?
Ik heb al vanaf vorig jaar (de eerste keer had ik slechts een avond dusdanige hevige pijn aan mijn voet dat ik mijn schoenen niet eens meer aan kon hebben...)"iets "aan mijn voet. Later nog een paar keer gedacht van hé, wat raar, wat heb ik toch aan mijn voet...? Maar niks verder mee gedaan.
Maar nu...
Ik doe aan hardlopen en kan sinds twee weken niet meer pijnloos lopen... een kleine ramp want grote wandelingen zijn eveneens een hobby van me.
Ben bij de dokter geweest omdat ik ook dacht aan een marsfracuur, er zijn ook meteen foto's gemaakt , waar niets te zien was! Geen breuk en ook geen zichtbare artrose.
Het is het middenvoetsbeentje van mijn tweede teen, linkervoet, naast de grote teen dus, dat bij druk en dus ook bij het knikken met lopen zeer doet! Niet rood, niks te zien, voelt wel een beetje warm aan.
Daarom denk ik ook aan artrose; de pijn "vlamt" bij tijd en wijlen "op", en dat ken ik weer van mijn vingers, daar heb ik hetzelfde aan gehad, maar dat is "over" sinds ik Glusosamine met Chondroïtine slik.
Heb al van alles bij mekaar ge-googled, en het is denk ik ook geen jicht en geen Morton's Neuroom..
Wie weet wat?
Wie heeft ook iets dergelijks?
Groet
Riny

Miep zei op

Hallo Riny,
Ik zou jou aanraden nogmaals een foto te laten maken. Ik deed dit pas na ruim 1,5 jaar opnieuw, met o.a. waarschijnlijk als gevolg dat ik nu na een jaar nog met een breuk zit, die na 2 operaties en 15 weken een botstimulatie nog steeds niet geheeld is.
Dus om alle ellende in de perken te houden...ga nog eens terug naar de arts.
Succes en beterschap.

Edwin zei op

Goede middag
als eerst wil ik iedereen beterschap wensen met het herstellen van de voet.

Afgelopen maandag heb ik dus mijn grote teen middenvoetsbeentje gebroken nadat er een 6 meter lang stalen profiel op is gevallen. Nadat het gebeurde wilde ik nog heel even doorgaan met werken, maar helaas. Het zweet brak me ineens uit en de tranen sprongen in mijn ogen toen ik er op wilde gaan staan. Een collega bracht me naar het ziekenhuis en er werden foto's gemaakt. En ja hoor, daar zat de breuk!
Mijn been is tot aan m'n knie in het gips.
De dokter zei tegen mij dat ik 2 dagen niets mocht doen en na 2 dagen zou ik er waarschijnlijk op moeten gaan lopen beetje bij beetje. Hij voelt het zelf waarschijnlijk niet maar ik wel...ik kan er echt niet op staan en mijn tenen zijn nog behoorlijk dik. Is dit normaal?

Miep zei op

Hallo Edwin,
Volgens mijn weten is het bij een breuk zo dat je er eerst 2 weken niet op mag lopen, en daarna voor 4 weken loopgips krijgt.
Zeker weet ik niet, bij mij loopt het helemaal niet zo als het zou moeten gaan. Toch zou ik het nog eens navragen bij je arts.
Lees ook de vorige reacties eens door over dit onderwerp.
Succes met herstel, en..ik ben wel benieuwd of jij nu echt al na 2 dagen op je breuk mag lopen, laat het nog even weten.
Groetjes van Miep.

Peter zei op

Hallo Edwin,
Miep heeft helemaal gelijk. Normaal is 2 weken een spalk en dan 4 weken loopgips. Ik kon zelf vanwege een dubbele breuk pas na 5 weken een beetje lopen. En dik werd het ook steeds. Dit duurde wel zeker 7 weken (maar goed 1 breuk was behoorlijk ernstig volgens de gipsmeester). Het viel mij al met al ook behoorlijk tegen. Nu - na ongeveer een halfjaar - kan ik zeggen dat ik voor 99% ben genezen. Nog niet 100% top. Maar het duurt gewoon lang. Ik kan tenminste alles. Het relaas van Miep is helemaal anders. Mijn tip: niet te snel belasten! En zeker niet overhaasten! Op een gegeven moment kan je bepaalde stappen maken (heel gek, maar je voelt het vanzelf aan wanneer de tijd rijp is. Laat niemand jou iets wijsmaken! Jij bepaalt wanneer je iets wel of niet kan!). Heel veel succes en genezing.
Peter

Edwin zei op

Beste miep & Peter,

Jullie hadden idd gelijk. Ik mag de eerste 3 weken niet steunen/lopen op de gebroken voet. Ik vind het eigenlijk wel raar want ik heb er nog zo'n mooie schoen/sandaal bij gekregen. Een blauwe welliswaar dat mooi kleurt bij het uitgekozen blauwe gips en de krukken haha. Tja, ik lach er maar om, maar stiekem voel ik me echt invalide. (had ik toen maar een automaat gekocht) denk ik wel eens bij mezelf.
Wat ik me eigenlijk afvraag is: Wat de gevolgen zijn als ik mijn voet niet genoeg laat rusten. Ik ben nogal een jongen die niet thuis stil kan zitten. Tot op heden hinkel en kruklopend ik alle kanten op.


M.v.g., Edwin

Peter zei op

Hoi Edwin,Huppel maar lekker door op je andere been! Geen probleem. Het enige gevolg van teveel lopen is dat je gegipste voet dik en blauw kan worden. Dan moet je je been gewoon weer even omhoog houden. Volgens mij is in beweging blijven altijd goed. Maar ga alleen niet erop lopen. Succes.

Peter

Edwin zei op

Bedankt Peter, ik zal je raad opvolgen.
Lopen gaat zoiezo niet want dat doet teveel pijn.
Het gevolg van het blauw en dik worden van mijn tenen is me al opgevallen want heb er dagelijks last van. Het doet verder geen pijn en heb er eigenlijk min of meer geen last van. Als ik er op ga staan wordt het een ander verhaal natuurlijk.
Alleen waar ik een beetje bang voor ben is dat het bot minder snel of verkeerd aan elkaar groeit omdat ik geen rust hou. Ik wil namelijk 1 juni mijn vakantie kunnen voortzetten zonder gipsen been. Maandag 20 maart heb ik 'm gebroken, dus ik hoop dat ik voor de 1e van juni weer te been ben?

M.v.g., Edwin.

Peter zei op

Hoi Edwin,

Je hoeft niet bang te zijn dat het verkeerd aan elkaar groeit. Nadat het gips is gezet, is een controlefoto gemaakt. Dus de stand moet goed zijn. Geen zorgen maken (dat komt niet ten goede aan de genezing).

Verder wil ik je niet ontmoedigen ofzo, maar 20 maart tot 1 juni is 9-10 weken. En dat is niet zo heel veel. Je kan dan waarschijnlijk wel lopen, maar houd er rekening mee dat de genezing nog voortduurt nadat het gips eraf is (bij mij was dat wel bijna 5-6 maanden). Dus plan dat in met je vakantie (lekker zonnen enzo is prima, maar een stevige wandeltoch zit er volgens mij niet in).

In ieder geval heel veel succes in de komende periode.

Peter

Miep zei op

Goedemorgen.
De zon schijnt, dus we kunnen lekker in de tuin zitten.
Gisteren heb ik mijn eerste kilometers gelopen. 1,5 km. naar mijn schoonouders en na de thee ook weer die 1,5 km terug. Het ging aardig, kreeg alleen last van mijn elleboog, waar nog steeds die peesontsteking op komt zetten. Mij voet is ook erg dik, dat blokkeert het lopen ook wel. En ik was natuurlijk toch wel moe, gek hè!!
Nu ben ik net terug van fysio, gingen we de oefen ruimte in. Tja en dan voor een spiegel, niet te geloven zo scheef als ik loop. Moet nu dus flink oefenen op het recht lopen, en mag maar kleine afstanden lopen.Wat goed is is veel op de home trainer fietsen. Daardoor worden al de spieren weer gebruikt.
Nou ja dan doen we dat maar, maar eerst koffie in het zonnetje.
Sterkte allemaal, en de groetjes.

Peter zei op

Gefeliciteerd! 3 km!!!! Da's niet niks!!! Succes met lopen!!!!! Bedankt voor je berichtje!!

Miep zei op

Ik kom maar weer even bijpraten.
Het gaat redelijk goed met lopen, de fysiotherapeut was ook tevreden...ik loop weer recht!
Wel blijft mijn voet dik, ook als ik hem de hele avond hoog leg. Ik moet dus nu weer 2x in de week naar fysio om vocht te behandelen met ...golven.
Ik fiets regelmatig, en kom steeds iets verder, mijn conditie wordt ietsjes beter.
Nu mijn gewicht nog, want van al dat zitten....oef.
Maar ik ga dus de goede kant op.
Jullie ook?
Groetjes Miep.

Peter zei op

Hoi Miep,

Ik ben blij dat het redelijk goed gaat met lopen. Die dikke voet duurt nog wel even (had ik ook lang last van). Fietsen vond ik zelf ook lekker (alleen het afstappen was eng, vooral als je onverwacht natuurlijk op de verkeerde voet afstapt!). Ennuh, dat gewicht. Mmm. Ik was er ook al 7 kilo zwaarder geworden. Ik ben al weer wat kwijt, maar het is een hele opgave. Mijn eerst prio was genezen, dan conditie en als laatste m'n oude gewicht. Niet teveel hooi op de vork. Sterkte! (ik blijf trouwens dit forum nog steeds volgen)

Groetjes Peter.

Miep zei op

Hoi Peter,
leuk dat je het forum blijft volgen.
Ik kijk ook elke dag even maar het is erg rustig.
Ik fiets trouwens alleen op de home trainer hoor. Op mijn eigen fiets durf ik het nog niet. Dat heb ik vorig jaar in juni een keer gedaan, maar inderdaad het afstappen is link. Maar op de home trainer gaat het erg goed.
Ook het lopen, loop nu zelfs al kleine stukjes in huis zonder de krukken, heerlijk is dat. Zeker van de keuken af, eindelijk kan ik normaal weer iets in mijn handen houden (hi hi iets anders dan een kruk)
Groetjes Miep.

Edwin zei op

Goede morgen,

Zo, 't is al even geleden dat ik een bericht heb geplaats, maar goed...
4 weken geleden heb ik dus mijn middenvoedsbeentje gebroken van mijn grote teen. Heb 3 weken in het gips gezeten en daarna een week zonder gips. Ben vanmorgen bij de dokter geweest omdat ik het niet vertrouwde. Mijn voet is heel erg dik (hou waarschijnlijk vocht vast) en als ik loop, loop ik op de linker helft van mijn linker voet. Ik kan dus niet op mijn rechter kant lopen. De zokter zei dat 't er erg slecht uit zag vanwege de kleur en de grootte.Hij dacht aan een soort van aandoening aan mijn pezen/spieren en heeft me meteen naar de afdeling chirurgie verwezen. Over een uurtje moet ik er zijn en dan weet ik meer.

Met vriendelijke groeten, Edwin

Edwin zei op

Hoi allemaal, hier ben ik weer. Zoals in vorig bericht geschreven ben ik naar het ziekenhuis gegaan. Ze hebben 'm eens goed bekeken en nu schijnt het zo te zijn dat mijn bot goed aan elkaar zit, alleen mijn pees werk niet zo mooi mee. Daar zit dus de pijnlijke boosdoender die mij niet fatsoenlijk laat lopen. Ik heb nu een hele strakke steunkous gekregen. Ik mag er wel op lopen, maar als ik ga zitten "hup" pootje omhoog. Nou, het zal mij gaan benieuwen hoe lang het gaat duren voordat ik fatsoenlijk te been ben.

Iedereen nog veel beterschap met het voetje!

Groetjes, Edwin

Peter zei op

Hoi Edwin,

Gefeliciteerd, dat je bot goed is genezen. Dat dikke en pijnlijke is heel normaal. Niks forceren! Geef het de tijd om goed te genezen. Wel lekker zoveel mogelijk doen (wat goed aanvoelt). Die kous goed gebruiken (ik had 'm wel 2-3 weken nodig). Voetje voldoende omhoog. Succes

Groet , Peter

Miep zei op

Hoi,
Het gaat (denk ik, hoop ik) steeds beter met mijn voet.
Heb al aardig wat gewandeld, en loop in huis geregeld zonder krukken. De ene keer beter dan de andere keer maar het gaat. Ach na zo'n lange tijd heb ik de pijngrens wel weten te verhogen. Want pijn heb ik nog steeds. Ook dat is de ene dag meer dan de andere dag.
Ik slik nu op aanraden van de fysiotherepeut al 2 weken, elke ochtend vitamine C 1000 mg. , dit om posttraumatische dystrofie te voorkomen.
Afgelopen maandag zag ik voor het eerst weer een enkel, de knobbel, daarvoor liep het zo'n beetje recht naar beneden.
Vrijdag krijg ik opnieuw weer de uitslag...genezen of niet. Even spannend dus nog.

Ik wens iedereen gezonde voeten toe en tot de volgende keer.
Groeten van Miep.

Kelly zei op

Hallo Iedereen

Edwin, het is inderdaad geduld hebben met de zwelling na een breuk van een middenvoetbeentje.
Ik ben al uit het gips van 24 februari (na 6 weken gips) en mijn voet is nog altijd gezwollen. Ik ben nu al een kleine maand bezig met massage en nu begint het eindelijk te verbeteren.

Groeten Kelly

Dennis zei op

ik ben ook de 'trotse' eigenaar van een gebroken middenvoetsbeentje. 13 januari gebroken tijdens een voetbalwedstrijd, tot op heden geen bal meer aangeraakt en dat ziet er de komende tijd ook niet naar uit.

enkele weken geleden nog een foto laten maken; nog steeds lichte fractuur zichtbaar op de foto. Wanneer zonder pijn mag en kan ik af en toe een stukje hardlopen, echter de plek blijft gevoelig.

Iedereen succes met de genezing.

Gr.

Miep zei op

Hoi Dennis,

Het is maar net waar je trots op kunt zijn.
Ik ben het, omdat ik na 13 maanden eindelijk weer eens lopen en een beetje fietsen mag.
Mijn botdeeltjes zitten nog vast met een draad.
Over 3 maanden mijn (hopelijk) laatste operatie, dan
wordt dit draadje verwijdert en moet ik
nog verder revalideren. Dan ben ik 1,5 jaar verder.

Ik hoop dat het bij jou sneller gaat, dus succes.
Groet, Miep.

Edwin zei op

Dank jullie allemaal voor de reactie's. Het gaat nu steeds beter sinds ik de witte steunsok om het voetje heb.
1 ding wil nog niet meewerken. Ik zal even uitleggen wat.

Als je loopt trekt de normale voet zijn tenen omhoog bij het lopen. Mijn gebroken voet doet dat niet. Ik loop eigenlijk precies hetzelfde als de beroemde cartoon alfred jodocus kwak. Ik denk dat dat komt omdat mijn pees/spier moet wennen omdat het een tijd stil heeft gezeten.

Hoe gaat het eigenlijk met iedereen als je s'morgens het voentje uit bed haalt en op de grond gaat staan?
Bij mij is het erg pijnlijk en moet ik ff wennen. Na ongeveer een kwartiertje doet ie het beter.

Met vriendelijke groet,
Edwin

Kelly zei op

Hoi Edwin

Toen ik uit het gips was na 6 weken zei de specialist dat ik geen massage nodig had. En na enkele weken sukkelen met dezelfde problemen als u, nl. Mijn tenen die ook niet omhoog gingen bij het lopen, en als ik opstond direct pijn en zwelling. Ik ben dan terug naar mijn huisarts geweest en moest direct naar de massage. Nu na 19 massages is het al veel verbeterd. Moet wel nog altijd massages hebben. Mijn breuk dateert van 13 januari.

Groetjes Kelly

Miep zei op

Hoi Edwin,
Bij mij is het ook altijd stijf als ik uit bed kom, had dan ook echt nog wel de krukken nodig om naar dan naar de badkamer te komen.
Sinds kort laat ik de krukken beneden staan en loop dan via de deurposten, traphek op de overloop en badrand naar de badkamer. Maar als ik er eenmaal ben voel ik dat het wel beter gaat.
Ook sávonds en na een lange tijd zitten wordt ik stijf, mijn enkel met name, en heb ik opstart problemen.

Mijn fysiotherapeut gebruikt geluidsgolven (?) om het vocht in mijn voet beter te verdelen en "wrikt" de botdeeltjes los om alles wat soepel te maken.

Ik heb de laatste tijd veel op een home trainer gefietst en merk dat het wel scheel in mijn conditie. Toen ik in juni weer ging fietsen was ik snel moe. Vandaag ben ik voor het eerst weer de polder in geweest op de fiets en dat was fantastisch!!!

Dus houd moed....je komt er best wel...maar je moet nu eenmaal veel, heel veel geduld hebben.

Beterschap en groeten van Miep.

lies zei op

hoi,

ik had zondag een handbalwedstrijd en moest opspringen tijdens het landen ging het gewoon goed maar naar het landen voelde ik een pijnscheutje in mijn voet..nu had ik maandag een verdikking op mijn wreef tov mijn andere voet en doet het pijn bij het lopen en als ik er op druk..mss iemand een idee wat dat is?

Miep zei op

Hoi Lies,
Jammer dat ik hierv vandaan niet kan zien wat er mis is met jouw voet.
Ik kan je alleen aanraden om naar de huisarts te gaan, en laat een goede foto maken.
Beter er optijd bij dan jaren sukkelen en onnodig pijn lijden!!! (hi hi ik spreek uit ervaring).
Maar zonder gekheid...wacht echt niet te lang, en als je het daarna nog niet vertrouwd...gewoon terug naar de arts.
Succes en beterschap.
Groetjes van Miep.

Miep. zei op

Zo even de trouwe lezers weer even op de hoogte houden.

Het gaat steeds beter met mij.
Binnen loop ik zonder krukken, en ook de kleine afstanden buiten.
Moet ik verder, dan gaan de krukken mee.
Mijn voet wordt soms nog wel wat dikker, en vooral s'avonds stijf, en soms steekt het enorm. Ik ga er vanuit dat dat over gaat zodra het ijzertje er uit gehaald is.

Sinds korte tijd fiets ik weer. Heb mijn zadel wel weer iets hoger laten zetten, omdat ik last van mijn knieën kreeg. Ik fiets alleen met iemand naast mij, durf nog niet echt alleen. Bang dat ik plots af moet stappen en een misstap maak. En de lange tochten laat ik ook nog maar even over aan een ander.

Wel heb ik veel last van de peesontsteking in mijn elleboog.
Tijdens de fysio wordt dit nu als 1e onderhanden genomen. Hopen dat ik er snel van af ben.

Tja en verder blijf ik maar gewoon door rommelen.
De visite is gelukkig nog steeds trouw, ik doe alweer iets meer in het huishouden en verheug mij op de vakantie naar Noorwegen.

Verder wens ik iedereen het allerbeste, en de groetjes van Miep.

Peter zei op

Hoi Miep,

Ik ben een trouwe lezer, hoor! Bedankt voor je update! Af en toe kijk ik nog eens op deze site hoe het ermee staat. Ik ben blij dat het de goede kan opgaat. Het is niet niks! Nog even en dan heerlijk naar Noorwegen! Leuk vooruitzicht, hoor!

Met mij gaat het lichamelijk gezien heel erg goed. Ik kan nagenoeg nu alles weet dan. Langzaam kan ik met bodypump zelfs mijn voorvoet weer wat belasten. Het is alleen wat eng (en vooral stijf). Nog even en het is bij mij definitief genezen. Ik heb in het normale leven geen enkele last meer. Ik denk er zelfs niet eens meer aan.

De enige last die ik nog heb is dat ik wat kilootjes zwaarder ben geworden. Niet bewegen en lekker door blijven eten, he! En vooral natuurlijk extra verwend worden :-). Ik moet er gewoon weer even tegenaan. Minder eten, meer sporten. Maar ik ben blij dat het allemaal weer kan.

Ik wens iedereen de komende periode heel veel sterkte en genezing toe. Het komt allemaal goed!

Toi toi toi.

Peter

Laris zei op

Hoi ik heet larissa,

Ik heb een vraagje .
ik heb sinds zondag pijn boven op mijn voet en loopt door naar mijn kuit en scheenbeen en mijn voet is dik.
weet iemand wat dit is ,ik kan moeilijk schoenen en sokken vedragen ,want dat doet erg pijn

liefs laris

Dennis zei op

Zoals ik in mijn vorige bericht al vermelde heb ik in januari mijn middenvoetsbeentje gebroken tijdens een voetbalwedstrijd.

Omdat het nog steeds zwak aanvoelde heb ik afgelopen maandag wederom een foto laten maken. Het blijkt nog steeds niet geheeld te zijn. De fractuur was namelijk nog steeds zichtbaar op de foto. Wel zat er ten opzichte van 6 weken geleden vooruitgang in, maar het duurt allemaal wel erg lang.

Ik mag nu de komende 6 weken niet (belastend) sporten, wat ik al nauwelijk deed. Volgens de dokter kan de pijn het bij onvoldoende rust nog erg lang aanhouden. (zoals meerdere uit deze topic inmiddels hebben ervaren).

Mijn vraag is of rustig zwemmen belastend is en het genezingsproces verder zal vertragen?

Groet Dennis

Adrie zei op

Al zoekend naar middenvoetsbeentjes kwam ik op deze site en herken heel veel. Een jaar of 5 geleden kreeg ik een pijnlijke rechtervoet en ging ik steeds meer op de zijkant van m'n voet lopen en er verscheen een bult boven op die voet. Uiteindelijk is door de orthopeed een "tarsale artrose " vastgesteld, waarschijnlijk ontstaan door een oude breuk, Sindsdien gebruik ik inlegzolen waar ik veel baat bij heb. Kortom de kwaal heb ik nog steeds maar heb veel baat bij de zolen.

Miep zei op

Hoi Dennis,
Jou breuk is nog steeds niet geheeld, en toch mag je sporten?
Mijn breuk is na een jaar nog niet helemaal genezen, maar sporten....ik mag net aan fietsen en lopen, en sinds een week of 2 pas stukjes zonder de krukken.
Ik zou niet eens kunnen rennnen...heb elke dag nog pijn, dus hoe doe jij dat achter je voetbal?
Zwemmen lijkt mij dan veel beter!!!
Succes ermee, en doe voorzichtig.
Groeten van Miep.

Sandra zei op

Twee weken geleden heb ik mijn derde teen gebroken. Ben toen naar het ziekenhuis gegaan en volgens de arts was het gebroken. Vervolgens hebben ze het ingetapet zonder een foto te maken. Na anderhalve week toch een foto laten maken en het bleek dat de teen erg scheef stond. De teen is toen rechtgezet. Nu, een week later, twijfel ik of de teen recht staat. Heeft er iemand van jullie ooit een teen gebroken (2 tm 5e teen) en herkent iemand dit? Ik twijfel namelijk of ik weer naar het ziekenhuis moet gaan. Heb volgende week een controle-afspraak, maar vind een week wachten best lang!

Miep zei op

Hallo,
Maandag is dan eindelijk het draadje uit mijn voet verwijdert. Ik mag er nu 2 weken niet op lopen, dan 2 weken langzaam opbouwen en dan nog 3 weken (in Noorwegen dus, onze vakantie) tussen de krukken lopen.
De eerste 2 dagen had ik vreselijke pijn, maar ik merk dat het nu al iets minder wordt.
Zal er dan toch eindelijk een einde aan komen?
Groeten Miep

Peter zei op

Hoi Miep,

GEFELICITEERD!!!!!!! Weer een STAP verder! Wat duurt het toch lang bij jou. Af en toe kijk ik nog eens hoe het met je gaat. Het gaat de goede kant op. Het gaat nu helemaal goed komen. Je hebt een mooie vakantie om naar uit te kijken. Straks lekker genieten. Ik duim voor je, dat alles goed met je mag gaan. Je hebt het verdiend! Laat straks nog even weten hoe het verder gaat (je hebt lezers !!!).

Groet,
Peter

Peter zei op

(o ja ik heb helemaal nergens meer last van. het is gewoon helemaal genezen. denk daar maar aan. Het gaat helemaal goedkomen)

Miep zei op

Hoi Peter, fijn om te lezen dat het goed met je gaat.
Ik kijk nog geregeld op deze site, maar er wordt maar weinig gereageert.
Met mij gaat het op dit moment goed, heb weinig, tot geen pijn. Maar ja ik mag er ook nog niet op lopen.
Ik hoop dan ook werkelijk dat dat ene hele kleine draadje nog de boosdoener was. Ik blijf in elk geval nog op deze site tot ik genezen ben verklaard.
Eind augustus weet ik dat waarschijnlijk wel, direct na onze vakantie moet ik voor controle terug naar het ziekenhuis.
Bedankt voor al je interesse en ik wens jou? jullie alvast een heel fijne, zonnige en actieve vakantie toe.
Groetjes Mirjam.

Karin zei op

Hallo,
Ook ik heb mijn middenvoetsbeentje gebroken van de kleine teen op 15 mei. Na een weekje open gips kreeg ik een loopgips voor 5 weken. Dat ging heel goed en zonder pijn. Dan mocht ik uit het gips en er
werden nieuwe foto's genomen. Dan bleek dat het
botje niet was dichtgegroeid maar verder uit elkaar
was gegaan en werd er besloten om er een schroef
in te zetten. Na de operatie op 19 juni kreeg ik een
open gips voor twee weken en mocht ik er ook niet op lopen. Nu heb ik terug een loopgips voor 4 weken.
Soms is de pijn ook niet te houden. s'Avonds is mijn
voet ook erg gezwollen en moet ik ook af en toe met
mijn voeten omhoog liggen om de pijn en de zwelling
te minderen. Ik zal proberen de reacties te volgen.

Groetjes, Karin

Miep zei op

Eindelijk einde in zicht (tenminste daar ga ik nu maar van uit).
2 weken terug is het draadje rond de botdeeltjes verwijdert en afgelopen maandag zijn de hechtingen eruit gegaan.
Het lopen gaat nu redelijk, niet echt slecht, maar helaas ook nog niet pijnvrij.
Gelukkig heb ik nog 1,5 week de tijd om te oefenen, dan gaan we op vakantie. Helaas moeten wel ook dit jaar de krukken weer mee naar Noorwegen. Na de vakantie moet ik dan weer voor controle naar het ziekenhuis.
Voor hen die nog op vakantie gaan: een fijne, pijnloze maar zonnige vakantie. En als je al geweest ben, dan hoop ik dat het goed geweest is.
Groetjes Miep.

