Geplaatst onder myasthenia gravis, algemeen door Debby74

Spierzwakte benen wel of geen MG?

Ik ben al een paar jaar op zoek naar een diagnose voor mijn spierzwakte deze zit vooral in mijn benen en voeten soms ondervind ik hinder van mijn spraak. Als ik opsta kan ik nog enige passen lopen maar gedurende de dag neemt het af...buitenshuis kan iik me enkel nog in een rolstoel verplaatsen. Verder heb ik na enige inspanning al spierpijn die moeilijk onder controle te krijgen is. De neuroloog die me een paar jaar geleden heeft onderzocht dacht niet aan MG omdat ik geen oogklachten had. Nu lees ik op internet dat dit niet altijd hoeft en dat MG kan ontstaan vanuit een infectieziekte. Wordt MG vastgesteld dmv EMG? Iemand enig idee of ik in de richting van MG kan denken?
1 reactie
JohanV. zei op

Beste Debby,

Met dit soort klachten zou je naar een universitair medisch centrum moeten. Alle UMC's hebben een spierziekten team, dat veel ervaring heeft met neuromusculaire ziekten. Daar zullen ze je kunnen vertellen of je MG hebt, of dat het wat anders is.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login