Geplaatst onder algemeen door Shanta

Spierzwakte

Ik heb een zoon van 11 jaar.Op zijn 8 jarige leeftijd kreeg hij klierkoorts, wat achteraf  vermoeidheid veroorzaakte.Nu is hij al 11 en het is nog steeds niet over. Ik heb hem laten onderzoeken ,maar ze hebben niks gevonden. Nu heeft hij vooral spierzwakte aan zijn benen en armen.Na een rust periode gaat het over.Soms zakt hij door zijn kniën.Ook heeft hij last van zijn nek en dit vooral als hij rustig zit te lezen of tv te kijken , beweegt hij veel met zijn nek . Hij kan zich ook niet lang concentreren en vergeet nogal veel ,altijd vrolijk,sportief  en speelt graag. We zijn nog met het onderzoek bezig. Komt dit bij iemand bekend voor?

1 reactie
Mams zei op

Hallo, ik heb 4 jaar geleden ook klierkoorts gehad, was toen ook heel vermoeid en had erge spierpijn. Ik ben daar 3 maanden erg ziek van geweest. Vorig jaar, in juli 2019, kreeg ik weer heel plots en heel erge spierpijn. Ik had geen krachten meer in mijn spieren en kon zelfs niet meer op mijn benen staan, mijn slikspier viel ook uit, ik had geen kracht meer in mijn armen, ik zakte door mijn benen... Na veel onderzoeken kreeg ik de diagnose dermatomyositis. Ik ben ook altijd moe, maar ik ga toch 3x/week naar de kinesist. Grts

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login