Mo zei op

Op weg naar het Oerol heb ik een voetblessure opgelopen,ws. bij het instappen ,met een zware tas,in de trein. Veel pijn en kan slecht lopen. Volgens mijn fysio/maneel therapeut springen de middenvoets beentjes steeds "op slot". Wie herkent dit? Met duwen en trekken worden de middenvoetsbeentjes bij therapie op zn plek gezet. pijnlijk,maar ik merk wel lichte verbetering.
Ik vraag me nog wel steeds af of ik toch geen foto had moeten laten maken....

Miep zei op

Hallo Mo,
Het is nooit verkeerd om een foto te laten maken.
Mijn breuk was al zo'n 2 jaar oud doordat er op de eerste foto niets te zien was. januari 2oo6 werd op de 2e foto een flinke breuk ontdekt.
Nu 3 operaties en 15 weken een botgroeistimulator, ben ik nog steeds niet genezen.
Dus...aarzel niet en ga.
Sterkte!
Groetjes Miep.

Peter zei op

Hoi Miep!

Weer een stap verder! Ik wens jou en alle anderen een hele goede vakantie. Geniet er maar lekker van. Ik ga trouwens zelf op 18 augustus 2 weken op de Disney cruise van Barcelona naar Port Canaveral. Lekker nietsen (hoewel: ik neem m'n fitness/spinning kleren wel mee).

Groetjes Peter.

Miep zei op

Hoi Peter,
Voor jou ook een hele fijne vakantie.
Lijkt mij ook wel wat zo'n cruise.
Wij gaan opnieuw naar Noorwegen, maar veel bergen zal ik niet beklimmen.
Op dit moment valt het allemaal erg tegen.
Ik dacht draadje eruit en lopen. Helaas heb ik nog steeds veel pijn. Ik loop in huis wel soms al zonder krukken, maar die pijn zit mij niet lekker. Ben best bang dat het nog niet goed zit, of nooit goed komt.
Ben op dit moment ook grieperig, hoest heel wat af, wat het allemaal niet gemakkelijker maakt.
Maar... zondag varen we naar Zweden en dan laat ik de zorgen maar even achter in Kiel. Daarna zien we wel weer.
Sterkte allemaal engeniet van de vakantie allen en tot de volgende keer.
Groetjes Miep

Peter zei op

Hoi Miep,

Blijf positief denken! Houd goede moed! Ik kan begrijpen dat het heel erg moeilijk voor je is. Je bent in goede handen geweest: ze zullen je niet zomaar ontgipsen. Ik spreek voor mezelf, maar ik had na het ontgipsen ook erge pijn. Het heeft best nog lang geduurd voor ik er op durfde te staan en te lopen. Nu ben ik soms nog bang (voel het af en toe nog steeds). Het hoort er allemaal bij. Ik blijf met je hopen (en daar gaan we maar gewoon van uit!) dat alles gewoon goed zit. De profs hebben er verstand van. Nu eerst lekker op vakantie naar het noorden. Lekker jezelf laten verwennen. Niet teveel hooi op je vork nemen. Het is vakantie. Forceer niets! Heel veel plezier en heel veel sterkte. Ik wens je heel veel gezondheid toe. Neem het ervan - en als je het lust - neem daar een lekker borreltje en snuif de frisse lucht op.

Peter

Miep zei op

Bedankt Peter.
Ik voel me weer een stuk beter.
Na de vakantie hoor je wel hoe het geweest is in de bergen. Daarna moet ik meteen weer voor controle naar het ziekenhuis. Dus ik neem het ervan. Even lekker ver weg.
Jij ook nogmaals heel veel plezier!!
Groetjes Miep.

barbara zei op

Hallo allemaal,
Ik heb een marsfractuur en ik moet voor minstens 7 weken in het gips (kunnen er ook 10 worden), erg balen zo in de vakantie zeg! Dit is gekomen door overbelasting tijdens het hardlopen. Weet iemand of ik na deze gipsweken weer goed kan gaan hardlopen. Hoe voelt het lopen als je net uit het gips bent, duurt het lang voordat je weer soepel kunt lopen?
Mijn linkerbeen zit in het gips, zou je dan in een automaat mogen rijden?
Groetjes,barbara

Peter zei op

Hallo Barbara,

Toen ik 2 middenvoetsbeentjes had gebroken, heb ik 2 maanden gips gehad en alles bijelkaar heeft het herstel 5-6 maanden geduurd. Ik heb nu - 10 maanden verder - nog steeds wat last. Dus of het ooit weer 100% hetzelfde wordt???? Van een marsfractuur weet ik het niet. Stel je in op langer herstel. Heel veel sterkte.

ENNUH, JE MAG NOOIT AUTORIJDEN MET JE BEEN/VOET IN HET GIPS - AUTOMAAT OF NIET! DE VERZEKERING DEKT NIETS!!!! NIET DOEN, DUS!!!!! AL KAN JE HET!!!!

Groetjes,Peter

martha zei op

dag ik heb vorige week vrijdag mijn buitenste middenvoetsbeentje gebroken.
Na fotos heb ik een week opengips ( spalk) gekregen en men melde mij dat na een week er circulair gips ( rondom ) aangebracht zou worden en dat ik er daarna nog twee weken zoet mee zou ziin. Toen ik daar heen ging kreeg ik een andere ( jonge ) orthopeed en die melde dat gips niet nodig was gewoon een bergschoen aantrekken en dan doorlopen volgens hem had ik er nog 3 maanden last van Afijn ik krijg dus geen gips, maar volgens mij kan een bot dat niet in rust is helemaal niet aan elkaar groeien ??!! Als ik ald ie verhalen lees op dit forum vraag ikme af of ik hier wel juist aan doe wat moet ik nu doen ?

nicole zei op

vorige week heeft een toerist op haar fiets mij en mijn dochter frontaal geraakt (wij waren heerlijk aan het fietsen). Ik naar het zieken huis daar subcapitale mt 2 en 3 gebroken en basis MT 4. We zouden a.s. zondag op vakantie gaan maar helaas dat wordt het niet. Ziet nu in gips mag het 9 dgn niet belasten en a.s. dinsdag hoop ik loop gips te krijgen. Weet iemand als je loopgips krijgt of je dan wat mobieler wordt? Hier kan ik echt niet tegen. En hoe verloopt het verder?

gr nicole

kellyvermeulen zei op

Hallo iedereen,

Hier ben ik nogmaals terug.
Ik ben net terug van vakantie van Lloret de mar. Ik heb zoals jullie al weten mijn middenvoetbeentje gebroken op 13 januari en 6 weken gips gehad.
Als ik op reis aan het wandelen was op het gemak en geen te lange afstanden dan kreeg ik iedere keer pijn aan de plaats waar mijn voet gebroken is geweest en was het afzien om terug naar het hotel te geraken. Zou dat normaal zijn dat ik dat nog altijd zo voel of zou ik me eerder zorgen moeten maken?

Groetjes Kelly

Miep zei op

Hoi hoi,
Ik ben ook weer terug van een fantastische vakantie in Noorwegen. Op de heenreis, ik mocht die dag net met krukken weer lopen, was het nog pijnlijk en moeizaam. Maar gelukkig is mijn pijngrens hoog. In de vakantie veel gewandeld, ook (kleine) bergen op.
Halverwege de reis zelfs 1 kruk weggelaten tijdens de kleine wandelingetjes. En ook op de boot terug met 1 kruk.
Afgelopen vrijdag waren we weer thuis en maandag moest ik voor controle naar het ziekenhuis.
Hoera, ik mag gaan lopen zonder de krukken!!!
Ik mag ook weer sporten, eindelijk, behalve hardlopen. Nou ja, laat mij eerst maar lopen.
Ik ben ook alweer wezen fietsen.
Maar....de botdeeltjes zitten nog steeds niet aan elkaar, en volgens de arts heb ik nog veel te veel pijn. Zou niet moeten. Balen dus. Ik moet dus voorzichtig
aan doen. Ik hoef niet terug naar het ziekenhuis. De arts wilt het eerst even laten rusten, ik heb eigenlijk al te veel aan de voet gehad. Maar als de pijn erger wordt moet alsnog het botdeeltje verwijdert worden.
Voor mij goed en slecht nieuws dus.
Met behulp van de fysio en door te gaan sporten hoop ik toch dat het goed blijft gaan en dat ik, laat maar zeggen eind van dit jaar kan zeggen...ik heb het gehad!!!
En mijn motto: "Blijven lachen, dat is het beste medicijn" en mijn vrienden, zullen mij daar vast wel bij helpen.
Beterschap en sterkte voor iedereen, en blijf lachen.

Kelly Vermeulen zei op

Hallo,

Ik ben gisteren terug moeten gaan voor een foto van de voet en moet nu volgende weekn aar het ziekenhuis voor een isotopenscan. omdat er een fijn opklaringslijntje dwars door het 5de metatarsaal loopt. Misschien een stressfractuur zeiden ze. Hopelijk is het dat niet want ik zie het echt niet zitten om terug in een gips te moeten.

anja zei op

hallo allemaal,
9 juli heb ik de laatste trede van de trap gemist en ben op de zijkant van mijn rechtervoet terrecht gekomen.
nu is dat bot gebroken.
heb 1 week spalkgips gehad en 5 weken loopgips, maar lopen kon ik er niet mee.
het bleef maar pijn doen.
gips eraf, foto gemaakt, niet genoeg botaangroei dus weer 4 weken in het gips. als na die 4 weken blijkt dat het nog niet goed is gaan ze waarrschijnlijk opereren.
kan er nu wel redelijk op staan maar kan absoluut niet zonder krukken voortbewegen.
trap ga ik zittend op en af
wie heeft hier ervaring mee
ik hoor graag van lotgenoten

Miep zei op

Hoi Anja,
Hieronder staan heel wat lotgenoten, en ik ben er één van. Ik ben er al ruim 17 maanden zoet mee.
De tijd voor de eerste operatie niet mee gerekend.
Misschien moet je even terug lezen!
Sterkte en groetjes, Miep.

Miep zei op

Kan iemand mij vertellen hoe het met autorijden gaat.
Wanneer kon er weer gereden worden, en hoe was dat?
Nu ik herstellende ben, alweer wat fiets en loop wil ik eigenlijk ook wel weer proberen of autorijden lukt, alleen...ik durf niet goed.
(het is mijn rechtervoet)
Alvast bedankt, Miep.

Kelly Vermeulen zei op

Hallo Miep

Toen ik uit het gips was heb ik ook lichtjes begonnen met wandelen en fietsen.
Maar autorijden heeft zeker nog een tweetal maanden geduurd. Ik had geen macht genoeg in mijn voet om de koppeling (van mij was het links) in te duwen. En na die tweetal maanden ben ik dan begonnen met kleine stukjes te rijden en zo terug op te bouwen.


Groetjes Kelly

anja zei op

hallo Miep

nou na het lezen van jou verhaal wacht ik eerst maar rustig af tot de tweede keer dat het gips eraf gaat
hoop dat het goed is.
maar als je inderdaad zo'n lange weg moet gaan als jij heb behad word je daar niet vrolijk van, maar je blijft wel doorgaan
wat moet je anders, je kan niet anders
kan inmiddels wel weer op mijn voet staan en lopen, ook de trap op en af gaat goed
maar dat wil nog niet zeggen dat de breuk geheeld is, dat kun je door het gips volgens mij niet voelen
heb jij daar ervaring mee, heb zoveel van je gelezen dat ik dat niet meer weet.
maar ja, bij iedereen is het anders
ik wacht dus maar af
na 17 september zal ik laten weten hoe een en ander is afgelopen
tot dan
groet anja

Miep zei op

Sorry Anja,
Beetje laat antwoord, maar ja nu ik weer wat mobieler ben geworden zijn de dagen ook voller. De visites blijven nog steeds komen, maar ik ga zelf ook meer boodschapjes doen en eens ergens op visite.
Ook moet ik nog 2 x in de week naar fysio en ben ik vorige week begonnen met een ochtendje sporten.
Nou ja ik zit op een fiets en fiets héééél langzaam naast al die getrainde sportlui en slenter over de loopband. Voor mij heel vermoeiend en voor sommige onzin dat ik naar een sportschool ga. "Als ik wil afvallen moet ik er wel wat voor doen".
Tuurlijk wil ik na 18 weken zitten afvallen, maar nu eerst wil ik wat mobieler worden en een beetje uithoudingvermogen opbouwen.
Of jouw botje al aanekaar zit?
Door het gips kun je het niet voelen, maar zonder gips ook niet hoor. Je moet gewoon maar wer foto's laten maken. Ik heb ook in het begin gedacht dat het goed zat, het voelde ook goed. Maar....ach daar heb jij niets aan. Bij mij is het gewoon een geval apart, maar meestal zit het na het gips wel goed en kun je na een aantal weken (lees Peter) wel weer wat lopen en sporten maar de pijn blijft nog wel. ook wordt de voet nog dik (vocht) en is alles stijf.
Ik fiets nu wel, maar heb moeite met op en afstappen. Vooral bij het laatste gaat het wel eens mis. Ach, effe janken en het is weer over.
Lopen doe ik wel kleine stukjes zonder de kruk, maar ga ik verder dan gaat er een kruk mee, en het valt niet altijd mee.
Mijn litteken wordt, net als toen bij mijn scheenbeen, los gemaakt door de fysiotherapeut, en dat geeft al heel wat verlichting.
Verder raakt onderhand mijn geduld toch wel op. Ik wil gewoon alles weer kunnen doen. Dat levert veel strijd, want ik kan het niet. Soms denk ik "dan maar niet" maar ook Grrrrrrrrrrrrrrrr.
Ik weet niet of je wat aan dit geraas hebt Anja, maar ik wens jou in elk geval heel veel beterschap, geluk en succes met herstel toe.
En denk maar zo...bij iedereen loop het anders.
Houd moed en blijf lachen.
Groetjes Miep.

anja verlangen zei op

hallo miep
ben vanmorgen naar het ziekenhuis geweest.
gips eraf foto gemaakt en hoera het is weer aan elkaar gegroeid.
hoef geen therapie, de dokter zegt dan lopen al genoeg therapie is.
mag met krukken gewoon erop lopen, loop ook al de trap op en af zonder
als het goed gaat mag ik eerdaags met één kruk proberen.
volgens de arts ben ik met een week of drie weer zover dat alles weer bij het oude is
dus blij blij blij
groetjes anja

Miep zei op

Gefeliciteerd Anja !!!
Fijn dat het goed gaat. En zo zie je maar ieder lichaam reageert anders, en iedere breuk is ook anders.
Zelf ga ik langzaam aan ook vooruit hoor. Ik wil graag te veel en te snel, maar het gaat ook best wel redelijk.
Sport nu 1x in de week, neem de loopband en de fiets, en de apparaten waarbij ik mijn voet ontzie, en dat gaat lekker.
Ook gaat het lopen op straat beter en afstappen van de fiets is minder eng.
Ik heb nu nog 1x in de week fysio.
Eindelijk na zo'n lange tijd zie ik bij mijzelf ok vooruitgang.
Groetjes Miep.

Winne zei op

Hallo allemaal,
Mijn man heeft een stressfractuur en daardoor zit zijn tweede teen (naast grote teen) op zijn derde teen. Daar is dus een gat. Hij moet nu een easy walker dragen tot zijn voet voldoende afgekoeld is om eventueel te opereren. Is er soms iemand vanaf geraakt zonder operatie, maar met orthopedische steunzolen? Kwestie dat het voor een diabeticus helemaal niet interessant is om geopereerd te worden.
Groetjes,
Winne

anja zei op

hallo allemaal

ben nu een week uit het gips maar mijn voet blijft dik of ik nu wel of geen steunkous draag en of ik nu wel of niet met stokken loop.
van s'morgens tot sávonds is mijn voet opgezet mijn enkels zijn niet te zien en bovenop mijn voet is het ook dik. ook s'nachts
heb de gipskamer gebeld en die adviseerde mij om een afspraak te maken met de arts.
mijn vraag
is het normaal dat het zo dik blijft en hoelang kun je daar last van houden. als het eind van de week nog zo is ga ik een afspraak maken, of moet dat eerder
ik hoor graag van jullie
groet anja

Peter zei op

Hoi Anja,

Maak je geen zorgen. Dat is heel normaal. Dit duurt nog een tijdje. Ik had er ook lang last van. Forceer niets. Neem voldoende rust. Draag je steunkous!! Voorzichtig. Niet in paniek raken.

Succes.

Peter

---

Hoi Miep,

Ik ben blij positieve berichten te horen! Het is je van hart gegund. Sterkte en gezondheid! Nu snel weer ECHT beter worden.

Peter

anja zei op

peter dank voor je reactie
heb toch een afspraak gemaakt, morgen kan ik langs komen.
de steunkous die ik nu heb komt maar tot de helft van mijn onderbeen
dat houd in dat als ik de kous uitdoe het boven onderbeen dik is dan een stukje dun en dan een hele dikke voet
waarschijnlijk moet ik een kous tot aan de knie
vandaag is mijn voet nog dikker dan gisteren
ik wacht af
groet anja

sander vijverberg zei op

hallo,

vanmiddag op school was ik een beetje aan het stoeien toen vielen we allebij naar achter en hij viel op mij met zijn heup op mijn voet en die klapte dubben(omhoog) dit deed erg pijn ik kon nog een beetje lopen en fietsen maar toen ik thuis kwam en mijn schoenen uit deed en ging lopen kreeg ik een egr felle pijn in mijn linker voet dus ik huppel nu een beetje door het huis en ga morgen ochtend naar de dokter weet iemand wat de symptonen zijn van een gebroken middenvoets been ? mijn viet is vrij dik en als ik in het midden van mijn voet druk voel ik het een beetje maar als ik hard druk doet het wel pijn....

van sander vijverberg

anja zei op

hallo allemaal
ben vanochten naar de arts geweest.
dat mijn voet nog dik is is normaal
heeft 10 weken ingepakt gezeten en moet nu zijn normale weg weer vinden
kan er nog enkele weken last van houden
heb wel een lange steunkous tot aan de knie gekregen en toch ook het verzoek om niet te veel te lopen en wel rust te nemen
autorijden gaat goed
hallo sander
mijn ervaring met het breken van het botje was dat ik zo misselijk en draaierig werd van de pijn dat ik bijna flauw viel
maar dat is bij ieder anders
ken ook iemand die daar gewoon een week mee door is blijven lopen zonder dat ze wist dat het gebroken was
maar ik zou het zeker na laten kijken
suc6 ermee
anja

sander vijverberg zei op

hallo,

bedankt voor je reactie!
ben toch foto's gaan maken en jahooor 2middenvoets beetjes gebroken de dokter zij dat het een klein breukje was en dat ze mooi op elkaar zaten en dat het alleen stoel moet staan.
heb nu spalk gips geloof ik maandag(volgende) moet ik weer terug en ze zeiden dat ik dan misschien loop gips krijg ofso.
weet iemand hoelang je in het gips moet hiermee? of tenminste hoelang je ongeveer met krukken moet lopen?
alvast bedankt

van sander vijverberg

anja zei op

hallo sander
zelf heb ik vijf weken loopgips gehad
kon door de pijn daar niet echt mee lopen
daarna is het gips eraf gegaan en zijn er foto's gemaakt toen bleek dat het bot nog niet aan elkaar vast zat. daarna heb ik nog 4 weken gips gehad weer foto's en toen was het goed
heb ook verhalen gehoord van mensen waarbij het na de eerste 6 weken al goed was
heb na het gips nog een erg dikke voet, maar met een steunkous en medicijnen gaat het een stuk beter
ik ben nu twee weken uit het gips maar kan nog niet echt normaal lopen, ik strompel nog wat maar het gaat in ieder geval de goede kant op
loop niet meer met krukken
ik wens je veel sterkte en hoor graag hoe het je vergaat
groet anja

Miep zei op

Moet ik nu nog meer geduld hebben????
Ik heb nog steeds pijn. Oké ik doe meer, loop weer veel en sport elke maandagochtend en heb nog 1x in de week fysio.
Maar na nu weer 2 1/2 maand moet dat toch wel weer kunnen dacht ik. Maar nee hoor ik loop zit en lig nog elke dag met pijn, ook als ik niet veel gedaan heb. Om gek van te worden.
Gelukkig lees ik hier alleen de snellere genezingen, maar ja, nu kan ik niemand vragen hoelang ik nu nog geduld moet hebben, tot Sint Juttemus misschien?
Of is er wel iemand die mij wat vertellen kan?
Heeft er soms iemand al een stukje van zijn middenvoetsbeentje laten verwijderen??

anja zei op

hallo miep
ben nu 4 weken uit het gips, de eerste week ging het beter dan nu
krijg steeds meer pijn, niet op de plek van de breuk maar bij het buigen van de voet.
mijn voet is nog steeds erg dik
als ik een sok aan heb tot halverwege mijn scheenbeen zie je heel duidelijk waar de sok heeft gezeten.
erboven is dan heel erg opgezet.
ben naar de huisarts geweest en die heeft mij toch fysio aangeraden
ben 2 keer naar fisio geweest, maar die kan ook niets meer doen dan mijn voet soepel maken.
neem ook elke dag 10 minuten wisselbaden.
ben vanmiddag boodschappen wezen doen, met een kruk voor steun
op een gegeven moment werd ik gewoon beroerd van het lopen, het deed pijn (misselijk makend)
gauw naar huis en voet omhoog waarna het na een half uurtje weer een beetje afzakte. mijn voet is en blijft dik
7 november heb ik weer een afspraak in het ziekenhuis
de arts in het ziekenhuis heeft gezegd dat lopen de beste therapie is.
ik wist wel dat het lang zou duren maar na 4 weken is er geen verbetering alleen verslechtering
weet niet hoe verder
ik wacht maar af
zo zie je maar er zijn dus niet alleen snelle genezingen
veel sterkte
groet anja

Miep zei op

Maar ja Anja, 4 weken of 19 maanden.
Maar oké, 4 weken is ook al een maand.
Sterkte, groetjes Miep.

Miep zei op

Sorry Anja,
ik had eerst beter moeten lezen. Met jouw 5 weken gips erbij ben jij ook al 9 weken bezig.

anja zei op

hallo miep
ik ben nu al 14 weken onderweg
ik heb in totaal 10 weken gips gehad
we houden de moed erin
groet anja

miep zei op

Hallo,
Moed houden...het valt niet altijd mee.
Ik moet nu met een pneumatic walker lopen.
Lopen is wat minder pijnlijk zo, maar....getver.
19 november kan ik pas weer bij mijn arts terecht.
Ben benieuwd of er een verandering op de foto zichtbaar is.
Jullie horen wel weer.
Groetjes Miep.

lisa zei op

Vandaag 3 weken geleden heb ik m'n middenvoetsbeentje van m'n kleine teen gebroken. Vrijwel direct nadat ik m'n voet verzwikte, wist ik dat het mis was. Dikke voet, ontzettende pijn en kon alleen nog op de binnenkant van m'n voet lopen en dat was zelfs ondragelijk. Momenteel woon ik op Antigua en daar is de zorg niet om over naar huis te schrijven, maar al na 2 dagen heb ik er gips omheen gekregen. Ik mag 4 weken niet lopen en er zijn al 3 weken verstreken. Volgende week maandag worden er nieuwe foto's gemaakt en hopelijk mag het er dan af. Ik heb m'n voet dan 4 weken niet belast, het is namelijk geen loopgips. Heeft iemand een idee of ik na volgende week weer kan lopen, en misschien tips wat ik wel en niet moet doen? Ik werk namelijk full-time en vraag me af of ik vanaf dan ook weer dagelijks kan staan.

Groetjes,
Lisa

Miep zei op

Hoi Lisa,
Ik hoop inderdaad dat je volgende week zonder gips verder kan. Wanneer het gips eraf gaat zul je niet direct kunnen staan, geeft ook een heel raar gevoel wat gelukkig snel verdwijnt. Of je weer gewoon kan lopen? Dat hangt er natuurlijk ook van af wat er op de foto naar voren komt. Maar als het gewoon goed is zul je op zich denk ik wel snel kunnen lopen. Wel heb je kans dat je voet snel vocht vast houdt, dus zul je de voet regelmatig hoog moeten leggen.
Helaas spreek ik niet uit ervaring, lees de verhalen van Miep maar. Maar als je hier terug scroll zul je ook andere verhalen tegen komen en misschien heb je daar wat aan.
heel veel succes a.s. maandag en sterkte met het verder herstel.
Groetjes Miep.

michiel zei op

ik kreeg direct al loopgips en na een week al geen pin meer. Hopelijk ben ik een van de gelukscogels die na vier weken (a.s. dinsdag) het gips mag missen. Hoewel de verhalen over 8 wekn of langer mij wel ongerust maken. En daarna de revalidatie valt niet mee?

Laat het jullie weten

michiel zei op

ik kreeg direct al loopgips en na een week al geen pin meer. Hopelijk ben ik een van de gelukscogels die na vier weken (a.s. dinsdag) het gips mag missen. Hoewel de verhalen over 8 wekn of langer mij wel ongerust maken. En daarna de revalidatie valt niet mee?

Laat het jullie weten

Miep zei op

Waarschijnlijk gaat het erg goed met de genezing van de middenvoetsbeentjes, er is weinig nieuws.

Heeft er iemand ervaring met dokter Wierstra van het Maartenskliniek in Nijmegen?
Ik wordt door zijn collega uit Woerden doorverwezen voor een second opinium, omdat hij niet meer weet wat hij met mijn breuk aan moet.
Het geneest gewoon niet.
Eigenlijk moet het losse stukje bot eruit, maar daar zitten spieren en pezen aan, die moeten dan doorgetrokken en verankert worden aan het andere deel van het botje.
Wie kan mij hier meer over vertellen?
Alvast bedankt! Groeten van Miep.

Miep zei op

????? is iedereen genezen?

Kent er iemand dr. Swierstra, uit het St Maartenskliniek in Nijmegen?

Groetjes Miep.

