Geplaatst onder algemeen

Scootmobiel/fiscus

3 reacties , oudste reactie bovenaan
Wim zei op

Hallo beste mensen,

Ik ben geïndiceerd voor de vervanging van mijn scootmobiel. Na vijf jaar ervaring denk ik te weten wat ik wel en niet wil wat betreft een meer op mijn situatie toegesneden scootmobiel. Ik heb daartoe een verzoek aan de gemeente ingediend waarbij ik mijn voorkeur uitsprak. Helaas komt mijn voorkeur niet voor in het leveringsprogramma van de leverancier. Derhalve wenst de gemeente en de hierin adviserende GGD een scootmobiel geschikt voor mij te verklaren die ik absoluut niet wil. Ik overweeg er nu zelf een te kopen. Mijn vraag is: zijn de kosten voor de aanschaf/ onderhoud/afschrijving etc. op te voeren als bijzondere ziektekosten en wordt dat geaccepteerd door de belastingdienst?

Petra zei op

Hallo Wim,

Misschien kan je hem huren bij de welzorg, de WVG huurt ook bijna altijd.
En mischien kan je zelfs met de wvg overleggen of zij de huur over een gewone scootmobiel die wel in het leveringsprogramma staat , willen betalen.
En dat jij zelf de rest bijbetaald.
Ik weet niet of de WVG zoiets doet, maar je kunt het vragen.
Dus dat de WVG je per maand of jaar een bedrag geeft waar jij de scoot van je wensen gedeeltelijk kan betalen.
Anders zouden ze dat geld ook kwijt zijn als die wel werd goedgekeurd!

Esmee zei op

Wim,
De kosten van een scootmobiel zijn wel af te trekken als bijzondere ziektekosten. Wel kan het zijn dat ze vragen dit bedrag te spreiden, dus af te schrijven in bv 3 of 5 jaar waardoor je steeds een beetje terug krijgt. Ik ben bij een grote aanschaf (hooglaag bed) toen in bezwaar gegaan met motivatie dat de winkelier wel in een keer het bdrag wilde zien en ik eedn particulier ben en dat is toen geaccepteerd.
De kosten voor onderhoud en opladen zijn ook af te trekken zolang je redelijk blijft. Ik neem aan dat je verder bekend bent met de drempel en overige regels.
Esmee

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login