Geplaatst onder myasthenia gravis, algemeen

Simvastatine

11 reacties , oudste reactie bovenaan
Frans zei op

Simvastatine

Wie oh wie met MG heeft ervaring opgedaan met het medicijn Simvastatine?
Tijdens het onderzoek naar eventuele bloedvatenvernauwing is geconstateerd, dat mijn slagader voor mijn hart voor 50% is dichtgeslibd.
Nu is dit niet echt verontrustend omdat pas bij 70% gesproken gaat worden over dotteren.
Bovendien sta ik door mijn MG constant onder controle en er zal eerder iets opgemerkt worden dan bij mensen die denken nooit wat te mankeren.
Zoals onlangs mijn collega, die dacht gezond te zijn en in het kader van de 55+ controle van de zaak, 2 maanden later met 4 bypasses rondliep.
Simvestatine is een cholesterolverlagend middel, maar het heeft de mogelijke bijwerking van spierzwakte.

Nu heb ik eerlijk gezegd niet veel trek om nog meer medicijnen in te nemen. 6 Mestinon, 1 Immuran en 1 Ascal per dag is al meer dan voldoende.
Dus vandaar de vraag wie wel ervaring heeft opgedaan.

Betty Prins zei op

Sinds mijn eerste hartinfarct in 2003 gebruik ik Simvastatine en van bijwerkingen heb ik bij mijn weten geen last. Wel kreeg ik het advies dit 's avonds te nemen en eerlijk gezegd verricht ik 's avonds geen grootse spierinspanningen.
Ik snap je bezwaar tegen nog meer medicijnen. Ook ik ben daar niet blij mee (en ik slik heus een boel), maar ik doe het wel braaf en trouw - omdat ze me in staat stellen een volwaardig leven te leiden.
En of iemand iets opmerkt aan je vanwege de regelmatige controles? Dat hangt minder van je neuroloog af dan van jezelf. Hartklachten horen per slot bij een cardioloog.

Yvonne zei op

Sinds ik TIA heb gehad slik ik ASCAL en ZOCOR.
Ja...en natuurlijk ook nog Mestinon, Imuran, Prednison, Norvasc, Aprovel, Fosamax, Calcichew D3 Forte, Losec, Foradil, Qvar en Aerius.
En iedere 2 weken : Nanogam.
Natuurlijk heb ik ook geen trek om zoveel medicijnen te moeten slikken.... maar ja...ik heb geen keuze.

HET ALLERBESTE !
Yvonne

Frans aan Yvonne en Betty zei op

Yvonne en Betty,

Bedankt voor jullie fijne en snelle reacties.
Ik lees een zekere mate van geruststelling om dit medicijn te gebruiken.
Desondanks wacht ik met simvastatine na het gesprek met de neuroloog en ook na mijn vakantie.
Je weet maar nooit!

Frans

Sanny zei op

hallo Frans,

ik heb dan geen MG maar Dermatomyositis wat ook een vervelende spierziekte is, spierzwakte e.d.
Nu kan ik nog zonder rollator en rolstoel aardig uit de voeten. Maar sinds 2 jaar gebruik ik simvastatine samen met prednison en methotrexaat.Een lange tijd is dit goed gegaan tot een paar maanden geleden ik steeds slechter en langzamer ging lopen. Na het stoppen van de simvastatine ging het weer beter, nu moet ik het van de huisarts toch weer slikken om er zeker van te zijn dat het hierdoor komt. Ik heb de afgelopen dagen ineens in een rolstoel moeten zitten en op mijn werk kan ik gelukkig administratief werk doen vanuit mijn stoel, anders zat ik nu volledig in de ziektewet.
Hoop dat je hier wat aan hebt. Simvastatine kan dus wel degelijk spierzwakte veroorzaken, dus kijk goed uit.

sterkte, groeten van Sanny

marianne zei op

ik heb in verband met longontsteking.,nu nog prednison

maar ik heb ook simvastatine, kan dat samen ?

Roefie zei op

Wanneer je het zeker wilt weten kan je de apotheek even bellen.

123Brenda zei op

wilde even weten ik slik sinds 3 weken afastatines cholesterol verlagers 

Nu wil ik dit stoppen en over gaan naar Ezetmibe ook een cholesterol verlager die werkt op de darmen dus die haalt het te hoge uit de darmen

heeft iemand daar ervaring mee ?

ArieOTB zei op

Gebruik sinds 5 maanden 1x daags 40 mg simvastatine als gevolg van hartinfarct en heb sinds 3 dagen last van heftige spierpijn in beide kuiten, schouders en onderrug. Sinds 4 jaar diagnose Parkinson en moet dus veel bewegen. Kan nu bijna niet lopen van de pijn. Per direct gestopt met innemen en ga overleggen met cardioloog cq neuroloog voor een oplossing. Mijn cholesterolwaarden zijn  inmiddels prima, mede door voeding. 

Wout zei op

Ik gebruik al jaren Omacor capsules omdat ik bij het gebruik van simvastatine spierpijn in de onderbenen kreeg. Dit op advies van de huisarts. En is alleen op recept van de huisarts te verkrijgen bij de apotheek. Mijn cholesterol waardes ijn al die tijd goed. Ik heb Becker spierdystrofie en cardiomyopathie.

RvanLoo zei op

Goedemorgen, geen idee of dit topic nog een beetje actueel is, maar toch maar even reageren; ik heb simvastatine gebruikt, heel kort want ik had direct door dat de MG er slechter van werd. Ben toen overgestapt op ezetimibe, werkt prima en zonder die specifieke bijwerking op de MG. Wellicht dat de bijwerking van de simvastatine achterwege blijft als je erg stabiel bent, maar als die stabiliteit fragiel is dan zou het anders uit kunnen pakken. Daarbij zijn bijwerkingen zeer persoonlijk.

Groet, Rob

dit bericht is gewijzigd door RvanLoo op 14 november 2019 om 09:06

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login