Peter zei op

Hoi Miep,

Ik fiets soms nog wel eens voorbij. Ik ben zelf helemaal genezen, alhoewel ik denk dat je er uiteindelijk altijd wel iets aan overhoud. Geen last, maar toch niet meer zoals vroeger! De littekens van het leven zal ik maar zeggen. Maar goed, ik heb niets te klagen. Ik leef nog steeds met je mee. Wat een lange weg heb jij al afgelegd! Onvoorstelbaar. Elke keer weer een klein stapje. Dan weer een teleurstelling. Dan weer verder. Petje af! Helaas ken ik zelf die dokter niet. Ik kan je niet goed adviseren. Maar niet geschoten is altijd mis! Toch?! Alvast een hele goede feestdagen. En sterkte met alles!

Peter

Miep zei op

Bedankt Peter.
Na 17 januari hoor je meer.
Fijne kerstdagen, goede jaarwisseling en een geweldig nieuwjaar.
Groetjes van Miep.

Jo zei op

Hi Beste mensen, ik heb een vraag. Wat zijn de

symptomen van een gebroken middenvoetsbeentje?

Heb me 2 weken geleden nl flink verstapt (aanvaring)

putdeksel en heb sinsdien een zeurderige pijn aan

de zijkant van mijn voet. Heb hier al een keer eerder

een breuk gehad en toen ook te lang mee door

gelopen. (dus weet niet wat de precieze symptomen

zijn). De voet is niet echt blauw of dik. Heb er wel

veel last van als ik er veel op heb gestaan/gelopen.

Verder eigenlijk weinig last. Kan er gewoon op staan

en drukken. Doet wel zeer bij sommige (draai)

bewegingen. Dus wie weet wat het kan zijn.

alvast bedankt

Miep zei op

Hallo Jo,

Ik had mij in 2003 verstapt op een stoeptegel.
Had pijn bij het lopen( steken) maar ook een branderig gevoel boven op mijn voet.
Op de foto was niets te zien. Kreeg van de orthopeed zooltjes wat even hielp. Maar kon steeds minder lopen en kreeg steeds meer pijn. Kon voet niet goed afwikkelen en kreeg steken. Op nieuw foto's laten maken, het voelde gewoon niet goed, net of er iets mistte.
Eind 2005 bleek dan toch dat het gebroken was.
Het buitenste botje aan de kant van de kleine teen.
Na veel elllende ben ik na bijna 2 jaar dokteren nog steeds even ver.
Te veel om nu te herhalen, lees maar onder Miep.
Ik heb nu nog steeds dat branderige gevoel op mijn wreef, voet steek en bij veel lopen wordt hij dikker.
(Ik loop nu met een brace aan).
Ik kan je maar één ding aanraden. Laat foto's maken
een oude breuk heelt n.l. héél slecht!!
Heel veel sterkte.

jo zei op

Bedankt Miep,

Heb geen branderig gevoel. En weet alleen nog dat ik de vorige keer mijn voet knak hoorde zeggen. Heb hier toen ook dik een week mee doorgelopen omdat iemand met een ehbo diploma zei dat het gekneust was. Maar kan me ook niet herinneren dat ik toen echt pijn had. Toen deed het alleen zeer als ik op de zijkant van mijn voet drukte, verder ook niks.
Heb nu voornamelijk een zeurderige pijn als ik er lang op heb gestaan of gelopen. En heb deze pijn ook bij bepaalde draaibewegingen. De pijn die de meeste mensen hierboven schrijven heb ik niet, maar weet ook zeker dat ik dat toen ook niet had.
In ieder geval bedankt

jo zei op

Nou had vandaag de dokter gebeld en moest toch maar langskomen. Hij naar de voet gekeken, was volgens hem toch nog iets blauw. Ikzelf zag niks maar goed. Toen ging hij de voet draaien, ging ook goed. En toen drukte hij aan de zijkant en dat was erg pijnlijk. Ik had ergens een scheur in een peesaanhecting en iets met een oud fractuur. Snapt er geen ruk van, maar conclusie ik hoefte me geen zorgen te maken. Ging vanzelf wel over, maar kon lang duren. Dus iemand ervaring met scheurtjes in de aanhecting van pezen of zoiets.

Manuel zei op

Ik heb een probleem. Ik heb me heel hard gestoten aan de bedrand. Zinsdien kan ik bijna niet meer op me voet staan. Ik denk dat ik hem heb gebroken. Ik weet het bijna zeker. Maar krijg ik dat loopgips of tape of wat.

Miep zei op

Ik zou zeggen:"ga even naar de dokter Manuel, dan weet je het meteen". Laat ook meteen foto's maken.
Wanneer het gebroken is zal je eerst ws. 2 weken gewoon gips krijgen en dan pas loopgips.
Sommigen krijgen bij een breuk aan het middenvoetsbeentje alleen tape erom.
Het is voor een ieder weer anders.
Succes en beterschap, groetjes Miep.

Jo zei op

He Miep,

Wat waren jou symptomen eigenlijk dan precies. Bij mij is het nl een zeurderige pijn. Als ik er lang op sta of loop zwelt hij ook aan de zijkant en onderkant op. En als ik gerust heb zijn de eerste paar stappen ook pijnlijk. Bij het stappen lijkt het ook alsof die tenen wijder uit mekaar gaan dan die van de andere voet. Ik geloof nl dat verhaal van een scheurtje in een peesaanhecting niet zo, want die pees loopt naar mijn been en heb daar geen last. Ja die oude breuk zit daar onder. Zelf heb ik het gevoel dat er een klein scheurtje in de oude breuk zit. Toen hij daar nl op duwde deed hij mij ook echt pijn. En vind 4 weken wel erg lang duren.

groetjes
jolanda

manuel zei op

Hoi miep. Het is gebroken en heb de eerste week gips en daarna 2 weken loopgips. Het gips zit nu net onder mijn knie. Heb jij nog tips.

GR

Miep zei op

Hallo Jo,
Ik had/heb ook last van een zeurende pijn, soms afgewisseld met felle steken.
Ik loop meestal met mijn walker aan, maar zodra deze uit gaat voel ik mijn voet weer meer.
Bij te lang lopen, en als ik mijn voet te lang naar beneden heb dan wordt de voet dikker, in de walker gaat hij dan knellen. En inderdaad de eerste stappen zijn pijnlijk en stijf. Tip van mijn fysiotherapeut: "eerst rondjes draaien en wiebelen met de voet om de doorbloeding op gang te helpen", vooral s'ochtends uit bed helpt dit bij mij wel.
De plek rond het lidteken is gevoeliger, maar geeft ook een dood gevoel. Door de vele operaties trekt de pijn nu richting mijn kleine teen. Na mijn idee ook doordat het allemaal stijf wordt.
Ik kom net uit het Maartenskliniek in Nijmegen, ze gaan nu het stukje bot eruithalen.
Helaas is dit geen gerantie dat ik dan pijnvrij kan lopen. Doordat de zenuwen meerdere keren beschadigd zijn zal ik altijd pijn houden.
Ik hoop dat het bij jou voorspoedig zal verlopen.
Veel sterkte en beterschap.
Groetjes Miep.

Miep zei op

Hallo Manuel.
Ook pech dus.
Blijven lachen dat is het beste medicijn.
En ik weet niet welke tips je verder wilt hebben.
Hoe je de tijd door moet komen, of hoe je je zelf kunt redden?
Vraag maar, misschien kan ik ze wel beantwoorden,
ik heb aldoende heel wat ervaring opgedaan.
Succes en beterschap.
Groetjes Miep.

manuel zei op

heb last van me andere enkel omdat ik daar de hele tijd op loop.

Miep zei op

Hallo Manuel,
Misschien moet je toch even iets meer rust nemen om je andere enkel te ontzien. En trek vooral een goede stevige schoen aan. Wanneer je zit en je geblesseerde voet hoog ligt, leg dan ook even je andere been hoog.
Het is even afzien, maar je hebt er weinig aan als je klachten zo ook aan je andere kant zitten.
Zoek een goed boek, een film of ga achter de pc.
Zelg heb ik het geluk dat ik een paar lieve vrienden heb die mij de afgelopen 2 jaar gesteund hebben. Zo had ik elke ochtend en middag wel iemand die mij wel een uurtje afleiding en gezelschap bracht.
Hopelijk heb jij het niet zolang nodig. Niet te veel piekeren en blijven lachen dan komt het vast wel goed. Groetjes Miep.

Jo zei op

He Miep

Zo te zien mag ik jou wel beterschap wensen. Had trouwens iets met het gewelf van de voet ook niet goed. Maar we zien wel.

In ieder geval wens ik jou veel sterkte toe.

manuel zei op

Hoi miep.

Bedankt voor je goede tip. Ik hou meer rust en heb van de dokter een soort brace om de ander gekregen. Ik hep eindelijk loopgips (:P) Alleen zit wel heel erg strak dat loopgips. Wat had jij precies dan?

Zo nu heb ik dankzij jou ook nog een beetje afleiding. hah
GR manuel

Miep zei op

Hoi Manuel,

Wat ik had/heb dat is een lang verhaal. Kort verteld...mijn middenvoetsbeentje aan de kant van de kleine teen) is gebroken in 2004. Niet gezien op de foto's, eind 2005 pas.
Toen de laalemolen ingegaan, en deze draait nog steeds. Het hele verhall is te lezen op dit forum bij "Miep" ( hi hi je wilt toch wat te doen hebben)
Begin maart word ik nu voor de 4e keer geopereerd en wordt het losse botdeeltje verwijderd.
Hopelijk ben ik er dan van verlost.
Alhoewel een andere arts mij verzekerde van blijvende pijn.
Nou ja ik zie wel weer. Ik laat wel weer wat horen.

Wat jou strakke gips betreft. Of je moet je been langer hoog leggen, of je moet even terug om nieuw gips aan te leggen. Anders heb je eerder kans op posttraumatische dystrofie.
Ik slik op aanraden van mijn fysiotherapeut hier dan ook vitamine C 1000 mg. voor.
Ach baat het niet dan schaadt het niet.
Sterkte, en blijf lachen.
Groetjes Mirjam.

manuel zei op

hoi miep

Jesus wat vervelend dat het bij jou zo uit de hand is gelopen. Zit je nog steeds in het gips?

Sterkte.

Miep zei op

Hoi Manuel,
Nee, ik zit gelukkig niet in het gips, maar loop wel met een walker. Model skilaars.
Het voordeel is dat ik deze uit kan doen wanneer ik wil. En natuurlijk ook aan.
29 februari word ik opnieuw geopereerd, en ik hoop dat dit echt de laatste keer is.
Hoe gaat het met jou?
Groeten, Miep.

manuel zei op

Hoi miep

Ja dat is wel een voordeel. Nee bij mij gaat het niet zo goed. het lopen op loopgips doe ik bijna niet. Ik heb nu een rolstoel want heb te veel last. ook aan me andere enkel. Woensdag gaat het eraf maar ik denk dat ik nog wel effe erin moet blijven. of een nieuw soort krijg.Ik hoorde ook dat er kans is op operenen ken je dat?

Gr

Miep zei op

Hoi Manuel,
Tja ik denk wel dat ik ken ja, opereren.
29 februari wordt ik nl voor de 4e keer geopereerd.
1e keer: scroef erin om botdelen bij elkaar te brengen.
2e keer: schroef eruit en stukje bot uit scheenbeen erin, bij elkaar gebonden met een ijzerdraadje.
3e keer: ijzerdraadje eruit.
En hopelijk de laatste keer: botdeeltje eruit enpees en spier verderop verankeren.
Genoeg ervaring dus, maar of ik hier echt blij mee ben, dat niet.
Heb je nog naar het gips laten kijken, of het niet losser moet?
Ik hoop dat de pijn snel verdwijnt.
Beterschap en groetjes, Miep.

MANUEL zei op

ja ik ben vandaag geweest en word woensdag geopereed. Krijg dan gips tot aan me lies en de rechter voet word dan ook in het gips gezet want daar heb ik ook een scheurtje daarom had ik daar zoveel last van. Maar ik moet woensdag ik hou je op de hoogte. Hopen dat dat van jou snel over gaat. Gr

Miep zei op

Hoi Manuel,
Wat gaan ze precies doen, en waarom gips tot aan je lies?
Sterkte, groetjes Miep.

manuel zei op

hoi miep, omdat het de eerste week tot aan me lies moet want ze zetten er schroeven in en die mag niet belast worden. En in mijn andere voet gipsen ze alleen want daar zit alsnog een scheurtje in.

GR manuel

Miep zei op

Oké Manuel, maar heb je dan je enkel gebroken?
Ik vond gips totaan mijn knie al een ramp, laat staat tot aan mijn enkel. Wordt het nog lastiger om overal bij te kunnen.
Vandaag is dus de operatie, gelukkig kan je snel op de operatiekamer terecht, ik moet nog een maandje wachten.
Nou ja ik wens jou heel veel sterkte en laat even weten hoe het gegaan is.
Groetjes Miep.

manuel zei op

hoi miep vandaag geopereerd en me linker enkel is dus gebroken en zit gips van me voet tot lies en me rechter voet zit tot onder me knie zit nu in rolstoel. Ja zonde dat jij nog maantje moet wachten.

Miep zei op

Hoi Manuel,
Wij zijn vast de enige op dit moment met brokken.
Maar fijn dat het met jou goed gegaan is, nou ja ik hoop dat de pijn mee valt en dat het goed geneest.
Ik moet inderdaad nog een maandje wachten, maandag eerst naar de anesesist, en dan wachten.
Op zich niet zo erg want ik wil nog heel veel, en dat kan nu nog net. Vervelen hoef ik me nog niet. Ik wil alleen van de pijn af en alles weer eens gewoon kunnen doen zonder na te hoeven denken en in etappes.
Nou ja, de tijd gaat snel.
Sterkte en beterschap met beide voeten.
Groetjes Miep.

manuel zei op

hoi miep. Vandaag was een rustige dag voor me een beetje in me rolstoel door hethuis gereden. En bij jou?
Heb je al bericht over de operatie.

gr

Miep zei op

Goedemorgen Manuel,
Hierbinnen is het ook rustig, maar buiten stormt het nog steeds.
Wat ik weet over de operatie?
Nou maandag moet ik naar de anesesist en de consulente. En dan vrijdag 29 februari wordt ik geopereerd. Ze halen dan het losse botdeeltje eruit en verankeren de pees en spier aan het andere botdeeltje. Helaas moet ik nu 3 dagen blijven.
Betekent dus een weekendje uit.
Vanochtend is mijn fietsochtend, maar of ik het red in deze storm? Tja en anders zal ik toch maar moeten gaan strijken, kan daar niet zosnel een smoesje voor verzinnen.
Ik hoop dat jij de dag ook een beetje gezellig en misschien wel nuttig doorkom.
Fijne dag en groetjes, Miep.

manuel zei op

Hoi miep.

Ik word egt helemaal gek van dat gips. Ik kan niet lopen ben afhankelijk van iedereen:P. Ik kan me bijna niet bewegen.

Gelukkig ben jij al 29 febru aan de beurt.

Sterkte!

Miep zei op

Hoi Manuel,
Niet de moed laten zakken hoor!!!
Probeer zoveel mogelijk afleiding te zoeken. Als je alleen gaat zitten piekeren dan duurt de dag 2x zo lang.
Ik moet nu nog even het huis een grote beurt geven zodat het er weer een paar weken tegen kan, en de slaapkamer behangen, en dan zal het al wel zo ver zijn.
Behangen hoef ik alleen het onderste gedeelte dus halve banen, maar ik doe er maar zo'n 2 per keer.
Zo gat de tijd lekker snel om.
En vergeet vooral niet te blijven lachen, want lachen is echt het bste medicijn. Heel veel sterkte hoor!!
Ik hoop dat het gips snel onder de knie mag, dat scheel misschien ook al.
Tot gauw, groetjes Miep.

manuel zei op

hoi miep.

Ja maar het word zo moelijk nog 10 dagen en dan mag het eraf tot onder me knie maar ik word er zo moedeloos van. Ik heb 2 benen in het gips. Over 10 dagen mogen ze allebei tot onder de knie maar dan zit je weer in een rolstoel. Maar dan kan ik wel even de knie buigen enzo. Fijn om te horen dat het met jou weer iets beter gaat. Heb je msn ofzo praat iets makkelijker.

Stekte Gr Manuel( jij moet ook blijven lachen:P)

Miep zei op

Hoi manuel,
Gelukkig hoeft het gips niet zo lang tot aan je lies.
Dus houd nog even moed.
Ik heb wel msn en hyves, maar zit er eigenlijk niet veel op.
Ik had er contact mee met 2 dochtertjes van een vriendin. Nu hebben ze meer leeftijdsgenootjes erop en heb ik mij terug getrokken. Mijn kinderen bezetten meestal de computer, dus meestal zit ik er s'ochtends
achter.
Groetjes Miep

manuel zei op

hoi miep
Hoe is het nu verder met jou?

Miep zei op

Hoi Manuel,
Het gaat goed met mij hoor, hi hi alleen met dat ene kleine botje niet.
Ik ben gisteren naar de anesthesist geweest, voor niets eigenlijk. De papieren zijn al 3 keer ingevuld en er is niets verandert.
Wel hebben we doorgesproken welke verdoving zij gaat geven. Ik wilde absoluut geen ruggeprik meer, en nu verdoofd ze mijn been vanuit de heup en knieholte. De uitwerking duurt wel veel langer, maar ik mag toch niet staan op dat been.
Daarna moest ik naar de consulente, ook eigenlijk voor niets. Ik had geen vragen, ja wat wil je na 3 keer een soort gelijke operatie.
Nu is het afwachten tot het eindelijk 29 februari is.
Tja en zoals een dag vandaag, met regen, wordt het weer een dag op de bank hangen.

Lukt het bij jou ook al wat beter? Heb je er eigenlijk nog veel pijn aan? Wel lastig hè zo'n been wat alleen maar uitsteekt en overal in de weg zit.
Ben je al aan het aftellen tot het er af mag?

Succes vandaag, groetjes Miep.

manuel zei op

ja idd nog 9 dagen en het mag tot me knie. De ander is al tot me knie maar de linker helemaal. Ja voor jou op de bank hangen heb je nu gips of?

Sterkte . Kom jij ook uit Utrecht?

Miep zei op

Hoi,
Nee ik heb nu alleen een walker, model skilaars. Gelukkig kan ik deze gewoon lekker uit trekken wanneer ik zin heb.
En nee ik kom niet uit Utrecht, nou ja een klein beetje.
Mijdrecht, dus provincie Utrecht.
Verveel je je al? Of zit jij nog op school en heb je genoeg te leren?
Groetjes Miep.

manuel zei op

Nee ik loop stage bij een voetbalclub utrecht maar dat kan ik nu wel vergeten. Ik heb wel wat te doen. Kan steeds meer dingen met me rolstoel:P. Haha hoe is het met jou.

gr

manuel zei op

Ik kan trouwns helemaal geen miep vinden in mijdrecht op hyves. Sterkte

Miep zei op

klopt, maar misschien wel onder Mirjam

manuel zei op

Hoi miep.

hhaha ja er zijn heel veel mirjams. Maar vandaag heb ik zoo last van jeukgehad vooral op dat been waar het gips helemaal zit. Ik kan daar niet onder komen.

Jij ben over paar weekjes al aan de beurt. Dan ben ik er zo goed als zeker vanaf. Heb vandaag van die steunen opgehaald waar je beter in kan slapen. Daar kan je je benen in leggen.

Sterkte!

Miep zei op

Ook in Mijdrecht?
Ik heb mijn voet onderhand al 2 jaar op een kussen liggen. Volgens mij kan ik niet meer zonder.

Geniet jij ook zo van het zonnetje? Ik wel heb gister en vanochtend een flinke tocht gefietst. En net langs de lijn gestaan bij Argon waar mijn zoon voetbalt. Wil alles nog even weer uitgebreid doen alvorens ik weer op de bank moet. En nu is het er uitstekend weer voor.
Boven (slaapkamers) heb ik afgelopen week weer flink onderhanden genomen. Deze week de benedenboel, en dan een weekje vakantie. Hier zijn ze dan allemaal vrij. En dan...een weekendje eerste klas hotel in Woerden.
Nog genoeg te doen dus.
Fijn weekend. Groetjes Miep.

manuel zei op

Oh doe maar eerst effe uitrusten voordat het gaat gebeuren. Ja het is zeker lekker weer. Aergon dat komt me wel bekend voor. Maar vandaag heb ik weer zon last ik voel me zo opgesloten.

gr

Miep zei op

Hoi Manuel,
je gaat toch niet in de put zitten hè.
Is er niemand in de buurt die je even in een rolstoel mee wilt nemen, even lekker de buitenlucht in.
Hi hi, moet je mij horen, mij hebben ze in de 2 jaar niet in zo'n ding voort mogen duwen. Enkel het Umc door. Maar voor een ander lijkt het mij wel een goed plan. De man van een vriendin zit ook in het gips, en die gaat regelmatig in een rolstoel het dorp door.
Ik geniet nu nog van alles wat ik nu nog kan. Straks zit ik vast ook weer te balen. Maae Manuel, nog even vol houden, nog even en het lastige gips mag eraf.
Sterkte, en groetjes Miep.

manuel zei op

Jawel een buurmeisje ga ik vaak even mee rond of met me vriendin. Tot donderdag en dan lager gips. Haha maar loop jij nu op krukken of.?

GR Manuel

Miep zei op

Hoi,
Nee ik loop niet op krukken, nog niet.
Heb ze nog wel in de hal staan. Doordat ik ze op een gegeven moment niet meer mocht verlengen moest ik ze zelf aanschaffen.
Na de operatie zal ik ze wel weer nodig hebben.
Ik loop nu nog steeds met de walker aan.
Was het maar alvast zover dat mijn operatie achter de rug is. Ik hoop voor jou dat het met jouw voet goed gaat, het is bijna donderdag....
Hoe is het met de jeuk?
Heb jij nog van dat echte gips dan, of ook dat gaasachtige met lijmlaag. Ik had blauw en daarna groen. hi hi. Maar ik had geen last van jeuk.
En dan vandaag maar weer genieten van het mooie weer.

Groetjes Miep

manuel zei op

Hoi miepie:P

Ja het weer was vandaag wel goed. Alleen morgen word het weer minder. Nee ik heb dat gaas achtige dat is lichter. Ik heb gewoon wit en Rood. Ja nog 3 dagen:P. Voor jou nog 3 weken. Zon walker heb ik opgezocht maar het lijkt me wel fijn. Het lijkt alleen net een robot:P.

Sterkte.

Manuel

Miep zei op

Nog 1 nachtje , en dan.... Heel veel sterkte morgen!!!
Gisteren was nog wel mooi weer, maar vandaag...
ik heb een uur gefietst, maar had het vreselijk koud.
Mijn man is altijd op woensdag vrij, maar dan is het altijd slechter weer.
Is het nog een beetje vol te houden vandaag?
Mijn voet deed nogal zeer vandaag. Van die felle steken op de plaats van de breuk. Ik hoop dat ik zo een beetje kan slapen, na zo'n dag lukt het meestal niet zo.
Nou Manuel, laat maar weer even weten hoe het kortere gips bevalt. Mag het andere gips er dan nog niet af?
Groetjes Miep

Miep zei op

En Manuel, hoe voelt het aan..je ontgipste bovenbeen?
Gaat het goed?
Groet, Miep.

manuel zei op

Hoi miep.

Zo fijn zit het ik heb nu gewoon 2 benen laag. Dat moet ik 8 dagen houden en dan alleen links nog even. Jij nog paar weken. Wanneer ga je op vakantie dan?

GR Manuel

miep zei op

Mooi dat het nu beter gaat met jou. Heb je geen last van je spieren, dat ze stijf zijn?
En worden je voeten niet dik als je je voeten steeds naar beneden houdt, ik heb daar nl wel last van. De ene dag wel meer dan de andere dag, maar toch...

Wij gaan pas in augustus op vakantie, maar de kinderen hebben de laatste week van februari voorjaarsvakantie. Ik heb dus nog wel even de tijd om straks, na de operatie te herstellen voordat we gaan.

Fijne dag vandaag, alhoewel...jij leest dit mestal pas s'avonds. Dan staat het er alvast voor zaterdag hi hi.
Groetjes Miep.

manuel zei op

Hoi miep.

Oh dat is wel vervelend. Ik zou hem veel hooghouden op een kruk. Ja ik heb wel last van stijfheid maar word minder omdat ik wat oefeningen doe.

GR

Miep zei op

Hoi manuel,
beetje late reactie. Maar ja soms kom ik er niet aan.
Afgelopen weekend was mijn man vrij en dan staat eigenlijk de comp. s'ochtends niet aan. We zijn gewoon lekker weg geweest op de fiets, en we hadden nog visite.
Het gaat nu aardig goed. Maar ik kijk wel uit naar vrijdag over een week. Op dit moment gaat alles gewoon zijn gangetje. Zitten met een boek of achter de comp. / tv , opruimen, boodschappen doen, koken, fietsen en sporten.
En hoe is het met jou, vordert het al?
Groet, Miep.

manuel zei op

hoi miep.

Ja met mij gaat het wel donderdag alleen aan de linker kant nog gips(loopgips) dus het is bijna klaar.

Met jou?

Miep zei op

Hoi Manuel.
Het gaat lekker bij jou.
Vandaag dus alles een stuk makkelijker. Alhoewel, het zal best nog wel stijf zijn allemaal, en misschien wat pijnlijk in het begin. Maar dat gaat snel over.
Nu links nog, hoelang moet daar het gips nog omblijven? Ach met loopgips kun je weer een wandelingetje maken hoor.
Succes vandaag.

Voor mij schiet het ook al op.
'k word al een beetje zenuwachtig als ik er aan denk.
Zo eerst maar naar de sportschool.
Ik loop, fiets en sport de hele dag. Nu kan het nog.

Fijne dag, Miep

manuel zei op

Ja ag miep geniet er nog maar even van. Want dalijk zal het lastig worden. Maar met jou komt het ook goed. Dan heb je nergens last meer van.

Dinsdag krijg ik alleen gips laag om de linker. Wel loopgips. En dat nog beetje met krukken erbij omdat rechts stijf is. Dat nog 2 weken en dan klaar.

Sterkte!

Miep zei op

Hoi Manuel,
sorry dat ik zolang niets van mij heb laten horen.
Het was een druk weekje en eigenlijk was er ook niet veel verandert.
Maar ik zie dat jij dinsdag al loopgips hebt gekregen.
En, bevalt het? Loop je weer als een kieviet?

Ik heb nog 1 nachtje in mijn eigen bed, en dan ga ik onder het mes.
Afgelopen week heb ik erg slecht geslapen, maar komende nacht krijg ik reiki. Ik hoop dat ik dan lekker slaap.
Ik moet al om half 8 in Woerden zijn, en ik hoop om 8 uur geholpen te worden.

Ik wens jou sterkte met "leren" lopen, en ik kom hier snel weer terug.
Groetjes Miep.

manuel zei op

Ja loopgips is egt heel relax. Jij heel veel sterkte voor morgen.


X Manuel

Manuel zei op

Hoi miep!

Hoe is het gegaan. Bij mij is het weer raar. Ik heb weer zo veel last gekregen nu ik loop. Maar ik ga voorlopig niet naar het zeikenhuis want dalijk krijg ik weer nieuw gips. Ik hoor van je !

Gr Manuel

miep zei op

Hoi Manuel.

Ik ben er weer hoor!
Maar vervelend dat het toch niet goed met je gaat. Maar volgens mij kan je toch beter maar even naar je arts terug gaan. Stel dat het een klein iets is, of dat het gips misschien niet goed zit. Dan ben je er nu nog optijd bij. Wie weet duurt het anders nog veel langer.
Gewoon even gaan hoor!!!

Met mij gaat het wel. Zo af en toe nog wat gemene steken en vreselijk duf.
Ik moest vrijdag om 8.15 uur in het ziekenhuis zijn. En om 8.45 uur werd ik al naar ok gereden.
Eerst infuus en daarna de verdoving in mijn knieholte en lies.
Rond mijn knie en hoger verdween het gevoel wel maar ik kon nog gewoon met mijn tenen wiebelen (was normaal zei de anestesist. Maar ik voelde mijn voet ook nog. Op de ok-kamer kneep de arts in mijn voet en dat voelde ik, dus meteen onder algehele narcose. Om half in zag ik de klok weer in de uitslaapkamer. Daar moest ik wachten op de gipsmeester. En om 15.10 uur lag ik op zaal.
Hi hi alleen voor de boterham, want daarna werd ik overgebracht naar de 4e etage, gynecologie.
Daar was nog plek voor mij.
Eerst mocht ik vanochtend pas naar huis maar na veel heen en weer gebel door een zuster mocht ik zaterdagavond al.
Over 2 weken gaan de hechtingen eruit en over 7 weken moet ik terug naar de arts.
Even doorbijten dus.

Doe je voorzichtig, en wacht niet te lang...
Sterkte en groetjes Miep.

Marije zei op

Hallo,

Twee weken geleden heb ik 4 botbreuken in mijn voet opgelopen. Ben een week geleden geopereerd en heb twee schroeven in mijn voet gekregen. Ik heb tot vrijdag kunststofgips. Tijdens het lopen op krukken heb ik constant blauwe tenen. Als ik weer ga zitten en mijn been hoog leg is dat weer weg. Iemand enig idee of dit goed of slecht is?

Marije

manuel zei op

Hoi miep

Ik heb een tijdje niet gereageerd maar hoe si het met je. Zit je nog in het gips?

Ik heb nog een week een soort gips alleen tot me voet een soort klompje waar ik op kan lopen.

Het gaat erg goed.

Sterkte!

Miep zei op

Hallo Marije,
Wanneer jij je voet laag houdt komt er vocht in je onderbeen en voet te zitten. Hierdoor wordt je voet dus dikker. Gips rekt niet mee, dus zit je been / voet knel waardoor het bloed du weer minder kan stromen.
Gevolg blauwe tenen.
Het is dus best belangrijk dat wanneer je zit jij je voet hoog legt.
Kijk maar eens hoe dat gaat. Anders zou ik toch even terug gaan naar de gipskamer, want dan zit waarschijnlijk je gips te strak.
Heel veel sterkte en beterschap.
Groetjes Miep.

Miep zei op

Hoi Manuel,
Fijn dat het al weer goed met jou gaat. Is gelukkig allemaal snel verlopen hè!
Leuk zijn die "klompjes" (van gips hi hi). Gisteren had ik visite van een jongetje van 6 en die had een rood "klompje" aan.
Ik zit nog steeds met een witte "laars".
Ouderwets gips, wat jeukt.
Volgende week gaat het er af, zodat de hechtingen eruit gehaald kunnen worden. Helaas komt er dan weer voor 5 weken nieuw gips om. Ik ga dit keer voor dat lichtgevende geel/groen, lijkt me wel leuk zo met de pasen.
Tja en dan hoop ik dat het snel 21 april is en het eindelijk eens genezen verklaard wordt.
Ik zit hier dus nog wel even.
Voordeel: Ik hoef nu niet de regen in om boodschappen te doen, die worden voor mij gedaan.
Groetjes Miep.

manuel zei op

Hahah idd dat is een vordeel maar lig je nog in het ziekenhuis dan? Ja zon klompje is heel fijn. Kan gewoon alles maar moet wel oppassen want doe er eigelijk te veel mee krijg wel weer last. En ik ben zo blessure gevoelig maarja we zien over 6 dagen wel. Wanneer mag je weer wat lopen?
Sterke!

Miep zei op

Hoi Manuel.
Ik ben al een week thuis hoor.
Ik moest eigenlijk 3 dagen blijven. Eerst mocht ik op zondag naar huis, toen werd het maandag en uiteindelijk was ik zaterdagavond om19.45 uur thuis.
a.s. maandag gaat dit gips eraf en gaan de hechtingen eraf en dan komt er nieuw om tot 21 april, dan moet ik terug naar de arts. Tot die tijd mag ik niet lopen.
Af en toe voel ik nu wel de wond, maar ik heb gelukkig weinig pijn. Slaap wel heel slecht. Elke dag denk ik: ik blijf lekker lang in bed, maar meestal ben ik er al rond 8.00 uur uit.
Jij nog even rustig aan hè, moet te doen zijn die paar daagjes. Maar wel lekker toch dat je weer kunt lopen en fietsen(?). Loop je ook al weer stage?
Groetjes Miep.

manuel zei op

Ja loop al weer stage in het kracht honk. Maar wat fijn dat jij al binnekort nieuw gips krijgt. Ja dat slapen is vervelend maar mischien wen je eraan.

Maar een vraagje : Kan het zijn als ik er nog last van heb dat ik tog weer gips tot boven krijg voor 1 week. Ik wil dat helemaal niet maar iemand zij dat die kans erin zat omdat ik het te gehaast had gedaan.

Maarja sterkte! Gr Manuel

Miep zei op

Hoi Manuel,
Wat slapen betreft...wennen doet het volgens mij nooit.
In totaal heb ik nu 25 weken gips gehad, en nog weet ik niet hoe ik het in bed leggen moet.
Maar de afgelopen nacht heb ik goed geslapen hoor!

Wat bedoel jij eigenlijk met je vraag?
Heb je te veel gedaan, en heb je nu weer pijn?
Het kan inderdaad zijn dat je voet nog steeds dik wordt als je er veel op staat. Leg je je been nog hoog als je zit? Moet je eigenlijk wel doen.
Of je weer hoger gips krijgt?
Maar als je last heb zou ik het niet verzwijgen als ik jou was.
Beter nu goed dan altijd last.
Sterkte, en een fijn weekend, groetjes Miep.

manuel zei op

Hoi miep

Wat een peg dag vandaag. Ik kwam uit bed, deed me schoentje over het gips en verstapte me heel erg.deed verschikkelijk zeer en wist dat het niet goed zat. Toen naar de spoed hulp geweest en die zijden ja is weer een klein breukje in gekomen. Was allemaal te snel gegaan. Ik balen maarja, Nu hebben ze besloten me linker voet tot onder me knie in te gipsen met een soort gaas gips en moet in rolstoel blijfen de komende 10 dagen. Anders belast ik hem teveel. Daarna kijken ze verder. In totaal kom ik dus ook wel aan 25 weken. Maarja liever zo dan dat het steeds half gebeurd. Dus ik zit weer flink in het gips. Heb deze keer licht groen gekozen.

En met jou gaat het al beter. Wanneer moet jij terug komen. Heel veel sterkte.

Mvg Manuel

Miep zei op

Jeetje Manuel, dat is echt balen. Ik dacht eigenlijk dat ik hier alleen achter zou blijven, maar nu moet jij ook nog. Heel vervelend, want kom je nu met je stage ook niet in de problemen?
Doe je een speciale opleiding of zo?

Ik ben gisteren , op mijn verjaardag, eerst in Utrecht- Umc- geweest voor mijn oren, gewoon jaarlijkse controle (Ben in 2000 en 2001 links en rechts geopereerd). Alles was oké.
Maar wel 3 uur kwijt.

Daarna naar Woerden. De hechtingen zijn verwijderd, zo"n 12 stuks. Het litteken is nu nog groter, maar zag er rustig uit.
Heb nu geel gips, speciaal voor de pasen hi hi.
Ik wilde lichtgevend gifgroen, maar dat was op.
Heb nu wel wat pijn, maar moet vast weer even slijten.
Mag nu iets aantippen, maar geen gewicht erop zetten. Wordt nog 5 weken hinkelen tussen de krukken dus.

Zo komt de trombosedienst weer prikken, gelukkig hoef dat nog maar 1x in de week.

Manuel, ik wens jou heel heel veel sterkte. En niet de moed laten zakken hoor!!!
Blijven lachen, dat is het beste medicijn!!
Groetjes Miep.

manuel zei op

Oh wat fijn voor je dat je weer iets mag lopen. Heb je geen foto wil wel is zien wat voorn gips jij hebt.
Maar moet je dit gips 5 weken houden of krijg je tussendoor nog nieuwe. Zit je dus in loopgips?

Ja met mij gaat het rustig nog 8 dagen en rijd een beetje rond in me rolstoel wel lastig. Heb niet eens krukken dus kan bijna alleen daar in blijven zitten. Ja met mijn opleiding is het geregeld dat ik volgend jaar gewoon het jaar over doe want ik blijf maar kutten met me benen.

Jij ook heel veel sterkte en ook moed:P Ja ik red het nog wel/

Gr Manuel

Miep zei op

Hoi Manuel,
Helaas geen foto, maar ook geen loopgips.
Ik heb van dat gaasgips wat nat gamaakt wordt zodat de lijm vochtig wordt en plakt.
Het is zo geel als een narcis.

Dit moet ik 5 weken om en mag er niet op lopen. Ik mag het alleen richting grond zetten, aantippen noemen ze dat.

Maar eaarom heb jij geen krukken? Deze kun je toch gewoon ophalen bij de zorgwinkel. Het is wel net zo gemakkelijk hoor, zeker in huis.

Ik zie je hier weer.
Groet Miep.

Miep zei op

Hoi miep,

Ik kom nu al egt dicht bij het einde ik heb nu gips tot aan me lies en heb er zon loopgips schoentje bij. Nu nog 7 dagen en dan ben ik waarschijnlijk verlost. Zeg nooit verlost bij die dokters van tegenwoordig. Nu heb ik het gips wel even gezien. MAar gelukkig weg uit die rolstoel en ik kan soms zelfs zonder krukken lopen. Is wel lastig omdat het gips zo hoog zit. Ik heb nu is witte kleur gedaan. Maar ik hoop dat ik over een week verlost ben.

En met jou? 5 weken !! dat is wel heel lang. Heb je ook een rolstoel of alleen krukken. Hoe is het verder?

Gr Manuel

manuel zei op

Hhaha jij heet miep niet ik:P

Miep zei op

Hoi Manuel.
????Komt het omdat het maandagochtend is of....
"jij heet Miep ik niet" snap jij hem? Ik niet.
Hi hi want ik heet Mirjam! Wel sta ik hier aangemeld als Miep, ooit, 2 jaar terug geloof ik.
Zoals ik al eerder zei: ik heb geel gips, paasgeel, zoals een paas gele eikaars. Maar dan flitsender (snap je).
Ik heb alleen de krukken, geen rolstoel. Die gebruik ik alleen van het ziekenhuis om die lange gangen mee door te komen.
Nu nog 4 weken, dus we komen weer dichterbij.
Helaas geen sneeuwballen gevecht dus vandaag, maar het is wel heel mooi buiten.
Laat jij je maar lekker naar buiten rollen, kan je een sneeuwpop maken hi hi, weer eens wat anders.
In elk geval een fijne dag vandaag, en hou nog even vol.
Het zal hierna wel saai worden, blijf ik alleen achter op dit forum, en dat terwijl mijn botje niet meer gebroken kan zijn. Het is alleen gehalveert.
Geniet van de dag en groetjes van Miep.

Miep zei op

hoi, nog even terug.
Ik zie net dat je gips weer tot aan je lies zit, waarom eigenlijk zo hoog?
Enneh..de sneeuwpop is al voor een klein deel klaar.
Nog één been en de romp en kop en tjakka...klaar :0
Doei doei

manuel zei op

Ja hier sneeuw het ook redelijk:P

Ja omdat ik er dan meer steun aan heb als ik er op wil lopen. Ik mog kiezen of laag maar niet lopen of hoog maar wel lopen.

Ja ag alleen achter ik blijf wel posten dan:P

Sterkte

Miep zei op

Hoi Manuel,
Doe je wel rustig aan met lopen!!
Hier is geen sneeuw meer te zien, het regent de hele dag. Binnen is het lekker warm.
Tja en daar zit ik dan met Paasgeel gips.
Ik maak er nu maar zonnegeel van, wie weet komt de zon er dan bij.
Sterkte jij met de laatste loodjes!!
Groeten van Miep

manuel zei op

Ja idd het is weer slegt weer maar wij komen tog niet egt buiten. Hoe is het met jou? Voel je nog pijn? Ik voel me wel goed. Nog een weekje ofzo. Maar hoog gips zit wel erg lastig. Maarja ik was er ondertussen al wel aan gewend.

Sterke

miep zei op

Hoi Manuel,
Het is inderdaad een voordeel dat we niet naar buiten moeten. Maar als ik dan, zoals gisteren, zie dat een reiger onze goudvissen uit de vijver staat te vreten, dan had ik toch wel even graag de tuin in gewild.
Gelukkig heb ik weinig pijn. s'nachts word ik wel een keer of wat wakker en dan moet mijn been onder het dekbed vandaan. Het lijkt wel of het gips dan rond mijn enkel erg strak zit. Als ik mijn been dan even aflaat koelen, dan gaat het wel weer.
Ik ben het gewoon vréselijk zat. Ik wil gewoon weer naar de wc kunnen lopen, thee en koffie kunnen pakken, de straat op, fietsen, sporten, enz. enz.
Maar gelukkig heb ik af en toe jou nog om tegen te klagen, hi hi.
Eigenlijk gaat het wel goed met mij hoor.
Ik ben blij dat het gips bij mij niet tot aan mijn lies zit, ik zou niet weten hoe ik dan op 't toilet moet.
Moet ik rekening met de postbode houden als ik ga hi hi.
Mijn gekookte eitje is net mislukt, dus eet ik maar kaas op brood.
Doe rustig aan, groetjes Miep.

manuel zei op

hoi miep

Ja ag je moet maar zo denken effe een maand en dan ben je er wel vanaf. Ik heb ook zon gevoel van ja ik wil dit doen, vooral als je andere mensen ziet.
Maar probeer gewoon alles positief te zien.
Maar mooi dat het met jou goed gaat.
Dat het gips strak gaat zitten het ik ook vaak, dan krijg ik het heel erg benouwd en verschikkelijk pijn. Maar ik moet woensdag naar de dokter en dan kijken of ik officieel verlost ben.
Haha en die reiger heeft tog al alle vis die komt niet meer terug.

Beterschap,

Manuel

miep zei op

Hoi,
Het zonnetje schijnt en ik voel mij geweldig. Wat zo'n zonnetje al voor een kracht heeft. Ik heb de deur maar iets open gezet, het is 21 gr. binnen.
Zoals gewoonlijk begin ik de dag maar weer met vervelen achter computer.
En die reiger, die moet ik toch ook nog in de gaten houden, hij heeft 1 vis laten zwemmen.
Lekker hoor voor jou, ik hoop dat je na woensdag meteen mag revalideren. Maar...doe dit keer wel rustig aan hoor!!
Voor mij nog 3 weken, is ook wel te over zien hoor.
Ik wens jou alvast een fijn weekend.
Groetjes van Miep.

manuel zei op

eey,

Ja nu is het weer wat minder beetje regen enzo.
Maar hoe is het?
Bij mij onrustige nacht gehad.
Ben gister naar het park geweest en heb een heel stuk gelopen met me schoentje die je eronder kan doen.
Maar is wel lastig als je je knie niet kan buigen ging vrij langzaam.
Toen zij me vriendin ga maar weer in de rolstoel ik duw je wel:P.
Maar heb jij met slapen ook van die verhogingen gekregen waar je je been in kan leggen?
Ik wel dat slaapt egt een stuk makkelijker.
Daar moet je je voet gewoon me klitterband aan vast maken en je kan hem dan niet meer bewegen dus je komt ook niet raar te liggen.
Hij blijft gewoon hoog liggen.
Maar jij nog maar 3 weken. Zie nou het schiet al op. Ben je dan helemaal verlost of alleen van dit gips.

Jij ook fijne zondag nog.

Gr Manuel

Miep zei op

Hoi Manuel.
Ik slaap met een gewoon hoofdkussen onder mijn onderbeen.
De allereerste keer had ik het onderste deel van het matras verhoogd, maar ik kreeg last van mijn knieën en heupen.
Dit slaapt veel beter.
Moet jij nu dan de hele nacht in de zelfde houding liggen? Ik draai zowat de hele nacht door, vooral als ik wakker lig.
Ach nog maar 2 nachtjes voor jou. Ik hoop dat je dan weer gewoon verder kan.
Ik ben al dik over de helft. Nog 3 weken. Dan wordt het gips verwijderd en moet ik foto's laten maken en naar de orthopeed. Wat dan....???
Ik hoop fysio.
Ik ga nu een verdieping hoger, even proberen te slapen.
Rustige dag morgen, en als je nog niet naar bed ben, slaap lekker straks.
Groetjes van Miep.

Miep zei op

Hoi Manuel,

Als het goed is ben jij van je gips af, of heb ik mij in een week vergist? Ik had begrepen dat je afgelopen woensdag weer naar het ziekenhuis bent geweest.
Is alles nu goed, ogf heb jij ook pech.

Hier gaat het redelijk. mijn emmer is nu bijna vol. Er moet niet veel meer bijkomen, want dan stroomt hij over. Ik heb het heel lang vol kunnen houden, maar nu...
Laat je nog even weten hoe het nu gaat?
Groetjes van Miep.

Peter zei op

Hoi Miep,

Ik wil je even een hart onder de riem steken! Soms fiets ik nog wel eens langs. Het is ongelofelijk waar jij je al doorheen geworsteld hebt. En altijd de moed erin houden en alles positief blijven bekijken. Super! Je laat het er niet bij zitten, he! Kop op!

En ik hoop nu echt eens dat het de goede kant mag op gaan. Neem een lekker borreltje! Proost. Op je gezondheid. Ik duim voor je!

Groetjes van Peter.

Miep zei op

Wat leuk Peter, dat jij weer eens langs fiets.
Tja , het valt niet altijd mee hoor.
De emmer is bijna vol, er kan niet veel meer bij. En de tranen zitten de laatste tijd erg hoog.
Ik ben dan ook blij dat de laatste paar dagen, en nu ook, de zon weer is gaan schijnen.
Hier wordt ik enkel nog gehoord door Manuel, alhoewel die hopelijk nu ook uitgedoktert is.

Maar hoe is het met jou, weer helemaal de oude?
Of is het zo dat je toch altijd nog wel een restverschijnsel over hou.

Als ik de arts in Nijmegen moet geloven, dan zal ik mijn hle leven pijn houden.
Dus geloof ik hem maar niet en vertrouw op mijn eigen arts. Tenslotte heb ik nu ook geen?nauwelijks pijn.
(Nou ja mijn linker heup gaat het onderhand wel een beetje opgeven, maar dat komt zo ook weer goed)
Nog 1 1/2 week, en weet ik meer.
Dan mag het gips er af.

Bedankt dat je hier nog even was, geniet van de dag en blijven lachen. Dag Peter.
Vriendelijke groetjes van Miep.

Peter zei op

Ik begrijp je heel erg goed! Dat de emmer nu pas bijna vol is, is een raadsel. Je bent erg sterk! En laat de tranen maar lekker vloeien. Krop het niet op. Je hebt er recht op!

Wat mij betreft: ik ben helemaal de oude. Alhoewel, ik was laatst nieuwe sportschoenen kopen, en volgens mij is mijn voet iets groter/breder geworden. Hahaha. Maar afgezien hiervan, ik KAN alles weer met mijn voet. Geen last. Geen pijn. Ik kan niet voor iemand anders spreken. Maar ik zou die arts niet geloven. Vertrouw erop dat alles goed komt. Maar vergeten doe je het nooit (en dat wil ik ook niet!).

Dus Miep, heel veel sterkte en vooral VOORSPOED in de komende tijd. Ik ben blij voor je dat die zooi bijna van je voet gaat. Geef niet op. Ik duim voor je.

Groetjes,
Peter

Miep zei op

Dank je Peter, voor je lieve woorden.
Volgende week maandag weet ik meer.
Groetjes Miep.

manuel zei op

Hoi miepie!!

Sorry dat ik een tijdje niet gereageerd heb maar ik had problemen met internet.
Probeer moed te houden en ik zal al aan je te denken.
Probeer egt alles positief te zien het is moelijk ik weet het.

Maar ik heb nu met gips eraf.
Ik heb alleen nog zon last van me voet en aan de foto te zien stond die nog niet helemaal goed. Zat nog een klein schreurtje in.
Maar ik vroeg of ik even een stop mogt want ik word net zo gek van het gips als jij .
Nu heb ik een brace waarmee ik alles kan doen.
De 16 april ben ik weer het haasje en moet ik me melden voor gips.
Maar nu even zonder en maar hopen dat die scheur niet verder is geworden wat ik wel denk.
Jij erg veel sterkte en ik spreek je.

X manuel

Miep zei op

Hoi manuel
Ik ben blij nog van je te horen, ik dacht...die is klaar en komt nooit meer terug.
Maar bij jou valt het ook niet mee hè.
krijg je dan weer gips tot aan je lies?
Weet je ook waardoor het bot bij jou niet aangroeit?

Ach dan moeten we samen maar moed houden!!

Ik heb de laatste dagen lekker veel in de zon gezeten. Het is hier heerlijk achter in de tuin uit de wind. Potje thee erbij, boekje om te lezen...
Ach zo slecht heb ik het op dit moment niet.
Nou ja...die emmer...
Nog 10 nachtjes, ze kunnen mij niet snel genoeg gaan.

Sterkte, ga lekker energie opdoen in de zon, ooit komt het goed.
Miep.

manuel zei op

Hoi,

Ja het weer mag er zeker wezen. Ja ik heb iets in me linker voet wat ik in de rechter niet heb dat het heel erg slegt aan elkaar groeit. Ze gaan er onderzoek naar doen en het kan zelfs weer een operatie worden en in het erstigste geval aan mijn 2 benen weer. Maar dat klop ik even af en krijg over 10 dagen tot onder me knie gips. Verder krijg ik er een loopschoentje bij en rolstoel plus krukken.

En met jou is er weer aardig wat moed hoor ik. Ag die 10 dagen even in de zon uithouden. Hhaha nee ik blijf van me laten horen ook al ben ik uit het gips. We moeten elkaar tog steunen.

Gr en slaap lekker.

Miep zei op

Hoi manuel,
Helaas...de zon is weg, dus maar weer even achter de computer.
Lukt het nog een beetje?
Hier wel hoor. Gister een avondje uit (ha ha) geweest.
Mijn broer was jarig en die woont 100 km verder op.
Morgen naar Drenthe, een nicht van mijn man wordt 50 jaar. Daar gaan we lekker een daagje heen.
Zo gaat de week lekker snel voorbij.
Nog maar 6 nachtjes te gaan.
Krijg jij dan eigenlijk die maandag weer gips?
Voel je nu verbetering, of gewoon geen verschil.
Wel lekker hè even geen gips. Bij mij zat er ook telkens een tijd tussen. Even uitwazemen.
Heel gek, maar mijn been is nu meer uitgedroogd dan al die andere keren.
Maar goed...hou vol, geniet van de kleine beetjes zon, en blijf lachen!!!
Groetjes Miep.

Miep zei op

Hoi fijn dat de week zo snel gaat.
Ja het weer is weer weg. Zonde.
Maar jij hoefd nog maar 6 dagen , en dan langzaam weer lopen?
Krijg je niet eerst loopgips.
Bij mij word het vrijdag al naar het ziekenhuis.
Ik kon eerder terecht en dan ben ik er ook eerder vanaf.
Ja ik heb weer even een week zonder gips nu kan ik er egt weer even tegenaan.
Vooral geestelijk voel ik me beter.
Maar vrijdag peg maarja de pijn gaat dan wel weg en ik maar weer naar die mooie dame van de gips afdeling:P.


Jij sterkte en hou moed.
En we blijven tog wel contact houden? Ook als jij het eraf hebt. hahah wel leuke afleiding zo.
Mvg Manuel

manuel zei op

Weer verkeerde naam:P word een beetje vergeetachtig van gips:P

Miep zei op

Gaat het nog goed Manuel?
Ik snap je berichtje niet.
Maar met mij gaat het nog goed hoor, niks mis met mijn geheugen!!
Groetjes Miep

Miep zei op

Hoi manuel,
Nog maar een keer want ik heb het door!!!
Ach ja...kan gebeuren.
Goed dat je erna nog eens onder je eigennaam aangemeld stond, want ik kijk wie het laatste een berichtje verzonden heeft, en als ik dat zelf ben ga ik hier weer weg.
maar ik zag net dat jij een grpter bericht er onder had geschreven.

Morgen krijg je dus alweer een gipsen been.
Hi hi, ik ben niet meer de enigste die er wat langer over doet geloof ik.
Ik was en tijdje terug nog bang dat ik hier zielig alleen achter zou blijven.
Voorlopig ben ik ook nog niet klaar hoor.
Eerst maandag maar eens horen hoe het er onder het gips eruit ziet, en hopen dat er geen nieuw meer om
hoeft. dan nog therapie.
Gelukkig schijnt de zon vanochtend weer en wordt het een beetje lente volgende week.

Heel veel sterkte, en kop op, ook bij jou komt het (ooit) goed!!
Groetjes Miep

Manuel zei op

Hoi miep,

Het zijn weer twee gipsen benen geworden.
Hahah het klinkt raar maar ik vind het nu egt fijn zitten.
Ik heb veel zwaarder gips gehad en dit zit egt lekker strak en licht.
Maar helaas is het weer tot aan me lies geworden.
Ik werd een beetje moe van het verhaal dat ze zeiden van je hebt weinig kans dat het nu goed komt en een operatie is denk ik noodzakelijk.
Toen zij ik ja wat heeft nu dat gips dan voorn zin.
Ja dan staat het beter voor de operatie. Maandag 28 april is de operatie en tot die tijd moet ik me gips zo houden.
Ik heb nu heel fel geel/groen aan beide benen.
Ik heb wel 2 soort sandalen om er een beetje mee te lopen, maar dat gaat moeilijk als je je 2 knieen niet kunt bewegen.
Maarja dan voel ik me niet helemaal opgesloten.
Zo dat verhaal moest ik even kwijt en ik baal er nu wel echt van want na die operatie word het weer een paar dagen ziekenhuis en weer gips. Maarja ik heb gewoon niet genoeg rust genomen.

En hoe was je dag vandaag?
Nog een weekend en je bent er hoop ik van verlost.
Ik duim voor je.


Sterkte

Miep zei op

Hoi Manuel,
Jeetje zeg, weer 2 van die gipsen benen.
Ik heb gelijk geen klagen meer met mijn ene stukje onderbeen wat bedekt is.
Hi hi, voordeel bij jou is nu wel dat jij al je korte broek aan kan, terwijl wij nog in winterkleding lopen.
Nee, het lijkt mij echt kl...
Wat gaan ze nu doen bij die operatie? En moet je dan echt een paar dagen blijven?
Gelukkig wel snel, alhoewel een week ook érg lang kan duren.
Het wordt ook weer wat beter weer (weer een pluspunt. Ik help je wel zoeken hoor!
Zeg, maar hoe ga jij eigenlijk de trap op, of hoef jij geen trap op?
Ik ga telkens op mijn achterste naar boven, en dan ook wer naar beneden.
Mijn broeken slijten 2x zo hard.

Verder gign het wel vandaag. Heb veel achter de computer gezeten, kreeg geen visite vandaag.
En nu zit ik ook weer alleen.

Ik wens jou echt heel veel geluk, en sterkte deze week!
Van mij hoefde dit weekend niet zo nodig, het mocht wel meteen maandag worden, maar jij wilt vast de hele week wel overslaan.
Houd moed, en blijven lachen.
xxx Miep

manuel zei op

Hoi miepie,

Wat een snelle reactie.
Ja voor jou mag het nu al wel maandag zijn. Ik wil nog wel even zeggen dat ik egt heel veel steun aan jou heb gehad.
Het zou fijn zijn als we nog contact kunnen houden.
Maar bij jou gaat er waarschijnlijk dus geen nieuw gips meer om.
hoho ik word jaloers.
Maar ik heb problemen met me enkelbanden aan alle 2 de benen. Die worden ingekort. Ik had ze ingescheurt maar ze zijn helemaal gescheurt. Nu ze ingekort worden kan ik minder snel omzwikken daar had ik altijd last van en daarom scheurt die.
Ja de revalidatie word dan wel egt heel zwaar.
Maarja over 1 jaar ben ik gewoon weer als jou over 1 week aant lopen:P.
Ja de trap doe ik ook op me broek:P ook versleten.
maar ik doe altijd een kussen vastmaken onder me onderbenen anders beschadigd het gips.

Sterkte

xx

Miep zei op

Hoi manuel,
Tuurlijk blijf ik nog contact met je houden, jij hebt mij er ook een heel eind doorheen geholpen.
Ik kijk elke ochtend even of je geweest bent.
Jij hebt nog een lange weg te gaan.
Ach en ik zal de eerst maand(en) ook nog niet rennen.

Moeilijk zeker de trap op met 2 stijve staken.
Hoe doe je dat dan bovenaan?
Ik weet nog goed de allereerste keer.
Was ik met moeite boven gekomen, toen nog op knieén.
Wist ik niet hoe ik het laatste stukje moest doen.
We hebben er nu 2 opstapbankjes staan en een stoel.
Eerst schuif ik op het opstapbankje, (een soort extra tree dus) en dan takel ik me via het traprekje op de stoel.
Hi hi gelukkig ziet niet iedereen mij daar.

Laat je lekker verwennen en houdt moed.
Het zonnetje schijnt al voor je.
Fijn weekend, groetjes Mirre.

manuel zei op

Hoi miep,

Ja de trap blijft lastig maar ik ga tree voor tree.
Maar jij nog 1 nacht en je bent er vanaf.
Ik zat op internet te lezen en wat ik heb gebeurt vooral bij oudere maar ook wel bij jongens van 18.
Hoe oud ben jij eigelijk?
Maar ik ga denk ik naar het ziekenhuis toe om te vragen of ik het niet tot onder mijn knie mag want dit is niet te doen tot 28 april.
Als dat niet mag is het wel egt ernstig.
Mischien mag het er wel af tot 28 april hahah.
succes morgen.

Gr x

Miep zei op

Hoi Manuel,
En is jouw gips gehalveerd, of mocht het er helemaal af? Ik hoop voor jou ht laatste.
Bij mij is het er af.
De pees en spier zitten met 2 ankertjes aan het bot vast, en deze moeten nu langzaam aan sterker worden.
Ik moet nu met de Walker langzaam aan weer gaan lopen. Dus aantippen, neerzetten en het lichaamsgewicht langzaam opvoeren.
Over 6 weken moet ik weer terug voor controle.

Geniet van de zon en geen zorgen, bewaar die elke dag weer voor de volgende morgen.
Groetjes Miep.

manuel zei op

Oh wat fijn voor je miep.

Helemaal verlost. Alleen die walker dat is tog een soort ski schoen. Maar je kan er al wel op lopen.

Ik heb vandaag het ziekenhuis opgebelt maar het was niet mogelijk omdat mijn benen te zwak zijn anders om aan die operatie te beginnen 28 april. Dus nog effe helemaal in het gips en dan de operatie.

Sterkte

Miep zei op

Hoi Manuel,
Wat een tegenvaller hè.
Maar gelukkig ben je "snel" aan de beurt, nou ja iedere dag is er natuurlijk 1 teveel.
Bij mij valt het ook tegen, ik heb opeens pijn. In het gips had ik dat niet.
Zonder die Walker kan ik echt mijn voet niet op de grond zetten, en met Walker ook alleen maar aantippen.
Vooral s'nachts krijg ik last, want dan heeft mijn voet helemaal geen steun.
Nou Manuel, volhouden maar weer hè!!!
Sterkte, x Miep

manuel zei op

Hoi miep

Dat is balen zeg voor jou. Mischien moet je dan wel weer opnieuw in het gips net als ik. hebben ze een foto gemaakt toen je eruit was.

Bij mij is het et zelfde. Het is meer een leven zonder benen maar rolstoel. Maar nu word ik er egt spuigzat van. Ik voel me net een mummy. Het kan tog niet langer zo volgens mij heeft nog nooit iemand zo lang in het gips gezeten.

Sterkte

Miep zei op

O, Manuel, ik heb het zo met je te doen.
Je moet wel volhouden hoor, even nog door het weekend heen bijten.
Jij zit niet al lang in het gips mar ook nog eens voor 1/3 van je lichaam schat ik zo in.

Kijk bij mij was het alleen mijn ene onderbeen.
Bovendien, ik ben de disco leeftijd al voorbij, jij ws niet. Jij hoort nog te vliegen en te rennen.
Maar...er komt hopelijk snel voor jou ook een oplossing, zodat je van de zomer ook weer met blote benen kunt genieten.
Ach ik zeg maar wat, weet precies hoe jij je zult voelen. Woorden zijn vaak zo makkelijk door een ander gezegt.
Maar blijf wel lachen...dat maakt het allemaal net iets makkelijker. Als je tegen je vriendin, vrienden, familie gaat zitten zeuren, depressief zijn e.d. dan zit je straks helemaal alleen, want ja dan ben je niet die gezellige Manuel meer die mee ging stappen e.d.
Ik heb hele lieve vriendinnen erbij gekregen, maar ik ben er ook kwijt geraakt doordat ik de deur niet meer uit kon.
Hou je vast aan diegene die je lief zijn, even doorbijten, en al je het even niet ziet zitten kom je je hier even afreageren.
Ik wens je heel veel sterkte, geniet van het zonnetje, wees lief voor je vriendinnetje, en vecht...jij komt er ook!!!
Groetjes Miep.

manuel zei op

hoi miep

Tja het is wel zo, ik probeer vrienden aan te houden en te bedanken voor de steun.
De een laat niks van zich weten en de ander weer wel.
Zo leer je wel kennen wie echt goede vrienden zijn.
Ja me vriendin is heel lief voor me.
Ze komt elke dag langs en dan wandelen we effe ofzo:P
Ja die leeftijd ik weet het ik wil uit en stappen maarja.
Hoe oud ben jij eigelijk?
Hoe is het verder met jou heb je nog last?
Ja ik zit denk ik voor de helft in het gips want me armen dan kan je nog lopen maar je benen ben je helemaal afhankelijk.
Kijk als ik naar de wc moet moet ik hulp, eten maken ook.
Erg lastig maar nog even.
Maar ik zie er daarna zo tegen op zou wel weer paar dagen ziekenhuis worden, En dan weer paar weken met beide benen vrees ik.
Maar volgens mij gaat het met jou weer wat beter.
Morgen veel zon dis genieten he.
Xx Manuel

Miep zei op

Hoi Manuel
Gelukkig zijn er ook lieve en goede mensen op de wereld, die lief én leed willen delen. Die bij je blijven als het met jou wat minder gaat. Maar daar moet je zelf ook wat aan doen.
Gelukkig heb je ook een lieve vriendin, knuffel haar maar eens extra!!
Ik ben al 47, heb een leive man en 2 kinderen. Zonder hen had ik het hier ook niet gered hoor.

Lig jij nu met koninginnedag in het ziekenhuis?
Naar welk ziekenhuis ga je, het UMC?
Ik hoop zo voor je dat het mee gaat vallen.
Wat een ellende hé!!
Want hoe lang ben jij nu eigenlijk al bezig, toch ook al zo'n 4 maanden, en half februari dacht je al bijna klaar te zijn.
En dat allemaal door het stoten tegen de bedrand?

Nou ik hoop dat de zon er weer snel bijkomt, het is nu nog zo grauw hier.
Fijne dag vandaag (want ook als je benen niet meewerken, heb je een fijne dag verdient!!)
Ik kom morgen nog even terug, maar mocht er wat tussen komen...ik wens jou héél véél sterkte en nog meer geluk met de operatie!! Ik zal voor je duimen.
Ik hoop snel van je te horen hoe het gegaan is.
Liefs Miep.

Miep zei op

Hoi Manuel,
Hoe is het nu met je?
Je bent ondertussen al geopereert neem ik aan, viel het mee/tegen. Zit je weer in het gips?
Heel veel vragen...dus ik hoop snel weer van je te horen?
Groetjes Miep.

manuel zei op

Hoi Miep

Ik ben weer terug met een lang verhaal.
Ik ben woensdag terug gekomen van het ziekenhuis.
Toen hebben ze mij niet in het gips gezet omdat er te veel blouwe plekken en littekens waren.
Vandaag in het gips gezet met 2 benen weer tot me lies.
Maar het deed zon zeer zonder gips.
Nu voel ik me opgelucht en over een tijdje voetbal ik weer.
Mijn 2 enkelbanden zijn nu ingekort.
ik moes 2 dagen in het ziekenhuis blijven wat best zwaar was.
Je voelt je daar veel zieker dan je bent.
Is wel raar maar dat gevoel had ik.
Ik kon niet sneller reageren want ik kan nu pas naar boven met dit gips.
Zonder gips kon ik niet naar boven toen sliep ik boven.

Hoe is het nu met jou?

gr Manuel

Miep zei op

Hoi Manuel,
gelukkig je bent er weer.
En ik hoop zonder al te veel pijn.
Viel het mee of tegen de operatie?
En hoelang moet je nu weer in het gips?
Zit het niet verschrikkelijk met dit warme weer?

Zo eerst wat vragen voor jou en nu over mijzelf.
Op zich gaat het goed met mij, loop sinds koninginnedag weer kleine rondjes hier door het park, en ook op de hometrainer gaat goed.

Maar ik wordt knettergek van de walker.
Met dit warme weer wordt mijn voet dikker, maar ook de luchtzakken zwellen op.
Op een gegeven moment irriteerd dat verschrikkelijk.
Bovendien moet ik nu op letten dat ik niet te veel ga doen.

Nou Manuel, ik wens jou maar weer het allerbeste, geniet van het mooie weer, doe voorzichtig...en blijf lachen!!!
Groetjes Miep.

Manuel zei op

Hoi Miep,

Ja je moet niet te snel weer alles willen doen.
Als ik jou was zou ik oppassen met die walker.
Dalijk komt het weer terug.
Ik zou een rolstoel vragen en die af en toe gebruiken als je de walker zat bent.
Hahah je moet zelf weten maar is maar een advies.

Ja nu mijn verhaal:P/
Ja de operatie heb ik niks van gemerkt maar toen ik wakker werd had ik veel pijn.
Me Benen waren helemaal opgezet en daarna gingen ze in heel dik verband.
Toen moest ik daar 2 nachten slapen.
Dat was heel zwaar en ik wou gewoon naar huis maar dat mocht niet.
Dus ja daar maar een beetje uitzitten en nu heb ik gewoon gips.
Gewoon van dat zware witte tot aan me lies aan 2 kanten weer.
Maar ik mag vrijdag terugkomen, en dan krijg ik als het goed is nieuw gips.
Ik weet niet welke maar ik denk weer dat zware wat enorm warm is.
Ik wil dat gaas gips dat is lekker licht, maar dat zou ik wel over 2 a 3 weken krijgen zeiden ze ivm open wonden.
Ik moet egt heel lang in het gips maar ik krijg wel lang loopgips dus ja dat maakt het minder.

GR Manuel

Miep zei op

Hoi Manuel,
Hoe is't nu met jou?
Heb je nu beter gips, dat lichtere, of nog steeds dat zware?
Is het een beetje uit te houden met deze warmte?
En hoe is het met de pijn?

Hier gaat het wel goed, ik heb niet echt pijn, maar echt prettig voelt het ook niet.
Het voordeel van de walker is dat ik hem bij huis met dit warme weer uit laat. Maar nadeel is dan weer dat ik er te veel onbeschermd mee loop.
Maar ik heb het nu wel gehad met dat ding hoor!!
Wil nu wel weer eens gewoon.
Ik moet nog 3 weken.
En eigenlijk, alhoewel ik dit weer ook heerlijk vind, ben ik blij dat het aan het einde van de week weer wat minder warm wordt. Als het maar wel droog blijft!

Vermaak jij je nog een beetje?
Het beste, en de groetjes van Miep.

Manuel zei op

Hoi miep

Ja ik heb het ook liever iets kouder.
Moet je nog 3 weken met die walker?
Maar mag je zelf bepalen wanneer je hem om doet?

Ja met mij gaat het goed maar ik word gek met die warmte.
Ja ik heb nu een soort kous met een brace want met dit weer is het niet te doen en de littekens zijn niet goed geheeld.
Waarschijnlijk krijg ik vrijdag licht gips.
Toen ik dat hoorde d8 ik egt van jes eindelijk vooruitgant.
Nu als ik de brace niet om heb en ik maak een onverwachte beweging ga ik kapot van die pijn.
Ik kan me voeten helemaal niet bewegen egt heel raar.
Maarja ik krijg vrijdag eidelijk licht gips en het weer word dan minder.

Hou moed en sterkte.

Gr Manuel

miep zei op

Hoi Manuel,
De scholen zijn weer begonnen, en ik heb eerst vanochtend maar weer eens geruimd.
Ben ik bijna klaar met stofzuigen, begint het enorm te stinken en stopt de stofzuiger ermee.
De rest maar opgeveegt.

Nu heb ik voor de hele dag wel weer genoeg gedaan.
Met mijn broek tot net onder mijn knie wil ik de walker niet aan, stom want dat had ik net wel even moeten doen. Het voelt niet echt lekker.
Maar goed mijn voet ligt nu weer hoog.

Ik weet niet in hoeverre ik wel of niet de walker aan moet. Ik had hem eigenlijk de hele dag wel aan, alleen de laatste dagen met dit warme weer thuis niet.
Op zich gaat het wel goed, kan steeds beter en prettiger lopen. Maak het wandelrondje ook steeds een stukje groter.

Voor jou lijkt het mij met die brace ook een stuk prettiger met deze warmte.
Maar mag je hem eraf?
Valt tegen hè, zo zonder steun. Ik had met gips ook bijna tot geen pijn, maar nu wel.

Maar alles komt goed...straks lopen we weer zonder al deze ellende.
Nog even volhouden!!!
En nog maar een paar daagjes, en dan is het met gips voor jou ook weer prettiger.
Fijne dag, groetjes Miep.

manuel zei op

Hoi miep

Ja is ook raar voor jou als je zelf moet inschatten wanneer je hem om moet.
Maar dat is wel fijn aan zon walker.

Met mij gaat het wel goed wel veel pijn.
Ja af en toe kan ik hem af doen maar niet te vaak want doet te zeer.
Eigelijk klinkt het heel raar maar gips zit fantastich als het gewoon weer is.
Je hebt daar geen pijn in, alleen het is zo lomp.
Maarja tot vrijdag wachten.
En jij? wanneer ben jij aan de beurt.

gr manuel

Miep zei op

Hoi Manuel,
Ik heb over 3 weken weer een afspraak staan.
Dus dat is nog wel te doen. Ik heb ook niet veel pijn meer. Af en toe voelt het niet prettig, maar ja of dat pijn is?

Eigenlijk moet ik de walker wel om houden hoor, maar ja als ik toch niet loop, maar lekker buiten op het terras zit of binnen op de bank, dan doe ik hem wel uit hoor. Veel te warm.

Vanochtend wel weer voor het eerst gefietst, zo'n 15 km. mijn man reed bij elke oversteek even vooruit of ik over kon, dus dat ging wel goed.
Geeft ook een goed gevoel, dat ik mij zelf weer verplaatsen kan.
Vanavond moeten we naar een herhalingscursus reanimatie, maar dan gaan we met de auto, want dan heb ik ook de krukken nodig.

Nou ja, gelukkig gaan we weer vooruit.
Jij straks nog even in het gips, weet je al voor hoelang.
Je zal er zeker nog niet op mogen lopen?
Vol houden maar weer, en tot de volgende keer.
Groetjes Miep.

Miep zei op

Hoi manuel,
Hoe is het met jou?
Zit er alweer gips om?
Ik hoop dat het goed gaat.
Hier gaat het wel goed op het moment, de ene keer wat beter dan de andere keer, maar het lukt wel.
Groetjes Miep.

manuel zei op

Sorry miep dat ik zo laat reageer maar ik had er even mijn hoofd niet naar staan.

Ik heb vandaag nieuw gips gekregen en eidelijk het lichte gips.
Ik was zo blij en zie nu weer lichtpunten.

Hoe is het met jou?

gr Manuel

Miep zei op

Hoi Manuel,
Gelukkig gaat het wel met je, ik ging haast denken dat je weer in het ziekenhuis zou liggen.
Je hebt het ook niet makkelijk hoor, zo'n lange tijd al en dan met beide benen.
Bovendien ben je ook nog eens heel jong.
Vanochtend hoorde ik een nummer van ik dacht Simon en Nick: "kijk omhoog naar de zon..."
En toen ik naar de dokter liep, dacht ik "ja, daar zit wat in...de zon maakt een veel goed!"

Met mij gaat het langzaam aan beter.
Nu nog 1 1/2 week, en dan moet ik voor controle weer naar het ziekenhuis.
Ik hoop dat de walker dan voorgoed af mag.
Ik fiets nu ook weer, nog niet alleen, dat ga ik morgen proberen. Naar de bakker, dat kan ik zonder krukken dan. Soms loop ik in huis ook wel zonder krukken.
Gisteren ook eindelijk weer eens wezen winkelen, niet te lang maar wel even lekker.
Alleen een broek passen is een ramp. Dan moet ik eerst de walker leeg pompen, omkleden, en later weer de walker oppompen.
Nou ik heb dat 2x gedaan, en doe nu zaterdag, op een 25j. bruiloftsfeest van een vriendin, een nog zo goed als nieuwe broek hier uit de kast aan.

Ik hoop dat de tijd bij jou vliegt, hoelang moet je nu in het gips?
Heel veel sterkte, geniet (in de schaduw) van de zon, en groetjes van Miep.

manuel zei op

Hoi miepie!

Beter dat jij nog maar ander halve week moet!
Wat bedoel je met dat leegpompen dan?
Ja ik kon het egt even niet meer aan en heb even niet aan de computer gedacht.
Ik heb nu dat lichte gips wel weer hoog aan 2 benen maar egt super licht.
Nu heb ik weer hoop. Dit nog 4,5 week en dan korter.
Ik ben zo blij.
Over 3 maanden ben ik gips vrij en over 4 maanden loop ik weer.
Eigelijk is dat wel veel maar voor mij niet snap je:P.
Tja sorry dat ik een tijd niks meer van me liet horen maar ik kon het even niet meer.
Ik ben weer uit men dip en dat lied daar put je egt moed uit, Teminste heb ik uit die kleine dingen.
Slaap lekker.

Kus Manuel

Miep zei op

Hoi Manuel, Inderdaad, je moet moed, en doorzettingsvermogen halen uit die hele kleine dingen.
Bijv. de zon die vandaag weer schijnt, en ha, ha 5 foto's die ik eindelijk na een uur via 5 aparte mails heb weten te versturen.
Of gewoon een berichtje lezen van een jongen met wie het gelukkig weer een beetje beter gaat.

Maar het blijft toch moeilijk vind ik hoor.
Gelukkig zijn we er bijna.

Fijn dat je weer iets lekkerde in je vel en gips zit. En je hoeft je echt niet te verontschuldigen hoor.
Het is geen verplichting hier, en soms gaat het gewoon even niet. heb ik ook wel.

Maar vandaag gaan we lekker naar buiten, heb je al iemand op getrommelt om je te duwen?
Ik ga zo bij een vriendin op de koffie. Ook wel weer eens lekker. Ze woont niet zo ver hier vandaan, dus ik kan het lopend af.
nou Manuel, maak er een gezellige dag van, kijk naar de zon en geniet.
Er komt een tijd waarin wij ook weer alles kunnen.
Zet hem op.
Groetjes, Miep.

manuel zei op

Hoi miep

Hoe is het verder. Nog steeds met die stomme walker.

Met mij gaat het zo zn gangetje.
hetzelfde en ik verheug me op over 3 weken kort gips.
Ik doe nu wat gewicht oefeningen om een beetje in conditie te blijven.
Verder zit ik in de zon en krijg de rolstoel tricks al aardig onder de knie.
Tja ik word er wel moe van je zit zoo opgeslote ik heb alleen arnmen en mijn banden zijn me benen.
Maarja nog maar 3 weken en dan word alles anders.
Kan ik langzaam me knieen weer buigen en dan gaat het snel.

gr

miep zei op

Hoi Manuel,

Het lijkt mij verschrikkelijk, helemaal in gepakt te moeten zitten.
Ik heb gisteren eerst op het korfbalveld gestaan, daarna meteen voor een toernooi naar het voetbalveld en na ruim een uur autorijden nog eens een 25 jarige bruiloft.
Vandaag dus bekaf en alleen achter de computer en op de bank gehangen.

Zo lekker naar bed, morgen ben ik hopelijk weer fit.

Goed van je dat je alweer wat trainingen doet.
Scheelt alweer wat voor straks.
Dan heb je genoeg werk aan je knieen en enkels.
Succes er mee.

Nog even volhouden, ik nog een week, jij nog 3.
We schieten op ha ha.

Fijne dag morgen, groetjes Miep.

manuel zei op

Hoi miep

Ja het is ook verschikkelijk.
ik kan egt gewoon bijna niks zelf.
Ik word er wel handiger in.
Maar het ergste is dat ik altijd erin zit al 3 maanden.
Ja effe een week pauze maar ik kan het niet zoals jou uit doen.
Doe je de walker nog vaak om?
Kan je al zo lang autorijden enzo?
Je moet niet te overhaast doen he.

Spreek je

x

Miep zei op

Hoi Manuel,
Jammer van het weer hè, de ene keer te heet en nu weer dit.
Gisteren heeft het hier veel gemiezerd, einde middag was het wel droog maar toen had ik ook geen zin meer om eruit te gaan.
Nu zou ik op de fiets naar een vriendin, aan de andere kant van het dorp én de brug op, maar jeetje er staat zoveel wind. Ik hoop maar dat het in ieder geval droog blijft.

Ik kan nog geen auto rijden hoor. De walker loopt recht van voren en is erg breed. Breder als gips, en ik kan het niet buigen.
Ha als ik op de gaspendaal sta, sta ik ook op de rem.
Mijn man heeft gereden.
Ik heb al meer dan 2 jaar niet gereden, ben een gevaar op de weg ha ha.

Ik moet de walker nog een week om, hoop dat hij dan voorgoed af mag blijven.
Nu doe ik hem om als ik echt moet lopen, bijv. met huishouden doen, nou ja soms zuigen en tijdens eten koken, en als ik naar buiten ga.
Wanneer ik achter de comp. zit of t.v dan wil ik hem wel eens even af doen. Ik ben dat ding zo vreselijk zat. Maar ja dat is dan weer het voordeel op gips. Dat kan niet af. maar goed ook anders hield jij het er ook niet om.

Ik hoop dat je een beetje afleiding kunt vinden vandaag! Niet de moed laten zakken, nog even en we lopen iedereen weer voorbij.
Fijne dag, groetjes Miep.

manuel zei op

Hoi miep,
Ja zeker is het slecht weer.
Ik wou nog even een stukje gaan rijden en even naar de supermarkt wat dingen halen maar dat die ik eind van dem iddag wel.
Tja maar dit vind ik wel fijner dan zo warm.
Eigelijk gaat het vandaag heel goed met me ik heb goed geslapen en ben vrolijk.
Ik wist nooit dat zon walker zo groot en breed was maar ik heb op google gezien dat dat echt een hele robot schoen is.
Een soort ski schoen alleen nog breder.
We hebben het wel steeds over mij dat dit lastig is maar dat van jou is ook erg vervelend.
Dat lopen zou ook wel niet erg soepel gaan of wel?

Tja ik mag vrijdag weer een andere kleur gips uitzoeken en even vers nieuwe om.
Dat vind ik altijd zo fijn even nieuw gips en even ontspannen daar als het word aangelegt.

Nou hou moed en hopen dat je vanmiddag nog even naar je vriendin kan.

Kusjes Manuel

miep zei op

hoi Manuel.
Hie is het, heb je een mooi kleurtje uitgezocht?
Oranje voor de EK of dat niet.

Ik ben inderdaad die maandag nog op de fiets naar een vriendin geweest, kon net tussen de buien door.
Verder heb ik deze week alleen maar veel visite gehad.
Ik ben net terug van zo'n 2 uur fietsen. Daar was het nu goed weer voor, en fietsen gaat goed.
Ik moet alleen niet te veel "moeten"afstappen, want dat is wel onhandig.

Morgen heb ik een reunie van de mavo, lijkt mij wel gezellig worden.
Veel heb ik er na school niet meer gezien omdat ik eerst verder weg ging leren en daarna nog verder weg ging wonen en werken.
Met sommige heb ik wel contact gehouden, dus dat is wel weer leuk.
Ik hoop alleen dat ik het lange staan uit hou.
Nou ja dat hoor je nog wel.

Ik wens jou een fijne en zonnige dag toe, xxx Miep.

manuel zei op

Hoi miep,

Wat leuk van die reunie heb je weer even een uitstapje.
Alleen wel vervelend dat je iedereen het verhaal weer uit moet gaan leggen.
Maar ja beter dat je kan fietsen dan ben je nog zelfstander ondanks die walker.

Ik heb iets heel raars meegemaakt. Ik heb me gips erom laten zitten want ik kreeg het volgende voorstel.
Kijk ik zei zo dat het niet te doen was met 2 benen zo lang.
Toen zij de arts van ja maar het is nog niet goed genezen.
Maar zei die als je er egt snel van af wil moet je 5 dagen hier liggen en dan krijg je gips van je 2 benen en dan vast tot aan je borst.
Dan kan je je lies ook niet meer bewegen maar dan geneest het heel snel.
Ik heb er tot maandag de tijd voor om te beslissen.
Ik ben wel blij dat ik dan 2 weken verder ben in 5 dagen zeg maar, maar tot me bort is een soort gips broek die heel hoog is opgetrokken en zit je consstant in het ziekenhuis.
Maarja anders rij je weer 2 weken rond met 2 zware benen.
Ik denk dat ik dat van die 5 dagen doe want dan krijg ik daarna tot onder me knie en schiet het op.

Wat zou jij doen?
Ik wil wel graag weten wat jij zou doen?

Ik heb trouwns laptop als ik daar blijf dus we kunnen contact blijven houden.

Wil je snel reageren vind ik fijn ivm maandag.


Bedankt voor je steun en dikke kus van mij.

gr Manuel

miep zei op

Hoi Manuel,
Jeetje wat stel jij mij een moeilijke vraag zeg.
En sorry dat ik nu pas reageer. Ik was gister pas om 0.45 uur thuis. We moesten bij Ede omrijden.
Op dit moment zou ik ook voor het ziekenhuis kiezen, maar dan moet ik wel zeker weten dat dat sneller gaat. En wat dan ook wel lekker is, is dat je daarna maar gips tot onder de knie hoeft.
Ik heb het aan mijn zoon van 13 gevraagd en die zei meteen, 5 dagen! Hij zegt:" Anders moet ik toch ook die 5 dagen zitten".
Maar jeetje...
Gelukkig heb je een laptop.
En het wordt ook geen super weer volgende week.
Weten ze zeker dat je er dan eerder van af bent?
En naar welk ziekenhuis moet je dan?
Ik ben benieuwd waar je voor kiest, laat je het me nog even weten!

De reünie was super. Zo leuk om iedereen weer te zien. Nou ja, ik heb niet met iedereen gepraat maar wel met veel. Ook met een leraar Duits die ik toen absoluut niet mocht.
Vandaag lekker een rustig dagje, even weer bijkomen.

Ik wens jou heel veel sterkte met het maken van de goede keuze. Kus terug.
Groetjes Miep.

Manuel zei op

Hoi Miep,

Wat leuk dat je gister een leuk dagje heb gehad. Ja is altijd leuk met oude bekende. En wat zei die leraar duits? haha. Maar hoe lang moet jij nog?

Ja ik moet morgen gewoon naar UMC Utrecht en daar krijg ik eerst een gipsbroek en daarna kom ik ergens op een andere afdeling. Ik zou ook een Suster krijgen die kende ik nog een hele aardige vrouw die mij de hele tijd begleid en helpt. Ja en ik denk dat ik dan morgen tog maar ja zeg en we houden contact. Ja ik zou in principe tot vrijdag middag moeten blijven en dan krijg ik kort gips en kan ik rustig thuis het ek kijken. Ik heb er zo over getwijfeld maar 5 dagen is niet zo veel. Maar het word wel een soort leven met je armen en zonder benen maar dat ben ik al wel gewend.

Jij heel veel sterkte nog die paar dagen en ik hoop dat je voor me duimt haha .

Xx Manuel

miep zei op

hoi Manuel,
Heel veel succes vandaag. Ik hoop dat je de goede keuze zult maken, daar waar jij je het prettigst bij voelt. En inderdaad het zijn maar 5 dagen, maar ja wel hele lange dagen.
Ik hoop dat je op een gezellige zaal komt te liggen, en mét lieve zusters ha ha.
Ik heb 2x 5 dagen in het UMC gelegen voor mijn oren en had een hele leuke Broeder!
Ik ben erg tevreden over het UMC. Kom er elk jaar voor controle en soms vaker.

Ik wens jou héél, héél veel succes, geluk en doorzettings vermogen. Ik zal flink voor je duimen en veel aan je denken.
Lieve knuffel van Miep.

Manuel zei op

Hoi miep,

Tja en ik heb me gipsbroek al aan. Hij is echt zo groot. Ik zit tot net iets onder me oksel in het gips.

Maar ik zal je vertellen hoe het ging.

Ik kwam aan om half 9 en toen gingen we eerst even een gesprek houden over hoe en wat en toen bleek ook dat de operatie niet goed gelukt was want de enkel banden zijn nog niet aan elkaar gegroeid. Dat was wel balen maarja we hadden het zelfs al over loopgips maar dan moeten eerst me spieren sterk worden. Als ik uit deze broek ben dan moet ik steeds naar de fysio me knieen trainen.

Nu lig ik op een zaal van 4 bedden alleen ik lig nog alleen:P. Het gips zit vanaf me teen tot me oksel dat is tog raar. Alleen als ik me bed niet kon verstellen zat ik de hele dag naar het plafon te kijken want ik kan me rug niet buigen. Maar ze zetten me benen met een soort riemen en me rug vast dat ik het bed gewoon om kan kiepen. Ik lieg nu egt heel schuin.
Maar vanmorgen gingen ze me andere gips eraf halen en toen helemaal gewassen enzo maar me benen waren zoo dun geworden door dat gips.

Ik heb het ook nog over jou gehad en dat vonden ze allemaal heel leuk dat jij dat deed enzo en goed. Hahah dat wou ik je nog even zeggen. Maar ik krijg dus mischien vrijdag al loopgips maar eerst zien dan geloven.

Hoe is het met jou? Wanneer mag de walker weg?

Bedankt voor al je mede leven.

Dankjeee! kuss

Annelies -> Manuel en Miep zei op

Ha Manuel en Miep,
Even een krabbeltje van mij; ik lees namelijk altijd jullie berichtjes. Eerst dacht ik van: jullie kunnen misschien beter privé mailen naar elkaar maar aan de andere kant vind ik het wel amusant om te volgen en zo zijn er misschien wel meer mensen op het forum.

Manuel, ik wens je heel veel sterkte en vind het knap van je dat je deze beslissing hebt genomen! En het is normaal hoor dat benen dun zijn als ze uit het gips komen, flink trainen straks en dan komt het weer goed.
Ik ben eigenlijk nieuwsgierig hoe oud je bent Manuel, wil je dat eens vermelden?

En Miep, met jou gaat het ook al veel beter hè? Als ik lees hoeveel je kunt fietsen: geweldig!
Uiteraard wens ik jou ook succes en sterkte toe.

Manuel: nogmaals, sterkte en hou vol!!

Miep zei op

Hoi Manuel.

Ha ha het is echt verschrikkelijk. Ik heb hier net een hele pagina vol naar jou getypt, wordt het i.v.m. een fout niet verstuurd.
Moet ik dus alles weer opnieuw typen.

Maar fijn dat je zo positief over komt, klasse hoor.
Zo gaat de tijd veel sneller als dat je gaat liggen sikkeneuren. Zo'n statafel, (het bed kiepen zodat je in stahouding komt) is wel prettig denk ik, of vind jij van niet.
Zo zie je meer, en kun je ook makkelijker iets gaan doen.
Oké.. het is allemaal niets, maar ja...je moet toch wat!!
Blijven lachen Manuel..da's het beste medicijn!!!
Maar hoe gaat het nu, heb je vannacht een beetje kunnen slapen? Ik moet er niet aan denken continu in de zelfde houding.
En zijn er geen foto's gemaakt na de operatie? Was het niet goed gehecht of zo, en komt het wel goed zo alleen met gips?
Wel heel fijn dat je daarna meteen loopgips krijg. Ik kan het haast niet geloven.
Je mag wel uitkijken als je gaat staan..je hebt het al zo'n tijd niet gedaan.
De eerste dag zit (ligt) er gelukkig al op, en deze is ook al voor een deel voorbij. Nog even moed houden de komende dagen.

Ik ben vanmorgen voor controle geweest. na 2 uur was ik eindelijk aan de beurt.
Wij waren iets te vroeg en de arts had zich net ziek gemeld. Bovendien stond ik niet eens op de planning daar. Door omstandigheden waren ze de laatste keer mij vergeten in te voeren op de computer.
Maar gelukkig kon ik naar een vervangster.
Tussendoor kregen we nog koffie aan geboden, en in de spreekkamer kwam ze met stroopwafels langs. We hadden zo lang moeten wachten...we zouden wel honger hebben gekregen. Lief hè!!

Ik moet nog steeds zo door gaan maar mag de walker wel afbouwen, elke keer een klein beetje.
En ik mag met fysio beginnen.
Over een maand moet ik weer terug voor controle.

Nou jongen, houd moed..'t is bijna vrijdag!!
Laat je maar lekker verwennen door de zustertjes, enne...blijven lachen, dat is het beste medicijn!!
Ik denk aan jou, en kuss terug, Miep.

Mirjam zei op

Miep, de volgende keer kun je dit trucje proberen:
- op de pagina met de foutmelding moet je of de "terug-knop" van je browser gebruiken of de toetsencombinatie "ALT-toets + pijltje naar links-toets"
- vervolgens druk je of op de "refresh" knop van je browser (weet niet hoe die in 't nederlands heet) of op de knop F5.
Succes

Verder sluit ik me bij Annelies aan.

manuel zei op

Hoi miep en ondertussen annelies,

Miep wat naar dat je nog een maand moet maarja wel afbouwen dan.
Hoe gaat het lopen dan zonder walker?
Tja in het ziekenhuis is het vaak wachten enzo.
Ik hoop dat je die walker binnekort van 3 hoog mag gooien haha en er niet meer aan hoeft te denken.

Annelies,

Ja ik ben 18 jaar oud en woon in utrecht jij dan?
Ja je mag er best bij komen vind ik wel leuk weer een mede forum gast erbij.
Ben je dit forum altijd al aan het lezen?
Hoezo heb jij ook iets gehad?
Nou ik hoor het wel.

Ik lig hier maar een beetje me tijd te verdoen.
Miep ik krijg nog niet meteen loopgips daar moesten ze net om lachen toen ik dat vroeg, maar in mij zelf d8 ik van ja wat valt er nou te lachen ik wil hier weg haha en uit dit rot gips.
Maar ik moet eerst herstellen enzo.
Ik heb nu een soort lig rolstoel waar ik regelmatig mee door het ziekenhuis rijdt.
Is wel lastig het is een soort bed maar dan kleiner en heel erg schuin.
Zo ga ik wel is met bezoek of een suster even wat eten in het resturant.
Miep ik had je nog tegen kunnen komen of hoefde jij niet naar utrecht.

Dames ik hoor snel van jullie!

En ik hou moed jullie ook!

Kuss

miep zei op

Hoi Mirjam,
(gek mijn eigen naam te lezen, ik dacht..huh..ik schijf toch altijd Miep?
Bedankt voor de tip, maar alles was gewoon helemaal weg. Ach en ik had toch niet veel anders te doen.

Hoi Manuel,
Nee je had mij niet tegen kunnen komen. Ik moest vandaag naar het Maartenskliniek in Woerden.
Ik moest eigenlijk voor mijn oren in juli naar het UMC, maar ben in maart al geweest. Hoef er nu volgend jaar pas weer heen.

Welke afdeling lig jij, op orthopedie?
Wel lekker dat je de zaal af kan, met je ligbed.
Even iets anders dan die 4 muren.
Ik moest ook wel even lachen om wat jij net schreef over dat loopgips.
Je zal inderdaad eerst moeten herstellen, ha ha ik zag je al voorbij rennen in het gips.

Ha, kun je ook nog een broodje bal eten. Die at mijn man altijd als hij op bezoek kwam.
Hij zat er al die 5 dagen van 14.00-20.00 uur en ging als ik het eten kreeg dan een wel eens een broodje gehaktbal eten.
En er is daar ook een grote computerruimte hè.

Tot gauw, Miep

Annelies -> Manuel zei op

Ha Manuel,
Ik lees al een aantal jaren meerdere keren per dag op dit forum en wel 99% van alle berichtjes, vandaar ook die van jou en Miep.
Nee, ik ga niet meedoen aan jullie "briefwisseling" want ik heb niets toe te voegen.
Ik blijf jullie wél volgen; noem het nieuwsgierigheid of -klinkt wat positiever - belangstelling.

Succes!
Groet van Annelies

Gerda 2 zei op

Nou, volgens mij is het gewoon chatten hoor.

Manuel zei op

Hoi miep,

We krijgen nog al wat kritiek over ons chat gedrag hier maar daar is tog een forum voor.
Agja maar ja van die broodje bal klopt en ik kom nooit in een computer ruimte want ik heb me laptop. Ik zou er binnekort is gaan kijken.

Ik had vanavond egt even zon moment van jonge jonge ik zat er echt even doorheen. Ik zat op alles af te reageren ik was zoo kwaat dat mij dit moest overkomen. Daarom word ik rustig als ik hier even typ.

Maarja ik spreek je snel morgen weer

Slaap lekker

miep zei op

Goedemorgen Manuel,

Inderdaad hoor, dit forum is er voor, en als er niemand ons onderwerp intressant vindt, dan blijven we met zijn tweeën over. Heb ik ook een tijdje met Peter gehad.
In het begin reageerden er wel meer, nu niet meer. Gelukkig maar, een middenvoetsbeentje breken, of zoals jij je enkelbanden kapot dat is ook niet niks. Ja toch!
Ik kom hier alleen maar om je op te peppen en moed in te spreken. En soms wat ervaringen delen.
Beter maken an ik je toch niet!

Heb je vannacht kunnen slapen?
Heel begrijpelijk hoor, dat afreageren, je kan geen kant op.
Alleen het stomme is...je reageert het vaakst af op degene waar je het meest van houdt!!
Gewoon daarna sorry zeggen, en als dat moeilijk is...dan schrijf je het op.
Ze zullen het toch ook wel begrijpen, denk ik.
En hoe is het eigenlijk met het vocht, ik moet nog veel mijn voet hoog leggen.
Maar wat ik begrijp sta jij veel, heb je er dan geen last van dat je benen dikker worden van het vocht en dat het gips gaat knellen?

Ik krijg zo weer fysio. Ik hoop dat hij het litteken iets sneller los kan krijgen.
Nu trekt het soms. Ik smeer er al wel elke dag littekenzalf op en masseer het maar het schiet nog niet op.

Ik wens jou weer sterkte, kijk omhoog naar de zon..., blijf lachen (je bent al bijna op de helft), en tot vanavond (heel misschien vanmiddag nog even).

Ik vind je een kanjer! Groetjes Miep.

Manuel zei op

Ja zo is het ook als wij ons er maar prettig bij voelen.
Ja jij bent egt een steun voor mij.
Maar ik heb nu ook hele goede littekenzalf de naam is:traumeel.
Ja dat staan heb ik niet zon last van want dat heb ik al zon 3 maanden niet gedaan maar ik snap wat je bedoeld.
Als je hem te ver naar onder houd word het dik.
Nu kan dat bij mij niet want dan gaat me rug ook mee, maar toen ik nog 2 benen tot laag had vroegen mensen wel is van hoezo heb je de steunen op 90 graden. Ik zei ja anders worden me benen dik.
Dat begrijpt bjina niemand.
Miep ik zou als ik jou was nog een beetje rustig doen en je voet goed hoog blijven houden dan heelt het ook sneller.

Hoe was de fysio?
Tja als je dat krijgt ben je vaak al wel op de goede weg.
Hoe is het met fietsen heb je dan geen last van het vocht.het is trouwns bijna vrijdag:P

Ik vind jou ook een kanjer hoor.

Groetjess manuel

miep zei op

Hoi Manuel.

De delegatie is zeker al weer aan je bed geweest.
Ha gezellig hè elke ochtend weer!
Nog 1 nachtje....ik ben benieuwd!!
Red je het nog een beetje? Niet te lelijk doen tegen de zusters hoor! En ook niet tegen je ouders, vriendin enzo...jij komt er best wel.

Hier gaat het wel goed.
Gisteren de 1e fysio gehad, hij heeft alleen de voet een beetje gemasserd en tussen de botjes een beetje los gemaakt. het voelde wel prettig.

Gisteravond was even minder, ha ha.
We gingen nog even fietsen, rondje polder.
Liep halverwege mijn achterband leeg. Oef.
Mijn man heeft hem zo'n 8 keer opgepompt. Maar ja ik moest daardoor wel elke keer op en af stappen, en extra snel fietsen. En dat is nog niet echt prettig.
Voordeel was wel dat we voor 20.00 uur aan de koffie zaten.
Nadat ik de walker af had gedaan stak het rond de wond zo nu en dan, maar de voet is niet echt dikker geworden.

Vanochtend doe ik gewoon weer wat rustiger aan, en vanmiddag wordt ik gehaald door een vriendin en gaan we de markt even over.
Is ook wel weer eens leuk na ruim 2 jaar.

Laat je nog even verwennen daar, voor je het weet is het voorbij, ha ha.
Morgen weer lekker naar huis.
Fijne dag, groetjes Miep.

Manuel zei op

Haa miep,

Ja ze waren vanmorgen al weer vroeg langs. Ja en uiteraard blijf ik vriendelijk ze doen ook hun stinkende best voor mij. De lichten zijn al uit maar ik kan niet slapen dus ik d8 laat ik jou maar effe mailen.

Met jou gaat het ook erg hard. Mischien wel te hard. Maar je bent oud genoeg om dat zelf in te schatten tog. Ik heb domme fouten gemaakt het begon met die gebroken voet tegen me bed en toen vlak daarna 2 enkelbanden geschuurd door ineens weer te gaan sporten. Achteraf de domste fout in mijn leven maar het moet maar.

Deze nacht nog en dan morgen middag rond een uur of 2 komt de dokter worden er foto's gemaakt en dan krijg ik als het goed is laag gips en rijd ik naar huis:P/

Alleen me ouders gaan maandag op vakantie dat is wel lastig maar ze wouden het annuleren maar ik zei ag laat maar. Zei moeten ook genieten tog. Dus woont die 2 weken zowat me vriendin bij me en komt er af en toe een suster aan huis.

Maar heb je nog gefiets vanaaf? Ik ben laat vandaag want ik had een msn virus ofzo:S heel raar.

Maar heb je de walker overdag nog om. Hoe gaat het dan als je een schoen aan hebt? Erg fijn voor je dat de fysio zo fijn was.

Slaap lekker

Doeggg x

miep zei op

Hoi Manuel,

Nog een paar uutjes nog, spannend dus. In elk geval heb je dit overleefd, dus de rest red je ook wel.
En dan met gips onder de knie, o dat scheelt zoveel.
Wel lastig dat je ouders op vakantie gaan, maar ach als je er een lieve vervanging voor terug krijg...
Wees daar maar heel zuinig op!!

Je komt positief over, ik hoop dat je dat ook echt bent.
Het maakt het alleen maar makkelijker voor je zelf.

Met mij gaat het goed. Gisteravond ben ik inderdaad weer wezen fietsen. Er stond wel veel wind. En ik kon een brug niet opfietsen ha ha. Hij was niet echt hoog, maar ik moest al omhoog, en dan afslaan naar links en nog verder omhoog. Gelukkig is mijn man sterk ha ha en heeft hij mij erop geduwd. Wel stom hoor!!
Lopen gaat op zich ook goed, maar is veel vermoeiender. Meestal doe ik de walker om als ik in huis aan het "werk" ga en dan s'avonds na de koffie gaat hij uit. Zonder die walker voelt wel prettiger aan, maar moet ik wel een gladde ondergrond hebben.

Hier schijnt de zon al...dus wie weet zit jij vanmiddag met de thee lekker weer bij jullie thuis in de tuin.
Nog even de uren en minuten aftellen.
Fijne dag verder.
Groetjes Miep.
Vanmiddag heb ik weer fysio.

Manuel zei op

Hoi miep!!

Geweldig dit ik zit in me rolstoel met 2 benen LAAG gips. Ik schok wel even want de foto wees uit dat ze wel aan elkaar gegroeid waren maar niet helemaal dus toen hoorde ik iemand zeggen van mischien is het beter nog even hoog gips. Maar de suster zei van nee je hebt het beloofd en dit kan ook. Dus ja toen zeiden ze van ja zo kan het ook. Ik heb zelfs even geprobeerd te lopen daar en dat was raar. Ik zakte gewoon door mijn knieen. Ik moet door zon rek lopen weet je wel met aan beide kanten zon railing. Oh ik d8 even dat ik me benen niet meer voelde ik zakte er gewoon doorheen.

Maar ik ben net thuis aangekomen en heb oranje gips aan 2 kanten wegens het ek haha. Ik d8 dat is te blij maar ze deden egt bijna bij iedereen standaard oranje ik d8 ja dan ben ik daar ook nog niet te oud voor. En buiten was raar ik heel blij dat ik laag had komt een vrouw naar me toe zegt ze woooo dat lijkt me vervelend aan 2 kanten. Ik zo ja maar ik ben heel blij. Zei opkijken haha ik verhaal vertellen dat ik net uit een gips broek kom. Van de begleider zeg maar suster kreeg ik nog iets grappigs. Ik had altijd een brjorn borg over de gipsbroek heen. En zei maar lachen dat die dingen 20 euro waren voor een boxer. Hahah kreeg ik zon ziekenhuis broek met bjorn borg met sstift erop geschreven hah.

Maar ja ik ben er vanaf en zit nu thuis lekker op de bank te liggen.


Hoe ist met jou?

Nog gefietst?

Gr

miep zei op

Hoi Manuel.
Ik ben ook blij...omdat het met jou goed gaat!!
Gefeliciteerd hoor.
En nu voorzichtig zijn, en vooral geduld hebben de komende tijd.
Niet te hard van stapel lopen.

Ik ben gister niet op de fiets geweest.
Ben lopend naar de fysio gegaan , s'middags kreeg ik visite en s'avonds gingen we met de auto op visite.

Zo ga ik even met mijn dochter naar dorp. Moet nog even bedenken hoe ik dat ga doen.
Stokken op de fiets binden denk ik.

Ik wens jou een fijne dag toe, heerlijk thuis.
Laat je maar lekker verwennen, dat mag best.
Groetjes Miep

Manuel zei op

Hoi miep,

Je bent wel erg zelfstandig geworden met die walker lopen fietsen alles. Nu is het zeker egt een stuk minder erg om wat te hebben met die walker. Het ziet er alleen wat lomp uit maarja wat maakt jou het uit.

Met mijgaat het nu heerlijk ik ben volop oefeningen aan het doen met me knieen. Doet wel zeer maar ik wil zo snel mogelijk loopgips.
Ik denk dat er bij mij ook wel een walker in zit of niet? Of alleen loopgips.

Hoe was het in het dorp? Wel minder lekker weer dan gister maar dit is ook minder erg dan regen tog.

Sterkte

x

miep zei op

Hoi Manuel

Het is inderdaad minder erg nu ik weer zelf ergens heen kan, alleen kan ik niet met 2 krukken fietsen. Dus als ik naar dorp wil, moet er wel iemand mee.
Kleine stukjes , zoals in huis loop ik wel zonder krukken hoor.
Vanavond heb ik zelfs een rondje gelopen, door het park hier, zonder de walker. Die had ik al uit en ik wilde weten of ik vrijdag zonder walker naar de bruiloft van mijn nichtje kan. Ja dus, daar hoef ik niet zo ver te lopen, en het ging eigenlijk best wel.

Of jij ook een walker krijg, ik weet het neit?
Je kan het altijd vragen, dan kan je s'nachts in elk geval weer met blote voeten in bed, ha ha.

Goed dat je alweer aan het trainen bent met je knieën, maar doe je wel voorzichtig en rustig aan!!

Succes en een prettige dag morgen.
Groetjes van Miep.

Alex zei op

Heey Miep en Manuel!

Ik zocht net tijdens het SOG-en (Studie Ontwijkend Gedrag :P) op Google naar iets over breuk middenvoetsbeentje en kwam op deze website terecht. Ik ben zelf 2 weken geleden geopereerd aan het middensvoetsbeentje van mijn kleine teen. Ik heb een groot deel van jullie berichtjes terug gelezen. Wat een verhaal. Ik vind het knap hoe jullie met de situatie omgaan en ook gaaf dat jullie op deze manier wat steun en afleiding vinden. Heel veel succes en sterkte gewenst!

Gr. Alex

P.S. Wordt een makkie vanavond! :D

miep zei op

Hoi Alex mag ik vragen wat ze gedaan hebben bij jouw middenvoetsbeentje?
En hoe gaat het nu?

Bedankt voor je compliment, en sterkte ermee.
Groetjes van Miep

manuel zei op

Hoi miep hoe is het?

Nederland lekker gewonnen was egt prachtig.

Met mij gaat het zn gangetje gister lekker naar het strand geweest in een soort strand rolstoel:P/

Maar hoe gaat het met jou?

gr

Alex zei op

Hey,

Om eerlijk te zijn weet ik niet eens precies wat ze gedaan hebben. De anesthesist heeft het vlak voor de operatie kort uitgelegd maar ik was er met mijn gedachte niet helemaal bij op dat moment. Na afloop heb ik de chirurg/traumatoloog niet meer gesproken. Ik geloof dat ze met ijzerdraad de breuk bij elkaar hebben getrokken en dat hebben vastgezet met een schroefje.

Het is begin mei gebeurd tijdens een potje voetballen. Ik ben er 1 dag mee doorgelopen, omdat ik dacht dat ik mijn enkel verzwikt had. Maar de 2e dag kon ik er niet meer op lopen en vervolgens een week rust gehouden. Omdat de zwelling niet afnam toch maar een bezoek aan de huisarts gebracht en die stuurde me voor de zekerheid door naar het ziekenhuis om foto's te laten maken. Toen bleek m'n middenvoetsbeentje gebroken te zijn.

Ik zou 1 week spalkgips tot de knie krijgen en daarna 2 weken loopgips. Toen ik de week daarop terugkwam voor loopgips kreeg ik ineens te horen dat ze toch hadden besloten dat ik geopereerd moest worden! Daar had ik me totaal niet op ingesteld en ik vond het ook erg slecht gecommuniceerd. Ik werd naar huis gestuurd met dat lichte gaasgips tot de knie en de week daarop was de operatie. Dat is vandaag 2 weken geleden. Ik moet aanstaande donderdagochtend foto's laten maken en daarna een afspraak met de chirurg. Ik ben benieuwd in hoeverre de breuk herstelt is en of ik nog gips krijg.

Ik heb verder geen pijn op het moment maar m'n kleine teen en m'n wreef zijn nog wel enigzins dik. Ik probeer m'n voet zoveel mogelijk hoog te houden en wacht maar tot donderdag.

Zooo, wel relaxed om hier nogmaals m'n verhaal kwijt te kunnen. Moet zeggen dat ik er onderhand wel helemaal klaar mee ben maar realiseer me ook, na het lezen van jullie verhalen, dat ik niet moet klagen.

Hoe is het verder met jullie? Gister was het inderdaad mooi weer voor een dagje strand. Ik vraag me alleen af wat ik me voor moet stellen bij een strandrolstoel? Kan ik misschien ook wel gebruiken als ik 28 juni nog naar Bloemendaal wil. ;]

Gegroet Alex

Miep zei op

Hoi Manuel en Alex.
Ja was wel een goed potje voetbal van Nederland hè!
Onze zoon (13j.) heeft aardig zijn best gedaan de kamer oranje te versieren, en ook in de achtertuin heeft hij vlaggetjes gehangen.
Ze zaten met 5 man dicht op de buis te kijken, comentaar te geven en te gillen. HA ha


Manuel, wat fijn dat je aan een strandrolstoel kon komen. Het was er gisteren heerlijk weer voor.
Kon je nu zelf het strand over rollen of hebben ze je moeten duwen? Waar zijn jullie heen geweest, Scheveningen?
Wanneer moet jij terug naar het ziekenhuis?
Wat zal jij een leuke witte kniekousen aan hebben als het gips eraf gaat! En maar goed dat Nederland gewonnen heeft, ha ha anders zat jij daar met je oranje benen!
Doe kalm aan, geniet nog even lekker van het zonnetje vandaag, en tot de volgende keer.
Kus, Miep.Alex, probeer niet te veel af te gaan op andermans verhaal, bijv. de mijne.
Bij het merendeel is een middenvoets beentje gewoon, na een week of 8 weer herstelt.
Ik heb zo'n anderhalf jaar door gelopen op zooltjes vanwege de pijn. Bij toeval, er was hier net een dependance van het Maartenskliniek begonnen, ben ik opnieuw bij een orthopeed geweest.
Maar mijn verhaal heb je w.s al gelezen.
Nu het botstukje eindelijk verwijderd is gaat het snel beter met mij.
Ik heb nog wel pijn zo nu en dan, maar ja ze hebben wel weer zitten wroeten in mijn voet.
Ik wens jou succes morgen, hoop dat de uitslag goed is. Geniet van de zon, en blijf lachen...dat is het beste medicijn!
Groetjes, miep

Manuel zei op

Hoi miep,

Ja prachtige wedstrijd!
Tja ik was naar scheveningen met zon rolstoel met hele grote banden.
De hele dag lig ik een beetje ek te kijken.
Vrijdag morgen mag ik voor nieuw gips.
Ik hoop dan al loopgips maar? wat denk jij?
Mijn knieen zijn al aardig getraint.

Hoe ist met jou?
Nog wat leuks gedaan verder?

Gr

miep zei op

Hoi Manuel, Holland!!!
Ben nog een beetje wakker aan het worden, maar ik schrijf nu vast, want voor ik het door heb is er weer een dag voorbij.
Ik was gisteren nog op zoek gegaan voor nieuwe schoenen, maar heb toch maar niets gekocht en de walker aan gedaan.
We hadden dus een bruiloft, met mijn voet gaat het wel goed, maar mijn hoofd....
Was wel geweldig, een aantal gasten keken voetbal en zodra er een doelpunt viel stoof iedereen er op af.
Heb jij ook genoten met je oranje benen?
Zijn ze nog oranje en heb je loopgips?
Wat vonden ze er verder van in het ziekenhuis?
Ik hoop goed.
Fijn weekend, zijn je ouders eigenlijk dit weekend weer thuis?
Nou ja, tot de volgende keer.
Groetjes van Miep.

miep zei op

Hoi Alex,
Hoe is het met jou afgelopen in jhet ziekenhuis, afgelopen donderdag moest jij toch?
Zat de breuk goed aan elkaar en zit je weer in het gips?
Ik hoop in elk geval beter gaat en ik wens jou een fijn weekend.
Groetjes van Miep

Alex zei op

Hey Miep,

Wat een wedstrijd weer! Ik heb gister in de kroeg kunnen kijken en voelde m'n hoofd ook vanochtend. Was wel keigezellig. :P

Moest donderdag inderdaad foto's laten maken in het ziekenhuis. Achteraf gezien bleek dat er een cyste in mijn middenvoetsbeentje zat waardoor het eigenlijk een kwestie van tijd was voordat het een keer zou breken. Ze hebben de onnatuurlijke lichaamsholte opgevuld met een soort nepbot/botcement. De breuk hebben ze vastgezet met twee ijzerdraadjes en aan elkaar gevlochten. Alles zat nog op z'n plaats en de wond zag er goed uit.

Ik krijg gelukkig niet weer gips. Ik moet nu rustig aan beginnen met het belasten van de voet. Dat gaat iedere dag een beetje beter. Vandaag lukt het zelfs redelijk zonder krukken, kleine stukjes naar de keuken of WC. Maar ik doe het rustig aan. Over een maand moet ik opnieuw foto's laten maken.

Hoe gaat het bij jou? Werpt de fysio zijn vruchten af? Wanneer moet jij weer terug voor controle? Ik ben wel benieuwd. Prettig weekend en na geniet-ze van gister!

Gegroet Alex

miep zei op

Hoi Manuel en Alex.

Manuel: hoe is het, ik mis je antwoord nog over je laatste ziekenhuis bezoek. Het gaat toch wel goed met jou?
Ben je misschien teleurgesteld over het resultaat?
Laat je snel wat weten!!
XX Miep
-----------------
Alex:Hebben ze bij jou dat "nieuwe" botcement ook uit jouw scheenbeen gehaald? Bij mij namelijk wel. Nou ja het leek meer op een botsplinter die ze er tussen hadden gezet, en inderdaad daarna draadjes erom heen om het bij elkaar te houden.

Wel vind ik het vreemd dat jij er zomaar weer zonder gips op mag lopen. Ik moest eerst 6 weken in het gips, mocht er niet op lopen, en daarna nog 6 weken zonder gips er niet op lopen...en dat alles voor niets.

Ik moet nu 1 juli weer terug.
En ik ga er vanuit dat het nu goed zit.
Ik had nu nog een vervangend fysiotherapeut die de voet alleen wat masseerde, dinsdag krijg ik mijn eigen weer, en deze maakt de gedeeltes tussen de botjes weer soepel.

Verder gaat het goed. Moet alleen op letten dat ik niet te veel doe, zoals bijv. gister, want dan heb ik er s'avonds dus wel last van.

Fijne zondag, groetjes van Miep.

miep zei op

Hoe is het Manuel?
Ik mis je hier, gaat het niet goed?
xxx Miep

manuel zei op

Hoi miep,

Eindelijk ben ik er weer.
Ik had een virus op me laptop dat wil je niet weten.
Maar ik heb hem eindelijk eraf gekregen.
Heb nu ook zon scanner aangeschaft.

Maar met mij gaat het prima.
Vrijdag naar het ziekenhuis geweest en daar waren ze zeer tevreden!
Zelfs was ik al verder dan ze gedacht hadden.
Ik heb nu aan 2 kanten kort gips en een soort van die zooltjes gekregen die je met klitterband eronder kan doen en ik doe nu heel voorzichtig al kleine stapjes met krukken.
Elke dag oefen ik wel even en vandaag ging het erg goed.
Ik doe wel een minuut of 5 over 20 meter maar ik ben al blij dat ik eindelijk me eigen stappen kan zetten.

Hoe is het met jou?
Wanneer heb jij weer controle en mag je eindelijk van die walker af?

Nu ben ik er weer dagelijks hoor als er geen virrus meer tussen komt.

Mvg MAnuel

miep zei op

Hoi Manuel,
Fijn dat jij ook zo goed vooruit gaat!!
Hoelang moet je deze gipsvoetjes?

Met mij gaat het goed.
Ik heb 2x in de week fysio, en hij maakt dan de voet weer lekker los, en hij is bezig het littekenweefsel los te maken van de onderhuid, dan trekt het niet zo.
Mijn voet wordt gelukkig ook niet echt heel veel dikker, dus dat is ook prettig.
1 juli moet ik weer voor controle naar het ziekenhuis, en ik ga er vanuit dat dan de walker voor goed af kan.
De krukken gebruik ik eigenlijk ook nog maar weinig.
Zonder ben ik mobieler als met, ha ha.

Doe jij wel voorzichtig, en rustig aan hoor!!
Groetjes van Miep.

Manuel zei op

Hoi miep,

Wat fijn dat we weer steun aan elkaar hebben, teminste dat geef jij mij.
Ik hoop dat ik dat jou ook een beetje geef.

Ja naar de Fysio ga ik ook maar dan voor die knie.
Hoe vaak moet jij er in de week heen dan?
Ik ga er 3 keer in de week heen.
Maar ik zit nog wel erg veel in de rolstoel.
Lopen kost egt enorm veel moeite.
Vandaag was ik met mijn vriendin naar Utrecht geweest om even te gaan winkelen.
Dat was erg leuk om even eruit te zijn en eindelijk is wat winkels te zien.
Ook daar heb ik een stukje gelopen, daarna snel weer uitrusten in mijn rolstoel.
Egt heel raar na 20 meter zweet ik me al kapot en het kost zo veel moeite.
Dus ja ik denk dat dit gips er nog wel een tijd om moet zitten maar dat vind ik niet zo erg want ik kan nu lopen en ik hem erg veel steun aan me gips.
Zonder het gips zou ik in elkaar zakken.
Het is heel raar maar ik ben er nu zo aan gewend en nu loop ik ook wel is dat ik het egt helemaal niet meer erg vind.
Ook reacties van mensen van ohh jeetje moet je met 2 benen in het gips.
haha maar voor mij is het zoo gewoon.
Maar doe jij het ook rustig aan. En hopen dat je de walker weg mag doen en het gewone leven weer kan oppaken.
Trouwns zou ik niet een keer een walker krijgen omdat ik nu ook loop?
Mwa denk het niet omdat ik het aan 2 kanten heb.

Woensdag moet ik weer naar het ziekenhuis voor nieuw gips en dan gaan ze foto's maken.

Jij nog veel sterkte.

Groetjes aan iedereen.

miep zei op

Hoi Manuel,
Het was er even niet van gekomen, maar hier ben ik weer. Hier gaat het goed. Ik fiets veel, en loop eigenlijk alleen nog met de walker als ik de straat op ga. De krukken gebruik ik zelden meer.
Het gaat dus steeds beter.
2x in de week heb ik fysio en mijn therapeut is erg tevreden. Eindelijk gaat het einde in zicht komen.
Ik ben benieuwd wat ze dinsdag in het ziekenhuis zeggen.

Met jou ging het ook al beter las ik, lekker gewinkeld.
Alleen lastig dat je niet overal bij kan hè. Veel paden zijn óf te nauw óf ze staan vol spullen.
Hopelijk duurt het voor jou ook niet zo lang meer.
Jij bent woensdag in het ziekenhuis geweest, en...was het weer vooruitgegaan?
Is er nog iets verandert?
Heb je daar gevraagd of je ook walkers krijgt, ik zou het eigenlijk niet weten?

Ik wens jou weer veel vooruitgang, en een fijne dag toe. Het waait hier enorm, maar de zon is er ook, dus...ik ga er maar weer van genieten.
Succes Manuel, en bedankt!!!
Groetjes van Miep.

manuel zei op

Hoi Miep,

Hoe gaat het met de fysio enzo.
En de walker al bijna niet meer aan?
Je zou wel veel gefiets hebben met dit mooie weer of niet?

Met mij gaat het als maar beter.
Zit nu in ander gips. Het aller nieuwste en de kleur geel rood wegens Spanje en gelukkig winnen ze hem ook. Maar ik loop nu ook al wel is zonder krukken.
Dan moet ik wel oppassen maar het gaat wel steeds beter.
Zelfs vroegen ze mij in het ziekenhuis voor iets heel raars.
Ik vertelde tegen hun dat ik wel is in van die kappers bladen sta.
Soort model maar niet te overdreven.
Toen vroegen ze mij om 19 agustus tot nog wat in limburg op een levend stanbeelden markt te staan.
Ik zo uhm.
Zij zeiden ja je verdient per dag wat geld en je haalt geld op voor het rode kruis. Dat ken je denk ik ook wel.
Ik zei ja dat wil ik wel een dagje doen.
Maar toen bleek dat je helemaal van teen tot nek in het gips word gezet en dan een soort standbeeld bent.
En je moet het minimaal 2 dagen doen. Ik dacht ja nu word het ander verhaal:P.
Haha opzich verdien ik wat en help ik het rode kruis maar ja ik denk er wel over.

Maar ik ga nu lekker slapen en ik voel me de laatste tijd zo vrij nu ik gewoon weer lekker kan rond stappen.
Ik had het ook gevraagt van een walker maar dat kreeg ik niet want ik heb het aan 2 kanten ofzo.
Maar tot nu toe moet ik nog 2 tot 3 weken in het gips en dan weg met dat gips.


Jij veel sterkte en ik spreek je

x

miep zei op

Hoi manuel,
Wat een geweldig goed nieuws bij jou.
Dus jij gaat ook al zonder krukken?
Lekker hè gewoon weer wat vrijer zijn en niet zo afhankelijk van de ander.
Ga je eigenlijk nog op vakantie?

En uhm dat standbeeld, ach dat lijkt mij wel wat ha ha,
Ach je hebt voor de helft al een aantal dagen geoefent. En ik lees dat je ook al model staat, dus...
Maar ja met dit warme weer?
Heb je al wat besloten?

Ik moet vanmiddag om 16.00 uur naar het ziekenhuis.
Ben benieuwd wat de arts te zeggen heeft. Ik heb hem al een lange tijd niet gesproken.
Ik hoop in elk geval dat ik weer eens gewone schoenen aan mag. Die walker zit wel verschrikkelijk warm hoor.
Maar goed vanavond weet ik meer.
De fysiotherapeut is erg tevreden, en ik ook.

Fijne dag en succes met je beslissing.
Groetjes van Mirre.

Manuel zei op

Hoi miep,

JA ik kan me voorstellen dat die walker erg warm zit.
Een tip is op een zak met ijs op je knie te leggen dan word je been ook koud.

Ja met mij gaat het weer goed.
Alleen vanmiddag had ik wel last.
Ik denk dat ik te veel doe want vanmiddag in de tuin liep ik naar de bijkeuken.
Opeens voel ik me een kramp in me knieen.
Ik ging even op de grond zitten maar ik had zon moeite om de kramp weg te krijg en uit me knieen.
Dus ik heb even de buurvrouw gebelt om me even te helpen want ik was alleen thuis.
Ik kwam bijna niet overeind.
Maar dat was een kwestie van overbelasting en ik loop nu weer wat vaker met krukken.
Ik probeer me zo min mogelijk aan te stellen hoe eerder ik er van af ben.

Hahjij nog veel sterkte in die hitte.

gr

miep zei op

Eindelijk.....ik mag weer gewone, nou ja stevige schoenen aan. Ben woensdag meteen bergwandelschoenen gaan kopen, ha ha ga ik de bergen mee op in Noorwegen.
Ik ben meteen op staande voet ontslagen door mijn arts, hij wilt mij niet meer zien.

Wat tegenvalt, is dat ik nu meer pijn heb. En woensdagavond had ik ook een hele rare spiertrekking in mijn voet.
Maar volgens de fysiotherapeut is dat normaal en zal dat nog gekker kunnen worden. Dit komt omdat mijn voet al zolang in geknelt heeft gezeten in de walker.

Maar ik ga lekker veel fietsen en lopen, zodat ik met vakantie niet elke dag belemmert wordt hierdoor.

En hoe is het bij jou Manuel.
Heb je al wat besloten, ga je nu helemaal in het gips of toch maar niet?
Ha ik ben wel benieuwd hoor!

En hoe is het met jouw pijn en lopen...weer iets vooruit?
Ga jij eigenlijk ook nog of vakantie?
Gelukkig is het vandaag weer zonnig, na de koffie maar meteen de fiets pakken en boodschappen doen.

Ik wens jou veel geluk, en alvast een fijn weekend.
Groetjes van Miep.

manuel zei op

Hoi miep,

Oh wat fijn je bent er dus nu helemaal van af.
Oh ja van die wandelschoenen dat is denk ik wel goed dan heb je veel steun.
Ja heb je er nu nog maar meer last van?
Dat is raar maarja hopen dat het over gaat.
Wanneer ga je naar noorwegen dan?

Met mij gaat het prima,
Vandaag naar het ziekenhuis geweest en ik heb goed nieuws.
Vooral me rechter been is egt heel goed aan het herstellen.
Links ook maar rechts gaat zo goed.
Ik ben nu 2 weken alleen thuis. Maar me vriendin woont er gewoon bij dus is wel leuk.
Op vakantie ga ik niet ik zou wel gaan maar ik heb niet zon zin dat geleur met dat gips daar.
Waarschijnlijk krijg ik volgende week woensdag al heel laag gips.
Net tot boven de enkel. Een soort sok.
Over dat voorstel van helemaal gipsen hadden we het vandaag ook nog.
Ik zei meteen van nee jo dan ben ik er mteen af moet ik er weer in.
Iedereen liep me op die afdeling over te halen.
haha als ik het doe doe ik het om me te bewijzen.
Maar dan ga ik ook de volle 4 dagen.
Maar ik wil eigelijk niet maar doordat iedereen loopt te zeggen van doe dan en je houd het niet vol enzo wil ik het tog wel.
Het is trouwns 16 juli al.
Maar het personeel zei als het dan is zorgen wij hier dat je uit het gips bent.
Haha ik zie wel. Wat zou jij doen?

Weltrusten

miep zei op

Hoi Manuel.
Goed te lezen dat het met jou ook goed gaat.
Heb je al een besluit genomen?
Ik weet niet wat ik zou doen, of ik wel in het gips zou gaan.
Op jouw leeftijd misschien nog wel, maar nu, met 2 kinderen absoluut niet.
Ik zou zowiezo knettergek worden om zo opgesloten te zitten.
Is het wel zo dat je alleen op het moment van de markt in het gips ga of moet je er echt 4 dagen achteréén in blijven.
Moeilijk hoor.
Maar gelukkig, met je voeten gaat het beter.
Slaap lekker zo meteen, en fijne dag morgen.
Groetjes van Miep.

Brigitte zei op

Hoi allemaal,

Ik weet niet wat ze bedoelen met spontane botbreuk maar ik ben 7 juni op vakantie uitgegleden en daarna omgezwikt.Nou blijkt dat mijn pees het 5de middenvoetsbeentje overgetrokken heeft.Heb nu gips met een loopschoen.Vreselijk ding(echte stilletto's).
Moet hem deze week volledig belasten.Had eerder krukken.Maar ja wat is belasten he als huisvrouw.Recht lopen gaat sowieso niet omdat je niet fatsoenlijk kunt afwikkelen.Maandag 14 juli gaat
het gips eraf.Kun je dan gewoon weer aan de wandel??? Wil natuurlijk meteen naar de stad heb mijn beurs al 5 weken op de knip gehouden haha.Mijn vraag is ook wat is volledig belasten want ik loop nu gewoon zonder krukken. groetjes Brigitte

miep zei op

Hoi Brigitte.
Een spontane botbreuk van het middenvoetsbeentje, is een marsfractuur, een breuk van een middenvoetsbeentje.
Bij jou is er dus een pees overheen geschoten.

Volledig belasten, is gewoon alles weer mee doen.
Maar een rondje stad? Ik hoop het voor je.
Bij mij lukt nu na twee weken zonder walker, een uur zonder pijn.
Maar ik heb dan ook een andere voorgeschiedenis.
Ik zou zeggen...gewoon proberen, je merkt vanzelf wel of het gaat!
Veel plezier in de stad en sterkte met de laatste loodjes.
Groetjes van Miep.

Manuel zei op

Hoi miep en brigit

Met mij gaat het toppie:P. Vandaag 2 nieuwe gipsen pootjes gekregen. Maar dan 2 hogen sokken als het waren. Tot iets boven de enkel en helemaal niet zwaar en niet dik. Dus ik kan me kuiten weer zien. Haha ik ben zo blij nu. Ik voel alsof ik alles weer kan.
Van dat model zitten is s'middags en smorgens helemaal full body gips en savonds en snachts niet meer. Ik denk dat ik het niet doe. Maar het geld heb ik eigelijk wel nodig.

Hoe ist met jou miep? Gaat het al beter zonder walker.

En birgit ik denk niet dat je meteen weer kan stappen.
Je been heeft heel lang in het gips gezeten en is heel zwak geworden.
Ik zou dan krukken meenemen.

Sterkte allemaal!

gr

miep zei op

Hoi manuel.
Het gips zakt steeds verder bij jou hè!
Lekker hoor, nog even en je bent weer "vrij".
Gelukkig is het nog geen hete zomer, wel jammer dat het zo nat is.

Met mij gaat het wel, heb even een dipje dat wel.
Ben gisteren wezen shoppen met mijn dochter, ha ha, ben nu vreselijk moe. Gisteren deed mijn voet erg zeer, maar nu gaat het weer.

Fijne dag Manuel!
Groetjes van miep.

Manuel zei op

Hoi miep,

Uhm ik heb een tijdje niks meer van me laten horen dus ik d8 nu word het tijd.

Met mij gaat het prima. Het is eigelijk alsof ik niet in het gips zit alleen rare schoenen moet dragen.
Ik heb helemaal geen last meer van het gips omdat ik er zo aan gewend ben. 's morgens van die schoenen aan en in huis soms al helemaal zonder krukken. Ja af en toe gebruik ik me rolstoel er wel bij.
Morgen ga ik een dagje naar amsterdam.
Ik denk dat ik de rolstoel even meeneem.
Stel ik word zo moet kunnen we hem altijd nog even in de auto ophalen.
Ik probeer het met krukken maar het lukt me denk ik niet zon hele dag van bijna 8 uur lopen.

Jij nog wat leuks gedaan?

Wanneer ga je op vakantie?

gr

miep zei op

Hoi Manuel,

Leuk, een dagje Amsterdam.
Ha ha doe mijn man maar de groeten, die werkt er vandaag weer. Maar ja vast in een kledingzaak waar jij geen kleding zal kopen.

Lekker hè, gewoon weer wat mobieler zijn, maar 8 uur lopen lijkt mij ook wel erg veel.
Ik ben vorige week een middagje naar Amstelveen geweest, s'avonds was ik bekaf en kon geen stap meer zetten.

Het gaat met mij ook steeds beter hoor.
Met fietsen heb ik weinig last en lopen moet ik gewoon niet te lang en niet te snel.
Wel heb ik w.s. door een verkeerde loophouding (?) nu last van mijn zij. Heb nu Ibufen gekregen, een spierverslapper, ha ha morgen moet het over zijn en ik voel weinig verbetering.

Zo eerst maar weer naar de fysio, dat heb ik nog steeds 2x in de week.
En dan in augustus op vakantie. We gaan dit jaar pas laat, maar het kon niet anders.

Fijne dag vandaag Manuel, geniet van je uitje, maar doe wel voorzichtig aan!!
En tot de volgende keer maar weer!
Groetjes van Miep.

Manuel zei op

Hoi miep,

Hoe gaat het met de ibufen? Helpt het al een beetje?
En je fysio, vind jij dat ook zo fijn dat je erg verveterd.
Je loophouding is vervelend idd maar je hebt ook zo lang met een walker gelopen.

Met mij gaat het redelijk. Het dagje Amsterdam liep slegt maar rolde goed:P. Na een half uur kreeg ik al zon pijn. We hebben snel de rolstoel uit de auto gehaald. daardoor was amsterdam wel minder leuk.
Vandaag moest ik op controle bij het ziekenhuis wezen. Ik was zelf een beetje teleurgesteld. Ze zeiden dat het niet heel erg verbeterd maar ook niet slechter werd. Ze hebben me nu weer gips tot aan onder me knie gegeven en dan had ik als advies dat ik iets meer de rolstoel moest gebruiken.
Maar opzich is de planning om over 2 a 3 weken gipsvrij te zijn.
Ze begonnen ook weer over dat levend standbeeld haha. Ik ben maar snel weg gegaan:P.

Sterkte en ik spreek je.

x

miep zei op

Hoi manuel,
Ik zie dat het al erg lang geleden is, dat ik hier geweest ben.
Het was hier nogal hectisch, ben ook veel weg geweest enzo, dus ook weinig achtr de computer.
Her gaat bij mij maar heel geleidelijk vooruit. Heb nog regelmatig onverklaarbare pijn. Komt gewoon opzetten en gaat op die manier ook gewoon weer weg. Ik heb nog 2x in de week fysio, vind ik ook wel erg prettig nog.
Ik ben nu aan het "leren" traplopen, ha ha.
Moet weer op de gewone manier na beneden, maar ben geneigd om telkens achter uit te gaan.
Gewoon, vooruit dus gaat nog niet echt gemakkelijk.
Verder gebeurt hier weinig.

En bij jou? Bijna van het gips af?
Ook jij zal dan wel heel wat fysio krijgen om je voeten weer soepel te krijgen.
Gaat het lopen nog steeds niet? Lijkt mij ook erg moeilijk hoor met 2 benen in het gips. Doe maar rustig aan. Ik ben er na 2 1/2 jaar gekomen, en jij zal er ook wel weer komen. Al hoop ik voor jou even wat eerder.

Groetjes van Miep.

Manuel zei op

Hoi miep,

Raar dat die onverklaarbare pijn er steeds is bij jou.
Ik denk dat jij net als mij hele rare zwakke botten hebt:P.
Het traplopen gaat zeker stapje voor stapje.
Ik ook ik doe er zoooo lang over.
Maarja ik ben al blij dat ik naar boven kan.
Idd je zit weinig achter de computer vooral met dit weer.
Het is zo benauwd gelukkig heb ik vandaag nieuw gips gekregen.

De week zat er weer op dus ik ging vanmiddag nieuw gips halen.
Helemaal lopen met me vriendin want me ouders zijn op vakantie.
Maar ik heb nu weer heel laag gips.
Ik krijg over een week gips dat je af kan doen.
Een soort brace. Eerst zetten ze je in het gips en dan halen ze het eraf en doen er klitterband om ofzo.
Maar daar schijn je heel goed op te kunnen lopen en dan bouw ik het langzaam af.

Ik ben er zo blij mee vooral met dit weer is het erg fijn als je even gipsvrij bent.
Maar de pijn zal dan wel erger worden.
Maar ik ga nu wel erg goed voorruit.

Jij heel veel plezier de komende dagen met het mooie weer.

Spreek je snel!

x

miep zei op

Hoi manuel,
fijn dat het met jou ook alweer zoveel beter gaat.
Nu het laatste restje nog.
Zo'n gipsen brace is ideaal hoor. Ik had hem met de botgroeistimulator erin, ik kon hem lekker afdoen met douchen.
Mag jij hem dan s'nachts af, en als je zit of dat niet?

De trap oplopen gaat goed bij mij, alleen er af is wisselend, soms goed, soms iets minder.
Die pij komt doordat alle zenuwen nog kapot zijn. In Nijmegen zei de arts dat die pijn nooit weg zal gaan.
Maar zelf denk ik dat het op de duur minder gaat worden.

Wanneer moet jij weer met je opleiding beginnen?
Je moet zeker het afgelopen jaar over doen, mag je dan weer stage lopen bij FC Utrecht?

Fijne "vakantie" nog. Lekker genieten van het mooie weer.
Groetjes van Miep.

Manuel zei op

Hoi miep,

Wat raar dat je pijn nooit meer over gaat?
Teminste wat ze zeiden in Nijmegen?
Dat lijkt me wel erg raar.
Fijn , ik hoor bij jou al hele goede dingen en ik heb zon gevoel dat je binnen een maand als weer alles kan doen.

Met mij gaat het warm, warm , warm.
Ik hoorde dat het morgen zou gaan regen dat is ideaal.
Met die soort gips brace dingen die mag ik met slapen idd af.
Overdag moet ik die zo veel mogelijk om houden maar tja als het heel warm is doe ik die ook wel is af.
De rolstoel lever ik maandag in.
Heerlijk gevoel. En dan maandag het Gips halen.
Dat duurt denk ik wel een periode maarja als je het af mag doen enzo dan hou je het heel lang vol.
Mijn vriendin zegt van lever die rolstoel nog maar niet in maar ik wil vooruitzicht. Haha klinkt heel raar maar ik wil ervan af en lopen.

Mijn opleiding was sport en Topsport.
Ik was zeg maar heel ver in de utrecht jeugd.
Maar dat lukt me dit jaar niet ivm herstellen.
Ik ga een opleiding voor economie en sport volgen.
Ik doe dan het meeste Theorie en de praktijk moet ik dan volgend jaar aan het einde in een keer doen als alles hersteld is.

ik ben wel bang dat ik weer een blessure krijg maar ik hoop van niet.


Ik spreek je

x

manuel zei op

Miep ben je er nog?

miep zei op

Hoi Manuel,
Ik ben er weer hoor.
Ik was met vakantie, ben afgelopen weekend thuis gekomen. Tja en dan liggen er bergen was en strijk.
Hier zijn de kinderen weer naar school, dus weer tijd voor mijzelf.
Ben vanochtend ook weer voor het eerst naar de sportschool geweest.
Het gaat goed...geen 100% maar wel al een heel eind die richting op.
In de vakantie heb ik (gelukkig) best veel kunnen lopen, ben zelfs een paar bergen op geweest en dat ging best goed. Wel elke dag met pijn, maar ja wat is pijn.
Heeft niet iedereen last van vermoeide en pijnlijke voeten na een flinke wandeling? Ik iets eerder, maar ja mijn voeten zijn ook nog niet gewend om zoveel en vaak te lopen.
Maar...volgend jaar moet echt lukken.

Maar hoe gaat het nu met jou?
De laatste lootjes gehad met het gips? Is het gips eraf en kun je weer gewoon lopen?
O, ik hoop het zo voor je.
Ben je ook alweer aan je opleiding begonnen?

Sorry dat ik je zolang alleen heb gelaten ( ha ja ik had hier geen vervanging, waarschijnlijk zijn er maar weinig mensen die spontaan iets breken)
Ik ben wel heel benieuwd hoe het met jou gaat!

Lieve groetjes van miep.

Manuel zei op

Hoi miepje!!

Eidelijk daar ben je weer!!
Hoe was je Vakantie! Lekker kunnen wandelen?.
Wat fijn dat het redelijk ging.
Je moet ook nog wennen he.
Als ik jou was zou ik goede berg schoenen aan doen

Met mij gaat het goed en slegt:P.
Ik was 2 weken geleden helemaal uit het gips.
Kon weer lopen en heb zon fijne tijd gehad.
Maar tot dat zaterdag aanbrak.
Ik klapte zo hard door me linker enkel, was zo eigenwijs om me enkels niet in te tapen.
En ja hoor scheurtje in me enkel.
Nu tot vrijdag gips gelukkig tot onder me knie!
Dan zien we vrijdag verder.

Maar in ieder geval leuk dat je er weer bent!!

kus

miep zei op

Hoi Manuel,
Sorry dat ik jou zolang in de steek heb gelaten.
Maar ja, ik was op vakantie hè.
En daarna was, was, was.
Wij hebben erg genoten en ik heb veel kunnen wandelen. Wel altijd met wat pijn maar ja dat moet slijten.

Maar wat naar voor jou zeg, ik schrik er van.
Nu zit je dus weer in het gips.
Ik hoop dat het vrijdag meevalt en dat het dan weer uit het gips mag.
Mag je dus weer niet lopen. Wel een enorme tegenvaller hè.

Was het voor deze breuk wel helemaal goed?
En heb jij nu ook zoveel fysio om alles weer soepel te krijgen?

Doe maar weer even heel voorzichtig aan jij!
Hopelijk blijft het ook vandaag zo zonnig als gisteren en kun je lekker buiten zitten.
Ik denk aan jou, groetjes van Miep.

Manuel zei op

Hoi miep

Alle was al weg gewerkt? haha
Hoe gaat het nu met jou? doe je alles weer?

Tja ik was er egt helemaal van af, al het gips was weg maar ik moest nog voorzichtig lopen enzo.
Tja en met krukken lopen en steeds rust houden.

Maar dan word de verleiding zo groot en ik liep zonder krukken en toen pats.

Maar het is niet zo erg. Ik denk dat ik er binnen een paar dagen uit ben. Ze zeiden 10 dagen gips.

Rustig aan

Gr

miep zei op

Tja, en dan eerst maar eens goed luisteren naar de arts. Je botten moeten natuurlijk wel de tijd krijgen om aan te sterken!!

Met mij gaat het goed, ik doe eigenlijk alles wel weer, maar wel voorzichtig. Wil echt niet meer terug naar af.
Ik heb nu ook nog maar 1x in de week fysio, om het soepel te houden.
Verder fiets en wandel ik veel en sport 1x in de week, ik moet wel weer mijn conditie opbouwen.

Voor morgen ligt er alweer nieuwe strijk, dus...het stopt nooit geloof ik ha ha.

Alvast een fijn weekend manuel...enneh rustig aan hoor!!
Groetjes van Miep x.

Manuel zei op

Hoi miep,

Met mij gaat het prima, vrijdag naar het ziekenhuis geweest en heb nu nieuw gips.

Het is loopgips maar dan heel laag en licht. En dat tot woensdag en dan kijken ze of het er al af mag.
Dus over een paar dagen ben ik egt van al het gips af.

Hoe is het nu met jou?


GR

miep zei op

Hoi Manuel,
fijn hoor, nu nog 1 nachtje dus, en dan...voorzichtig doen hoor!!
Heb je er verder nog last van, pijn of zo?
En je mag er dus wel gewoon op lopen? Gelukkig maar.

Met mij gaat het goed. Heb zo nu en dan nog wel dat ik het voel, maar goed dat heb ik geaccepteerd en ga er maar vanuit dat dat voorlopig of misschien altijd wel gevoelig zal blijven.
Ik kan helaas nog niet veel in enen of bijv. lang lopen..nou dan pak ik de fiets toch.
Ik heb nu nog maar 1 x in de week fysio en ga 2x in de week naar de sportschool. En dat gaat eigenlijk ook best wel lekker.

Nu jij nog. Ik wens jou alvast veel succes morgen.
Groetjes van Miep.

Manuel; zei op

Hoi miep,

Wat leuk dat je naar de sportschool gaat. Dat is egt zoo leuk en goed voor je spieren. Alleen je moet oppassen dat je niet te veel doen, omdat je er dan tog bent haha.

Zon gevoel had ik altijd van nu ik er tog ben doe ik nog maar 2 kilometer lopen snap je:P.
Maar ik hoop voor je dat het gevoel wel weg gaat.
Het zou zonde zijn als het altijd zou blijven.

Maar in ieder geval je bent weer aardig aant herstellen.

Met mij gaat het nu supper. Zo blij als ik morgen ga en het gaat er af.

Ik het ook al zon gevoel dat het lukt want het gaat prima. En dan rustig opbouwen want ik heb geen zin om nog is in het gips te belanden.

Ik post morgen meteen of het gips eraf is. Ik moet er morgen om 11 uur zijn dus ik hoop je in de middag het goede nieuws te vertellen.

X

Manuel zei op

Hoi Miep,

Even me verhaal afmaken, Het gips is eraf. nu loop ik voorzichtig rond. Nog wel met wat krukken maar moet langzaam herstellen.

gr

miep zei op

Hoi Manuel
Geweldig, gefeliciteerd hoor!!
En nu maar zorgen dat het er van af blijft!!

Bij mij ging het sporten weer lekker. Maar de loopband pak ik nog niet hoor, wel de stepper...kan ik mijn voet laten staan en hoef ik mijn voet niet af te wikkelen.

En jij wat ga jij nu verder doen?
Krijg je nu ook nog fysio?

Fijn weekend Manuel.
XXX Miep

Manuel zei op

Hoi miep,

heb je goed dat je de stepper pakt. De loopband is egt een aanslag. Als ik die zou pakken zou ik heel rustig aan beginnen.

Ik heb gister gefitnest maar dan alleen het bovenlichaam. Roeien en gewichten etc.
het steppen en rennen doe ik nog niet. Ik wil egt geen risico meer nemen.

Vanavond ga ik een kilometer of 10 fietsen denk ik want ik wil tog aansterken.

Gr

miep zei op

Hoi Manuel,
Hoe is het met jou?
Ben jij ondertussen ook genezen verklaard?
Hier gaat het goed, heb weinig pijn meer...sf en toe een flinke steek.
Zo ga ik voor het eerst weer achter het stuur de snelweg op naar Oostenbeek. Ik ben benieuwd.
De last die ik nu heb is, dat ik snel een moeie-zeurende voet heb. Niet echt pijn maar ook nog niet zo dat ik alles weer kan.
maar ik ben nog steeds blij, en ga nog steeds vooruit...en jij?
Vriendelijke groeten van Miep.

Manuel zei op

Miep,

Hoe was het auto rijden?
Zou wel weer spannend zijn geweest naar zon lange tijd of niet?
Heb jij ook zon last van vermoeidheid, ik raak zo snel vermoeid.

Met mij gaat het verder prima.
Ik loop en fiets erg veel, en ik ben in de sportschool te vinden.
Meer voor kracht maar ook op de loopband rustig lopen.
Ik heb nu begleiding vanuit het ziekenhuis om te sporten.
Bij het ziekenhuis zijn van die loopbanden en gewichten en daar train ik samen met een vrouw die mij begleid.

Ik hoop snel van je te horen.

Kus

miep zei op

Hoi Manuel,

Het autorijden ging prima. Ik heb niet de hele afstand gereden, ik denk zo'n 80 km. Eigenlijk was het alsof ik er niet uit geweest ben. Alleen bij de oprit naar Breukelen is gigantisch verandert.

Gisteren ben ik wezen sporten, heb dan meestal sávonds wel wat last, maar op dit moment voelt mijn voet ook niet echt prettig aan.
Misschien toch iets te veel gedaan.
Was ook op de loopband gaan lopen, 10 min. de berg op...misschien dat dat het geweest is. Vrijdag sla ik deze dus maar weer over.

Wat een weer hè. Zo'n verschil met afgelopen week!
En daar moet ik dus zo doorheen, heb een afspraak bij de kapper.

Doe rustig aan hè!!!
Groetjes van Miep.

miep zei op

Hoi Manuel,
Hoe is het met jou, ben je al uit het gips?
Is nu écht alles goed?

Hier gaat het goed. Mijn voet blijft wel een zwakke plek, maar de tijd dat ik lopen en dat soort dingen kan, wordt wel steeds langer.
Eigenlijk heb ik nu redelijk weinig last meer. Moet gewoon heel goed opletten en plannen wat en wanneer ik iets doe.

Ik hoor graag nog een keer hoe het nu met jou gaat.
Alvast een fijn weekend, groetjes van Miep.

Manuel zei op

Hoi miep,

sorry dat ik zo lang niet heb gereageerd maar ik ben op holiday naar spanje geweest.

Leuk he een verassing van me vriendin 3 weken samen eruit geweest. Ben nu eigelijk bijna vergeten dat ik in het gips zat haha, zo erg ben ik tot rust gekomen.
Nee maar met mij gaat het prima!
Ik heb zelfs al de eerste balletjes getrapt.
Ik ga nu langzaam me voetbal weer oppakken, maar het blijft link. Ik heb veel herstel training gedaan.

En hoe is het met jou? Ben zo benieuwt.
Schaam me eigelijk wel dat ik zo lang niks heb laten horen. Sorry!!

Hoop snel van je te horen.

Kus

miep zei op

Hoi Manuel,
Je hoeft je niet te schamen hoor. We gaan immers allebei weer goed.
Ik merk gewoon dat ik daardoor ook veel minder achter de computer zit, ben eigenlijk hatstikke druk ha ha.

Maar wat lief van jouw vriendin. Lekker hoor, er even helemaal tussen uit. Ha, even niet op dezelfde muur te hoeven kijken.
Fijn dat het met jou ook weer goed gaat, maar...kijk je wel uit met die bal!!!

Ik sport weer 2x een ochtend in de week in de week, alleen de loopband sla ik meestal over, s'avonds merk ik namelijk nog steeds dat ik "veel" gedaan heb.

Helaas ben ik nu weer een beetje aan huis gekluisterd.
Want niet te geloven, maar nu heeft onze poes haar achterpoot gebroken en moet 6 weken in een bench leven. Vorige week woensdag is ze geopereerd, en ze heeft nu 2 pennen in haar poot en rood gipsverband (1e keer was rood en morgen kiezen we paars ha ha)'
s'ochtends heeft ze het erg slecht, wilt ze eruit, maar verder de dag slaapt ze, zó zielig.
Ze was blijven haken aan de schutting toen ze er af wilde springen.

Maar goed....wij kunnen weer lopen!!
Succes met voetballen!
Lieve groetjes van Miep.

Manuel zei op

Eey miep,

Oh jeetje wat raar. Het lijkt wel of er een vloek van gips op ons rust.
Eerst jij dan ik dan de kat:P/
Maar fijn dat het met jou beter gaat.

Ik heb vandaag de eerste looptraining gedaan en rustig met de bal getraint.
Ik ben wel even naar de fysio gegaan en die tapen me steeds effe in voordat ik met de bal bezig ga uit voorzorg.
Voor de rest voel ik me prima.

Doegg

miep zei op

Hoi Manuel,
Fijn dat het goed gaat.
Heb je na de training nog last gehad?

bij mij gaat het nog steeds vooruit.
Kan steeds meer ondernemen. Alleen autorijden en dan in de file komen te staan, dat is nog net niets.

Heb je nu nog steeds fysio, of ga je er alleen heen voor het intapen.

Mijn therapeut is deze week met vakantie. Ik kon wel naar de invaller, maar we hebben toch besloten het een weekje over te slaan. Kijken of dat goed gaat.

Succes maar weer.
Groeten van Miep.

erna zei op

Iemand ervaring met gips en op vakantie met vliegtuig .

Micha zei op

Je mag in het vliegtuig niet met gips ivm de druk die het gaat geven.Bij KLM doen ze het helemaal niet bij andere maatschappijen kun je wel met een spalk gips geloof ik.

Micha zei op

Iemand ervaring met het aan elkaar laten zetten van een middenvoetsbeentje?
ik heb in dec 08 mijn middenvoetsbeentje van de kleine teen gebroken.4 weken gips ,2 weken proberen te lopen dan foto's : nog steeds gebroken.
Toen botgroeistimulator gebruikt en nu ,het is april!!
Is het nog steeds niet aan elkaar gegroeid.
De arts zegt nu dat het geopereerd moet worden...
Tja ,ik zal wel moeten denk ik .Het blijft zeer doen en dus klachten houden. iemand hier ervaring mee??
Bvd groetjes,Micha

miep zei op

hoi Micha,
Als je terug leest en de verhalen van Miep leest kom je vanzelf bij mijn ervaringen.
Vergeet niet dat het bij mij een oude breuk was, dus niet alle ervaringen van mij zullen hopelijk jouw ervaringen worden.
Bij mijn eerste op operatie werd er een schroef tussen de 2 botdeeltjes gezet.
Lees maar eens als je vragen hebt...ik kom hier nog wel eens terug, dus.....
Beterschap.

marloes zei op

Hallo allemaal,

Dit keer ben ik aan de beurt voor het marsfractuurtje. Ik lees hier gipsbehandeling, ik dacht dat ze niet deden met deze breukjes, zo is mij ook verteld.
Ik loop er ook al 10 dgn mee voordat het ontdekt werd.
Ik heb nog advies gevraagd aan de arts die mij in 2008 geopereerd heeft aan de voeten voor advies van behandeling, maar helaas zijn de fotos daar niet op tijd aangekomen, dus tot na het weekend wachten!
Ik heb het idee dat het al beter gaat, dus zal wel goed komen, het is nu bijna 2 weken geleden gebeurd. De huisarts dacht aan een acute ontsteking, maar dat was fout dus.

groeten
Marloes

margot zei op

jeetje Marloes, wat vervelend.

Chrisje zei op

Hoi allemaal! Helaas ben ik ook getroffen door een zgn marsbreuk. Gewoon opgelopen tijdens het opstaan en weglopen van mijn zitplaats. Deed op dat moment even zeer, maar gewoon doorgewerkt en gelopen. Tot een dikke week later de pijn steeds erger werd en de voet ook steeds dikker werd. Kon geen gewone schoen meer aan. Dus naar mijn huisarts gegaan en die dacht eerst aan een peesontsteking: 2 weken been hoog en codeïne tabletten voor de pijn. Dit alles hielp niets, dus weer 2 weken rust met dezelfde pillen, maar nu ingezwachteld. Pijn werd echter steeds erger, de voet steeds dikker tot ver boven de enkel. Weer terug naar huisarts en nu Tramadol (voorloper van morfine) als pijnstilling gehad en naar huis gestuurd. Na 10 dgn wéér terug met uitdrukkelijk verzoek om eindelijk foto's te laten maken, ivm met de Kerst kon dit pas op 27 dec. 2011. Na 3 dgn uitslag: breukje te zien in teen maar kan volgens huisarts niet gezet worden: dus wéér Tramadol gekregen en de mededeling: goed hoog houden en vooral niet op lopen! Alsof ik dat kon: zodra ik de "bal" vd voet maar iets belastte werd het me zwart voor de ogen van de pijn!!
Na in totaal 8 weken rust houden (wat dus niets geholpen heeft) eindelijk gisteren bij de orthopeed geweest.
Die was witheet want volgens hem moet iedere huisarts weten dat als een zwelling vd voet niet binnen 14 dgn weg is er in ieder geval foto's gemaakt moeten worden! IK moest direct door naar de gipskamer waar ik ingegipst werd vanaf de knie, wat dan ook nog eens 6 weken moet blijven zitten. Hoe kan het toch dat de huisartsen zo vaak aan een ontsteking denken terwijl er iets heel anders aan de hand is?? Zijn wij, de patiënten, niet duidelijk genoeg of is een marsfractuur inderdaad zo lastig vast te stellen? Al met al ben ik, als het gips er weer af mag, zo'n ruime 4 maanden in de ziektewet wat misschien helemaal niet nodig was geweest als de huisarts mij idd eerder foto's had laten maken.
Groetjes Chrisje

Chrisje zei op

als toevoeging op mijn eerdere bijdrage:
doordat de voet en het onderbeen zo gezwollen zijn, moet ik gedurende de 6 weken dat het gips erom zit ook nog eens elke dag een trombosespuit zetten, omdat er gevaar is voor een embolie. Prettig is anders hoor! Weet iemand of dit altijd zo is of moet dit nu alleen omdat ik er al zo lang mee loop? Groetjes Chrisje

morenavan526490 zei op

Ik heb een fout gemaakt die mijn relatie met mijn vriend beëindigde. Ik bedroog mijn vriend en hij maakte het uit met mij. Ik kan echt niet uitleggen hoe het gebeurde, maar mijn grootste spijt was toen mijn vriend wist dat ik hem bedroog en toen vertelde hij me dat het tussen ons was. Ik hou zoveel van hem, maar ik weet echt niet hoe ik mezelf zo'n fout heb laten maken, ik smeekte hem, maar hij weigerde te luisteren. Het leven was eenzaam en mijn gedachte om voor altijd bij hem te wonen was bijna weg toen ik getuigenissen van mensen tegenkwam die Lord Bubuza heeft geholpen. Ik nam contact op met Lord Bubuza en vertelde hem alles wat er was gebeurd en hij beloofde me te helpen. Lord Bubuza vertelde me dat Nicole me zal vergeven en met me zal trouwen. Ik geloofde hem eerst niet, maar nadat ik de items had gekocht, sprak Lord Bubuza de spreuk uit en zei hij me te wachten op resultaat. Uren later belde Nicole me en vroeg waar ik was, vertelde ik hem, hij kwam huilend en smeekte me hem terug te accepteren. Hij heeft me voorgesteld en we zijn nu 2 jaar getrouwd en we hebben samen een dochter. Het was als een droom, maar ik ben gaan begrijpen dat Lord Bubuza een God OP AARDE is. Neem contact op met Lord Bubuza voor elke vorm van hulp via Whatsapp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com?

Dayenne697 zei op

Mijn vriend kwam op een dag thuis en zei dat het voorbij was tussen ons, hij zei ook dat hij verliefd was op iemand anders, ik was in de war en ik vraag om hulp van mijn vriend. Ze vertelde me hoe heer Bubuza haar gebroken huwelijk herstelde na twee jaar scheiding. Ik nam contact op met Lord Bubuza voor hulp via whatsapp: +1 505 569 0396 en hij beloofde mij ook te helpen met zijn spreuk. Ik volgde zijn instructies en alles gebeurde binnen 12 tot 16 uur, precies zoals Lord Bubuza me had beloofd. Mijn vriend kwam huilend terug en smeekte me om hem te vergeven, ik was verrast, alles gebeurde binnen 15 uur nadat de betovering was uitgesproken. Heer Bubuza is als een God op aarde omdat hij een probleemoplosser is.. Neem contact op met heer Bubuza voor hulp via whatsapp::( +1 505 569 0396 ) of via e-mail: (  lordbubuzamiraclework@hotmail.com  )?

Dayenne697 zei op

Mijn vriend kwam op een dag thuis en zei dat het voorbij was tussen ons, hij zei ook dat hij verliefd was op iemand anders, ik was in de war en ik vraag om hulp van mijn vriend. Ze vertelde me hoe heer Bubuza haar gebroken huwelijk herstelde na twee jaar scheiding. Ik nam contact op met Lord Bubuza voor hulp via whatsapp: +1 505 569 0396 en hij beloofde mij ook te helpen met zijn spreuk. Ik volgde zijn instructies en alles gebeurde binnen 12 tot 16 uur, precies zoals Lord Bubuza me had beloofd. Mijn vriend kwam huilend terug en smeekte me om hem te vergeven, ik was verrast, alles gebeurde binnen 15 uur nadat de betovering was uitgesproken. Heer Bubuza is als een God op aarde omdat hij een probleemoplosser is.. Neem contact op met heer Bubuza voor hulp via whatsapp::( +1 505 569 0396 ) of via e-mail: (  lordbubuzamiraclework@hotmail.com  )?

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login